PDA

View Full Version : A love song for Bobby Long


BeNnY
06 May 2005, 21:28
Pe scurt, ca incepe phantom menace: plictis total, sentiment nu e, actori nu e, poveste nu e, deci, ca orice om normal, mi-am gasit refugiul in fundul lui Scarlett Johanson. Da' nici ala nu prea e. Nu va duceti. Scarlett joaca prost in rolul asta si nici nu-si arata fundu'. Trailerul ala e f-ucking false advertising. Jegosii.

Revenind, ca e pauza publicitara. Nimic interesant. Scarlett e enervant de falsa, mai ales la inceput (rolul de femeie acra nu i se potriveste deocamdata, wait another god damn 50 years, woman) si la sfarsit ('tati, imi spui cum a fost mami? imi spui tot, tot?' - siktir.). (Semipseudospoiler) un 'Scarlett, I am your father', sau nu, un 'Johnny, I am your daughter' si filmul se termina. Call me insensitive dar filmul a fost pure bullshit de la inceput pana la sfarsit, minus cateva glume de apreciat.

Denis_stelistu
06 May 2005, 22:30
6/10.Scarlett Johanson afost cea mai tare.Oricum ca o fata se intoarce pentru funerarile mamei sale,nu mi se pare impresionant

Longshot
06 May 2005, 22:55
@ben
pai esti insensitive :P. avem culori, avem atmosfera (southern shit, alea alea), avem muzica, si avem si actori (plus fund). tema, e drept, folosita la fiecare colt, insa nu strica, save scena de final care e intr-adevar dumb si demna de siktir. in fine, mie mi s-a parut frumos filmul. deci a avut si sentiment.
cum zicea unu' blitz parca,...parerea mea.

BeNnY
06 May 2005, 23:01
Unde erau culorile alea? Nu stiu, frate, ca ecranu' de la movieplex era rosu, n-am vazut culori. Scarlett cu accentu' sudist e turn off.

christi
13 May 2005, 11:11
actori nu e

Scarlett Johansson este mult peste Travolta & Macht, e geniala, duce de una singura in spate un film destul de lent si plictisitor. Nominalizare la Golden Globe perfect meritata. Pacat ca nu a si cistigat.

BeNnY
13 May 2005, 13:37
Huh? La inceput si la sfarsit n-a fost credibila absolut deloc. Mai voiam sa mentionez scena gretoasa cu care ni se scoate ochii in care Scarlett calca efectiv pe urmele incaruntitului Travolta.

Longshot
13 May 2005, 13:51
da, ma rog. l-am vazut acu' cateva zile a 2a oara la cinema. parerile difera. dpmdv scarlett a fost ok (nu mi s-a parut nici ca accentul ei ar fi fost o problema si nici ca n-ar fi fost credibila) insa backbone-ul filmului (sarea si piperul if u will) a fost travolta si cu macht, respectiv relatia dintre ei (citatele, sticla de vodca s.a.). am eu un soft spot pt personaje ca astea.
insa da, scena cand, in fata televizorului, bobby long se enerveaza, tranteste televizorul si hits on scarlett, e groaznic jucata. nici nu stiu cum a trecut de post productie. prob n-au avut bani de un reshoot.

BeNnY
13 May 2005, 14:26
Singurul care mi-a placut a fost Gabriel Macht. Faza memorabila: el toarna bautura aia, ce-o fi fost, in borcanul cu castraveti murati, si bea de-acolo, ramanand fara suc de portocale.

snatchro
18 Jun 2005, 07:31
Desi altora nu le-a placut, mie mi-a placut foarte mult. Atmosfera, jocul actorilor. John Travolta mi s-a parut ca a facut un rol foarte frumos, la fel si Macht.
Stiu ca filmul nu a fost cine stie ce, dar eu l-am gasit dragut si chiar m-a inveselit. :D

Leonard
25 Dec 2005, 15:34
absolut minunat. filmul anului, în opinia mea.
Travolta joacã genial, ca întotdeauna. dar tipul ãsta de rol al unui om îmbãtrînit, aflat la apusul vieþii, nu l-a mai jucat ºi îl reuºeºte foarte natural. Macht e foarte cool (ºi ca tip ºi ca actor). Scarlett îºi interpreteazã bine personajul, n-am ce obiecta, dar ca tipã tot mã lasã rece (doar al doilea film al ei în care chiar joacã, dupã Match Point). despre regizorul ãsta, Shainee... nu ºtiam chiar nimic.
mi-a amintit aºa ca atmosferã în unele porþiuni de Craii de Curtea Veche (partea cu beþia), de The Dreamers (relaþia intimã ºi nevizibilã care se creazã între cele trei personaje) sau de Death Poets Society (elementul literaturã) dar destul de vag. filmul e în mare parte original (nu neapãrat ca tehnici de filmare, ci ca emoþie).
mi-era dor de un film care sã nu mã plictiseascã deloc. la fel de mult mi-era dor ºi de Travolta într-un film bun (cel mai bun cu el dupã Pulp Fiction)
8-8,5/10

st3fan
25 Dec 2005, 16:19
Am vazut filmul acum cateva luni, si singura amintire clara pe care o am in legatura cu acest film este ca a reusit sa creeze destul de precis atmosfera aceea de plictiseala, caldura, moleseala.Un film cu siguranta bun, fara fite de premii, fara un ritm prea alert asa cum cere publicul in zilele noastre, interpretari reusite.Nu stiu daca filmul anului, dar merita vazut.