View Full Version : Fratii Grimm
Alex Leo Serban
04 Feb 2006, 17:19
= mai bun decit "king kong"?
eu asa zic.
baga aici care zici tot asha!
Mala Portugal
04 Feb 2006, 18:02
" -..where have you been?
- In love"
Un film aflat sub inaltul patronaj al decolteului Monicai Bellucci , a mock fantasy, a carui mare calitate (cred ca am mai zis-o odata pe cinemag) e ca nu se ia in serios. That's my TG :love:
europe_east
05 Feb 2006, 15:26
Mie mi s-a parut un film excelent. Peter Stormare este un actor GENIAL. , incredibil de funny, si mult peste cei doi actori principali, Damon si Ledger. Practic fara el, si poate si fara actorul care-l juca pe ofiterul francez, filmul ar fi fost nimic. N-am priceput niciodata de ce Terry Gilliam e asa apreciat, dar dupa filmul asta incep sa am o oarecare idee. (Dupa documantarul The Man of La Mancha, omul mi se parea un looser big time.) Numai si pentru a-l alege pe Stormare si a-i crea un astfel de personaj, TG are nota 10 de la mine.
Brazil > Brothers Grimm > > > > > > > > > > > > > King Kong.
(adica... subscriu, dar brazil e mai bun decat fratii grimm.)
Alex Leo Serban
06 Feb 2006, 08:15
monsher, don't be so obvious (cuvintul, cu usera!)... evident k 'brazil' este peste 'the grimm bros', fiind - quite simply - cel mai bun terry g yet si unul din marile filme ale anilor '80!
DAR: grimmii mi se par mai buni decit 'the fusher king'... ;) (not to mention 'king kong'!)
it's not magic it's make believe
zece clase peste kk
din pacate e un blockbuster mizer camuflat in artzy fartzy auteur movie
final de tot kktu
da se merita vazut
pt bellucci
pt CATEVA MOMENTE 100% MAGIE&HORROR&CINEMA
si pentru cum a mixat scenaristu povestile
in nici un caz pt gilliam care n-ar pic de suflet sau interes investit in poveste/personaje/magie
E un film bun. Cu siguranta este peste kk. Actorii au fost cam slabuti, in schimb povestea, costumele, imaginea au fost perfecte. Amuzant tare gavaldi ala (sau cum il chema).
.vorba malei, nu se ia in serios, asta e farmecul lui. on the other hand, nici Piratii din caraibe nu se luau in serios, si totusi pare-mi-se ai strambat din nas :) la ei...
Filmul e foarte bun, cel mai bun al anului trecut, parereamea, nu cel mai bun al fostului Pythonist(ala zick ca e Munchausen- :P ce vreti, copii tot copii) dar asta nu ma intereseaza defel. pastreaza in mare parte doza aia de mister si farmec specifica povestilor- si smecherul de gilliam stia el ce face nelucrand decorurile pe calculator(de fapt momentele de CGI sunt singurele penibilitati ale filmului-ex. lupul ala al pulii de ziceai ca-i pantera). in mod sigur n-am fost singurul caruia i-a adus aminte din loc in loc de Legenda lui Ridley Scott(dintr-un deceniu in care basina asta de regizor facea filme onorabile)...mmmm...remember tagline: "No Good without Evil. No Love without Hate. No Innocence without Lust" :love:
.revenind la grimm...
.admit, cel mai bun actor e stormare.excelent jucat. ledger si damon sunt la locul lor; monica belluci da are tite da puteau pune o poza cu ea pe care s-o fi miscat cu mana si la fel de buna ar fi fost prestatia actoriceasca, anjelika aia mdea, merge-am eu o pasiune ascunsa pentru fetele cu inclinatii spre tabacarie si funii ;) dar me mine ma doare in cur de fapt de jocul actorilor in particular.ansamblul povestii conteaza, si dpasta de vedere filmul e un ceas elevetian:impecabil.
.astept si mai multe povesti.astept...astept...desi recunosc, sunt mai frumoase pe hartie.
ps. mateiule, sunt curios cum o sa fie, daca stii la ce ma refer.
Ambra Blu
06 Feb 2006, 14:31
ps. mateiule, sunt curios cum o sa fie, daca stii la ce ma refer.
