PDA

View Full Version : "Amatorul" selectionat la Festivalul de la Uppsala

Proletar
04 Sep 2007, 11:24
O veste buna de la Marian Crisan, regizorul “Amatorului”, scurtmetrajul scris de mine.
Filmul a fost selectionat la Festivalul de Film de la Uppsala, Suedia. Un festival important, care va avea loc la sfarsitul lunii octombrie. Va tin la curent, oricum :)
Tot “Amatorul” va fi proiectat “hors concours” la Festivalul de Film de la Milano, la sfarsitul lunii septembrie.

jeleu
04 Sep 2007, 19:07
felicitari.
in bucuresti mai avem de asteptat pana la next/b'est?

films4all
04 Sep 2007, 19:35
bafta..o sa beau in cinstea ta! :)

thequietsurfer
04 Sep 2007, 20:25
Poate ajungi si u pe acolo si ne spui ceva mai multe. In rest, multa bafta!!!

Proletar
04 Sep 2007, 20:53
felicitari.
in bucuresti mai avem de asteptat pana la next/b'est?

Multumesc.
Da, nu am prins editia de anul acesta, ma refer in special la Next. Filmul a fost produs la foarte scurt timp inainte de festival, drept pentru care nu l-am trimis la selectie.
Insa a fost selectionat la TIFF-ul de anul acesta.
Probabil ca anul viitor va fi si la Next.

Proletar
04 Sep 2007, 20:55
bafta..o sa beau in cinstea ta! :)

Multumesc, Tudor:)
Iti recomand o L'effe.

Proletar
04 Sep 2007, 20:56
Poate ajungi si u pe acolo si ne spui ceva mai multe. In rest, multa bafta!!!

Sa stii ca mi-ai dat o idee...
Nu am fost plecat niciodata din tara, nici macar pana la Chisinau.
Cred ca acum ar fi o buna ocazie pentru spart gheata...suedeza:)

thequietsurfer
04 Sep 2007, 21:23
Cum orasul festivalului e cel in care s-a nascut Bergman, ne putem astepta ca anul acesta sa fie o editie cu oaspeti mai de seama? Daca da, atunci chiar cred ca n-ar trebui sa ratezi oportunitatea asta.

Carmine Galante
05 Sep 2007, 01:34
Asteptam relatari de la fata locului domnu'. ;)

Pitbull
05 Sep 2007, 01:42
Bravos! Te felicitez! :)
A - si dacä tot spargi gheata si te pui pe mers... pe urmä, keep walking! ;)

Proletar
05 Sep 2007, 08:38
@carmine & pitbull

multumesc, da' trebe bani pentru chestiile astea... :(
vad eu cum fac...

films4all
05 Sep 2007, 11:04
cauta sponsori :)

Alex Leo Serban
05 Sep 2007, 14:56
:happy:

eu ma mindresc cu faptul k scenaristul a avut incredere sa-mi dea sa-i citesc scenariul inainte d a sti c va fi - lungmetraj? scurtmetraj?

sincere felicitari!

Airlight
05 Sep 2007, 18:03
L-am cunoscut pe Marian acum o luna la Edinburgh. E un super-baiat, ma bucur tare mult pentru el.

Proletar
05 Sep 2007, 21:25
deja simt ca rosesc in fata calculatorului... :)
ma bucur ca va bucurati....
ma bucur ca exista oameni care s-au gandit macar cateva minute la mine si la marian...
pentru mine, e de-ajuns...

Neuptolem
08 Sep 2007, 21:43
Nu am fost plecat niciodata din tara
Nici eu.
Cred ca acum ar fi o buna ocazie pentru spart gheata...suedeza:)
Ajungi in Suedia si esti insurat. Asta ar fi o problema, in rest, nu are cum sa iese rau, totul e spre bine, mult succes!!!! 8)
Mai tarziu poate iti vand un scenariu de scurt metraj cu 499 de euro. :D

hellsteed
09 Sep 2007, 12:48
At KeepWalking: Vb lui Agopian din cartea aia stii tu, cum nu stii ? Stii tu prea bine. Si zicea ceva de genu :" Bucurandu-ma am zis:''

"Ma bucur".... :w00t: Pai vezi cat e de simplu.

