PDA

View Full Version : "I Am Legend"


Pitbull
16 Jan 2008, 18:34
"I Am Legend" - În sus ºi-n jos
ªi ce bine începuse...!

Kickstartu' - adicã "ºutul de pornire", sau "manivela" - e excelent: încã de pe vignettele producãtorilor, Warner Bros, Village Roadshow ºi Weed Road/Overbrook Entertainment, se aud niºte voci de program T.V., dupã care un fel de Oprah Winfrey cum Larry King (April Grace) o intervieweazã pe o mare savantã, doctoriþa Krippen (Emma Thomson), care a modificat virusul pojarului spre a-l transforma într-un leac contra cancerului; secvenþa se încheie cu cuvintele: "So, you discovered the cure for cancer?" / "Yes... Yes, we did."
Brusc - trei ani mai târziu: un New York pustiu, mort, junglã urbanã în care antilopele fostei grãdini zoologice sunt vânate de lei, prin iarba ce creºte-n voie din crãpãturile asfaltului. ªi pe unde bântuie, la volanul unui Ford Mustang, un negru înarmat - Col. Dr. Robert Neville (Will Smith), cu un ciobãnesc german, Sam (Kona) alãturi.
Prima parte a filmului trepideazã dramatic, în jurul unui fior tragic profund. Un singur supravieþuitor, aºadar, în mijlocul unei metropole în descompunere. Nu-i lipseºte nimic - decât compania omeneascã. Prin magazinele de unde se autoserveºte cu cele trebuitoare, ºi-a aºezat manechine de vitrinã, în atitudini de clienþi ºi vânzãtori, ca sã aibã cu cine schimba o vorbã. Acasã, îºi pune mereu DVD-uri cu emisiuni de televiziune, actualitãþi (vechi de trei ani), filme ("Schreck", mai precis) în aceeaºi tentativã de a simula prezenþa unei lumi vii în jur. Periodic, transmite în eter apeluri la care nu-i rãspunde nimeni, ºi în fiecare zi, la amiazã, aºteaptã pe un ponton. Uneori, practicã lovituri de golf de pe ampenajul orizontal al unui avion militar. Iar seara se baricadeazã în casã, ferecându-ºi uºile ºi ferestrele cu obloane blindate ºi zãvorâte, coboarã în laboratorul din pivniþã ºi continuã sã caute antidotul acelui virus al iritantei rubeole, transformat în salvatorul omenirii, pentru a deveni prompt exterminatorul ei. Cãci iluzoriul leac împotriva cancerului s-a dovedit a fi...
...ºi cãlãul acestui film ce începuse atât de bine.
Ca sã înþelegem ce ºi cum, se cuvine sã ne întoarcem în trecut, tocmai în anul 1954, când un scriitor S.F. respectabil, Richard Matheson, a publicat romanul "I Am Legend", ecranizat în 1964 sub titlul "The Last Man of Earth", cu Vincent Price, ºi în 1971 ca "The Omega Man", cu Charlton Heston. Aceluiaºi Matheson, genurile S.F., horror ºi thriller îi mai datoreazã numeroase titluri de rãsunet, inclusiv "The Incredible Shrinking Man" (1957), "Duel" (1971), plus diverse ecranizãri dupã Poe ºi episoade din "Alfred Hitchcock Presents", "Twilight Zone", "Star Trek" ºi multe altele. Problema e cã, dacã-n 1954 anumite motive ale genurilor S.F./horror/thriller erau încã originale ºi proaspete, în jumãtatea de secol trecute fix de-atunci ºi pânã în prezent s-au petrecut câteva lucruri care, în interesul discuþiei de faþã, s-ar grupa în seriile cu "...Living Dead" (de la Romero, pe drumul sechelelor, pânã la cele mai recente spanacuri), "Resident Evil", sau "28 (mai întâi Days, mai nou Weeks) After", plus nenumãratele ºi nenumãrabilele pelicule cu zombii în care, indiferent din ce cauze ºi în ce împrejurãri, se întâmplã mereu acelaºi lucru: tot poporul din jurul personajelor principale se transformã în monºtri canibali (uneori morþi, alteori vii, de regulã morþi-vii). Drept pentru care, tãiaþi-mã, omorâþi-mã, cã nu vãd nici ce s-ar mai putea scoate nou din chestia asta, nici ce rost ar avea s-o scoatem pe ea din nou de la naftalinã, altfel decât ca sã mai mulgem ceva bani de la publicul de duzinã.
