View Full Version : "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street"
Pitbull
01 Feb 2008, 00:32
"Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" - Un musical macabru
Reþeta merge, execuþia sux
Noul eºec al lui Tim Burton - care de la mediocritatea "Planet of the Apes" (2001) parcã n-ar mai fi acelaºi care a fãcut primii doi "Batman"-i, "Edward Scissorhands", "Ed Wood", "Mars Attacks!" sau "Sleepy Hollow", e un musical foarte prost (premiat cu Globul de Aur la aceastã categorie), de o morbiditate destul de reuºitã - rezultat al unei evoluþii adaptatoriceºti în trepte: mai întâi piesa lui Christopher Bond, apoi varianta ei muzicalã, de Stephen Sondheim ºi Hugh Wheeler, ºi în sfârºit forma actualã, bazatã pe un scenariu de John Logan. Ca sã nu ne mai încurcãm cu localizarea în timp a meritelor ºi culpabilitãþilor, le vom discuta strict la nivelul produsului finit.
Aºadar, povestea în sine are o anumitã substanþã: drama unui om nedreptãþit care devine sclavul propriei lui dorinþe de rãzbunare, astfel ajungând sã declanºeze o serie întreagã de dezastre. Pe de o parte, acest material epic e împins pânã la paroxism, devenind suportul unui ºir de crime sângeroase ºi bestiale, absolut nemotivate, dar completate cu canibalism. De de altã parte, se suprapune un strat consistent de umor (fatalmente negru), inclusiv prin suprema ironie a specialitãþilor antropoculinare din plãcintãrie. Se cuvine sã mai remarcãm ºi construcþia dramaturgicã la rândul ei destul de elaboratã, care preia modelul rocambolesc-dickensian al aprioricelor telenovele victoriene, cu tipicele sale lovituri de teatru, rãsturnãri de situaþie ºi sincronizãri fatidice (spre bine sau spre rãu), remodelându-l într-o formulã modernã, cu specularea în cheie absurdã a naivitãþilor epocii. Reþeta este, de bunã seamã, complexã, savantã ºi incitantã; din pãcate, execuþia finalã a plãcintei lasã enorm de dorit.
În plan dramaturgic, scenariul, solid articulat pe tot parcursul, se pierde pe sine în final, când rostogolirea în cascadã a catastrofelor provocate de verva rãzbunãtoare a lui Sweeney Todd devine previzibilã ºi lipsitã de orice imaginaþie. Sincer sã fiu, e bine, slavã Domnului, cã inocenta Johanna scapã de briciul cu prãsele de argint - nu din scrupule, Doamne fereºte, ci numai din nevoia de a rafina cruzimea întregului film prin ponderare; zãu c-ar fi fost prea de tot s-o omoare ºi pe ea! - dar trucul care-i aduce salvarea e ieftin ºi banal. Rolul justiþiar al lui Toby e la rându-i telegrafiat ºi cam didactic. Ca sã nu mai vorbim de totala decepþie a modului cum sunt paginate execuþiile celor doi ticãloºi (Turpin ºi Bamford) - douã anticlimaxuri super-fâsâite, dupã ce un film întreg ne pregãtise, insistent, sã ne aºteptãm la niºte pedepse crude ºi nemiloase de sã stea mâþa-n coadã ºi mai multe nu.
Aºa cum am mai spus, toatã povestea e cu deliberare trasã de pãr, din multiple puncte de vedere (logic, moral, al credibilitãþii, al naturalismului, etc.), iar în majoritatea cazurilor aceste licenþe funcþioneazã bine; totuºi, se menþin unele lacune nepermise, în frunte cu improbabilitatea ca, într-o Londrã oricât de victorianã ºi de mahalageascã, sã poatã fi spintecaþi zeci de oameni fãrã ca nimeni sã comenteze - iar soluþia ar fi fost extrem de simplã, în ton cu aerul de basm sinistru al întregului film: de exemplu, un poliþist orb - sau altceva la fel de absurd, fãrã însã a lãsa golul neumplut. De asemenea, în timpul proiecþiei nu-mi puteam alunga din minte întrebarea: cum Dumnezeu pãstrau ãia atâta amar de carne fãrã sã se strice (culmea - în acelaºi beci unde duduia insistent cuptorul!)? Oarece putini cu gheaþã nu numai cã rezolvau problema verosimilitãþii, dar ar fi îmbogãþit ºi atmosfera de ansamblu a filmului.
Toate astea, însã, sunt mai puþin esenþiale în contextul unei povestiri pline de convenþii (deºi, în trecut, Burton stãpânea mult mai riguros ºi imaginativ regulile neveridicului). Principala hibã a filmului se moºteneºte de la varianta intermediarã, ºi constã în partitura lui Sondheim, pe care John Logan o declarã "cea mai complicatã muzicã din istoria musicalului". Sau era beat, sau e complet afon, sau il mange... avec le polonique. Toate piesele sunt simpliste, lãlãite, complet lipsite de acel ritm propriu genului musical (pe scenã sau ecran), destinat sã se conjuge cu firul epic, acþiunile momentane ºi latura de prozã a jocului actoricesc, cu rezultatul de a ridica spectatorul din scaun ºi a-l impregna cu o experienþã pe care n-o va uita toatã viaþa. Cine a vãzut mãcar o datã "Pink Floyd's The Wall", "Man of La Mancha", "West Side Story", "Am sã mã întorc bãrbat", "Jesus Christ Superstar", "Sweet Charity" sau "Cabaret", va continua sã fredoneze, iar ºi iar, cel puþin unele leit-motive - ºi va þine minte pe veci cum þopãia pe scaun. Moleºelile de-aici ale lui Sondheim devin iritante cam de pe la jumãtatea primei piese - iar în final, ating culmile exasperãrii. Practic, penibilitatea muzicii aduce un deserviciu esenþial filmului ºi prin faptul cã, anulând paradoxala contrapondere a stratului macabru, îl lasã dezechilibrat, neconvingãtor ºi gratuit. Culmea, mai distruge ºi libretul, cu care Sondheim a fost mai inspirat: versurile sunt sãltãreþe ºi vioaie, ba chiar au multe rime zglobii, ce sunã din coadã destul de drãguþel.
În planul regiei, Tim Burton dezamãgeºte prin faptul cã nu mai aduce nimic nou. Recunoaºtem aceleaºi ºi aceleaºi stãri, emoþii, metode ºi mijloace de expresie din cele mai reuºite filme ale lui - ceea ce e cu atât mai grav, cu cât Burton s-a impus ca fiind, prin excelenþã, un non-conformist ºi un spãrgãtor de canoane; or, dacã un asemenea artist începe sã se repete... vai ºi-amar! E drept cã ne cufundã cu mult stil în universul acelui slum londonez de-acum un secol ºi mai bine, cã reuºeºte sã construiascã o lume aproape paralelã cu cea realã în plan istoric ºi geografic, ºi cã e capabil sã confere o personalitate maleficã aproape tangibilã casei unde se petrece totul: frizeria la etaj, plãcintãria la parter, cuptorul ºi maºina de tocat oameni (la propriu!) în subsol - dar ce folos, c-o face abia acum, dupã ce ne-a obiºnuit de-atâtea ori cu smintelile lui? Ba chiar, greºeºte incredibil tocmai la construirea personajului principal. "Bãrbierul diabolic din Fleet Street" e foarte diabolic... ºi foarte puþin bãrbier! M-aº fi aºteptat la niºte demonstraþii de virtuozitate în cheie neagrã, eventual ducând mai departe lecþia învãþatã de la Chaplin, la o îndemânare sinistru-fascinantã ºi la niºte beregãþi tãiate cât se poate de artistic. Când colo, Sweeney Todd bãrbiereºte puþin ºi banal; în rest, taie beregãþi - mult ºi banal. În pofida faptului cã avem de-a face (ºi) cu o comedie neagrã, crimele sunt contracarate doar de muzicã (proastã, cum am mai spus); umor, ioc. Pânã ºi ingeniozitatea se reduce doar la mecanismul fotoliului rabatabil - care la rândul lui oboseºte rapid ºi definitiv, cam de pe la a treia utilizare (ºi, în treacãt fie zis, n-are cum sã-ºi basculeze victimele de la etaj în subsol: o privire mai atentã ne aratã cã, potrivit topografiei casei, toboganul respectiv ar trebui sã treacã exact prin locul mesei din colþul plãcintãriei de la parter).
Numai un bou ar putea contesta virtuþile actoriceºti dovedite de Johnny Depp în creaþiile sale din trecut, sub bagheta aceluiaºi Tim Burton - ºi nu numai. Din pãcate, era inevitabil ca oboseala regisorului sã-l afecteze ºi pe el. Încremenirea fizionomiei, fixitatea expresiei, permanenta aurã sumbrã care-l învãluie, departe de a sugera arderi interioare mocnite ºi taine angoasante (ca la Peter O'Toole în "Noaptea generalilor", de pildã), nu constituie decât recursul maºinal la un arsenal actoricesc deja verificat. Dar, mã rog, nu-i de mirare c-a luat Globul de Aur - doar l-au vãzut în atâtea roluri, se cunosc de ani de zile... aproape cã-s prieteni, am putea spune, aºa cã parcã-i vedem cã-i dau ºi Oscarul.
Mult mai bine se prezintã Helena Bonham Carter, Alan Rickman ºi Timothy Spall, în trei variante diferite de personaje tenebroase, fiecare cu câte o altã contrapondere: nostalgiile doamnei Lovett, candoarea ipocritã a judecãtorului Turpin ºi suavitatea libidinos-grobianã a lui Bamford. Pânã ºi Sacha Baron Cohen, în apariþia scurtã, dar nuanþatã ºi percutantã, a lui Signor Adolfo Pirelli, are mai mult haz decât în exageratul "Borat", oferind aici o mostrã de cabotinãrie incomparabil mai rafinatã.
ªi pentru cã tot veni vorba de Oscar puþin mai sus, candideazã - ºi l-ar merita - decorurile ºi costumele, care completeazã cu virtuþi plastice pline de mãiestrie universul sordid-halucinant al poveºtii. În ton cu ele, o bilã albã ºi pentru imaginea lui Dariusz Wolski - un adevãrat tur de forþã al folosirii culorilor acromatice ºi luminilor semiobscure. Montajul lui Chris Lebenzon, în special în secvenþele muzicale, accentueazã atât cât se poate dinamismul absent din partiturile alea de douã parale.
Unii dintre fanii montãrii de pe Broadway se plâng insistent de absenþa "Baladei lui Sweeney Todd" - cheia de boltã a musicalului. Nu ºtiu de ce, dar mã îndoiesc profund cã ar fi reuºit, în vreun fel, sã dreagã busuiocul.
Pitbull (Mihnea Columbeanu)
31 ianuarie, 2008, h., 16:30-18:02)
Bucureºti, România
Cazeemeer
01 Feb 2008, 07:27
Demon Barber, nu "Demonic".
Pitbull
01 Feb 2008, 08:06
Da.
Supastar
01 Feb 2008, 09:40
mie mi-a placut filmul si gasesc relativ nefondate o serie din reprosurile tale.
in primul rand, aerul de basm indus de plot si de imagine a fost arhisuficient pentru a justifica (cel putin in ochii mei) mai multe "probleme" constatate de tine:
-jocul lui johnny depp (care face un rol foarte bun, in film existand si auto-ironie prin scenele in care ms. lovett si-l imagineaza pentru totdeauna in starea in care e),
- barbieritul (la concurs doar e ceva deosebit in sensul k necesita doar 3 miscari)
- ucisul (oarecum minimalizat a la B-movie cu urmele alea total neverosimile de slash si mult prea mult sange care, evident, arata super fals)
- trecerea prin mijlocul parterului e mic copil pe langa faptul ca daca stai sa te gandesti in scenele in care se vede podeaua beciului din mansarda, aceasta podea este dubios de aproape! sunt sigur ca daca vei masura (chiar si aproximativ) distanta asta, ea va fi mult mai mica decat inaltimea celor 2 nivele pe care se presupune ca le traverseaza (beci, parter). the bastards!
- carnea care nu se strica. poate faceau placintele imediat si introduceau conservanti si E-uri in ele! :P
deci pe astea nu le consider ratate. efectul per ansamblu este reusit.
nu stiu ce s-a pierdut si ce s-a modificat din muzica pt k n-am ascultat varianta originala. oricum, ceea ce a ramas e departe de a fi o moleseala si o "penibilitate". mie mi-au ramas in cap mai multe parti: "beautiful women"..."my friend".... si m-au amuzat mult partile in care strofe diferite cu intentii diferite se intalneau intr-un refren comun. totusi suntem amandoi de acord k nu vor scoate niciun single de aici! :P
cat despre ucisul en gros el este perfect justificat (in logica intrinseca a filmului) in cantecelul in care sweeney todd canta despre cum toti merita sa moara si impreuna cu ms. lovett fac o selectie imaginara uitandu-se pe geam. o observatie care mie mi s-a parut interesanta: paralela dintre todd si judecator, amandoi declarand la un moment dat ca toti merita sa moara inclusiv ei insisi si, evident, amandoi condamnand oameni nevinovati la moarte.
sfarsitul filmului, desi precipitat, e previzibile doar cu 1-2 minute inainte (poate nici atat).daca nu stiai storyline-ul sa nu-mi spui tu ca la jumatatea filmului tu te-ai prins pe cine omoara todd la sfarsit si cum se termina filmul. aaa, si cadrul de final mi s-a parut bun prin paradoxurile implicate!
to sum it up, unde tu vezi poveste trasa de par, eu vad o poveste care functioneaza foarte bine in cadrul ei. unde tu vezi (hmmm... auzi!) muzica molesita si penibila eu vad (hmmm... aud! again) muzica perfect integrata in atmosfera filmului si care ofera "comic relief"-uri chiar daca macabre si chiar si cateva versuri de fredonat pentru acasa. practic unde tu vezi un rateu, eu vad un film bun.
Pitbull
01 Feb 2008, 11:50
Nu te contrazic la nivel de fond, ci doar (asa cum am spus încä in subtitlu) apropo de EXECUTIE: m-ar fi încântat un asemenea film (cä doar si eu le am cu macabrul, cu fantasticul, cu absurdul, cu logica basmului), dacä era lucrat mai îngrijit în cadrul acestor conventii tipice - de-aia am si dat acel exemplu-propunere cu politistul orb; apropo si de faza cu toboganul: poti face acceptabil ceva GREU acceptabil, dar nu ceva INacceptabil (citeste imposibil); poti face un om sä zboare agätat de picioarele unei gäini - dar nu dând din mâini, pentru cä atunci, anulând chiar si cea mai elementarä logicä, nu mai ai pe ce sä-ti sprijini povestea, nici mäcar ca pretext.
N-as zice cä muzica trebuia sä fie un respiro între momentele crude, ci cä trebuia sä se INTEGREZE cu ele (uneori suprapus, alteori alternativ). In ambele cazuri, e tot molesitä - nu zic c-ar fi amatoriceascä, dar îi lipseste harul... Sondheim n-a avut inspiratie. Un exemplu foarte la îndemânä: Tudor Chirilä si regretata Vama Veche au compus un rock opera genial ("A.S.M.I.B."), dar si o partiturä de musical atât de pafaristä, cä literalmente (nu exagerez!) mä durea capu-n salä: "Chirita of Bârzoieni". Se-ntâmplä la case de toate märimile.
Bärbieritul - da, prima oarä e interesant si convingätor faptul cä-l rezolvä din doar trei miscäri - basca: mai repede decât îi ia lui Pirelli sä termine un tremolo baritonal. Dar ästa era NUMAI INCEPUTUL. Regulile elementare de constructie îl obligau ca în continure sä dezvolte, pe acelasi principiu. Dau iar niste exemple la libera inspiratie:
- din douä miscäri, sugerând douä palme (jap, jap!)
- dintr-o singurä miscare, gratios înväluitoare;
- dintr-o piruetä;
- din trei miscäri, toate-n sus;
- din trei miscäri, toate-n jos...
Iar astea s-ar fi combinat interesant si cu crimele, care s-ar fi integrat în acelasi balet absurd macabru - exemple:
- jap, jap, hârsti!;
- miscarea prelung-gratioasä a bärbieritului, continuatä fluent cu täietura;
- o piruetä, rasul, înc-o piruetä, "rasul".
Altä chestie läsatä-n coadä de peste: pe toti îi säpuneste, si imediat în taie. De ce-si mai pierde vremea säpunindu-i? Dacä tot mergem pe directia acestui gen de absurd, päi sä mergem pânä la capät: sä-i radä complet, mätäsos, perfect, si pe urmä hârsti! Ar fi fost un paradox potrivit cu personajul (pentru care meseria e un ritual sacru), si ar fi dat într-adevär un "bärbier demonic". Asa, avem mai degrabä un "ucigas care-i si bärbier"...
Sigur, ar mai fi multe de spus, la nivel de analizä si de "pedagogie" (asa da; asa nu; asa da, dar...), pentru cä Burton nu-i un bou, nici chiar când rateazä. Sä vedem cum mai evolueazä discutia.
Ciudat e ca sunt de acord cu Pitbull si cu toate ca am zis ca e un film reusit cele zise de Pit le-am simtit in timp ce ma uitam la film...dar nu le-am mentionat din cauza ca ziceam ca nu inteleg eu muzicalurile si eram ferm convins ca Burton nu poate sa faca vreo greseala...
Melodiile au fost lalaite inutil, cateva din ele, daca nu majoritatea...
As fi vrut sa vad un balet frumos coregrafiat cand era vorba de crime...prea banale au fost, intr-adevar si ajungeau sa se repete...Sweeney in acelasi loc, langa scaun, miscarea de taiere la fel de fiecare data si poc, jos in beci...pozitia camerei daca se mai modifica de la crima la crima...
De ce taierea lor a fost numai pe orizontala de la stanga la dreapta? De fiecare data, excluzand moartea judecatorului...mai multa imaginatie era necesara in acest caz...
Si nu pot sa nu-mi aduc aminte de Edward Scissorhands cand ma uit la camera unde isi facea treaba Sweeney...
Supastar
01 Feb 2008, 14:56
Ciudat e ca sunt de acord cu Pitbull si cu toate ca am zis ca e un film reusit cele zise de Pit le-am simtit in timp ce ma uitam la film...dar nu le-am mentionat din cauza ca ziceam ca nu inteleg eu muzicalurile si eram ferm convins ca Burton nu poate sa faca vreo greseala...
acum am citit si eu Cele Ce Au Fost Scrise De Pitbull si am vazut Lumina! Credeam k stiu s-mi dau cu parerea despre filme. boy, was i wrong! I have seen the error of my ways!
Gandindu-ma acum cu nostalgie la ziua de alaltaieri seara cand am pasit afara din cinema crezand (k un naiv ce eram! imi dau seama acum) k mi-a placut filmul. Sa crape fierea in tine, Tim Burton pentru k am crezut in tine! :x
dar acum trebuie sa-i multumesc lui pitbull pentru Cuvintele Alese cu care a avut buna-vointa sa se aplece asupra filmului si sa-i spuna cu atata panas si cu o singura inflexiune a penelului sau: "SUX". :happy:
si cata dreptate a avut!
