View Full Version : Dakota Fanning
jediklaus
03 Jun 2005, 10:51
De ceva vreme am vazut aproape toate filmele cu noul copil-minune al Hollywood-ului, Hannah Dakota Fanning. Ma incumet sa deschit un subiect de discutzie despre ea. Cine ridica manusha?? Categoric, doresc pareri pertinente shi critici constructive! Va multzumesc anticipat!!
Denis_stelistu
03 Jun 2005, 18:02
Actrita e inca mica,dar s-a si pus pe actorie.Joaca bine,pitica.
jediklaus
03 Jun 2005, 23:10
Pentru MinRep ºi Dennis Stelistu': Vã mulþumesc cã aþi ridicat manuºa!!
GhitzaCartitza
03 Jun 2005, 23:19
Astept cu nerabdare sa o vad in War of the Worlds. Mi-a placut foarte mult in Man on Fire alaturi de Denzel. Supertalentata fetita.
touchpoet
04 Jun 2005, 16:45
Nu numai ca este foarte talentata si extrem de matura pentru virsta ei, dar toate interviurile pe care le-am vazut la TV cu starurile cu care au jucat au fost foarte laudative la adresa ei... iar ea inca de acum citiva ani oferea interviuri care te lasa cu gura cascata... cred ca lansarea pe piata a unui DVD cu interviurile ei de la cea mai frageda virsta si pina azi ar fi un super-hit... la cei 11 ani ai sai a facut de ja peste 15 filme... si ce-i bun abia de acum urmeaza...
BLACK-SPIDER
06 Jun 2005, 16:45
In Man on Fire i-a dat relica lcu mult talent lui Denzel washinton,promite mult in viitor ;)
jediklaus
08 Jun 2005, 23:48
Sunt sigur cã fiecare dintre voi aþi auzit de Oprah Winfrey, una dintre cele mai bogate vedete media din SUA, care are un talkshow care þine de ani de zile (numai cã nu ºtiu pe ce post din SUA, cred cã NBC). La talkshow-ul realizat de ea dupã premierea filmului „The Cat in the Hat” (cu Mike Meyers, Spencer Breslin ºi Dakota Fanning), toþi invitaþii de pe platou au putut savura replicile pe care Dakota i le dãdea lui Oprah. ªi nu a fost vorba deloc de aroganþã (la 10 ani???), ci de naturaleþe.
Sã nu uitãm cã Dakota (care a învãþat sã citeascã la vârsta de 2 ani!) a avut un rol dificil în serialul „Taken”, pe când avea 7 ani, înainte de a filma pentru „I am Sam”, un alt film, pe cât de emoþionant, pe atât de superb.
Deºi, personal, am o oarecare reþinere în ceea ce priveºte cariera cinematograficã a copiilor-actori (nu pot sã uit exemplele negative ale lui Drew Barrymore ºi, apoi, Macaulay Culkin), cred cã Dakota, alãturi de AnnaSophia Robb (o altã speranþã), Taylor Momsen ºi Emily Osment, ca sã nu mai vorbesc de Spencer Breslin, deci toþi aceºtia pot avea succes pe viitor, dacã vor dori, bineînþeles, sã continue cariera cinematograficã. Dakota a ºi spus cã deºi ar vrea sã urmeze colegiul, actoria este viaþa ei. Salutare tuturor!!!
wellington
17 Jul 2005, 18:01
dakota a dovedit ca e geniala in "I am sam" (2001). in "man of fire" mi-a parut singura care era pe val. denzel mi-a parut plat, shi chiar tony scott mi-a parut la jumatate. a reusit sa refoloseasca toate cliseele pe care le-a descoperit pana acum. abia mi-a amintit aici de ceea ce a facut in "spy game", caci a "the hunger " nu mai miroase de mult. cred ca au mizat absolut tot pe dakota, iar fetita a shters cu toti pe jos pentru ca era singura care nu era constienta ca lucreaza la un film care nu v-a conta in timp. poate ca va conta doar pentru ea.