Drept pentru care, imediat ce-ncep sã aparã urâþii ãia urlãtori, care ziua vegeteazã ºi doar dupã apusul soarelui se activeazã, filmul, care pânã atunci urcase atât de convingãtor ºi incitant, o ia brusc înapoi în jos, ieftinindu-se iremediabil. Nu zic, secvenþele de acþiune sunt filmate dinamic ºi profesionist - dar ce folos, când vedem iar, ºi iar, ºi iar acelaºi lucru? Pânã ºi mãcelãrirea de zombii prin intrare-n ei ca-n brânzã, produsã cu elicopteru-n "28 Weeks After" ºi cu camionul cu plug în "Resident Evil: Extinction", se regãseºte ºi aici, fãptuitã cu Ford Mustang-ul. În plus, inadvertenþe cu duiumul - se insistã pe faptul cã respectivii tovarãºi nu mai au nimic omenesc în gândire, fiind complet abrutizaþi, reduºi la nivelul unor animale de turmã - dar continuã sã umble îmbrãcaþi ºi, mai ales, sã meºtereascã ditamai capcana sofisticatã, cu momealã (manechin adus din magazin), laþ ºi maºinã pe post de contragreutate - chestie de care nici chiar cãþelele mele n-ar fi în stare, chit cã ºtiu sã apese pe clanþã ca sã deschidã uºa, ºi nici mãcar turbate nu-s.
La fel de neconvingãtoare e escaladarea dramaturgicã dinspre final, cu trimiterile ei la "destin" ºi "providenþã", rãmase doar la nivel declarativ ºi suprapuse peste diverse coincidenþe cam greu acceptabile, în lipsa unei potenþãri cu adevãrat solide. Se reia ºi motivul imunitãþii personajului principal ca vector al descoperirii antidotului (de parcã n-am fi vãzut acum douã luni "Invasion"!), ºi clieºul "salvãrii întregii omeniri" (doar Bruce Willis mai lipsea de-aici), ºi poncifele deznodãmântului stas în care toate se potrivesc la secundã. Aºa cã, în ultimã instanþã, nu facem decât sã ridicãm din umeri, amintindu-ne cu jind de prima jumãtate de orã, în care nu tu zombi turbaþi, nu tu rãgete, nu tu antidoturi miraculoase - doar Will Smith, singur cu câinele lui, (supra)vieþuind prin oraºul devastat. În acele secvenþe, Francis Lawrence dovedeºte cã ºtie sã fie ºi un poet al regiei, compunând cu har ºi originalitate tablourile suprarealiste ale unui New York post-apocaliptic, pe fundalul podurilor rupte ºi al câte unui billboard cu Batman/Superman uitat degeaba pe o faþadã de zgârie-nori. Se mai remarcã prezenþa irealã ºi neliniºtitoare a turmelor de antilope (care din pãcate nu duc nicãieri, ca ºi cum scenariºtii Mark Protosevich ºi Akiva Goldsman ar fi avut cu ele un gând de care au uitat imediat ce-au aºternut pe hârtie apariþia primului zombi). ªi, în genere, poezia sumbrã cu care directorul de imagine Andrew Lesnie speculeazã relaþiile dintre luminã ºi întuneric, mai ales în secvenþele crepusculare, unde totul depinde de dispariþia ultimei raze de soare - un alt moment reuºit al filmului: atacul câinilor, ºi mai ales tristul sãu efect asupra eroului.
Ar mai fi de reþinut charisma ºi cãldura cu care Will Smith reuºeºte sã umple, de unul singur, cadre ºi secvenþe întregi fãrã sã plictiseascã - în detrimentul puþinelor personaje hãrãzite sã-i dea replica: Willow Smith (fiica sa proprie ºi personalã, ºi-n viaþã ºi în film, fãrã nimic din farmecul fratelui ei Jaden, în "The Pursuit of Happyness"), Alice Braga ºi Salli Richardson (corecte ºi atât), sau micul Charlie Tahan, într-un rol nepermis de amorf ºi convenþional, în condiþiile în care personajul era nevoit sã umple un gol uman ca acela acumulat pânã la apariþia lui.
ªi ca sã le punã capac la toate, sechela e gata pregãtitã, pentru 2010 - ca o condamnare definitiã ºi irevocabilã la demonetizarea totalã.