Si nu pot sa nu-mi aduc aminte de Edward Scissorhands cand ma uit la camera unde isi facea treaba Sweeney...
toti si-au adus aminte de treaba asta. doar asta a fost intentia lui burton: tii minte faza de pe la inceputul filmului cand todd isi ridica briciul si spune ceva de genul :"now my hand is complete!"?
Pitbull
01 Feb 2008, 16:17
Cred cä secventa aia mi-a pläcut cel mai mult din tot filmul - nu numai prin rapel la Edward Scissorhands, ci si în sine; plus deschiderea înapoi la planul ansamblu al Londrei. Päcat cä he doesn't deliver ulterior (decât partial) ce promite acolo...
M0n0 nu-i Neuptolem, cum nu-i un Windows un Linux, cum lemurul nu-i koala, si nici Ghise nu-i Gusä.
Mai pune un "cä", cä "ar fi scris a scris" nu-i româneste.
Parodia neuptolemianä e credibilä.
Supastar
01 Feb 2008, 16:28
Mai pune un "cä", cä "ar fi scris a scris" nu-i româneste.
Parodia neuptolemianä e credibilä.
am uitat k apare automat "a scris"! my bad! :oops:
multumesc pt aprecierea parodiei, dar se vede k vocabularul imi apartine. era scrisa intr-o pauza f scurta de invatat pt un examen.
i can do better! 8)
Pitbull
01 Feb 2008, 17:05
Then, DO better!
Si, da - am apreciat-o pozitiv, nu negativ.
Cazeemeer
01 Feb 2008, 17:13
2 propozitii complet corecte in engleza, scrise de Neuptolem? In his dreams.
Or in heaven.
Pitbull
01 Feb 2008, 17:16
Supi a folosit o licentä... ;)
Noroc cä acceptäm mesajele licentioase. :sleep:
Supastar
01 Feb 2008, 18:19
Si, da - am apreciat-o pozitiv, nu negativ.
pai, asa am luat-o si eu.
dar destule schimburi de amabilitati. suntem in tabere opuse in topicul asta. :x
sa vina si altii sa spuna cum li s-a parut.
razvan-gabriel
03 Feb 2008, 22:22
Eu as recomanda cinematografelor sa adauge un mare anunt posterelor filmului: "Acesta este un musical/ un film in care se canta mult". Poate asa ar evita sa intre tot taranul, scutindu-ma pe mine de toate oftaturile si strigatele de disperare de la inceputul fiecarui cantec. Noroc ca majoritatea nemultumitilor au parasit sala rapid iar ceilalti s-au resemnat, putand sa urmaresc a doua jumatate a filmului in conditii cat de cat normale.
Per ansamblu filmul mi-a placut, regasind cadrele de un macabru poetic specifice lui Burton, un rol principal ce-l pune foarte bine in valoare pe Depp si 2 secundare (S.B Cohen si T. Spall) adevarate surprize. Surprinzator a fost ca mi-a placut si Helena, o actrita pe care n-o inghit defel.
Inutil sa mai laud imaginea, dorind sa mentionez numai momentul de mijloc, cel cu calatoria imaginara la mare si casatoria, costumele si culorile fiind un deliciu.
Muzica? PRAF!...in general imi plac musicalurile, dar muzica astuia m-a cam chinuit. Versurile nu au fost cele mai rele, dar linia melodica absolut neinspirata, un lucru deranjant fiind si fortarea relativelor calitati vocale ale actorilor (momentul cand fata barbierului a cantat la geam a fost infiorator, bine c-a fost unic). Nu mi se pare normal sa iesi de la un musical fara nici o nota ramasa in cap dar...
Ca o comparatie, Hairspray (vazut acum aproape o saptamana) mi-a lasat amintire 3 cantece ce-mi tot rasuna-n urechi, chiar si cand ieseam de la asta fredonam "I can hear the bells..." :)
Cazeemeer
10 Feb 2008, 00:32
Vazut. Placut. Evident, e totul stil fara teribil de multa substanta, but that comes with the territory (duh, e musical SI regizat de Tim Burton). Iar la nivel de stil e un succes. Nu te astepti de la el sa fie profund si extraordinar de logic, te astepti sa fie entertaining si plin de eye candy, and it delivers.
Desi nu mi se pare ca Johnny Depp merita un Oscar pentru rol, isi face treaba bine si mi-e destul de clar ca el, Helena Bonham Carter si Tim Burton sunt a match made in... uh... heaven.
Iar multe din reprosurile lui Pitbull mi se par mai degraba chestii de tip "eu nu asa as fi facut" decat minusuri propriu-zise ale filmului.
Pitbull
10 Feb 2008, 01:02
multe din reprosurile lui Pitbull mi se par mai degraba chestii de tip "eu nu asa as fi facut" decat minusuri propriu-zise ale filmului.
S-ar putea sä ai dreptate partial, din motive de meserie - desi eu, unul, nu m-am gândit constient la "cum as fi fäcut", din simplul motiv cä, väzând filmul, n-am simtit la nici un nivel acea perfidä dorintä de a-l fi fäcut eu, în felul meu (chestie care, da, ni se întâmplä tuturor, în unele cazuri). La fel de posibil e sä-ti fi format pärerea asta pentru cä am dat multe exemple alternative concrete (de pildä, la bärbierit/täiat). Dar ideile alea nu mi-au venit spontan, dimpotrivä - le-am cäutat, ulterior, ca sä-mi argumentez criticile; sunt generice si nimic mai mult.
buticut
21 Jun 2008, 00:45
Sunt atatea lucruri intelese gresit...sau mai bine zis, neintelese in acest review lung si totusi superficial scris, incat trebuie sa le iau pe rand:
Noul eºec al lui Tim Burton - care de la mediocritatea "Planet of the Apes" (2001) parcã n-ar mai fi acelaºi care a fãcut primii doi "Batman"-i, "Edward Scissorhands", "Ed Wood", "Mars Attacks!" sau "Sleepy Hollow",
In primul rand, Sweeney Todd e departe de a fi un esec - as spune ca e chiar cel mai bun film al sau de la Ed Wood incoace. "Planet of the Apes" a fost mediocru in mare parte pentru ca lui Tim Burton nu i s-a dat mana libera pentru a-l face asa cum vroia si in acea perioada ii si murise tatal, lucru care l-a afectat. De la Planet of the Apes pana la Sweeney a mai fost insa si Big Fish, probabil cel mai bun film al sau fara Johnny Depp. Charlie and the Chocolate factory a fost mai mult criticat pentru ca oamenii il priveau ca un remake si nu ca o adaptare mai fidela a cartii, versiunea cealalta fiind detestata de Roald Dahl. Si evident, fiind un "remake", se asteptau ca Willy Wonka sa aiba o figura parentala, de aici si critica nemeritata a prestatiei lui Depp. Corpse Bride este un film de animatie facut in tehnica preferata de Burton, cea de stop-motion, lucru de laudat, cand Disney/Pixar s-au dedicat exclusiv animatiilor pe computer. Burton parca nu mai e acelasi?Think again!Burton is always sticking to his trademark directing.ALWAYS!
e un musical foarte prost (premiat cu Globul de Aur la aceastã categorie), de o morbiditate destul de reuºitã - rezultat al unei evoluþii adaptatoriceºti în trepte: mai întâi piesa lui Christopher Bond, apoi varianta ei muzicalã, de Stephen Sondheim ºi Hugh Wheeler, ºi în sfârºit forma actualã, bazatã pe un scenariu de John Logan. Ca sã nu ne mai încurcãm cu localizarea în timp a meritelor ºi culpabilitãþilor, le vom discuta strict la nivelul produsului finit.
E un musical foarte prost?Oh, un fan de-al lui Andrew Lloyd Webber? :hmm: Cum poti sa afirmi asa ceva cand este considerat de fanii Broadway-ului cel mai bun musical al lui Sondheim??! In loc sa scrii asa o idiotenie mai bine scriai pur si simplu ca nu-ti plac musicalurile. Desi John Logan a scris scenariul, n-ai mai mentionat un lucru vital, faptul ca Tim Burton a pastrat cantecele compuse de Sondheim. Nu toate, insa multe, unele fiind incluse chiar de Burton, care dupa primul draft al scenariului a considerat ca nu ar trebui lasate atatea pe dinafara.
Pe de o parte, acest material epic e împins pânã la paroxism, devenind suportul unui ºir de crime sângeroase ºi bestiale, absolut nemotivate,
Gresit!Sincer, nu cred ca ne-am uitat la acelasi film. Motivatia crimelor este explicata clar in Epiphany:
No, we all deserve to die
Tell you why, Mrs. Lovett, tell you why.
Because the lives of the wicked should be made brief
For the rest of us death will be a relief
We all deserve to die.
Dupa ce Sweeney rateaza sansa de a-l omori pe Turpin, mintea lui o ia razna, crezand ca nu va mai avea ocazia de a pune mana pe el si bariera dintre bine si rau este sever alterata. Sweeney constientizeaza ca toti oamenii merita sa moara: pentru cei puternici moartea fiind o pedeapsa, iar pentru cei slabi fiind eliberare. In plus, nimeni nu ii facuse vreodata un bine, acea Londra fiind plina de depravati si nepasatori, dupa cum el insusi ne spune in debutul filmului. Ideea de nepasare si depravare este intarita si la balul mascat, cand Lucy este violata in prezenta tuturor, fara ca cineva sa intervina sau macar sa para deranjat de gestul judecatorului. In acelasi timp insa, ceea ce mi se pare deosebit la Sweeney este faptul ca desi devine un ucigas sociopat, nu-si neaga conditia, afirmand ca si el merita sa moara la fel ca ceilalti.
Se cuvine sã mai remarcãm ºi construcþia dramaturgicã la rândul ei destul de elaboratã, care preia modelul rocambolesc-dickensian al aprioricelor telenovele victoriene, cu tipicele sale lovituri de teatru, rãsturnãri de situaþie ºi sincronizãri fatidice (spre bine sau spre rãu), remodelându-l într-o formulã modernã, cu specularea în cheie absurdã a naivitãþilor epocii. Reþeta este, de bunã seamã, complexã, savantã ºi incitantã; din pãcate, execuþia finalã a plãcintei lasã enorm de dorit.
You try too much to be a smart-ass here. Personajul principal, Benjamin Barker/Sweeney Todd reprezinta centrul de greutate al filmului. Povestea este "pusa" pe muzica lui Sondheim de aproape 30 de ani - nu are nimic complex, nu are extraterestrii, pistolari sau animale feroce - este simpla si de efect. Si cand actiunea este plasata in Londra Victoriana, ce pretentii poti sa ai? Acele "lovituri de teatru", care de fapt sunt plot twists, sunt necesare oricarui film pentru a evita alunecarea lui in banal.
În plan dramaturgic, scenariul, solid articulat pe tot parcursul, se pierde pe sine în final, când rostogolirea în cascadã a catastrofelor provocate de verva rãzbunãtoare a lui Sweeney Todd devine previzibilã ºi lipsitã de orice imaginaþie.
Finalul este dramatic si incarcat de ironie, din prisma faptului ca toti membrii familiei Barker se aflau in aceeasi incapere fara ca unul sa aiba habar de celalalt. Din perspectiva spectatorului este previzibil, insa asa si trebuie, pentru a scoate in evidenta naivitatea personajelor - o naivitate care i-a caracterizat pe toti.Desigur, eu cinefilul n-am fost surprins ca Sweeney a omorat-o pe Mrs Lovett, privirea amenintatoare tradandu-i intentiile, insa din punctul de vedere al doamnei Lovett, un asemenea act era imposibil de asteptat din partea lui, fiind orbita de iubirea pentru el, asa cum si el era orbit de razbunare.
Sincer sã fiu, e bine, slavã Domnului, cã inocenta Johanna scapã de briciul cu prãsele de argint - nu din scrupule, Doamne fereºte, ci numai din nevoia de a rafina cruzimea întregului film prin ponderare; zãu c-ar fi fost prea de tot s-o omoare ºi pe ea! - dar trucul care-i aduce salvarea e ieftin ºi banal.
Nu e nici un truc, domnule! Din nou, ai pierdut din vedere aspecte importante. Dupa ce Sweeney il omoara pe Turpin, nu-i mai pasa de crime. Isi pune briciurile la odihna, poti sa-i citesti pe chip epuizarea, ca urmarea a implinirii acelei razbunari care l-a devorat in interior. Nu mai era nicio graba, nu mai avea nicio dorinta de a continua sa ofere cel mai fin barbierit. De aceea o lasa pe Johanna sa plece - simply because he didn't care anymore. Ducandu-se repede sa vada ce se intamplase cu doamna Lovett e o reactie normala cand auzi pe cineva strigand.In plus, Johanna deghizata in marinar arata destul de "infricosat", ceea ce poate insemna si faptul ca Sweeney a lasat-o sa plece crezand ca e prea "inghetat de frica" sa ii faca vreun rau. Pe Lucy o omoara relativ repede, desi se vede clar ca ezita, probabil vrand sa dezvolte partea cu "Don't I know you mister?",insa auzind vocea judecatorului, realizeaza ca nu mai are timp, nu mai sta pe ganduri si o omoara. Ar fi fost probabil ultima sa sansa de a pune mana pe judecator - nu putea sa o rateze, razbunarea fiind prioritatea numarul unu!
Rolul justiþiar al lui Toby e la rându-i telegrafiat ºi cam didactic.
Da, Toby il omoara facand un act justitiar, insa oricum era doar o formalitate, Sweeney fiind deja mort in interior. Este mai degraba o "sinucidere indirecta", el simtind prezenta lui Toby si ridicandu-si gatul, expunandu-l si lasand pe Toby sa il taie. E un film incarcat cu metafore si simboluri. In a doua jumatate a filmului, dupa ce Sweeney "barbiereste" cativa clienti, la un moment dat isi pune degetele insangerate peste chipul lui Lucy din poza sa. In final, sangele lui Sweeney curge la propriu peste Lucy. Referitor la metafore,ironii si simboluri, ar mai fi multe de mentionat, insa deja incep sa ma doara degetele si mai am destul :P.
Ca sã nu mai vorbim de totala decepþie a modului cum sunt paginate execuþiile celor doi ticãloºi (Turpin ºi Bamford) - douã anticlimaxuri super-fâsâite, dupã ce un film întreg ne pregãtise, insistent, sã ne aºteptãm la niºte pedepse crude ºi nemiloase de sã stea mâþa-n coadã ºi mai multe nu.
Gresit din nou!Filmul n-a pus in nicio clipa accent pe executiile in sine, de aici si sangele de o culoare rosiatica over-the-top, ca un omagiu adus filmelor horror clasice. Filmul a pus accent pe involutia si pe degradarea lui Sweeney Todd. Executia lui Beadle Bamford e "mascata" pentru ca in acel moment sa se puna accentul pe momentul de "revelatie" al lui Toby, care realizeaza ce se petrece. Moartea lui Turpin este de efect, precum si tensiunea ce precede sfarsitul inevitabil al judecatorului, prin livrarea perfecta a replicilor de catre Johnny Depp. Mie mi se pare chiar violenta; Sweeney se elibereaza de toata furia si de toti demonii interiori strapungandu-i vicios gatul, pentru a incheia apoteotic cu trademark-ul sau: throat slit.
se menþin unele lacune nepermise, în frunte cu improbabilitatea ca, într-o Londrã oricât de victorianã ºi de mahalageascã, sã poatã fi spintecaþi zeci de oameni fãrã ca nimeni sã comenteze
Lipsa ta totala de atentie e strigatoare la cer.Inainte ca Mrs. Lovett aka Helena Bonham Carter sa cante By the Sea, ea mentioneaza:
We got a nice respectable business
now, money coming in regular and --
since we're careful to pick and choose
-- only strangers and such like wot
won't be missed -- who's going to
catch on?
Si oricum, intr-o Londra atat de nepasatoare, unde copii erau spanzurati fara ca macar sa se stie daca erau vinovati, oameni aruncati in inchisoare fara probe si pe nedrept si oameni care sunt amuzati de un viol, e greu sa crezi ca cineva ar fi interesat de justitie si de a face dreptate.
De asemenea, în timpul proiecþiei nu-mi puteam alunga din minte întrebarea: cum Dumnezeu pãstrau ãia atâta amar de carne fãrã sã se strice (culmea - în acelaºi beci unde duduia insistent cuptorul!)?
Nu te-ai gandit la faptul ca,un cadavru nu se descompune imediat dupa ce persoana respectiva moare? Evident, Doamna Lovett prepara placintele cat putea ea de repede si apuca sa o macine inainte sa se strice. Totusi, este mentionat in film ca victimele "miroseau", cand Beadle Bamford ii viziteaza pe motiv ca vecinii se plang de un miros neplacut ce veneau de la ei din horn.
Toate astea, însã, sunt mai puþin esenþiale în contextul unei povestiri pline de convenþii (deºi, în trecut, Burton stãpânea mult mai riguros ºi imaginativ regulile neveridicului).
Am mai mentionat asta, povestea nu e noua, nici complexa si nici nu e cazul sa fie. Cu Sweeney Todd, Tim Burton a atins apogeul, convingandu-ne in sfarsit ca stie sa spuna povesti, stie sa ne introduca in atmosfera filmului.
Principala hibã a filmului se moºteneºte de la varianta intermediarã, ºi constã în partitura lui Sondheim, pe care John Logan o declarã "cea mai complicatã muzicã din istoria musicalului". Sau era beat, sau e complet afon, sau il mange... avec le polonique. Toate piesele sunt simpliste, lãlãite, complet lipsite de acel ritm propriu genului musical (pe scenã sau ecran), destinat sã se conjuge cu firul epic, acþiunile momentane ºi latura de prozã a jocului actoricesc, cu rezultatul de a ridica spectatorul din scaun ºi a-l impregna cu o experienþã pe care n-o va uita toatã viaþa.
BLASFEMIE! Cum poti spune asa ceva despre Sondheim, unul dintre cei mai apreciati compozitori?Alaturi de Into the Woods, Sweeney ocupa loc de cinste in topul amatorilor Broadway-ului. Piesele sunt oricum, numai simpliste nu. Aproape toate cantecele abunda de versuri cu dubla semnificatie. Avem un cantec care este ca o serenada dedicata prietenilor lui Sweeney (My Friends), avem un cantec care descrie felul in care mintea unui om o ia razna (Epiphany), avem un cantec in care sunt "analizati" posibilii clienti pentru delicioasele placinte cu carne (A Little Priest), avem un cantec in care un om se confrunta cu temerile si cu fantomele sale, amintind evenimentele tragice prin care a trecut si dand "informatii" despre conditia oamenilor din acea societate (No Place Like London) si cate si mai cate. Nu se conjuga cu firul epic, fiindca firul epic este reprezentat de cantece, care "spun" intreaga poveste, filmul fiind dominat de "sing-talking", pe limbaj romanesc, dialog cantat. Tocmai mi-ai dovedit ca nu stii nimic despre musicaluri. Impregna o experienta deosebita, prin faptul ca musical si e si horror pe deasupra (insa nu horror-ul conventional din zilele noastre, ci acela de pe vremea lui Boris Karloff ). Filmul ar fi putut functiona si ca un film mut, datorita expresivitatii actorilor.
