PDA

View Full Version : "Love In the Time of Cholera"


Pitbull
07 Mar 2008, 01:09
"Love In the Time of Cholera" - Te furã pe nesimþite...
Regalul îi aparþine lui Bardem

Trebuie sã recunosc cã, în primele douãzeci-treizeci de minute, am fost foarte dezamãgit. Pãrea o simplã poveste de dragoste ieftinã ºi cam dezghiocatã din încheieturi, neglijentã ºi cu promisiuni de a deveni trenantã, pe care n-o salva decât acel prolog din prezent, cu izbucnirea conflictualã atât de intensã între bãtrânii Fermina ºi Florentino - ºi încã, la un nivel ieftin, strict prin stârnirea curiozitãþii: "Ce mârºãvie o fi fãcut, de-l dã aºa afarã din casã...?" Mã aºteptam sã asist la o vulgarizare stângace a prozei lui Marquez, prin hipersimplificare, reducere la schematism epic ºi totalã lipsã de afinitate pentru inefabilul autorului.
ªi rãmân la pãrerea cã prima parte a filmului e teribil de neinspiratã. Jaloanele care marcheazã începutul poveºtii de dragoste sunt simpliste ºi neatent plasate, personajele se contureazã ca fiind superficiale ºi previzibile (doi îndrãgostiþi ca oricare alþii, fãrã nici un conflict interior, plus un la fel de cliºeatic tatã al fetei ostil), iar aglomeraþia de repere narative în detrimentul celor de profunzime (psihologie, afectivitate, integrare a personajelor în contextul uman - social, geografic, istoric, etc.) duce la ratarea ºansei de a cuceri spectatorul. În mod paradoxal, chiar apariþia dintâi a lui Bardem dã o loviturã sub centurã filmului: deosebirile fizionomice dintre Unax Ugalde ºi Javier Bardem sunt cam greu acceptabile, între reperele unei diferenþe de vârstã atât de mici (între 20- ºi 20+), ºi se suprapun peste pãstrarea virtualmente neschimbatã a fizionomiei Ferminei (Giovanna Mezzogiorno la toate vârstele), venind ºi în urma efortului de a accepta un Lorenzo Daza (tatãl Ferminei) neverosimil de tânãr (soarta fiind generoasã cu John Leguizamo, care la cei patruzeci ºi trei de ani ai sãi aratã totuºi doar de vreo treizeci ºi ceva - inclusiv prin prospeþimea teluricã a cheii interpretative). Astfel cã, în acel moment, ajungi sã-þi spui ceva de genul: "Uf, uite-l ºi pe Bardem, poate de-acum încolo..."
ªi, slavã Domnului: de-acum încolo, într-adevãr.
De-acum încolo, filmul începe sã te fure. Încet ºi pe nesimþite.
Principalele repere pe care se clãdeºte aceastã seducþie subtilã constã în atitudinile tandru-detaºate, deloc sentenþioase, faþã de majoritatea personajelor, în frunte cu cei doi eroi, desigur. Deºi nu-ºi iubeºte soþul, pe doctorul Juvenal Urbino (Benjamin Bratt), Fermina învaþã sã-l accepte ºi sã-l respecte. Deºi searbãd la pat, Juvenal rãmâne un tatã de familie bun, ºi un stâlp de seamã al comunitãþii, în primul rând prin lupta contra holerei - din pãcate, ilustratã mai mult prin absenþã în film: se vorbeºte despre boalã, se vãd cãruþe cu cadavre ºi vapoare contaminate, dar viaþa personajelor principale pare sã se desfãºoare tot timpul sub un clopot de sticlã protector; o singurã datã, Fermina e suspectã (prilej de a face cunoºtinþã cu viitorul ei soþ, medicul) ºi atât. Pânã ºi momentul descoperirii infidelitãþii lui e tratat cu obiectivitate - ºi, aºa cum se întâmplã de-atâtea ori în viaþã, convivii reuºesc pânã la urmã sã treacã ºi peste asta.