Cinemania
17 Jul 2005, 20:23
dakota a dovedit ca e geniala in "I am sam" (2001). in "man of fire" mi-a parut singura care era pe val. denzel mi-a parut plat, shi chiar tony scott mi-a parut la jumatate. a reusit sa refoloseasca toate cliseele pe care le-a descoperit pana acum. abia mi-a amintit aici de ceea ce a facut in "spy game", caci a "the hunger " nu mai miroase de mult. cred ca au mizat absolut tot pe dakota, iar fetita a shters cu toti pe jos pentru ca era singura care nu era constienta ca lucreaza la un film care nu v-a conta in timp. poate ca va conta doar pentru ea.
sa vezi ce-a sters Spielberg cu ea pe nervii nostri in War of the Worlds :D
jediklaus
17 Jul 2005, 21:25
Nu ascund faptul cã Dakota Hannah este febleþea mea, încã de la „partitura” ei din filmul I AM SAM, unde a fãcut un rol excelent pentru vârsta ei. Am vrut sã vãd WAR OF THE WORLDS numai pentru Dakota ºi mãrturisesc faptul cã am fost dezamãgit de film. Nu mã aºteptam la cine ºrie ce acþiune ºi scene de luptã (am fost avertizaþi sã nu ne aºteptãm la aºa ceva), dar, totuºi, ceva-ceva nu a mers în acest film. ªi, bineînþeles, istericalele lui Rachel (Dakota) sunt de neînþeles pentru mine, de parcã ar fi suferit de vreo boalã depresivã. Am citit ºi alte pãreri care „ºtergeau pe jos” cu Spielberg, Cruise ºi Fanning, dar eu nu pot fi chiar aºa de dur, deºi ar fi fost loc de mai multã acþiune, chiar dacã subiectul filmului s-a axat exclusiv pe o goanã disperatã pentru supravieþuire. Mã amãgesc cu faptul cã în octombrie va apãrea DREAMER, un alt film în care joacã Dakota (alãturi de Kurt Russell), iar acela este un film-dramã care meritã vãzut (eu am vãzut trailer-ul filmului ºi mi-a plãcut). Oricum, vã mulþumesc pentru pãrerile voastre!!
Cinemania
17 Jul 2005, 21:46
Nu ascund faptul cã Dakota Hannah este febleþea mea, încã de la „partitura” ei din filmul I AM SAM, unde a fãcut un rol excelent pentru vârsta ei. Am vrut sã vãd WAR OF THE WORLDS numai pentru Dakota ºi mãrturisesc faptul cã am fost dezamãgit de film. Nu mã aºteptam la cine ºrie ce acþiune ºi scene de luptã (am fost avertizaþi sã nu ne aºteptãm la aºa ceva), dar, totuºi, ceva-ceva nu a mers în acest film. ªi, bineînþeles, istericalele lui Rachel (Dakota) sunt de neînþeles pentru mine, de parcã ar fi suferit de vreo boalã depresivã. Am citit ºi alte pãreri care „ºtergeau pe jos” cu Spielberg, Cruise ºi Fanning, dar eu nu pot fi chiar aºa de dur, deºi ar fi fost loc de mai multã acþiune, chiar dacã subiectul filmului s-a axat exclusiv pe o goanã disperatã pentru supravieþuire. Mã amãgesc cu faptul cã în octombrie va apãrea DREAMER, un alt film în care joacã Dakota (alãturi de Kurt Russell), iar acela este un film-dramã care meritã vãzut (eu am vãzut trailer-ul filmului ºi mi-a plãcut). Oricum, vã mulþumesc pentru pãrerile voastre!!
cu privire la War of the Worlds, Dakota a avut ghinionul sa incapa pe mana lui Spielberg...asta nu a vrut sa-i scoata in evidenta talentul, ci a folosit-o in scopuri de "prostituare" cinematica :D
nu e cazul sa-i sarim in cap la varsta asta...vorba aia: e mica si nu stie ce face
iti recomand filmul Uptown Girls din 2003. Filmul nu e nu stiu ce, dar rolul Dakotei e mai potrivit pentru ea
Nightwane
18 Jul 2005, 07:24
Mu*e Dakota! Mori fa!