Felicitari... Lucru acesta nu face decat sa ridice moralul celor din spate.

P.S: am obs ca ai blog... acuma dau o geana

Proletar
09 Sep 2007, 19:52
Felicitari... Lucru acesta nu face decat sa ridice moralul celor din spate.

P.S: am obs ca ai blog... acuma dau o geana

Merci.
Cat despre blog...ce sa spun...ma tenteaza sa scriu acolo toate trairile mele, dar unele sunt atat de copilaresti incat mi-ar fi rusine de ele..:)

Proletar
09 Sep 2007, 19:54
Ajungi in Suedia si esti insurat. Asta ar fi o problema, in rest, nu are cum sa iese rau, totul e spre bine, mult succes!!!! 8)
Mai tarziu poate iti vand un scenariu de scurt metraj cu 499 de euro. :D

Multumesc.
Nu sunt insurat, asadar "Frumoasa suedeza" poate sta linistita:)

Proletar
09 Oct 2007, 08:17
http://www.icr.ro/filiale/evenimente_a.php?cod=304&cod_filiala=28

Proletar
28 Oct 2007, 19:29
Bineinteles, Lampa cu caciula a castigat Marele Premiu la Uppsala.

Nu sunt invidios, dar se exagereaza suparator de mult....
ma enerveaza inertia modului in care se acorda premiile la festivaluri...
se pare ca e suficient sa castigi doua-trei competitii importante si dupa aia toate juriile se fac sluj in fata ta...
in fine...

Proletar
21 Jan 2008, 08:33
Festivaluri - Sãptãmâna filmului românesc
(Cluj-Napoca, 18-24 ianuarie)

Pentru publicul ardelean care nu a apucat încã sã vadã în sala de cinema cele mai bune filme româneºti ale anului 2007, patronii cinematografului Victoria, în parteneriat cu distribuitorii de film ºi cu Centrul Naþional al Cinematografiei vã fac un cadou.
Bineînþeles cã lista trebuie sã înceapã cu "4 luni, 3 sãptãmâni ºi 2 zile", filmul care a atins cele mai înalte trepte de afirmare mondialã, peliculã multipremiatã, cu Palm D'Or ºi Oscarul european la activ.
Lui i se adaugã tragicomedia regretatului Cristian Nemescu, "California Dreamin", "Rãzboi pe calea undelor", plus un calup-selecþie de scurtmetraje: Rating de Sorin Misiriantu, Marilena de la P 5 de Cristian Nemescu, Lampa cu cãciulã de Radu Jude, Acasã de Paul Negoescu, Valuri de Adrian Sitaru - cel care a fost selecþionat la Festivalul Sundance-, Amatorul de Marian Criºan, calup care poate fi vãzut în bloc, zilnic de la ora 18:00.

Proletar
27 Feb 2008, 14:35
Marian Crisan ma anunta ca "Amatorul" a fost selectionat la Festivalul de Scurtmetraje de la Dresda, unde, din cate stiu, a castigat si "Telefon in strainatate" al lui Hano Hoffer.
In afara de "Amatorul", mai sunt trei filme romanesti in competitie.
Nu le cunosc numele inca, dar daca iar e vorba de Adrian Sitaru si Paul Negoescu, sigur nu luam nimic, eu si cu Marian...mna, ca asa se formeaza o inertie a premiilor nu intotdeauna foarte meritate :sick:

Pitbull
27 Feb 2008, 15:20
Bäi, ce sä ne mai aia...
BAFTA!!!
(Da... si B.A.F.T.A., one day...)

Proletar
27 Feb 2008, 15:33
Bäi, ce sä ne mai aia...
BAFTA!!!
(Da... si B.A.F.T.A., one day...)
:) cautam sa raspund cu un "multumesc" in tiganeste, cam de unde provine si "bafta", dar nu am reusit sa imi aduc aminte cum zic tiganii "multumesc".
sau nu zic?