O evoluþie similarã, ba încã ºi mai interesantã, parcurge Florentino. Deºi, în sufletul lui, îi pãstreazã Ferminei o fidelitate de nestrãmutat, protagonistul nostru devine un cuceritor insaþiabil, iniþial dintr-o încercare de a-ºi vindeca inima frântã, pentru ca treptat sã devinã dependent de aventurile mai uºoare sau mai implicate. Paradoxalul sãu parcurs este marcat cu ironie ºi umor, în special prin cele câteva intervenþii ale lui Don Leo (un Hector Elizondo mereu proaspãt ºi sclipitor), cu momente când hazul degenereazã în tragedie - relaþia cu Olimpia Zuleta (Ana Claudia Talancón) - ca ºi cu dramaticul sub-plot al nebuniei lui Tránsito (Fernanda Montenegro, într-o compoziþie de neuitat).
Structural, liniaritatea scenariului era inevitabilã, prin faptul cã Ronald Harwood, urmãrind o sursã literarã mai mult livrescã decât cinematograficã, a fost obligat sã-i rãmânã fidel în planul acþiunii (trei ani l-a curtat pe Márquez ca sã-i obþinã acordul), dar ºi s-o perie de toatã bogãþia pasajelor care, în formatul scris, îi confereau substanþã. Din fericire, deºi lipsitã de angrenaje ºi articulaþii dramaturgice energizante ºi dinamice, fluida poveste urcã statornic, în primul rând datoritã regiei lui Mike Nevell, care-n cariera sa de peste patruzeci de ani (petrecuþi cu precãdere în televiziune), a creat nu numai orori precum "The Awakening" (1980), ci ºi filme mai rãsãrite, ca "Four Weddings and a Funeral" (1994) sau "Donnie Brasco" (1997) - plus experienþa eminamente comercialã "Harry Potter and the Goblet of Fire" (2005). Se vede limpede cã Newell a învãþat în timp sã lucreze cu actorii, ºtiind sã construiascã tensiuni subtile ºi relaþii convingãtoare între personaje, atât la nivel de secvenþã, cât ºi pe arcuri temporale ample (ca jumãtatea de secol a desfãºurãrii întregii poveºti). În plus, se relevã ºi ca un bun stilist, atât prin capacitatea de a îmbogãþi discret, prin înfrumuseþare, umanizare sau tratare hazlie, secvenþele erotice (remarcabile momentele finale, în care reuºeºte sã ne facã pãrtaºi ai intimitãþii unor amanþi trecuþi de ºaptezeci de ani, fãrã a cãdea în naturalist, repulsiv sau grotesc), cât ºi la nivelul de ansamblu al construirii frescei fluviale ce pulseazã în jurul oraºului Cartageña (nenominalizat, dar obligatoriu recognoscibil pentru toþi cei familiarizaþi mãcar cu proza lui Gabriel Garcia Márquez, dacã nu chiar cu universul Americii Latine dintre 1870 ºi 1920) - inclusiv cu ajutorul imaginii de o rarã expresivitate a lui Affonso Beato, îmbinând poezia amplã a marilor peisaje cu temperaturile toride ale coordonatelor geografice ºi temperamentale. Un strat exterior armonios, de completare, adaugã ºi Shakira, prezentã din greu pe banda sonorã.
În mod deloc surprinzãtor, regalul din film îi aparþine lui Javier Bardem, aflat aici la antipodul deja super-notoriului Chigurh. Trecând peste licenþa de vârstã cam forþatã din primele sale secvenþe, talentatul vlãstar al celebrei familii de comicos spanioli construieºte o compoziþie sensibilã ºi profundã, întregind pe tot parcursul filmului profilul unui personaj pe cât de vulnerabil, pe atât de puternic - ºi din ce în ce mai interesant pe mãsurã ce înainteazã în vârstã. Deºi, în acest sens, ºi machiajul lui Chris Burgoyne oferã o demonstraþie de virtuozitate (mai puþin în cazul Giovannei Mezzogiorno, din pãcate, care "îmbãtrâneºte" convenþional ºi cochet), pe primul loc rãmân disponibilitatea actoriceascã ºi empatia lui Bardem cu vârstele tot mai avansate ale personajului. Meritã sã vedem filmul fie ºi numai pentru aceastã bijuterie - dar, din fericire, nu numai pentru atât.

