Log in

View Full Version : The Pillow Book

Pink Panther
12 Jan 2006, 22:49
Nu am gasit nici un topic care sa faca referire la acest film - si sunt curioasa ce parere aveti despre el.

;)

Leonard
13 Jan 2006, 00:44
aici s-a discutat ceva mai demult
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4207

cam overrated filmu ãsta. pãrerea mea. se vorbeºte de el de parcã ar fi capodopera deceniului... bleah (ºi l-au ºi relansat pe ecrane dupã 10 ani, de parcã ar fi Apocalypse Now sau Pulp Fiction). are imagine ºi graficã miºto dar scriptul mi se pare cam lipsit de imaginaþie. nu zic lipsit de originalitate, dar pe o singurã idee ºi aia cam neinteresantã.
6,5/10

cherryblossom
13 Jan 2006, 11:28
Leonard, eu nu m-as hazarda chiar asa cu afirmatia ca scriptul e lipsit de imaginatie, insa m-as hazarda zicind ca filmul nu e pentru cei lipsiti de imaginatie (suna cam snobbish, dar asta e). You probably missed the point daca te asteptai ca meritul filmului sa stea intr-un script care sa-ti traseze linia clara de la A la B. Greenaway comunica mai ales la nivel vizual, sint acolo imagini pe care e imposibil sa le uiti, foarte erotice, muzica la fel, contribuie mult la erotismul filmului. Te face oricum sa-ti imaginezi mult mai mult decit iti arata. In general vorbind, mi se pare destul de greu de definit un film de Greenaway ca bun sau prost, tipul e prea complex. Or it's probably me who misses the point. :)

keyzer soze
13 Jan 2006, 12:31
Leonard, eu nu m-as hazarda chiar asa cu afirmatia ca scriptul e lipsit de imaginatie, insa m-as hazarda zicind ca filmul nu e pentru cei lipsiti de imaginatie (suna cam snobbish, dar asta e). You probably missed the point daca te asteptai ca meritul filmului sa stea intr-un script care sa-ti traseze linia clara de la A la B. Greenaway comunica mai ales la nivel vizual, sint acolo imagini pe care e imposibil sa le uiti, foarte erotice, muzica la fel, contribuie mult la erotismul filmului. Te face oricum sa-ti imaginezi mult mai mult decit iti arata. In general vorbind, mi se pare destul de greu de definit un film de Greenaway ca bun sau prost, tipul e prea complex. Or it's probably me who misses the point. :)

No, you're right.
Doar ca antevorbitorul tau nu le prea are cu experimentele si arta vizuala. Btw, Barney il bate la fund pe Greenaway, cam pe acelasi coordonate. Si tot fara script, doar un A si un B. Iti recomand DR9-ul, e fabulos.

Leonard
13 Jan 2006, 13:51
Barney da. acolo experiment vizual/sonor. Greenaway e enervant de normal pentru ceea ce se pretinde a fi. e poate cel mai cuminte dintre experimentaliºti.
o experienþã asemãnãtoare am avut-o la Chelsea Girls. iconoclast, da, n-am ce zice. dar plictisitor pînã peste cap.

ricutza
15 Jan 2006, 15:25
mda...vazand filmul asta am inceput sa pricep si eu ce e cu valizele lui Tulse....
intr-adevar si eu am simtit filmul ca fiind un picut lung, insa mi-au placut in special partea cu cartile, si finalul...cu toate astea mi se pare ca experimentalismul lui Greenway nu are nici un fel de logica...te bulverseaza cu tot felul de procedee la inceput, pana te ameteste bine...dupa care revine la o structura cat de cat liniara...dupa care te socheaza prin ce se intampla in poveste...iar finalul e din nou liniar...probabil ca si de aici vine sentimentul de plictiseala