PDA

View Full Version : Proof

christi
08 Mar 2006, 09:52
L-am vazut aseara. Un film excelent, foarte bine scris & regizat, in care Gwyneth Paltrow face rolul carierei. Mi s-a parut mult peste celalalt mad-math-genius movie din ultimii ani, A Beautiful Mind. Din cite am auzit e o adaptare dupa o piesa de teatru in care joaca tot Gwyneth. Anyway, great movie. Highly recommended.
9/10.

Airlight
08 Mar 2006, 10:24
subscriu. am scris despre el la 'cel mai recent'.

i_matei
08 Mar 2006, 20:11
Super-genial film...
Absolut toti actorii joaca perfect, o piesa de teatru superb adaptata pentru cinema

europe_east
11 Mar 2006, 19:16
mi s-a parut sub "a beautiful mind". "a beautiful mind" are mult mai multa poveste, dramatism, mai multa mad science stuff (expusa realist si convingator), si povestea e mult mai interesanta si mai complexa. "proof" mi s-a parut cam subtirel prin poveste si prin ce are de spus despre procesul asta de creatie. gwynneth si gillenhaal (sau cum s-o scrie)convingatori, la fel si hopkins, dar se vede de la o posta ca cei care se ocupa cu facutul filmului si scrisul scenariilor habar nu au despre what is science and discovery about. dp lor de vedere e un fel de mantra, amestecata cu multa schizofrenie si inspiratii divine si talent dat de la dzeu. un film decent per total but these guys have got nothing to say.
oricum, multumiri lui Airlight, ca m-a facut sa vad filmul.

Airlight
11 Mar 2006, 19:25
n-ai pentru ce, in cazul asta pentru ca - stii care-i culmea ? chiar nu conteaza demonstratia cu pricina. aia-i o marota, un pretext, un mcguffin.

ar putea conta insa chestii ca alea zise in biserica, ca alea nespuse intre parinte si copil, ca deciziile pe care le fac in filmul asta niste personaje.

e un film de subtext, cred ca incerc eu sa zic aici, si unul deosebit de savuros.

europe_east
11 Mar 2006, 19:35
in cazul asta sensibilitatea mea schioapata, pentru ca pe mine nu m-au atins scenele respective mai deloc.

Airlight
11 Mar 2006, 21:43
Bine :)

Am vrut sa va scriu despre Bubble, dar am primit o veste prea frumoasa asa ca va scriu maine :)

O seara geniala.

Alex Leo Serban
12 Mar 2006, 10:01
oricum, multumiri lui Airlight, ca m-a facut sa vad filmul.

pai da, k eu degeaba scriu despre el ink din sept. 05, la 'premii, fest.' (de la venetia), k nimeni nu (ma) citeste... :((

europe_east
12 Mar 2006, 14:42
adevarul e ca tineam minte ca ai scris despre el la venetia si ca ai zis ca e bun, asa ca era in 'coada' mea de filme, dar Airlight s-a extaziat atat de mult la el incat am zis ca sa-i dau prioritate. so don't be upset. :) 'a prairie home companion' for eg. e top of the list si la mine.

st3fan
12 Mar 2006, 22:47
8.5/10
Este peste "A beautiful mind", mult mai natural, mai psihologic, mai 'aproape' de spectator.
Totusi cadre mult mai putin estetizate si lucrate in comparatie cu A beaut. mind.
Un flou extraordinar de reusit datorita montajului.
Muzica intra foarte foarte bine pe situatie.
Interpretare ireprosabila.
Very good movie.

qwerty
13 Mar 2006, 13:44
Si mie mi-a placut foarte mult Proof,este foarte bine jucat.Partea matematica a scenariului cu privire la teorema demonstrata e foarte slaba nu avem nici macar un indiciu despre ce teorema ar fi vorba iar notitele pe care le scria Catherine in caiet erau aiurea.Tot asteptam sa vad ce-a descoperit dar nimic.In rest filmul e bun iar John Madden revine in forta dupa o pauza de cativa ani.Anthony Hopkins e genial ca de obicei.
Recomand acest film.

gionloc
24 Mar 2006, 22:28
mie filmul nu mi-a placut. mi se parea ca vad o telenovela si asta din cauza urletelor neincetate ale personajelor.. intotdeauna cand navighez pe tv si trec peste un post telenovelistic, dar intotdeuna in filmele alea cineva se cearta.. cam asta se petrece si aci mai tot timpul.

apoi... hmmm... jocul d-nei Paltrow era putin prea teatral pentru cinema.