Proletar
22 Apr 2008, 20:28
tocmai ce m-am intors de la festivalul de la dresda.
bineinteles, cand am vazut ca in competitie a fost inscris si "Valuri", am fost convins ca el va castiga trofeul.
bineinteles, nu m-a mirat nici faptul ca paul negoescu a luat si el o mentiune speciala.
vreau sa spun ca mi s-a facut lehamite de astfel de premii date pe considerente care mie imi scapa!
sa nu vina careva sa-mi spuna ca filmul lui sitaru era cel mai bun din competitie!
sa fim seriosi!
sunt foarte dezamagit de acest stil de a premia din inertie sau pe baza unor curtoazii de doi lei. :(

Gloria
22 Apr 2008, 21:42
Pai ce filme ai mai vazut, si care ti s-a parut mai bun?

Proletar
22 Apr 2008, 21:58
Pai ce filme ai mai vazut, si care ti s-a parut mai bun?

nu mi s-a parut nici unul bun.
dar e limpede ca votul a fost partinitor.

Proletar
22 Apr 2008, 22:45
si apoi, de ce a trebuit sa se inventeze acea "mentiune speciala" pentru filmul lui negoescu?
ca sa se pastreze tandemul vedetelor confectionate artificial "sitaru-negoescu"?,
marian crisan, regizorul "Amatorului" nu e promovat nici pe departe cum sunt cei doi.
in fine, o sa par carcotas, de aia inchei aici capitolul dresda.
despre festival, pe scurt:

Metropolis, locul desfasurarii, e un multiplex cu sapte sali de proiectie, avand o capacitate totala de circa 1.600 de locuri.
cred ca, din punct de vedere al organizarii, TIFF ii da clasa Dresdei.
proiectiile au fost alternative, animatie si scurtmetraje de fictiune.
mult mai gustate au fost filmele de animatie.

StefanDo
23 Apr 2008, 10:04

hm, pai daca niciunul n-a fost bun, de ce n-ar fi castigat Valuri (care e categoric un scurtmetraj bun ;))?

si mi se pare cam exagerat sa spui ca negoescu si sitaru castiga doar pentru ca sunt promovati :)

Proletar
23 Apr 2008, 10:31

hm, pai daca niciunul n-a fost bun, de ce n-ar fi castigat Valuri (care e categoric un scurtmetraj bun ;))?

si mi se pare cam exagerat sa spui ca negoescu si sitaru castiga doar pentru ca sunt promovati :)

Mda...
adevarul e ca "Amatorul" iese din conventional si tocmai de aia nu prea prinde la ceea ce criticii numesc "noul val".
"Amatorul" face parte dintr-o zona mai undergound a cinematografiei.
in fine, mergem mai departe :)

Alex Leo Serban
23 Apr 2008, 12:47
dragul meu, nu cadea si tu in capcana asta tipic romaneask a artistilor nepremiati kre dau vina p 'conspiratii' & alte kestii!
stii bine k mi-a placut 'amatoru', dar stii la fel d bine k nu e un film 'perfect'... dupa cum nici cele la kre t referi nu sint; pur si simplu, a fost un juriu kre a rezonat mai mult la tematik/stilu/whatever al celorlalte, considerate - probabil - mai accesibile... s mai intimpla. da inceark sa nu cazi in paranoia, e pakt!

Proletar
23 Apr 2008, 17:25
dragul meu, nu cadea si tu in capcana asta tipic romaneask a artistilor nepremiati kre dau vina p 'conspiratii' & alte kestii!
stii bine k mi-a placut 'amatoru', dar stii la fel d bine k nu e un film 'perfect'... dupa cum nici cele la kre t referi nu sint; pur si simplu, a fost un juriu kre a rezonat mai mult la tematik/stilu/whatever al celorlalte, considerate - probabil - mai accesibile... s mai intimpla. da inceark sa nu cazi in paranoia, e pakt!

