PDA

View Full Version : Berlinale 2006

Nae
10 Feb 2006, 02:14
merge careva?
ALS, te gasesc la premiera la 'Legaturi Bolnavicioase'? (btw, ai grija, cauta-l in Panorama section, ca nu-i in competitie... m-ar si mira.)
altcineva? vr-un Talent la Campus?

i'll drop in for some days, see you, maybe...

Longshot
10 Feb 2006, 11:18
in lipsa unei liste facute dragut cu ceva timp inainte, cam cum aveau aia de la venetia pe site, i-am tot asteptat pe nemti sa puna si ei programul. cu chiu cu vai au izbutit. asa ca na, benoclati-va :

http://www.berlinale.de/en/programm/berlinale_programm/programmsuche.php

Alex Leo Serban
10 Feb 2006, 11:28
merge careva?
ALS, te gasesc la premiera la 'Legaturi Bolnavicioase'? (btw, ai grija, cauta-l in Panorama section, ca nu-i in competitie... m-ar si mira.)
altcineva? vr-un Talent la Campus?

i'll drop in for some days, see you, maybe...

nu, voi fi la avanpremiera 'love sick'! adica miine, la market screening.
probabil ca nu stii, nae junior baby, dar si la panorama se dau premii; si, anyway, toata lumea (lumea 'in the know', so to say) stie ca panorama are filmele cele mai cool, so... :P
in juriul de la forum e si cristi mungiu, intilnit ieri briefly.
alti romani, deocamdata, nu.

jeleu
10 Feb 2006, 11:43
asteptam impresii despre prairie home companion breakfast on pluto si, de ce nu, v for vendetta

Alex Leo Serban
10 Feb 2006, 11:57
'praerie home...' se vede abia duminica; abia astept! acush, in 1/2 h, 'syriana'... care nu ma atrage deloc!
dar, pt relatari, ma tem ca va trebui sa cumparati publicatiile in care scriu :P
aici - doar birfe...

Alex Leo Serban
11 Feb 2006, 19:10
nae, eat your heart out: tocmai am vazut filmul lui giurgiu, si nu e
rau deloc! toti joaca f bine (maria popistasu e o revelatie!), relatii convingatoare, un look f diferit de alte filme romanesti (imaginea lui alex sterian is a standout!) si o lume sofisticat-adulta care, iarasi, nu seamana cu ce se vede indeobste la noi... 7/10
cei care spun ca e prost, sau "o catastrofa", have got issues.

intre timp, bifat
"snow cake" (filmul de deskidere... waddawaste! sigourney weaver in rol de autista face toti banii, carrie ann moss f sexy, dar alan rickman way too british... parca avea vata in gura) 5/10
"a soap" (danez), post-dogma like, relatii si interpretari bune, dar finally, whats the point? 6/10
"slumming" (austriac), destul de interesant 7/10
"container" (lukas moodysson, filmat in parte la tiff :P )... forget about it! 4/10
"the new world" (terrence mallick: dupa un inceput so-so am vrut sa plec, apoi am vrut sa dorm badly... am ramas... finalul e f ok. cred ca daca taia 3/4 din el iesea ceva suportabil) 6/10
"particulele elementare" (nemtesc, dupa houellebecq) not bad, desi cam soapy filmat si facind doar pe 1/2 justitie romanului, adica evacuind tot ce era colaj/clonaj si reflectie and stuff... moritz bleibtreu ar merita un premiu de interpretare, dar si celalalt (frate-su, djerjinski savantu) e bun 8/10

Nae
11 Feb 2006, 20:08
alsule, tare ma dezzzzzamagesti.... :sleep:

no kiddin, daca ti-a placut lovesick, si nu ti-a placut moodysonu, inseamna ca ai imbatranit, si ca nu mai stii how quality tastes. asa ca... nu mai avem prea multe de vorbit. adieu.

container... f. frumos, intensiv, dar si f frustrant (folosind cuvintele regizorului)... un film care merita vazut exact pentru felul in care te face sa te simti, si felul in care te tine pe toata durata lui. 9.5/10 de la mine, 10/10 de la BULUMULU.

ultimul miike, big bang love, juvenile a. un film plin de simbolism, cu o poveste cel putin interesanta, dar ciudata. dupa parerea unora (BULUMULU) prea... partial labarita... dupa parerea mea prea intensiva pentru o singura vizionare... deci, 10/10 de la mine, si 8,56/10 de la BULUMULU.

in rest, vreme destul de primitoare prin berlinu nostru, cu lume frumoasa, cu mult noroc la filme, si cu www.euroeyes.de pentru vizionari mai placute.

alors, dear als, go to sleep. berliner tip, only for you, check out pliz, pe langa potsdamer strasse, ceva mai departe de potsdamer platz, un mic local pentru tine, in care-ti garantez o noapte de neuitat... KumpelNest 3000. chiar exista, si promit ca n-o sa pleci dezamagit (si nici singur) enjoy. ;)

obvious
11 Feb 2006, 20:51
"vorbiti incet sau poate chiar in soapta
azi sunt neputincios ca o matasa"...

there although not, my berlin.

hi, guys.

