View Full Version : Nochnoj dosor / Nightwatch
Bulumulu
23 Apr 2005, 01:00
= nightwatch
am auzit ceva despre filmul asta... a fost prezentat la berlinala, si trebuie sa fie mainstream, gen underworld, dar facut in rusia (cu multi bani).. :shock:
daca l-a vazut careva sau a mai auzit ceva.. il/o rog sa binevoiasca sa mi se impartaseasca... nu de alta... dar schmba drastic peisajul cinematografic esteuropean
Kwisatz
23 Apr 2005, 01:21
l-am tras eu adineaori. Ma uit maine si ma intorc cu o parere:)
Kwisatz
23 Apr 2005, 17:07
ok. Am vazut nochnoj dosor(night watch). Nici nu stiu de unde sa incep cu o parere:> Este un film cel putin ciudat. Unghiul cu vampiri e prea putin tratat ca sa poata fi comparat cu underworld. Se pune mult mai mult baza pe un fel de misticism asa ... nici nu imi dau seama... lupta dintre bine si rau lumina si intuneric si mai ales un echilibru fragil sustinut intre ele. Totul pus intr-o atmosfera moderna. Da destul de bine. Cum am zis mult misticism. Daca va place genul merita vazut. Efectele speciale au fost nice si gore-ul(nu prea mult) dar ala care a fost a fost facut misto rau. In oricecaz mi-a facut placere sa il vad. Nu imi pare rau pt timp:) Nu stiu ce nota sa ii dau ca nu am destul experienta. Interesant. Ar merita vazut macar de curiozitate daca nimic altceva de aici nu va atras:)
Kwisatz
23 Apr 2005, 17:33
ah inca o chestie. Gica e prima parte dintr-o trilogie. S-ar putea sa devina interesant(mai ales dupa cum sa terminat).
Longshot
24 Apr 2005, 17:20
russians do fantasy sci-fi slash thriller slash mistery? :P sounds good.
herbert
25 Apr 2005, 00:44
Nocinoi dozor (Night Patrol)
vazut din... greseala :( .
O colectie de videoclipuri montate prost dupa o carte de Serghei Lukianenko, tot el si coscenarist. Daca n-ai citit cartea, multe lucruri raman in aer, desi filmul ar trebui sa fie un produs independent...
O jalnica pastisa dupa produsele de gen de la Hollywood.
Joc primitiv, misticism de doua ruble rusesti. Fantasy rusesc cu insinuante accente sociale..., nu atinge macar uneori gratuitatea spectaculoasa din “Razboiul stelelor” sau „Stãpânul ineleleor”.
ce mai. mai este muuult pana la Hollywood...
4/10 pentru cateva secvente.
Kwisatz
25 Apr 2005, 08:59
sunt multe chestii care raman in aer. da tre sa ai in vedere ca e prima parte din trilogie. eu sper sa ma lamuresc la urmatoarele filme:)
mi-a palcut mai mult faptul ca era in rusa.nush .m-a captat.mai degraba unu in rusa decat alte kkturi
herbert
25 Apr 2005, 21:10
adica un kkt in rusa? :P
fiecare natiune cu kkt-ul sau...
Bulumulu
04 May 2005, 03:02
mersi@all
ce sa fac... nu pot crede pana ce nu voi vedea cu ochii mei, zise toma...
mai vb dupa ce l-am vazut...might last :(:(
Am gasit cu greu topicu ascuns pe aici la Vreau sa stiu dupa ce am asteptat mult timp sa apara la Acum pe ecrane....cred ca ar fi provocat o discutie interesanta-neaparat in contradictoriu :lol: -pentru ca e genul de film care isi atrage fie fani devotati fie hateri la fel de infocati.
Referitor la ce am citit pana acum pot spune ca NIGHT WATCH nu-si face ambitii hollywoodiene in afara de nivel de realizare profesionist...si aici dpdv al imaginii, montajului si mai ales efectelor speciale cred ca reuseste. Altminteri ca subiect si mai ales ca substrat nu este gandit ca un film de mainstream in genul sau, fantasy/horror ca LOTR, HP sau mai recent Narnia-filme care au un target bine determinat, dar sunt concepute si pentru un reach cat mai mare adik sa mai poata atrage si potentiali privitori care altfel n-ar fi fost direct interesati. E un film de nisa adresat in primul rand celor care sunt pasionati de gen si care cunosc cat de cat si realitatea domestica ruseasca.
Povestea e destul de incurcata si greu de urmarit...multe detalii par a ramane in aer, dar la o a doua vizionare se lamuresc si toate acele loose threads se leaga. Multe personaje ceea ce e normal pentru un text de dimensiunile a trei romane, dar toate memorabile caracterizate sumar dar eficient. Ce impresioneaza este ca povestea nu se desfasoara intr-un cadru steril si indepartat gen Fantasy clasic(o alta lume, un alt timp), ci in realitatea de zi cu zi-emotiile si identificarea sunt mult mai intense si combinate cu tema etica a alegerii si consecintelor ei la toate nivelurile dau un plus valoare unui film care risca sa ramana o cochilie goala impanata cu efecte speciale.