.

herbert
25 Mar 2006, 02:31
nu m-a incantat. si "tatal" si "copila" joaca bine, dar filmul e subtirel... asa, un exercitiu dramatic.
oricum, ii multumesc lui als pt recomandarea pe care a facut-o acestui film. eu am retinut-o.

KIM
26 Mar 2006, 20:44
apropo de cea zis east_europe de science si pr creatie,astia par convinsi ca geniul matematicii e in a calcula sume uriase ( discutia de la petrecere/ din scena cu spaghetele). Si filmul e destul de schematic.Sora cea exagerat enervanta, cu “ochelari de cal”, aproape caricaturizata, cat si cea neinteleasa, exasperata printre altele de jojoba,urland si interogand constant pe aceeasi intonatie [ la drept vb, de ce ar fi crezuto ? bun, prima ei reactie impulsiva se justifica, dar “sentimentul tradarii” devine absurd-chiar si pt o pers traumatizata- versus compotamentul lui H-scena din fata masinii] ; lipsa totala de reactie cand cele 2 surori au confirmarea ca fie ea,K, fie el,R, CHIAR AU DEM ceva extraordinar, converstia aceea gratuita in care K alearga cu mobilul la ureche, evindentiind inca o data totala neglijenta din partea celeilalte progenituri…O serie de replici si cadre superflue care nu vad ce aprofundeaza/aduc nou in tematica, exceptand faptul ca la sf detestam pers pp mai mult decat pe sorasa, cu tot cu discursul ei martirizant din biserica.

Ambra Blu
26 Mar 2006, 21:12
Prost film, rece ca mortu'. Mult mai cald mi s-a parut delirul poetico-matematic al lui Hopkins, singura scena memorabila dintr-un film pasabil. O reproduc aici, ca are ceva din Giorgio Seferis si Borges:

'"Let X equal the quantity of all quantities of X. Let X equal the cold. It is cold in December. The months of cold equal November through February. There are four months of cold, and four of heat, leaving four months of indeterminate temperature. In February it snows. In March the Lake is a lake of ice. In September the students come back and the bookstores are full. Let X equal the month of full bookstores. The number of books approaches infinity as the number of months of cold approaches four. I will never be as cold now as I will in the future. The future of cold is infinite. The future of heat is the future of cold. The bookstores are infinite and so are never full except in September..."

herbert
26 Mar 2006, 21:43
Prost film, rece ca mortu'. Mult mai cald mi s-a parut delirul poetico-matematic al lui Hopkins, singura scena memorabila dintr-un film pasabil. O reproduc aici, ca are ceva din Giorgio Seferis si Borges:

'"Let X equal the quantity of all quantities of X. Let X equal the cold. It is cold in December. The months of cold equal November through February. There are four months of cold, and four of heat, leaving four months of indeterminate temperature. In February it snows. In March the Lake is a lake of ice. In September the students come back and the bookstores are full. Let X equal the month of full bookstores. The number of books approaches infinity as the number of months of cold approaches four. I will never be as cold now as I will in the future. The future of cold is infinite. The future of heat is the future of cold. The bookstores are infinite and so are never full except in September..."

observatie justa a "detectivului" Ambra. e de gasit - sometimes - o poezie deliranta, kitsch-oasa. eu am ras cand Hopkins scria/gandea la racoare si natura statea sa ninga/fulguiasca cu puf de gaina...

Alex Leo Serban
27 Mar 2006, 06:37
pai da, tipic (pt ambra) sa strimbe din nas la un film bun... :lol:
but the striking thing is - of course - k se-ntilneste cu alt mofluz al placerilor cinefile: mr herbert, cel-care-nu-gusta-woody-allen-de-nicio-culoare!

first, ambra dear, hotaraste-te asupra termenilor: ori e prost, ori e pasabil? caci pasabil - regardless of what u think - nu e sinonim cu prost: ala e 'jetabil'; 'pasabil' inseamna k 'merge'... ca passe!

second - da, f buna observatia cu formulele delirant-matematice ale lui hopkins: si pe mine, cind am vazut filmul la venetia, m-a frapat 'formula' asta - 'the future of cold is infinite' -, mi s-a parut un poem intr-un vers... doar k - rupta de contextul, cu adevarat borgesian, al demonstratiei - mi s-a parut o combinatie de john donne & emily dickinson...

si totusi, nimic - chez ambra - dspr interpretari??

herbert
27 Mar 2006, 06:59
(...) mr herbert, cel-care-nu-gusta-woody-allen-de-nicio-culoare!