Fara CGI, asta sigur.
Cum e-n Irlanda?
Mala Portugal
06 Feb 2006, 15:10
on the other hand, nici Piratii din caraibe nu se luau in serios, si totusi pare-mi-se ai strambat din nas :) la ei...
Ochii umezi, de Bambi ai lui Orlando Bloom sunt stindardele tragediei, cum dumnezeu sa nu se ia in serios? Si-n plus erau piartii aia scheletici :sick: iar pentru cineva care care a pus cruce jocurilor pe calculator cand mario si-a pierdut a treia viata :(( , e prea mult
@ab: cald si plin de bosorogi beti pe marginea drumurilor :)
@mp. n-ai citit/vazut toate panzele sus sau comoara din insula? asta trebuie cautat in piratii din..., nu partea de pc(in care, de altfel,ma cac :lol: ce penibili erau scheletii in apa dar/contrast/ cat de sincer amuzanta era furculita infipta in ochi sau barcazul lui depp impotmolit la mal sau alte alea) mala, intleg de ce nu iti plac piratii d caraibe...it's actually a boy's thing. ;)
Mala Portugal
06 Feb 2006, 19:08
mala, intleg de ce nu iti plac piratii d caraibe...it's actually a boy's thing. ;)
Chiar nu m-as risca sa masor masculinitatea cuiva dupa apetenta pentru Piratii din C. :P True, nu-mi plac piratii si singurul film de gen, la care imi amintesc sa ma fi extaziat, a fost Master and Commander.
Cat despre magnificul rol al domnului Deep d'acolo, well, imi amintea teribil de mult de apucaturile altui personaj . Sa fi fost Brad Pitt in Twelve Monkeys?
& so revenim la TG :love:
Airlight
06 Feb 2006, 19:10
misto cu mario
.mala,apropos de ce ziceai in primul mesaj-cred ca mai degraba e fantasy- mocking reality.
sumbru, stylish, macabru pe alocuri. plin de imaginatie, si desi pe la mijlocul filmului dadeam usoare semne de plictiseala, finalul e breathless...
ps. pt. monica belluci: my darling, daca nu ai gasit tousi pe cineva care sa-ti dea pupicul ala dupa care ai tihnit tot filmul, ma ofer cu draga inima :love:
Alex Leo Serban
07 Feb 2006, 10:28
ps. pt. monica belluci: my darling, daca nu ai gasit tousi pe cineva care sa-ti dea pupicul ala dupa care ai tihnit tot filmul, ma ofer cu draga inima :love:
stai la coada! :lol:
GhitzaCartitza
07 Feb 2006, 20:38
Ce sistem de evaluare aveti? E un mare fassssss. Mult sub Van Helsing, daca e sa comparam cu ceva asemanator. Nu cu KK.
Ce mare joc actoricesc ati vazut? Efecte speciale :lol: . Poveste? Era sa adorm. Ma faceti sa rad. Ma rog. Poate am vazut yo alt film :hmm: .
Alex Leo Serban
07 Feb 2006, 22:58
cu siguranta ai vazut alt film ;)
.cu siguranta. vorbesti de king kong probabil, cartitzo? ;)
GhitzaCartitza
09 Feb 2006, 19:16
.cu siguranta. vorbesti de king kong probabil, cartitzo? ;)
Nope. Vorbeam de Fratiorii G. Nu mi-a placut deloc.
RinTinTin
10 Feb 2006, 10:50
nu se leaga maioneza:( nici mie nu mi-a placut deloc. pur si simplu ramai cu senzatia ca e intinsa pelteaua.. si cu o concluzie-cliseu oribila la sfarsit (fictiunea, realitatea, and stuph).
cel mai prost dintre filmele lui terry.
