View Full Version : Sa vorbim frumos!
Dragomara
14 Feb 2008, 19:04
kjkjkk
Cazeemeer
14 Feb 2008, 19:26
De ce sa-l reclami?
Pitbull
15 Feb 2008, 18:00
Eu am splitat topicul. Interventia ta, si discutia ulterioarä, tineau de un subiect (comportamentul civilizat pe forum) complet separat de cel al thread-ului (algoritmul de identificare a filmelor din baza de date, dupä diverse criterii de gen, rating, etc.).
Dacä vrei, poti folosi functia Edit, la primul mesaj, pentru ajustäri (inclusiv modificarea denumirii topicului - eventual intitulându-l "vai", conform mesajului postat initial, de la care am splitat).
Sper sä nu ajungem iar la teoria chibritului, numai pentru atâta lucru.
:love: :love: :love:
au mai rãmas cel puþin 35 de ani de mai bine de 8 ore de muncã (monitorate cu ecuson magnetic), cina de pregãtit, praful de ºters, gunoiul de dus, piaþa de fãcut, cartea de poezie de citit, CDul Elenei de scris, ºi blogul "verbal" de actualizat, peste 70 de persoane care nu-s în faþa PCului aºteaptã ce, cu cine, cum, unde, când ºi de ce am MAI fãcut! Dupã toate asta tipul/ tipa e liber/ ã.
--------------
în primul mesaj scrisesem despre o emisiune de radio despre literaturã ºi Net, detest sã mã repet, aºa cã o sã tac pe topicul "meu", care cred cã ar fi avut ceva eficienþã la grãdiniþã, mã rog, asta dupã orele despre albinuþe ºi trâoraºi.
Astea nu e clar la ce se referä, dar nu-i nimic, le putem läsa asa. Nu e nevoie de explicatii.
* * *
Cazeemeer, scuze, uitasem dincolo acest mesaj, aflat între mesajele intitulate "aaa" si "mda":
ºi scuze cã i-am uitat pe liderii absoluþi (ºtiu cã e pleonasm, dar nu mã putui abþine)
Nu e niciun pleonasm. Calitatea de lider este relativa: poti avea lideri care au autoritate asupra unui grup restrans, deci poti avea si "lideri absoluti".
Si hai sa privim un pic in perspectiva: poate ca discutiile de aseara ajunsesera intr-un punct exagerat, dar lumea nu se ia de tine inutil.
Pitbull
15 Feb 2008, 18:38
lecþii despre cum sã devii moderatoru' lunii curente!
OK pupici merci, dar idealul meu nu e ästa. Eu vreau sä devin administratoru' soarelui tendinte.
Far Darrig
19 Feb 2008, 20:08
Salut! Sper ca acest forum e unul civilizat, in care se poate vorbi linistit despre filme si televiziune...nu ma insel, nu? :happy: si bine v-am gasit!
Pitbull
19 Feb 2008, 20:24
Ne sträduim. Mai demult, domnea pe-aici o violentä de limbaj si de atitudine, de nu stii ce-i aia, dar cu multä räbdare si fermitate am reusit s-o reducem la minimum. Incidente mai au loc, nu zic - unii dintre noi sunt foarte exigenti, putin toleranti si, asa, mai directi în exprimare... alteori aterizeazä useri mai putin adaptabili... sau reapar clone ale vechilor turbulenti... Asa cä vei avea si surprize nepläcute. Dar, în linii mari, facem tot posibilul sä mentinem un climat civilizat.
Pitbull
19 Feb 2008, 21:49
facem tot posibilul
"facem totul..."
Suntem mai atenti, da? Nu mai punem în gurita oamenilor vorbele la care ne-am gândit noi. Bun.
...reiese cã era filmului de calitate e demult apusã, toate filmele fiind dar perpetua repetare a aceluiaºi fiasco.
