View Full Version : Amintire
Proletar
18 Jul 2007, 21:39
Care este cea mai frumoasa/emotionanta amintire legata de cinema pe care o aveti?
Pitbull
18 Jul 2007, 22:14
Ziua de 21 august 1979. In luna anterioarä luasem admiterea la regie, iar acum venisem de la 2 Mai la Constanta sä mä-ntâlnesc cu fosta iubitä din liceu. Am aflat cä plecase în ajun, din cauza vremii urâte. Am luat troleibuzul înapoi spre garä, cu gând sä mä întorc (la 2 Mai mä astepta altä gagicä - actuala...). Dar, pe strada Republicii, l-am väzut traversând pe Alecu Croitoru (care fusese în comisia de admitere - si-l si cunosteam din urmä cu trei ani, de la un cineclub...) si intrând la A.R.I.A. Am coborât si m-am întors, ca sä-l salut... Am asteptat în fatä la A.R.I.A. vreo orä. Când a iesit si m-a väzut, m-a urcat într-un microbuz. Era cu echipa de filmare, si m-a recrutat pe loc. Asa am ajuns pentru prima oarä sä lucrez la un film de Buftea, ca un pusti cu cas la gurä care fura meserie. A fost finalul ideal al acelei vacante fericite. Am legat niste relatii care aveau sä fie importante pentru viata mea în cinematografie... si l-am cunoscut (a doua zi, în 22 august) pe cel care avea sä devinä cel mai bun prieten al meu dintotdeauna, Vistrian Roman, Dumnezeu sä-l ierte.
Bietul filmulet, "Al treilea salt mortal", (titlu de lucru: "Circus Globo") rämâne unul dintre cele mai proaste fäcute vreodatä. Ale lui Ed Wood erau TarkovStarWars, pe lângä el... Dar pentru mine rämâne unic: a fost primul din a cärui echipä am fäcut parte, am apärut si pe generic, ba chiar si-ntr-un cadru: un soldat Wehrmacht somnoros, iesind de sub o prelatä, într-un vagon de marfä...
Si totul, pentru cä în acel moment s-au încrucisat troleibuzul meu si Il Professore Alecu Croitoru.
Carmine Galante
18 Jul 2007, 22:16
Asta (http://www.imdb.com/title/tt0040522/) si si asta (http://www.imdb.com/title/tt0095765/) plus multe altele.
Pitbull
18 Jul 2007, 22:18
The prodigal son is back! :D
Proletar
18 Jul 2007, 22:20
printre altele...(nu asa multe)...tin minte ca mi se umezisera ochii la "Cele 400 de lovituri"...
si ma mai emotionase un serial bulgaresc difuzat la tv...chiar cu putin timp inainte de Revolutie...cred ca se chema "tatzi si fii"...
Carmine Galante
18 Jul 2007, 22:21
printre altele...(nu asa multe)...tin minte ca mi se umezisera ochii la "Cele 400 de lovituri"...
"...
Si asta plus alte vreo 400 de titluri.
Alex Leo Serban
19 Jul 2007, 07:36
The prodigal son is back! :D
vomitati p unde puteti! :sick:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.