View Full Version : Jos stirea de pe homepage
films4all
08 May 2008, 21:23
Asta e chiar culmea. Noi, cei mai cinemagisti.. noi.. sa avem o astfel de stire pe homepage? De rasul lumii. Se intrece masura :(
O astfel de presupunere.. e mai mult decat.. orice stire proasta.. (cu greseli gramaticale si tot tacamul)
:(
Pitbull
08 May 2008, 21:51
Care stire, mami?! :huh:
films4all
08 May 2008, 22:11
cea in care se spune.. despre ceea ce are sa se intample la tiff..ca n-o sa intre niciun film romanesc in competitie.
Pitbull
08 May 2008, 22:24
Am citit-o.
Da, ai dreptate - e un dezastru: Stefan a omis un nî de la Radu Muntean - a scris "Muntea".
Jos stirea!
StefanDo executat / Pentru nî-ul cel mâncat!
Liberté, egalité, fraternité!
films4all
08 May 2008, 22:26
mai mult decat ( si aici generalizez treaba ) orice stire proasta ( si apoi trec la exemplu de stire proasta)
Pitbull
08 May 2008, 22:35
Huh? :huh:
Ce-ar fi s-o iei cu binisorul si sä ne explici asa, cätinel, ca la scoalä, care-i problema...?
films4all
08 May 2008, 22:50
Problema e ca astfel de presupuneri nu se fac atunci cand vine vorba de un site, cu si despre film, care se respecta. Pe langa acest aspect, cinefilii sunt cei care citesc aceasta stire..cinefilii din romania, cinefilii romani. Cum sa nu te enervezi.. cand vezi o asemenea stire? O stire parca scoasa din ziarele Cancan si altele. Asa cum zicea si Stefan, o stire despre X ca a avut chilotii rupti in fund.. o astfel de stire poti sa pui..sa atragi si .. alt gen de cinefil intresat de film, cinefilul incult. Daca acest gen de stiri atrag cinefilul incult..ma intreb .. ce fel de cinefil doreste sa citeasca o astfel de stire..
Ca sa fiu mai exact.. aceasta stire seamana cu un film de hollywood, vazut foarte prost in ochii unui cinefil cult.
(in topicul tiff 2008 continuare)
Imi exprim regretul total fata de o asemenea grosolonie ce se poate afla pe un site ce se respecta.
:(
Pitbull
08 May 2008, 22:58
Dracu' sä mä ia dacä-nteleg ceva... :shock:
Ce-ai, mami, cu stirea aia? Ce nu-ti convine la ea? De unde pânä unde "grosolonie"? Nu-i nici o grosolonie acolo. E o stire decentä, fireascä, semnificativä, semnaleazä o situatie negativä, rezultat direct al productiei prea särace de filme românesti în ultima vreme. E documentatä, expunând în detaliu situatia tuturor filmelor care ar fi putut, eventual, participa la festival, si motivele pentru care, cel mai probabil, n-o vor face. O stire serioasä, obiectivä, informatä corect (pânä la proba contrarä - dacä ai tu cunostintä despre vreo eroare, te rog s-o semnalezi imediat), si scrisä normal. Nu are nimic de tabloid sau de cancan - nici în continut, nici în formulare - si intereseazä orice cinefil serios, preocupat de repertoriul de la TIFF, mai ales în raport cu productia româneascä de film (nici o legäturä cu cultura sau incultura, cu chilotii rupti în fund sau ciorapii rosi în cälcâi). E 99,99% ok (0,01% fiind acel n de la Muntean).
StefanDo
08 May 2008, 23:00
care n de la Muntean? :)
Pitbull
08 May 2008, 23:03
Ultimul.
* * *
A, l-ai pus. Bun. Acum e 100% corectä.
films4all
08 May 2008, 23:11
raman la aceasi parere..