Nici vorbä. Se mai fac si acum destule filme de calitate - desi 90% din productii sunt maculaturä (ca în ORICE altä erä, si ca în ORICE domeniu: literaturä, muzicä, arte plastice, etc., etc...) Deci, comentäm 90% negativ. Asta-i tot.
Aº dori, dacã ai timp, ºi nu te streseazã, sã-mi explici ºi mie ce presupune critica de film.
Nu mä streseazä, dimpotrivä.
Am timp, dar nu chiar acum. Intr-o zi, douä... trei...
Am sä-ti explic, dar nu aici - cä suntem TOTAL off-topic. Vezi cä e un thread nu mai stiu unde - la "Film în general" sau la "Cafenea", îi zice "Despre critica de film". Il cauti, îl gäsesti, îl aduci în fatä (postându-ti în el doleanta) si pe urmä stai cuminte si m-astepti.
Pitbull
20 Feb 2008, 07:29
Sezi linistitä, n-o iau personal, si nici lezat nu m-am simtit. Atâta numai, cä-s foarte precis si exact - deformatie profesionalä, pesemne...
Mutatul postärilor tale nu avea de ce sä te deranjeze. Nu s-a pierdut nimic din ele, ba chiar au câstigat, devenind nu doar mai potrivit plasate, ci si mai vizibile, în topic separat, cu titlu elocvent.
Din acelasi motiv, nu a fost nevoie sä fii anuntatä în mod special: manevra era vizibilä si clarä. At fi fost de-a dreptul pleonastic, ca-n filmele românesti vechi, unde personajele spuneau pe gurä si ce se vedea cu ochiul liber cä fäceau: "Am venit", "Acum eu plec", "Dau si eu un telefon", "Uite, mänânc", "Päi, lucrez, dupä cum vezi..."
Anii de când existä acest forum au fäcut sä se contureze de la sine actualul echilibru între "rigiditate temebelä" si "libertate si lej-itate" (inclusiv prin opinii ale userilor, de care s-a tinut seamä, atunci când s-au impus prin cantitate si/sau ratiune). Nu prea credem în haosul si anarhia pe care scrie «Liberté, égalité, fraternité», cum, desigur, nu credem nici în rigiditatea draconicä deghizatä în "ordine si disciplinä". Ca dovadä: o conducere autocratä ti-ar räspunde: "Nu-ti convine? Tai-tai, cä nu te tine nimeni cu forta!" Noi îti räspundem: "Dacä ne-ai gäsit, ti-am pläcut si ai rämas cu noi, învatä sä ne accepti asa cum suntem, si nu ne päräsi."
costobocus
20 Feb 2008, 22:29
Hai ca vad ca esti fata dasteapta ... tu nu vezi ca pitbulu e cu capra ? lasa-l in plata hingherilor ...
n-o sa vorbim frumos nici peste o mie de ani, asa ca sa nu ne cramponam acu' de oralitatea stilului, ca sa zic asa.
credeam ca sunt singuru deranjat de gramatica de aci, da' vad ca unii considera ce se poate face rabat de la reguli elementare ... asta daca tot ne credem sefi sau ceva pui de jmecheri...
daca vrei filme bune foreaza la iconoclast ... si cam atat...
Pitbull
20 Feb 2008, 23:11
Detest pärul verde la femei! Incearcä turcoaz cu dungulite orizontale roz, sau mov cu gäurele portocalii.
Administratorii (Gloria si Stefan), si moderatorii (Marx, Longshot, eu, etc...) Dacä nu ne-am întelege asupra notiunii de organizare si ordine a forumului, n-am putea lucra împreunä.
Nu trebuie, dar atunci ne vei simti mai nepläcut, si nu vrem.
Da, uneori. La "Azucena" si "Si totul era nimic" am stat. Si la altele.
Pitbull
20 Feb 2008, 23:23
Bun, si acum explicatiile.
