View Full Version : Regiunile si DVD-playerele
Lamuriti-ma careva si pe mine care-i faza cu regiunile la dvd-uri. Ce zona sunt dvd-playere din Romania? Pot sa citeasca si dvd-uri din alte zone? Sunt diferente calitative?
Acu, eu am un dvd-player e-boda (castigat la tuborg :D ) deci nu-mi fac prea mari sperante ca ar putea citi toate tipurile de dvd-uri, dar ar fi bine de stiut.
Ms
din cate stiu eu - nu multe...- dvd-player-ele comercializate in Romania au codul de regiune 2 , ca de altfel toata Europa ( dar nu fosta URSS).
de exemplu, ai putea avea probleme sa rulezi un DVD cu cod de regiune 1 pe un DVD player cumparat din Romania, Austria, Germania , etc. eu personal am patit-o...
aveam pe undeva un link care explica toate astea foarte clar, dar l-am pierdut... (my sister messed with my browser's settings...aaaargh !) bare with me cateva zile, poate reusesc sa gasesc mai multe informatii.
MusicDvDsRock
22 Jul 2006, 23:45
Mult prea complicat !
Pentru a rula cu succes orice dvd existent pe piata , e important sa achizitionati un DVD Player All-Region (gen Eboda,LG,etc.)
Multa bafta !
"Regiunile" au fost introduse pentru a putea controla data lansarii unui anumit film pe DVD.
Astfel, de cele mai multe ori americanii (regiunea 1) au parte de lansari in avans fata de restul lumii (inclusiv Europa - regiunea 2)
Asadar pt a putea reda un film de o anumita regiune atat discul cat si player-ul trebuie sa stie sa o citeasca.
Toate discurile vandute legal in Romania sunt regiunea 2 -> nu trebuie sa ai probleme.
Un DVD -player poate fi facut din fabrica region free sau dupa cumparare prin update software.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.