Multumesc, Alex.
Deja mi-a trecut... :)

m3lku
23 Apr 2008, 23:54
si apoi, de ce a trebuit sa se inventeze acea "mentiune speciala" pentru filmul lui negoescu?
ca sa se pastreze tandemul vedetelor confectionate artificial "sitaru-negoescu"?,

dragul meu, e o procedura curenta la orice festival ca atunci cand membrii juriului nu se inteleg intre ei pe cine sa premieze, sa cada la pace acordand mentiuni speciale filmelor luate in considerare pentru premiu. nu a inventat nimeni nici-un premiu pentru mine, nu fac nici un fel de tandem cu sitaru si nici macar nu ma cunosc cu membrii juriului ca sa ai motive sa crezi ca exista vreo intelegere intre mine si ei. am impresia ca treaba asta cu premiile a cam sucit capul multora de la noi, acum daca nu ai premiu n-ai valoare.. premiile tin de gustul personal si decizia unui juriu, altul la fiecare festival. asa cum un juriu a hotarat sa premieze "valuri" sau "examen" acum, la fel a hotarat si sa premieze "amatorul" anul trecut la dakino. nimeni n-a sarit atunci in sus cu ipoteze conspirationiste desi poate ar fi fost oameni indreptatiti sa o faca.
una peste alta, il felicit pe Marian Crisan pentru selectionarea la Cannes si ii doresc mult succes.

Proletar
23 Apr 2008, 23:58
si eu il felicit pe marian pentru selectia de la cannes.
cat despre premii si mentiuni, ramane cum am stabilit, in sensul ca nu le voi mai comenta.

Alex Leo Serban
24 Apr 2008, 14:20
t rog transmite-i si din partea mea felicitari, probabil k o sa n vdm la cannes, dar eu nu-l cunosc personal...
si mai zi-i k mi-a placut mult si 'portret d familie' vazut la next; am inteles k a fost si la tiff anu trecut, da atunci l-am ratat :(

Proletar
27 Sep 2008, 16:54
Luna asta, Amatorul a mai fost selectat la:
Editia 30 a FESTIVALULUI de la MONTPELLIER-un festival destul de mare, printre cele mai mari din Europa, www.cinemed.tm.fr,-
BARCELONA INDEPENDENT FILM FESTIVAL
si la
FESTIVALUL MY EUROPE.

Proletar
24 Nov 2008, 10:26
"Amatorul" a luat Marele Premiu la Festivalul de Film Independent de la Barcelona! :)

Pitbull
24 Nov 2008, 11:25
Yay!! :D

"Amatorul" sä träiascä,
Prolly sä se veseleascä!
Si succese sä mai pascä,
Sä ne lase pe toti mascä,
De uimire gurä-cascä,
Ochii mari, bärbia flascä,
Vocea mutä ca o iascä,
Fiindcä iar ne-a tras-o-n bascä...
Dar apoi ne-om zice: "Vas' cä,
Nu vrea sä se potoleascä?
Premii tot sä mai primeascä?
Foarte bine-atuncea! Las' cä
Astea toate fac sä creascä
Chiar cultura româneascä!"

Proletar
24 Nov 2008, 12:37
Yay!! :D

"Amatorul" sä träiascä,
Prolly sä se veseleascä!
Si succese sä mai pascä,
Sä ne lase pe toti mascä,
De uimire gurä-cascä,
Ochii mari, bärbia flascä,
Vocea mutä ca o iascä,
Fiindcä iar ne-a tras-o-n bascä...
Dar apoi ne-om zice: "Vas' cä,
Nu vrea sä se potoleascä?
Premii tot sä mai primeascä?
Foarte bine-atuncea! Las' cä
Astea toate fac sä creascä
Chiar cultura româneascä!"

de-a dreptul emotionant :)
multumirile mele.
totusi, amator, amator, dar pana cand? :)

nibo
24 Nov 2008, 13:57
Cu sârg, cu trudã ºi cu har
S-a apucat un Proletar,
Sãtul de munci de conþopist,
Sã scrie mai ...profesionist.

ªi tot scriind , scriind de zor,
Distinsul nostru autor
ªi-aduse filmului obolul:
Ce i-a ieºit e...Amatorul !