Pitbull
08 May 2008, 23:16
Care pärere, cä n-ai expus nici o pärere... Tot ce-am înteles e cä, din motive absconse si înväluite într-un mister de nepätruns, crezi cä e o "grosolonie" sä anunte cineva cä e foarte posibil ca, din päcate, la TIFF sä nu participe nici un film românesc. De ce? Numai tu stii. E ca si cum eu as face scandal cä cum e posibil ca la stiri sä se spunä despre inundatiile din judetul Botosani.
films4all
08 May 2008, 23:19
da.. inundatiile au loc..exact in momentul ala..
dar.. unde e prezentul cert, adevarat intr-o astfel de stire?
Proletar
08 May 2008, 23:33
daca vei fi atent, vei vedea ca titlul contine semnul intrebarii.
asadar, nu e vorba de un prezent cert, ci de un viitor incert.
Pitbull
08 May 2008, 23:33
Nicäieri.
"Prezentul cert, adevärat", nu are ce cäuta într-o stire despre un eveniment aflat în curs de pregätire, urmând sä se desfäsoare într-un viitor apropiat. Ce voiai, sä scrie la prezent despre un festival care VA AVEA LOC?
Cautä sä retii:
- Despre evenimente din trecut, se scrie la trecut, pe cât posibil "cert, adevärat". Nu scrii: "Ieri, Gigi Becali va fi prins cu 1.700.000 euros în servietä."
- Despre evenimente preconizate pentru viitor, se scrie la viitor, evident sub semnul incertitudinii si al probabilitätii. Nu scrii: "Luna viitoare, la Summitul NATO, s-a discutat cu certitudine despre Ucraina."
- Despre evenimente din "prezentul cert, adevärat", nu se scrie; despre alea transmite live Cätälin Radu Tänase de la fata locului.
films4all
08 May 2008, 23:39
pai asta zic si eu
NIMIC (care sa aiba o astfel de prezentare a lucrurilor)
de ce s-a mai scris stirea atunci?
Proletar
08 May 2008, 23:43
pai asta zic si eu
mai, dar te-a cuprins, asa, deodata, un fanatism pentru filmele romanesti?
nu poti dormi daca nu intra vreun lungmetraj bastinas in competitie la tiff?
:huh:
films4all
08 May 2008, 23:43
daca vei fi atent, vei vedea ca titlul contine semnul intrebarii.
asadar, nu e vorba de un prezent cert, ci de un viitor incert.
cu atat mai mult
am fost atent ..
de fapt.. titlul a spus mereu multe despre continutul articolului.. de cele mai multe ori , semnul intrebari, la sfarsitul unui tilu de stire mi se pare cel mai inteligent ( bineinteles, atunci cand titlul contine o idee inteligent redata si bine compresata a ceea ce va contine stirea) - de aceea am fost mereu atent
once again.. stirea aia nu trebuie sa existe!
films4all
08 May 2008, 23:46
pai asta zic si eu
mai, dar te-a cuprins, asa, deodata, un fanatism pentru filmele romanesti?
nu poti dormi daca nu intra vreun lungmetraj bastinas in competitie la tiff?
:huh:
daca n-am sa pot dormi in noaptea asta atunci motivul are sa fie teza de maine (azi ca-i trecut de 12) si stirea asta.
In rest.. tot ce e de bine.
Proletar
08 May 2008, 23:47
a, atunci e clar.
de la teza ti se trage :)
las ca o sa fie bine.
Pitbull
08 May 2008, 23:49
pai asta zic si eu
Pentru ca subiectele de stiri referitoare la evenimente preconizate a avea loc într-un viitor mai apropiat sau mai îndepärtat, aflate în curs de organizare sau pregätire, sunt foarte räspândite în presa scrisä si/sau audiovizualä, sunt necesare si importante. In functie de ele, multi oameni îsi fac planuri, iau mäsuri, întreprind actiuni, etc. In unele cazuri extreme, se pot salva vieti. Si chiar si în domenii mai putin grave, cum sunt cele culturale, sportive, turistice, etc., acest gen de stiri sunt la fel de necesare. Färä ele, am ajunge în scurt timp cu totii la nebuni - ar însemna cä träim într-o lume bolnavä mintal, care se uitä numai în trecut, si ignorä comple probabilitätile de viitor.