Airlight
11 Feb 2006, 20:57
9.5/10 de la mine, 10/10 de la BULUMULU.

10/10 de la mine, si 8,56/10 de la BULUMULU.

bey voi sunteti acolo impreuna, la pachet sau dati note asemanatoare ca sa iasa solfegiul ? :D

if so, incercati sa vedeti twice the movies, sa iasa recenziile mai substantiale. zic io.

Alex Leo Serban
12 Feb 2006, 10:08
re: 'container' = arty fartsy stuff, 'experimental' k acu 40 de ani... inteleg ca pe tine & frat-tu v-a dat pe spate, dar eu, dear nae baby, am fumat demult kestiile astea... maya deren, kenneth anger, jack smith & jonas mekas are no strangers to me ;)
tocmai am scris despre 'container', 'particulele...' & 'slumming' pt idei in dialog. dar acolo n-am dat 'note' :lol:

in rest, thnx 4 the tip, dar am cu cine sa fu.ck.

Alex Leo Serban
12 Feb 2006, 16:58
am uitat sa-l trec - printre referintele video-experimentale pt 'container' - pe stan brakhage; il aminteste o cronica aparuta astazi, care spune cam ce-am spus si eu (pt idei in d): ca moodysson s-ar putea sa-si piarda si o parte din fanii pe care i-a avut... ;) (including me!)

vazut ult. altman, 'a prairie home companion': MI-NU-NAT! un fel de (sadly!) film-testament (altman implineste 81 de ani pe 20.02), combinatie de fellini ('e la nave va') & 'all that jazz', dar facut cu obisnuita 'altman touch', adica virtuoz (un moment de improvizatie will go down in history as one of the funniest scenes ever made!). casting impecabil: meryl, lily tomlin (aproape neschimbata!), woody harrelson & john c. reilly as singing cowboys :P, kevin kline in a sterling performance as 'guy noir', virginia madsen as the angel asphodel :love: ... pina si lindsay lohan devine comestibila in ac. altman!! rizi & plingi in ac. timp (uneori de aceleasi glume - nu toate bune, but hey, who cares?). in plus, desi totul e pe muzica country, iti vine sa cinti la final...
referinte galore, dar - dincolo de astea - o poveste bine inchegata, spusa magistral & sentimentul ca esti pe miini sigure & ca cpt. altman te va duce, sigur, la mal.
deocamdata, singurul film de la berlinala de la care iesi impacat... 9.5/10

alex2
12 Feb 2006, 17:47
hai als, ca mai sunt si alti romani la berlin...ma mir ca nu i-ai ochit :P

Airlight
12 Feb 2006, 18:05
Cineva sa-mi explice si mie aceasta bucurie (bucatarie) a cercului cu adevarat vicios: de unde gloria unui film ca un meniu expirat, care e trambitat cu atat mai interesant si degustabil cu cat se pot recunoaste bucati din el regurgitate de altii de-a lungul timpului ?

In acel moment, pentru ca n-a mai ramas mare lucru de descoperit, placerea descoperirii e rapid inlocuita cu placerea liberei asociativitati, iar privitorii se simt flatati - caci partasi, nu ? alaturi de "Creator" - la referintele comune pe care acesta din urma le ofera publicului lui "cunoscator". E stupid si nepoliticos; e ca si cum am rade, eu si cu tine, la un banc pe care-l stim amandoi, mandri ca nimeni altcineva din public n-a inteles aluzia..

E o modalitate de consum al produsului filmic care ignora eventuala lui forta dramatica, dar exulta asemanarea cu orice alte acte oficiale "aplaudabile" sau "premiate" sau, ma rog, de care vorbeste toata lumea..

E un exercitiu de privire vanitoasa (as in "i'm part of it") intamplata sub ochii unui autor epuizat si ingaduitor.

E un fariseism monden, dati-mi voie s-o spun.

Bulumulu
13 Feb 2006, 01:57
9.5/10 de la mine, 10/10 de la BULUMULU.

10/10 de la mine, si 8,56/10 de la BULUMULU.

bey voi sunteti acolo impreuna, la pachet sau dati note asemanatoare ca sa iasa solfegiul ? :D

if so, incercati sa vedeti twice the movies, sa iasa recenziile mai substantiale. zic io.

:lol: din pacate azi s-a si terminated excursia la berlinala pt moi, cu parrere de rau ca n-a mai durat si cu un brightly looking forward 07.

Alex Leo Serban
13 Feb 2006, 09:59
pt airlight

ha!?! :? r u talkin to me???...

ieri vazut/& iesit dupa 1/2 h!/ ult. chen kaige, 'the promise': the, HORROR, the HORROR! o timpenie monumentala, efecte speciale de toata jena & niste culori de calendar... exista o limita, totusi, pt cit kitsch poti suporta intr-o viata, no need to feed it with chinese pix :hmm:

Airlight
13 Feb 2006, 10:05
pt airlight
ha!?! :? r u talkin to me???...

Eu vorbesc de fenomen in general, nu de diferenta specifica pe care o demonstrati cateodata.