Felicitãri, Proletar !

Proletar
24 Nov 2008, 16:49
@nibo,

multumesc.
meritul e si al regizorului marian crisan, fireste.
apropo, iata primul videoclip filmat pe un telefon mobil, in regia lui crisan:

http://www.orange.ro/voltaj/

keepwalking
21 May 2009, 09:54
un editorial care m-a incalzit, in Ziarul de Iasi de astazi, 21 mai 2009: :">

Amatori si profesionisti
Autor: Ioan MILICA

Tema omului "paratrasnet pentru cei care simt nevoia sa umileasca" are o traditie literara si cinematografica indelungata, noutatea adusa de scenaristul Gabriel Andronache fiind nota de absurd dulce si zemos, cum numai pe la portile Orientului se mai poate gasi.

La sugestia unor prieteni, am vazut scurt-metrajul intitulat Amatorul. Filmuletul circula de mai multa vreme pe internet si este construit in jurul unei idei care ar putea face cariera: un tip da un anunt la ziar prin care isi arata disponibilitatea de a fi umilit contra unei sume modice de bani. Fara a relata sirul de aventuri prin care trece personajul principal, pot spune ca pelicula m-a interesat din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela ca autorul scenariului mi-a fost, intr-o vreme, coleg de redactie. Daca ar fi sa-l descriu, as spune ca ceva din personalitatea lui Gabriel Andronache a trecut in fictiune: un om rezervat, cu un acut simt al ridicolului. Inca de pe vremea cind faceam talpa prin oras in cautare de subiecte, era limpede ca omul nostru nu prea se potrivea cu meseria de reporter. Ii lipseau incisivitatea (transformata in cruzime sau nesimtire, daca e sa aruncam o privire la unele fapturi din presa zilelor noastre) si curiozitatea de a scormoni in cautarea unor detalii care ar fi putut transforma o intimplare in stire. Colegul meu era insa tenace si avea umor. De aceea nu am fost surprins sa descopar, prin comportamentele si replicile personajelor din Amatorul, un haz de necaz care evidentiaza obisnuinta de a contempla hachitele unor mutanti de oras: sefi stupizi si intepati, patrunsi pina la os de insemnatatea misiei lor pe acest pamint, batrini nostalgici si dezorientati, cucoane nevrotice si imblanite, cu pretentii de nobila casa ("Sint o femeie educata, fraiere. O doamna"), taximetristi ignoranti, infatuati si spurcati la gura (modelul apare numai in pelicula, nu si in versiunea tiparita a scenariului) etc.

In comparatie cu scenariul publicat pe site-ul Liternet, povestea filmata este mult mai acida si mai geometrizata, ceea ce arata ca regizorul Marian Crisan si scenaristul au reusit sa depaseasca aerul de blazare si tinguirile lacrimogene si pedante ale unor personaje din scriptul initial. Supradoza de pi... si pu..., reliefata de pofta cu care mutantii de oras deverseaza torente de injurii, pare pe alocuri excesiva. In ciuda secventialitatii cumva prea pronuntate - fapt ce l-a determinat pe regizor sa recunoasca tonul pe alocuri artificial al scenariului - alb-negrul peliculei pune in lumina o realitate surprinsa cu siguranta unui profesionist: o lume superficiala si dusmanoasa in care ofensa bate bunul simt.

De altfel, tema omului "paratrasnet pentru cei care simt nevoia sa umileasca" are o traditie literara si cinematografica indelungata, noutatea adusa de scenaristul Gabriel Andronache fiind nota de absurd dulce si zemos, cum numai pe la portile Orientului se mai poate gasi.

Ratacirea romanimii in tranzitie a favorizat aparitia si inmultirea unor hibrizi umani care merita descrisi in toata splendoarea nimicniciei lor. N-ati vazut niciodata surugii in toale scumpe care scuipa pietonii de dupa geamul fumuriu al unui 4X4? Nu vi s-a parut nostim functionarul inacrit si cu privire piezisa, gata oricind, in semn de politete, sa va trinteasca gemuletul ghiseului intre felinare? N-ati aplaudat niciodata flacaul de cartier cu IQ incert si apucaturi discursive deprinse din povestea povestilor?

