View Full Version : Noi Albinoi
revazut
replakut
frumos&trist&minimalist& not at all mizerabilist
premiu la tiff2
mia plakut mai ales pentru momentul in care, dupa ce a condus impecabil filmu regizoru nu se poate abtine si se joaca dea "god bitching around'
oricum nu cred ca e musai sa fii albinos traitor in godforgotten islanda ca sa visezi plaje cu palmieri, e suficient sa vezi filmu ca sa`ti doresti sa fii oriunde altundeva decat in satul lui Noi, pierdut undeva intre niste munti, pe malul unui lac
5/5
Alex Leo Serban
28 Apr 2005, 08:10
same here!
i just LUV this movie :love:
si mi-s mindru c-am fost in 'echipa de 5' care l-a premiat la tiff 2003!
Da, am zis, o sa scriu mai pe larg pentru TIFF.
Ceva despre film?
Da, am zis, o sa scriu mai pe larg pentru TIFF.
Astept cu infrigurare si tremur in glas.
Longshot
30 Apr 2005, 12:28
vazut azi (singur in sala - gyeah). dragutel, facut low b. the big misfit fish in the small pond, etc. placut faza cu plaja ca vis al personajului si transformarea din poza in clip din final. dar m-am plictisit groaznic, cu precadere in prima ora. nu ca as fi tinut neaparat insa o glumita ceva (facuta altfel decat gafa tipului cu oala cu sange) ar mai fi dat putina sare filmului.
am iesit din sala insa putin down, si asta e bine.
Umor in prima ora a fost din plin, da' a fost negru, poate de-asta nu l-ai vazut.
Longshot
30 Apr 2005, 13:13
cum ar fi? faza cu reportofonul? pliz. am ginit si io ce se vroia umor negru (pe care il gust) insa nu prea l-am apreciat. imho.
Longshot pare rasist. Observ ca are ceva cu umorul negru...
A fost la tiff acum 2 ani si ajunge acum la noi? Cinematograful romanesc e inapoiat.
Un film suprinzator bine facut avand in vedere bugetul. Simplu si puternic, povestea unui baiat care nu are ce sa caute in societate, cu un fetish pentru caciuli si indragostit de o fata "de la oras".
Desi filmul este trist si plin de umor negru, personajele sunt tratate cu multa caldura si sunt foarte autentice, ceva ce la o productie cu buget mai mare de 20 de mil $ nu se poate obtine. Nu se poate sa nu-ti placa de batranica cu tendinte vanatoresti si cu hobby-uri care includ: puzzleuri absurde si dans lent. Sau bibliotecarul cu o colectie impresionanta de sticle cola, care inseamna ori ca vrea sa le returneze cand iese la penise si sa se mute in hawaii cu banii obtinuti sau ca le-a pastrat ca sa dea bine pt. oamenii care filmau la el in casa.
Filmul nu are cine stie ce poveste. The basic: "boy meets girl" imbinat cu ideea de "social outcast" with a hint of "father trouble". Dar acesta nu este un film care sa se remarce prin povestea uimitoare, ci prin personaje, stil si umor, si are destule din cele trei ca sa fie destul bun incat sa uitam de povestea simpluta.
Finalul nu dezamgeste si pleci din sala cu un zambet subtil pe buze (depinde de cinema si cat de confortabile erau scaune). Am savurat din plin filmul, and in the big picture, that's what matters.
Longshot
01 May 2005, 21:32
mi-a placut aia cu rasismul.
eu unul, cum am mai zis, am iesit de la film putin deprimat (multiplex), insa am apreciat asta.
dar pe bune acuma. ziceti-mi si mie cum a avut asta umor din plin. ca am zambit vazand-o p babutza miscandu-se pe aerobic, asta da, dar "din plin"?
frumos&trist&minimalist& not at all mizerabilist
5/5
Am si eu o intrebare: ce este acela film minimalist? Un raspuns cat de cat apropiat de definitie ar fi super.
Mersi
mi-a placut aia cu rasismul.
eu unul, cum am mai zis, am iesit de la film putin deprimat (multiplex), insa am apreciat asta.
dar pe bune acuma. ziceti-mi si mie cum a avut asta umor din plin. ca am zambit vazand-o p babutza miscandu-se pe aerobic, asta da, dar "din plin"?
exemple de umor: baba cu pusca, sticlele goale de cola, caciula absurda, testul, reportofonul, psihiatrul, partea in care bibliotecarul citeste din cartea aia absurda si tot felul de glume subtile. exista asa numitul "umor de situatie" si personajele insine sunt amuzante, trebuie doar sa le vezi expresia fetei si-ti vine sa razi.