Alex Leo Serban
13 Feb 2006, 13:15
nu poti vorbi de 'fenomen in general', ca nu sintem la cursul de materialism stiintific!
filmul e excelent, cf si cronicile & cotatiile aparute astazi in 'variety', 'screen' etc :P este si clever, si entertaining, si feelgood, si tot ce vrei. chapeau pt master altman, care a reusit sa vina cu - deocamdata - cel mai bun film al berlinalei!
asta asa, 'in particular'...

Airlight
13 Feb 2006, 13:43
sunt sigur ca ati inteles ce vreau sa spun.

crissis
13 Feb 2006, 16:02
ma bucur sa aud ca altman e inca in mina. astept filmul in romania, cind va fi sa fie...

Nae
14 Feb 2006, 00:35
[bla bla] dear nae baby, am fumat demult kestiile astea... maya deren, kenneth anger, jack smith & jonas mekas are no strangers to me ;)

in rest, thnx 4 the tip, dar am cu cine sa fu.ck.

lol, ce tare esti, ai vazut si tu filme de maya deren si de kenneth anger... hai nu mai spune... sa stii, ca si altii.

dece am scris ce-am scris despre container, este pentru c-am fost impresionat de tematica aleasa, care e o critica adusa perfect la punct a societatii noastre. in rest, si pentru cojoneles aratate de moodyson, care a facut filmul asta de placere, si nu ca sa impresioneze niste critici bashiti....
iar daca-ai fii stat pana la sfarsit (ceea ce nu cred), l-ai fi auzit vorbind, si ai fii inteles si tu ce-nseamna sa creezi ceva, si nu sa injuri numai ca nu ti-a placut tie... simple as that... eu cu experienta mea pana acuma, l-am inteles pe moodyson, si mi-a placut felul in care s-a prezantat cu filmul asta.

in rest, berlinul s-a incheiat si pentru mine... am mai vazut cateva filme, insa ma doare sufletelul sa scriu despre ele, stiind ca alsh o sa scuipe si-o sa faca urat din nou... asa ca-l las pe el sa scrie, ca vad ca va place.

alors, alshi dear, keep up the good work.

and anyway, citandu-l pe Chan Wook Park: 'filmmakers are last group of persons able to criticise a movie, simply because they understand the creation as such too well, and are blinded by the effort... the others, those in the cinemas, judge... never necessarily right.'
-Berlinale Talent Campus, 13.02.2006

i rest my case :sleep:

Alex Leo Serban
14 Feb 2006, 11:41
bad news for you, nae baby: si altor 'critici bashiti' le-a placut filmul lui giurgiu - cf cronik de azi, din 'variety', semnata nu de orisicine, ci de unul din criticii consacrati ai celebrei publicatii: derek elley :P
cronik e pe prima pagina si are k titlu 'sick pic suffers no ill effects' ('sick', de la 'sick love', titlul englezesc al filmului, care - in paranteza fie spus - nu mi se pare f inspirat; cred k mergea mai bine ceva gen 'sick liaisons'...)

in rest, sint si eu de acord cu dl park: 'filmmakers'-ii nu pot sa judece la rece un film pt k sint 'too much into it', n-au distanta necesara si nu mai vad padurea din cauza copacilor (gen nae & bro la 'container' - a sick(ening) failure by all accounts!). criticii, pe de alta parte, se pot insela - dar macar conditiile preliminare de judecata sint indeplinite!

faptul ca nea moodyson a facut porcaria dumisale 'din placere' nu e o circumstanta atenuanta... poate k, daca il facea 'din neplacere', iesea mai bine :lol:

Nae
14 Feb 2006, 12:03
alshy baby dear, stick to fishing from now on.

love sick is bad, ca titlu, dar si ca film. asta e parerea mea. vedem reactiile publicului roman. hehe, ne radem, pun pariu.
anyway, din punct de vedere a unui filmmaker, e mai bine sa faci un film cu care sa incerci sa spui ceva personal, decat sa te auto-cenzurezi ca sa faci ceva pe placul unor critic sau pe placul publicului larg... asa ca i stand behind dear moodyson (nice guy by the way, really), si-l sustin oin a face astfel de filme mai departe.... si cred ca toata sala din berlin care-a stat pana la final il sustine la fel...
i found that picture deeply emotionant. am avut momente in care-mi venea sa plang in hohote...

in alta ordine de idei.... 4:30 ti-a placut?

Airlight
14 Feb 2006, 12:12
stai linistit, nu facem noi filme pentru critici .. :D

actually, unora din ei le simti frustrarea ca ei n-au fost in stare.

Alex Leo Serban
14 Feb 2006, 13:59
mai multe kestii aici, pe care tre sa le pun la punct (nu-mi plac 'the loose ends'...)

