View Full Version : Anonimul 2005
christi
11 Jul 2005, 14:27
Au fost anuntate primele filme selectate pentru Anonimul 2005. Printre ele, noul film al lui Vinterberg, "Dear Wendy". Programul complet va fi facut public dupa 15 iulie. Detalii la http://www.festival-anonimul.ro
E careva interesat sa mearga?
christi
19 Jul 2005, 09:57
Peter Greenaway e printre invitati. Trilogia lui, "The Tulse Luper Suitcases", va fi prezentata la festival.
obvious
19 Jul 2005, 11:47
as vrea si eu programul filmelor de anul asta din "anonim".poate cineva sa-l posteze acilea, daca il cunoaste integral? Va rog.
cat despre my really good friend greenaway - acolo fi-voi."with bells on".
Alex Leo Serban
19 Jul 2005, 13:53
i'll be there.
in juriu, of course :P
cit dspr 'amicul' greenaway - am scris de atitea ori dspr el ca m-a(m) cam plictisit sa ma mai contrazic cu el in leg. cu 'viitorul cinematografului' :sleep: ult. oara - la berlin - l-am intrebat daca e ceva pe mutra lui iures pe care scrie 'ofiter nazist'... ;) el mi-a raspuns ca e vorba doar de cv, de agent & de job description...
herbert
19 Jul 2005, 14:31
(...) m-a(m) cam plictisit sa ma mai contrazic cu el in leg. cu 'viitorul cinematografului' :sleep: ult. oara - la berlin - l-am intrebat daca e ceva pe mutra lui iures pe care scrie 'ofiter nazist'... ;) el mi-a raspuns ca e vorba doar de cv, de agent & de job description...
greenaway e mai interesant cand raspunde la intrebari mai simple. pur si simplu il enerveaza cei inteligenti...
Alex Leo Serban
19 Jul 2005, 14:56
multumesc.
in general m-am inteles bine cu el (godard, kestii-trestii, frectii...), dar omu e mult prea megaloman & apodictic pt gustul meu... plus ca - sincer -pe mine a-ncetat sa ma pasioneze 'peter g' dupa '8 1/2 women' :(
si, crede-ma, am fost un BIG fan (dupa 'draughtsman's contract', 'the cook, the thief...' :love: , chiar si dupa 'drowning by numbers' (= very funny!)...
ult. lui kestii mi se par lipsite de 'zvic'.
parerea mea.
adica - i get the point, dar vreau si ceva 'carnitza', nu doar teorie...
cherryblossom
19 Jul 2005, 15:12
Greenaway la Sf. Gheorghe? wow, asta chiar e tare..!!
obvious
08 Aug 2005, 14:17
i'm in.
ricutza
09 Aug 2005, 21:56
hi hi...de data asta vin si eu!
Longshot
10 Aug 2005, 09:33
se pare ca o sa dau si eu pe acolo. eu si prietenii mei jack si jim.
si eu merg. inca mai sper la un interviu face to face cu Greenaway.
Alex Leo Serban
12 Aug 2005, 12:35
i-ai contactat agentul in prealabil?
just kidding! :D
but you'd better hurry: nu sta decit 1 zi 1/2.
Alex Leo Serban
17 Aug 2005, 09:07
sal de la sf. ghe.
totul e picture perfect: mare, soare, cazare, mincare...
sint aici si emanuel & bro, ii mai vad pe la orele mesei.
deocamdata, 2 filme - sau, mai bine zis, 1 & 1/2: excelentul 'adam & paul' (irlandez, cu ion caramitru in a cameo 8) zicind ceva de genul: 'i am not from romania! i am not fucking romanian!! i come from bulgaria!!!' - a hoot!) si soporificul 'tropical malady', love story gay in jungla, din care vazusem 1/2 la cannes 04 si pe care - fiind in juriu - a trebuit sa-l bifez pina la capat this time :(
dar hightlightul a fost, of course, prezenta lui peter g!
mai multe, cu alta ocazie (sau poate mai intra si emi & fratello, ca au mai mult timp liber ;) )...
acu ma duc la plaja.
