View Full Version : The HOBBIT
Gaandalf
12 Sep 2006, 07:33
well ... it's on ...
si vor sa faca si 2 installments spre disperarea multora ... :D
si stirea ... poftiti:
While other studios are cutting back on big budget tentpole films, MGM has decided to do the exact opposite and recently announced a slate of tentpole films budgeted in the 150 to 200 million dollar range. Among those, which include TERMINATOR 4 and a sequel to the THE THOMAS CROWN AFFAIR, is the one prequel most of us have been waiting for ever since we first insinuated homoerotic sexual tension between a lithe hobbit named Frodo and a husky hobbit named Samwise Gamgee. That's right, not only is MGM planning to make J.R.R. Tolkien's prequel to the LORD OF THE RINGS trilogy, THE HOBBIT, but according to the article on Variety, they're planning "one or two installments" that they'll be teaming with New Line to produce and that they hope will be directed by Peter Jackson. The main point of contention that had prevented THE HOBBIT from coming to the big screen was a complex rights issue between MGM and New Line that, for all intents and purposes, wouldn't be resolved until the universe caved in on itself but someone apparently worked some magic to clear up that issue. The only question now is, are they really willing to move forward if Jackson doesn't return to direct? What do you guys think?
Asta apropo de filme subtirele, hollywoodiene...
Gaandalf
12 Sep 2006, 08:01
pitbull, lotr ? :huh: - really ? :D
Gaandalf
12 Sep 2006, 08:11
haha! ... poate il invitam si aici ... :D
Stai sa dau un link si la FABULE CINEMATOGRAFICE, ca sa nu postez de doua ori.
Nightwane
12 Sep 2006, 08:29
deci Gandalf.
MOR! NUMAI DIN VINA TA FAC ASTIA FILM!
Stimabile, eu nu fac film. Eu ma ocup de benzi desenate, un fel de ruda indepartata a filmului. Filmul ma intereseaza colateral, dar nu cred ca voi cocheta cu el in viitorul apropiat. Si apoi pentru ce as face film? Ca sa castig festivalul Anonimul? :w00t:
Poate prietenul Columbeanu :w00t:
Gaandalf
12 Sep 2006, 08:33
deci Gandalf.
MOR! NUMAI DIN VINA TA FAC ASTIA FILM!
:lol: :lol: :lol:
ce v-am zis eu ? ... IT HAS BEGUN ... :lol:
p.s. - se fac 2 filme ... :lol: bine ca nu fac 3 ... :lol: :lol: :lol:
El a inceput! :w00t:
EEEEEEEEEEEMMMMIIIIIIIIIIIIIII! Uuuuuuuuuuuuite ce face Niiiiiiiiiiiight!!!!
Pitbull! Pitbull! Cum stai cu Lord Of The Rings? Tot in eterna si pioasa admiratie, cum te-am lasat acum sase ani?
Gaandalf
12 Sep 2006, 08:44
El a inceput! :w00t:
EEEEEEEEEEEMMMMIIIIIIIIIIIIIII! Uuuuuuuuuuuuite ce face Niiiiiiiiiiiight!!!!
nu mah! ...
nenea Emi! uite ce face nighty! :(( :(( :((
strica topicul!
hahahahahaha! :lol:
Oops! Povestea se complica.
Pitbull
12 Sep 2006, 11:11
Nu c-ar merita douä cepe degerate - but just for the sake of the truth, si din respect pentru Gandaalf si Nighty:
Normal c-am fost întotdeauna un admirator al lui Tolkien, ca orice om cu capul pe umeri (si, mai ales, iubitor de SF, fantsy, fantastic)... Filmele lui Jackson mi-au pläcut în mare parte (I si II, III-ul încä nu l-am väzut), dar nu m-au dat pe spate - ba chiar, de la un punct devin trenante si plicticoase. Fan al lor? S-avem pardon!