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
6-7 martie, 2008,
Bucureºti, România

Supastar
07 Mar 2008, 09:23
ce m bucur k zici k e bun. in ultima vreme numai l sweeney todd am avut parere opuse.
am emotii pt filmul asta (din motive referitoare g.g.marquez si cartea lui evident) si abia astept s vina in tm s-l vad.

Dragomara
14 Mar 2008, 15:50
Deºi searbãd la pat, Juvenal rãmâne un tatã de familie bun, ºi un stâlp de seamã al comunitãþii...

Am râs citind fraza de mai sus, în rest e o cronicã bunã, dacã încã nu ai citit cartea filmul meritã vãzut, dacã rãspunsul e pozitiv, abþine-te vei plânge dupã timp. Scenariul urmãreºte într-adevãr fidel romanul, din punctul meu de vedere, din cel al amatorului de film habar n-am ce-i lipseºte acestei pelicule (din punctul de vedere al omului de film) pentru a fi genialã, romanul e într-adevãr mult mai mult mai amplu ºi mai profund. ªi eu am observat inadecvata îmbãtrânire a Ferminei.

Alex Leo Serban
14 Mar 2008, 17:44
eu am inteles k filmu e prost!
oricum, nu ma intereseaza - fiind dupa marquez... :sick:

Dragomara
14 Mar 2008, 18:36
Tipic. La tine toate-s proaste, mai ales unde nu le vezi, da' le judeci. Io tocmai de-aia mã uitai, pentru cã mor dupã G. Garcia Marquez ºi ºtiu dinainte cã nimic nu se poate ridica la nivelul scriiturii lui, dar totuºi corect, inteligent ºi de bun-simþ e sã citeºti/ priveºti/ înþelegi ºi apoi sã dai cu piatra. :D
+++
ªi o sã mã mai uit de vreo câteva ori, pentru cã eu am mania prospectelor medicamentelor, aºa o numesc eu, adicã rerererecitirea/ rererevizionarea în cazul nostru a filmelor, ºi redescoperirea de noi sensuri. Am o singurã excepþie pe tema asta... Bach. Dar sã nu deviem de la subiect.

Alex Leo Serban
15 Mar 2008, 08:31
... nu ma intereseaza nici parerea altora dspr marquez :lol: :lol:

Dita
18 Mar 2008, 22:16
tot ce pot sa spun este ca l-am vazut si mi-a placut tare mult.. acum nah, parerile sunt impartite... :?

Alex Leo Serban
22 Mar 2008, 10:55
omg, just HORROR ac film! :sick:
am crezut k o sa mi s aplece d la atita academism leshios, d la atita dulcegarie kitchos filmata, d la accentele latino ale englezei vbite, d la shakira p soundtrack & d la & d la & d la...
mi-a adus aminte d alta paranghelie cu pretentii - 'casa spiritelor', da park asta e si mai prost :((

nu mi-au placut decit john leguizamo & fernanda montenegro - in rolul parintilor respectivi; in rest - sa vershi, nu alta!
(iar dk citesti si comentariu dp imdb - al acelui latino -, t ingrozeshti si dc kkturi au unii in cap :x )

recomandat masokistilor!

Pitbull
22 Mar 2008, 11:18
Acu' s-o vezi pe Dragomara! :lol:

Alex Leo Serban
22 Mar 2008, 11:33
pai c sa mai vad?? face parte din 'target', normal k i-a placut :lol:

Dragomara
22 Mar 2008, 11:50
LOL! M-am uitat de 2 ori, ºi asta în cursul sãptãmânii, adicã orice aº fi fãcut tot nu m-am putut împiedica sã nu adorm înainte de final! În general, din principiu nu mã uit la ecranizãrile dupã capodopere, sunt de pãrere cã nimic nu poate egala cuvântul scris, fac doar excepþii pentru "chestiile" despre care ºtiu cã voi vorbi ulterior. Oricum sunt de apreciat intenþia ºi efortul depus în realizarea acestei pelicule, dacã nu ai citit cartea, sau nu ai CITIT ABSOLUT NIMIC din G. Garcia Marquez te poþi uita liniºtit, e un film de suflet, de mii de ori mai bun decât majoritatea inepþiilor mult-prea-lãudate aci.