...stai ca ultimul Woody, "Match point", aproape mi-a placut la a doua vizionare...

Alex Leo Serban
27 Mar 2006, 07:09
pt k e atipic?
pt k el nu apare?
dar la 'crimes & misdemeanors' cite vizionari ai dat? ;)

herbert
27 Mar 2006, 07:26
pt k e atipic?
pt k el nu apare?
dar la 'crimes & misdemeanors' cite vizionari ai dat? ;)

da, pt ca e atipic, pt ca Woodyshor nu apare si... ambianta in care l-am privit era extrem de placuta si relaxanta...
dsp ''crimes & misdemeanors'' nu-ti raspund...

Ambra Blu
27 Mar 2006, 11:10
pai da, tipic (pt ambra) sa strimbe din nas la un film bun... :lol:

first, ambra dear,....

si totusi, nimic - chez ambra - ...

1. Am selectat pentru dvs una din definitiile lui pasabil, cea care imi sprijina mai bine calificativul: PASÁBIL adj. v. tolerabil. Tolerabil, adica te uiti pina la sfirsit la el, desi casti vazind un cast care sa se miste asa de prost: discutii lungi, din care n-am inteles nimic, parte ca nu ma pricep deloc la matematica, parte ca, oricum, sint sigur ca erau niste popularizari vulgare, livrate cu semnul exclamarii in coada. Cine pula mea se uita la un film cu matematicieni?! Cui ii pasa de matematicieni? Actorii, cu exceptia lui Hopkins (mai bun, totusi in The Human Stain), joaca numai cu stingul. Filmul este sub orice critica, chiar si sub asta a mea.

2. Woody Allen? That self-indulgent daughter-fucker prick?

st3fan
27 Mar 2006, 11:17
Cine p*** mea se uita la un film cu matematicieni?! Cui ii pasa de matematicieni?
mda...
In alta ordine de idei, 'matematica' e un pretext pentru film, cadrul, nu e un film despre matematicieni.no way.

Alex Leo Serban
27 Mar 2006, 16:56
wtf ambro (or spare us the crap!), nu ti-a placut de gwyneth?? :shock:

atunci, fa bine si fa filme cu mashinutze ;)

Ambra Blu
27 Mar 2006, 17:43
Gwyneth a jucat in filmul asta? N-am observat-o, trebuie c-a fost la fel de alba ca ghiersul cu care incerci sa ma tragi de urechea sensibila into liking this piss of shitty drama. Hell, I have a greater liking for Desperate Housewives.

Alex Leo Serban
27 Mar 2006, 21:07
whatever.
i think u r just trying to impress.
well, don't try too hard: we already know u r 'special', baby... 8)

Ambra Blu
27 Mar 2006, 22:04
Hehe. I already know I'm fucking special, but this don't make Proof any better. See, I can stay on topic waxing lyrical about films, saying Proof's anything butt. Just another self infatuated drama, playing in minor league. That's all I could gather, over.

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 06:34
... de unde se vede k Artistii (regizorii, actorii, dop-istii etc) nu pot fi creditati k 'obiectivi' in materie de filme: au idiosincrazii (respectabile, altminteri!) & nu pot fi ecumenici when it comes to genres, styles & stuff.

slava domnului k nu sint Artist!

Bogie
28 Mar 2006, 08:57
Prost film...numai a matematicieni nu semanau personajele...rockeri matematicieni? un cantec numit "i"? :shock: - penibili...iar Hal spunea numai tampenii..imi aduc aminte de glumitele lui nesarate, tentativa de flirt, in timp ce tatal Catherinei astepta inmormantarea...nu convinge deloc...prefer "A beautiful mind"

st3fan
28 Mar 2006, 13:13
numai a matematicieni nu semanau personajele...rockeri matematicieni?
Da, cunosc rockeri matematicieni.

Supastar
28 Mar 2006, 13:15
numai a matematicieni nu semanau personajele...rockeri matematicieni?
Da, cunosc rockeri matematicieni.

si eu cunosc mult mai multi matematicieni rockeri decat ne-rockeri (care e antonimul de la rocker?:oops: )

Bogie
28 Mar 2006, 13:40
Hmm...eu ma refeream la formatie, nu la ce asculta...si era un exemplu de superficialitate, intalnita de atatea ori in filme de cacat, cu blonde la 25 de ani savante renumite, cu genii cool care mai scuipa cate o idee fundamentala cand au putin timp liber, printre party-uri si baute cu prietenii etc.