Bubuimacul ästa gliseazä iar spre delir. N-am avut niciodatä vreun câine mare si negru, ci doar DOUA cätele, una (Arella) albä si alta (Diva, fiicä-sa) maro cu alb. In perioada la care se referä, Diva avea patru luni si încä nu asimilase toilet-training-ul. Asta era tot.
Nighty, I love you, da' lasä-l în pace cu p.m.-urile - fä-l în public, sä vedem si noi!
Mea pulpa, nu era negru cainele. In plus am zis ca erai extaziat de ecranizarea cartilor, ca filmele inca nu aparusera. Si am presupus ca le venerezi. :w00t:
Ei, ei! Nu te supara, Pitt, nu mai face botiq! Iar respectul pentru Night... vezi sa nu primesti si tu o banare pentru asociere cu el. Nu de la Emi, ci de la CNCD :w00t: Muahahahahahahahhhh!!!!!
Gaandalf
12 Sep 2006, 11:59
hai mah pitt ...
daca te uiti la pagina principala la comentarii despre filme vei regasi nota personala a lui ALS care detesta filmele dar chiar si lui i-a placut 1a parte. am fost socat sa citesc dar este adevarat. intr-un moment de slabiciune a recunoscut ... so it's not all that bad...
mie 1a parte mi-a placut cel mai mult - in III nu mai gusti nimic din aerul ala de fantasy, parca e prea monocromatic. but that's just me...
:happy:
Nightwane
12 Sep 2006, 12:02
DIE DIE DIE DIE!!!
Si mie mi-a placut. Desi eram obisnuit cu ilustratiile 'colegei' mele intru banda desenata, Livia Rusz. Daca eram in locul lor as fi facut ceva intre.
Gaandalf
12 Sep 2006, 12:35
DIE DIE DIE DIE!!!
e vorba de THE HOBBIT ...u can do better than that ... can't you ?
Little Known Fact: The impetus for "The Hobbit" began with a single phrase Tolkien wrote on the back of a school certificate paper he was making while a professor at Pembroke College - "In a hole in the ground, there lived a hobbit."
:lol: :lol: :lol: feast ur eyes on that night ... :love:
Nightwane
12 Sep 2006, 12:37
AAAAAAAAAAARGH!
Nu mi-a placut cum l-au portretizat pe Frodo. Cred ca Livia Rusz a facut o treaba mai buna. De altfel cred ca ecranizarii ii lipeste umorul care transpare din textul lui Tolkien.
.ei bine, eu voi refuza sa vad acest film, fie el facut in doua sau 3 sau 15 parti.
Gaandalf
12 Sep 2006, 14:06
Nu mi-a placut cum l-au portretizat pe Frodo. Cred ca Livia Rusz a facut o treaba mai buna. De altfel cred ca ecranizarii ii lipeste umorul care transpare din textul lui Tolkien.
eu am renuntat dupa primele 300 de pagini si am reluat in engleza
Gaandalf
12 Sep 2006, 14:10
M2 :w00t:
U2 what ?
...
de ce ma raptore ?? :huh:
.e cartea mea de suflet. m-ar distruge sa vad ceva mai putin bun decat ceea ce e pus pe pagina. ori cum ceva mai bun de-atat e imposibil sa iasa...
R, in ce varianta editoriala o ai? Sunt curios...
Gaandalf
12 Sep 2006, 14:38
bey! alea in romana le-am aruncat unui prieten care nu stia engleza asa bine ... deci nu mai stiu ... oricum am ramas cu sechele dupa trraducerea la Barrow Downs - Gruile Gurgane ... m-am mai luptat ... am mai citit si mi-am bagat respectuos pula ...
am luat cartile in engleza de la sala Dales si am revenit la normalitate. pana la urma daca nu il citesti in original se pierde din farmec.
Iti ofer o carte de poeme in limba chineza. Are o savoare extraordinara.
Gaandalf
12 Sep 2006, 14:45
pass
Faust? In limba paterna :w00t: Pai tot engleji, tot engleji?
Gaandalf
12 Sep 2006, 14:50
francais aussi ;)
am plecat acasa ...
pa si pussy ...
maine alte stiri sexatzionale despre ecranizarea THE HOBBIT!