Lumea lui G. Gargia Marquez nu e de vãzut, ci de simþit ºi imaginat, a încerca sã pui pe peliculã aºa ceva înseamnã a fi din start conºtient de mijloacele limitate de care dispui, a fi conºtient cã prin fapta ta nu faci decât sã sãrãceºti o operã, un autor. Personal cred cã ar trebui ca anumite opere sã fie interzis a fi ecranizate, nu totul poate fi "simplificat" (a se citi vulgarizat) pânã la puterea de înþelegere ºi acceptare a omului simplu.

Alex Leo Serban
22 Mar 2008, 12:54
'film d suflet'... asta c e, un nou gen cinematografic?? k 'filmu d groaza'...? :w00t:

Dragomara
22 Mar 2008, 14:57
Dupã mai bine de o jumãtate de an am reuºit ºi eu sã vãd "Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom" (2003)" a lui KIn Ki-Duk, am avut o tentativã prin octombrie anul trecut, dar nu a reuºit sã "dau peste" partea a doua pe DC++.

"La strada" - Federico Fellini, un film fãcut acum mai bine de o jumãtate de secol, îmi place la nebunie Giulietta Masina, e un exemplu de simplitate ºi modestie, spre ruºinea mea habar n-am avut cã ea a fost soþia lui Fellini. :D

---
Alex - am sã-mi calc pe inimioarã ºi am sã-þi rãspund, cu toate cã orice discuþie cu tine, din punctul meu de vedere e timp pierdut. Dragule, îþi lipsesc dotãrile necesare pentru a simþi, pricepe, accepta ºi asimila filmele de ºi pentru sufleþel. Da'tu nu te îngrijora, excelezi în alte domenii. Hai sã facem un pac: nu te citesc, nu mã citeºti, ºi dacã prin absurd vrei sã-mi sporeºti educaþia cinematograficã nu mã ctitica ºi nu mã lua la miºtouri de 2 lei, ºtii tu, n-am timp de tembelisme etc. etc.

Alex Leo Serban
23 Mar 2008, 07:21
un 'pac'... la razboiu?? :lol: (da cre k aluzia e prea subtila pt duduia galbinoasa :(( )

eu cre k, dk bunu-simt (sau simtu penibilului) nu t opreste sa-ti dai cu parerea acolo unde nu t pricepi, ar trebui sa existe o lege sa o interzik! (mie pers mi-a face mare placere sa o aplic :P) am fi scutiti d tot felu d 'pareri' inepte, inculte & indigeste...

ps duduia face parte din acea categorie, vai atit d numeroasa, a oamenilor simpli, 'sinceri' consumatori d 'arta', pt kre nu conteaza felu cum e facut un film, ci ceea-c-spune - subiectu adik... astia nu sint, d fapt, interesati/pasionati d un film (k arta d sine statatoare), ci cauta fictiuni compensatoare, indiferent d arta in kre l gasesc; ASTA inseamna - pt acesti (prea) multi - 'film/carte/muzik 'd suflet' :sick:
oricum, este clar k duduia cu pricina iubeste mai mult literatura decit filmu (a si declarat-o, d altfel - plus penibilitatea cu acel 'Kln Ki-duk' :w00t: , d unde s vd k nici numele nu l stie corect...), asha k intrebarea mea ar fi: C CAUTA p ac forum?! sa plece, sa plece - nu e nicio pierdere! :lol:

Dragomara
23 Mar 2008, 08:14
LOL. Eu ºtiu ce-am scris, recitesc de 10 ori mesajul înainte de-al trimite, de-aia am ºi ales culoarea asta, pentru cã mi-e uºor sã mã recitesc înainte de-a a atinge butonul "trimite".