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
16 ianuarie, 2008, h. 17:30-18:57
Bucureºti, România

M0n0
16 Jan 2008, 21:38
Singura chichita deci au fost monstrii...hmm.
Eu i-am vazut ca o versiune mai evoluata mintal fata de zombii leprosi si fara creier care au aparut in alte sute de filme inaintea astuia.
Nu erau doar niste monstrii care au uitat sa se dezbrace din cauza virusului (trebuiau cenzurati intr-un fel ca sa se uite si copilasii la film). Lucrau in turma, aveau un alfa male si alfa female cum se vede din credit roll...erau, in felul lor, organizati, mai au in ei o farama de umanitate, de gandire umana.

Oricum, despre haine, erau in New York, mai vine si iarna si cu toate ca au 80 de grade Celsius temperatura interioara, tot cred ca le era putin frig in jungla de fier si ciment.
Nu mi-a placut digitalizarea lor completa, dar ce sa-i faci cu maxilarele lor (as vrea sa vad o parodie cu ei care arata ca unii din ei casca atat de tare incat se rupe legatura si le balangane maxilarul inferior :lol: ).
Dar intr-un fel ma bucur ca ai gasit numai chestia asta in neregula cu filmul.
Bine, fara faptul ca povestea e aceeasi de zeci de ani :D

Pitbull
17 Jan 2008, 07:07
Eu i-am vazut ca o versiune mai evoluata mintal fata de zombii leprosi si fara creier care au aparut in alte sute de filme inaintea astuia. (...) Lucrau in turma, aveau un alfa male si alfa female cum se vede din credit roll... erau, in felul lor, organizati, mai au in ei o farama de umanitate, de gandire umana.
DACA ar fi fost asa, ar fi fost putin mai bine... Dar de fapt ERAU doar "zombii leprosi si färä creier care..." vorba ta. Neville spune clar: "nu mai au nici o urmä de comportament uman" (si era un savant care träia printre ei si-i cunostea, nu era nea Gicä de la ziare care-si dä cu presupusu'...) Chestia cu turma si alpha male/female tine de psihologia animalä. Imbräcämintea si capcana aia cu manechinul ca momealä sunt specifice psihologiei umane (oricât de degeneratä). Figura de stil din analiza mea, aia cu cätelele si deschisul usii, desi glumeatä, nu era doar un banc pus sä ne râdem. Voia sä spunä cä sub aspect psihologic (uman si/sau animal), zombii äia erau vraiste. Si de fapt, nu numai atât. Ca "fiinte S.F." la modul cel mai general, erau gânditi cu curu' - incoerent, dezordonat, superficial, pueril. In 1954, okay, mai trecea-mergea - da' am mai evoluat si noi nitel de-atunci...
(Apropo, dacä avem nevoie de credit roll ca sä le întelegem ierarhia de turmä, we've got a problem. Rostul genericului e sä ne spunä cine-a lucrat la film, nu ce se întâmpla în scenariu.)
Nu erau doar niste monstrii care au uitat sa se dezbrace din cauza virusului (...) Oricum, despre haine, erau in New York, mai vine si iarna si cu toate ca au 80 de grade Celsius temperatura interioara, tot cred ca le era putin frig in jungla de fier si ciment.
Purtau hainele omeneste. Pânä si homo habilis punea mai rudimentar pe el blänurile alea... De animale, ce sä mai vorbim? (Si: "niste monstri", nu "...ii")
(trebuiau cenzurati intr-un fel ca sa se uite si copilasii la film).
C.G.I., întuneric (cä erau nocturni), si multä miscare (cä erau zbuciumati), si gata, asexuati ti-i fäcea tata! Hermafroditi! Ingerasi în tätä regula! Vezi si "Beowulf" (A, si: "trebuia", nu "trebuiau").
Nu mi-a placut digitalizarea lor completa, dar ce sa-i faci cu maxilarele lor (as vrea sa vad o parodie cu ei care arata ca unii din ei casca atat de tare incat se rupe legatura si le balangane maxilarul inferior :lol: ).
Bunä, asta! :D Mi-o si imaginez!
Singura chichita deci au fost monstrii...hmm. (...) Dar intr-un fel ma bucur ca ai gasit numai chestia asta in neregula cu filmul.
Da si nu... N-a fost "singura chichitä", a fost mai bine zis MAREA PROBLEMA. Majoritatea celorlalte rezultä de aici.
Bine, fara faptul ca povestea e aceeasi de zeci de ani :D
O altä laturä a MARII PROBLEME. Pe bune, nu-i înteleg: de ce nu-si strofoacä mintile sä mai inventeze si câte ceva nou? Pe mine, în locul lor, tocmai asa ceva m-ar fascina, m-ar incita, m-ar face sä lucrez mai cu pläcere si pasiune - cä doar suntem cineasti, nu zarzavagii.