Airlight
17 Aug 2005, 13:34
Salutari doamnei Dana Duma si domnului Andrei Cretulescu.
Mala Portugal
17 Aug 2005, 20:50
Eu doar sunt curioasa cine cu cine doarme anul asta :D
herbert
17 Aug 2005, 22:50
Eu doar sunt curioasa cine cu cine doarme anul asta :D
uite cum Mala introduce intriga intr-o poveste aproape idilica...
am banuiala ca Emanuel va publica - dupa festival - pagini de jurnal devastatoare & inflamante...
era bine daca era acolo BeNnY si, mai ales, notorious...
Alex Leo Serban
18 Aug 2005, 11:08
ei bine, mala, pot sa te asigur ca - in ce ma priveste - eu dorm singur.
'riguros singur', cum ar spune h-rp (care e si el aici)...
altfel nici nu veneam!
cum ar spune h-rp (care e si el aici)...
:sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
herbert
18 Aug 2005, 21:31
se pare ca e f. fain la acest festival. iata ce am gasit in "Cotidianul", scris de d-ra Olivoto:
"Anonimatul lipseste cu desavirsire din palmaresul festivalului de film independent de la Sfintu-Gheorghe. A doua editie aduna oameni de cultura marcanti si pelicule de exceptie. Totul intr-un decor „ca-n filme“.
Dimineata iei micul dejun cu Patapievici, apoi faci o calatorie pe canalele Deltei in compania Maiei Morgenstern. In pauza dintre filme schimbi impresii cu Ion Caramitru. Dupa-amiaza, la un cocktail si la o sueta cu Marcel Iures si Alexandru Balanescu. Nu, nu e o descriere a idealului oricarui intelectual in devenire, ci o serie de incidente cotidiene pe durata celei de-a doua editii a Festivalului International de Film „Anonimul“. (...)
Maia Morgenstern si-a incalcat un juramint pentru a participa la festival in calitate de presedinte al juriului. „Am avut parte de multe experiente de jurizare, am fost foarte frustrata din cauza lor. De data aceasta, lucrurile sint complet diferite, in pofida sensibilitatilor distincte, sintem cu totii la unison“. Actrita s-a declarat incintata de peliculele selectate, de interesul tinerilor fata de ele si, nu in ultimul rind, de organizarea festivalului, pe care a caracterizat-o drept „impecabila“. De aceeasi parere este si criticul de film si membru al juriului la sectiunea de lungmetraj Alex Leo Serban. El apreciaza „varietatea culturala si stilistica a peliculelor aflate in competitie si faptul ca din ele nu se poate extrage o tema“, comentind si ca „experienta de jurizare de la «Anonimul» se intrevede ca una dintre cele mai placute de pina acum“. Criticul de film e de parere ca, la nivelul organizarii, festivalul se distinge prin „o virtuozitate regizorala la nivelul mizanscenei“. "
obvious
19 Aug 2005, 22:24
wendyyy.... 8)
Patapievici
GAY !
Maiei Morgenstern.
MATA VREI MAZARE ? :sick:
Ion Caramitru.
Mare GAY !
In afara de rolurile din Stefan Luchian si Oglinzi paralele (r. M. Veroiu), neimportant / jetabil in filme. Un ministru care si-a dus ministerul la ruina. GAY !
Alex Leo Serban.
LOL !
In ciuda faptului ca festivalul e la cel mai ascuns colt al dracu stie ce sat din delta si ca a existat snobism si muzica tare si artifici si aglomeratie la scurtmetraje si premiul mare a fost dat cam aiurea, a fost foarte misto.
Best time 'o' my life. Anturaj foarte misto.
Memorabil: Dear Wendy (this is one for the record), Fallen Art, Guard Dog, Usa (chestia aia ruseasca cu tenta de Chaplin si Asterix & Obelix), Death in Gaza si anturajul 8) :w00t:
emanuel
21 Aug 2005, 09:20
Ii dau dreptate lui Ogto, e cam departe (9 ore dus, iar la intoarcere am facut 11 ore!). Deci pierzi 2 zile pe drum.