:D
'95, facuta la pitesti et '74(sau ceva de genul) la bucuresti
Gaandalf
12 Sep 2006, 14:52
zii ma raptore de ce nu o sa vezi filmul(ele) ?
Spune de '74, spune de '74 pleaaseeee!!! Ion Creanga?
lestatika_29
13 Sep 2006, 19:25
hmmmm...correct me if I'm wrong. dar in Hobbit nu era vorba despre Bilbo?
Gaandalf
13 Sep 2006, 20:45
i think u got it ...
s-a deviat putin de la sub... so ?
lestatika_29
13 Sep 2006, 20:55
pai si-atunci... Frodo ia inelul de la Gollum? k o sa iasa un kkt... n-o sa se mai lege deloc cu actiunea din LotR nici felul in kre Frodo pleak cu inelul, nici intalnirea lor cu Gollum... yucks
iar aluzii la Frodo + Sam = :love: ?!? :shock: dublu yucks...
Nu exista pericolul ca nu se leaga actiunea din Hobbit cu cea din LOTR, pentru ca PJ a fost destul de fidel cu textul lui Tolkien mai ales in prima parte...Inelul la sfarsitul Hobbit-ului ramane la Bilbo, asa ca Frodo nu il ia de la Gollum, iar intalnirea dintre Frodo si Gollum este pregatita de o scena din FOTR-Extended in care Gandalf il updateaza pe Frodo, care nu avea decat amintiri vagi din povestile unchiului, despre povestea lui Smeagol/Gollum...deci no worry se leaga :D
Problema, din punctul meu de vedere se afla in dorinta de a face 2 parti la o carte in care actiunea este destul de concentrata pentru a iesi un singur film si bun-o lalaiala in 2 parti (aka 6 ore-ca stim ca lui PJ ii plac filmele luuungi) nu ar face cinste cartii, care este intr-adevar dupa cum spunea si Raptor excelenta.
Daca ii va tine buzunaru', tehnologia si puterea de munca a lui Jackson, as fi curios sa vad 2 sau 3 installments la Silmarillion, pentru ca acolo intr-adevar la densitatea story-ului si la numarul mare de personaje, plus amploarea tonului si a viziunii, o parte nu ar fi indeajuns. Dar am un feeling ca nu o sa se intample mai devreme de vreo 10 sau 15 ani de acum incolo.
Gaandalf
15 Sep 2006, 23:03
pai si-atunci... Frodo ia inelul de la Gollum? k o sa iasa un kkt... n-o sa se mai lege deloc cu actiunea din LotR nici felul in kre Frodo pleak cu inelul, nici intalnirea lor cu Gollum... yucks
iar aluzii la Frodo + Sam = :love: ?!? :shock: dublu yucks...
taci
Gaandalf
15 Sep 2006, 23:05
Daca ii va tine buzunaru', tehnologia si puterea de munca a lui Jackson, as fi curios sa vad 2 sau 3 installments la Silmarillion, ...
e greu sa faci asa ceva... si ca sa se faca film tre sa schimbi multe chestii ca sa nu plictisesti publicul ... ptr fani poate ceva animat dar film ma indoiesc ... chair si in 10-15 ani.
ce'as vrea sa ma insel amarnic :D
Poate daca il face PJ la batranete cand o sa fie plin de bani de n-o sa aiba ce sa faca cu ei...si vrea sa-si faca si sa ne faca un cadou asa, produs cu resurse proprii :D
Spune de '74, spune de '74 pleaaseeee!!! Ion Creanga?
.oui.
black_sound
24 Oct 2006, 17:57
as fi curios sa vad 2 sau 3 installments la Silmarillion, pentru ca acolo intr-adevar la densitatea story-ului si la numarul mare de personaje, plus amploarea tonului si a viziunii, o parte nu ar fi indeajuns. Dar am un feeling ca nu o sa se intample mai devreme de vreo 10 sau 15 ani de acum incolo.