Supastar
28 Mar 2006, 13:53
good will fukin' huntin' kinda type? :shock:

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 17:30
eu kiar nu inteleg care-i problema lui bogie. ok, nu i-a placut filmu, asta nu e o tragedie - dar de aici si pina la 'nu exista matematicieni asha', 'o tipa de 25 de ani nu poate fi geniu matematic', 'nu exista rockeri matematicieni' samd e cale lunga... oare kiar e nevoie de sondaje & statistici & stuff in state pt a scrie o poveste dspr?? for chrissake, e o fictiune!! adica, a fost o piesa de teatru - care a cunoscut un mare succes btw! - turned into a movie... nu cred k era necesar k autorul ei sa fi facut studii de piata k sa vada daca exista sau nu ce zice bogie k nu exista. ma rog, asta se face indeobste la hollywood - dar asta nu e film hollywoodian, as opposed to 'a beautiful mind'! - si eu credeam k tocmai asta il face mai interesant. sau mai subtil. cu exceptia finalului happyendizat, sincer, eu nu vad 'clisheele' pe care le-a vazut bogie.
daca filmu lui howard nu era bazat pe cazul john nash, ar fi putut spune ac. lucru si dspr el... dar - repet - who cares?

Bogie
28 Mar 2006, 17:56
O fictiune trebuie sa fie credibila in contextul ei.
Ce am spus eu sunt doar mici amanunte care au creat o atmosfera falsa; asa cum a mai spus cineva, e vorba de schematizarea personajelor..ar fi fost mai interesant daca tipa ar fi incercat sa fure munca tatalui; m-am saturat de filme atat de liniare, de previzibile si plictisitoare.
Nu ai vazut cliseele? hmm.....discutiile dintre surori, vanzarea casei, cearta cu Hal care nu o crede, revenirea lui, finalul etc...

Ambra Blu
28 Mar 2006, 18:01
... de unde se vede k Artistii (regizorii, actorii, dop-istii etc)

ALSule, si eu sint la fel de fericit ca dumneata ca nu esti artist (desi ati avut citeva incercari in acest sens, iar anumite rinduri si texte de-ale dumneavoastra dau dovada de o autentica traire literara, un simt al nuantelor si o sensibilitate iesita din comun pentru un critic de film), insa dop-ist se zicea in anii '60. Acum, pe platouri, li se zice simplu - dp.

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 18:34
ma rog, am vrut sa fiu amabil - in particular eu zic, de-a dreptu, operator.

iar daca ti se pare k e o coketarie de-a mea kestia cu non-Artistul: wrong again: i feel proud NOT to belong! la citi Artisti & cite Talente massive are tzara asta, i just dont want to be part of that - or any other - crowd ;)

Ambra Blu
28 Mar 2006, 20:53
Grupul Artistului il saluta pre capitanul grupului-celor-care-nu-sint-artisti-deci-nu-nasc-lucrari-artistice-caci-nu-pot-dar-prefera-sa-comenteze-de-pe-margine-vai-ce-descriere-lunga, Alex Leo Serban.

Alex Leo Serban
28 Mar 2006, 21:03
mai draga ambra,
thought u knew (me) better than that: nu k nu 'pot', ci k nu vreau, ok? there's too many already on that pasture - si mie-mi repugna multimile. take it as twisted snobbery if u want, but i stand by my choice. (unul din textele mele la care tin cel mai mult se keama 'sterilitate' & it's in praise of non-creativity!)

Ambra Blu
28 Mar 2006, 21:19
Eu zic ca tu nu poti sa faci un film (ex: sa coordonezi o mina de oameni care sa faca ce zici tu, sa montezi, sa filmezi, sa scrii, sa umbli prin locatii). Nu e vorba de nu vreau (ca la literatura) e vorba de nu pot, as in 'nu pot'. Ca, in rest, stii vorbi graiul Literelor si Ideelor, e deja alta chestie.