A fost greseala mea. Am vrut sä clichez pe "Quote", ca sä am cele patru paragrafe ale Dragomarei si sä le räspund punctual, stergând apoi citatul. Din grabä, am clicat pe "Edit", n-am observat, asa cä am fäcut toatä operatiunea IN MESAJUL EI, înlocuindu-l cu al meu.
Noroc cä am observat relativ curând, si am mai gäsit varianta anterioarä a paginii în memorie (prin trei "Back"-uri). Asa cä am refäcut mesajul Dragomarei pe care-l anulasem, iar pe al meu l-am re-postat, în conditii normale.
Ca atare, mesajele intermediare au fost determinate doar de acea eroare, acum remediatä.
Mai profit de aceastä ocazie ca sä-mi exprim dezamägirea totalä în raport cu un user despre care avusesem o pärere excelentä, ba chiar, acum douä luni, am vorbit la telefon si am stabilit sä ne vedem prin ianuarie-februarie, ca sä discutäm ceva. Recent, färä nici un motiv, a trecut la o atitudine ofensivä, jignitoare si vulgarä. Desi e departe de a fi prima oarä când sub aparentele unui gentleman descopär, ulterior, o combinatie de bädäran si poltron, încä n-am ajuns atât de cinic încât sä rämân indiferent la asemenea revelatii insalubre. Prin urmare, sper cä de-acum mä va ignora total; consider orice comunicare cu el (chiar si indirectä), nulä si neavenitä.
Cazeemeer
21 Feb 2008, 08:41
"slabe speranþe sã gãseºti un om de valoare pe Net, însã probabilitatea de-a întâlni un psihopat e maximã".
Dar nu sunt aceiasi oameni cei pe care ii intalnesti in viata de zi cu zi si cei de pe net? Sau doar psihopatii umbla pe net?
Pitbull
21 Feb 2008, 13:34
Poate cä e o chestie statisticä si relativä, dat fiind cä lumea realä e mai greoaie, mai complicatä, mai ineficientä, asa cä întâlnesti mai rar noi cunostinte, si legi relatiile mai încet si conventional (de exemplu: nu prea intri-n vorbä cu necunoscuti); pe net, în schimb, mobilitatea si contactele sunt foarte comode, zburzi din site în site si din listä-n listä (ba mai esti si-n câte zece locuri simultan) si te-arunci neinhibat în conversatii. Si-apoi, în viata realä un psihopat e adesea mai vizibil (prin expresie, comportament, etc.), asa cä-l eviti... Aici, ascuns dupä computer, poate mima normalitatea un timp mai lung sau mai scurt, iar când, treptat, întelegi cu cine ai de-a face, socul e mult mai puternic.
Douä exemple contrarii:
- Peter Jackson: posta mereu mesaje scurte si laconice, asa cä, la început, pärea un om normal; abia dupä douä säptämâni ne-am lämurit cä-i lipsea o doagä (dacä nu chiar tot fundul butoiului!)
- Melus Negrescu: complexitatea aberantä a tuturor mesajelor lui, dispropotionatä fatä de lipsa lor totalä de continut (sau chiar continutul "negativ", în sensul cä scria numai prostii), plus lipsa oricärei coerente rationale a discursului si celelalte elemente pe care insista sä le ofere (linkurile, pagina de pe Wiki, etc.), i-au dezväluit profilul mult mai repede.
Pitbull
21 Feb 2008, 17:45
Dacä esti cuminte si n-ai probleme cu cititul de cärti pe display, îti trimit nuvela "The Pitbull Projection" si romanul "Again", care fixxamente cestiunile astea le dezbat.
costobocus
21 Feb 2008, 18:55
Mi le trimiti si mie?
M-am recunoscut in userul cu probleme :) ... Te-ai suparat pe mine? Ai cuvantu meu de onoare ca ma duc ori la iarta-ma, ori la din din dragoste, bre.