Cred ca la fraza asta am o intrebare : Cum faci film dupa "Silmarillion"? Ca daca stiu eu bine si imi aduc aminte si mai bine "Silmarillion" nu e terminata si a fost publica nu de Tolkien cum s-a intamplat in cazul "Hobbitului" sau "LOTR" ci la 4 ani dupa moartea lui Tolkien de catre copii lui Tolkien. Ca sa nu mai spun ca "Silmarillion" nu e o poveste de pus pe ecran ci e o carte de istorie ( asta in cazul in care vezi dincolo de barierele stiintei si acepti varianta lui Tolkien cu privire la crearea lumii). "Silmarillion" inseamna o serie de povesti neterminate cu privire la istoria veche a Pamantului de Mijloc, crearea acestuia precum si cateva date cu privire la aparitia semintiilor si inca ceva istorie a Numenorului. Trebuie sa recunosc ca am citit cartea acum .... ceva timp in urma asa ca nu mai tin minte toate detaliile, dar in mare cam asta e. Asa ca nu prea vad de ce ar fi nevoie sa ecranizezi o carte de istorie.
Pe de alta parte "Hobbitul" e mult mai usor de pus pe ecran, desi impartirea unei carti precum "Hobbitul" in doua e complet inutila.
Spunea ceva de Frodo, cel din film .... hmm ... sincer a fost o surpriza ma asteptam ca Frodo sa fie un actor tanar pentru ca Frodo sub influenta inelului isi pastreaza tineretea, insa nu ma asteptam sa fie asa de tanar. In rest nu am nimic sa ii reprosez lui Elijah Wood, l-am vazut jucand si mai prost. Dar nu cred ca Frodo are vreo relevanta in discutia despre "Hobbitul" in conditiile in care la momentul in care se petrece actiunea din "Hobbitul" Frodo nici macar nu era nascut. Iar cat despre cum ajunge inelul la Frodo ... pai asta nu se intampla in "Hobbitul" ci in primele capitole din "LOTR - FOTR"
Dop_de_cada
27 Oct 2006, 22:09
O ecranizare dupa Silmarillion ar fi intradevar imposibila chiar si peste 10-15 ani dar o ecranizare dupa povestea lui Beren si Luthien sau povestea lui Turin cred k ar fi f interesanta :) :P revenind la The Hobbit sunt curios care vor fi actorii care vor interpreta personajele din carte.
Ce face banul din om sau mai bine zis din studio.. :(
"The Lord of the Rings" fansite TheOneRing.net has received an official statement from Peter Jackson and Fran Walsh about The Hobbit. The two have made it clear that New Line has passed them up, due to Wingnut Films' lawsuit against the studio regarding "The Fellowship of the Ring," and that the studio is looking for a new director to take on The Hobbit and a mystery second "Lord of the Rings" prequel. Here's a clip:
Several years ago, Mark Ordesky told us that New Line have rights to make not just The Hobbit but a second "LOTR prequel", covering the events leading up to those depicted in LOTR. Since then, we've always assumed that we would be asked to make The Hobbit and possibly this second film, back to back, as we did the original movies. We assumed that our lawsuit with the studio would come to a natural conclusion and we would then be free to discuss our ideas with the studio, get excited and jump on board. We've assumed that we would possibly get started on development and design next year, whilst filming The Lovely Bones. We even had a meeting planned with MGM executives to talk through our schedule.
However last week, Mark Ordesky called Ken and told him that New Line would no longer be requiring our services on the Hobbit and the LOTR 'prequel'. This was a courtesy call to let us know that the studio was now actively looking to hire another filmmaker for both projects".
