View Full Version : RETROSPECTIVA 2005
REVIN...
Retrospectiva celor mai bune filme ce au fost distribuite in anul 2005 in Romania ce face in principiu pe baza voturilor criticilor de film de la noi. Insa puteti sa avea o parere care cu siguranta va fi citita si de criticii ce intra pe cinemagia.ro.
numa' bine
Voturile criticilor si ziaristilor s-au terminat. Pe primul loc la filmele distribuite anul trecut pe piata romaneasca s-a instalat confortabil "Moartea Domnului Lazarescu"distribuit de Mandragora.
In consecinta RETROSPECTIVA va fi deschisa de filmul lui Cristi Puiu speram in prezenta regizorului.
Clasamentul final in zilele urmatoare.....fi pe faza!!! ( don't touch the remote control!)
M
Inca ceva....Retrospectiva va avea loc la cinema Europa si nu la cinema Studio cum initial a fost anuntata, datorita influentelor "comisarului Moldovan" asupra UCIN ( adica Uniunea cineastilor de la noi), care are spre administrare cinema Studio. Comisarul Moldovan care se pare ca nu-l prea are la inima pe Cristi Puiu si moare de oftica....parerea mea
M
Alex Leo Serban
01 Feb 2006, 09:46
pai ce sa mai faca si el, saracu, atit i-a mai ramas: intrigi de culise & bashini pe pelicula...
acestea fiind spuse, "moartea dlui l" pe prima pozitie mi se pare usor exagerat.
pai ce sa mai faca si el, saracu, atit i-a mai ramas: intrigi de culise & bashini pe pelicula...
acestea fiind spuse, "moartea dlui l" pe prima pozitie mi se pare usor exagerat.
yeap
mai exagerat mi se pare 2 gegen die wand, adik sa ziceam ca sa pus critica de film pe promovat intens mdl (film de la care din oamenii non-cinemagia cu care am vorbit 75% au iesit din sala de plictis, intre noi fie vorba)
da chestia cu turcoaica buna, poster cu siouxie and the banshes si in rest mizerii bine filmate da cumplit de previzibile la mine ar fi de gen top 30.
Alex Leo Serban
05 Feb 2006, 12:31
da puneti, frate, lista aia de filme o data, sa stie si omu la ce sa se duca la "europa"!!
emanuel
05 Feb 2006, 16:45
Lista aici (http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=2575&wnd=_default&hist=1)
"moartea dlui l" pe prima pozitie mi se pare usor exagerat.
yeap
mai exagerat mi se pare 2 gegen die wand, adik sa ziceam ca sa pus critica de film pe promovat intens mdl (film de la care din oamenii non-cinemagia cu care am vorbit 75% au iesit din sala de plictis, intre noi fie vorba)
ma dezamagesti korben. te credeam mai sensibil la filmele bune.
intradevar, moartea dl-ui lazarescu nr 1, arata cat de patrioti suntem... dar in rest topul e ok. sigur, ordinea nu prea, dar filmele sunt cam alea...
Alex Leo Serban
06 Feb 2006, 08:21
"moartea dlui l" pe prima pozitie mi se pare usor exagerat.
yeap
ma dezamagesti korben. te credeam mai sensibil la filmele bune.
nu e.
obvious
06 Feb 2006, 10:17
o, vai mie, dar ce-mi vad ochisorii?
insiviti history of violence pe locul 4?
shall i start the happy dance...nooooow, mister demille?
Un top-ten inconsistent:
MDL- inflamat de pupincurismul specific romanesc
Gegen die Wand-film dur, apasator, dar inegal
Dreamers-un Bertolucci uzat
A History ....- puncteaza prin legenda Cronenberg
Mar adentro - corazon espinado
The Constant.... si filmul lui Dagur-nevizionate
Sideways-are o scuza ca e un film ebrios, in rest cauzeaza halena
Closer-shakespearian, cehovian si tendentios matriarhal
Machinist-inca nu
De ce lipseste Ae fond Kiss?
Trebuiau punctate:
Un long dimanche de fiancailles - Jeunet, desi in primul sfert de ora parca ma uitam la un remiks Kubrick-Path of Glory
Les Choristes - efervescent si copios ca un fervex in paharul cu apa din buzele gripatului
PS: Parca Liiceanu a scris ceva despre limite.....
Les Choristes? ...Soyons serieux :(
Les Choristes? ...Soyons serieux :(
Ca un albatros argintiu te lupti cu dilema oului rosu...
albatros, nealbatros lumea a venit in numar mare si asta e bine.....oricum recordul a fost atins de the constant gardener unde au stat si in picioare...
apropo s-a mai prelungit inca un weekend!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.