1 (pt nae) inkipuie-ti k am stat pina la sf. 'container'-ului, si am asistat si la q & a-ul cu yr beloved lukas m! dar nu m-a convins nici k vorbitor... iar daca vroiam sa-l cunosc, all i needed to do was to stay for the press conf la tiff... actually, am plecat de la ea 8) nu ma intereseaza sa cunosc 'filmmakers'! daca se-ntimpla sa-i cunosc, totusi - 'viata e complexa & are multe aspecte', eh? -, asta e, ce sa fac; unii sint kiar umani :lol:
2 in general, sint un aparator al experimentelor & arthouse stuff-urilor, dar... nu ale celor expirate, rasuflate & reciclate! mie, de pilda, mi-a placut mult 'a hole in my heart' - mai mult decit 'lilya 4-ever'!! (andrei gozo, hope u don't read this!) -, dar asta nu-nseamna ca orice are 'the experimental stamp on it' meets my unconditional acceptance...
3 (pt airlight) mda, frankly - si eu am vrut sa fac film... asta se-ntimpla pe la 18 ani. intre timp mi-a trecut, din prea multe motive pt a fi insirate aici (si totusi, unul trebuie: nu mi-ar placea sa ma inham la o arta colectiva!). DAR: kestia cea mai definitorie (pt mine) as to why i don't want any of this este: daca nu poti fi hitchcock, dreyer, godard, fellini sau bergman - forget about it!
refuzul meu vine din orgoliul de a nu putea fi number one...

Cinemania
14 Feb 2006, 14:13
...dar esti ca critic? no offence intended, just asking

raptor
14 Feb 2006, 14:45
DAR: kestia cea mai definitorie (pt mine) as to why i don't want any of this este: daca nu poti fi hitchcock, dreyer, godard, fellini sau bergman - forget about it!
refuzul meu vine din orgoliul de a nu putea fi number one...

.chestie stupida de altfel, offense sau no offense...arta nu e o chestie de orgoliu. arta e o evolutie a sinelui, indiferenta de lumea exterioara si de taxonomiile ei .

Airlight
14 Feb 2006, 14:54
hail to the raptor, he nailed it again.

ALS, incep sa inteleg si de unde disjunctia noastra profunda. La unul din noi valorile tin de ego, la celalalt de fiinta.

o viata frumoasa va doresc.

EgoN
14 Feb 2006, 15:06
nu pot sa nu ma amuz de faptul ca a.l.s-ul va tot arunca momeli si imediat va aruncati dupa ele :lol: . continuati, va rog 8)

Cinemania
14 Feb 2006, 15:21
unii pescuiesc si prind pesti, bocanci sau mortaciuni, iar unii stau in boscheti si se uita :D

Airlight
14 Feb 2006, 18:33
adica unii e jmecheri si unii e prosti, asta incerci sa ne transmiti domnu' EgoN ?

pentru mine, pana a veni in bucuresti, antonimul cuvantului 'destept' era 'prost': asa invatasem acasa. aici am invatat ca antonimul lui destept e, cica, fraier.

adevar iti spun tie, EgoN, nu stii cine "momeste" pe cine.

Alex Leo Serban
14 Feb 2006, 21:19
...dar esti ca critic? no offence intended, just asking

nu. sint ca a.l.s.
it's more than enough ;)

pt raptor

very true. dar in momentul in care iti pui problema, nu poti sa nu-ti pui si problema ASTA...

pt airlight

domnu, mai trageti pe dreapta!

raptor
14 Feb 2006, 22:07
very true. dar in momentul in care iti pui problema, nu poti sa nu-ti pui si problema ASTA...

.gasesc ca e anormal si de nedorit (ca sa folosesc termeni mai ingaduitori!!!!!)sa se intample asa ceva. punct.
.in fine...zi mai bine ce mai e pe la nemti, polemica mai incolo.

Bulumulu
15 Feb 2006, 03:16
just do it, think about prostitution later ;)
cu alte cuvinte... nu faci filme pt k sa fi no.1 ci pour l'amour de l'art et de l'expression artistique, si nici primar pt ceilalti... in ce ma priveste, nu critica face filmu, ci stiti voi cine...

Alex Leo Serban
15 Feb 2006, 09:39
... "l'amour de l'art", ma pishe, ca sa zic asha! cine-a spus ca trebuie sa faci ceva - adica sa pui mina pe o camera de filmat - ca sa-ti dovedesti "amorul pt arta a saptea"?? ce idee colectivist-stahanovista e asta?? adica, nu poti sa fii un contemplator avizat - un cinefil, adica? (mai ales ca, more often than not, gustul & eruditia sint mai sigure & mai consistente de aceasta parte a baricadei decit de cealalta!)

in ce ma priveste - ok, sint "anormal"; i just don't feel that urge sa fac film! mi se pare mult mai rewarding - pt mine personal, nu generalizez! - sa vad/admir decit sa ma pun sa produc... degeaba zici, raptore: daca nu-ti pui problema pozitionarii pe o piata deja suprasaturata de "genii" (cel putin autohtone...), esti in flagrant delict de angelism. in ce ma priveste, consider ca - daca mai multi si-ar pune problema: CE aduc eu nou in cinema?, si: CIT de important este ceea ce vreu eu sa spun? - am avea, fortunately, mai putine pelicule mediocre si sub-mediocre to deal with! cine are urechi de auzit, etc...