Dar odata ajunsi acolo, deja simti ca esti in Paradis. Liniste, frumusete, filme... si vorba lui Ogto... anturajul :) care a fost cu adevarat SENZATIONAL.
Filme bune, scurt metraje la fel (din pacate la scurt metraje n-am ajuns la multe din ele, le-a vazut Cristo, eu optand pentru lung metraje).
Notele mele:
Tropical Malady - Plictisitor, n-am rezistat pana la sfarsit... 1/5
Lost Embrace - Foarte misto, filmat si montat alert, bine jucat 5/5
Turtles On Their Back - Plictisitor, cu greu am rezistat pana la final 2/5
Turtles Can Fly - A meritat premiul. Un film frumos si bine realizat 5/5
Harvest Time - Nu a fost cine stie ce, dar mi-a placut. Interesanta prezenta actritei principale la Anonimul, Ludmilla Motornaya, care nu stia decat rusa... 3/5
Adam And Paul - Din pacate nu am apucat sa-l vad... am inteles ca este foarte bun...
Dear Wendy - Frumos filmat, jucat. Unii spun ca ar fi meritat premiul cel mare... eu inca ma mai gandesc.. 5/5
La scurt metraje, din ce am vazut mi-au placut mult:
Un pod plin cu jucarii stricate (Andi Vasluianu, exceptional, Ana Ularu, idem) 5/5
Canton (revazut dupa TIFF, la fel de bun) 5/5
Bucuresti-Berlin (idem, revazut dupa TIFF, jos palaria!) 5/5
Batranul meserias - foarte misto despre un batran desenator de BD, care ajunge sa devina el insusi personaj animat. Un scurt nemtesc extraordinar 5/5
Medusa - animatie australiana... Nu m-a impresionat prea mult 2/5
Fericire - dezastru brazilian... un tip si o tipa, goi pe niste stanci in mare striga cat sunt de (ne)ferciti. Boring 1/5
O secunda de ura, alt scurt romanesc, dar foarte plictisitor 1/5
Alex Leo Serban
21 Aug 2005, 11:01
subnumitul nume incearca sa ne spuna ceva, dar are deficiente de exprimare; concluzia logica ar fi ca unele din valorile artistice prezente la sf. ghe sint ... gay?! i have no idea. dar ideea este (pozitiv) discriminatoare si - ma tem - abuziva: subnumitul este corect politic fara s-o stie, ceea ce - daca ne gindim putin - e mai bine...
pe de alta parte, subnumitul pare sa se simta confortabil in compania - 100% straight - a unor 'serge' nicolaescu, geo saizescu, mircea dragan, zizi bostan, cristina nichitus & jiji becali... que du beau monde, felicitari!
in ce ma priveste, am spus-o si o repet: minoritatea cu pricina este prea mare pt aroganta sexualitatii mele! visez sa devin unicul practicant al ei: two is company, and no - laba nu e o solutie :sleep:
obvious
21 Aug 2005, 12:22
:lol:
misto.
oricum, anturaj, am mai deprins fo doua ticuri verbale (oo, da), ne-am mai izbit de cateva prejudecati, snobisme,suprapreturi-brichete 50.000????? dar, traiaxa pacifismul cu arme, bine ne-a fost.
x-nay pentru viermisorii de la marginea marii.uncool.
multe laude si aplauze pentru diversele demonstratii de campness ale acestei experiente, fie ele scurt-metraje, discutii, cantari in noapte, fotografii a la "titanic" pe vaporul de intoarcere si tot asa. 8)
si pentru ca nu am apucat sa zic la momentul respectiv, ma bucur enorm de premiul acordat actorilor din adam and paul.era oarecum iresponsabil sa nu existe premii pentru actori intr-un festival de film.
Alex Leo Serban
22 Aug 2005, 09:57
2 tips:
1. 'dear wendy' a fost refuzat in competitie la toate marile festivaluri internationale unde fusese trimis ;) ;
2. cel mai mult m-am bucurat de faptul ca marele premiu (pt 'turtles can fly') a coincis cu premiul publicului! i guess it is indicative of smth...