Cinemania
18 Jul 2005, 09:25
mori supta de extraterestri :D
Pitbull
18 Jul 2005, 11:26
Mai bine sä moarä extraterestrii supti de ea, si pe urmä sä nu-i lase singuri.
wellington
18 Jul 2005, 12:08
cu privire la War of the Worlds, Dakota a avut ghinionul sa incapa pe mana lui Spielberg...asta nu a vrut sa-i scoata in evidenta talentul, ci a folosit-o in scopuri de "prostituare" cinematica :D
nu e cazul sa-i sarim in cap la varsta asta...vorba aia: e mica si nu stie ce face
iti recomand filmul Uptown Girls din 2003. Filmul nu e nu stiu ce, dar rolul Dakotei e mai potrivit pentru ea
am citit articolul unui psihiatru cinefil care exemplifica (bineinteles cu partituri din filmele respectivului) o presupusa copilarie grea la spielberg. coerenta shi umorul articolului ma fac sa-i acord implicit un oarecare credit. numai ca pe masura ce inainteaza in varsta domnul steven, apare o rautate, un cinism ciudat. i-as spune un santaj emotional: ceva de genul copiii jupuiti de piele sunt mai interesanti decat adultii in aceeasi postura.
exista vreun film de spielbeg ce sa nu aiba macar un copil intr-o situatie ciudata? (cred ca pânä si-n "Amistad" e o patanie de gen, dar nu-mi amintesc pe moment). sunt eu ciudat, sau mai simt si altii chestia asta?
ma simt din ce in ce mai tentat sä amân întâlnirea cu War of the Worlds pânä iese dvd-ul.
jediklaus
19 Jul 2005, 01:21
Nightwane, m-ai „lovit” rãu de tot cu acel cuvânt folosit des pe stadioanele noastre. Nu crezi cã ne puteai scuti de acel cuvânt? Apreciez pãrerile fiecãruia, dar nu aºtept decât ca ele sã fie pertinente ºi cât de cât respectuoase. Nu-s eu venit de la mãnãstire, dar, crede-mã, cã n-am chef sã citesc cuvinte obscene! Acum cã te voi înfuria sau nu, asta e!
Pentru Cinemagia: Am vãzut filmul UPTOWN GIRLS. Într-adevãr, Dakota face un rol miºto de tot, dar nici prestaþia lui Brittany Murphy nu este de ici, de colo. Rolurile de comedie o prind bine pe Dakota. Chiar ºi cele din MAN ON FIRE sau chiar HIDE AND SEEK. Sã vedem celelalte filme anunþate: DREAMER ºi CHARLOTE'S WEB (una dramã, alta comedie).
Cinemania
19 Jul 2005, 10:15
Nightwane, m-ai „lovit” rãu de tot cu acel cuvânt folosit des pe stadioanele noastre. Nu crezi cã ne puteai scuti de acel cuvânt? Apreciez pãrerile fiecãruia, dar nu aºtept decât ca ele sã fie pertinente ºi cât de cât respectuoase. Nu-s eu venit de la mãnãstire, dar, crede-mã, cã n-am chef sã citesc cuvinte obscene! Acum cã te voi înfuria sau nu, asta e!
Pentru Cinemagia: Am vãzut filmul UPTOWN GIRLS. Într-adevãr, Dakota face un rol miºto de tot, dar nici prestaþia lui Brittany Murphy nu este de ici, de colo. Rolurile de comedie o prind bine pe Dakota. Chiar ºi cele din MAN ON FIRE sau chiar HIDE AND SEEK. Sã vedem celelalte filme anunþate: DREAMER ºi CHARLOTE'S WEB (una dramã, alta comedie).
ti-am zis io :P
clar ca Brittany e buna rau in film...adica buna as in HOT si buna as in face un rol fain
btw...Cinemania it is, not Cinemagia (ca ma acuza astia de plagiat)
Nightwane
19 Jul 2005, 10:20
Nu-s eu venit de la mãnãstire, dar, crede-mã, cã n-am chef sã citesc cuvinte obscene!