Cine a vãzut mãcar o datã "Pink Floyd's The Wall", "Man of La Mancha", "West Side Story", "Am sã mã întorc bãrbat", "Jesus Christ Superstar", "Sweet Charity" sau "Cabaret", va continua sã fredoneze, iar ºi iar, cel puþin unele leit-motive - ºi va þine minte pe veci cum þopãia pe scaun.
Earth to Pitbull! Ca sa topai pe scaun,musicalul trebuie sa fie gen "feel good". Sweeney Todd e departe de acel gen, e lipsit de coregrafie (cele doua valsuri nu se pun), e lipsit de veselie. Pur si simplu nareaza drama unui om. Mie personal mi-au ramas in cap melodiile lui Sondheim...chiar scriind aceste randuri imi vine in minte: And my Luuuucy lies in aaaaaashes!. In fine, l-am si vazut de destule ori ca sa mi se intipareasca in cap (Yes, I f'n own the DVD!).
Moleºelile de-aici ale lui Sondheim devin iritante cam de pe la jumãtatea primei piese - iar în final, ating culmile exasperãrii. Practic, penibilitatea muzicii aduce un deserviciu esenþial filmului ºi prin faptul cã, anulând paradoxala contrapondere a stratului macabru, îl lasã dezechilibrat, neconvingãtor ºi gratuit. Culmea, mai distruge ºi libretul, cu care Sondheim a fost mai inspirat: versurile sunt sãltãreþe ºi vioaie, ba chiar au multe rime zglobii, ce sunã din coadã destul de drãguþel.
Oh da...versuri saltarete si vioaie:
There's a hole in the world
Like a great black pit
And it's filled with people
Who are filled with shit
...buna observatie :sleep:
Cat despre rime, nu doar ca sunt perfecte: priest-least, stair-air, place-face etc. (Sondheim e obsedat de rima perfecta), ci au si logica, versurile nu sunt aruncate doar de dragul rimei. Christopher Bond a scris piesa, insa Sondheim i-a dat o inima, fara cantece fiind pur si simplu seaca.
În planul regiei, Tim Burton dezamãgeºte prin faptul cã nu mai aduce nimic nou. Recunoaºtem aceleaºi ºi aceleaºi stãri, emoþii, metode ºi mijloace de expresie din cele mai reuºite filme ale lui
Ai auzit vreodata de director trademark? Tim Burton a reusit nu doar sa satisfaca fanii musicalului, ci si pe fanii sai, livrand ceva unic intr-un domeniu necunoscut pentru el, primind binecuvantarea lui Sondheim, dar in acelasi timp satisfacandu-si proprii fani, ramanand la stilul sau binecunoscut. This is Burton. A dovedit insa ca nu se pricepe doar la a crea filme cu atmosfera intunecata si cu decoruri gotice, ci si la filme care abunda de culori (vezi Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory) sau chiar filme alb-negru (genialul Ed Wood).Ar merita aplaudat si pentru simplul fapt ca s-a incumetat la un horror musical, pastrand peste 15 cantece si facand probabil pe membrii companiei de productie sa injure precum niste marinari, un musical fiind un risc in zilele noastre si pe langa asta mai fiind si horror...
Ba chiar, greºeºte incredibil tocmai la construirea personajului principal. "Bãrbierul diabolic din Fleet Street" e foarte diabolic... ºi foarte puþin bãrbier! M-aº fi aºteptat la niºte demonstraþii de virtuozitate în cheie neagrã, eventual ducând mai departe lecþia învãþatã de la Chaplin, la o îndemânare sinistru-fascinantã ºi la niºte beregãþi tãiate cât se poate de artistic. Când colo, Sweeney Todd bãrbiereºte puþin ºi banal; în rest, taie beregãþi - mult ºi banal.
Ce demonstratii de virtuozitate?N-avea timp de asa ceva :D Si chiar n-avea, din moment ce singurul scop pentru care-si folosea prietenii era din necesitate, placerea murind odata cu Benjamin Barker. Beregatile chiar au fost taiate artistic. In timpul Johannei, cantecul care marcheaza pierderea totala a interesului pentru reintalnirea cu fiica sa din motive mentionate in cantec, pe masura ce cantecul evolueaza, personajul involueaza; este distras la inceput cand taie primul gat, apoi devine tot mai implicat in "operele sale de arta". Ultimul gat taiat din acea secventa e chiar facut intr-o maniera deosebita, Sweeney inaltand prietenul, contemplandu-l, dupa care finiseaza violent barbieritul. Nu e un film despre barbieri, este un film despre un om invaluit intr-o dimensiune tragica, care se intampla sa fie barbier si sa se foloseasca de asta pentru a-si atinge scopul. Si oricum, Signor Pirelli ii remarca acele calitati deosebite in ale barbieritului, recunoscand ca a fost ca un model pentru el inca de pe vremea cand era copil si il ajuta si ca a visat mereu sa fie ca el. Beregati taiate banal - am mai explicat ca nu sunt taiate banal
:hmm:
În pofida faptului cã avem de-a face (ºi) cu o comedie neagrã, crimele sunt contracarate doar de muzicã (proastã, cum am mai spus); umor, ioc.
Simtul tau al umorului (negru), ioc!
Pentru a mentiona doar cateva scene amuzante:
- Chipul ingretosat al lui Sweeney de la inceput, cand ii gusta placintele doamnei Lovett sau cand ridica degetul incercand sa spuna ceva, dar isi da seama ca nu are cu cine vorbi
- Cand Anthony, personajul care avea the worst timing, intra in incapere si le povesteste despre Johanna, Lovett spune: "Oh this is very romantic", iar Anthony raspunde foarte senin: "YES!" Nu stiu de ce, mi s-a parut pur si simplu amuzant in naivitatea lui, oarecum ironic in opozitie cu faptul ca he "sailed the world and saw it's wonders" si de fapt stia atat de putine despre lume
- Cand acelasi Anthony, dupa ce este invitat in casa lui Turpin este expulzat, iar Beadle-ul arunca sacul pe el. Am ras copios la acea faza...nu stiu, felul cum ia contact cu solul :P
- Alt moment amuzant e dupa Epiphany, cand Sweeney sta in genunchi cu cele 2 briciuri in mana, complet pierdut in lumea sa, iar Mrs. Lovett se uita la el cu o fatza de genu: "WTF are you doing??!"
- Chiar si “Johanna” mi s-a parut amuzant, nu atat faptul ca taie gaturi, nu am chiar atata sadism in mine, ci mai degraba chipul lui distras de la inceput; taia gaturi si nici ca-i pasa .
- Cand Beadle Bamford intra in shop, dupa ce Sweeney ii spune ca ii va oferi ceva mult mai indicat pentru un gentleman ca el si ca doamnele vor aprecia foarte mult asta, mi se pare funny cum se uita Beadle Bamford la el, de parca ar spune: "ARE YOU SERIOUS?"
- During "A Little Priest" - chipul lui Sweeney e nepretuit: "What is that?!" si raspunsul e pe masura: "It's priest.Have a little priest!"
- The Contest si By The Sea, unde Helena totally owns sunt scene de pura comedie. In prima, barbierul rival Pirelli, care este ridicol de la infatisare pana la comportament, "da lectii" de barbierit si se lauda cu clientii sai faimosi, iar in By The Sea, este vorba tot de un ridicol, insa un ridicol al imaginatiei Doamnei Lovett, care viseaza la o viata fericita si colorata cu Sweeney.
Si tu vii sa-mi spui ca nu are umor!
Pânã ºi ingeniozitatea se reduce doar la mecanismul fotoliului rabatabil - care la rândul lui oboseºte rapid ºi definitiv, cam de pe la a treia utilizare (ºi, în treacãt fie zis, n-are cum sã-ºi basculeze victimele de la etaj în subsol: o privire mai atentã ne aratã cã, potrivit topografiei casei, toboganul respectiv ar trebui sã treacã exact prin locul mesei din colþul plãcintãriei de la parter).
Ca tot ai pomenit de fotoliu, un bonus in fim este faptul ca Sweeney transpira construindu-si si imbunatatindu-si singur scaunul, in timp ce in piesa scaunul ii este livrat. O privire mai atenta pe un site unde sunt listate goofs-urile, da da, stiu. Ca nu toate sunt adevarate si asta stiu. Trupurile cad prin "panta" aproximativ intr-o arie din spatele placintariei unde servea clientii,cam in the bakehouse, in fata cuptorului urias. Intr-o scena din film Mrs Lovett coboara acolo ca sa ia placintele si probabil frizeria lui Sweeney e amplasata deasupra acelei zone.
Din pãcate, era inevitabil ca oboseala regisorului sã-l afecteze ºi pe el. Încremenirea fizionomiei, fixitatea expresiei, permanenta aurã sumbrã care-l învãluie, departe de a sugera arderi interioare mocnite ºi taine angoasante. [...] nu constituie decât recursul maºinal la un arsenal actoricesc deja verificat.
Tim Burton obosit?Mark my words:nevaaaa!! Iar Johnny cu atat mai putin.Incremenit pe naiba. A stat 15 ani departe de familie, fiica i-a fost luata, a sa Lucy s-a otravit...ce aura vroiai sa-l invaluiasca? Vroiai sa se urce pe masa si sa danseze de bucurie? Personajul are o dimensiune tragica, iar interpretarea lui Johnny Depp, care se transpune in personaj si DEVINE acel personaj este o interpretare subtila a unui om in care se regasesc o multime de sentimente exteriorizate aproape numai prin gesturi si prin mimica fetei, de parca ar juca intr-un film mut. Desi devine un criminal pornit impotriva intregii lumi, interpretarea sa ne face sa simpatizam cu el si sa il intelegem, desi stim pana in ultima clipa ca e gresit ceea ce face. Sweeney-ul lui Johnny e inchis in interior, insa el ne permite sa-l citim, cuvintele fiind de prisos. Iar cand acestea sunt rostite, maniera in care o face este puternica, placuta si penetranta, la fel precum cantatul sau. Johnny Depp had the balls to sing without preparation si o face atat de bine. Cel mai important este faptul ca "nu uita" de jocul actoricesc in timp ce canta. Este pur si simplu o interpretare completa, tot ce vad e naturalete in miscare, mimica si livrare a replicilor/versurilor. Nu vad nimic mecanic.
Dar, mã rog, nu-i de mirare c-a luat Globul de Aur - doar l-au vãzut în atâtea roluri, se cunosc de ani de zile... aproape cã-s prieteni, am putea spune, aºa cã parcã-i vedem cã-i dau ºi Oscarul.
Globul de Aur, indiferent de motivele pe care ei le-au luat in considerare, a fost binemeritat pentru acest rol. L-a meritat.Era si timpul, dupa 7 nominalizari anterioare fara "materializare".Pacat de Oscar...au fost mai impresionati de interpretarea over-the-top a lui Daniel Day-Lewis.
Unii dintre fanii montãrii de pe Broadway se plâng insistent de absenþa "Baladei lui Sweeney Todd" - cheia de boltã a musicalului. Nu ºtiu de ce, dar mã îndoiesc profund cã ar fi reuºit, în vreun fel, sã dreagã busuiocul.
Ceea ce in piesa merge, in film n-ar fi mers, pentru ca Balada, folosita instrumental in film este practic o recapitulare a evenimentelor petrecute in piesa, de catre fantome, adica cei care au murit, la sfarsit alaturandu-se lor si Mrs Lovett si Sweeney. In film n-ai nevoie de asa ceva. Finalul este trist, dar frumos. Scena de sfarsit, cu Lucy in bratele lui Todd, sangele lui acoperindu-i chipul, in timp ce lumina calda a cuptorului se revarsa in incapere este pur si simplu minunata.
Acestea fiind zise (scrise)...comentarii?
PS: Mai multa atentie pe viitor, ca sa nu mai fie nevoie sa lamuresc atat de multe aspecte.
Pitbull
21 Jun 2008, 01:05
Bine cä te-ai trezit si tu, acuma, dupä juma' de an, sä bati toba pentru o labä tristä. E frumos cä ti-a pläcut, da' asta e problema ta, nu a noasträ. Chiar n-ai ce face cu timpul täu? Cä noi, fii sigur, AVEM la ce-l folosi pe al nostru.
Oricum, dacä vrei sä-ti citeascä cineva rândurile, redu logoreea, foloseste constructii rationale si logice, nu istericale fanatice deghizate în argumente prin simularea räspunsurilor "punctuale", agätate de citate, pune surdinä thalamusului si stimuleazä-ti cortexul. Altfel, tu centrezi, tu dai cu capu', tu iei autogolul - �* la Melu Turbat.
buticut
21 Jun 2008, 02:18
Bine cä te-ai trezit si tu, acuma, dupä juma' de an, sä bati toba pentru o labä tristä. E frumos cä ti-a pläcut, da' asta e problema ta, nu a noasträ. Chiar n-ai ce face cu timpul täu? Cä noi, fii sigur, AVEM la ce-l folosi pe al nostru.
Oricum, dacä vrei sä-ti citeascä cineva rândurile, redu logoreea, foloseste constructii rationale si logice, nu istericale fanatice deghizate în argumente prin simularea räspunsurilor "punctuale", agätate de citate, pune surdinä thalamusului si stimuleazä-ti cortexul. Altfel, tu centrezi, tu dai cu capu', tu iei autogolul - �* la Melu Turbat.
Am vazut filmul la sfarsitul lui decembrie. Tot m-am codit sa "trec la atac". Primul topic pe care il vazusem pe forum era cel cu actorii preferati si mi-a creat repulsie. Insa am zis ce naiba, tre' sa-mi zic punctul de vedere.
Oricum, dacä vrei sä-ti citeascä cineva rândurile, redu logoreea, foloseste constructii rationale si logice, nu istericale fanatice deghizate în argumente prin simularea räspunsurilor "punctuale", agätate de citate, pune surdinä thalamusului si stimuleazä-ti cortexul.
Cine vorbeste!
"logoreea" - nope, nu reduc
constructii rationale si logice - sunt mult mai multe decat cele din citatiile facute
istericale - lipsesc
argumente - solide
cortex - stimulat la greu
Cine vrea sa citeasca, n-are decat. Cine nu, pacat, pierde o analiza mult mai acurata. Nici nu e asa greu...citesti pana la al doilea citat, faci o pauza, mai citesti pana la al treilea si tot asa. Suntem intr-o tara care se vrea a fi libera, deci am dreptul la exprimare. Doar pentru ca e in dezacord cu opinia ta, nu inseamna ca trebuie sa ma reduci la tacere.Stii, uneori critica e constructiva. Doar pentru ca ai experienta in a scrie review-uri nu inseamna ca tot ce scrii e mina de aur. Shit happens, iar cu Sweeney Todd ai ratat complet. Chill,relax,respira...nu poti avea doar fani pe lumea asta (desi trebuie sa recunosc ca you hit the nail on the head cu alte review-uri).
Yeah, mi-a placut filmul mai mult decat ti-a placut tie, dar nu vad problema. Imi folosesc timpul cum consider de cuviinta, mersi de ingrijorare.
Pitbull
21 Jun 2008, 03:26
Bine, nu reduce logoreea. Singur îti faci un deserviciu. Crezi cä-n interesul meu propriu îti dau sfaturi? Aiurea-n tramvai...
Eventual, dacä vrei si poti, cautä atunci sä reduci din infatuare, tinzând spre un nivel decent de modestie. Nu te mai läuda, cä devii ridicol. Dacä e adevärat ce spui, cä ne observi de luni de zile, înseamnä cä probabil ai väzut cum s-a fäcut de râs bietul Melus Negrescu, cu fanfaronada lui de atotstiutor. Semeni cu el dezavantajos de mult.
Incearcä sä retii cä o analizä de film se bazeazä pe un sistem al naibii de complex, si nu-ti va reusi niciodatä prin recursul la betia de cuvinte, jongleria cu informatii si vidul de idei. Ai nevoie de asimilarea procesului, de mult exercitiu de gândire si de practica scrisului - mult peste nivelul simplei dezinvolturi, corectitudini si fluente, pe care deocamdatä le stäpânesti acceptabil. Dar nu te descuraja, meritä sä te sträduiesti.
Renuntä la mitul cu "fanii", e ridicol si suficient. Fanii sunt plictiosi si sterili. Prefer färä discutie provocarea intelectualä a unor controverse virulente - si... competente. E fascinant sä mä contrazic cu multi useri respectabili de pe-aici, ca Gionloc, StefanDo, Illotempore, Klein, Herbert, Ricutza, Mala Portugal, Airlight, Proletar si multi altii... Observä cu câtä inteligentä si bun-simt contrazic ei diverse opinii (ale mele, ale altora...), färä megalomanie autoadulatorie. "Fani"?! Lol! Parteneri de discutie! Nu dispera, ai sanse sä te aläturi lor, la un moment dat. Hai, cä poti!
Supastar
21 Jun 2008, 10:41
subscriu in totalitate argumentelor (nu neaparat atitudinii) invocate de buticut.
eu am spus de cand am vazut filmul k e bun si pitbull a ratat complet verdictul.
unde pit vede logoree eu vad contraargumente punctuale; hai, eventual, raspunsul la o logoree e tot o logoree.
P.S.
intr-o usoara alta ordine de idei, mi se pare necivilizat modul in care un administrator alege sa se comporte cu un user nou.
Oricat de bune argumente ar fi cele date de buticut,tot atacul clar asupra lui Pitbull se observa din tot ce a scris el acolo :)
Supastar
21 Jun 2008, 13:11
corect ar fi "atac clar asupra unui tip care a scris o cronica nedrept de proasta unui film bun"
Pitbull
21 Jun 2008, 14:14
intr-o usoara alta ordine de idei, mi se pare necivilizat modul in care un administrator alege sa se comporte cu un user nou.
Ai dreptate.
Imi pun cenusä-n cap si reformulez:
Buticut, bagä si mai multä logoree. Fii cât mai thalamic si mai putin cortical. Autoaduleazä-te zgomotos si public, vei suscita respectul si iubirea tuturor... Imitä-l multilateral dezvoltat pe Mel... etc., etc. Pe scurt, tot ce-am zis mai sus, ia si aplicä pe invers.
...A, si, mai ales, cu cât esti mai nou, cu atât fii mai agresiv, arogant si aberant. This is the way. Va veni, ea, vremea, când cu cât te vei învechi mai mult, cu atât vei fi mai dator sä te lasi scuipat între felinare de alti si alti copilandri, iar tu sä-i mângâi pe crestet zicând: "Bravo, tzâcä! Da' doar de-atâta esti în stare? Un sut în coaie nu poti sä dai? Hai, curaj, cä doar tu esti perfectiunea întruchipatä, mânca-te-ar mama!"