PS
why, obvious, ai fost la 'anonimul'!! &, pray, de ce nu m-ai abordat?? ca eu nu stiu cine esti... sau stiu, si nu stiu ca esti... 'obvious'? well, regrete (ca sa rimeze cu 'egrete' :P )
obvious
22 Aug 2005, 16:39
mais si. 8)
Mala Portugal
22 Aug 2005, 19:41
OMG, am ajuns si la ziua in care un juriu ce-l contine pe Leo a dat marele premiu unui film iranian :P . Then again evreii parasesc Gaza & o fi asta semnul ca lumea face pace cu arabii :) ?
Ambra Blu
22 Aug 2005, 21:17
Come on, iar s-a premiat laba asta? Orice era cu plaja si mare primea mentiune speciala la festivalul asta?
MENTIUNE SPECIALA PENTRU SCURT METRAJ DE FICTIUNE: A LINEMAN’S CABIN / CANTON, regia Constantin Popescu, Romania, 2005
Alex Leo Serban
23 Aug 2005, 11:37
pt ambra
din discutia cu pres. juriului (francezul de la clermont-fd) am aflat - era confidential, acu nu mai e ;) - ca, virgula, 'canton' a fost singurul s-m romanesc care avea ce-i trebuie unui s-m...
pt ceilalti
mi s-a spus ca am aparut (cu h-rp) pe 'euronews' - a mai vazut cineva?
cristivasile
23 Aug 2005, 16:13
[quote="Alex Leo Serban"]2 tips:
1. 'dear wendy' a fost refuzat in competitie la toate marile festivaluri internationale unde fusese trimis ;) ;
2. cel mai mult m-am bucurat de faptul ca marele premiu (pt 'turtles can fly') a coincis cu premiul publicului! i guess it is indicative of smth...
Eu am facut parte din cei carora le-a placut mai mult Dear Wendy... Si n-am votat... Si mai stiu vreo 7 oameni in aceeasi situatie. Asta ca sa stric un pic imaginea de mare consens intre juriu si public. Acelasi public care in proportie de 2/3 fluiera si hahaia la Balanescu. Asa ca give me a break.
Alex Leo Serban
23 Aug 2005, 16:29
imaginea nu este 'idilica', se bazeaza pe cifre: au existat peste 30 de voturi intre primul clasat (filmul iranian) si 'dear wendy'...
nu ca simpla aritmetica ar avea vrea importanta: nu doar ca 'dear wendy' n-a avut nici o sansa la palmares (cum n-a avut nici 'sansa' de-a intra in competitiile marilor festivaluri, ha :P ), dar este, dupa parerea mea, cel mai slab film al lui vinterberg de pina acum: un scenariu jenant (semnat lvt!), interpretari de carton (j. bell, jeez!) & o aiureala inconsistenta (ceva intre clip & farsa scolara)... singurul lui merit e imaginea (lui dod mantle). pe linga el, 'it's all about love' e o capodopera ;)
si cu asta, probabil cariera lui tom v e incheiata.
wanna bet?
cristivasile
23 Aug 2005, 16:49
cum n-a avut nici 'sansa' de-a intra in competitiile marilor festivaluri, ha :P )
Asta poate tine si de subiectul abordat, nu crezi?(vad ca moscova totusi l-a premiat, sa fie din cauza ca mureau ceva politisti americani in el :)?? ) Cum probabil tot subiectul (+ actorii) au fost atributele cu care a defilat Testoasele.
De comparat cu It's all about love, no way (decat poate la...imagine :). In rest e peste.
Iar pariul il tin cu ochii inchisi.
Ambra Blu
23 Aug 2005, 19:11
pe linga el, 'it's all about love' e o capodopera ;)
Mai, mai. It's All About Love stands on its own as a 3/4 accomplished great film.