Daca ar putea fi comparat cu vreun produs vestic momentan comparatia m-ar duce cu gandul mai mult la Matrix decat la LOTR: aceleasi personaje memorabile de multe ori prin absurdul lor, dar care au valente de indicatori sau repere in naratiune, o lume care traieste in lumea noastra si/sau de pe urma lumii noastre-in Matrix universul secundar era mai clar delimitat in software si proiectie mentala in timp ce aici avem o granita mult mai greu de trasat situata dupa cum se sugereaza in film la nivelul perceptiilor-si in fine cam acelasi stil de filmare relantiuri, montaj alert stil videoclip, efecte speciale "proaspete"-de genul "n-am mai vazut asta";ma feresc sa zic inovatoare inca-scenografia inspirata axata insa aici pe sordid in timp ca in Matrix se construia in mare parte pe steril.
Bulumulu
30 Nov 2005, 02:39
noo, hai ca l-am vazut si io in sfarsit...
nu prea imi dau seama ce lucruri ar trebui sa ramana in aer 8)
mi s-a parut ciudat, dar cel putin interesting. ideea are potential, regizorul are potential... dar parca se clatina, in momentul copulatiei... nu stiu de ce...
k ideea are potential au vazut si amorocanii, care au luat drepturile, deci urmatoarele vor fii made in usa hooraaay for boobies! capitalists stand up and cheer...benefit for culture, i doubt.
regizorul, interesting... very anti-mainstream din cate mi-am putut da seama... shuturi dupa shuturi, cat vezi cu ochiul. firul narativ, care in kingdom of heaven, lotr, king artus and the lot o ia razna intr-un delir de patos, aici are loc o subversiune subtila, momentele comice, chiar grotesc absurde (tipul se duce la vecin=enemy si ii cere haine de woman etc) taie untul gros al patosului ce incepe si reincepe sa se intinda asupra naratiunii. nu este tipicul good vs bad light vs dark ci mai degraba o critica a acestuia. smf 7/10 pt subrezime si sa se spele pe cap americanii :P
emanuel
30 Nov 2005, 12:10
Am mutat subiectul la Film in general, pentru ca ruleaza pe ecrane la noi.
ricutza
30 Nov 2005, 23:17
mi-e foarte greu sa spun daca mi-a placut sau nu acest film, sau macar daca mi se pare ok sau nu. cred insa ca este interesant si merita vazut.
mi-a placut ca ne mai scoate un pic din lumea asta a Hollywoodului care considera ca orice film sf trebuie sa se intample intr-un spatiu total rupt de realitate. Da ok, eroii si persoanele cu care intra in contact pozeaza ca fiind oameni normali, insa vecinii lor, cei care merg pe strada, cei care conduc masinile pe autostrazi, toti ceilalti sunt extrem de atipici. ei bine, in Night Watch, nu am mai simtit asta. Daca scopul filmului ar fi fost sa ma convinga ca vampirii sunt printre noi, ei bine, ar fi fost indeplinit! Din pacate, atmosfera asta prea reala, face ca efectele alea speciale sa pice foarte prost. Mi s-au parut ca parca erau din alt film.
Povestea are si plusuri are si minusuri. Probabil ca plusul cel mai important ar fi sfarsitul care e total atipic si anti Hollywood. Problema e ca totusi nu e chiar asa de simplu sa eviti cliseele. Iar cand iti propui sa faci misto de ele, si totusi ai si tu cateva in filmuletul tau, e cam naspa.
Oricum eu zic ca filmul reprezinta un inceput si demonstreaza ca efecte speciale pot fi facute si in Europa. Mi-ar placea ca primul film romanesc de genul asta, sa arate ca Rondul de Noapte.
20th century Fox care s-a ocupat de productia Day Watch, al doilea film al proiectatei trilogii ecranizare a preferat sa comprime cele 2 romane ramase Day Watch si Dusk Watch intr-un singur film distrugand unitatea compozitionala si impanand masiv cu efecte speciale si scene de actiune in defavoarea personajelor si contextului. Lansarea partii a doua si ultime are loc pe 1 ianuarie 2006.
Cliseele sunt inevitabile mai ales intr-un film care se bazeaza destul de mult pe special-effects action, dar eu zic ca problema e cum sunt redate si incadrate acele clisee in economia filmului-imi aduc aminte ca la Fratia Lupilor am fost incantat de ansamblu ,desi daca as fi cautat cu atentie as fi gasit numeroase clisee pe parcurs. Era ceva nou, fresh si bine facut asa ca am preferat sa apreciez produsul per total. In ceea ce priveste raportul realitate filmata realist/lume fantastica realizata din efecte speciale, exista la un moment dat la inceput un schimb de replici care lamureste problema: tot ceea ce Night Watch si Day Watch fac in plan "profesional" este inaccesibil vizual celor care nu sunt ca ei. Neangajati in actiune sunt oameni aparent ca oricare altii, dar in momentul in care o imobilizeaza pe vrajitoarea de la inceput, conduc dubita galbena in ritm nebun pe strazile Moscovei sau se lupta pe acoperisuri plasarea intr-un plan alternativ al existentei face necesara utilizarea unui alt cod vizual-in acest caz cel FX.
.l-am vazut in mai, deci puteti considera ca nu l-am vazut la cinema.
.a fo' slabut, adica in aceeasi linie cu productiile holivudiene de gen(ieeeeeeeeee, motiv de bucurie, filmele rusesti sunt ca si cele americane...sau nu e de bucurie?). cred ca lumea care il aclameaza il aclameaza in buna masura din cauza exotismului moscovit: adica "ba, am vazut lotr pe ruseste, ce brinza tare am!"
.imi aduc aminte ca mi-a placut momentul luptei in armuri si cam atat, cred. si da, se pricep si sovieticii la fx....
.vorba regretatului jean creanga: pasol na turbinca, ciorti!(sper ca am scris bine)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.