Oricum, mulþumesc celui care încã "corecteazã".

Alex Leo Serban
23 Mar 2008, 08:53
pai, 'culoarea asta' ar fi trebuit sa-ti arunce-n oki - dupa ce-ai fi 'recitit d 10 ori' - k regizoru cu numele 'Kln Ki-duk' nu exista! :lol:

Dragomara
23 Mar 2008, 08:56
ia mai suteºte-mã, sau iubeºte-mã din conturile altora, eventual ale celor care mã "corecteazã"! :P

Alex Leo Serban
23 Mar 2008, 09:45
c este aceea 'suteste-ma'?? :?
vine d la 'suta'? cam mult...
tu faci 2 bani :lol:

Pitbull
23 Mar 2008, 10:24
c este aceea 'suteste-ma'?? :?
Cred cä e "ºuteºte-mã", aka "ºparleºte-mã", "ºterpeleºte-mã", "mangleºte-mã", "saltã-mã", "umflã-mã", "furã-mã", "rãpeºte-mã (din serai)", "ºterpeleºte-mã", "kidnappeazã-mã", "ia-mã", "du-mã", "dumã", "dietã", "knesset", "congres", "adunare nationalã", "Mare Adunare Nationalã", "mini-parlament", "C.P.U.N."... Nu? :?

Alex Leo Serban
23 Mar 2008, 10:36
THAT must be it! :happy:
da c sa 'furi' (cu 'r') & d unde 'serai'?? poate doar p carpeta d deasupra recamierului cu mileu, unde citeste marquez & tot joyce...

ZENO
25 Mar 2008, 01:22
Leo, nu inteleg de ce te tavalesti pe jos in aceasta criza de mizantropie isterica. Citeodata am impresia ca nu s-a lipit nimic de tine din miile de filme pe care le-ai vazut. Poate vrei sa infiintezi si un gulag sau un Auswitz pentru cinefilii care nu gindesc/simt ca marele a.l.s.? Macar din politete ai putea sa incerci sa nu fii cerebralist?

Alex Leo Serban
25 Mar 2008, 06:37
1 dc, e interzis sa fii 'cerebralist'? says who?!
2 pai, mai bine 'cerebralist' decit decerebrat balos kre pune botu la filme d-astea d prost gust pt bizoni in calduri... :sick:
3 ti s-a parut vreodata k as fi fost 'politicos'?! poate doar dk eram beat si revenea la suprafatza c a incerkt sa-mi insufle familia! :lol:
4 mm, ideea cu gulagu & auschwitz-u (asha s scrie corect!) nu e rea - imi suride :P

ZENO
25 Mar 2008, 10:28
Leo-nazist si sta.l.s.nist. Vad ca deja ai si un pitbull care se gudura pe linga tine.

Alex Leo Serban
25 Mar 2008, 11:04
:P :happy: 8)

Alex Leo Serban
25 Mar 2008, 12:49
iata si parerea mea dspr filmu in discutie:

http://agenda.liternet.ro/articol/6690/Alex-Leo-Serban/Holera-mon-amour-Love-in-the-Time-of-Cholera.html

Pitbull
25 Mar 2008, 13:27
Nu, puiule, alea nu-s bobo de ciucalatä, sunt caca de iepure, si nu e bune de papa, e câh.

Alex Leo Serban
25 Mar 2008, 13:56
huh?? :?
pt cine era pretioasa precizare?...

Pitbull
25 Mar 2008, 15:45
Regardeazä pajul presadant, zona enferioarä, si-ai sä te prandezi singur.
Trollul cu damf de Morga Domnului Läzärescu, care poiecteazä asupra altora conceptul gudurärii.

ZENO
25 Mar 2008, 19:13
@ Pitbull

Nu e grav/ daca lui ii plac, poate gasesti o lingura mai mare.