Stimate Arsenie Papacioc, nu citi daca nu vrei sa vezi cuvinte obscene (!!!!11!!!OMFG!!!111!!!LOL!!11!!!L337!!!111!!!).
Revenind la sloboaza asta mica de Dakota: si urata si proasta si joaca prost. O sa fie the next Ioana Moldovan in re-make-ul american la Orient Sexpress.
wellington
19 Jul 2005, 17:04
c�*t despre ingrijorarea pentru viitoru copiilor actori, dakota nu-mi pare in pericol. cred ca este mai degraba genu responsabil, stilul jodie foster, decat copilu cascat, talentat, dezordonat, care a fost shi ramane drew barrimore.
tony scott zice ca intrebarile piticei cu privire la personaj l-au lasat cu gura cascata. zacamantu de inteligentza fiind mare. (cred ca mult mai mare decat l-a avut vreodata ioana moldovan, asha ca hai sa separam borcanele! :P )
Cinemania
19 Jul 2005, 17:15
Dakota mai are cam trei ani sa fie nominalizata la Oscar, apoi mai vorbim... :D
jediklaus
19 Jul 2005, 23:36
Pentru Nightwane: Cred cã mai bine îmi vedeam de treabã, decât sã-þi atrag atenþia cã nu am chef sã citesc cuvinte care nu-ºi au locul între oameni civilizaþi. Nu am cum sã nu citesc mesajele, din moment ce eu am iniþiat acest subiect pe forum. M-am gândit cã fiind în vogã, sunt curios sã vãd (sau sã citesc) ce au de spus cei din România despre Dakota Fanning. Regret sincer cã unii considerã Internetul drept latrinã.
Pentru Cinemania: Sorry pentru confuzie!!! ;) .
Da, ºi eu sunt curios dacã Dakota va ajunge sã fie mãcar nominalizatã la Oscar, la fel ca ºi Haley Joel Osment (pentru tulburãtoarea prestaþie din filmul AL ªASELEA SIMÞ).
Pitbull
20 Jul 2005, 01:39
Asa cum am mai spus, Dakota mi-a fäcut o impresie execrabilä în "WoW", dar sunt consitent cäci c-un rol nu se face o pärere. Am retinut filmele în care se zice c-ar fi mai acätärii, si astept prima ocazie de a le vedea.
Jediklaus si Nightwane. Incä nu e târziu sä vä linistiti si sä gäsiti un numitor comun de discutie. It's MORE than worth - garantez pentru asta, din cât vä cunosc pe amândoi. Oricum, nu-i deloc pläcut sä nimeresc iar la mijloc, cum mi se întâmplä adesea între Nume si Herbert, de exemplu. Multumescu-vä anticipativ la ambii doi.
Nightwane
20 Jul 2005, 07:58
Oricum, nu-i deloc pläcut sä nimeresc iar la mijloc, cum mi se întâmplä adesea între Nume si Herbert, de exemplu. Multumescu-vä anticipativ la ambii doi.
da' cine se cearta draga? eu nu ma cert. eu-s cumintel si roz. :oops:
Pitbull
20 Jul 2005, 08:29
Jediklaus si Nightwane. Incä nu e târziu sä vä linistiti si sä gäsiti un numitor comun de discutie. It's MORE than worth - garantez pentru asta, din cât vä cunosc pe amândoi. Oricum, nu-i deloc pläcut sä nimeresc iar la mijloc, cum mi se întâmplä adesea între Nume si Herbert, de exemplu. Multumescu-vä anticipativ la ambii doi.
Am zis eu cä se ceartä cineva?