la berlin, deocamdata, tot filmul lui altman conduce in topuri - in ciuda prezentarii ieri, in concurs, a docu-dramei "the road to guantanamo" (la care n-am rezistat pina la sf.; consider ca winterbottom face - si el - prea multe filme... in plus, "probl." detinutilor de la guantanamo - sorry -, mi se rupe: eu i-as omori oricum pe toti, cu probe sau fara :P )

am mai vazut "invisible waves", al thailandezului care a facut superbissimul "last life in the universe", dop-at de chris doyle: sub "last life...", dar totusi cu un ton & o atmosfera f distinctive, ceva intre kaurismaki & kitano, pina la urma destul de surprising & de interesant: o poveste despre guilt & redemption prin acceptarea pedepsei; dostoievski turned zen.

si iranianul "it's winter", heavy going, dar frumos filmat si - desi ziceam ca mi s-a acrit de filme iraniene - cu un ceva care-l distinge de puzderia de "makhmalbafanisme"...

Airlight
15 Feb 2006, 11:29
ALS

Va asigur ca, la capatul celalalt al camerei pe care va pishatzi dvs., situatia nu e deloc comfortabila.

Ceea ce punem noi in joc e cam tot ce avem mai bun ca resurse. Timp, bani, intelegere, dedicare, emotie. O facem nu pentru o vanitate personala, asa cum ar scrie unii texte, ci pentru ca nu putem altfel. Pentru ca nu ne-am fi fideli mintii noastre si sufletului nostru. Pentru ca avem de spus lucruri atat de interesante si de importante incat credem ca merita sa le vada si sa le auda toata lumea.

Ceea ce intelegeti (sau nu intelegeti) din ele depinde de dvs. E bine insa sa stiti de ce facem ce facem.

Cinemania
15 Feb 2006, 12:05
se inteleg foarte bine criticii cu producatorii, ain't that right? :lol:

zizi
15 Feb 2006, 14:23
bad news for you, nae baby: si altor 'critici bashiti' le-a placut filmul lui giurgiu - cf cronik de azi, din 'variety', semnata nu de orisicine, ci de unul din criticii consacrati ai celebrei publicatii: derek elley :P
cronik e pe prima pagina si are k titlu 'sick pic suffers no ill effects' ('sick', de la 'sick love', titlul englezesc al filmului, care - in paranteza fie spus - nu mi se pare f inspirat; cred k mergea mai bine ceva gen 'sick liaisons'...)

http://www.variety.com/review/VE1117929564?categoryid=1263&cs=1

Nae
15 Feb 2006, 17:00
ALS

Va asigur ca, la capatul celalalt al camerei pe care va pishatzi dvs., situatia nu e deloc comfortabila.

Ceea ce punem noi in joc e cam tot ce avem mai bun ca resurse. Timp, bani, intelegere, dedicare, emotie. O facem nu pentru o vanitate personala, asa cum ar scrie unii texte, ci pentru ca nu putem altfel. Pentru ca nu ne-am fi fideli mintii noastre si sufletului nostru. Pentru ca avem de spus lucruri atat de interesante si de importante incat credem ca merita sa le vada si sa le auda toata lumea.

Ceea ce intelegeti (sau nu intelegeti) din ele depinde de dvs. E bine insa sa stiti de ce facem ce facem.

amin.

Alex Leo Serban
15 Feb 2006, 18:07
pai tocmai asta zic si io: k n-ar strica putin spirit (auto)critic si la voi, astia, "crheathorii"... altfel, kestia asta cu 'ma da arta afara din casa', 'imi pun sufletu pe tava' blabla - pe mine unu ma lasa rece: mai bine sa duci critica pina in pctul sterilitatii totale decit sa produci filme de 2 lei cu care sa poluezi videosfera ;)

Airlight
15 Feb 2006, 21:10
aveti ceva profesional sa-mi reprosati, dle Serban ? v-a nemultumit ceva din ce am facut pana acum ?

altfel, poza caustica de circumstanta, cu ochiul la don'shoare, nu justifica superficialitatea.

si - cu sufletul, cu arta, blabla - nu vorbiti de lucruri pe care nu le cunoasteti.

Alex Leo Serban
15 Feb 2006, 21:16
domnule,
nu te cunosc, si nu ma intereseaza sa te cunosc!
in general, e preferabil sa nu cunosti artistii: ii poti critica fara mustrari de constiinta (nu ca as avea asa ceva, btw :lol: )...

Airlight
15 Feb 2006, 22:58
atunci taci din gura.

herbert
16 Feb 2006, 00:58
mai "creatorilor", nu-l abateti pe als de la trebi... las' sa scrie impresii, cronica mondena, cioburi critice aici... stapaniti-va idiosincrasiile. toti le avem, inclusiv eu, care sunt o bunatate de om :)
nu faceti teoria meseriei, faceti fiecare cate o capodopera si veti fi laudati, pretuiti... teoria strica omenia, vorba lui Gellu Naum...
Nae, decat sa-l moralizezi pe als (oricum nu-l atinge), mai bine scrie niste cronichete la filmele vazute la Berlin, cum faceai altadata. poate ne alegem si noi cu ceva, iar tu iti slefuiesti stilul...

