PDA

View Full Version : "Lions For Lambs"

razvan-gabriel
05 Dec 2007, 23:18
Astazi, nimerind in probabil cel mai mare blocaj rutier din istoria Bucurestiului, dupa o zi plina de ghinioane si incununata cu moartea bateriei auto, am decis sa-mi astept salvamarul la un film.
L-am ales p-asta (dupa ce m-au trezit din visare, spunandu-mi ca, Cold Waves a inceput de 1 ora) si rau am facut. O gogoasa (eufemism) moralist-mobilizatoare de un plictis mai rar. Un dialog interminabil intre reporterita (M. Streep) si senator (Cruise) ce m-a pierdut pe parcurs, nedandu-mi osteneala sa revin. Totul pe fondul unui combat insipid si al unui dialog profesor (Redford)- elev (un loser) ce se-nvart in jurul cozii platitudinii "nu-ntreba ce poate face tara pt tine/ intreaba-te ce poti face tu bla bla bla"
Iar finalul...ce final!!! :sick:

PS...T. Cruise incepe sa se stinga usor. Cand l-am mai si vazut cum arata intr-unul dintre rolurile viitoare uf, teribil...

http://www.imdb.com/gallery/ss/0985699/Ss/0985699/plane.JPG.html?path=gallery&path_key=0985699

Pitbull
05 Dec 2007, 23:28
E bine cä n-ai intrat la "Cold Waves" cu întârziere. Nici un cadru din el nu trebuie sä fie ratat.
Nu e bine c-ai intrat la "Lions for Lambs", într-adevär. Ai dreptate în orice spui, am arätat aceleasi lucruri si în cronicä. Deocamdatä, o gäsiti în revista noasträ "CineMagia", numärul de-acum (ajunge pe piatä într-o zi, douä). Mai încolo, am s-o pun si aici, pe forum.

Pitbull
19 Dec 2007, 00:34
"Lions For Lambs" - Derutã, indignare ºi indiferenþã
Ambiþii prea mari, riscuri neacoperite

Categoric, al ºaptelea film al lui Redford are meritul de a încerca sã analizeze responsabil ºi obiectiv marasmul multilateral dezvoltat în care s-a înfundat drumul înaintãrii S.U.A. spre hegemonie mondialã, precum ºi ambiþia de a adopta o formulã relativ originalã ºi potenþial percutantã. Scenariul lui Matthew Michael Carnahan propune o desfãºurare aproape în timp real, în trei puncte fixe (prea fixe, din pãcate): un cabinet din Congres, o cancelarie de colegiu din California, ºi un teatru de operaþiuni din Afghanistan. Autorul a mizat cu deliberare pe stabilitatea acestei structuri echilaterale, cu intenþia de a o dinamiza prin conexiunile cauzale ºi semnificative dintre cele trei contexte (el însuºi declarând: "cele trei povestiri se împletesc tot mai strâns, relevând impactul profund al fiecãruia dintre aceºti americani asupra celorlalþi - ºi asupra lumii întregi").
Din pãcate, filoanele epice rãmân separate, impactul e superficial ºi efemer, iar filmul devine curând o simplã alternanþã de secvenþe statice în care câte douã personaje vorbesc discuþii - ºi nimic mai mult. Subiectele convorbirilor, voit majore ºi captivante, se disting prin cea mai deplinã platitudine, iar dialogurile în sine sunt construite trenant ºi cliºeatic. Ca atare, Redford, a cãrui personalitate regisoralã s-a distins întotdeauna printr-o abilã speculare a dramatismului de tip cotidian, aici nu prea are ce specula. Filmeazã corect ºi sec, iar pe alocuri bagã câte o muzicã adâncã, pentru a ne dumiri cã replicile au spus câte ceva la fel de adânc (uneori, cu garniturã de explozii ºi flash-back-uri, ca în siropoasa moarte a celor doi soldaþi). Acelaºi Redford, în rolul profesorului Malley, nu aduce nimic nou ca actor, dupã cum, din pãcate, la fel de convenþionalã e ºi Meryl Streep, ca Janine Roth, ziarista în dialog cu senatorul Irving - un Tom Cruise automatizat la maximum. Vã puteþi imagina, aºadar, cât de nesemnificativi rãmân tinerii Andrew Garfield, Michael Peña ºi Derek Luke.
Partea cea mai tristã e cã filmul îºi impunea sã inducã o schimbare de opinie majorã, în buimãceala gregarã a polaritãþii dintre linia politicã a establishmentului ºi vederile tot mai vehemente ale opoziþiei - ºi nu are alte rezultate decât deruta unora, indignarea altora ºi indiferenþa celor mai mulþi. Dacã doriþi o abordare efectiv responsabilã ºi creatoare a problematicii, rãspunsul rãmâne tot "Rendition".

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
13 noiembrie, 2007, h. 6:15-6:38
Bucureºti, România

Coshava
22 Mar 2008, 17:36
Mda ... mare aiurealã de film :oops: , pãcat de actorii implicaþi ... deºi ºi ei erau cam sictiricþi - probabil cã realizau cã oricum nu au sã fac din ditamai balega mãcar aºa ... o biciuºcã ... :P

Dragomara
22 Mar 2008, 18:16
Subscriu.