@ leo

am inteles parerea ta despre film, nu asta era problema/ nu am inteles atitudinea ta fata de ceea ce simt si gindesc ceilalti/ cerebralismul nu e interzis, dar atunci cind este si fundamentalist e dezgustator/ oamenii gindesc diferit si daca stii asta doar teoretic dar nu simti, vezi in ce faza ai avut blocaj; iti fac cadou cu placere un biberon sau o olita/ pina atunci ai putea sa pastrezi atitudinile astea de critic/castrist de film la dilema & co unde radicalitatea nuantei da in rinocerita nuantei. Deci practic efectiv m-as bucura sa incetezi cu intelo-benladenismele. Merci.

Alex Leo Serban
25 Mar 2008, 21:07
eh, uite k n-o sa incetez - 'intelo-benladenismele' sint specialitatea mea! (si adopt si aceasta etiketa, imi place :P )

Pitbull
25 Mar 2008, 21:31
Pulifriciul n-a priceput nimic.
Ducä-se.

redmen
25 Mar 2008, 22:51
:lol:

Alex Leo Serban
26 Mar 2008, 06:05
sa-nteleg k 'pulifriciul' a primit un shut in fund & am scapat d el? :happy:
multumesc, cinemagia! :lol:

Pitbull
26 Mar 2008, 06:21
We are here to serve. :sleep:

Alex Leo Serban
26 Mar 2008, 06:31
... not always, dear, not always! ;)

Pitbull
26 Mar 2008, 12:14
"E atât de pläcut sä te mai si contrazici din când în când... E odihnitor!"
(Albert Camus, "Caligula")

Alex Leo Serban
26 Mar 2008, 13:19
uau! 8)
kiar ai ales un citat f drag mie :happy:

Pitbull
26 Mar 2008, 13:54
In anul IV, mä gândeam sä-mi fac filmul de diplomä cu citatul ästa ca motto (as fi vrut sa-l iau pe Cozorici în rolul Satanei - un Satan care fäcea bine, cä era "în vacantä" si se odihnea ;) ), da' nu s-a legat, nu iesea bine scenariul, si pânä la urmä am ales altceva.

illotempore2002
28 Mar 2008, 12:05
Ma alatur celor carora nu le-a placut filmul asta....Dragostea in vremea holerei.....cu mentiunea ca am convingerea ca si un regizor genial sa fi vrut sa faca film dupa romanul asta, nu i-ar fi iesit pt ca sursa nu are potential (romanul)....povestea e prea simpla...ar fi putut sa exploateze macar contextul istoric-social (adica ma astept ca filmul sa aiba si un rol educativ), tulburarile, conflictele, vorba aia, imi mai imbogatzeam cultura generala in astea 2-3 ore (sau cat a durat filmul) daca jocul actoricesc in sine, povestea, si all the rest nu mi-au retzinut atentzia....

jeleu
29 Mar 2008, 14:57
"daca dan pita ar regiza sclava isaura ar iesi “dragoste in vremea holerei”. un film ratat, fara nicio viziune regizorala, jucat incredibil de prost. pina si javier bardem scirtiie ca o creta pe tabla. e meritul cartii ca unele scene stau totusi in picioare.
un film nerecomandat cititorilor."

zice lorgean

Alex Leo Serban
29 Mar 2008, 15:32
bne zis

vezi sa nu t/va prinda dragomara :lol:

Pitbull
29 Mar 2008, 20:50
No problem, she's been banned for one week.
La fel cum sunt sanse sä päteascä si Bagä-Strâmbe.
Apropo, n-a rezistat:

Dragomara T: Sã-þi fie ruºine, porcule!
Dragomara T: deduc din acþiunile tale cã ai dat deja în mintea copiilor.
Dragomara T: vai de steaua ta
Dragomara T: :x

(Azi, pe mess, când nu eram acasä.)

Imi pare sincer räu pentru ea, STIU cä nu era räu intentionatä, dar existä un lucru pe care nu pot sä-l iert: trädarea. (Aviz lu' stie el cine, pe care-l paste.)

