PDA

View Full Version : Italiencele lui NAP

giulika
14 Jul 2005, 15:29
Ati vazut cel mai bun film romanesc din 1990 incoace? Alaturi de EXAMEN< of course...ITALIENCELE este o mega revelatie pentru sufletul meu speriat de vulgaritatea si lipsa naturalului din scenariile si filmele romanestid e dupa Revolutie...Iar pentru ochi, incantare maxima, MIhailescu DOPul prinde exact luminile necesare...Actritele sunt capodopere umblatoare, senzuale la culme si cehoviene, actorii JOACA CU PLACERE..Placerea de a juca, de a fi parte a acestui foarte decent, adanc, destept, plin de umor sid e amar scenariu..Totul spus in-afara tiparelor, dar cu limbajul BUNULUI SIMT si al BUNULUI GUST!!!!!
DE la Examen, si de dinaintea lui, nu m-a mai pasionat un film romanesc! UNul care nu e mizerabil si mizerabilist, inutil si ilogic de lung, obositor de cliseistic, inlantuind deja-vu-urile...Sau vorbind despre zone pe care IN MOD EVIDENT scenaristii/scenaristele lor NICI macar nu le banuiesc, ca s anu mai spun ca nu le cunosc...Si care oricum NU MA INTERESEAZA!!!!
Cu Napoleaon Helmis traim, am iesit din flegma ieftina a "cinemaului" romanesc...

Ambra Blu
14 Jul 2005, 15:43
Cu Napoleaon Helmis traim, am iesit din flegma ieftina a "cinemaului" romanesc...

Si tocmai ai intrat in alta flegma, dar mai pretioasa.

nume
14 Jul 2005, 16:50
Ati vazut cel mai bun film romanesc din 1990 incoace?
NU !

Italiencele = :sick:

Tu esti critic / a ? :?

M0n0
14 Jul 2005, 16:57
Cel mai bun film romanesc din 1990 incoace e cu siguranta "Filantropica"...

emanuel
14 Jul 2005, 17:25
Cel mai bun film romanesc din 1990 incoace e cu siguranta "Filantropica"...

Total de acord.
Nici Italiencele nu-i rau, mi-a placut mult, dar la mine pe locul I ramane Filantropica.

Pitbull
14 Jul 2005, 18:42
Aproape de acord.
Totusi, îl plasez deasupra lui pe "E pericoloso sporgresi". Mi s-a pärut mai rotund, mai împlinit, mai credibil.
De fapt, am sä fac din asta un topic aparte.
Iar acum, întoarceti-vä la "Italiencele", vä rog. (M-as întoarce si eu cu voi, dar deocamdatä nu pot... Incä nu l-am väzut.)

nume
14 Jul 2005, 19:09
Topic Italiencele lui NAP-Capodopera de prost gust mai exista.

Pitbull
14 Jul 2005, 19:22
Just. Am verificat. Uite-aici linkul:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4599&hist=0
Päi atunci, topicului ästuia-i punem läcätelul, si italiencelizati-vä-ti cât poftiti dincolo.
Oricum, Giulika, îti admir entuziasmul copiläresc, dar dacä vrei cumva (nu stiu, poate gresesc) sä urmezi calea criticii de film, trebuie sä devii mai obiectivä si mai temperatä. Nu-i bai, ai tot timpul sä deprinzi buchile, iar CineMagia are mäcar calitatea de a fi o scoalä autenticä în sensul ästa. Vino mai des pe-aici, ai ce înväta, si de la cine! :)
Apropo, înainte sä blochez topicul, ti-am täiat si "capodopera" aia din titlu. Orgasme de-astea nu prea au ce sä caute în atitudinea lucidä a criticului. (Sä zicem cä asta a fost lectia nr. 1... ;) )