Alex Leo Serban
10 Feb 2006, 11:20
nu: 'cel mai prost terry' este 'fear and loathing in las vegas', urmat de 'the fisher king'.
asta e mai aproape de 'baronul munchhausen' - care, impreuna cu 'brazil', sint 'cele mai bune terry'-uri! ;)
ATB4FOREVER
16 Feb 2006, 13:21
in orice caz mai bun ca Narnia,
de ce ? pai o are pe belisima Monica Bellucci
Yep, asta chiar ca a fost un film dragutz... :D Not bad at all... :)
gionloc
03 Mar 2006, 14:19
Fratii Grimm,
autori de basme. filmul nu putea fi decat un basm, iar in cazurile astea, daca esti construit in asa fel incat sa gusti povestile, filmul trebuie savurat doar. in basme fabulosul intotdeauna pigmenteaza fata actiunii, iar aci ii prezent din plin.
la inceput aflam ca fratii astia erau cam sarlatani, nascoceau tot felul de fantome si vrajitori, montau ceea ce nascoceau prin sate ca sa scoata bani de la satenii ceduli. profitau asadar de naivitatea/superstitiozitatea satenilor germani.
numai ca din isprava in isprava se trezesc prinsi intr-o poveste fantastica, implicati in actiune alaturi de personaje ale creatiilor lor.
apare si scufita rosie, si hansel si graetel, si lupul si vrajitoarea, si frumoasa-din-padurea-adormita, si fat-frumos, si oglinda-oglinjoara... dar toate in momente care nu au nimic in comun cu basmele ramase in urma fratilor, ci cu basmul pus in scena de Gilliam.
excelent!
Alex Leo Serban
03 Mar 2006, 14:31
:love: !
europe_east
03 Mar 2006, 16:07
m-a surprins sa aud ca Tailgunner --respekt! :)-- il considera pe Stormare 'insuportabil'! why? explain pls. mie mi s-a parut cireasa de pe tort!
Da un ghiveci de basme intr-un singur film.Calul a mancat fetita,copacii mergeau,lupul zbura si toporul fermecat facea minuni.Pentru cei ce indragesc povestile si filmele de animatie filmul e super.
tailgunner
04 Mar 2006, 11:02
hey europe, long time no "see". sa raspund succint? chiar cu o replica a lui Cavaldi? "Eeevery voord iss like an execushion". Ok, poate insuportabil e un cuvint cam dur. La inceput am ris si eu, dar de la un moment dat a inceput sa ma calce sistematic pe nervi, over-acting like there's no next movie. Dar nu e doar atit. Stormare e clar "the main comic relief", dar atiiita se da in spectacol incit incepe sa dauneze acelei "dark and twisted fable" care devine tot mai importanta in film. Plus, complementaritatea Stormare - Jonathan Pryce e evidenta, cautata: mascalzonele unsuros - frantuzul fandosit. Il prefer totusi pe simili-napoleonicul Delatombe. Dar cel mai bun din tot filmul e Heath Ledger.
europe_east
04 Mar 2006, 16:05
...over-acting like there's no next movie...
:D i see what you mean... hey there!
pe langa cavaldi, mi-a placut si mie delatombe, si inca mult. dar cavaldi mi se parea prea delicios ca sa ma supere iesirea asta din rolul sau secundar. (ma influenteaza si transformarea lui stormare de la cum era in 'fargo', cred.) de altfel e o scena fenomenala la sfarsit: cavaldi, delatombe, si inca un personaj foarte secundar, valetul lui delatombe (l-a mai remarcat cineva?) cand incepe padurea sa arda. fiecare din cei trei e asa de expresiv!!!! vorba lui gilliam: each of these three actors is trying to steal the scene. valetul respectiv mai are un moment genial la masa data de delatombe, daca va amintiti (cand apare cavaldi ravasit cu "a little itchy scratch...")
pe ledger nu prea l-am vazut, ca sa zic asa.
Mala Portugal
25 May 2006, 13:43
Eu sunt usor nelamurita cum de cei de la cinemagia l-au pus pe Robin Williams in distibutie as Cavaldi :shock:
Herzeleid
18 Jul 2006, 16:40
Retarded movie.
Sunt total pentru o noua viziune regizorala a unui scenariu dar puh'liz ppl, e deja nesimtire sa transformi toate scrierile grimmilor in povesti nevinovate. Vreau grotesc si macabru de calitate damn it !! Nu e deajuns ca au macelarit 'Cartea junglei' transformand niste figuri iconice in animale oligofrene si cantarete...ntz ntz. Trebuie totusi sa fim recunoscatori pt Snow White a Tale of Terror - cam in maniera asta as fi vrut sa vad lucrarile fratilor grimosi.