Supastar
21 Jun 2008, 14:22
io nu inteleg d c il tot compari cu mel. ala nu a dat un argument valid in toata viata lui. si tot promitea dezvaluiri. si spunea k el stie, dar nu spune. etc...
din nou, tu numesti ce face el logoree pt k scrie mult. dar tu in recenzie ai aratat multe neajunsuri ale filmului, nu ti se pare logic ca si lui ii trebuie un spatiu mai amplu de exprimare pt a demonta spusele tale??
Pitbull
21 Jun 2008, 14:30
Päi sä le demonteze atunci - ce, nu-l las eu?
Supastar
21 Jun 2008, 15:36
he did. tu poti recunoaste k (din diverse motive care nu ma intereseaza) n-ai nimerit-o cu sweeney todd
buticut
21 Jun 2008, 15:36
Aroganta o las in seama ta, ca te pricepi prea bine. Cat despre aberatie, dictionarul spune:
ABERÁÞIE, aberaþii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect.
Iar eu spre marea ta dezamagire n-am respectat niciuna din aceste "cerinte".
Oricat de mult as invechi, ca deh, timpul trece, nu voi fi mopul de sters pe jos al nimanui. N-am fost pana acum si exista slabe sanse ca sa fiu de acum incolo.Am orgolii and I stick to my principles. In bijuterii probabil nu voi provoca pe nimeni sa ma loveasca - din simplul fapt ca nu le am (BINGO! I'm a girl!).Poate doar invers...in fine. Nu mi s-a parut necesar sa mentionez asta de la bun inceput ca sa nu fiu confundata cu "fangirl" si sa nu fiu luata in serios.
Si ca tot pomeneai de fani, termenul "fan" e overrated in zilele noastre si si-a pierdut complet din semnificatia originala, oamenii asociind fanul cu fanaticul, adica un maniac obsedat de un anumit lucru/persoana si nu cu un om cu un interes sporit pentru un anumit domeniu. Eu folosesc "fan" gandindu-ma la sensul lui de baza.
Eu am spus ce aveam de spus, am evitat clisee gen nu ai dreptate/ai scris prostii. Nu sunt genul care diseca o opinie fara sa aiba contra-argumente solide. Eu le-am expus...punct si gata. Conversatiile cele mai interesante se nasc datorita diferentelor de opinie. Mie cel putin mi se pare plictisitor un forum gen: "user 1: This movie sucks! user 2: Ai dreptate! user 3: De acord!, user 4: Asta era evident!" si tot asa.
Ti-am demontat spusele, multumesc din suflet pentru indulgenta. Mi se pare ridicol sa ma acuzi de logoree, din moment ce recenzia ta e cam de 3 pagini si pe deasupra fara spatii intre idei (in lipsa de alineat), ceea ce ingreuneaza cititul.
Nu stiu cati fani ai tu prin zona, insa pe mine sa nu ma treci pe lista.
Si ca sa fiu cat de cat on-topic, inchei apoteotic cu aceste cuvinte: Bottom line, Sweeney Todd is a masterpiece!
PS: Am avut un moment de revelatie. M-am prins ce te-a deranjat. Nu am scris cu diacritice.Asa-i?Asa-i?
Pitbull
21 Jun 2008, 15:43
Sorry, Supi - it's not Mel, it's DRAGOMARA reloaded, with an even huger NFS overload. :(
(Faza asta cu masterpiece-u' m-a terminat! Adicä, dä-o-n mä-sa, chiar întoarcem criterii elementare cu josu-n sus... :oops: Pânä si ridicolul are o limitä, dincolo de care se aplatizeaza fâsâit.)
buticut
21 Jun 2008, 15:50
Daca nu ai ignora total ce scriu, probabil ti-ai dat seama ca sunt "male" precedat de "fe". Atunci cand compari doi oameni, este recomandat ca cei doi sa fie de acelasi sex.
EDIT: bun, ai realizat in cele din urma, dupa ce ai facut un efort de a citi printre randuri. Asa cum lumea spune ca The Dark Knight e cel mai bun film de acest an fara ca acesta sa fi fost lansat macar, asa scrii si tu despre mine ca spun numai idiotenii,fara ca macar sa citesti ce scriu.
Eu personal urasc comparatiile din simplul fapt ca fiecare om este unic in felul lui. Si tu esti un unicat...din fericire.Dumnezeu sa ne pazeasca de clone de-ale tale.
Pitbull
21 Jun 2008, 15:52
Bine.
films4all
21 Jun 2008, 18:43
buticut mama.. nu-ti mai vinde parerile in supermarketuri ca nu ti le ia nimeni, sper ca observi.
Altfel zis.. bine ai venit pe cinemagia forum. Locul unde tre sa-ti faci un nume ca sa fii recunoscuta (bagata in seama). Ca si-n viata dealtfel :)
te pupa tata :* ( sper ca n-ai mintit in privinta sexului :-S )
europe_east
21 Jun 2008, 21:59
care logoree? Pit, tu vorbesti? :D
Pitbull
21 Jun 2008, 22:20
Nu, tata.
(Logoreea mai e determinatä si de densitate: raportul între substantä si volum.)
Supastar
21 Jun 2008, 22:48
Nu, tata.
(Logoreea mai e determinatä si de densitate: raportul între substantä si volum.)
Exactly! :?
dar doar in cazul asta, ce-i drept! :P
europe_east
21 Jun 2008, 23:48
Scrisesem aici mai devreme ca mi se pare deplasat sa crezi ca tu scrii bine da' mult, si altii scriu mult da' prost. acum, va rog continuati.
Pitbull
21 Jun 2008, 23:49
Nu, chestia cu "tata" era un banc. Nepretentions.
Din partea mea, poate sä vorbeascä de zece ori mai mult, dar cu CONTINUT. (Real, nu simulat.)
buticut
22 Jun 2008, 13:42
Adica in traducere libera, sa ma inchin zeului Pitbull. Am inteles, dar nu, mersi.
Pitbull
22 Jun 2008, 14:41
Fanii sunt plictiosi si sterili. Prefer färä discutie provocarea intelectualä a unor controverse virulente - si... competente. E fascinant sä mä contrazic cu multi useri respectabili de pe-aici, ca Gionloc, StefanDo, Illotempore, Klein, Herbert, Ricutza, Mala Portugal, Airlight, Proletar si multi altii... Observä cu câtä inteligentä si bun-simt contrazic ei diverse opinii (ale mele, ale altora...), färä megalomanie autoadulatorie. "Fani"?! Lol! Parteneri de discutie! Nu dispera, ai sanse sä te aläturi lor, la un moment dat. Hai, cä poti!
Nu c-ar lua-o în seamä a doua oarä, dupä ce mai întâi a patinat peste, da' de...
Deci:
ASA NU: "Nu suportä sä-l contrazic! Vrea ca toti sä facä sluj în fata lui!" (Atitudine de muieruscä räzgâiatä.)
ASA DA: "Nu-i nimic, cu un dram de bun-simt si inteligentä, am sä-l conving - si-mi va da dreptate!"
(Atitudine de interlocutor responsabil.)
sorinel2
22 Jun 2008, 17:21
off-topic: slalom printre proverbe:
* Nimic nu caracterizeazã mai bine un om ca modul în care se poartã cu cei proºti.
* Adunã toþi proºtii de partea ta ºi poþi fi ales în orice poziþie.
* Prostia înseamnã sã faci acelaºi lucru în mod repetat aºteptând rezultate diferite.
* Cine umblã mereu alãturi de omul prost se va umple ºi el de prostia acestuia.
* Exemplele sunt fãcute pentru proºti.
buticut
22 Jun 2008, 18:05
"Nu suportä sä-l contrazic! Vrea ca toti sä facä sluj în fata lui!"
Sad, but true!
"Nu-i nimic, cu un dram de bun-simt si inteligentä, am sä-l conving - si-mi va da dreptate!"
Pe naiba nu-i nimic.Doar si rabdarea mea are limite. Da-mi odata, nu stiu ce mai astepti...
Pitbull
22 Jun 2008, 18:09
Nu, n-ai înteles. Primul citat era exemplu de "ASA NU"... Al doilea, de "ASA DA"... Le-am pus chiar cu MAJUSCULE, si tot... OK, încerc sä reiau, mai clar...
ASA NU: "Nu suportä sä-l contrazic! Vrea ca toti sä facä sluj în fata lui!" (Atitudine de muieruscä räzgâiatä.)
ASA DA: "Nu-i nimic, cu un dram de bun-simt si inteligentä, am sä-l conving - si-mi va da dreptate!"
(Atitudine de interlocutor responsabil.)
Acum e clar?
Sper.
...Si, da, ai perfectä dreptate: responsabilitatea presupune si resurse considerabile de räbdare. Nu nelimitate, dar totusi...
buticut
22 Jun 2008, 18:30
Tu n-ai inteles. Cu privire la "Asa nu",scuze,dar asa am interpretat atitudinea ta pe forum, asta e adevarul meu. M-as bucura sa gresesc.
Iar cu "Asa da", nu-mi fac sperante ca as putea sa ii schimb parerea cuiva care tine ca orbul de bata, indiferent de atitudinea mea, desi sincer nu stiu la ce abordare te astepti, din moment ce am explicat tot ce nu era in regula cu recenzia ta, in special intrebarile tale: "De ce n-a cautat nimeni victimele?" , "Cum de nu s-au descompus cadavrele?" etc.
Si btw, asa cum pe tine te-a deranjat faptul ca am mentionat termenul "fani" (am si motivat intr-un post folosirea lui), asa si pe mine ma deranjeaza termenul "muieruscä". Nu ma simt, dar are o conotatie vulgara pentru mine, ma zgarie pe retina cand il vad. So please stop using it.Ah si inca ceva, ai un exemplu concret cand ai scris o recenzie despre un film pe care l-ai detestat si cineva te-a convins sa iti schimbi parerea?I'm just curious.
Pitbull
22 Jun 2008, 19:25
"El camino de los ingleses" / "Summer Rain"
Celelalte analize m-au convins cä îi supradimensionasem si generalizasem cele câteva stângäcii, ceea ce mä orbise fatä de calitätile lui.
"Beowulf"
Insisentele admiratorilor filmului m-au pus pe gânduri. N-am ajuns la o concluzie, dar cred cä l-am receptat nedrept de critic, poate din cauza oboselii.
"Lions for Lambs"
CULMEA! Majoritatea comentatorilor l-au criticat la rândul lor, la fel de virulent ca mine. Si totusi... vreo douä analize, scurte, izolate, dar foarte precise, doar din câteva fraze m-au convins cä filmul avea unele calitäti pe care nu le observasem. Nu e un dezastru, cum am spus, e doar inegal.
"Love In the Time of the Cholera"
Invers: multe alte comentarii si analize m-au convins cä e un rateu urias, care pe moment mä cucerise doar datoritä câtorva calitäti superficiale, si pentru cä-mi luase ochii Bardem.
"Restul e täcere"
Entuziasmul meu initial s-a termperat mult, în urma observatiilor critice care, decantate în lunile trecute de-atunci, m-au fäcut sä ajung la o balantä mai justä între defetele si virtutile filmului.
"Cocosul decapitat"
Am fost prea sever, pe baza unor criterii subiective, tinând de propriile mele exigente specifice. Din nou, argumentele pro-film m-au ajutat sä înteleg cä nici calitätile lui nu erau de lepädat.
"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull"
Admiratia mea pentru vechile filme din serie, plus smecheria superficialä dar eficientä a lui Spielberg, mi-au luat ochii la început. Analizele ulterioare ale altora m-au fäcut sä väd mai bine gugumäniile ascunse sub sclipici.
Toate astea, doar din ultimele... vreo nouä luni.
Din ultimii treizeci de ani, s-ar aduna exemple cu multele zeci.
...Am sentimentul cä între noi doi s-ar putea gäsi, totusi, punti de comunicare, dacä ne înfrânäm putin pornirile temperamentale.
sorinel2
22 Jun 2008, 20:12
Io am deja o senzaþie de deja-vu: vorbiþi în privat, ne descrii ºi nouã noua ta "cucerire" (vritualã femininã, de cele mai multe ori) care nu e deloc cutare sau cutare user cu care te-a rãzboit tu pe forum, dupã care apar probleme-n paradis, îi citim postãrile PRIVATE tipului/ tipei pe forum, brusc tipul/ tipa devine persona non grata, începi sã faci zeci de scenarii care mai de care mai fanteziste (a se citi idioate), ba cã nu ºtiu ce-ar fi zis în privat, ba cã te-a trãdat (LOL - cine vb, totuºi!) ºi aºa începe rutina vânãtorii de vrãjitoare, îl denigrezi/ o denigrezi peste tot, speli capete goale de useri cretini care nu au aflat încã cã pentru a vedea un film e nevoie mai întâi de creier ºi abia apoi de ochi. ªi uite-aºa mai blocãm 10 useri ºi 5 IP-uri ºi lãsãm o mânã de *** sã vorbeascã despre fotbal.
Io zic sã-i spunem totuºi pe nume site-ului: CineProstia.
Lucrurile merg într-o direcþie total greºitã, dar probabil cã asta e ºi ideea... ei îºi iau banii, prostimea scrie... ºi io citesc. Cu ce-oi fi greºit, Doamne?!
buticut
22 Jun 2008, 20:38
Interesant ca, dintre filmele enumerate, in afara de Restul e Tacere (am o slabiciune pentru el), I agree with your second thought in toate cazurile. Poate-poate mai putem incerca o relatie mai amicala...si poate vei fi mai indulgent cu Sweeney.Doar timpul va spune :P
Io am deja o senzaþie de deja-vu
Dragomara :lol:
films4all
22 Jun 2008, 21:18
tare gagica :love:
ai face bine sa.. incerci vreo arta ceva.. ;film? 8)
Supastar
22 Jun 2008, 21:27
Io am deja o senzaþie de deja-vu
Dragomara :lol:
pana nu da si un citat din rabindranath tagore nu sunt convins! :w00t:
sorinel2
22 Jun 2008, 21:38
Filmule pentru toþi - ºi eu te iubesc! Eºti întotdeauna atât de amabil, încât mã întreb dacã chiar existi cu adevãrat?
Deja excelez în arta cea mai dificilã artã, cea de-a fi eu însãmi.
Supi - uite un citat despre prostie (l-am citit azi): "pe adevãraþii proºti doar moartea îi aduce la tãcere, restul lumii adoarme ºi are vise erotice". :) Tu din ce categorie faci parte?!
Aº fi vrut sã te felicit pentru prestaþia de pe acest topic, însã mi-am reamintit cã cea care dã credibilitate unui caracter este ªI constanþa opiniilor. Deloc cazul tãu. Pãcat.
Redmen - pas.
StefanDo
22 Jun 2008, 21:45
intr-adevar, e dragomara
bann
films4all
22 Jun 2008, 22:25
Filmule pentru toþi - ºi eu te iubesc! Eºti întotdeauna atât de amabil, încât mã întreb dacã chiar existi cu adevãrat?
bai..eu nu mai inteleg nimic.. pe buticut o iubesc.. de ce ai raspuns u?
buticut
22 Jun 2008, 22:37
Vai,deja frang inimi! :love:
Nice!:P
Pitbull
22 Jun 2008, 22:39
Interesant ca, dintre filmele enumerate, in afara de Restul e Tacere (am o slabiciune pentru el), I agree with your second thought in toate cazurile. Poate-poate mai putem incerca o relatie mai amicala...si poate vei fi mai indulgent cu Sweeney.Doar timpul va spune :P
Nu exclud deloc varianta asta. Sä vedem...
* * *
Dragomara?! Ce surprizä! Credeam cä-i altä clonä (acum nu mai zic, cä m-as face de râs).
films4all
22 Jun 2008, 22:41
pai.. e normal.. nu crezi?
te iei la tranta cu-n pitbull ..
u ce esti..o pisicuta banuiesc.. cu ghiare ascutite..
nu e dragomara..n-are cum..
stef, rogu-te.. nu-i da bann :((
Pitbull
22 Jun 2008, 22:49
Daca Stefan a zis cä-i ea, ea e - el, ca admin, vede toate IP-urile, iar ea în timp a folosit foarte multe.
De fapt, ieri am väzut un e-mail de la ea în inbox, si l-am sters, ca sä nu mä indispun, m-am säturat de "porcule, magarule, tzatzä ce esti", etc... Oricum, se leagä...
films4all
22 Jun 2008, 23:02
i see.. topicul asta a luat-o pe aratura.. asa ca o las pe buticut sa mai spuna ca-mi place : :love:
Pitbull
22 Jun 2008, 23:11
Bine, da' gingas, cä acum e armistitiu.
Planmaker
22 Jun 2008, 23:26
Stefan nu cred ca se referea la buticut, ci la sorinel2. Buticut e prea coerenta si literata ca sa fie Dragomara. Si chiar daca insista prea mult in a-i demonstra lui Pitbull ca greseste, totusi are destula logica in afirmatii.
nu e dragomara..n-are cum..
stef, rogu-te.. nu-i da bann :((
Soom (2007) - Ki-duk Kim - 3/10 (such a waste of time! my time).
Era clara treaba de cand a postat la "ultimul film vazut" chestia asta :lol:
Pitbull
23 Jun 2008, 00:24
Stefan nu cred ca se referea la buticut, ci la sorinel2. Buticut e prea coerenta si literata ca sa fie Dragomara. Si chiar daca insista prea mult in a-i demonstra lui Pitbull ca greseste, totusi are destula logica in afirmatii.
Da, Sorinel2, clar. Buticut a atacat ferm, dar färä lovituri sub centurä.
illotempore2002
23 Jun 2008, 12:33
Sorinel si Buticut sunt personajele centrale din filmul pe care l-ati anuntat in acest topic? sau poate personaje secundare?
:)
Pitbull
23 Jun 2008, 14:35
Da.
illotempore2002
23 Jun 2008, 16:05
perfect.
buticut
24 Jun 2008, 14:46
Yep, totul se invarte in jurul meu ;)
Pitbull
24 Jun 2008, 15:00
E pur si muove. :happy:
illotempore2002
24 Jun 2008, 16:27
cica unii si-au bagat copilul la spalat in masina de spalat
si cam asta a zis si el, e puor si muove (sau cum s-o scrie)
:)
Planmaker
24 Jun 2008, 20:55
I think this is the begining of a beautiful friendship :happy:
Pauline Kael
08 Jul 2008, 12:17
Il ador pe Tim Roth,(Tim Burton)dar numai in filmele pe care si le alege,pentru ca celea sunt reusite.Ador stilul asta ,inspiratia lui din desenele lui Edward Gorey si regizorii expresionisti germani..
Astept urmatorul film cu nerabdare.
Un singur lucru nu mi-a placut la Sweeney: finalul ,de ce pustiul....?asa si pe dincolo.Cheep.
In rest un musical perfect dark,regretul ca nu a regizat si schimbat "Lemony's Snikets.."