M0n0
17 Jan 2008, 12:54
DACA ar fi fost asa, ar fi fost putin mai bine... Dar de fapt ERAU doar "zombii leprosi si färä creier care..." vorba ta. Neville spune clar: "nu mai au nici o urmä de comportament uman"
Asta a spus in incipitul filmului, tocmai de asta ne si duce la "dupa 3 ani" si nu dupa 2 ani de exemplu...dupa acei 3 ani, pana cand au involuat, virusul ori nu isi mai face efectul, ori corpul gazda il foloseste in avantajul sau, ori dupa 3 ani, vedem evolutia lor si a virusului (virusul si-a dat seama ca corpul (cacofonie, da da) gazda are un creier)

Imbräcämintea si capcana aia cu manechinul ca momealä sunt specifice psihologiei umane (oricât de degeneratä)
S-a observat cat de complicata era capcana cand a facut-o colonelul deci nu cred ca orice fel de creatura ar putea sa o copie.

(Apropo, dacä avem nevoie de credit roll ca sä le întelegem ierarhia de turmä, we've got a problem. Rostul genericului e sä ne spunä cine-a lucrat la film, nu ce se întâmpla în scenariu.)
Am spus asta doar ca sa existe o dovada palpabila, oricum era evident, stiu.

O altä laturä a MARII PROBLEME. Pe bune, nu-i înteleg: de ce nu-si strofoacä mintile sä mai inventeze si câte ceva nou? Pe mine, în locul lor, tocmai asa ceva m-ar fascina, m-ar incita, m-ar face sä lucrez mai cu pläcere si pasiune - cä doar suntem cineasti, nu zarzavagii.
S-au bazat pe aparitia in rolul principal al lui Will Smith si a New Yorkului pustiu si s-au gandit ca fac in acest fel ceva cu totul nou.

Pitbull
17 Jan 2008, 12:59
Primele tale comentarii...
Gândesti prea complex si imaginativ - probabil (sper!) cä tu ASA ai fi pornit la drum.

Ultima:
Mä tem cä au gândit asa cum spui tu...