Longshot
02 May 2005, 07:55
pai daca iti vine sa razi la expresia fetelor astora, cred ca te sufoci de ras la un fargo sau un big lebowski.
nu trebuia neaparat sa incerci o enumerare. cum am zis, am sesizat si eu scenele astea, doar ca nu mi-au starnit nici o reactie. asta e. to each his own.
Alex Leo Serban
02 May 2005, 11:21
intrebare pt longshot:
tu la 'aaltra' ai ris? ;)
Longshot
02 May 2005, 11:40
n-am apucat sa vad aaltra.
oricum, mai amuzant gasesc modul in care va atacati, desi nu am dat cu bata in film. mi-a placut dar nu l-am gasit "jenial". that's it. cautati discutii in contradictoriu in alta parte.
pai daca iti vine sa razi la expresia fetelor astora, cred ca te sufoci de ras la un fargo sau un big lebowski.
aici toti aia sunt autentici, cum sunt aia la el mariachi.
cherryblossom
03 May 2005, 22:21
simpatic filmul, insa doua chestii mi-au ramas in git, ca sa zic asa:
1. Noi arata cam de vreo 25-30 de ani, nicidecum de 17-18.
2. Noi era singurul om normal din tot filmul, restul prin comparatie erau niste caraghiosi. Totusi, eu ramasesem cu impresia ca regizorul a avut alta intentie, si anume sa faca din Noi un tip deosebit, mai ciudat, iar in final eu vad ca a iesit prea normal. Faza cu cubul Rubik nu e suficienta pentru ca Noi sa lase impresia ca e superdotat, oricine poate sa faca chestia asta cu putin exercitiu. Alte semne de superinteligenta nu sint, decit din cele spuse de directorul scolii...
In rest, totul a fost ok :D
Chestia cu varsta lui Noi intra-n categoria fetelor de 14 ani care nu sunt niciodata jucate de fete de 14 ani. Pentru ca era chel puteai sa-i dai mai putin de douazeci si ceva, si sa te prefaci ca te-a pacalit chelia. A doua parte: cum spuneam, 1000 de interpretari. Eu vad altfel, cred ca el era singurul mai ciudat, ceilalti erau normal people numai ca izolarea a avut un alt efect asupra lor.
Bulumulu
04 May 2005, 02:44
mh... nu pot si nici nu inclin sa ma alatur uneia dintre aceste parti...
pt longshot... no offence :d da... gandeste-te despre plictiseala simtita ca despre un lucru intentionat de regizor. geeez... you're in fuckiN islanda :) (no offence eschimosilor care or citi asta).. no big deal happening
pt benny... jenial... ma rog, tine de marja de asociatii si de comparatie a fiecaruia... filmul e bun, daca nu chiar f. buuuuuun :D , impressive... iar faza cu regizorul 'acting god' e de-a dreptul magnifica. (you know... it's his job...)
filmul e bun, daca nu chiar f. buuuuuun :
Astept si eu momentul in care sa ma ud la un film recent. De vreo 2 ani tot incerc, dar nu ma atinge nimic. Citesc ce scrieti, zic "moama, asta trebuie sa fie belea !" Il vad, il sterg, il uit. Noroc cu batranii. Cinematograful e pe moarte.
Mala Portugal
04 May 2005, 19:59
Noi era singurul om normal din tot filmul, restul prin comparatie erau niste caraghiosi.
Cred ca asta e catchul filmul. Imi amintesc ca in anul in care a fost la TIFF , am retinut o fraza din prezentare, fraza pe care distribuitorii au lasat-o neschimbata in sinops :
E idiotul satului sau un geniu ascuns?
E idiotul satului sau un geniu ascuns?
raspunsul la intrebarea asta e clar... noi e un baiat prea destept 'for his own good' care are probleme cu integrarea in societate (desi nici nu prea incearca), iar cei din jur sunt niste banalitati de oameni care traiesc viata plictisitoare care li s-a dat. Noi vrea mai mult, vrea sa scape de tampitii si banalii din sat.
Simpatic Noi asta. Nice hat too.
Blanche
09 May 2005, 13:52
Bun
Si are niste imagini atat de frumoase ... si atat de reci, ca mi s-a facut frig uitandu-ma la film :).
Mala Portugal
09 May 2005, 19:05
Si are niste imagini atat de frumoase ... si atat de reci, ca mi s-a facut frig uitandu-ma la film :).
Adevarul e ca si eu am tremurat dar credeam ca era din cauza ca cei din cinema faceau economie la caldura.