Tim Roth ? Cineva a incurcat topicurile :)
Pauline Kael
08 Jul 2008, 13:30
Tim Roth ? Cineva a incurcat topicurile :)
Multumesc pt indulgenta,sunt fan Tim Burton.(Mai devreme am scris despre "Funny games".....)
Partea buna e ca ati facut sa ma inrosesc,asa ca emotiile sunt...constructive.
Tim Burton e un autist genial,el m-ar fi iertat.N-are treaba cu formalismele sociale:)
StefanDo
08 Jul 2008, 13:37
punem pariu ca are IP de constanta? :D
sau o fi fugit Dragomara de la mare
draga pauline, nu incerca sa scrii intr-o zi cat tiza ta in decenii de cariera. Mai respira si, mai ales, mai gandeste-te... :)
Pauline Kael
08 Jul 2008, 14:15
draga pauline, nu incerca sa scrii intr-o zi cat tiza ta in decenii de cariera. Mai respira si, mai ales, mai gandeste-te... :)
Scuze,stiu ca nu sunt profesonista,daca am deranjat,n-a fost intentia mea.Incercam sa aflu despre filme bune,sa vad ce-a mai aparut..
Tiza mea nu stiu daca a scris mult sau nici macar bine,era o persoana neconventionala,nu foarte pregatita in domeniu,de aceea mi-am ales nickul asta.
Nu sunt clona.
Despre partea cu ganditul...degeaba,atunci cand nu ai experienta in domeniu e cam greu,oricate sfortari as face. :(( :lol:
Intrebare: e un forum doar pentru cei din bransa sau si pentru spectatorii obisnuiti?
could be ... could be :)
StefanDo
09 Jul 2008, 09:35
sau nu :)
dragomara tocmai mi-a trimis un mail furibund, care incepe cu "Dacã prin absurd adresa asta de mail e OK aflã de la mine cã eºti BOU." Este singura fraza din care am inteles ceva, dar intuiesc ca intre pauline si dragomara nu este totusi nicio legatura :)
Da .. Pauline cunoaste mai multe detalii despre filme/actori decat stia Dragomara cu cele peste 1000 de filme ale ei vizionate.
Pitbull
09 Jul 2008, 10:29
Si mie mi-a trimis unul, intitulat "Si eu, care credeam ca..."
As usually, nu l-am deschis.
Ca de obicei, n-o sä creadä.
(Ce sä-i faci, pe lumea asta chiar existä oameni nedominati de curiozitäti märunte...)
Revenind, eu sunt convins cä Pauline e legitimä; eventualele asemänäri sunt exterioare, pe când deosebirile sunt de fond, si majore (tin de gusturi, de coerenta discursului, de esenta atitudinii...)
Pauline, nu te soca. Aici, la noi, profesionistii si simplii spectatori fac casä bunä, päscând aläturea în voe / ca pe corabia lui Tata Noe - si chiar dacä uneori se lasä cu scântei, de fapt suntem niste dulcici si scumpici.
* * *
L.E. - Ultima mosträ: "Hai ca iar am ras"... Fata asta chiar n-are altä treabä - se uitä la ce vorbim noi aici, si ne trimite e-mail-uri... :( L-am raportat ca spam, poate nu vor mai ajunge...
StefanDo
09 Jul 2008, 16:15
Gresit. Mailul se intitula "Hai ca am iar am ras" :)
Pauline Kael
09 Jul 2008, 16:16
M-am fastacit,sper doar sa nu dezamagesc.Filmele...nu sunt doar visare cu ochii deschisi au devenit un mod de viata si exemplu in sine..
(Sfat obraznic: daca ati fi gentlemani (pentru impresie artistica macar) si i-ati mai da o sansa Dragomarei?Toata lumea ar fi multumita.Sigur nu trebuia sa ma bag,dar...been there,done that,the black sheep.Toti meritam...a sasea,saptea ,a o suta sansa.Viata e ca un film: e scurta si cand scrie the end tot n-am inteles adevaratul sens al ei).
Revenind la Sweeney Todd,ma intreb daca marca Tim Burton nu isi cere dreptul.
Daca ar fi fost acelasi film semnat de un regizor necunoscut?
tailgunner
09 Jul 2008, 16:40
pauline pe toata linia :lol: mai trage-ti suflul, pauline, binisor... :happy:
Pauline Kael
10 Jul 2008, 19:00
Am citit ce au scris Pitbull si Buticut.Sunt de acord ca Buticut a pus multa pasiune,dar chiar cred ca Tim Burton putea face mai mult.
Chiar daca majoritatea criticilor sunt pozitive ,nu cred ca e un film perfect.E bine facut si ne da iluzia ca e perfect.
Stephen Sondheim e un geniu,nu Tim Burton.Daca altcineva ar fi citit sceanriul extraordinar al lui Sondheim ar fi facut mai mult(poate avandu-l ca maestru chiar pe Tim Burton:)
Voi revedea filmul,si ma voi gandi.
Mi-a placut,dar ii lipsesc unele lucruri ca sa fie perfect,si dupa ce se termina sa spui " sunt uluit"...
Revin,cand se poate.
De vazut si asta:
http://www.cinemagia.ro/movie.php/Sweeney_Todd?movie_id=15254
Cu ZoltanOctavian Butuc,Adrian Pintea.
La BBC a fost lider de audienta.
Se poate descarca?
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=2519&wnd=_default&hist=1
Pauline Kael
15 Aug 2008, 09:48
[quote="Pitbull"]
"Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" - Un musical macabru
Reþeta merge, execuþia sux
Noul eºec al lui Tim Burton - care de la mediocritatea "Planet of the Apes" (2001) parcã n-ar mai fi acelaºi care a fãcut primii doi "Batman"-i, "Edward Scissorhands", "Ed Wood", "Mars Attacks!" sau "Sleepy Hollow", e un musical foarte prost (premiat cu Globul de Aur la aceastã categorie), de o morbiditate destul de reuºitã - rezultat al unei evoluþii adaptatoriceºti în trepte: mai întâi piesa lui Christopher Bond, apoi varianta ei muzicalã, de Stephen Sondheim ºi Hugh Wheeler, ºi în sfârºit forma actualã, bazatã pe un scenariu de John Logan. Ca sã nu ne mai încurcãm cu localizarea în timp a meritelor ºi culpabilitãþilor, le vom discuta strict la nivelul produsului finit.
Aºadar, povestea în sine are o anumitã substanþã: drama unui om nedreptãþit care devine sclavul propriei lui dorinþe de rãzbunare, astfel ajungând sã declanºeze o serie întreagã de dezastre. Pe de o parte, acest material epic e împins pânã la paroxism, devenind suportul unui ºir de crime sângeroase ºi bestiale, absolut nemotivate, dar completate cu canibalism. De de altã parte, se suprapune un strat consistent de umor (fatalmente negru), inclusiv prin suprema ironie a specialitãþilor antropoculinare din plãcintãrie. Se cuvine sã mai remarcãm ºi construcþia dramaturgicã la rândul ei destul de elaboratã, care preia modelul rocambolesc-dickensian al aprioricelor telenovele victoriene, cu tipicele sale lovituri de teatru, rãsturnãri de situaþie ºi sincronizãri fatidice (spre bine sau spre rãu), remodelându-l într-o formulã modernã, cu specularea în cheie absurdã a naivitãþilor epocii. Reþeta este, de bunã seamã, complexã, savantã ºi incitantã; din pãcate, execuþia finalã a plãcintei lasã enorm de dorit.
Pana aici sunt cumva de acord,lui Tim i-a lipsit ceva ,o coregrafie,miscare,mai mult imprevizbil..Nu ne mira,Tim Burton nu a reusit mereu sa faca filme perfecte(cu exceptii) dar au fost mereu surprinzatoare.
În plan dramaturgic, scenariul, solid articulat pe tot parcursul, se pierde pe sine în final, când rostogolirea în cascadã a catastrofelor provocate de verva rãzbunãtoare a lui Sweeney Todd devine previzibilã ºi lipsitã de orice imaginaþie. Sincer sã fiu, e bine, slavã Domnului, cã inocenta Johanna scapã de briciul cu prãsele de argint - nu din scrupule, Doamne fereºte, ci numai din nevoia de a rafina cruzimea întregului film prin ponderare; zãu c-ar fi fost prea de tot s-o omoare ºi pe ea! - dar trucul care-i aduce salvarea e ieftin ºi banal. Rolul justiþiar al lui Toby e la rându-i telegrafiat ºi cam didactic. Ca sã nu mai vorbim de totala decepþie a modului cum sunt paginate execuþiile celor doi ticãloºi (Turpin ºi Bamford) - douã anticlimaxuri super-fâsâite, dupã ce un film întreg ne pregãtise, insistent, sã ne aºteptãm la niºte pedepse crude ºi nemiloase de sã stea mâþa-n coadã ºi mai multe nu.
Si asta e un lucru foarte sensibil si realist punctat.
Aºa cum am mai spus, toatã povestea e cu deliberare trasã de pãr, din multiple puncte de vedere (logic, moral, al credibilitãþii, al naturalismului, etc.), iar în majoritatea cazurilor aceste licenþe funcþioneazã bine; totuºi, se menþin unele lacune nepermise, în frunte cu improbabilitatea ca, într-o Londrã oricât de victorianã ºi de mahalageascã, sã poatã fi spintecaþi zeci de oameni fãrã ca nimeni sã comenteze - iar soluþia ar fi fost extrem de simplã, în ton cu aerul de basm sinistru al întregului film: de exemplu, un poliþist orb - sau altceva la fel de absurd, fãrã însã a lãsa golul neumplut. De asemenea, în timpul proiecþiei nu-mi puteam alunga din minte întrebarea: cum Dumnezeu pãstrau ãia atâta amar de carne fãrã sã se strice (culmea - în acelaºi beci unde duduia insistent cuptorul!)? Oarece putini cu gheaþã nu numai cã rezolvau problema verosimilitãþii, dar ar fi îmbogãþit ºi atmosfera de ansamblu a filmului.
Asta e culmea,piesa de teatru in sine si story-ul,subiectul nu incearca sa caute si sa explice ca in filmele politiste ce e logica criminalista sau cum stam cu morala.E doar o poveste captivanta.
Toate astea, însã, sunt mai puþin esenþiale în contextul unei povestiri pline de convenþii (deºi, în trecut, Burton stãpânea mult mai riguros ºi imaginativ regulile neveridicului). Principala hibã a filmului se moºteneºte de la varianta intermediarã, ºi constã în partitura lui Sondheim, pe care John Logan o declarã "cea mai complicatã muzicã din istoria musicalului". Sau era beat, sau e complet afon, sau il mange... avec le polonique. Toate piesele sunt simpliste, lãlãite, complet lipsite de acel ritm propriu genului musical (pe scenã sau ecran), destinat sã se conjuge cu firul epic, acþiunile momentane ºi latura de prozã a jocului actoricesc, cu rezultatul de a ridica spectatorul din scaun ºi a-l impregna cu o experienþã pe care n-o va uita toatã viaþa. Cine a vãzut mãcar o datã "Pink Floyd's The Wall", "Man of La Mancha", "West Side Story", "Am sã mã întorc bãrbat", "Jesus Christ Superstar", "Sweet Charity" sau "Cabaret", va continua sã fredoneze, iar ºi iar, cel puþin unele leit-motive - ºi va þine minte pe veci cum þopãia pe scaun. Moleºelile de-aici ale lui Sondheim devin iritante cam de pe la jumãtatea primei piese - iar în final, ating culmile exasperãrii. Practic, penibilitatea muzicii aduce un deserviciu esenþial filmului ºi prin faptul cã, anulând paradoxala contrapondere a stratului macabru, îl lasã dezechilibrat, neconvingãtor ºi gratuit. Culmea, mai distruge ºi libretul, cu care Sondheim a fost mai inspirat: versurile sunt sãltãreþe ºi vioaie, ba chiar au multe rime zglobii, ce sunã din coadã destul de drãguþel.
Nu e dadevarat,eu sunt total necunoascatoare,prima data nu suna prea cunoscut,e o muzica din aceea (care ca orice muzica grea,clasica sa zicem) trebuie sa fie ascultata de mai multe ori ca sa placa,nu sa iti placa prima data si sa te plictisesti repede de ea.Comparatia cu musicaluri -comedii,nu-si are locul,e cu totul alt context.Si musicalurile nu mai prind la public,ca odinioara.E dificil.Si eu chiar am fredonat si mi-a ramas in cap " I feel you Johanna,I still you Johanna" cantata de Antony la geamul ei.Vocile au fost sublime,Depp are o voce minunata(a avut formatioa lui) un timbru minunat,toti au cantat foarte bine ,mai putin Turpin si sluga lui,agentul..
În planul regiei, Tim Burton dezamãgeºte prin faptul cã nu mai aduce nimic nou. Recunoaºtem aceleaºi ºi aceleaºi stãri, emoþii, metode ºi mijloace de expresie din cele mai reuºite filme ale lui - ceea ce e cu atât mai grav, cu cât Burton s-a impus ca fiind, prin excelenþã, un non-conformist ºi un spãrgãtor de canoane; or, dacã un asemenea artist începe sã se repete... vai ºi-amar! E drept cã ne cufundã cu mult stil în universul acelui slum londonez de-acum un secol ºi mai bine, cã reuºeºte sã construiascã o lume aproape paralelã cu cea realã în plan istoric ºi geografic, ºi cã e capabil sã confere o personalitate maleficã aproape tangibilã casei unde se petrece totul: frizeria la etaj, plãcintãria la parter, cuptorul ºi maºina de tocat oameni (la propriu!) în subsol - dar ce folos, c-o face abia acum, dupã ce ne-a obiºnuit de-atâtea ori cu smintelile lui? Ba chiar, greºeºte incredibil tocmai la construirea personajului principal. "Bãrbierul diabolic din Fleet Street" e foarte diabolic... ºi foarte puþin bãrbier! M-aº fi aºteptat la niºte demonstraþii de virtuozitate în cheie neagrã, eventual ducând mai departe lecþia învãþatã de la Chaplin, la o îndemânare sinistru-fascinantã ºi la niºte beregãþi tãiate cât se poate de artistic. Când colo, Sweeney Todd bãrbiereºte puþin ºi banal; în rest, taie beregãþi - mult ºi banal. În pofida faptului cã avem de-a face (ºi) cu o comedie neagrã, crimele sunt contracarate doar de muzicã (proastã, cum am mai spus); umor, ioc. Pânã ºi ingeniozitatea se reduce doar la mecanismul fotoliului rabatabil - care la rândul lui oboseºte rapid ºi definitiv, cam de pe la a treia utilizare (ºi, în treacãt fie zis, n-are cum sã-ºi basculeze victimele de la etaj în subsol: o privire mai atentã ne aratã cã, potrivit topografiei casei, toboganul respectiv ar trebui sã treacã exact prin locul mesei din colþul plãcintãriei de la parter).
Atatea amnunte,nici dracu' nu se uita si nu face masuratori topografice,studii de arhitectura la casa ,etc.Povestea si imaginile,interpretarea conteaza.Astea sunt pete in soare.Nu se poate face demonstratie ,exhibitionism,nu e "Barbierul din Sevilla" Sacha Baron Cohen are momentul lui care aminteste de opera,f bun,intr-adevar,nu stiam ca e asa talentat.Umorul e f discret,ironic,fin,asa si trebuie,nu se pot amesteca lucrurile ,stilurile,nu le poti face pe toate ,aglomerand si sufocand,s-a urmarit o idee..bine pusa la punct,nu experimente
.Numai un bou ar putea contesta virtuþile actoriceºti dovedite de Johnny Depp în creaþiile sale din trecut, sub bagheta aceluiaºi Tim Burton - ºi nu numai. Din pãcate, era inevitabil ca oboseala regisorului sã-l afecteze ºi pe el. Încremenirea fizionomiei, fixitatea expresiei, permanenta aurã sumbrã care-l învãluie, departe de a sugera arderi interioare mocnite ºi taine angoasante (ca la Peter O'Toole în "Noaptea generalilor", de pildã), nu constituie decât recursul maºinal la un arsenal actoricesc deja verificat. Dar, mã rog, nu-i de mirare c-a luat Globul de Aur - doar l-au vãzut în atâtea roluri, se cunosc de ani de zile... aproape cã-s prieteni, am putea spune, aºa cã parcã-i vedem cã-i dau ºi Oscarul.
Mult mai bine se prezintã Helena Bonham Carter, Alan Rickman ºi Timothy Spall, în trei variante diferite de personaje tenebroase, fiecare cu câte o altã contrapondere: nostalgiile doamnei Lovett, candoarea ipocritã a judecãtorului Turpin ºi suavitatea libidinos-grobianã a lui Bamford. Pânã ºi Sacha Baron Cohen, în apariþia scurtã, dar nuanþatã ºi percutantã, a lui Signor Adolfo Pirelli, are mai mult haz decât în exageratul "Borat", oferind aici o mostrã de cabotinãrie incomparabil mai rafinatã.
Johnny face un rol mare,nu e vina lui ca e marca inregistrata,pe langa ca se pricepe la cantat,gesturile ,mimica sunt f atent analizate.Merita Globul nu pt alt film deact pt acesta: expresia diabolica ,satanica,repulsiva atunci cand il ucide pe Turpin si pe Mrs.Lovett sunt greu de uitat si fac tot filmul(cred ca si el ,si Burton si chiar frumoasa sotie a lui Burton sunt putin sariti,dar le foloseste in actul creativ).Helena ,da e un chip minunat,deloc vulgara,cu vocea trecand de la suavitatea unei fetite la registru grav,adanc..Vorbeste cu ochii.Alan Rickamn si Timothy Spall(unul din cei mai urati actori celebri,care scuipa fara sa vrea in piata ,la concurs) mi s-au parut aceiasi ca in Harry Potter,corecti si atat.Pirelli si Cohen sunt f reusiti,pacat ca nu e exploatat mai mult acesta si isi pierde timpul aiurea.
ªi pentru cã tot veni vorba de Oscar puþin mai sus, candideazã - ºi l-ar merita - decorurile ºi costumele, care completeazã cu virtuþi plastice pline de mãiestrie universul sordid-halucinant al poveºtii. În ton cu ele, o bilã albã ºi pentru imaginea lui Dariusz Wolski - un adevãrat tur de forþã al folosirii culorilor acromatice ºi luminilor semiobscure. Montajul lui Chris Lebenzon, în special în secvenþele muzicale, accentueazã atât cât se poate dinamismul absent din partiturile alea de douã parale.
Pitbull (Mihnea Columbeanu)
31 ianuarie, 2008, h., 16:30-18:02)
Bucureºti, România
Ba cred ca era interesanta si balada,dar probabil n-au vrut sa incarce prea multPutea veni cumva asa din fundal,melodia,se putea face...Ce m-a socat cel mai mult a fost excesul de sange,care a ingretosat,si finalul cu Toby transformat si demonizat,nu cred ca se impunea,dar de amorul artei...
Filmul nu e de 10 ,dar ramane o bijuterie pt posteritate.Nota 9.
Scauzati greselile de ortografie,voi corecta.