@Prolly
Nu, nu e vorba de filmele românesti în sine.
El crede cä stirile trebuie obligatoriu sä se refere la certitudinile prezentului si/sau ale trecutului, nu stie cä pot (si trebuie) sä se ocupe si de probabilitätile viitorului.
films4all
08 May 2008, 23:50
imi pare rau ca nu ma intelegeti :(
Proletar
08 May 2008, 23:53
films,
dar daca oamenii aia nu au de unde alege un film romanesc interesant, ce ar trebui sa faca?
sa includa unul doar asa, ca sa traim noi un fals sentiment de mandrie nationala?
ai prefera acest lucru?
te-ai simti mai bine?
Pitbull
08 May 2008, 23:54
Uite, ca sä fie clar:
Incepând de mâine, cumpärä în fiecare zi cel putin câte un ziar, si încearcä sä-l räsfoiesti. Urmäreste si emisiunile de stiri de la radio si TV.
In câteva luni, vei observa ce proportie importantä ocupä stirile despre posibilitätile de viitor, si ce decisive sunt pentru interesele vitale ale cetätenilor în general.
@PROLLY!!!!!!
Nu de filmele românesti e vorba aici! Am spus clar - el crede cä stirile trebuie sä se supunä unor reguli care, în realitate, nu existä, si nici n-ar putea sä existe.
De pildä: îl revoltä cä se scrie despre T.I.F.F. înainte ca festivalul sä aibä loc, deci când încä nu face parte din "prezentul cert, adevärat". Crede cä NUMAI POST-FACTUM T.I.F.F. poate deveni subiect legitim de stiri. (Lucru valabil pentru ORICE subiect.)
films4all
08 May 2008, 23:59
films,
dar daca oamenii aia nu au de unde alege un film romanesc interesant, ce ar trebui sa faca?
sa includa unul doar asa, ca sa traim noi un fals sentiment de mandrie nationala?
ai prefera acest lucru?
te-ai simti mai bine?
nu.. normal ca nu! Dar vreau sa vad cu ochii mei realitatea.. nu vreo presupunere.. o parere despre ce are sa se intample. Cu atat mai mult.. o parere atat de apocaliptica .. despre filmul romanesc ( pentru anu' asta), la un festival romanesc, si cel mai important.
O astfel de stire, Pit, poate genera si ce zice Proletar, daca fac legatura cu ce spui tu :(
@Pit
Nu mai incerca sa te exprimi incert, pentru a arata cat de incalcit pot sa ma exprim eu.
Si acum vorbesti si-n contul meu si spui prostii.
Proletar
09 May 2008, 00:00
@pit,
pai nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai spun.
pe de o parte e suparat ca ati publicat un articol care analizeaza sansele minime de selectionare ale filmelor romanesti la tiff, pe de alta parte pare dezamagit ca acest lucru chiar s-ar putea intampla...
in fine, il suspectez pe films de o falsa preocupare vizavi de acest subiect. :)
nu prea cred in cinefili atat de patimasi incat sa dea cu calculatorul de pamant daca nu intra un film intr-un festival...
Pitbull
09 May 2008, 00:02
vreau sa vad cu ochii mei realitatea.. nu vreo presupunere.. o parere despre ce are sa se intample.
Vezi? :) Ti-am spus eu!
Si trebuie sä recunoastem cä e o atitudine foarte interesantä! Aproape bérengerianä, în candoarea ei. Nici Estragon si Vladimir nu-s departe.
films4all
09 May 2008, 00:10
falsa zici?
daca as putea as terge stirea.
films4all
09 May 2008, 00:20
vreau sa vad cu ochii mei realitatea.. nu vreo presupunere.. o parere despre ce are sa se intample.
