PDA

View Full Version : Robert Altman

europe_east
29 Apr 2006, 07:19
Vazut:

The Company -- super cool. documentary like though.
3 Women -- super-boring.
A prarie home companion-- cool.

Voi ce ati vazut?

Leonard
29 Apr 2006, 15:46
de ce la Clasic?! eu l-aº fi pus la Iconoclast.

Aproximativ în ordinea preferinþei:

1. Images
2. Short Cuts
3. The Player
4. A Wedding
5. The Long Goodbye
6. 3 Women
7. Prêt-�*-Porter
8. McCabe & Mrs. Miller
9. M*A*S*H
10. Quintet
11. Nashville
12. Streamers
13. Thieves Like Us

n-am vãzut niciunul mai recent de 1994 (pret-a-porter). am încercat sã le iau în ordine cronologicã pe cît posibil. ºi nu le-am terminat pe alea mai vechi încã.

europe_east
29 Apr 2006, 17:31
de ce Clasic? probabil pentru ca din ce am vazut eu mi s-a parut relativ cuminte, chiar daca nu mainstream. dupa mine si Tarantino, astazi, ar intra la Clasici. mi-a placut urmatoarea replica a lui R.A. referitoare la Hollywood: 'they sell shoes and I make gloves'.

MinRep
29 Apr 2006, 20:25
Trebuie sa recunosc ca imi lipsesc cateva titluri din filmografia lui Robert Altman. N-am vazut "Short Cuts", "The Long Goodbye", "Thieves Like Us" etc.

In schimb am vazut "MASH", ca tot omul. "Nashville", care mi-a placut, si "The Player", care deocamdata e preferatul meu. Pe astea recente le-am cam vazut... "Gosford Park" (usor dezamagitor), "The Company" (pas!), "The Ginderbread Man", "Dr. T and the Women" (sa zicem...), Pret-a-Porter (cu accentele de rigoare).

A, da, si am uitat de "Popeye", la care tot atipeam cand l-am vazut a doua oara.

Jarry
27 Jun 2006, 12:24
Am vazut:
Gosford Park- 8/10
Cookie's Fortune- mmm, 5
Pret a Porter- mmm, 6, superbi Marcello si Sophia
Short cuts: 8, n-o sa uit niciodata pantalonii si cizmele lui Tim Robbins
The Player- 9
A Wedding- 10
3 Women- 10
Thiefs like us- 9
MASH- 9

By the way, asta e primul meu post, salut! :happy:
Probabil sunt cam generoasa cu notele, sper ca sa mi se mai ascuteasca spiritul critic in preajma voastra.

marx
27 Jun 2006, 15:40
Cookie's Fortune- mmm, 5

nota cam mica pt un un film transplantat din hamlet (elucidarea unei crime printr-o piesa de teatru), ca sa nu mai vorbim de melanjul de personaje, ca un fel de panza de paianjen policolora...

un 5 merita The Gingerbread Man (1998), film-cliseu despre lucrurile ce nu par a fi ceea ce sunt la prima aparitie. un thriller inzestrat cu somnifer...

crissis
28 Jun 2006, 02:24
3 WOMEN e primul pe care l-am vazut si ramine unul din preferatele mele.

un altul ar fi IMAGES [absolut fresh la peste 30 de ani de la lansare, imagine super si o serie halucinanta de twists & turns care m-a lasat masca si pe mine, nu tocmai mare amator de thrillers. altman e in elementul lui aici, nu-ti da multe puncte de sprijin, ii place sa te lase in ceatza]

THE LONG GOODBYE. mi-a placut cum trateaza tema filmului noir, pretext pentru o noua desfasurare de forte. atmosfera primeaza clar asupra 'actiunii'. extraordinare scena petrecerii si figura scriitorului maniaco-depresiv si alcoolic care mie mi-a amintit de hemingway

MCCABE & MRS MILLER. alt film care la vremea lui a fost in mod sigur iconoclast. parodie geniala a confruntarilor de "caractere" din westernul clasic. nu pot sa uit duelul de pe pod, de o mie de ori mai adevarat decit figurile de duri ale lui eastwood sau wayne.

CALIFORNIA SPLIT. oarecum lejer, dar un subiect care ma intereseaza. 2 gambleri in cautarea loviturii decisive.

NASHVILLE, THE PLAYER, etc, etc. inca n-am vazut A WEDDING, nici VINCENT AND THEO dar urmeaza.

PS: leonard is right. si eu zic iconoclast.