Neuptolem
29 Mar 2008, 22:31
Mi se pare anormal sa dam de pe mess, pe forum.

Mie filmul mi s-a parut super misto, dulceag, fain, o ecranizare reusita, cu pretentii chiar de unicitate, accent pe detalii, etc. (poate revin).

jeleu
30 Mar 2008, 02:41
nu este de pe mess.
lorgean este un scriitor care chiar a publicat, un scenarist caruia chiar i s-a ecranizat ceva scris (chiar de sine :) )
in plus, nu se declara "genial", nu-si declara scrierile "de aur"/"de neuitat". o atitudine mai rezonabila. si mai productiva.

Alex Leo Serban
30 Mar 2008, 05:16
helLO, nu era vba d tine, ci dc a dat pitbull dp mess - din ineptiile isterice ale galbenezei! :lol:

'ecranizare reusita'?! omg... :shock:

jeleu
30 Mar 2008, 09:47
crezi ca stau sa citesc ce scrie pitbull?

Alex Leo Serban
30 Mar 2008, 10:56
gata, m-am prins: dragomara e un fel d valentina hasan, nene! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=cT18LZItBLA

silver_boy
30 Mar 2008, 18:13
gata, m-am prins: dragomara e un fel d valentina hasan, nene! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=cT18LZItBLA


hahahahaha
Ken Leee, Ken Leee ...with or without, Dragomara and Bruce Lee ...

Alexx
04 Apr 2008, 13:43
Citit cartea (mi-a placut de altfel), citit rezumatul cartii, vazut trailer nasol de film, spus la altii "mah, filmul asta sux de cum vad trailerul, sigur un film porno nu e mai bun
-nu mai eu l-am vazut si mi-a placut
-da mai, dar tu erai cu bf-ul in cinema si numai de film cred ca nu-ti ardea
- :">"
facut curaj, sters niste filme porno, ca sa fac loc ororii, mai citesc una doua comentarii pe imdb, poate se inseala, poate nu ... ma uit la un top gear cat se downlodeaza (aia macar stiu sa faca bine ceea ce fac), dezarhivez prima parte din film, ma uit la el si ... nu-mi vine sa cred cat de bine arata aia la 70 si ceva de ani :shock: ... ma gandesc bine, daca stiu pe cineva in viata (bunica nu se pune) care sa arate atat de bine la 70 de ani, nu gasesc pe nimeni si trag concluzia ca poate atunci lumea traia mai bine ... in fine, trec mai departe si il vad pe praslea alea mic cu accent de borat moment in care ma apuca rasul si im spun un "doamne-ajuta sa nu cad pe jos de ras" ... o mai vad si pe ametita aia cum se fastaceste si nah, ce mai, probabil asa se comporta lumea la 15-16 ani, trecem peste, dar ne oprim in momentul cand se apuca de scartait din vioara, apasam esc, dupa shift+del pe film, ne gandim la spatiul irosit degeaba si ca trebuie sa stau zeci de zile ca sa imi fac ratia, dar cred ca mai degraba il sterg pana atunci. facut planuri de adaptari scurte, dar mi-aduc aminte ca mai am si alte lucruri de ecranizat si ca nici pc pt. filme nu am, asa ca intru pe cinemagia, dau de 2 ori o stea si inca o stea la comentarii, intru pe imdb si mai dau si acolo o stea si selectez un comentariu care ii da 3 stele ... caut un forum de discutii in care se vorbeste despre film, nu prea gasesc si imi aduc aminte ca aveam un cont pe cinemagia ... vad aici o discutie intre cineva care se uita la filme si cineva care se uita la telenovele si intru si postez acest mesaj numai ca sa spun cat de prost e filmul!!!

planuri de viitor: nu cred ca voi avea timp sa ma apuc de filme pana in toamna, dar cu prima ocazie cum imi scot camera din amanet ma apuc de facut recenzii cu gasca de prieteni, amatori de filme de genul fast & furios and saw series dar cu ochi critic la filme prea proaste, si le postez pe iutub ... primul film pe care il voi arata va fi asta :D