Pana una alta poate ca ar fi mai bine ca cei care scriu stirile de pe prima pagina a sitului sa consulte situri in engleza ca de pe cele frantuzesti ne alegem cu vesti cum ca romanul The Hobbit se numeste Bilbo The Hobbit (titlul frantuzesc) si ca personajul principal se numeste Bilbo Sacquet :shock: :sick: ca sa nu mai vorbesc de perioada de 6 ani :? care desparte LOTR de The Hobbit (poate la publicare ca la capitolul timp narativ vorbim de 60 anisori). In ceea ce priveste participarea regizorala a lui Peter Jackson am citat un articol recent in care acest fapt este infirmat in mod categoric as spune.
leo_the_best15
19 Feb 2009, 10:52
Am citit demult The Hobbit si este o carte acceptabila.Sa vedem filmele...Totusi nu cred ca era nevoie de 2 filme pentru asta.
eu cred ca vor fi 2 filme prostesti, au vazut ca LOTR a fost un mare succes si dupa mine le pare rau ca au facut numai 3 filme :D si acum nu stiu cum sa mai faca sa continue acea trilogie superba si fac "the hobbit" care dupa mine nu se va ridica nici 10% la valoare lui LOTR :D nu stiu daca vor mai fi personajele din trilogie (vor fi doar gollum si gaandalf) dupa cate am vazut pe imdb :D aragorn, legolas si gimli au facut toti banii :D
eu cred ca din Silmarilion s- ar putea face un super film care sa sa se ridice cel putin la nivelul lui LOTR.Se poate lua un fir narativ principal( ex:the fall of sauron) cu un incepaut maret :batalia lui Fingolfin cu Morgoth,de care sa se lege povestile principale -Beren si Luthien,copii lui Hurin,povestea lui Turin Sabia Neagra,fall of gondolin,Intr-adevar sunt prea multe ca sa incapa intr-un singur film,chiar si intr-o trilogie ,dar se poate face ceva superfain
eu cred ca din Silmarilion s- ar putea face un super film care sa sa se ridice cel putin la nivelul lui LOTR.Se poate lua un fir narativ principal( ex:the fall of sauron) cu un incepaut maret :batalia lui Fingolfin cu Morgoth,de care sa se lege povestile principale -Beren si Luthien,copii lui Hurin,povestea lui Turin Sabia Neagra,fall of gondolin,Intr-adevar sunt prea multe ca sa incapa intr-un singur film,chiar si intr-o trilogie ,dar se poate face ceva superfain
ai dreptate, da cum am spus, dupa parerea mea s-a gresit atunci cand s-a vrut LOTR a fi o trilogie :D acum mi se pare greu sa incerci sa o iei de la capat cu un film care seamana mult pe LOTR :D de aceea am zis ca si-au dat si ei seama ca a fost un mare succes si acum scot "The Hobbit" X( dar nu sunt deloc entuziasmat si nu cred ca va fi ceva de el :D dar Doamne Ajuta sa ma insel :P
nightsorrow
25 Jun 2009, 09:28
Chiar is curios cum o sa faca un dragon rosu sa vorbeasca fara sa fie penibil filmul. a..si cei 3 troli care vorbesc intre ei..in rest totul e ok.
"Chiar is curios cum o sa faca un dragon rosu sa vorbeasca fara sa fie penibil filmul. a..si cei 3 troli care vorbesc intre ei..in rest totul e ok."
simplu: ii face muti !
Avalhon
25 Aug 2009, 11:14
Am citit demult The Hobbit si este o carte acceptabila.Sa vedem filmele...Totusi nu cred ca era nevoie de 2 filme pentru asta.
Am citit cartea anul trecut. Eu zic ca e mai bine cu 2 filme, sa nu se piarda multe detalii.
Cat despre distributie, am o singura dorinta: Luke Goss (folosit de GDT in 2 filme: Blade 2 si Hellboy II, in rolul printului Nuada). E un perfectionist si joaca bine. Plus, ca s-ar potrivi pe rol de elf foarte bine.
Eu vreau sa vad filmul , caci cartea nici nu cred ca o sa o mai citesc :)
Avalhon
19 Sep 2009, 10:18
Am citit-o anul trecut in original si mi-a placut foarte mult. Ar trebui sa o citesti. Cred ca ti-ar placea :) .