Nu pare a fi o coincidenta proliferarea atitor figuri emblematice pe metru patrat de oras. Campania care a dus la aparitia Atlasului de mitocanie urbana este cit se poate de inspirata iar galeria portretelor antologice poate fi cu usurinta extinsa pentru ca, pe la noi, viata invinge arta. Amatori sint cei ce incearca sa prezinte o astfel de lume. Adevaratii profesionisti ai umilirii, adica cei ce nu pot fi nicidecum transformati in personaje, traiesc, din pacate, printre noi. Asteptam, asadar, cu interes, o comedie a formelor si continuturilor umane de tranzitie, care sa vina in siajul percutantei realizari a lui Nae Caranfil, Asfalt tango.

djinjis
22 May 2009, 00:20
se poate vedea undeva pe net? sau macar ai putea sa postezi scenariul, sa vedem si noi marfa.

Dragomara
22 May 2009, 05:21
e pe LiterNet. (sper să fi corectat deja ceea ce era de corectat. sunt curioasă dacă-şi mai aminteşte ce?) :)

djinjis
22 May 2009, 05:55
mrci

keepwalking
22 May 2009, 09:02
se poate vedea undeva pe net? sau macar ai putea sa postezi scenariul, sa vedem si noi marfa.

Amatorul, partea I:

http://www.youtube.com/watch?v=_UOx6cNtOxg&feature=PlayList&p=D19C2B05DC2422FE&playnext=1&playnext_from=PL&index=4

Amatorul, partea a II-a:

http://www.youtube.com/watch?v=GLDCPulleM8&feature=PlayList&p=D19C2B05DC2422FE&playnext=1&playnext_from=PL&index=5

keepwalking
22 May 2009, 09:04
e pe LiterNet. (sper să fi corectat deja ceea ce era de corectat. sunt curioasă dacă-şi mai aminteşte ce?) :)

ghisee-ghiseuri?
nu mai stiu daca a fost corectat, nu e important:)

Dragomara
22 May 2009, 18:47
care dobitoc mi-a şters postările?! :-& :-& :-&

Dragomara
22 May 2009, 18:48
sunteţi atât de mulţi încât zău dacă vă pot ţine evidenţa!

djinjis
23 May 2009, 04:32
okje, mrci.

Pitbull
23 May 2009, 10:31
care dobitoc mi-a şters postările?! :-& :-& :-&
Dobitocul corupt de Stefan, la recomandarea cretinului imoral, amoral si umoral de Pitbull, a trimis inestimabilele offtopicuri ale genialei zeite a cinstei, bunei cresteri si luciditätii, Dragomara, la Offtopic Asylum. Pot fi citite, omagiate, adulate si venerate acolo - unde le e locul, nu aici, într-un topic oarecare, unde n-aveau ce cäuta.
Deci, Alteta Voasträ Dragomarä, fiti pe pace! Ori de câte ori mesajele Inältimii Voastre Intelectual-Morale vor avea nevoie de repozitionäri, amelioräri, evidentieri, elogieri, editäri, deletäri, si alte corectii si remedii, o vom face cu toatä responsabilitatea, loialitatea si cinstea cuvenite. Your messages are safe with us.O:-)

Gospin
06 Jun 2009, 19:08
Keepwalking multzam' pt. link , surprins placut de acest scurtmetraj, mi'a placut mai mult a doua parte, felicitari lui proletar ... din ce am vazut el e autorul !

keepwalking
06 Mar 2010, 23:41
Joi, 11 martie, de la 20.15, pe National TV, un nou show scris de mine, "Cel mai SHOW!"., cu Adrian Fetecau, Tudorel Filimon, Candid Stoica, Marilena Chelaru si altii!
Enjoy it! :)

Pitbull
07 Mar 2010, 08:39
Good job, Keepy! :)
Daer poate era mai bine s-o pui la "Recomandäri TV"; ia reprodu-o si acolo!

keepwalking
03 Apr 2010, 20:18
Amatorul, proiectat alaturi de Reconstituirea, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, Hartia va fi albastra, Razboi pe calea undelor, Francesca, Valuri, Un cartus de Kent si un pachet de cafea, Lampa cu caciula, Ajutoare umanitare, Cantonul, la prima editie a Romanian Film Festival at Stanford University.

