PDA

View Full Version : Birth: Jonathan Glazer


bellhop
09 Apr 2005, 04:12
vazut inca de la aparitie bro ;) si placut foarte;

are mai multe sensibilitati, dar "n-ai stiut tu cum sa te uiti" la el; si cea din final si gradatia revelatiei, punctul culminant secventa cand era ea la opera si ingheatza imaginea pe chipul ei intr-o tacere absoluta, mai multe minute, parca se opreste timpul si in clipele alea realizezi toata gandirea si metamorfoza ei idurerea si dragostea pentru barbatul iubit pe care il credea regasit...; si cand cealalta rupe pisica cu pustiul: "he would have come to me first", sau ceva asemanator; regia excelenta, jocul actorilor excelent!

Serghei
10 Apr 2005, 21:23
Vazut ieri Nasterea.E interesant cum se poate construi un film fara intentia de a face film(in genul in care a facut Scorsese Aviatorul).Porneste de la un plot ambiguu,exploatat inteligent de o regie bine orchestrata si actori right on the spot,si isi simplifica spre final sensurile(conferindu-i credibilitate in fata scepticilor).Miscari de camera bine gandite,de la tracking-shoturile cu Sean pana la ultima secvenata,nunta celor doi pe malul marii(care mi-a adus aminte de marea lui LĂ©aud),o Nicole Kidman pierduta in fata imensitatii marii(si implicit a unui sot pierdut si regasit) si un sot ce trebuie sa-si traiasca mariajul confruntandu-se mereu cu aceasta fantoma.

P.S.Singura lacuna a scenariului e background-ul pustiului,dar cui ii mai pasa cand ambalajul e asa frumos.

europe_east
03 May 2005, 01:39
Slabut, mi s-a parut. In afara de scenele amintite de Bellhop --cea de la sfarsit cu Nicoleta in rochie de mireasa pe malu' marii, cea cu fata aceleiasi la opera-- nimic interesant. Chestia cu paranormalul si mortii reincarnati mi-e greu s-o inghit, iar toata pleiada aia de personaje care doar dau replici goale unele altora in decoruri de middle class mi s-a parut cam inutila. Nicoleta e cea care merita toata atentia, joaca in general foarte bine si e singura care te atinge cu ceva. Pustiul cam prost ales. Mai e si twistul cu gagica a doua, care face oarecum povestea mai interesanta, dar per total, un film sters.

Serghei
04 May 2005, 15:39
Slabut

Sunt cateva motive pt. care filmul merita vazut:
1.Filmarea si montajul excelente.
2.Un scenariu care se desfasoara lent,fara a face abuz de introspectia psihologia a personajelor,un sfarsit care refuza sa pulseze pe latura fantastica a povestii-ceea ce da o mai mare veridicitate povestirii.
3.Actorii,care se descurca bine,in special Kidman.

P.S.Nu ca ar avea vreo importanta,

decoruri de middle class

Dupa cum arata apartamentul si manierele personajelor inclin sa cred ca era vorba de upper class.

europe_east
05 May 2005, 06:22
mda, povestile astea despre paranormal atunci cand se iau prea in serios pica in penibil... povestea mi se pare slaba la filmul asta. ma rog, chestie de gust, probabil. cum zicea bellhop, sunt sentimentele si reactiile nicoletei care sunt misto, dar poate tocmai de-astea n-au fost destule. definitely forgettable.