Da. Partea haioasa e ca cei din film nu pareau DELOC deranjati de frig (cu exceptia noptii in care merge Noi cu gagica prin oras).
Mala Portugal
10 May 2005, 21:31
nu pareau DELOC deranjati de frig (cu exceptia noptii in care merge Noi cu gagica prin oras).
...si a fazei in care Noi incerca sa sape o goapa in cimitirul inghetat sau a celei in care dardaia dupa ce era salvat sau a celo cand visa la plajele din Hawaii :P
So, pana la urma, cred ca pareau deranjati
Mda, filmul asta rupe! Si inca bine de tot... Cred ca pot sa afirm linistit ca este cea mai buna "bucata de cinema" dintre premierele anului acestea (pana acum). Stiu ca este un cliseu, dar "Noi..." dovedeste ca poti face un film bun (nu mare, dar bun) si daca vii dintr-un 'scuipat' ca Islanda, inarmat doar cu o poveste buna...
Trecand la film, efectiv, nu stiu de unde sa incep cu laudele si nu stiu ce sa scot in evidenta. Poate imbinarea umorului sec si subtil cu finalul tragic... Daca e sa enumar momente care mi-au placut... primul dialog al lui Noi cu Iris, avalansa de la final, tatal cantand "In the Ghetto", intrarea prin efractie in incinta institutiei de invataman (sau spargerea geamului scolii) etc., dar mai ales distrugerea pianului - aia a fost geniala.
Otherwise... Cred ca e si primul film al acestui an care m-a atins cu adevarat. Chiar daca m-a fortat un pic.
Mala Portugal
11 May 2005, 20:01
Daca e sa enumar momente care mi-au placut....
Favoritul meu ar fi chiar finalul: Noi pe acoperis or else - ce inseamna sa n-ai mai nimic si sa pierzi totul. Noi ramane cu visele lui inchise intr-o cutie de plastic si par sa-i fie suficiente
europe_east
16 May 2005, 09:35
Inca o data se confirma faptul ca de Korben tre' sa asculti fara rezerve. N-am regretat niciodata pana acum. M-am uitat la film ca a zis el ca-i bun. Si a fost. Bun asa cum si Garden State a fost, de exemplu. De pus la capitolul 'Chestii simple si nedefinibile'. (De altfel si comentariul lui cu 'God bitching around' e cat se poate de adevarat. Filmul schimba macazul destul de serios spre sfarsit).
gionloc
16 May 2005, 10:51
Mda, filmul asta rupe! Si inca bine de tot... Cred ca pot sa afirm linistit ca este cea mai buna "bucata de cinema" dintre premierele anului acestea (pana acum). Stiu ca este un cliseu, dar "Noi..." dovedeste ca poti face un film bun (nu mare, dar bun) si daca vii dintr-un 'scuipat' ca Islanda, inarmat doar cu o poveste buna...
cam asa e!
iti trebuie o camera de filmat, niste actori cu moace expresive, o pusca, ceva gheata in care sa tragi, (un tata indragostit de Elvis), ceva efecte sonore pe care le gasesti si pe net!
si, evident, o poveste care sa le lege pe toate. reactia nu poate fi decat :happy: ca din doua-trei salarii sau o cheta intre prieteni poti scoate un film bun in Islanda!
si cu putina rabdare probabil si la noi lucrurile pot sta la fel!
altfel, pana nu vin filmele de anu asta de la Cannes peste noi, Noi este cel mai bun film vazut de mine la cinema anu asta
altfel, pana nu vin filmele de anu asta de la Cannes peste noi, Noi este cel mai bun film vazut de mine la cinema anu asta
Mi-e teama ca acelea nu se vor grabi prea tare :D Poate doar "Moartea..." lui Puiu.
cel mai frumos "aim for a smile" in "slow-motion" 8) .
Mala Portugal
20 May 2005, 17:59
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=3017&start=800&hist=0
joliet jake
03 Aug 2005, 11:32
mda, ... l-am vazut si eu in cele din urma.
bun film. dar, dupa cum spunea un antevorbitor, cam lipsit de sare si piper. sigur, povestea interesanta (desi deloc noua), personaje okay, setting super, dialoguri masurate cu grija, dar unde e farmecul ? daca treci peste senzatia lesinoasa care te cuprinde in fata unui film european "de arta" si peste satisfactia de a fi cheltuit cativa dolari care NU se vor duce la Hollywood, constati ca e filmat mai degraba conventional si neconvingator.
in fine, o sa il mai vad o data. dar numai din pur snobism. si ala scremut rau ;)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.