Explore the artistic originality of Romanian filmmakers in the context of newly found freedom of expression preceded by decades of political censorship under communist totalitarianism.

The Festival will feature some of the most recent, critically acclaimed films from Romania, including feature films, shorts, and documentaries.

http://www.rofilmfestival.com/filmsBRO1.html

keepwalking
19 Jul 2010, 09:44
se pare ca Amatorul a devenit un film-cult pentru bdsm-istii din Romania:)
iata un exemplu mai jos:

jurnalul unui sclav...

bdsm
Acasa Despre mine BDSM Femdom Poze Video Prieteni Altele Link-uri Acasa « Back to Acasa « Older Entry | Newer Entry » Amatorul
Posted on January 28, 2010 at 6:26 AM

De cateva zile am iar probleme mari cu somnul.Daca reusesc sa dorm doua ore fara sa ma trezeasca vreun vis banal sau cel mai mic zgomot atunci ma pot considera fericit.Si cateii din spatele blocului contribuie din plin la nefericirea mea.Au nunta si latra cat e noaptea de lunga.Si mi-e ciuda ca nu le pot face nimic desi imi vine sa-i ...gonesc.Dar mi-e mila si in plus,daca dorm doua ore apoi ma uit cu placere la ei cum alearga prin zapada.Si le mai dau si mancare dar fara sa vada vecinii ca ei sunt oameni rai.Nu ca mi-ar pasa.Oricum.. daca tot nu dorm ma bazez pe cel mai bun prieten al meu,Calculatorul.El ma ajuta mereu saracul.Asa cum patesc de fiecare data cand nu am capul limpede,rasfoiesc haotic google-ul in cautarea de site-uri interesante.Si gasesc ca de obicei numai ca nu ma multumesc cu doua-trei ci imi umplu bara cu pagini de explorer.Asa s-a intamplat si in urma cu doua zile cand cineva a recomandat un link.Nu prea ma induram sa renunt la site-urile mele "funeral art".Dar pana la urma am inchis ochii si am dat copy paste.Era vorba despre un scurtmetraj romanesc,Amatorul.M-a impresionat inca din primele minute.Nu este un film oarecare.Bineinteles ca netul mergea greu si se intrerupea foarte des asa ca l-am descarcat mai usor de pe torent.Dar m-a impresionat atat de mult incat chiar as plati pentu acest film.Asa,din respect pentru cei care au muncit la el.Chiar as plati daca as avea si nu as face pentru orice film la fel.De exemplu, o sa ma uit la Avatar doar atunci cand eu voi fi platit pentru asta! Pana atunci sa nu aud de asa ceva.In plus ideea lui Gabriel Andronache este foarte incitanta si regret ca nu m-am gandit eu inainte la asta.As fi castigat un ban cinstit facand si ce-mi place.Ba as fi cerut si mai putini bani decat cerea in film Damian.Dar eu se pare ca ma regasesc in rolul taximetristului.Oricum am savurat fiecare minutel si nu incetez sa-l recomand oricui am ocazia.

In fine,scenariul ii apartine lui Gabriel Andronache.Regia,Marian Crisan.In rolul princpal Erwin Simsensohn.Au mai jucat Iulia Marcov,Lucia Maier,Richard Bovnoczki,Vasile Calofir,Alexandru Dragoi,Paul Nadolschi,Matei Teodorescu,Mircea Teodorescu,Andreea Gramosteanu,Vlastimir Milanovic.

http://catel.webs.com/apps/blog/entries/show/2704623-amatorul-

Pitbull
19 Jul 2010, 10:52
Sä ne träiascä si la mai mare! :)