Alex Leo Serban
16 Feb 2006, 10:51
atunci taci din gura.

atunci hai sictir.

Alex Leo Serban
16 Feb 2006, 11:03
mda... revenind la berlinala: heath ledger (care mi se pare, pe zi ce trece, the best (young) thing around! cred ca-l va depasi curind pe russell si-l va ajunge din urma kiar si pe tom hanks 8) ) face un rol EXTRAORDINAR in 'candy', un pic australian in acre mai joaca abbie cornish (ati vazut-o in 'somersault' - bunutza si ea) si geoffrey rush (in rolul unui prof de chimie gay & junkie & stuff); filmu e so-so, adica nu e rau - love story witk coke (pudra alba, nu lichidu maro!) -, dar nici ceva sa cazi pe spate. heath insa merita cu prisosinta un premiu de interpretare! desi, parca vad (ca anu trecut) ca nu-l va lua el, ci cine stie ce ciumete din vreun film iranian, german sau croat. :( (btw: vazut aseara, la cocteilul - ca 'party' nu pot sa-i zic - de dupa premiera 'leg. bolnavicioase', cu antoine b, bossu de la independenta, care-mi spunea ca la cesaruri favoriti sint michel bouquet & romain duris, ambii :love: ; cum veteranul bouquet, insa, N-A LUAT NICI UN CESAR (!!!), este dat drept cistigator - pt rolul (extraordinar) pe care-l face as 'president mitterrand' in 'le promeneur du champ de mars', vazut aici la berlinala anu trecut... inchid paranteza cesariana)

in rest, morozitate generala. criticii sint nemultumiti de editia 2006 (as always), herr kosslick (directoru) zice ca publicului ii place.
peste 1 h 1/2 se vede nea chabrol cu isabella lui (huppert), nu stiu, parca n-am prea mare asteptari: chabrol makes good wine, da niciodata nu mi s-a parut un regizor kiar de nota 10, ci de un 8, 9, p-acolo... in orice caz, se profileaza o editie a 'dinozaurilor': altman ( :love: ), chabrol & then lumet. daca venea si de oliveira (dar asta face doar cannes-u sau venetia), sarea media de virsta la 300 de ani...

Airlight
16 Feb 2006, 11:15
atunci taci din gura.

atunci hai sictir.

respect.

Ambra Blu
16 Feb 2006, 11:19
am mai vazut "invisible waves", al thailandezului care a facut superbissimul "last life in the universe",

Pe-asta il vreau neaparat. Vad ca e tot cu Tadanobu Asano si tras tot de Doyle. M-am uitat la trailer. Ratanaruang stie meciul grav de tot.

Leonard
16 Feb 2006, 12:42
am mai vazut "invisible waves", al thailandezului care a facut superbissimul "last life in the universe",

Pe-asta il vreau neaparat. Vad ca e tot cu Tadanobu Asano si tras tot de Doyle. M-am uitat la trailer. Ratanaruang stie meciul grav de tot.
Aºa e! Eu în lipsã de altceva (fiindcã am consumat anul trecut precedentele 3 filme regizate) am luat Citizen Dog la care e doar povestitor pe voice-over.

Alex Leo Serban
16 Feb 2006, 18:31
vin diesel - absolut fabulos in filmu lui nea lumet, 'find me guilty'!
filmu ca filmu - another courtroom drama from mr lumet..., clasicutz & shontic-shontic, ajunge la destinatie ca-n the good ol'days -, da vin (cu par & body language de italian) e simply too good to be true :love: a strong contender pt heath l, from my pov!

cit despre tanti huppert in filmu lu nea chabrol - ce sa mai zici... sint actori & actrite care-ar trebui sa ia premiu pt fiecare rol pe care-l fac! huppert = the european streep; she's just damn perfect.

dar toti sint f f buni in ac. thriller economic (despre embezzlement-urile din lumea marilor finante, abuzuri & stuff), cu huppert a standout in rolul unei judecatoare nevrotice care lasa viata personala on hold pt a vina the big sharks... titlul filmului: 'l'ivresse du pouvoir', iar nea chabrol il face (regie & 1/2 scenariu) brici in prima 1/2 ora, apoi mai scade pe parcurs, but it still has its (juicy) moments from then on. cred k, daca era cu 15-20 min mai scurt, era mai bine si pt el, si pt public.

jeleu
16 Feb 2006, 20:55
vin diesel - absolut fabulos in filmu lui nea lumet, 'find me guilty'!
filmu ca filmu - another courtroom drama from mr lumet..., clasicutz & shontic-shontic, ajunge la destinatie ca-n the good ol'days -, da vin (cu par & body language de italian) e simply too good to be true :love: a strong contender pt heath l, from my pov!

Cel putin din trailer se vede foarte bine filmul

marx
16 Feb 2006, 22:34
atunci taci din gura.

atunci hai sictir.
Eclatant !!!