M0n0
17 Jan 2008, 13:08
Mä tem cä au gândit asa cum spui tu...
Ma fac scenarist la Hollywood...imediat ce invat sa scriu, nu? :lol:

Pitbull
17 Jan 2008, 13:13
Nu - imediat ce te convingi cä gândesti ca un bun scenarist, si înveti sä construiesti scenarii.

StefanDo
17 Jan 2008, 13:27
Will Smith a declarat ca DVD-ul va contine si un final alternativ, probabil cel imaginat de Matheson ;) finalul actual e de-a dreptul penal :)

Pitbull
17 Jan 2008, 13:44
finalul actual e de-a dreptul penal :)
Iar finalul alternativ va fi de-a dreptul pozitiv? ;)

ulrich
17 Jan 2008, 13:47
finalul actual e de-a dreptul penal :)

i se pot ierta multe filmului ptr. primele 3/4 de ora.sufocante.parca era adaptare dupa beckett sau adamov.
buna si cronica lui pitbull.

razvan-gabriel
17 Jan 2008, 20:32
...i se pot ierta multe filmului ptr. primele 3/4 de ora.sufocante

Subscriu...

Iar la fazele cu comportamentul/ rationamentul "bolnavilor" se mai poate adauga si faza cu cei 2 dulai ai "Sefului" tinuti zdravan de zgarzi si asmutiti mai mult decat uman asupra prazii (Smith si cainele).

films4all
19 Jan 2008, 20:09
finalul arata de parca a dat greva in scenarisiti... :))

Neuptolem
19 Jan 2008, 22:27
finalul arata de parca a dat greva in scenarisiti... :))
Eu am intrat in greva deja. :sleep:
scenarisiti
scenafurisitii..

films4all
21 Jan 2008, 21:26
Eu am intrat in greva deja. :sleep:


E bine ca tu intri in greva la sfarsitul grevei :P :lol:

Cinemania
22 Jan 2008, 11:57
...doar un B movie lansat pe marile ecrane din motivele bine cunoscute, dar asta e alta discutie...

nu m-as fi uitat la film daca nu juca Will

grafico
22 Jan 2008, 12:19
Și când ma gândesc ca am fost și la cinema pentru filmul ãsta, chiar ma dezamãgit total, sfirșitul e penal rau de tot, îmi pare rãu cã nu lam luat de pe net, sunt filme care se meritã și filme facute la grãmadã, filmul ãsta nu doar de curiozitate merita vazut pentru unele efecte speciale, in rest DEZAMÃGIRE.

bellhop
23 Jan 2008, 03:24
din pacate, I am Legend a fost dezamagirea anului, indeed.

au stricat materialul, cartea avea sensuri mai bogate de dezvoltat, "vampiro-monstrii" dand dovada de calitati umane iar omul de stiinta devenind el insusi un monstru - au renuntat la latura psihologica in favoarea mesianismului ieftin si a motivelor cu varcolaci din filme horror de duzina;

Alina B
24 Jan 2008, 16:52
Mi s-a parut f buna recenzia de la inceput. Intr-adevar si mie mi s-au parut secventele de la inceputul filmului cu mult superioare secventelor care urmeaza dar... ce sa-i faci? cred ca le-a fost teama ca nu se vinde daca il fac mai 'greu'. :sick:
Un rol superb al lui Smith (zicea cineva pe aici ca daca nu era el pe afis, nu se uita) care umple ecranul fara efort aparent. In rest, genul era oricum previzibil si... da 28 weeks/days e cam prea aproape.

avera
27 Jan 2008, 12:32
culmea este ca s-a descoperit leacul contra cancerului: cervical , pulmonar, de colon, de col uterin.http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/82144/
sa ma antrenez pentru vanatoare? sa-mi iau un caine? un pitbull eventual?
nu, nu mi-a placut filmul. clisee, clisee! oare americanii nu s-au saturat de ele? chiar asa redusi sunt?
culmea e ca americanii descopera toate leacurile, new york-ul este cel mai devastat - de restul globului nu mentioneaza nimeni nimic.
si cum a supravietuit tipa aia cu copilul? unde se adaposteau noaptea? masina aia le oferea asa multa protectie?mister.