Te-am atacat pentru ca tu m-ai atacat primu'. Nu-mi plac oamenii care nu sunt consecventi cu ideile pe care la promoveaza; plus ca a fost ca si cum am fost tradat de o prima dragoste :P
Recunosc ca 'am personalitate dubla "(gentelmen si tzaran) "si mi-o dezvolt pe-a treia", dar o sa te citesc in continuare ... pana la moarte ... chiar daca nu-mi plac anumite lucruri din comportamentul tau ...
Pupici! :love:
p.s.: sper ca nu te superi daca-l consider in continuare pe ambra mai tare decat tine :lol:
p.s.2: si nu stiu nici ce inseamna poltron - baga si tu un sinonim, ca nu sunt chiar asa de destept :love:
Far Darrig
21 Feb 2008, 18:55
Inainte de a intra "in materia" cinefila, am sa imi permit, in urma unui scrolling dracesc prin acest topic-caci n-am avut rabdare sa il citesc cap-coada, sa fiu nitel vexat ;) de faptul ca cineva isi poate inchipui ca un personaj virtual, un internaut sa fie acelasi cu cel care il "joaca" din spatele tastaturii. Intotdeauna trebuie sa te gindesti, atunci cind vorbesti cu cineva, ca cel de la celalalt capat al ferestrei de mess, forum, blog etc. ascunde, fara doar si poate, cosuri, cearcane, pungi, psihoze, plictis, grandomanie si asa mai departe.
Lumea e o scena, nu?
Pitbull
21 Feb 2008, 19:18
Le-am trimis (la clicknet.ro).
Acum sper sä nu deced subit.
costobocus
21 Feb 2008, 19:24
Bineeeeee... inteleg ca vrei sa te caute Mircea Radu ....
Vezi ca mi-am dat cuvantu de onoare !
costobocus
21 Feb 2008, 19:31
mara, m-am suparat pe tine.. l-ai furat pe pitbull ..acuma isi face inimioare cu tine...
m-a inselat cu prima venita.. ce oameni, ce caractere !
:(
Pitbull
21 Feb 2008, 19:34
Combinä-le, are mai mult farmec!
In rest...
Mi-am zis cä poate am avut eu vreo scäpre necontrolatä, vreo chestie interpretabilä, ceva, si am luat acum la puricat toatä zona, de la începutul lui decembrie (când a avut loc sandalul cu Pielelungä) pânä ieri.
Din fericire, încä nu s-a läsat memoria - si nici onoarea; nu fac parte dintre cei care mu-mu-mu, si când ai läsat garda jos, zdrang.
Deci, revenim la principiile enuntate de Volkoff: o minciunä e cu atât mai eficientä, cu cât e mai nerusinatä - întrucât contrapunerea adevärului e un proces rational, pe când aberatia sfideazä prin definitie ratiunea.
costobocus
21 Feb 2008, 19:42
din pacate, eu am un mare defect: nu mint !
dar pentru ca aberam pe aci, o sa fac un topic separat cu parerea mea.. cred ca o sa fie o incercare de scenariu in atelier.. in maximum 2 saptamani ...
to be continued
mu-mu
costobocus
21 Feb 2008, 19:44
Costo - între prieteni mi se spune "Altruista", io zic deci sã-l împãrþim pe Pitbull! Apropo de asta, bunica mea, cea care m-a crescut pânã la 6 ani când i se punea pata pe mine, adicã mai tot timpul, mã fugãrea un pic, dupã care concluziona enervatã ºi totodatã decepþionatã (cã nu mã prinsese): "dacã te prind te-mpart!". :lol: :lol: :lol:
Carevasãzicã tu ce parte vrei din Pitbull?! :P :P
tare :P
bine .. vedem noi cum il impartim ... :)
Pitbull
21 Feb 2008, 19:57
tu m-ai atacat primu'.
nu mint !
1=0
costobocus
21 Feb 2008, 20:11
Ai fi pierdut, si eu, in marinimia mea, te-as fi iertat ! :)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.