Alex Leo Serban
17 Feb 2006, 10:48
tocmai am vazut filmu iranian (jafar panahi, cel cu 'cercul'), 'offside' - f f bun!! mi-a amintit (mult) de 'reconstituirea' - minus sf. tragic de acolo...
cred c-o sa ia ceva - poate pe la pr. de regie, p-acolo.
oricum, este altceva decit the usual iranian fare: un film f subversiv facut lightheartedly, cu cine-veritate & voie buna :P

Alex Leo Serban
17 Feb 2006, 20:17
'requiem', nemtezsc, un fel de crima de la tanacu pe nemtzeshte - doar k actul final (moartea fetei 'posedate' adica) se intimpla dupa sf. filmului... dupa un caz real of course (anii 70), f bine jucat de fatuca cu pricina, prizoniera nu doar a 'demonilor' din ea, ci si a demonilor numiti familie ultra-crestina! corect, period-touches ok.

'capote': vazut, dar nu m-a dat pe spate; scrie 'american independent' pe el de la inceput la sf.; scenariul (sau kiar ideea scenariului...) mai interesant decit executia.
psh GENIAL of course, so much into it k it's scary :shock:
iar catherine keener - boy i love this woman! nimeni nu ride precum c.k.!! totusi, rolul ei (= harper lee, prietena din copilarie a lui truman c, personaj in 'other voices...' si autoare a lui 'to kill a mockingbird') is too underdeveloped... :(

Longshot
17 Feb 2006, 22:01
iar catherine keener - boy i love this woman! nimeni nu ride precum c.k.!! totusi, rolul ei (= harper lee, prietena din copilarie a lui truman c, personaj in 'other voices...' si autoare a lui 'to kill a mockingbird') is too underdeveloped... :(

si mie mi s-a parut la fel, pusa doar pe post de supportive friend pe langa personajul principal, dupa formula de scenariu american. adevaratul supporting role in filmul asta e cel al lui clifton collins jr, pe care-l tin minte din rules of attraction (dealerul cu 'i need you like i need an asshole on my elbow'), asta daca e sa laud si alti actori decat hoffman.

Alex Leo Serban
18 Feb 2006, 09:33
da, da - interesant personaju.
iar dan futterman (scuzati, asa-l keama...) e actoru din 'the birdcage' - fiul lui robin w - si e la primul sau scen.!

Nae
19 Feb 2006, 01:15
hahahhahahaha....

ALSh is drinking away his pain now.

macar atat, Winterbottom a luat ursu argintiu pentru regie.

mai spune-ne si tu alsule.... cum e? cine a luat? huh?

europe_east
19 Feb 2006, 01:30
se pare ca un film bosniac pe nume Grbavica a luat ursul. despre ce e? ca si la news lumea pare destul de retinuta in relatari.

Nae
19 Feb 2006, 11:52
we'll let the critic speak... so go ahead critic, tell us....

Alex Leo Serban
19 Feb 2006, 20:45
o RUSHINE! un palmares VARZA! si o ceremonie de camin cultural (minus nina hagen!), pe care, daca ai facut imprudenta s-o urmaresti kiar din sala palastului, n-ai inteles mai nimik pt k spiciurile au fost 95% in germana - limba cazona :sick: pai, atunci sa-si faca ei festivalu lor numai cu productii nemtesti, sa se premieze intre ei si sa ne lase pe noi in pace!

deci: palmaresu (scos din burta lu tanti charlotte cranky rampling, care se pare k s-a certat urit de tot cu toti ceilalti si toata lumea cu toata lumea... whatever) - ursu s-a dus la (ceea ce eu & iulia blaga am numit) 'scirbovitsa' - film facut in 'pepiniera' berlinalei & a balkan fund a.s.o.; un film despre 'ranile razboiului' din bosnia & efectul acestuia asupra unei familii, blabla. nothing worth seeing or commenting about.
pr. pt regie lui 'road to guantanamo'- alta rushine: premiu politic! eu i-as fi tras lu winterbottom o flegma intre oki, iar pe 'prizonierii nevinovati' din inkisoarea cubaneza, care au stat acolo 2 ani, i-as fi trimis inapoi, sa mai stea inc vreo 4, k nu strica :P
pr. special al juriului s-a impartit (alta penibilitate!) intre 'a soap' & 'offside', 'soapu' fiind debutul unei daneze cu o poveste de dogma 95 reciclata (care a luat si pr. pt cel mai bun debut!) despre rel. intre o gagica separata de b.f. si travestitul pe cale de-a deveni transsexual ( :sick: ) care locuieste cu un etaj mai jos, facut k un soap de televiziune, cu un voice over care explica ce urmeaza sa se intimple... really, nothing! in skimb, 'offside'(jafar panahi - excelent! am scris deja despre el.
cele mai ok premii au fost alea de interpretare - i-am remarcat si eu pe moritz bleibtreu (in 'particulele elementare') si sandra huller (in 'requiem'): dar totusi, 2 actori germani - amin2 premiati?! in conditiile in care si anu trecut a luat gagica din 'sophie scholl'!?!?
looks fishy and - achtung! achtung! - parerea generala despre berlinala este f proasta...

herbert
19 Feb 2006, 23:39
da, trist...
si nici "Legaturile..." lui Giurgiu n-au contat...