Alex Leo Serban
24 Aug 2005, 09:30
pai tocmai, k eu ziceam k e peste (mult peste) 'dear wendy'! are 'set-pieces', are viziune, are actori & plot-twists: the nearest tom v will ever get to a hitch thing! 8)
faptul k 'dear w' a fost premiat la moscova... ma scuzi! e ca si cum ai spune k nu's ce film a fost premiat la festivalul marii negre :lol:
iar dif. dintre testoase & d.w. e k actorii aia copii sint zece clase peste amaritzii aia din d.w., iar subiectul e tare & dramatic & adevarat - nu o confectie paper thin care, pliata, devine avion de hirtie cu un 'statement' greu scris pe aripioare... bleah!
mi s-a spus ca am aparut (cu h-rp) pe 'euronews' - a mai vazut cineva?
Da, a fost o chestie destul de lunga despre anonimul pe euronews. I was shocked. Dar tu personal n-ai aparut. Cred.
Once again: muie Canton. Cel mai labaros prost ratat scurt metraj din cele romanesti vazute pana acum. Si individului care a zis ca are tot ce-i trebuie unui sm romanesc. Are doar pelicula. Si atat.
Alex Leo Serban
25 Aug 2005, 11:44
pai, cine mi-a zis dspr euronews m-a recunoscut - tocmai - in imaginile alea, cu h-rp coborind din vapor, so it must be true :)
tipu nu le are cu filmu, so...
in priv. 'canton'-ului - once again, i am flabbergasted cit de siguri sintem pe verdictele noastre - in ciuda evidentelor & a premiilor & what-not: de ce, atunci cind nu ne-a placut un lucru, sintem atit de convinsi ca avem dreptate?
Ambra Blu
30 Aug 2005, 16:32
http://www.polirom.ro/supliment/nr40/interviu.html
Cineva sa mi-l reduca si mie la citeva fraze, ca mi-e lene sa-l citesc pe tot. Multumesc.
Surprizã: mie mi-a placut Canton. Ca regie mi se pare notabil: are atmosfera, stare. Cred ca si povestea se poate rezuma de un om cu mintea mai agera. Mi se pare foarte curat. Ce nu prea imi place este jocul celor doi cantonieri.
Anonimul vine gratis.
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=2277&hist=0
obvious
29 Sep 2005, 14:37
da. asta inseamna reanturare.
Is you in or is you in?
Us people from the pub gotta stick togheter.
Alex Leo Serban
30 Sep 2005, 12:59
Surprizã: mie mi-a placut Canton. Ca regie mi se pare notabil: are atmosfera, stare. Cred ca si povestea se poate rezuma de un om cu mintea mai agera. Mi se pare foarte curat. Ce nu prea imi place este jocul celor doi cantonieri.
mai ales unu - ala, eliodor sau cum l-o fi chemind (a jucat si-n 'apartamentul' - unde era bun pt ca nu scotea o vorba ;) ...)
dar mihai constantin este genial! ce prezenta!! umple ecranul...
Scriem aici despre filmele vazute acolo? Hai sa scriem aici despre filmele vazute acolo.
Ten Minutes Older: The Cello
Histoire d'eaux (Bertolucci) - Un jeg plictisitor. Care se vrea profund dincolo de subtilitate. Si dincolo de ochiul vacii in care se fixeaza camera.
About Time 2 (Mike Figgis) - Ideea (imaginea impartita in 4 bucati in care se intampla chestii diferite) este misto, dar transpusa un pic prea haotic.
Ten Minutes After (István Szabó) - Se vrea un fel de violenta conjugala care nu e deloc violenta sau impresionanta in vreun fel. Pur si simplu tipu vine acasa beat, ea il injunghie, cheama salvarea, roll credits. Not my idea of fun.
One Moment (Jir�* Menzel) - Asta cred ca mi-a placut cel mai mult. Un fel de retrospectiva asupra vietii unui individ. Si imagini foarte misto (ma refer la culori) si fade-uri intre infatisarile tipului la diferite varste. Mi s-a parut frumos, scurt si onest, spre deosebire de toate celelalte. Si un pic funny.
Addicted to the Stars (Michael Radford) - Starring tipul din Layer Cake. Un tip se duce-n spatiu si se intoarce mult timp mai tarziu si-si gaseste fiul la vreo 80 de ani, el ii spune "i knew you'd come back" si moare. Dupa aia asta pleaca din nou. Realizarea relativ ok, dar inspirat din mult prea multe parti ca sa i se acorde vreun merit.