Pauline Kael
15 Aug 2008, 10:26
buticut a scris:
Citat:
Pitbull:Sincer sã fiu, e bine, slavã Domnului, cã inocenta Johanna scapã de briciul cu prãsele de argint - nu din scrupule, Doamne fereºte, ci numai din nevoia de a rafina cruzimea întregului film prin ponderare; zãu c-ar fi fost prea de tot s-o omoare ºi pe ea! - dar trucul care-i aduce salvarea e ieftin ºi banal.
Nu e nici un truc, domnule! Din nou, ai pierdut din vedere aspecte importante. Dupa ce Sweeney il omoara pe Turpin, nu-i mai pasa de crime. Isi pune briciurile la odihna, poti sa-i citesti pe chip epuizarea, ca urmarea a implinirii acelei razbunari care l-a devorat in interior. Nu mai era nicio graba, nu mai avea nicio dorinta de a continua sa ofere cel mai fin barbierit. De aceea o lasa pe Johanna sa plece - simply because he didn't care anymore. Ducandu-se repede sa vada ce se intamplase cu doamna Lovett e o reactie normala cand auzi pe cineva strigand.In plus, Johanna deghizata in marinar arata destul de "infricosat", ceea ce poate insemna si faptul ca Sweeney a lasat-o sa plece crezand ca e prea "inghetat de frica" sa ii faca vreun rau. Pe Lucy o omoara relativ repede, desi se vede clar ca ezita, probabil vrand sa dezvolte partea cu "Don't I know you mister?",insa auzind vocea judecatorului, realizeaza ca nu mai are timp, nu mai sta pe ganduri si o omoara. Ar fi fost probabil ultima sa sansa de a pune mana pe judecator - nu putea sa o rateze, razbunarea fiind prioritatea numarul unu!
Citat: Pitbull
Rolul justiþiar al lui Toby e la rându-i telegrafiat ºi cam didactic.
Da, Toby il omoara facand un act justitiar, insa oricum era doar o formalitate, Sweeney fiind deja mort in interior. Este mai degraba o "sinucidere indirecta", el simtind prezenta lui Toby si ridicandu-si gatul, expunandu-l si lasand pe Toby sa il taie. E un film incarcat cu metafore si simboluri. In a doua jumatate a filmului, dupa ce Sweeney "barbiereste" cativa clienti, la un moment dat isi pune degetele insangerate peste chipul lui Lucy din poza sa. In final, sangele lui Sweeney curge la propriu peste Lucy. Referitor la metafore,ironii si simboluri, ar mai fi multe de mentionat, insa deja incep sa ma doara degetele si mai am destul .
In general ma enerveaza userii care cad in admiratie si se impart in doua tabere in cazul de fata,prima data ii dau dreptate lui Pitbull si daca vine cineva mai tare in gura(f argumentat si entuziast in placerea de iubi la propriu un film complex)Buticut se intorc ca la Ploiesti.Oameni buni, aveti si voi capete,nimeni nu e perfect si amandoi au mare dreptate,pt ca in primul rand se pricep si in al doilea e un film superior care nu prinde usor la public dar prinde la critica,sensuri,simboluri,tehnica,etc,trebuie sa fii documentat ca sa urmaresti un film ca asta.
Buticut n-am fost de acord cu tot ce ai scris.Pitbull la fel,mi s-au parut putin exagerate,restrictive, amandoua criticile.Chestia cu as fi facut asa" cum l-as fi pus sa taie gaturi" e pur subiectiva,si rezultatul era cel scontat ,sa ne amintim de zgomotul facut de cadavre,de oasele rupte in cadere,nu trebuia o maimutarire a barbieritului( o cauza,nu un efect) in prealalbil.
Chestia cu "Swweeny o lasa pe Johanna sa plece" mi se pare fortata,cred ca era zapacit de probleme,depasit,ca altfel la el devenise un automatism,un reflex taiatul gaturilor,o"placere din durere" ,la durerea sa proprie consumata si inabusita in orori,si nu ma refer la sadism ci la actul in sine.
Buticut,fianalul cu Toby mi s-a parut crud si imoral,cum poti spune ca pustiul(indobitocit si satanizat) face un act de justitie? E inutil,si eu cred ca secventa a fost pt a lua cumva ochii,pt arta,e deplorabil ca situatie insa.Intr-adevar e "sinucidere" ,dar cu ce pret,pustiul care ii canta domanei Lovett" nu ti se va intampla nimic rau cat voi fi cu tine" ajunge un posedat.
Toate parerile sunt subiective,cu mici exceptii.
E.Floares
15 Aug 2008, 11:03
Daca tot ai redeschis subiectul: http://www.youtube.com/watch?v=7f1QZxQSmQM
E o re-interpretare la scena "Epiphany" din Sweeney Todd. :)
Pauline Kael
16 Aug 2008, 11:37
Pacat ca nu revine Buticut,tot respectul si simpatia.Sweeney ..e un film care merita dezbatut serios ,si nu numai acesta.
Supastar
18 Aug 2008, 17:23
vezi k am bagat si eu pe acolo pe undeva argumente impotriva lui pitbull si in favoarea filmului, dar fara avantul aproape excesiv a lui buticut.
in plus, de ar reveni buticut? din cate imi amintesc eu, dupa primirea acida si haina facuta de pitbull, nu mai are niciun motiv sa scrie pe forumul asta.
Pauline Kael
18 Aug 2008, 21:55
vezi k am bagat si eu pe acolo pe undeva argumente impotriva lui pitbull si in favoarea filmului, dar fara avantul aproape excesiv a lui buticut.
in plus, de ar reveni buticut? din cate imi amintesc eu, dupa primirea acida si haina facuta de Pitbull, nu mai are niciun motiv sa scrie pe forumul asta.
Supastar,ti-am citit partial doar postarile si sunt demne de tot respectul,in cea mai mare parte iti impartasesc opiniile,iti voi raspunde cand timpul imi va permite.
Despre Buticut,pacat,si-asa forumul e gol si plin de orgoliosi ,etc.
Despre Pitbull se pare ca sensibilitatea domniei sale e mare,adopta pozitia strutului cu capul in nisip cand nu ii convine ceva,ignorarea e suprema si dovada superioritatii absolute,drept pt care n-a catadicsit sa citeasca aici:(ultima si lunga postare)
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5700&start=700
Pauline Kael
23 Aug 2008, 16:36
Cui i-a mai placut/displacut "Sweeney Todd"?
(in afara de plictisitii de serviciu).Useri noi,voi ce intrati aici,lasati orice speranta? :)
Nu-mi ramane decat sa iau la citit postarile lui Supastar si sa-i raspund :)
Suspect de bizar
23 Aug 2008, 17:17
Nu stiu daca is sau nu plictisit de servici,dar mi-a placut,mai ales Depp.
Foarte bun. Mai putin sangele ce tasneste ca apa din fantanile de la Belagio. Usor fantezista emfaza de pe executii, cu toate astea mi-a placut mult. Cromatica face toti banii (de la incasari, nu doar aia de pe bilet). Si Depp. Da' mai mult postproductia.
Pauline, e ok si sa nu postezi, ocazional, nu te cearta nimeni..
illotempore2002
24 Aug 2008, 12:10
Sweeney e super!
M-a socat, indeed, violenta barbaierului, dar e de acolo, din film......adica justificata. uimitoare mi se pare pendularea lui Tim Burton intre filme solare precum Big Fish si filme atat de macabre si agresive. Nu mi-l imaginez pe Burton decat......desenand si modeland in plastilina personaje uimitoare, scriind povesti inedite, care nu au nimic in comun cu basmele si povestile nemuritoare folclorice de pana acum.....
dar Sweeney e negru de suparare, si-a pierdut sotia si fiica, asa ca sunt de acord cu el sa actioneze asa :D vorbind intr-un anumit cadru, desigur (acela al imposibilitatii individului de a gestiona o astfel de drama)
Helena Bonham Carter e cum nu se poate de frumoasa, o ador in orice film ar juca al lui Burton, m-am indragostit de ea de la Big Fish, unde are unul din cele mai frumoase roluri feminine din cinema, dupa mine
Pauline Kael
29 Sep 2008, 11:25
Daca tot ai redeschis subiectul: http://www.youtube.com/watch?v=7f1QZxQSmQM
E o re-interpretare la scena "Epiphany" din Sweeney Todd. :)
OMG,aici in utubul asta esti tu? Not bad at all...
E.Floares
29 Sep 2008, 11:37
Aveam parul mai lung, pot spune ca l-am lasat special pentru filmulet ca la cateva zile m-am tuns un pic. E facut prin februarie, daca nu ar fi fost deja atat de multe re-interpretari facute la TDK as fi facut si pentru el.
Filmul l-am vazut mai intai pe calculator si apoi am fost si la cinema-ul din Ploiesti, dar am facut mai bine ca l-am vazut pe calculator mai intai pentru ca s-a vazut mult mai bine si s-a auzit mult mai bine decat la infectul de cinema ploiestean...
Pauline Kael
29 Sep 2008, 11:52
Pacat ca te-ai tuns,iti sta bine,eu intotdeauna am avut o slabiciune pt baietii cu parul lung :P (frecventam rockoteca).
Ai talent,desi faci play-back acolo,si o tipa mai putin matura in tandem cu tine te punea in valoare.Desi fata din clipul tau avea un bust generos :lol: ,cam ca al Helenei(Helena era insarcinata in film)..
Si ce daca sunt multe reinterpretari TDK,tu faci ceva inedit,eu stiu,Jokerul amorezat,Jokerul il bate pe Batman,joci dublu-rol,ca semeni mai mult cu Bale,dar iti trebuie costum...Si trebuie sa te tzacanesti un pic.
on:Ce nu ti-a placut la "Sweeney Todd"-filmul?Trebuie sa fie ceva.
E.Floares
29 Sep 2008, 12:25
Fata cu care am filmat, intr-adevar, seamana la...corp...cu Helena, dar mai mult am ales-o si pentru ca i-a placut Sweeney foarte mult si pentru ca ii place sa filmeze.
Sweeney Todd nu are nimic ce sa nu-mi placa. Unii spuneau de sangele acela ca e fake, dar Burton a vrut sa fie asa, sa fie mai mult artistic, mai mult spectaculos decat real. Mie imi place, creeaza si un ton comic felul in care sare peste tot sangele. As putea spune ca nu mi-a placut faptul ca a murit "Gioni" si m-a lasat cu un gust amar, imediat am realizat faptul ca nu se va mai putea face o continuare a filmului...eh, poate e mai bine asa. Ma mai gandesc, daca imi amintesc ceva ce nu mi-a placut o sa scriu aici.
buticut
29 Sep 2008, 22:33
In case anyone was wondering, I was on vacation :D.In viitorul apropiat voi mai scrie poate si alte review-uri...bine, nu a fost review in adevaratul sens al cuvantului ce am scris aici...dar ati prins voi ideea.
Raman la parerea ca rolul lui Toby este cel de "justitiar". E un final crud,indeed, dar in film, in afara de Anthony si Johanna, nu avem personaje pozitive. Toti sunt rai, unii mai putin rai decat altii, dar toti meritau sa moara. Fiecare are agenda lui proprie, fiecare urmareste un anumit interes. Sweeney vrea razbunare, Lovett vrea atentie din partea lui, Turpin o vrea pe Johanna, Pirelli vrea bani prin santaj, Toby vrea alcool :D etc.Faptul ca simpatizam pana intr-un punct cu Sweeney si ii intelegem durerea nu il face mai putin vinovat de crimele comise. Daca s-ar fi limitat la Turpin si Beadle, probabil ca as fi fost revoltata de sinuciderea indirecta din final, dar asa fiecare a primit ce a meritat. Se putea incheia si cu Sweeney taindu-si chiar el gatul, cum s-a intamplat intr-o alta versiune sau Toby innebunind "de-a binelea" cum s-a intamplat pe Broadway. In versiunea lui Burton, Toby nu mi se pare posedat...pur si simplu il pedepseste pe Sweeney pt moartea celor nevinovati, facand ceea ce el credea de cuviinta. Vine,taie si pleaca.Nu cred ca a facut-o pt Lovett, care nu si-a respectat promisiunea de a-l proteja, ci l-a inchis in camera cuptorului pentru ca sa nu fuga la politie. Ce sens ar avea sa razbuni persoana care vroia sa scape de tine? Evident Lovett era atasata de Toby, insa era prea obsedata de Sweeney ca sa treaca peste cuvantul lui...ceea ce o face guilty.Ironic ca,dintr-o victima, Toby a ajuns sa faca o victima...
E.Floares - hahahaha genial!! Mrs Lovett era pe alocuri amuzata :D. Really nice job. Pacat ca nu ati cantat cu propriile voastre voci, dar oricum lumea din statie se uita ciudat la tine...daca incepeai si sa canti... :P Cred ca e prima data cand vad o re-editare Epiphany, unde protagonistul iese in plina strada. You have balls! ;)
Pitbull
29 Sep 2008, 22:42
Welcome home, Buticut!
(Pauline se temea cä eu te alungasem, era gata sä trimitä SMURD-u' dupä tine!)
Acuma, hai sä agree that we disagree, si asteptäm sä vedem si alte comentarii!
E.Floares
29 Sep 2008, 22:50
Raman la parerea ca rolul lui Toby este cel de "justitiar". E un final crud,indeed, dar[...] Toby a ajuns sa faca o victima...
Well said, very well said...totusi, pe Toby cine-l omoara? Ca si el este criminal pana la urma...si betiv...de mic. :shock:
E.Floares [..] You have balls! ;)
Thank you very much. :)
Pauline Kael
30 Sep 2008, 21:21
In case anyone was wondering, I was on vacation :D.In viitorul apropiat voi mai scrie poate si alte review-uri...bine, nu a fost review in adevaratul sens al cuvantului ce am scris aici...dar ati prins voi ideea.
Raman la parerea ca rolul lui Toby este cel de "justitiar". E un final crud,indeed, dar in film, in afara de Anthony si Johanna, nu avem personaje pozitive. Toti sunt rai, unii mai putin rai decat altii, dar toti meritau sa moara. Fiecare are agenda lui proprie, fiecare urmareste un anumit interes. Sweeney vrea razbunare, Lovett vrea atentie din partea lui, Turpin o vrea pe Johanna, Pirelli vrea bani prin santaj, Toby vrea alcool :D etc.Faptul ca simpatizam pana intr-un punct cu Sweeney si ii intelegem durerea nu il face mai putin vinovat de crimele comise. Daca s-ar fi limitat la Turpin si Beadle, probabil ca as fi fost revoltata de sinuciderea indirecta din final, dar asa fiecare a primit ce a meritat. Se putea incheia si cu Sweeney taindu-si chiar el gatul, cum s-a intamplat intr-o alta versiune sau Toby innebunind "de-a binelea" cum s-a intamplat pe Broadway. In versiunea lui Burton, Toby nu mi se pare posedat...pur si simplu il pedepseste pe Sweeney pt moartea celor nevinovati, facand ceea ce el credea de cuviinta. Vine,taie si pleaca.Nu cred ca a facut-o pt Lovett, care nu si-a respectat promisiunea de a-l proteja, ci l-a inchis in camera cuptorului pentru ca sa nu fuga la politie. Ce sens ar avea sa razbuni persoana care vroia sa scape de tine? Evident Lovett era atasata de Toby, insa era prea obsedata de Sweeney ca sa treaca peste cuvantul lui...ceea ce o face guilty.Ironic ca,dintr-o victima, Toby a ajuns sa faca o victima...
E.Floares - hahahaha genial!! Mrs Lovett era pe alocuri amuzata :D. Really nice job. Pacat ca nu ati cantat cu propriile voastre voci, dar oricum lumea din statie se uita ciudat la tine...daca incepeai si sa canti... :P Cred ca e prima data cand vad o re-editare Epiphany, unde protagonistul iese in plina strada. You have balls! ;)
Buticut (*) (*) (*) (*) (*) (chiar ce inseamna nickul asta..) i'm losing my mind cause i'm falling for your mind...In engleza de balta ,intelegi.You're young and precious.
Acum faza asta "cu toti meritau sa moara" e strict subiectiva,dar mersi ca te-ai deranjat sa continui discutia,inteleg..Sweeney e nebun,e innebunit de durere,nu e negativ in adevaratul sens al cuvantului.Mrs.Lovett,e manipulatoare si mincinoasa,ca sa nu mai zic de chestia cu canibalismul,dar are inocenta ei,se viseaza si ea fericita langa Sweeney...Personajele nu sunt arhetipuri ,ca Turpin si agentul lui(strict negativi) sunt un amestec dostoievskiano-proustian de bine,rau,alienare mintala,durere psihica,suprasolicitare ..Toby..nu vrea alcool,e prea tanar sa stie ce vrea,dar e dus de lumea aceea sordida,asa cum apa din canalele Londrei ducea sangele omenesc din placinte si duhorile inextricabile,daca ne amintim genericul..Toby"poor thing",e un personaj complex in viziunea lui Burton,e ingerul cazut...Hm,Toby n-ar trebui sa razbune nimic,nu poate inlocui Providenta sau pe Insusi Dumnezeu..E discutabil daca ii taie gatul scumpului Johhny pt Mrs.Lovett(care totusi ii aratase ceva clementa,fata de barbarul Pirelli,care isi ascutea briciul pe mainile sale,il batea,etc)sau...Eu cred ca privirea lui din final,raceala si detasarea cu care comite gestul il fac nebun,in alta lume,deci n-a fost cu premeditare,pt a face justitie(cum poti indrepta o crima,sau o serie chiar,cu alta?)Nu era nevoie sa se tavaleasca pe jos ca sa se vada ca e dus.
Unde se vad balls-urile lui EFloares? :P
Pitbull
30 Sep 2008, 22:14
Buticut (*) (*) (*) (*) (*) (chiar ce inseamna nickul asta..)
Un butic mic (d-äla cum le-a därâmat Bäsescu acum opt ani.)
Unde se vad balls-urile lui E.Floares? :P
In spatiul dintre cracul boxerilor si coapsä, stând ciuci jos si chiombindu-te cu nerusinare.
buticut
30 Sep 2008, 22:24
Uhh this thread is getting kinky :P
E.Floares
30 Sep 2008, 22:27
M-ai nimerit cu boxerii. :shock:
Pitbull
30 Sep 2008, 22:30
Nu eu - Pauline :hmm:
Eu doar am îndrumat-o. :sleep:
Kinky rulz! :happy:
E.Floares
30 Sep 2008, 22:37
Eu doar am îndrumat-o. :sleep:
Aici te-ai exprimat la fel ca Shifu din "Kung Fu Panda".
Kinky rulz! :happy:
E la moda.
Pauline Kael
01 Oct 2008, 09:18
Uhh this thread is getting kinky :P
Pacat ca nu mai comentezi Sweeney sau alt film.Sa-l strigam pe Supastar. :)
buticut
17 Oct 2008, 02:19
Resuscitand topicul, in sfarsit, versul care ma macina: "Me rumpled bedding legitimized" din By The Sea este oarecum explicat de creatorul insusi intr-un interviu:
sjsondheim.com:
I wonder if you could chime in on a running debate some friends and I have engaged in from time to time. Are Sweeney Todd and Mrs. Lovett lovers? In the line "Me rumpled bedding legitimized" is" rumpled bedding" Lovett's present state of affairs which could be legitimized by wedding Sweeney in the future, or is the entire line a wish or hope for the future?
