View Full Version : Diafilme
thequietsurfer
19 Sep 2007, 15:08
Cum despre filmele normale(motion pictures) se tot vorbeste peste tot, am deschis si eu subiectu' asta caci mi-am adus aminte de frageda copilarie in care eram de-a dreptul fascinat de imaginile pe care le vedeam pe peretii camerei. Pot spune ca pana la o anumita varsta am preferat sa vad povesti sau basme caci ramasesem cu nostalgia serilor in care eu si cativa prieteni prichindei ne adunam pt. a urmari ce face Harap-Alb cu toate ca-l mai vazusem. Tin minte ca diateca mea continea aproape in exclusivitate povestioare si basme dintre care imi aduc aminte de: "Aventurile baronului Munchausen", "Fat-Frumos din lacrima", "Punguta cu doi bani", "Toma Alimos", "Miorita"(stiu k ultimele doua-s balade dar pe atunci nu faceam diferenta), "Tinerete fara batranete si viata..."(de atunci a ramas basmul meu preferat cu toate k mama era cam ingrijorata caci eroul murea) si multe altele de care din pacate nu-mi mai amintesc in momentul asta.
Topicu' l-am deschis pt. ca-s intr-o dispozitie mai elegiaca asa k incercati si voi sa nu umpleti ecranu' de :sick: . Dak mai sunt oameni care au avut o pasiune pt. diafilme, aici este locul unde pot sa (de)scrie cate ceva cum ar fi spre exemplu cea mai placuta intalnire cu pozele insotite de text care
au devenit extrem de desuete in zilele noastre.
piranha
19 Sep 2007, 22:44
Inca am o "filmoteca" de 40 de titluri. Si un retroproiector din acela romanesc care se incinge dupa 2-3 filme si trebuie sa-l lasi sa se raceasca vreo 30 min. Acum vreo 4 ani mi-am invitat o colega de facultate sa ne uitam la diafilme @ my home si a fost super-fun atmosfera pe intuneric. ;)
lady_mystyque
20 Sep 2007, 17:45
a fost super-fun atmosfera pe intuneric. ;)
... :? ... :lol:... smug!
revenind mai am si eu acasa retroproiector de ala si ink vreo 20 de diafilme dar nu m-am mai uitat cam de 10 ani la ele :(
Pitbull
20 Sep 2007, 18:28
Am povestit deja despre diascop si diafilme, aici (mai prin josul paginii):
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=179131&highlight=diascop#179131
thequietsurfer
20 Sep 2007, 19:07
lady_mystyque a scris pe 30 iul. 2007:"eu inca mai am aparatul si vreo 30 de diafilme
e functionabil... din cand in cand ma mai inchid in camera si pun paturi in geam si ma mai uit la ele .... imi aduc aminte de copilarie..."
Astazi, 20 sept. 2007:"revenind mai am si eu acasa retroproiector de ala si ink vreo 20 de diafilme dar nu m-am mai uitat cam de 10 ani la ele"
Nu prea ai tras foloase morale din povestioarele copilariei. Acuma vezi si tu k minciuna are picioare scurte, k nu e frumos sa minti etc. :P :P
@Pitbull
Mersi pt. link. M-ai ajutat s-o deconspir pe lady(minciunelele astea nu-s prea demne de o lady :D )
@lady_mystyque
Data viitoare o sa iau paturile din geam k sa te vada toata lumea cum te uiti la diafilme :P :P
lady_mystyque
21 Sep 2007, 00:40
:lol:
mai din knd in knd e un fel de a spune... :lol: adik asa odata la 3 ani imi mai audc aminte de ele si ma mai uit la cateva "cadre" din diafilm... care mai tin minte ce cadru mi-a placut din respectiva poveste.... si ca sa nu zici ca mint... uite de exemplu cred ca acum 3-4 ani m-am uitat ultima oara la 2 poze de alea cadre etc. din "elefantelul curios" cand ii musca crocodilu nasu elefantelului... si ink vreo 2 poze de care tin minte ca imi placeau dar nu mai stiu exact din ce poveste ... in care copii (animale) vin de la balci cu dulciuri si acadele in mana... stateam si ma uitam la poza aia minute in sir... :lol: pe bune
iar azi knd am spus ca nu m-am mai uitat la ele de 10 ani ma refeream sa ma uit la unu sau mai multe de la cap la coada... :sleep:
ps: thequietsurfer poti sa iei paturile din geam nu ai sa gasesti nimik compromitator... decat pe mine dormind... :lol:
creiermacinat
15 Dec 2008, 16:43
Daca ii cineva care vinde sau vrea sa faca schimb de diafilme sau de placi de pick-up cu povesti sa ma contecteze pe adresa:
[email protected]
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.