Am zis doar atât:
Ceea ce nu înseamnä decât:
Adicä, mai pe româneste:
Acum e DESTUL de CLAR, mäi DRAGA? :P
jediklaus
21 Jul 2005, 00:08
Nici eu nu consider cã ce a fost se poate numi ceartã. Dupã cum vedeþi, am scris „ce a fost”, pentru cã nu meritã sã se continue pe aceastã temã. Eu nu am cerut decât decenþã ºi civilizaþie în limbaj. Cer, oare, prea mult? Nu cred!! Nici nu consider cã am exagerat în legãturã cu limbajul folosit de Nightwane, chiar dacã am avut neplãcuta surprizã sã dau, tot pe acest forum, dar la alte subiecte, de replici ºi mai ºi.
Da, Pitbull mã cunoaºte destul de bine. Eu sunt acelaºi ºi caut sã rãmân acelaºi!! ;)
Pitbull
21 Jul 2005, 00:14
Pe scurt: Klaus e un Jedi from the light side of the force and the Sunset side of the country, cultivat si decent, iar NightWane e o dulceatä de trandafiri bucuresteni cu piper, cuisoare si un strop de vitriol. Combinatia celor doi poli poate fi efervescentä, dar nu explozivä.
herbert
21 Jul 2005, 01:31
Pitbull, se pare ca acest ...Klaus e fiul tau, genialoid si bine educat, cum si se cuvine intr-o familie de artist polivalent, tot el si un pedagog generos... e o presupunere...
Pitbull
21 Jul 2005, 01:44
Interesantä supozitie, dar nu! :) Klaus e mai matur si nu e din Bucuresti. Fiul meu are deja un user aici, dar încä n-a început sä-l foloseascä. Astept sä väd cât va trece pânä sä-l ghiciti, o datä ce va începe... Când va fi asta, nici eu nu stiu.
jediklaus
22 Jul 2005, 00:29
Wow! Sunt de-a dreptul emoþionat, de parcã aº fi la „Surprize, Surprize”. Glumeam, desigur! Herbert, dragã, îþi mulþumesc pentru analiza fãcutã, dar sã ºtii cã nu sunt deloc genial. Dacã aº fi fost genial, m-aº fi cãrat naibii din þara asta minunat de frumoasã (pãcat cã este locuitã, na!). Cât despre decenþã ºi civilizaþie, am avut ºi am în continuare extraordinara ºansã sã fiu înconjurat de oameni simpli, dar de o decenþã de-a dreptul pandemicã, ce au avut grijã sã-mi corecteze viciile ºi sã-mi arate valoarea modestiei ºi simplitãþii. Asta încerc sã fiu ºi nu vreau sã dezamãgesc. Mi se pare natural sã fii normal, decent, civilizat ºi politicos. Mai ales când eºti pe un forum unde eºti la vederea atâtot oameni.
Dar, sã continuãm cu Dakota, care a declarat în ediþia din iulie 2005 a revistei „VENICE” (care apare la Los Angeles din anul 1905!!!): „Deºi aproape toatã lumea crede cã simt o presiune atunci când filmez, de fapt ceea ce facem noi toþi se numeºte muncã. Fiecare dintre noi depunem eforturi pentru ca ceea ce facem sã iasã bine.” La 11 ani pe care îi are, Dakota dã o dovadã de o maturitate în gândire de-a dreptul remarcabilã. De urmãrit... ;) ;)
jediklaus
19 Nov 2005, 03:01
Ei, da! Dupa o perioada in care doar a filmat, Dakota Fanning a (re)aparut pe marile ecrane americane cu DREAMER, o poveste bazata pe un fapt real: readucerea unui cal de curse inapoi la concurs dupa ce a suferit un accident.
Filmul urmareaste doua planuri aparent distincte, dar care se intrepatrund: viata familiei lui Bob Crane ( un excelent «horseman» cazut in dizgratie) si munca acestuia de a repune pe picioare un cal de curse. Desi Bob nu mai credea in posibilitatea de a pregati calul pentru curse, cea care il «impinge» de la spate si-l face sa spere in reusuta este fiica sa, Cale Crane (interpretata de Dakota), care se imprieteneste cu calul de curse.