The Enlightenment (Volker Schlöndorff) - In primul rand filmat foarte foarte misto, din perspectiva unei insecte care zboara printre niste germani la un pseudoparty. Textele extrem de labaroase, dar sunt ale unui tip care presupun ca e filozof sau ceva, ma rog, daca e ignorata vocea, filmul e ok.
Vers Nancy (Claire Denis) - Un fel de somnifer in franceza. Nu stiu de asta, ca am cam adormit.
Dans le noir du temps (Jean-Luc Godard) - Incepe promitator si foarte misto textele cu the last 10 minutes of (love, fear, eternity etc.), dar la sfarsit rupe ritmul si orice common sense. He lost me.
Ajungem la mult mai interesantul Ten Minutes Older: The Trumpet
Dogs Have No Hell (Aki Kaurismäki) - Absolut genial. I am speechless. I have no speech. Toate dialogurile bitersweet, seci puse-n antiteza cu muzica din filme americane anii 50-60 sunt coplesitoare. Good to the last drop.
De celalalte scriu putin mai incolo.
obvious
01 Oct 2005, 11:50
slab rau the cello.
gotta sleep thru... 8)
Longshot
01 Oct 2005, 13:45
eu la ten minutes after al lui szabo - cel mai slab scurt din cele doua filme -am ras la scena injunghierii sotului, unde n-a fost nici un pic de sange, nici pe camasa omului ala, nici pe cutit. voit sau nevoit, a fost aiurea. iar actorul care juca rolul victimei era infect saracu'.
la polul opus : int.trailer-night si dogs have no hell. dar si wenders, chen... cam tot trumpetu' de altfel.
And now, a HUGE post from, me.
Nimeni nu-l va citi but what the heck.
Retrospectiva anonimul:
10 minutes older: The cello - asta e slab.
Jeg:
- Bertolucii a fost un jeg. Plicticos, vai ce poetic, vai ce p***.
- cel Godard nu m-a atins deloc.
- Addicted to the Stars (Michael Radford). Neinteresant.
- Ten Minutes After (István Szabó), jeg neinteresant, violenta conjugala my ass. major letdown. Nici maca nu-i camp.
Interesant:
- About time 2, Mike figgs pare un jeg, dar are o idee interesant. Pacat ca a fost cam tembel in exprimare. Tipul principal care vorbeste e misto.
- One moment, viata unui tip. Tipul e simpatic. Dragut.
- The Enlightenment, un tantar sta pe langa niste oamenii si contempleaza timpul a la greek style. Textul din V.O. mi-a adus aminte de scena din I.Q. in care un savant dovedeste in mod stupid ca timpul nu exista, funny. Filmat FOARTE bine. Dragut.
Revelatia:
- Vers Nancy (Claire Denis), am vrut sa-l urasc si l-am urat. Un tip batran, gen zen, si o fata in tren vorbesc despre societate, cum e omogena si cand apare un intrus se dezechilibreaza, multe cuvinte lungi, philosofie etc. Plictiseala, ma vedem cate un cadru exterior, cate o imagine a unui timp negru care sta in tren. Am fost doar vag atent la ce se vorbeste dar e atat de bine construita chestia incat nu trebuie sa fi atent la tot. Faza de final m-a naucit, intra perfect. Bravo fata.
10 minutes older: The trumpet - asta a fost misto.
Jeg:
- Lifeline (V�*ctor Erice), neimpresionant, lent, plicticos, viata la tara, vai cata poezie, stai sa ma duc pana la baie.
Bun:
- Ten Thousand Years Older (Werner Herzog), interesant, dragut. Un trib pierdut meets the present day, techonolgy and stuff. Nush daca chestia e reala, dar e bine facuta. NU am simtit nevoia sa ma sinucid dupa ce am vazut asta.
- Twelve Miles to Trona (Wim Wenders), un tip face supradoza si cauta un spital, nu gaseste, devine hipiot, dar e salvat in the last moment. Tipul e varza (ca actor), dar fazele surealiste sunt foarte bine facute.
