View Full Version : Memoirs of a Geisha
omu care nu doarme
08 Apr 2006, 11:09
Un alt film despre alienii de asiatici si ciudateniile lor pe care nu le vom intelege noi outsiderii niciodata. Geisha- ce vrea sa spuna chestia asta? Nu e nici prostituata, nu e nici artista pana la capat, nu e nici simpla doamna de companie. Cum sa intelegi statutul geishei din unghiul euro-americanului de rand care sta in spatele unei (i)moralitati pseudocrestine vecina cu cinismul si cu utilitarismul? Vorba colonelului american din film, care pare un tzaran de pe la noi comparativ cu colegii asiatici, "e vorba de pretz?"Nu e domle vorba de pretz, e vorba de prostia si arogantza noastra milenara de a ne considera cei mai civilizatzi iar pe restul nishte barbari. Noroc ca filmul e american pentru ca altfel probabil ca nu am fi intzeles nimic. Si tot pt ca e american sfarshitul e lamentabil. Ma duce cu gandul la un happy-end ratat. Suntem contaminatzi pesemne.
Alex Leo Serban
12 Apr 2006, 06:09
mie mi-a placut. (minus finalul of course!) adik e o melodrama bunutza, superb filmata, f interesanta antropologic & stuff, cu cele mai faimoase 3 actrite asiatice (zhang ziyi, gong li & preferata mea michelle yeoh :love: ), muzica interpretata de yo-yo ma si... cam atit.
cit dspr 'superioritatea' noastra fata de alte culturi... in ce priveste aceea japonez & chineza, definitely not! i mean, dna sei shonagon scria romane gen 'pillow book' pe la anul 1000, so... rafinamentul & sofisticarea curtilor imparatesti sino-nipone nu au egal. we are the barbarians. norocu nostru e k, astazi, unii sint si mai barbari decit noi - musulmanii for instance! ;)
Bulumulu
12 Apr 2006, 17:35
:shock: :sick:
Leonard
13 Apr 2006, 02:04
mie mi-a placut. (minus finalul of course!) adik e o melodrama bunutza, superb filmata, f interesanta antropologic & stuff, cu cele mai faimoase 3 actrite asiatice (zhang ziyi, gong li & preferata mea michelle yeoh :love: ), muzica interpretata de yo-yo ma si... cam atit.
cit dspr 'superioritatea' noastra fata de alte culturi... in ce priveste aceea japonez & chineza, definitely not! i mean, dna sei shonagon scria romane gen 'pillow book' pe la anul 1000, so... rafinamentul & sofisticarea curtilor imparatesti sino-nipone nu au egal. we are the barbarians. norocu nostru e k, astazi, unii sint si mai barbari decit noi - musulmanii for instance! ;)
subscriu aproape în totalitate. doar cã aº adãuga un mare minus care m-a scîrbit: n-am înþeles de ce japonezele trebuiau sã vorbeascã englezã (cel puþin în varianta asta l-am vãzut ºi nu pãrea dublat). Pãcat cã a trebuit sã fie regizat de Rob Marshall. cred cã ar fi arãtat mult mai bine regizat de Zhang Yimou. ºi încã ceva apropo de fosta lui iubitã: nu vroiam s-o vãd pe frumoasa Gong Li într-un rol negativ.
6/10
ºtie cineva vreun film film asiatic 100% despre gheiºe? n-am vãzut, dar mi-e greu sã cred cã nu s-a fãcut pînã acum. filmul ãsta nu m-a satisfãcut prea tare, dar mi-a trezit interesul.
Un film bun dar cu un scenariu cam subtire.
Mi-a placut foarte mult Ken Watanabe;un actor care mai are multe de spus.