Jocul scenic al lui Kurt Russell, Elizabeth Shue, Kris Kristoferson si Dakota Fanning fac din Dreamer un film de familie care merita vazut, nu doar pentru happy-end-ul (caracteristic majoritatii filmelor americane), cat mai ales pentru subiectul acestuia.
Nu stiu cand va aparea acest film pe marile ecrane de la noi, dar probabil ca prin Martie 2006 se va anunta premierea in Romania. Nu ne ramane decat sa asteptam. ;) ;)
PS: Putem sa spunem ca anul 2005 ar putea fi anul actritei Dakota Fanning, numai daca luam in considerare filmele in care a jucat?
Dea_Tofog
10 Oct 2006, 11:40
copilul asta ma uimeste.. :shock: nu-mi vien sa cred ca la varsta ei a jucat in atatea filme.
jediklaus
17 Oct 2006, 14:28
Pai, de la varsta de doi ani stia deja sa citeasca, iar de la cinci ani, dupa ce s-a nascut sora ei (Elle, mai mica decat Dakota cu patru ani) se juca prin casa de-a mama gravida. Invatatoarea de la gradinita pe care o frecventa Dakota le-a sugerat parintilor acesteia sa o duca in California, la preselectiile pentru copii in domeniul televiziunii si cinematografiei.
Dakota a aparut prima data intr-o reclama pentru Tide, apoi ofertele au inceput sa curga. Daca vezi filmografia ei si mai ales actorii cu care a avut ocazia sa joace, iti vei da seama ca pustoaica este plina de talent, iar perspectiva de a cuceri un premiu Oscar este reala.
In acest an, va mai aparea intr-un film (Charlote's Webb), alaturi de Julia Roberts, dar fii sigur ca activitatea ei nu se opreste aici, deoarece la anu' va aparea intr-un thriller, nu la fel ca Hide and Seek, dar la fel de bun.
Salutare!
In I am Sam a fost geniala pt varsta ei.
alakazam
23 Oct 2006, 19:14
Deci - asta e socant! Cititi prin link-uri, ca sa nu va mai povestesc eu... ca mi-e lene...
Hounddog (http://en.wikipedia.org/wiki/Hounddog)
Filmul pe Imbd (http://www.imdb.com/title/tt0415856/)
De pe un forum cinematografic (http://z10.invisionfree.com/zoetrope/index.php?showtopic=64)
Comentarii? ;)
jediklaus
13 Feb 2007, 17:16
Chiar acum am mers pe link-ul amintit despre filmul Hounddog. Citisem si mai inainte despre acest film ca este vorba de povestea unui copil (Lewellin, jucat de Dakota Fanning) care duce o viata chinuita. Vazand distributia acestui film, am observat ca Dakota Fanning joaca rolul principal. Este exact ceea ce merita dupa atatea filme in care i-a secondat pe Sean Penn, Denzel Washington, Robert DeNiro, Tom Cruise si Kurt Russel.
S-a spus despre filmul "Man on Fire" ca Dakota i-a "furat" rolul lui Denzel, chiar daca ea a avut o aparitie mai scurta decat in filmul "War of the Worlds" (unde a jucat pana la capat alaturi de Tom Cruise). Sunt foarte nerabdator sa vad filmul "Hounddog", pentru a vedea prestatia Dakotei ca aparitie in rol principal. La felul cum a jucat pana acum, in celelalte filme, sunt sigur ca nu va avea o evolutie dezamagitoare. Din contra... mai ales ca Dakota s-a specializat pe roluri in filme "grele" (gen "Hide and Seek", sus-amintitul "Man on Fire" sau genialul "I am Sam").
Pana atunci, am avut ocazia sa o vad pe Dakota in "Dreamer", iar filmul este in maniera tipica a filmelor americane, cu happy-end, dar deosebit, putand fi vazut impreuna cu familia, chiar si intr-o seara ploioasa.