- Int. Trailer Night (Jim Jarmusch), jarmusch mi-e simpatic mai nou, e misto chestia asta, dar nu e remarcabila, we've seen this before in coffe and cigaretts (well...). Oricum, NEXT!
Genial:
- We Wuz Robbed (Spike Lee), alegerie din 2000, the real thing. Oamenii sunt fff misto, al gore e simpatic as always, foarte bine facut. Go go spike lee.
- Dogs Have No Hell (Aki Kaurismäki), KAURISMAKI!!!! Genial. Gen, versiunea finlandeza a unui film epic de dragoste american din anii 50. Avem un tip in palton, cu palarie, o gagica, un tren, the works. Actorii sunt tari, replicile vin cand trebuie, cum trebuie si muzica e gen "the greatest movie ever made", but everyone is... indiferent and cool. Superb. Iar titlul e... :huh:
- 100 Flowers Hidden Deep (Kaige Chen), un tip nebun cere niste mobila invizibila sa fie mutata. E atat de "warm" fata de tipul chinez, si e atat de simpatic si inocent. Just soooo cute.
Death in Gaza - Foarte misto facut. Se vede mana unui documentarist BUN. muzica e tare, povestea e... Documentar. Cei doi baieti sunt bine alesi. Dar most of all, e filmat exceptional. Pacat ca a murit, dar asa filmul are o POVESTE. Go down in history, why don't you.
Persons of Interest - cam plicticos, dar interesant. Tipul 'jazzy' e senzational.
Terror in moscow - rusii sunt dobitoci. interesant pt ca e real, but w/e.
Before Dawn - Foarte bun. Misto facut. Singurul care merita un premiu.
Ala animat cu plastilina... - simpatica, dar nu se compara cu Fallen Art, are you ppl BLIND?
Canton - e ok, dar nimic senzational. Gen viata se misca greu, pauze lungi in vorbire, rutina etc. Nimic nou, dar facut cat-de-cat ok.
Nori de vara - a luat premiul dar cam e jeg. NU merita nici un premiu. au fost ATATEA chestii mai misto, pana si "Happiness" (care mi-e mi-a placut la nebunie) era mai misto. Poezie, plictiseala, laba (I am a bit blunt).
Adam and Paul - Foarte misto. Versiunea irlandeza a Dumb and Dumber. Doi tipi junkees in a day of life. Funny stuff, si sunt atat de tembeli incat e greu sa nu-ti placa. Desi filmul e trist si are o nota foarte realista, tot e simpatic... Replicile despre romani sunt antologice, pe sistemul: "That's sooooooooo TRUE".
Mai e o zi, let's hop to it.
Leonard
01 Oct 2005, 22:56
doamne, ogto, cum ai putut sã reziºti la toate astea într-o zi? Ai o rãbdare de fier, omule! (mai ales cã bãnuiesc cã le mai vãzusei ºi la Sf Gheorghe)
am vãzut doar
Death in Gaza complet (remarcabil efortul de a realiza acest documentar), la Persons of Interest am plecat de la jumate. Mi-era deja silã. Nu ºtiu, dar arabi, israelieni, israeliþi, palestinieni, evrei mie-mi sunt tot una ºi toate subiectele legate de chestiile astea (terorism, rasism, religie, fanatism...) mã obosesc. N-aº vrea sã trãiesc prin zonele alea, poate nici chiar în New York.
Adam & Paul a fost funny parþial. e un film cu doi amãrîþi, trist ºi comic în acelaºi timp. cea mai notabilã secvenþã a fost cea cu Caramitru (nu mã prinsesem din prima cã e el). dialogurile despre România ºi Bulgaria delicioase.
Ieri am vãzut Îmbrãþiºare pierdutã. Mi-a plãcut secvenþa cu femeia care venise sã probeze sutien. spre sfîrºit m-am plictisit.
despre cinema studio: groaznice scaunele, mai ales la etaj. ºi acum am dureri de picioare la cît de strivite au stat.