Ma gandeam sa o citesc , dar nu mai vreau descrieri de 100 de pagini .. m-am saturat la Lord of the Rings :))
Avalhon
19 Sep 2009, 11:33
Eu zic ca e mai accesibila decat LOTR. Si am citit si trilogia. Asa mi s-a parut mie. Fa o incercare. N-are cum sa strice.
Pai si eu le-am citit pe alea . :) Le am in biblioteca .
Dar nu stiu , mi s-a cam luat de Tolkien cu toate ca stiu ca a scris carti bune.
Avalhon
19 Sep 2009, 15:31
Se mai intampla. Lasa sa treaca un timp, cheful o sa revina;)
Asa cred si eu .
Matusa mea mi-a dat azi carti din Libertatea cu Anna Karenina .
Avalhon
20 Sep 2009, 16:42
Noroc cu ziarele astea care au supliment de carte, ca au ajuns cartile un lux:(
Cat despre proiectul The Hobbit, cum ziceam si mai inainte, in afara de faptul ca-mi pun sperantele in geniul lui del Toro, tare mult as vrea sa-l revad pe Luke Goss (Printul Nuada din Hellboy II) intr-un rol sub bagheta mexicanului.
The Hobbit e un preview la Lord of the Rings ,da ? Mi se pare mie sau o sa arate povestea cum ca Bilbo a fost intr-o pestera si era un dragon care ii speria pe localnici si presupun ca acolo a gasit si inelul.
Avalhon
24 Sep 2009, 14:44
Da, The Hobbit are actiunea inainte de LOTR. Se explica in ce mod a ajuns Bilbo in posesia inelului si cum de era prieten cu Gandalf. Plus, povestea cu dragonul care este mentionata cu atata evlavie de hobbitii mai tineri din LOTR.
cartea mi-a placut foarte mult, acum sa vedem cum o vor ecraniza oamenii
Abia astept sa apara filmul si sper ca se va ridica la nivelul lui Lord of The Rings si va fi la fel de bun ca si cartea pe care am citit-o si care mi-a placut foarte mult.
catasmile17
30 Apr 2011, 16:11
cred ca acest film "The hobbit " va face ravagii prin box office!!!!!!!
cred ca o sa fie un film de exceptie !!!!!!!!!
Sorin87
16 May 2011, 22:30
abia astept sa il vad si eu filmul:-*
cosminlipsa
04 Oct 2011, 04:16
The Hobbit: An Unexpected Journey va avea premiera in 2012 decembrie
Deci mai e mult pana atunci
catasmile17
25 Mar 2012, 13:09
The Hobbit: An Unexpected Journey va avea premiera in 2012 decembrie
Deci mai e mult pana atunci
Mda mai e ceva! Dar eu zic ca va merita asteptarea :D
Cel mai asteptat film al anului...THE HOBBIT
[QUOTE=Bubu]:w00t: Hahaa... :w00t:
Asta imi aminteste de o intamplare superba. In urma cu 6 ani l-am cunoscut pe amicul nostru drag, bunul nostru prieten Mihnea Columbeanu, carea activeaza si aici si pe foumul Vama Veche cu numele de Pitbull.
Obisnuiam افضل شركة تنظيف وعزل خزانات بالرياض (http://www.nile7.com/content/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%88%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D9%84%D9%83%D8%B4%D9%81-%D8%AA%D8%B3%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%8A%D8%A7%D9%87-%D9%88%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B2%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6-0550070601)sa-l vizitez la resedinta sa, in vila sa de la bloc. La un moment dat, in toiul unei discutii, Pitbull ma intreaba:
- Ai auzit ca se va ecraniza Lord Off The Rings?
I-am spus ca nu stiu de ecranizare si nici de Lord Off The Rings (la vremea aia auzisem vag). A facut facies lung,] شركات توظيف (http://www.nile7.com/content/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA) lung de tot, accentuat probabil si de barba pe care o purta la vremea aceea. Mi-a povestit in amanunt cum e cu Lord Of The Rings. Era transfigurat.
Nu mai
la inceput a fost.."run you fools,...dupa:" come you fools!!
ce legatura are cu HObittu????:))))
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.