PS: Imi cer scuze ca atata vreme nu am revenit peste acest subiect, dar sper sa corectez absenta, printr-o prezenta "hard", chiar daca mi se reproseaza ca am o adevarata "mancarime" de tastatura cand m-apuc sa scriu. Eh, ale tineretii pacate...!! Va pup pe toti si va doresc mult succes in tot ceea ce faceti. La o buna revedere! :happy: :happy: ;) ;) ;)
Pitbull
18 Feb 2007, 01:09
Sorry, jur cä nu vreau sä întärât pe nimeni, da' rämân la aceeasi pärere de dupä "War of the Worlds" - acum, dupä ce-am väzut si "Charlotte's Web":
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=12646
Cât despre Hounddogu' äla si scandalul aferent, nu pot zice decât atât:
"Când Dumnezeu vrea sä piardä pe cineva, mai întâi îi ia mintile!"
(In cazul de fatä, pe americani, cu fariseismele lor cicä puritane.)
jediklaus
18 Feb 2007, 23:00
Inainte de a-ti raspunde, Pitbull, m-am uitat pe link-ul pe care il sugerezi spre a fi citit. Trebuie sa spun ca scrii bine. Chiar foarte bine. Si chiar daca ar fi sa ma deranjeze (apropo de faptul ca Dakota este febletea mea), ceea ce nu este cazul, totusi, trebuie sa recunosc ca Dakota trebuie sa aiba mare grija sa nu alunece spre derizoriu in ceea ce priveste abordarea rolurilor. Este adevarat ca rolurile din "Man on Fire" si "Hide and Seek" au fost bine interpretate de Dakota (pararea mea!), insa acest lucru nu este de ajuns. Aici mai intervine si managerul ei, care-i propune filmele in care sa joace. Poate ca nu stie exact ce abilitati are Dakota, de o pune sa joace in filme care nu dau bine la public.
Eu chiar ma gandeam ca o continuare a serialului "Taken - Istoria dupa Steven Spielberg" sub forma unui film, cu Dakota Fanning in rolul lui Ally Keys, i-ar veni excelent acum.
Sunt, cumva, intre ciocan si nicovala, pentru ca stiu ca odata postat topicul aici, am responsabilitatea de a fi obiectiv in ceea ce spun si sa nu ma las dus de val daca cineva isi da cu parerea, iar ce spune el numi convine. De fapt, tocmai faptul ca cineva posteaza raspunsuri la acest subiect imi ofera o stare de multumire deplina, indiferent de pareri.
PS: Pitbull, imi pare bine ca te-am reintalnit aici. Am lipsit, pentru ca am avut cateva probleme personale, da' acuma sper sa pot participa mai activ. Deja, la cat am scris, se pare ca m-am activat prea tare! Salutari calduroase de la Arad!! ;) ;) :) :) :)
Pitbull
18 Feb 2007, 23:26
No, servus!
Intrând o tzâr în amänunte, as zice:
Pärerea mea actualä despre Dakota se ordoneazä pe urmätoarele träsäturi: inteligentä (ca persoanä), dezinvoltä (ca actritä), simpaticä (ca tipologie umanä), banalä (ca tipologie actoriceascä - cu posibilitatea de a aräta chiar antipatic, ca-n "W.o.W"), la fel de banalä si ca registru interpretativ.
Inevitabil, la niste momente date voi vedea si mäcar unele dintre rolurile alea de început care au lansat-o, asa cä-mi voi forma o pärere mai completä. Deocamdatä, acordându-i un cec în alb pentru alea, PRESUPUN cä initial a avut niste sclipiri veritabile (contribuind, probabil, partiturile, regia si datele ei native), care nu s-au mai repetat: rolul din "W.o.W." e foarte prost construit si din scriiturä, si din spielbergurä, iar cel din "C.'s W." e un fâs. PROBABIL e pe drumul spre o manierizare accentuatä si, din päcate, prematurä... fatalul destin al atâtor copii actori... (Mickey Rooney si Liz Taylor au fost exceptiile care confirmä regula.)
Dacä te-ai dedulcit la scriiturile mele, uite-le pe toate adunate aici:
http://agenda.liternet.ro/cronici.php?aut=267
Retziproca: salutärile mele Aradului! :)
Pitbull
19 Feb 2007, 15:02
Mhm.