Vezi? :) Ti-am spus eu!
Si trebuie sä recunoastem cä e o atitudine foarte interesantä! Aproape bérengerianä, în candoarea ei. Nici Estragon si Vladimir nu-s departe.
Acum faci asemanari intre me si diferiti lunatici din literatura. :( Asta e.. :(
Pitbull
09 May 2008, 00:36
Cum poti sä spui de Bérenger, sau de Estragon si Vladimir, cä-s lunatici? :huh: Sunt niste personaje splendide, în care ne regäsim multi dintre noi - mai ales în Bérenger. Care dintre ipostazele lui ti se pare "lunaticä"?
Desi, Prolly, dacä stau sä mä gândesc, rimeazä mai degrabä cu «Les Victimes du devoir» si, mai ales, «Jacques, ou La Soumission» - drama lui Jacques, care nu putea sä accepte salata de cartofi...
Stai, sä mä mai gândesc... E si un filon bradburyian la mijloc, aduce pe undeva cu conceptia de la baza distopiei din "Fahrenheit 451..." Desi, finalmente, cred cä tot la Aldiss, cu "Cryptozoic", mä opresc - dacä l-ai citit, stii la ce mä refer.
A, si Orwell, sigur! Chestia cu "dacä as putea, as sterge stirea"... MiniTruth toatä ziua!
Cred c-am sä scriu ceva de-aici, dar încä nu mä pot hotärî: un scenariu, o prozä... Mai degrabä o piesä într-un act! Un model distopic - o lume în care existä un tabu pus pe viitor... Sunä butlerian, ce zici? Sau... Gelsomino, al lui Gianni Rodari? Ce de repere, ce de repere!
films4all
09 May 2008, 00:52
Da..cred ca ai dreptate, am gresit cand i-am numit lunatici. Da'.. au si ei micile lor probleme.
Pitbull
09 May 2008, 01:03
Foarte adevärat. In care dintre ele le regäsesti pe ale tale?
films4all
09 May 2008, 01:05
acum am trecut de la una la alta.. intresant..
raman la aceasi parere.
herbert
09 May 2008, 01:39
doamne, ce subiect furtunos!
domnul films4all e cumva regizor?
Pitbull
09 May 2008, 01:45
Nu.
acum am trecut de la una la alta.. intresant..
raman la aceasi parere.
Care pärere, pä-CA-tele mele?
films4all
09 May 2008, 02:05
Stirea n-are ce cauta pe cinemagia! :x
Pitbull
09 May 2008, 07:40
De CE??? :(( :(( :((
Alex Leo Serban
09 May 2008, 09:57
cre k films4all s gindeste la o afirmatie a lui dalai lama: 'niciun ziar nu mai stie c e aia o stire buna'! :)
illotempore2002
09 May 2008, 10:15
films4all daca nu ai o parere sustinuta de niste argumente clare, mai bine tine-o pt tine....ca ne pierzi timpul de pomana
:D
Once...
09 May 2008, 10:32
Nu exista film romanesc in competita TIFF pentru ca nu exista niciun film de debut (sau al doilea lung-metraj) pretabil unei competitii.
Boogie se exclude pentru ca e filmul cu nr 3 al lui Munten si e exclus prin regulament.
Nunta muta e pastrata pentru Venetia, ceva, Pescuit sportiv idem.
Tache e o comedie simpatica dar e mai degraba film TV.
Elevator e bun dar e film digital si, din pacate, n-arata prea bine.
Mi-a scapat vreunul din magnifica recolta a primei jumatati din an?
StefanDo
09 May 2008, 10:37
da, Intalniri incrucisate al Ancai Damian
inchid aici, avem ditamai topicul TIFF, putem discuta acolo ;)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.