morphego
12 Feb 2008, 12:29
Aici arata chiar mai rau decat in celelalte filme...par niste marionete de plastic opace...nu m-au incantat deloc...iar filmul e inutil si plictisitor, mai ales spre final...am retinut ca si placute doar cateva scene in care Manhattan-ul e complet lipsit de oameni...dar cateva secvente metropolitane reusite nu insumeaza un film ok, din pacate... :)

Dominic
17 Feb 2008, 04:27
Dezamagitor!Vba lui Cinemagia...dak nu juca Will Smith nu ma uitam! Iar dak trailerul nu imi lasa o asa mare curiozitate chiar nu ma uitam..insa...Cainele a jucat bine... :)

Coshava
17 Feb 2008, 21:35
Mda - slab de tot filmul. :?

Cum am zis ºi la rubrica de scenaristicã au fãcut o greºealã de începãtori pentru un film SF : trasarea cadrului general ( acel pre-Dacã sã zic aºa :P ) ocupã vreo 70% din film. ªi dup-aia ... adicã dupã ce-i moare câinele doctorului militar ... mai nimic. Se întâlneºte cu o pãpuºicã ºi cu fiul ei, o discuþie scurtã ( care deja nu mai aduce mai nimic în plus faþã de ce ºtiam, nu mai încheagã nici o intrigã nimic-nimic !! ) are loc un atac de zombie dar ºi ãla aºa ... ca "repezit" sã mã exprim aºa ... - un epilog de happy-end ºi gata filmul !! :oops:

Nu se poate dom'le ... las-o naibii ... :sick:

freackboy
19 Feb 2008, 21:33
Recunosc si eu ,ideea se repeta prin zombie turbati fara minte dar in comparatie cu DUPA 28 DE ZILE si THE INVASION m-i separe cel mai tare de departe (imaginea ,unghiurile ,efectele asa si asa) :)

larinho80
20 Feb 2008, 08:01
m-i separe :lol: :lol:

freackboy
21 Feb 2008, 21:04
Scuze, greseala de tipar :P

savoria
27 Feb 2008, 10:40
mie chiar mi-a placut filmul. cea mai tare a fost ideea de oras parasit... nu vezi asa ceva prea des in america :P

alexinho
27 Feb 2008, 18:10
incepuse atat de bine...
pacat, putea iesi un film remarcabil.
mi se parea mai bun un final in care el moare un mijlocul unei intersectii inconjurat de manechine (vedere de sus) si sa vezi cum dispare lumina soarelui de pe asfalt (ca in faza cu caini zombie)

savoria
28 Feb 2008, 09:42
ar fi fost mai tare sa nu moara la sfarsit, nu?

Pitbull
28 Feb 2008, 13:43
Normal! Mult mai tare era sä moarä la început.
Eu tot filmul am tot sperat sä moarä la-nceput.

savoria
28 Feb 2008, 14:02
pai de ce?
ti-ar fi placut sa joace altcineva in film? daca murea la inceput, adio legenda, nu? ca doar nu te asteptai ca rolul sa fie interpretat de bruce willis, nu?

Pitbull
28 Feb 2008, 14:35
Normal cä nu! Bruce Willis nu e negru!
Eu l-as fi luat pe Färâmitä Lambru, da' a murit, Dumnezeu sä-l ierte...

savoria
28 Feb 2008, 15:14
sa inteleg ca de fapt filmu` are alt "sens" doar daca e actorul principal negru? e discriminare! oricum, daca mai vb mult de asta, o dam in diverse...
a fost ok filmul dpdv al meu.