Stephen Sondheim:
Yes indeed, I think that Todd and Mrs. Lovett have been lovers, though not by his choice, I suspect.
Oh Mr. T you didn't!! Eu mereu credeam ca dupa 15 ani petrecuti in inchisoare a uitat tehnicile :P.Probabil nu stiu destule despre ce se petrece prin inchisori.
Pentru evidentierea relatiei dintre Lovett si Sweeney, avem doua scene importante, in care Sweeney se comporta diferit fata de ea: "My Friends" si "A Little Priest". Din punctul meu de vedere, in "My Friends" Todd se "insoara" cu briciurile sale, completand procesul transformarii sale in Sweeney Todd. Cand ii spune "Leave Me" doamnei Lovett, inca ramasese ceva din Benjamin Barker - omul complet dezinteresat de ea - in el. Devine intru totul Sweeney Todd abia dupa ce spune "At last, my arm is complete again!" Daca ii iei pe Benjamin Barker si pe Sweeney Todd ca 2 caractere intr-o singura persoana, Benjamin nu avea nimic de-a face cu Lovett, de aceea o ignora complet dupa ce aceasta ii ofera obiectele cele mai pretioase care il legau de trecut: the razors. Sweeney, fiind alter-ego-ul lui, 2 in 1, poate fi considerat deci un alt om, de aceea cred ca este pardonabil daca el si Lovett ar fi impartit patul, pentru ca Benjamin a fost cel devotat in intregime lui Lucy si nu Sweeney. Mr T nici nu "stie" prea multe despre Lucy, doar ca "avea par blond". Benjamin + Lucy si Todd + Lovett sunt doua perechi distincte.
In "A Little Priest" are loc apropierea dintre cei doi,prin dialoguri de un umor morbid, Sweeney facandu-i jocul si avand porniri "animalice", sugerate de "I'll come again when you have Judge on the menu". Partea asta am considerat-o mereu ca avand implicatii sexuale.
Oricum, dupa cum stim, sex does not always imply love. Benjamin Barker era omul iubitor; lui Sweeney Todd trebuia sa-i "amintesti" de trecut (vezi de ex. scena cu omul care se duce la barbierit cu familia sa) ca sa isi arate latura umana. Daca au facut sex sau nu, e clar ca Sweeney nu o iubea. Suna cam...brutal, dar everybody needs sex.
Intr-o secventa, inainte de a intra Anthony, adevaratul villain al povestii, prin bad timingul sau care a dus la o serie de evenimente nefericite,Lovett ii vorbeste lui Sweeney de o viata pe care ar putea-o avea impreuna, semn ca ea nu facea parte din viata lui -> therefore, no love from Sweeney. Evident, Lovett nu era multumita de situatie. Desi la inceput este multumita sa fie pusa pe un plan 2 -> In My Friends spune la un moment dat "Silver's good enough for me" si cum Lucy era "aurul", inteleg ca Lovett nu avea nicio intentie de a o intrece in "ordinea preferintelor" -> ajunge sa fie deranjata de pozitia ingrata pe care o avea, Sweeney nefiindu-i recunoscator pentru ce a facut pentru el. Indiferenta lui pe plan sentimental o face sa isi doreasca legalizarea relatiei, practic sa aiba macar in acte acelasi statut pe care l-a avut Lucy.
Bottom line: Da, cred intr-adevar ca au facut...uhm...chestii...in pat (am mentionat de atatea ori cuvantul, ca threadul asta a devenit overwhelmingly kinky). A Little Priest pentru mine reprezinta initierea in aceste "practici", pentru el fiind o nevoie fireasca, iar pentru ea o speranta ca ar putea sa insemne mai mult in viata lui.Opinions?
Am I making any sense at all? Stiu ca este mai tarziu, asa ca imi cer scuze daca peste 46% din ce am scris este rubbish.
Pauline Kael
17 Oct 2008, 09:41
Sincer,n-am citit ditamai postarea ta ,Buticut.De mai sus.
Cum vrei sa-ti raspunda cineva la un subiect deja stors si rostogolit pe toate partile,daca tu nu raspunzi altora? Vezi ca au mai postat si Supastar si eu si altii.
Monolog sau dialog?
buticut
17 Oct 2008, 14:20
Pacat ca nu mai comentezi Sweeney
Dar asta faceam... :sleep:. Am pierdut ceva?If you need to know anything, feel free to ask me.Tema asta (Did Sweeney and Lovett have sex?) nu am vazut sa fie dezbatuta...Ditamai postarea? Me is not Pitbull :D
Pauline Kael
18 Oct 2008, 12:10
Foarte interesanta opinia ta,criticii astia ar trebui sa ia exemplu,o mostra din tine ,de inteligenta,de umor,de anglofilie.Ai mintea logica a Agathei Christie.Ti-a dat prin capsorul innebunit de Sweeney sa scrii o carte?
Tradu-mi versul ala,eu n-am facut engleza ever,"Patul meu legal mototolit(acum)?"
Mr.T stie mai multe de Lucy,nu doar ca avea yellow hair sau golden ...tu stii mai bine expresia..
In "A Little Priest" are loc apropierea dintre cei doi,prin dialoguri de un umor morbid, Sweeney facandu-i jocul si avand porniri "animalice", sugerate de "I'll come again when you have Judge on the menu". Partea asta am considerat-o mereu ca avand implicatii sexuale.
De ce?Adica "i'll come again" are...orgasm? Barbatii..
Oricum, dupa cum stim, sex does not always imply love. Benjamin Barker era omul iubitor; lui Sweeney Todd trebuia sa-i "amintesti" de trecut (vezi de ex. scena cu omul care se duce la barbierit cu familia sa) ca sa isi arate latura umana. Daca au facut sex sau nu, e clar ca Sweeney nu o iubea. Suna cam...brutal, dar everybody needs sex.
Mie mi se pare evocatoare faza cand stau ei cu pustiul pe plaja,sau isi imagineaza plaja,Sweeney arata de parca ar fi fost violat :P
Daca Sweeney era totusi constient atunci cand a vazut omul cu familia...? Nu isi aminteste,ci stie f bine ce are de facut,ii face placere...maniaco-compulsiv..
Intr-o secventa, inainte de a intra Anthony, adevaratul villain al povestii, prin bad timingul sau care a dus la o serie de evenimente nefericite...
De ce ar fi Anthony villain? Poate e usor dus de val...Atunci cand ii canta Joahnnei la fereastra,da ,se intrevede ceva diabolic,din pacate nu retin si nu stiu engleza bine,ceva de genul,te voi avea cu orice pret,si are si el o expresie zanatica, dar efemera...Bad-timingul e o intamplare,nu e voluntar.
Un link cu "Little Priest" ,caut pe Youtube..
Uite-l:
http://www.youtube.com/watch?v=d0RFf87EqLI
E ceva apropiere intre ea si el...el ii spune" cum am putut sa traiesc atat fara tine","The History of the world my love",ea ii spune lui "My love" (si nu "love" adica draga...)
Atunci sunt doi nemernici psihopati care voiau sa faca bani cu placinte din oameni,Sweeney e pe cat de nebun chiar...the demon barber.Si or fi facand si sex.Oricum sex de calitate,ca arata bine si sunt speciali :lol:
buticut
18 Oct 2008, 18:06
O sa raspund in quotes, ca sa ma citesti mai usor in reprize :D.
Foarte interesanta opinia ta,criticii astia ar trebui sa ia exemplu,o mostra din tine ,de inteligenta,de umor,de anglofilie.Ai mintea logica a Agathei Christie.Ti-a dat prin capsorul innebunit de Sweeney sa scrii o carte?
:oops: Sa nu exageram. Fac si eu ce pot...Poate voi scrie candva ceva serios...mereu am avut probleme cu limitarea intr-un anumit numar de pagini sau cuvinte. Cea mai tare faza (spun tare, pentru ca fac haz de necaz, nu ca ar fi fost ceva happy pt mine) mi s-a intamplat cand am scris un articol de 7 pagini pentru revista colegiului. Nu zic ca era bun, dar a fost laudat de cei carora le-am dat sa-l citeasca, din asta deducand ca totusi nu era plictisitor. Am fost asigurata ca va fi publicat si cand-colo, cand apare revista...PLOP! Nimic!Pauza! Ma duc sa iau la rost redactorul, sa intreb ce s-a intamplat si primesc un raspuns sec: "L-ai luat de pe net!". Eu: "Poftim??De unde ati dedus asta?". Am ramas paf cand mi-a zis: "Pentru ca era prea lung!".
Tradu-mi versul ala,eu n-am facut engleza ever,"Patul meu legal mototolit(acum)?" Mr.T stie mai multe de Lucy,nu doar ca avea yellow hair sau golden ...tu stii mai bine expresia..
Da, spune "Patul meu mototolit legalizat". Cand Lovett il intreaba cum era Lucy, spune doar ca "She had yellow hair". In No Place Like London, Benjamin spune si ca era virtuoasa,frumoasa, ca era ratiunea si viata lui...mult mai detaliat. Nu o avea mereu prezenta in minte si nu vroia sa isi mai aminteasca mai multe...isi aminteste de ea cand vede poza cu Lucy si cu Johanna, cand Anthony ii vorbeste de fiica sa... Incearca oarecum sa scape de trecut, caci amintirile il chinuiau (cum spune cantecul :P). In "Johanna", spera ca fiica sa sa aiba trasaturile mamei ei, dar in acelasi timp ii este frica sa arate asa,pentru ca asemanarea cu Lucy a lui i-ar provoca suferinta.
De ce?Adica "i'll come again" are...orgasm? Barbatii..
Nu stiu, e ceva provocator in "I'll come again".... vocea si gestica lui, cum o trimite la perete :D. In plus tocmai il "pierduse" pe Turpin si cum spuneam, ii face jocul doamnei, dandu-i iluzii ca "o sa vina din nou" daca i-l serveste pe tava. "A Little Priest" ma amuza mereu, parca sunt doi oameni intr-un restaurant care se uita pe meniu. Si ce meniu...
Mie mi se pare evocatoare faza cand stau ei cu pustiul pe plaja,sau isi imagineaza plaja,Sweeney arata de parca ar fi fost violat :P
In secventa respectiva Sweeney arata batut de soarta :lol: , pentru ca pt Lovett, atata timp cat sunt impreuna, chiar si in visele ei il accepta cu acea mutra, cu toanele lui.Sweeney-ul ei ideal este asa cum e el. Bine, asta nu e batut in cuie, e doar umila mea parere...Partea cu iesitul la picnic mi se pare revelatorie pentru felul in care il manipula...Mr T nu e genul de om cu care sa te intalnesti des in asemenea locuri :P. Il convingea sa astepte, sa foloseasca clientii ca pe o sursa de material pentru placinta..doar setea razbunarii ramane neschimbata.
Daca Sweeney era totusi constient atunci cand a vazut omul cu familia...? Nu isi aminteste,ci stie f bine ce are de facut,ii face placere...maniaco-compulsiv..
Placerea pentru a taia gaturi creste gradat, de la faza initiala de om distant ajungand la cea a unui om implicat in ceea ce facea. Pentru el era mai mult o revarsare a frustrarii imposibilitatii de a pune mana pe Judecator.
O da la o parte pe Johanna, se distanteaza tot mai mult de visul reintalnirii cu ea si se dedica in intregime razbunarii. Ii taie pe ceilalti ca sa aiba cu ce sa isi omoare timpul, cum spune chiar el intr-o forma mai eleganta in Epiphany - momentul realizarii ca intreaga lume merita sa moara - ca va practica intre timp pe gaturi mai putin onorabile pana va pune mana din nou pe el. Este constient si de ceea ce face si ca ceea ce face e gresit, dar cred ca la faza cu clientul venit cu sotia si fata, urla Benjamin Barker-ul din el, care nu vrea sa desparta o familie asa cum s-a intamplat cu a lui.Look: :((
http://johnny-depp.org/galleries/screencaps/sweeneytodd/sweeneytodd4473.jpg
http://johnny-depp.org/galleries/screencaps/sweeneytodd/sweeneytodd4475.jpg
Asta nu inseamna ca victimele nu aveau familii, dar cand e asa de "in your face", ii atinge o coarda lui Sweeney.
De ce ar fi Anthony villain? Poate e usor dus de val...Atunci cand ii canta Joahnnei la fereastra,da ,se intrevede ceva diabolic,din pacate nu retin si nu stiu engleza bine,ceva de genul,te voi avea cu orice pret,si are si el o expresie zanatica, dar efemera...Bad-timingul e o intamplare,nu e voluntar.
Asta cu Anthony e mai mult o glumita, dar just for the fun of it, iti spun ce s-ar fi intamplat daca Anthony nu ar fi intrat la el cand era pe punctul de a-l omori pe Turpin. Daca nu ar fi intrat, Turpin ar fi murit, nu ar mai fi trimis-o pe Johanna la azil, Sweeney nu ar mai fi transpirat sa isi personalizeze scaunul si nu ar mai fi omorat toti acei oameni, ramanand doar Beadle-ul restant, Anthony nu ar mai fi trebuit sa faca rost de costum si arma ca sa o elibereze pe Johanna, Sweeney nu s-ar mai fi gandit pe plaja la cum sa ajunga la Turpin si poate i-ar fi dat atentie lui Nellie Lovett si poate ar fi facut sex :lol: , Sweeney nu ar mai fi scris scrisoarea pt Judecator si nu l-ar mai fi chemat pe Toby sa se duca cu ea, Toby nu ar mai fi banuit ca e ceva in neregula, Mrs Lovett nu ar mai fi trebuit sa il inchida in bakehouse,Toby nu ar mai fi scapat si Mr T si Lovett nu ar mai fi trebuit sa il caute, Sweeney ar fi intampinat-o pe cersetoare si probabil ar fi aflat mai multe despre ea (avand timp) si probabil Sweeney si Nellie nu ar fi murit.
Vezi cat de evil era :lol:?Acum vorbind serios, Anthony e un personaj naiv, nepriceput in caile lumii. Pe cat de marinar era, lumea era un mister pentru el. E tanar, tipicul indragostit care pune dragostea inainte de ratiune.Nici nu cred ca Johanna era atat de indragostita de el, cat dornica sa foloseasca pe cineva ca pe o cale de iesire.
Un link cu "Little Priest" ,caut pe Youtube..
Uite-l:
http://www.youtube.com/watch?v=d0RFf87EqLI
E ceva apropiere intre ea si el...el ii spune" cum am putut sa traiesc atat fara tine","The History of the world my love",ea ii spune lui "My love" (si nu "love" adica draga...)
Atunci sunt doi nemernici psihopati care voiau sa faca bani cu placinte din oameni,Sweeney e pe cat de nebun chiar...the demon barber.Si or fi facand si sex.Oricum sex de calitate,ca arata bine si sunt speciali :lol:
Pai trebuia sa o mai alinte din cand in cand, sa se simta utila :D.Cred ca Lovett, daca ar fi incercat, l-ar fi convins sa se multumeasca doar cu Beadle Bamford si Turpin, dar ea se foloseste de dorinta de razbunare a lui Todd impotriva intregii lumi, ca sa transforme totul in ceva productiv, ca sa ii mearga afacerea si sa nu mai aiba cele mai rele placinte din Londra. Sunt destul de convinsa ca o femeie... normala i-ar fi spus ca nu e cea mai buna idee...
Si or fi facand si sex.Oricum sex de calitate,ca arata bine si sunt speciali :lol:
Eheee...sex de sex...Burton ar fi inchis ochii daca trebuia sa filmeze asa ceva :D.
Filmul nu se simte niciodata ca ceva maret, de intinderi incredibile. Londra e un microcosmos in care Sweeney desi era liber, nu se simte niciodata asa. Priveste oamenii de la geam,care oricum nu ii conferea o vedere panoramica, fiind mic si isi petrece cea mai mare parte a timpului in salon sau in placintarie. Iese afara doar ca sa isi faca reputatie de barbier priceput si ca sa il caute pe Toby prin canale. Fiecare personaj transmite o stare de claustrare...nu stiu daca am mai mentionat aici despre cum fiecare este "blocat" in ceva.
Pauline Kael
21 Oct 2008, 20:31
Buticut a scris:
[quote="buticut"]O sa raspund in quotes, ca sa ma citesti mai usor in reprize :D.
[quote=Pauline Kael]Foarte interesanta opinia ta,criticii astia ar trebui sa ia exemplu,o mostra din tine ,de inteligenta,de umor,de anglofilie.Ai mintea logica a Agathei Christie.Ti-a dat prin capsorul innebunit de Sweeney sa scrii o carte?
:oops: Sa nu exageram. Fac si eu ce pot...Poate voi scrie candva ceva serios...mereu am avut probleme cu limitarea intr-un anumit numar de pagini sau cuvinte. Cea mai tare faza (spun tare, pentru ca fac haz de necaz, nu ca ar fi fost ceva happy pt mine) mi s-a intamplat cand am scris un articol de 7 pagini pentru revista colegiului. Nu zic ca era bun, dar a fost laudat de cei carora le-am dat sa-l citeasca, din asta deducand ca totusi nu era plictisitor. Am fost asigurata ca va fi publicat si cand-colo, cand apare revista...PLOP! Nimic!Pauza! Ma duc sa iau la rost redactorul, sa intreb ce s-a intamplat si primesc un raspuns sec: "L-ai luat de pe net!". Eu: "Poftim??De unde ati dedus asta?". Am ramas paf cand mi-a zis: "Pentru ca era prea lung!".
Faptul ca esti modesta si accepti criticile fondate e o mare calitate.As vrea sa fiu si eu atat de stabila,sigura pe mine,de bataioasa,de ambitioasa..Esti fascinanta in felul tau,o persoana din aceea cu care te intalnesti rar...de multe ori oamenii trec prin scurta viata fara sa priveasca bine la ceilalti,sa le vada sufletul minunat.Sunt sigura ca esti f buna in oricare ar fi domeniul in care lucrezi.Nu te lasa,scrie,bineinteles ca peste tot vor fi invidiosi,cretini,bete in roate...
Despre Sweeney,ai argumente imbatabile,astept sa vina inspiratia..Poate il voi revedea.Astept urmatoarele filme ale lui Tim Burton,sperand ca va filma vreodata in Romania,si ca te vei intalni cu el :)
Cred ca urmeaza "Alice in Wonderland",in 2010 tot cu Depp,tot cu Helena..
http://www.imdb.com/title/tt1014759/
Si fiind un excelent critic,cred ca ti-ar fi foarte placuta,implicit de succes indeletnicirea de a scrie un scenariu...
