View Full Version : Cel mai bun regizor roman ...
dumitavi
29 Oct 2006, 17:34
Care credeti ca este cel mai bun regizor roman al momentului ?
Cu respect
Tavi
www.SolutiiAccesibile.com
Pitbull
29 Oct 2006, 18:02
Deocamdatä, Nae Caranfil - da' vin tare Cristi Puiu, Radu Muntean si Porumboiu, asa cä nu se stie.
dar de extraordinarul, maestrul sergiu nicolaescu nu spui nimic????
:lol: :lol:
Pitbull
30 Oct 2006, 12:07
Dar tu prin forum nu te mai uiti, asa, din când în când?
Urrrlä sectiunea asta de topicuri despre Sergiulicä! Pe cele mai multe le-am încuiat, si doar vreo douä trei mai palpitä. O sä mä gäsesti pe-acolo...
ba ma uit, dar ma miram ca nu a sarit nimeni sa-l nominalizeze pe sergiulica.
mie nu-mi place mai deloc
Pitbull
30 Oct 2006, 12:34
ma miram ca nu a sarit nimeni sa-l nominalizeze pe segiulica.
Dä-i un link lui Duduche, si-o sä-l nominalizeze ea.
Pitbull
30 Oct 2006, 13:01
Bine.
Neuptolem
31 Oct 2006, 15:10
Cristian Nemescu.
Deocamdatä, Nae Caranfil - da' vin tare Cristi Puiu, Radu Muntean si Porumboiu, asa cä nu se stie.
Nae caramfil e cel mai bun
Pitbull
22 Dec 2006, 19:44
CaraNfil.
(gr.) taur negru :x
(bg.) garoafä :happy:
(orig.) Klarenfeld :P
herbert
04 Jan 2007, 00:48
cel mai bun film romanesc all time este... scurtmetrajul "Un cartuº de Kent ºi un pachet de cafea"... e "scurt", se vorbeste putin, nimeni nu urla... un actor excelent - Victor Rebengiuc...
deci, cel mai bun regizor - Cristi Puiu, care, ce tristete! m-a descumpanit cu moracanos-lent-interminabilul "... Lazarescu".
sergiu nicolaescu e tot mai bun regizor roman din toate timpurile
Carmine Galante
07 Jun 2007, 23:00
ASA E ! Mi-a placut citatul tau, e graitor ...
romana e limba ta materna?
Pitbull
08 Jun 2007, 15:10
Da, ce? Cä româna e limbä, sau cä e maternä?
Asteptat
26 Jan 2008, 11:52
pitbull, nu intelegdc il urasti pe nicolaescu, a facut unele din cele mai bune filme din istoria cinematografiei romanesti, nu ca altii care fac 2 filmesi deja sunt mari maestrii
PS:apropo daca potzi sa raspunzi omeneste si politicos
Pitbull
26 Jan 2008, 12:44
Il iubesc. :love:
Pashpix
27 Jan 2008, 11:27
1. Cristi Mungiu --- nota 9
2. Cristi Puiu --- 8, 5
3. Nae Caranfil --- 8
4. Lucian Pintilie --- 8
5. Sergiu Nicolaescu --- 7, 5
6. Corneliu Porumboiu --- 7
Pitbull
27 Jan 2008, 11:40
Timpul a trecut, si acum zic:
Nae Caranfil, Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Alecu Solomon, Radu Muntean
Ordinea e mobilä - doar pozitia lui Nae pe primul loc e semi-certä, prin faptul cä a lucrat mult mai mult decât ei si s-a confimat masiv (dar, în timp, oricare i-ar putea-o lua înainte). Notä aparte pentru Alecu, carei documentarist.
Pashpix
27 Jan 2008, 16:42
Consider ca in prezent Mungiu este indreptatit sa ocupe primul loc, datorita lui "4, 3, 2", care a depasit cu mult "Occidentul". Puiu merita locul secund, mai ales ca succesul inregistrat de "Marfa si banii" si mai ales "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" a fost dublat de "Moartea domnului Lazarescu". L-am plasat pe Nae Caranfil pe ultima pozitie a podiumului datorita lui "Asfalt Tango", "Dolce far niente" si excelentul "Filantropica". Marturisesc ca n-am vazut inca "Restul e tacere".
Pintilie si Nicolaescu au ramas si ei foarte activi dupa '89, chiar daca n-au mai inregistrat succesele unor filme ca "Duminica la ora 6" sau "Reconstituirea", respectiv "Dacii", "Mihai Viteazul" sau "Osanda". In schimb, pe Corneliu Porumboiu trebuie sa-l vedem confirmand in continuare...
Daca ar fi fost sa continui topul, i-as fi plasat in urma lor pe Radu Muntean si Catalin Mitulescu.
M-am gandit si la un top al dezamagirilor, alcatuit din veteranii:
1. Geo Saizescu --- (Pacala se intoarce) NOTA 3
2. Mircea Muresan --- (Miss Litoral, A doua cadere a Constantinopolului, Sexy Harem Ada Kaleh, Azucena - Ingerul de abanos) NOTA 4
3. Ioan Carmazan --- (Raport despre starea natiunii, Margo) NOTA 4
mafalda
09 Sep 2008, 14:30
Da pe RADU MIHAILEANU de ce nu-l luati in seama?
Filmele Lui TRAHIR si TRENUL VIETII sunt demne de retinut!
Astept cu interes ultimul sau film CONCERTUL pe care unii il anunta ca pe un film posibil de nominalizat la OSKAR!
Tocmai am vazut Prea Tarziu al lui Lucian Pintilie si mi-am adus aminte si de Terminus Paradis, Balanta, De ce trag clopotele, Miticã?. Imi vine sa spun ca daca ar fi fost fotograf ar fi fost probabil cel mai bun din tara.
E pe gustul meu.
mafalda
15 Sep 2008, 12:02
Intr-adevar, Lucian Pintilie are un simt plastic deosebit, gasesti in filmele lui cadre cu adevarat picturale (De ce trag copotele..., O vara de neuitat) dar a-l reduce doar la un simplu fotograf inseamna sa-l minimalizezi!
Pintilie a fost si un bun regizor de teatru, inainte sa faca filmul "De ce trag clopotele..." a montat "D'ale carnavalului", un spectacol memorabil pentru istoria teatrului romanesc!
Pitbull
15 Sep 2008, 15:01
Pintilie a fost si un bun regizor de teatru
Pintilie a fost un bun regizor de teatru.
mafalda
17 Sep 2008, 08:54
@Pittbul
Parca ai deschis pe forumul asta un topic despre teatrul romanesc, dar nu il gasesc!
Pitbull
17 Sep 2008, 14:10
Sunt douä, la Cafenea:
- Cine are nevoie de teatru? (folosit mai recent).
- Teatru (mai vechi).
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.