PDA

View Full Version : Waking Life

illotempore2002
02 Apr 2008, 09:38
Desi primul cuvant care imi trece prin minte cand spun sau aud de Waking Life este "filosofie", totusi el este un film de animatie. Poate ca incearca sa dea un aer ludic subiectelor serioase, importante, de maxima relevanta pentru existenta umana care sunt abordate in film: evolutia umana, constiinta, visul, migrarea sufletelor, reincarnare, interactiune umana.

razi
02 Apr 2009, 02:07
si bine a facut ca l-a facut animatie ca-i ofera libertatea de a se juca cu personajele, de a crea reactiile alea spontane efectele imediate ale filosofiei expreimante de fiecare personaj

Chambord
02 Apr 2009, 10:12
Linklater e printre putinii care stiu ce sa faca din numai 2 personaje. A se vedea si superbele Before Sunrise/Before Sunset. Si in Waking practic totul e un duo.

StefanDo
02 Apr 2009, 15:25
mie mi-a placut si tape :)

Chambord
03 Apr 2009, 09:41
si 'tape' vreau sa-l vad. il lauda si ethan hawke cand fu la Bucuresti anul trecut sau cand a fost.

Shemaia
03 Apr 2009, 14:27
Foarte interesanta animatie, atit filmul cit si rotoscopia asta...
Din cind in cind alternez vizionarea lui Waking Life cu Paprika, un anime superb, de altfel.

miercuri
05 Apr 2009, 23:53
Eu prefer sa-l limitez pe Linklater la Dazed and Confused si Slacker. Si intentionez sa-i dau o sansa si lui A Scanner Darkly cand o sa-l vad, numai pentru ca e dupa Philip K Dick.
Waking Life-ul e o idee buna in teorie, dar pe mine nu m-a prea impresionat ce a iesit, are profunzimea unor versuri de la The Killers, adica se complace in niste stereotipii indie/hipster care pe mine ma calca pe nervi. De Before Sunrise/Sunset nu mai zic nimic, sa nu le vaz, sa nu le auz. :p

illotempore2002
06 Apr 2009, 12:50
si 'tape' vreau sa-l vad. il lauda si ethan hawke cand fu la Bucuresti anul trecut sau cand a fost.

apropo de Ethan, sa va povestesc ceva amuzant, colega mea de serviciu l-a confundat cu depanatorul de calculatoare al companiei :) tipa lucra anul trecut in fundatia in care e implicata si mama lui Ethan Hawk, si se afla intr-o zi la sediul acestei fundatii, cand apare Ethan cu maica-sa....colega mea isi vede serioasa de treaba si cand il vede pe Ethan il ia si il conduce la calculatoarele ale caror sisteme se defectasera :D

Judex
06 Apr 2009, 13:01
Si i-a explicat ca unitatea DVD nu este suportul pentru cafea? :D

On topic: se pricepe careva la tehnica rotoscopiei?