Toatä familia maicä-mii, cu toate ramurile, din Blaj, Cluj, Aiud, Oradea, Salonta, etc., etc., toti vorbeau cu "o tzârä" (sau, mai pe scurt, "o tzâr"), si cicä e oltenism.
Mâine dimineatä pe vremea asta.
(Prea complicat cu copypaste-urile alea; da' le retin, pentru vreun caz când vor fi cele mai indicate. Multam.)
jediklaus
20 Feb 2007, 19:07
Salutare, Pitbull!
Rolul care a facut-o pe Dakota celebra este cel jucat in "I am Sam" (Eu sunt Sam), alaturi de Sean Penn. De ce a atras atentia publicului? In primul rand prin gratia interpretativa a rolului, apoi prin naturaletea cu care a abordat unele secvente din film (care nu puteau fi sugerate de regizor, dar care au dat foarte bine in film) si, nu in ultimul rand, prin personajul pe care l-a jucat: o fetita de 7 ani care facea eforturi disperate sa ascunda faptul ca tatal ei este inapoiat mintal si incapabil sa creasca un copil. Lucy (numele personajului jucat de Dakota) a facut tot posibilul sa ascunda cest lucru, iar atunci cand autoritatile au realizat starea tatalui ei, au luat-o pe fetita si au dat-o spre ingrijire mamei sale (care era divortata de tatal ei si care se lupta pentru custodia fetitei). Indarjirea cu care Lucy a aratat tuturor ca vrea sa stea cu tatal ei (evada de multe ori de acasa, in toiul noptii, pentru a merge pe jos la casa tatalui ei!) a facut-o pe mama lui Lucy sa abandoneze lupta si sa cedeze custodia tatalui ei, dar, de data aceasta, sub atenta supraveghere a autoritatilor (data fiind starea mintala a tatalui ei).
Al doilea film in care Dakota a jucat foarte bine este "Hide and Seek", un film dificil, pe care l-am inteles numai dupa vreo trei vizionari si in care Dakota (aparuta cu un nou "look") a jucat foarte bine rolul pe care l-a avut, alaturi de Robert DeNiro.
Nici filmele "The Cat in the Hat" sau "Trapped" nu au fost jucate rau de Dakota, dar acestea nu au atras atentia asupra ei din cauza scenariului, in care rolurile principale le-au avut Mike Meyers ("The Cat in the Hat") sau Charlize Theron, Stuart Townsend si Kevin Bacon ("Trapped").
Probabil ca vei avea ocazia sa vezi unele dintre primele filme in care a jucat Dakota. Harul ei actoricesc iese clar in evidenta. Pacat ca acum, Dakota joaca doar in filme slab cotate, in care aparitia ei nu "rupe gura targului". Eventual "Dreamer" (tradus la noi "A doua sansa") sa mai dreaga putintel busuiocul, dar filmul este "soft", asa ca prea mare atentie nu putea cere din partea criticilor de film.
Dakota este, oricum, in crestere, asa ca vreme mai este. Acum astept cu nerabdare premiile Oscar, sa vad daca Abigail Breslin (de 10 ani) va obtine premiul (desi sunt sceptic in privinta asta!). Ultimul copil care a luat Oscarul a fost (daca nu ma insel) Anna Paquin (avea 11 ani, prin 1993), pentru rolul din "Pianul".
La revedere! Pe curand! ;) ;) ;)
C.Ioana
11 Sep 2008, 11:16
o admir pe dakota ca si pe surioara ei elle fanning.imi plac filmele cu ele dar si cu abigail breslin.dintre filmele dakotei mia placut in mod special fete de bani gata :D :)
Pauline Kael
11 Sep 2008, 12:25
Cine-i asta?
http://www.cinemagia.ro/actor.php?actor_id=10990&wnd=_default&hist=1
Mi-a placut cum a jucat in Twilight. ..La 16 ani sau 17 este o actrita destul de buna.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.