Alex Leo Serban
20 Feb 2006, 13:20
'legaturile...' lui giurgiu nu aveau cum sa 'conteze' pt k au fost prezentate in sectiunea - necompetitiva - 'panorama'; ar fi putut culege doar 2 premii: al publicului si/sau 'teddy' (pt film gay & lesbian). n-a fost sa fie...

Nae
20 Feb 2006, 13:25
ar fi putut culege doar 2 premii: al publicului si/sau 'teddy' (pt film gay & lesbian). n-a fost sa fie...

pe buna dreptate..... :D

Alex Leo Serban
20 Feb 2006, 13:38
s-ar zice k jubilezi k un film romanesc, de debut, al unui tinar regizor roman, n-a luat nici un premiu la un mare festival de film, in sectiunea necompetitiva in care a fost prezentat, in ciuda bunei primiri din partea publicului & a cronicarilor...?

how sad. :shock:

Nae
20 Feb 2006, 13:47
how sad it is to promote a movie that is not even worth looking at from beginning to the end... that's sad.... not judging the movie itself, but the context and the people behind it.

filmul e slab. ca giurgiu stie sa faca P.R, ca stie unde sa se duca, sa se arate, si sa vorbeasca, asta e alta treaba. dar filmul tot slab ramane.

tha's it. face it.

Alex Leo Serban
20 Feb 2006, 16:37
bai pulik, ce sa spun, acu stii tu ce-i aia 'film bun', nu? cite filme ai vazut la viata ta? te dai mare pe forum, si tu si frati-tu, de parc-ati fi cinestiece mari scule pe bascule...
u take it from ME, nae boy: yr taste s.u.c.k.s.! mine rulz. end of story. now back to kindergarten - k tot iti place germana :sick:

Nae
20 Feb 2006, 17:51
bai pulik, ce sa spun, acu stii tu ce-i aia 'film bun', nu? cite filme ai vazut la viata ta? te dai mare pe forum, si tu si frati-tu, de parc-ati fi cinestiece mari scule pe bascule...
u take it from ME, nae boy: yr taste s.u.c.k.s.! mine rulz. end of story. now back to kindergarten - k tot iti place germana :sick:

uiuiuiuiuiui... draga alsulici, ce te superi asa? vai, ai vazut filme.... wow. altii le-au facut, ya know.

and when the f.uck did i pretend to be a big hit on the forum.... ca doar numai la 'asociatii...diverse' ma tavalesc, and ocasionally some festivals.
i'm not seeing myself as a critic, i don't pretend to be one, and i don't wanna be one.... iti las tie toata gloria forumului asta, ashilici, penca stiu ca-ti place de fi aplaudat.... i don't need that. really.

so, hail all to the big alshi, cause he's da 'man'!

Alex Leo Serban
20 Feb 2006, 20:40
auzi papusha, cum spuneam si cu alt prilej: decit sa faci filme de kkt, mai bine sa nu faci nimic / da sa fii in stare sa recunosti kktul when u smell it ;)
and second - mie NU imi place sa fiu aplaudat, in case u didn't notice it!
fac tot ce pot sa fiu antipatic, contra curentului & stuff: cind constat k sint prea 'mainstream', kestia asta ma pune pe ginduri & atunci fac ceva to disclaim that - got it?

Nae
21 Feb 2006, 00:52
fac tot ce pot sa fiu antipatic, contra curentului & stuff: cind constat k sint prea 'mainstream', kestia asta ma pune pe ginduri & atunci fac ceva to disclaim that - got it?

.... in other words, no personality, no continuity, no respect for yourself. right? a whore, for the fun of it.... nice.

adica, if everybody'd love Altman, Tarkovsky or whoever you like now, you'd love all the mainsteam-crap we see today, right? smart move boy...

herbert
21 Feb 2006, 01:38
mai nae, ce ai de nu te potolesti? iesi la o plimbare pe Podul Karol, arunca niste firimituri ratzelor/gastelor/gugustiucilor de langa pod, sa le intaresti impotriva gripei aviare. ai tot incercat sa bruiezi relatarile lui als de la Berlinala. n-ai reusit, iar als a fost mai harnic ca oricand. merci, als-ule!
pacat ca Berlinala a avut un final si niste concluzii de rahat...

Bulumulu
22 Feb 2006, 19:09
blabla..si tu si frati-tu, de parc-ati fi cinestiece mari scule pe bascule...blabla...
domnule cred ca suferiti de un complex de inferioritate - atat pentru offtopic@premii,festivaluri

Alex Leo Serban
22 Feb 2006, 19:51
domnule cred k simteati nevoia sa mai adaugati ceva...
nu era nevoie.

Nae
23 Feb 2006, 00:48
ca ai raspuns ma bucura domnule, ca herbert nu trebuie sa va mai ia apararea, si puteti sa-mi raspundeti si mie la ultimul mesaj.... vad ca-l evitati..... sau va place?

Alex Leo Serban
23 Feb 2006, 05:24
yes i am a whore. satisfied?