Ambra Blu
02 Oct 2005, 02:31
- Dogs Have No Hell (Aki Kaurismäki), Iar titlul e... :huh:
Titlul e replica la numele unui film de desen animat - All Dogs Go to Heaven.
Ambra Blu
02 Oct 2005, 02:34
Nu ºtiu, dar arabi, israelieni, israeliþi, palestinieni, evrei mie-mi sunt tot una ºi toate subiectele legate de chestiile astea (terorism, rasism, religie, fanatism...) mã obosesc. N-aº vrea sã trãiesc prin zonele alea, poate nici chiar în New York.
Same here.
Nu stiu daca e ingrijorator sau imbucurator sa vad cit de asemanatori in gusturi filmice sau cit de obtuzi in opinii sintem ambii.
ten minutes older: the cello
bertolluci - o glumita cu iz de raj khapur. not my style 6/10
mike figgis - nu am inteles mare lucru, dar m-a cucerit pe alocuri . 8/10
jiri menzel - un pian si sevente sepia..sa zicem 7/10
szabo - slab. 6/10
claire denis - poate cineva sa-mi reproduca, in mare, ce au vorbit cei 2 in tren? si pontita de final, usor fortata. 7/10
schlondorff - o zapaceala cu mult umor. 8/10
radford - dragutz. 8/10
godard - toate colajele alea, 'breathless'. 10/10
ten minutes older: the trumpet:
kaurismaki - ma asteptam la un twist ceva, dar ntz, n-a mai aparut. cred ca e un film facut prin somn de aki. 8/10
victor erice - foarte elegant si incarcat simbolistic. 9/10
herzog - national geographic . 7/10
jarmusch - stylish&cool. 9/10
wenders - trip pe autostrada, who cares? 7/10
spike lee - un fel de m. moore mai talentat 8/10
chen kaige - cel mai poetic si frumos din toate scurtele. 10/10
ricutza
04 Oct 2005, 18:10
mai exista si alte serii de scurtmetraje din categoria Ten Minutes Older in afara de cele listate mai sus? ca as fi curioasa sa le vad...
mie ambele mi-au placut foarte mult...totusi as spune ca ten minutes older:the cello sunt ceva mai inclinate spre poezie...cred ca per total mi-a placut mai mult decat the trumpet...desi din acesta mi-a placut enorm filmul al doilea, nu mai tin minte cine l-a regizat (oricum se poate vedea mai sus), cel cu copilul...e bestial!
death in gaza.
"when I was born I didn't know my friends but when I grew up I got to know them" +
"how come people are so eager to kill that they're ready to die for it?".
superb documentar.
cam atat...
Alex Leo Serban
05 Oct 2005, 09:56
'death in gaza' fusese aratat si in 'fest. filmului britanic' de anu trecut.
eu il vazusem la berlin si i l-am recomandat lui kiri.
e zguduitor.
documentaru, nu kiri! :D
obvious
07 Oct 2005, 13:39
:D ..kiri.
foarte bun documentarul. vazut a doua oara nu pierde nimic din ce "moarte la moscova" si inca vreo doua au ratat lamentabil la segunda vista.
Apropo de Adam si Paul /filmul in care joaca si Caramitru/: este dragut, dar nu mi-a placut sfarsitul. Personajele sunt foarte miºto, dar parca ma asteptam la un alt sfarsit. Nu stiu, poate la ceva mai putin sec, pentru ca relatia dintre cele doua personaje era intr-adevar o relatie speciala.
ionut_marin
23 Dec 2005, 15:34
Cel mai bun film romanesc pentru mine e "Moartea domnului Lazarescu". Este extraordinar de intens si de pasionant, si privirea pe care o atinteste asupra naturii umane este cea mai clara si mai sfredelitoare (dar, atentie, niciodata nedreapta sau inchizitoriala) pe care am intalnit-o la cinema in ultimii ani. Vazandu-l, te poti simti violentat si ravasit si dus undeva unde nu vroiai sa mergi, dar in acelasi timp iluminat, chiar readus la viata.
Cred ca daca era englezesc lua cel putin un Oscar :P
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.