Cinemania
18 Jul 2006, 19:41
viziunea lui Gilliam nu e nici pe departe retarted
sandokan
19 Jul 2006, 10:04
Filmul asta "The Brothers Grimm" mai mult e un basm fantastic cu o "bucata" zdravana de autobiogafie a celor doi frati Grimm care se aventureaza in lume
traind momente fericite si dramatice.Mie personal filmul mia placut cam 45 %
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
Herzeleid
19 Jul 2006, 11:58
A incercat prea multe intr-un timp prea scurt. Prea bate a compilatie. Se prabuseste sub propria greutate. Chiar si Gilliam poate gresi.
sandokan
19 Jul 2006, 12:45
Asa este Herzeleid, ai dreptate! :)
Cinemania
19 Jul 2006, 20:55
A incercat prea multe intr-un timp prea scurt. Prea bate a compilatie. Se prabuseste sub propria greutate. Chiar si Gilliam poate gresi.
dar pana la retarted mai este mult si bine...asa vreo 1001 de ani
Herzeleid
19 Jul 2006, 22:03
Oh, pai daca iei in sensul efectiv al cuvantului atunci da; sa am pardon pt southpark-talk-u meu hiperbolizanto-augmentativ :D
Mala Portugal
19 Jul 2006, 22:07
Aberati. Filmul e sublim dar total inaccesibil mintilor voastre poluate cu pirati prefabricati in Caraibe :hmm:
Cinemania
19 Jul 2006, 22:53
Aberati. Filmul e sublim dar total inaccesibil mintilor voastre poluate cu pirati prefabricati in Caraibe :hmm:
pai da...
:P :P :P
GhitzaCartitza
20 Jul 2006, 17:47
Va multumesc. Ma autoinclud in aceasta categorie. Ce are in minus Van Helsing fata de Brothers Grimm? Dupa cum am mai spus, mi se par asemanatoare si totusi in VH aruncati cu pietre si lui BG ii construiti statuie. De ce :huh:? M-as fi incumetat sa fac o paralela cu +'uri si -'uri la fiecare, dar n-as suporta sa ma mai uit o data la BG.
Mala Portugal
20 Jul 2006, 21:04
Pana acu' imi erai un user indiferent. De acu' insa o sa-ti sar deliberat posturile . :hmm:
the horror !
sandokan
21 Jul 2006, 09:22
Pelicula se poate spune ca este frumoasa deoarece vizionezi dea lungul ei o lunga serie de aventuri si peripetii a celor 2 frati Grimm.Sfarsitul este pe masura asteptarilor ca in orice basm istoric, acestea fiind ca ambii frati castiga impotriva blestemului negru.Stricatura ce urateste filmul este portia de autobiografie nasoala a ambilor frati Grimm :(
GhitzaCartitza
21 Jul 2006, 16:53
Pana acu' imi erai un user indiferent. De acu' insa o sa-ti sar deliberat posturile . :hmm:
the horror !
Recunoaste ca ma iubesti :love:
Cinemania
21 Jul 2006, 21:32
basm istoric
basm istoric? am I missing something?
comic involuntar... he's full of it.
sandokan
22 Jul 2006, 11:30
Adica un basm vechi, unul din antichitatea lumii noatre.........ai inteles Cinemania? :)
Nightwane
22 Jul 2006, 11:32
Adica un basm vechi, unul din antichitatea lumii noatre
:(( :(( :(( :(( :(( :sad: :sad:
sandokan
22 Jul 2006, 11:44
Adica din istoricul lumii nostre Nightware
:x
Nightwane
22 Jul 2006, 11:51
Adica din istoricul lumii nostre Nightware
:x
:(( :(( :(( :(( :(( :(( :( :(
sandokan
22 Jul 2006, 12:02
Las-o balta si gata :x :x :x :x
Cinemania
23 Jul 2006, 17:37
now I certainly missed everything :lol:
sandokan
23 Jul 2006, 21:52
Mai este o parte buna in filmul asta "Fratii Grimm" deoarece personajele sunt sustrase din cartile si povestirile istorice cunoscute in toata lumea ca basme.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.