Apropos de gheise;si eu m-am imbracat o data in gheisa. :DA fost cea mai frumoasa experienta din viata mea.
herbert
15 Apr 2006, 01:07
Apropos de gheise;si eu m-am imbracat o data in gheisa. :DA fost cea mai frumoasa experienta din viata mea.
ce romanca /roman o mai fi find in Japonia?
eu il stiu numai pe fecioru' lui Liiceanu :D
Alex Leo Serban
15 Apr 2006, 09:02
dak ai fi vazut dialogu lui liiceanu jr. cu eugenia voda, ai fi aflat k exista multi alti compatrioti de-ai nostri in 'tara soarelui rasare'... compatrioate, mai degraba... din cele care dorm mult cind soarele rasare (cam pina cind e de-o sulita sus pe cer), pt k lucreaza noaptea la greu... si nu, nu sint gheishe, ci the next second-best thing :lol:
herbert
15 Apr 2006, 13:26
da, am vazut: "Ei, stimati telespectatori, astazi vom discuta cu un japonez, un roman japonez. Va simtiiti joponez, domnule Stefan Liiceanu?..."
'Nu"...
"Nici dupa treisprezece ani?!..."
sigur, am fost impresionat de soarta romancelor care "muncesc" noaptea...
Daca postarile de mai devreme faceau referire la mine...o sa va spun ca nu lucrez noaptea.
Eu am scris la acest subiect pentru ca sunt o mare amatoare de filme;speram ca intrand pe acest forum voi putea comunica si cu alti cinefili. :(
europe_east
17 Apr 2006, 23:44
se poate comunica si cu alti cinefili pe acest forum. mai greu, dar se poate... rule #1: be ready to IGNORE;
salut! si bine ai venit. (iti sta f bine in gheisa :))
Cinemania
18 Apr 2006, 17:46
se poate comunica si cu alti cinefili pe acest forum. mai greu, dar se poate... rule #1: be ready to IGNORE;
salut! si bine ai venit. (iti sta f bine in gheisa :))
dito
mika_ela81
13 May 2006, 02:02
:) mda un film interesant dar atat mi-au placut decorurile dar finalul era asa de previzibil tinanad cont ca tot filmul am avut impresia ca asa o sa fie cred ca era mai interesant daca nu ramanea cu el, ca intr-un final clasic de film american cand baiatul cel bun a invins raul si a ramas si cu fata :huh:
peter jackson
13 May 2006, 11:06
Eu as prefera Godzilla Final Wars.
Nightwane
13 May 2006, 14:37
OMFG! SI EU! Respect PJAY si esti absolvit de orice prostie pe care ai spus-o pana acum.
Pitbull
13 May 2006, 15:32
Godzilla Final Wars e un film anticrestin. :sleep:
Nightwane
14 May 2006, 14:32
TACICATEOMOR :x :x :x
scrippie
14 May 2006, 14:33
eu imediat dupa ce am vazut Memoirs of a Geisha s-a intimplat sa ma uit la Ai no Corrida, unde gheishele erau mult mai low profile. Mi-au placut amindoua filmele si chiar s-au legat oarecum intre ele in mintea mea desi aparent sint foarte diferite.
Shemaia
15 May 2006, 18:26
Cum s-a terminat filmul?... :? Da, pentru standardele Holywoodului a fost un film bun. Nu degeaba a cam fost boicotat in Japonia. Auzi tu chestie: sa joace actritele chineze rolul gheiselor noastre! Blasfemie! Si vice-versa.
Nu-i adevarat ca filmul a fost boicotat in Japonia;in China,da.
Doar ca aici nu a avut un mare succes in cinematograf,cum nu a avut nici in Romania,de fapt.
Asa cum spunea cineva mai devreme,sfarsitul era previzibil. :(
Am vazut de cateva ori acest film doar pentru ca sunt fan inrait Ken Watanabe. :D
mizerie
07 Jul 2006, 15:39
Mi-au placut costumele+cum a fost filmat. Povestea avea un inceput promitator, dar s-a terminat ca o telenovela. Si mie mi-a venit aceeasi intrebare in cap: why english?
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.