Sper sa ajungi(si) jurnalista,desi e deja o meserie compromisa in Romania de azi.
buticut
22 Oct 2008, 15:38
:oops: x 2. For God's sake, nu ma mai fa sa inrosesc! De multa vreme nu mi s-a mai facut un asemenea portret, ma tem ca esti putin cam departe de realitate :P.
Legat de scenarii, aveam niste idei in cap...ca o replica dintr-un film "I do not mean to upset people, but I have to speak my mind, because what is in my mind is always more interesting than what is happening in the world outside my mind" :D. Dar parca de fiecare data Universul imi pune bete in roate...cand ma gandesc sa imi ordonez ideile in Microsoft Word 2007,mereu apare ceva care sa ma impiedice si sa ma faca sa imi schimb prioritatile.Stiu ca intr-o buna zi, cand ma voi apuca, nu voi termina prea curand :D.Oricum ideea de baza e un personaj feminin puternic,impozant, cu personalitate si cu o gandire rationala. Simt ca latura asta a feminitatii nu a fost dezvoltata destul pana acum...m-am saturat sa vad femei plangacioase care se $#@! pe ele cand le lasa iubitii sau femei care se arata puternice in public si care isi scot la iveala slabiciunile cand nu le vede nimeni.Nu, vreau o femeie "tough" de la inceput pana la sfarsit, dar invaluita oarecum intr-un nor de mister.Oamenii m-au considerat mereu misterioasa, pentru ca nu sunt in stare sa ma caracterizez si de aceea trebuie sa ma descopere dupa felul cum vorbesc/scriu. De ce sa nu ii imprim si personajului ceva din mine?
Tim Burton...ah, mi-am imaginat ce tare ar fi sa filmeze aici Dark Shadows. Cum tot e cu vampiri si noi il avem pe Dracula....intelegi tu cum am facut legatura :). Nu stiu daca i-ai urmarit interviurile, dar iti recomand sa te uiti la acesta pentru o portie buna de ras, Tim&Johnny sunt in elementul lor :D.
http://www.youtube.com/watch?v=TG6_gmdlikQ
PS: Preparation H e crema pentru hemoroizi :lol:
Eu sunt pe cale de a deveni programator, but I was always an aspiring actress and writer. Poate imi da Pitbull ceva de lucru :lol:. Cine stie, poate voi reusi sa ma descurc cu toate.Jurnalist in Romania?Hmm...nu vreau sa imi imaginez de cate ori mi s-ar cere sa imi vand sufletul si sa renunt la a-mi apara adevarul, doar pentru ca nu am voie sa arunc cu rahat in unii sau dimpotriva, sa mi se ceara sa arunc cu rahat in unii,pentru ca propaganda se vinde mereu. Deh, integritatea asta...
De abia astept "Alice in Wonderland". Am vazut poze de pe platoul de filmare si sunt convinsa ca va fi ceva spectaculos. Ma indoiesc ca vom avea o "Goth Alice", asa cum multi speculeaza...Disney nu va permite ceva prea dark, doar e family friendly.Oricum va fi, in Burton I trust :D.
Pauline Kael
24 Oct 2008, 19:10
Buticut,ai pus doua imagini mai sus,dar nu se vad..
Mi-ar placea sa scriu ceva cu tine.Femeile puternice ,dar constipate ,masculinizate si intepate sunt de fapt f vulnerabile,ma refer la potentialul tau personaj :) Fara doza de nebunie ,de spontaneitate si umor,femeia ,oricat de misterioasa e cam lineara ca si portret.Arhetipurile sunt cel mai usor de realizat.Dar amestecurile umane,psihologiile complexe...
"Dark Shadows' acum aud.Interviul ma uit ,maine sper sa am timp...
Da,intalneste-te cu Pitbull,daca are relatii si cum ai talent,cine stie :) Ciudat acelasi vis il aveam si eu(actrita si scriitoare).Pacat ca amanam creativitatea.Ea...e aici.
La aia cu in ...Burton I trust m-a luat cu frig si cu ras :) Pt ca era "In God I trust".
Unde esti? :( :love: :lol:
buticut
26 Oct 2008, 13:11
Buticut,ai pus doua imagini mai sus,dar nu se vad..
Mi-ar placea sa scriu ceva cu tine.Femeile puternice ,dar constipate ,masculinizate si intepate sunt de fapt f vulnerabile,ma refer la potentialul tau personaj :) Fara doza de nebunie ,de spontaneitate si umor,femeia ,oricat de misterioasa e cam lineara ca si portret.Arhetipurile sunt cel mai usor de realizat.Dar amestecurile umane,psihologiile complexe...:
Atunci ce zici de un cocktail, un amestec din toate? Nebunie, umor negru, un creier folosit la un potential cat de cat rezonabil? Stiu ca suna ca un cliseu, dar esti vulnerabil daca ii lasi pe altii sa iti vada punctele slabe. Daca nimeni nu te cunoaste cu adevarat, daca ai o masca pe fata in permanenta, nu te poate rani. O sa iti arat ca pot crea un personaj impenetrabil,capabil sa ii tina la distanta pe toti din jurul ei ca si cum ar fi niste magneti de poli identici si incapabil de a nutri sentimente pozitiva pentru cineva :D
Pauline Kael
27 Oct 2008, 19:57
[quote=Pauline Kael]
Atunci ce zici de un cocktail, un amestec din toate? Nebunie, umor negru, un creier folosit la un potential cat de cat rezonabil? Stiu ca suna ca un cliseu, dar esti vulnerabil daca ii lasi pe altii sa iti vada punctele slabe. Daca nimeni nu te cunoaste cu adevarat, daca ai o masca pe fata in permanenta, nu te poate rani. O sa iti arat ca pot crea un personaj impenetrabil,capabil sa ii tina la distanta pe toti din jurul ei ca si cum ar fi niste magneti de poli identici si incapabil de a nutri sentimente pozitiva pentru cineva :D
Cam exasperata faptura,obosita sa descopere,sa creeze...
Hm,pe mine m-ar incanta o portretizare a unei femei cerebrale ca a ta,dar cinismul ei sa fie compensat si pus in valoare prin contrast de o sexualitate debordanta,inteligenta de spontaneitate si umor sanatos,nu negru(e prea pretios)...si in literatura si dramaturgia universala sunt multe exemple de astfel de femei cu astfel de nuante...."Mutter curage" e un soi,doamna T.,etc..la intamplare,Nora lui Ibsen..Otilia enigmatica ..De la operele antice,la cele contemporane.
Te cred ca poti crea orice fel de personaj.
Am observat ca tu creezi mai bine daca ai un combatant puternic,o motivatie...E firesc,cred..
Pauline Kael
08 Nov 2008, 21:37
Mi s-a facut dor iar de Sweeney.
Sa vorbim despre TOTI actorii din film,Buticut :love:
E.Floares
08 Nov 2008, 23:10
Ia soundtrack-ul si asculta-l pana adormi, eu asa fac uneori. :D
buticut
09 Nov 2008, 17:40
Dupa ce intri pe link-ul youtube :x
Eu nu folosesc soundtrackul pentru a adormi,caci imi distrage atentia :D.
Pauline Kael
09 Nov 2008, 17:49
Dupa ce intri pe link-ul youtube :x
Eu nu folosesc soundtrackul pentru a adormi,caci imi distrage atentia :D.
De ce trebuie sa intru pe youtube?Ce-am facut? :huh: http://img98.imageshack.us/img98/2027/balconuwl5.gif (http://imageshack.us)
Da,buna ideea cu ascultat soundtrackul,oricand..
hai sa vorbim de actorii din film: incepem cu Johanna,interpretata de Jayne Wisener,un nume german cumva,daca nu evreiesc,dar n-are nici o legatura,vedem ca fata e irlandeza sadea.Ii place sa cante,sa danseze,din copilarie le avea.In rolul Johannei,mi se pare potrivita,o figura noua,nitel cam prea dulce si un pic stridenta.Nota 7-8 in film.
E.Floares
09 Nov 2008, 18:31
Interesant este faptul ca Sweeney Todd e printre putinele filme care inca mi-au ramas in minte si in :love: . Tin minte ca in noaptea Globurilor de Aur tineam pumnii stransi ca nebunu' sa castige si-mi batea inima poate mai tare decat a realizatorilor filmului.
Lui Jayne Wisener ii dau un 8, pentru ca a intrat foarte bine in rol si a reusit sa se incadreze perfect in atmosfera si imaginea femeilor tinere de la acea vreme.
P.S. Nu am vrut sa spun ca soundtrack-ul ma face sa adorm...stiu versurile pe de rost si de-asta nu adorm in timp ce ascult, dar imediat cum se termina adorm, sau daca sunt obosit se mai intampla sa adorm la o melodie mai lenta.
buticut
10 Nov 2008, 13:13
Interviul ma uit ,maine sper sa am timp...
:hmm:
http://www.youtube.com/watch?v=TG6_gmdlikQ
Recomand interviul cu multa caldura tuturor...daca aveti chef de o portie de ras :D. Mentionez din nou, Preparation H e crema pt hemoroizi,o sa vedeti voi contextul ;).
Cat despre soundtrack si ceilalti actori, o sa discut mai pe larg sfarsitul asta de saptamana,sunt pusa pe fuga zilele astea si trebuie sa plec in 5 minute :(.
E.Floares
10 Nov 2008, 19:42
L-am vazut mai de mult, cand aparuse si filmul in Romania. Mai erau cateva in care Helena facea misto de Johnny, erau la o conferinta de presa, cred ca e usor de gasit...si parca in asta al carui link l-ai pus mai sus face reporterita o greseala referitoare la niste ani, urmand ca intr-un interviu viitor cu un alt reporter, Burton si Johnny sa-si aduca aminte de faza si sa rada de nebuni amintindu-si.
buticut
10 Nov 2008, 21:07
Sunt o gramada :D...Uimitor cat se pot distra oamenii astia :D.Helena a fost intrebata ce s-ar intampla cu Johnny daca s-ar desparti ea de Tim,cine l-ar lua si ea a zis ca Tim l-ar putea pastra, ca rad la aceleasi glume :D. Tim a amintit la conferinta de presa ca de fapt sunt mai batrani decat par, ca lucreaza impreuna de 100 de ani :lol: .In aceeasi conferinta a fost sunat si i-a vibrat apoi telefonul la fund si a tresarit :D.Sau mai era un interviu cu o nemtoaica ce castigase la un concurs si scrisese un set de intrebari pentru ei.Fatuca, inspirata, il intreaba pe Johnny ce s-ar intampla daca s-ar trezi intr-o dimineata si ar vedea-o pe ea misunand in pat cu el :lol: :lol: .S-au prapadit de ras,Tim i-a spus ca probabil Johnny nu si-ar mai aminti ce facuse cu o seara inainte...
E.Floares
11 Nov 2008, 09:55
Aia cu tipa nemtoaica nu stiu. Link pls. :D
buticut
14 Nov 2008, 11:44
http://www.youtube.com/watch?v=lX-x0KMAAjw - there you go! Macar ii multumim fetei ca i-a facut sa rada,chiar daca ea a aratat ca o idioata :D.
E.Floares
14 Nov 2008, 19:58
Nu inteleg nimic. Urasc germana!
Who doesn't? Am dat mai tare, poate poate o-i auzi ce zic aia in engleza sub dubul german.
Am auzit ceva despre blind date cu reporterita si au inceput sa rada....
buticut
15 Nov 2008, 15:36
O sa vi-l traduc eu tot in cateva ore,cand o sa am timp
E.Floares
15 Nov 2008, 18:06
Tradu-l in engleza, pe bune. Ca unele poante poate au inteles numai in engleza. Multumim. :)
Pauline Kael
25 Nov 2008, 22:27
Ce ziceti de pustiul din film? Ce cusur are?Canta bine si avea o figura goth..
europe_east
06 Dec 2008, 06:06
vazut si eu acest film - in parte si pentru ce am citit mai sus (mai demult).
mi-a placut, mult chiar, desi nu e genul meu de film o poveste cu mai mult de doua gaturi taiate, recunosc ca m-a prins. sunt de acord cam cu tot ce spune buticut mai sus. gasesc totusi stranie in film usuratatea cu care sunt tratate toate gaturile astea taiate... personal, constat ca am asteptari nerezonabile de la povesti tragice (cumva astept sa ma emotioneze intr-un mod mai profund- pe principiul daca-i bal, bal sa fie). daca as fi sa-i pun o eticheta, i-as zice ' metaphorical musical horror with a twist'. :D
buticut
09 Dec 2008, 17:45
I swear,o sa revin,imi trebuie timp pentru topicul asta :love: si sunt cam prinsa cu treaba. Vroiam doar sa mentionez ceva ce imi scapase din cronica lui Pitbull...zice la un moment dat ca Johnny Depp a obosit,dar i-a scapat din vedere faptul ca Sweeney Todd - personajul e obosit si nu actorul. A nu se face confuzie!
pisicutaro
11 Dec 2008, 19:52
eu personal n-am inteles mare lucru din filmu asta... foarte aiurea
E.Floares
11 Dec 2008, 20:03
Nu e filmul aiurea pentru ca nu l-ai inteles tu.
E aiurea faptul ca nu l-ai inteles.
Pitbull
11 Dec 2008, 21:04
Sau, mai bine zis:
Nu e filmul aiurea pentru cä nu l-ai înteles tu.
Nu l-ai înteles pentru cä e aiurea.
(Mai bine zis: nu "aiurea", doar modest. Si acum, E.Floares si Buticut iar se pun cu artileria pe mine. Da' eu nu mä supär, cä stiu cä n-o fac din räutate.)
Supastar
11 Dec 2008, 22:12
deci vad k nu s-au intamplat multe de cand n-am mai intrat pe aici.
chiar putem continua cam de pe unde ramasesem: sweeney todd e misto, iar pitbull a dat gres cu verdictul sau! :P
buticut
11 Dec 2008, 23:31
Sau, mai bine zis:
Nu e filmul aiurea pentru cä nu l-ai înteles tu.
Nu l-ai înteles pentru cä e aiurea.
(Mai bine zis: nu "aiurea", doar modest. Si acum, E.Floares si Buticut iar se pun cu artileria pe mine. Da' eu nu mä supär, cä stiu cä n-o fac din räutate.)
E aiurea faptul ca voi doi credeti ca e aiurea! :x
Pitbull,6 words for you:
SAY HELLO TO MY LITTLE FRIEND!!
http://i184.photobucket.com/albums/x98/LOLgifs/Bow/scarface.gif
Pitbull
11 Dec 2008, 23:36
Hello, Emi Floares! :)
buticut
11 Dec 2008, 23:37
Emi Floares is not little...
...I supose :shock:
Apropo,ce te-a determinat sa te reintorci in terenul minat de aici?
Pitbull
11 Dec 2008, 23:38
Emi Floares nu e your little friend? :?
Pisicutaro, she's cute.
buticut
11 Dec 2008, 23:40
Problema se pune daca e little sau nu,dar el ne poate lamuri cel mai bine :lol: .
Since my friend didn't impress you, how 'bout a shave, Mr. Pitbull?
Pitbull
12 Dec 2008, 00:03
God shave the King! :sleep:
buticut
12 Dec 2008, 00:08
So....Me is God,you is King
-----------------------------------
Conclusion:
God > King
Mwhahahahahahaha!
*evil grin
Pitbull
12 Dec 2008, 00:21
Nope, viceversa.
Client > Barber => King > God
buticut
12 Dec 2008, 00:35
Still, the client goes up and DOOOOWN and
The history of the world,my love
Is those below serving those up above
Baaaah,King or not, you'll end up as a meat pie anyway mwhahaha!!!
E.Floares
12 Dec 2008, 23:23
Problema se pune daca e little sau nu,dar el ne poate lamuri cel mai bine
I'm HUGE.
Sper ca v-am raspuns la intrebare...
Ah, si...Sweeney is the king of all the demon barbers in the God's world.
buticut
13 Dec 2008, 16:37
Acum m-am linistit :lol:
buticut
15 Mar 2010, 01:15
Pfff acu' revad filmul pentru a enspea mia oara si prima oara la TV (Pro7,urasc dublajul,dar macar melodiile sunt subtitrate - nope,nu prind HBO :( ) si mi-am amintit de topic. Probabil singura data in care I got really pissed off si chiar pe cel care avea sa ajunga a-mi fi prieten (ce ironic ca in cadrul topicului ne spunea lumea ca avea sa fie inceputul unei frumoase prietenii si credeam ca sunt bonkers :P), topicul care contine cea mai lunga postare facuta vreodata de catre mine (nu a fost vina mea ca Pit mi-a dat atata material de atacat :(), topicul in care am facut poate cele mai multe postari,topicul in care am fost acuzata de logoree,ca as fi clona, ca sunt irationala, temperamentala , in care films4all si-a declarat dragostea pentru mine, Pauline Kael la fel, in care am facut promisiuni pe care nu le-am mai respectat, in care am avut niste punch-lines aiurea rau :)), etc etc.
Eu de obicei sunt calma, destul de non-conflictuala, asa ca pentru cei care au ajuns mai tarziu pe forum,va fi chiar un soc sa ma vada asa de violenta :)). Well, acu' stiti,daca vreti sa ma provocati, legati-va de asta. Mai am inca doua slabiciuni,dar pe alea nu vi le zic ;).
Si da,dupa enspe mii de vizionari,filmul continua sa fie la fel de genial, cu un Johnny Depp in unul dintre cele mai subtile si poignante roluri ale sale. Cel mai bun Burton de la Ed Wood incoace, magnum opus-ul sau!
Si da, inca mai sper sa il conving pe Pitbull sa ii mai dea o sansa candva.
Pitbull
15 Mar 2010, 01:19
The flick sucks, Booty, but you rule and I'd give my life for you! >:D<:-*:x
buticut
15 Mar 2010, 01:27
I'd give my life for you! >:D<:-*:x
I wouldn't >:)! Haide Pit,m-ai vazut si tu o data si pe langa asta mai eram si racita, nu stiu ce putea sa te impresioneze in asemenea hal :P. Filmul e tare,esti doar in denial! Da' candva tot o sa iti schimbi parerea....sper.
Edit: Heh,eram chiar harnica acum ceva vreme.Now I'm a lazy bum...bine,am si mult mai multe chestii pe cap,dar sper cat de curand sa revin in forma.
marius_em
15 Mar 2010, 11:06
Am citit posturile lui Pitbull si ale lui Buticut de pe primele pagini, si nu pot decat sa fiu total de acord cu logoreea lui Buti.
Pitbul, cred ca ai ratat total filmul asta, si asta se vede cand i-ai atacat verosimilitatea. Sweeney Todd e un mit londonez transpus mai intai in literatura de buzunar de la mijlocul secolului 19, si apoi pe scena. E ca si cum ai ataca verosimilitatea povestii lui Dracula.
Chiar am savurat acel cel mai lung mesaj "butilicios", si il aprob totalmente.
Dupa ce am vazut filmul asta, tin minte ca m-a molipsit "We all deserve to die" (adica ma treazeam in cap cu melodia asta de nicaieri. Am I normal?)
StefanDo
15 Mar 2010, 11:18
da, si meriti sa mori
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.