europe_east
29 Mar 2006, 00:37
eu kiar nu inteleg care-i problema lui bogie. ok, nu i-a placut filmu, asta nu e o tragedie - dar de aici si pina la 'nu exista matematicieni asha', 'o tipa de 25 de ani nu poate fi geniu matematic', 'nu exista rockeri matematicieni' samd e cale lunga... oare kiar e nevoie de sondaje & statistici & stuff in state pt a scrie o poveste dspr?? for chrissake, e o fictiune!! adica, a fost o piesa de teatru - care a cunoscut un mare succes btw! - turned into a movie... nu cred k era necesar k autorul ei sa fi facut studii de piata k sa vada daca exista sau nu ce zice bogie k nu exista. ma rog, asta se face indeobste la hollywood - dar asta nu e film hollywoodian, as opposed to 'a beautiful mind'! - si eu credeam k tocmai asta il face mai interesant. sau mai subtil. cu exceptia finalului happyendizat, sincer, eu nu vad 'clisheele' pe care le-a vazut bogie.
daca filmu lui howard nu era bazat pe cazul john nash, ar fi putut spune ac. lucru si dspr el... dar - repet - who cares?

bogie are dreptate cu unele chestii. e suparator sa vezi cum in good will hunting de eg. ditamai profesorul universitar se lumineaza la fata cand descopera ca, aaaaa, daca simplifici nustiucefractie, atunci, ei da, iese problema. la fel si cu matematica facuta intre pauze de partyuri and so on. e vulgar, cum bine zicea cineva mai sus.

(pe de alta parte, bogie n-ai dreptate, poate nu in ro, dar in alte parti exista si matematicieni care au formatii rock-eu personal cunosc una-- si melodii care se cheama 'i', aveau si grupul de care zic eu ceva asemanator.. asa ca mi-e teama ca se insipra din realitate la faza aia)

plus, sunt pare singura care cred ca gwynneth e nesarata, aici, si in general?

Alex Leo Serban
29 Mar 2006, 06:28
draga europe_east, ca de obicei, 'spiritul de finete' feminin isi spune cuvintul :P
vreau sa stii k nici eu n-o sufeream pe gwyneth, mi se parea plina de fitze, in plus casatorita cu nesaratul ala de chris martin... kiar nu o aveam deloc la inima! pina la ac. film, care mi-a revelat-o k (mare) actrita!! cred k trebuie recunoscut ac. lucru - regardless of likes & dislikes: nu stiu altii cum sint, dar mie, in general, imi place sa-mi pun la test parerile anterioare...

pt ambra

ok, bingo, 'nu pot' sa fac film, ai bunghit-o - dar stii de ce? pt k nu vreau sa lucrez in ekipa (am mai zis, de altfel, kestia asta!), sa-mi pierd rabdarea cu x sau y care nu fac exact ce zic eu etc etc. a comenta e mai confortabil - si eu iubesc confortul.
in skimb tu, draga ambra, vei face film dupa film, spre victoria finala... care va fi, ce? un premiu la b-est 2016?? impress me: be the new wong kar-wai! if u can't achieve that, u r just water under the bridge.

gionloc
29 Mar 2006, 15:44
impress me: be the new wong kar-wai! if u can't achieve that, u r just water under the bridge.

nu nu,
sa nu fie un nou wong kar way, ci sa fie dã seim old Ambra, dar sa faca filme de talia celor ale lui WKW.

Serghei
02 Apr 2006, 01:23
filmu-i bun...something like uncle Leo's Old Spice cologne.

Alex Leo Serban
02 Apr 2006, 06:46
cine-i 'leo'?
(btw, eu folosesc numai acqua di parma...)

Ambra Blu
02 Apr 2006, 11:09
Era din Arizona Dream

Serghei
02 Apr 2006, 11:14
ala care vindea Cadillacuri in arizona...nici o legatura cu unchiasul autohton,care isi vinde cuvintele in Libertatea.

Alex Leo Serban
02 Apr 2006, 12:54
ce ma enervezi!! si ma rog, de ce ma faci 'unchiesh'??? i am rather everybody's stepmom! :?

Nona_nb
04 Apr 2006, 11:27
L-am vazut noaptea pe la 3,dupa o zi foarte incarcata si daca nu am adormit uitandu-ma la film ..asta deja spune multe.Mi s-a parut un film extraordinar,bine construit,coloana sonora mai mult decat adecvata,distributia super tare.Paltrow joaca magistral...si nu e singura care-i la inaltime.Este in orice caz un film putin pretentios,dar merita.Nu stiu daca-i mai bun decat A beutiful mind,dar in orice caz e pe aproape.Il recomand... ;)