Pitbull
28 Feb 2008, 16:44
Pânä apar urâtii äia, e ok.
Dupä aia, se prävale-n tembelism.
Am explicat în analizä.

savoria
29 Feb 2008, 08:34
thx pt dezbarere 8)

Vendetta
01 Mar 2008, 23:17
Am terminat de vazut filmul,:sleep: am citit recenzia facuta de Pitbull si nu prea ai ce sa mai adaugi.As sublinia faptul ca mi-a placut Will Smith foarte mult, (inca de la inceput mi-a venit in minte Tom Hanks din Naufragiatul) exteriorizarea trairilor, relatia cu cainele, cadrele cu NY pustiu.Eu asta am retinut din film, nevoia de a socializa, de a nu fi singur, conditie fundamentala pt existenta umana, restul e "barba" de hollywood.Consider ca will si-a facut pe deplin datoria, ceilalti insa... :hmm:

Coshava
03 Mar 2008, 08:18
Consider ca will si-a facut pe deplin datoria, ceilalti insa... :hmm:

Ceilalti nu prea aveau ce sa faca - nici pozitiv nici negativ deoarece asa e gindit ( prost ) scenariul : practic filmul "incepe" pe 50-60% din durata sa si actiunea propriu-zisa e reprezentata doar de un atac al monstrilor care ajung aproape sa distruga refugiul lui Will ( chiar asa - cum dracu' de aia nu mirosisera nimic in perioada anterioara totusi ? :P ) si el e nevoit sa se sacrifice ... adica si desfasurare a actiunii si deznodamint in 5 minute ( si jumate eventual ... ). Si gata !

Nu prea aveau cum sa iasa si ceilalti ( adica tipa ) in evidenta - ca mai mult de un dialog doua nu a avut timp sa spuna/faca ceva ... :w00t:

Vendetta
03 Mar 2008, 16:27
"ceilalti" aveau un caracter mai general la mine si ma refeream la aia din spatele filmului, scenaristi, efecte speciale etc.nahh practic a fost un singur actor :D

StefanDo
05 Mar 2008, 16:15
Pentru sfarsitul alternativ al filmului, click aici
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=7887

cornel
06 Mar 2008, 14:22
din pacate clipul nu mai este disponbil, asa ca mai baga-l o data...

StefanDo
06 Mar 2008, 14:38
l-am schimbat ;)

Viotrinitatea
11 Mar 2008, 13:21
Monstrii erau intr-adevar chichite chicioase, ca sa ma exprim asa,prutenesc...La fel si cateii lor. Cat despre poveste in sine, e tot un fel de melange gen "Resident Evil" si multe alte asemenea filmulete. N-ar fi o idee rea sa se combine Will Smith (erijat in salvator universal, a inceput cu "I, robot", ce-o mai urma?:) )cu madame Milla si s-o mai puna de o killer-eala in masa pentru supravietuirea Terrei.

XamWaZ
24 Mar 2008, 16:06
filmul putea fi facut mult mai bine.
insa si asa e bunicel.
personajul joaca exemplar si pentru cei carora nu le place ca a murit a fost realizata o a 2-a varianta in care personajul nu moare:))
insa cineva mi'a spus ca finalul alternativ a fost facut pentru o continuare a filmului....ca va aparea pe viitor un i am lagend 2.
daca e adevarat probabil ca va fi cu mai multa actiune sa le placa si celorlalti care au ramas dezamagiti de prima parte:))

mitika
03 Apr 2008, 20:51
Mie mi-a placut ideea cand a iesit el la vanatoare de caprioare in mijlocul new-yorkului cu ditai arsenalul militar. SI masina lui de altfel a fost super.
Smith joaca bine...si al fel cum am mai citit daca nu era el pe afis nu ma uitam.
Despre ideea de Sequal....nu imi place ideea...si nu cred ca Will Smith ar accepta. Oricum..cu finalul lansat sau cel alternativ...e aceeasi chestie...filmul tot isi pierde din farmec in ultimele 30 minute. (de cand dispare cainele).

norina
04 Apr 2008, 10:58
Anuntat cu surle si trambite, a fost o mare dezamagire. Incepe bine, dar se strica. Discutia depre Dumnezeu nu-si avea locul. Merita totusi vazut pentru scenografie si imagine.