Log in

View Full Version : Mihai Bica

sy
07 Apr 2005, 13:24
SA VORBIM DESPRE ACTORI...

Denis_stelistu
08 Apr 2005, 21:48
Cine mai e si asta.n-am auzit in viata mea de el si cred ca si Cinemagia n-a auzit de el.Daca ne faci sa intelegem,atunci vom vorbi.

sy
13 Jun 2005, 16:40
....da normal k nu ai auzit...dar poate aI AUZIT DE OANA ZAVORANU...NU MA MIR!!! LA CATA LIPSA DE CULTURA E IN TARA ASTA....SI TE ASIGUR CA DACA NU A AUZIT CINEMAGIA...,CINEMATOGRAFIA A AUZIT...DAR N AI TU TREABA CU ARTA,,,SI NICI CU CEEA CE INSEAMNA A FII ACTOR!!MARS LA TELENOVELE!!!!!!!!!!!!!!!

MinRep
13 Jun 2005, 21:10
uh, sy... :huh: ce debut stramb... :hmm:

Pitbull
13 Jun 2005, 21:32
Ei bine, da. MIHAI BICA.
A terminat în 1988, la Olga Tudorache, în serie cu Emi Popescu, Cici Bârborä, Marius Rogojinski, Mälina Petre... Acelasi an, clasa paralelä: Natasa Raab, Diana Gheorghian, Angel Rababoc, Misu Coadä, Adi Titieni... Rol de absolvire: Oberon, în "Visul unei nopti de varä", de Shakespeare. Rol paralel, la examenul celeilalte clase: Seful, în "Stress", de Mircea Paul Iaunban... - ästa, Iacoban.
Cel putin atunci, la începuturi, era un actor excelent. Ambele roluri i-au iesit ireprosabil. L-am chemat la probä pentru filmul meu de debut, rol principal; trei candidati: Mihai Bica, Nicolae Cristache, Laurentiu Lazär. Toti trei, la fel de buni - dar, desigur, Pulazär - adicä... PUIU Lazär, mai matur, mai cu experientä, le-a dat clasä. Tovaräsu Dulea (tartor - si! - peste distributii), l-a ales pe el. O datä în viatä, a gresit-o si el bine.
Din päcate, cariera lui Mihai Bica în cinema a rämas nesemnificativä. Leru, în "O varä cu Mara", de Cornea (rolisor bun, într-un fâs de film)... Mai târziu, janghina aia de buticar fu.tangiu din "Dragoste si apä caldä" de Mironescu, productie Daneliuc - din nou, rol principal bun într-un film nul.
Ce mai stiu, e cä acum vreo zece ani era directorul Teatrului din Sibiu.
Un actor bun, care din päcate s-a pierdut... Poate nu-i târziu - dar... cine stie?

nume
13 Jun 2005, 21:57
MIHAI BICA.
Impresionanta biografie, n-am auzit de el ....
de Mironescu
Initial am crezut ca e vorba de tristul care a regizat Calculatorul marturiseste ('88 ) :sick: . L-am cautat pe google, jegu' amintit mai sus e in regia lui Mircea George Cornea. Intre timp mi-am amintit ca Mironescu a "regizat" Martorii disparuti cu Szobi Cseh - singurul film in care cascadorul (cc) are pretentii de actor. Aceste doua filme (pe langa multe altele) intra cu gratie in categoria jeguri absolute bastinase (@Pitbull - astea merita un topic in care sa ne spargem in informatii, de dragul de a le mai aminti cineva pe undeva.

Pitbull
13 Jun 2005, 22:16
Coincidentä: frectia aia de "Calculatorul märturiseste" (titlu initial: "Urma stergätorului de urme" :(( ) era de George (Ginel... Vaginel...) Cornea, cel care l-a distribuit pe Bica în "O Marä cu vara" - ää... invers. Da' asta, asa, doar ca sä ne mai spargem în informatii, vorba ta.

In esentä, ambele noastre mesaje, luate împreunä, spun acelasi lucru:
Cä un actor foarte bun (l-am väzut pe scenä, l-am remarcat si în rolisoarele din filme proaste, l-am avut si în fata camerei video la probe), s-a pierdut în peisaj, si acum nimeni nu mai stie de el... si e päcat.
Mai on-topic de-atât, ce-ar putea fi? Si mäcar pentru valoarea lui potentialä, Mihai Bica merita un topic. Cä topicul n-o sä träiascä mult... nu e vina lui.
DACA oarece sibieni pot vorbi ceva despre unele roluri de-ale lui la teatru, care sä poatä dovedi cä actorul de altädatä mai existä (si existä bine!), chiar INSIST s-o faceti. Din päcate, n-am mai fost la Sibiu din 1978...

nume
13 Jun 2005, 22:27
s-a pierdut în peisaj
Asta poti sa spui (mie mi-ai spus-o si in particuler) si despre protagonistul tau, care a ajuns sa faca un fel de penibil teleshoping (sau cum dracu' s-o chema) live pe ETNO TV :w00t: .

Pitbull
13 Jun 2005, 22:47
Exact! Nu este altul decât - vezi mai sus - Laurentiu Lazär, pentru prieteni Puiu Lazär, pentru intimi Pulazär. Un actor EXTRAORDINAR si un om MINUNAT. Si din päcate, tara-l stie dându-se rotund cä vai ce bine-i merge lui de când ia Prostamol Uno! Zäu cä s-a si brodit! Prostatä, prostitutie, si alte prostii... Da' ce sä-i faci - si actorii e oameni; nu träieste cu aer.
Lasä, bine cä le plouä cu bani Mugurilor Mihäescu si altor Garci! (Apropo de confuziile de valori, si de "ce lume tälâmbä / ce dreptate strâmbä".) Toate-s praf, lumea-i cum este, si ca dânsa suntem noi.

nume
13 Jun 2005, 23:02
Prostatä, prostitutie, si alte prostii...
Asta poti sa spui si despre Andrei Duban. L-am vazut in Sase personaje în cautarea unui autor. Nu stralucea dar mai avea o sansa.

Pitbull
14 Jun 2005, 01:31
Mda, "Zuzuc"... Care la al doilea film al meu mi-a dat o probä superbä, iar la filmare, exact aceeasi secventä a ratat-o total... Se mai întâmplä.

Liou
14 Aug 2005, 21:28
L-am vazut pe Mihai Bica in mai multe piese de teatru la Sibiu...Mi-aduc aminte acum de Don Quijote si de Sinucigasul (Nikalai Erdman). Din pacate prestatia lui a fost medie...Nici in calitate de director al teatrului Radu Stanca nu a fost un bun administrator, drept urmare ia luat locul Constantin Chiriac. Stiu ca de vreo 5 ani s-a pierdut in Bucuresti, dar nu stiu ce face efectiv.

Pitbull
15 Aug 2005, 00:15
Aha... Multumesc de informatii.
Cine stie, poate-l mai väd pe undeva.