View Full Version : TIFF 2005 - intrebari si raspunsuri
Concursul incepe pentru tine din momentul in care ai terminat de citit aceste randuri.
Bafta!
Lucrurile stau cam asa:
nu asa-zisii fani cinemagia aleg "favoritii" pt juriu TIFF ci un alt juriu format din eminentele cenusii ALS, Chirilov si Gorzo care anul trecut au realizat un blat traditional, urmat apoi de cearta publica Korben vs. ALS in care ultimul a facut public maimutareala din culise.
Propun, pt a evita o noua batjocorire, ca cei 3 semizei sa numeasca cu destu' pe cine prefera.
PS: si ii mai cer inca o explicatie lui Emanuel, cum se traduce dom'le ideea asta: " Opiniile tale, care trebuie sa fie foarte bine argumentate, vor fi citite si "virusate"? Actiunea verbului 'a citi' o inteleg, dar sa si 'viruseze' deja e o capodopera de stupiditate. [un virus deformeaza un sistem, aici o fraza, sau tu ai o alta parere?]
Alex. Leo Serban, Andrei Gorzo si Mihai Chirilov
Si unde o sa citeasca astia 3 cronicile? Direct de pe forum sau le trimiteti prin posta ?
Cam care ar fi sansele ca ALS sa fie impartial cu o cronica scrisa de mine, dupa toata porcaiala de pe forum ? (retoric)
Da, vor fi scrise pe forum, ca anul trecut. Vezi si tu aici (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=3352&hist=0).
Nu mi s-a parut blat data trecuta, am citit de curand tot ce a fost scris pentru TIFF 2004 si Ambra Blu, KORBEN si Mala Portugal s-au distantat evident.
emanuel
30 Mar 2005, 17:50
PS: si ii mai cer inca o explicatie lui Emanuel, cum se traduce dom'le ideea asta: " Opiniile tale, care trebuie sa fie foarte bine argumentate, vor fi citite si "virusate"? Actiunea verbului 'a citi' o inteleg, dar sa si 'viruseze' deja e o capodopera de stupiditate. [un virus deformeaza un sistem, aici o fraza, sau tu ai o alta parere?]
Textul nu-mi apartine, a fost trimis de cei de la TIFF.
Eu am fost doar mesagerul lor, ca si in cazul celui de anul trecut, pe care l-a postat daniel.
Pitbull
30 Mar 2005, 18:46
Ce filme cronicificäm pentru concurs? Unele din alea de repertoriu? Sau care-s "acum pe ecrane"? Sau de anu' trecut? Sau ce ne träsneste prin cap?
Ambra Blu
30 Mar 2005, 19:57
Dupa mine, as incuraja mersul la TIFF al unor oameni tineri nu numai in cuget, dar si in ID card. Batrinii si-au trait traiu', si-au mincat rolele de film pe banii altora, le sta mai bine acasa. In schimb, Juriul Cinemagia la TIFF ar arata bine cu EgoN de brat. L-as vota si pe copilul atomic BeNnY, da' mi-e ca e prea mic. Si, ca sugestie, desi stiu ca ALS, Kiri si A. Gorzo aleg juriul, userii cinemagia ar putea sa voteze in poll. Emi?
M-as fi dus, desi nu cred c-as fi avut vreo sansa sa intru in juriul cinemagia, m-as fi dus si fara sa fiu jurat daca in perioada aia nu eram (prea) aproape de examene.
userii cinemagia ar putea sa voteze in poll. Emi?
Mi se pare cel mai corect asa. Daca ei (oricine ar fi acestia) ne reprezinta pe noi, forumistii, atunci juriul trebuie votat de forumisti.
Nu-mi aduc aminte ca gorzo sau chirilov sa fi scris macar un post pe acest forum. als nu cred ca e in masura sa mai fie impartial.
Ambra Blu
30 Mar 2005, 21:42
userii cinemagia ar putea sa voteze in poll. Emi?
Mi se pare cel mai corect asa. Daca ei (oricine ar fi acestia) ne reprezinta pe noi, forumistii, atunci juriul trebuie votat de forumisti.
Nu-mi aduc aminte ca gorzo sau chirilov sa fi scris macar un post pe acest forum. als nu cred ca e in masura sa mai fie impartial.
M-ai inteles gresit. Nu as vrea ca voi, forumistii, sa decideti cine sa mearga la TIFF pe banii festivalului.
Cred ca AB se refera la ceva gen noi alegem alesul inimii noastre, dar ALS & co. aleg pe adevaratul castigator.
Fani CineMagia, alegeti-va favoritii - RELOADED!
Cred ca mai potrivit ar fi fost :
gorzo, chirilov si als aleg dintre voi trei forumisti care sa va reprezinte. Ramane ca voi, forumistii, sa va dati cu presupusul. Big deal, era mult mai simplu asa.
Alex Leo Serban
31 Mar 2005, 13:52
nu tin sa fiu neaparat una din cele trei 'eminente cenushii', dar strimba lui nume, cum ca n-as putea fi impartial, e alaturea cu drumul: anul trecut, dupa ce ma porcaisem cu ambra pe forum, l-am ales fara ezitare sa faca parte din juriu!
so...
Ambra Blu
31 Mar 2005, 13:59
Corect.
In plus, ALS, Kiri si Gorzo par dpmdv cei mai nimeriti sa faca selectia.
emanuel
31 Mar 2005, 14:37
Cred ca am discutat destul.
Haideti cu cronicile! :)
@ Pitbull textul a fost destul de clar: trebuie sa-ti imaginezi ca faci parte dintr-un juriu a carui sarcina este sa aleaga cele mai bune filme care au fost prezentate in Romania de la inceputul anului 2005
Pitbull
31 Mar 2005, 14:37
Stati stati stati, cä ceva nu se pupä...
Sau am eu orbu' gäinilor, sau colo-sus scrie:
Fani CineMagia, alegeti-va favoritii - RELOADED!
Päi, c-o fi Reloaded, c-o fi Revolutions, c-o fi Return of the Fani CineMagia - asta nu-nseamnä cä FANII alege?
Poate vä hotärâti, mai gud ppl.
(Personal, cred cä s-ar putea gäsi si o solutie oarecum combinatä, cam ca voturile "populare" si "electorale" ale Americanilor. Da' lasä, dom'le, ce mä bag eu? Ca sä citez din clasici: mi-am träit traiu', mi-am mâncat mälaiu'.)
keyzer soze
31 Mar 2005, 14:47
Asteptam lista cu filmele din 2005.
Propunere 1: cronicile sa nu depaseasca de acum clasicul '250 words'. Usor de citit si de jurizat.
Propunere 2: sa participe cei cu minim 100 de mesaje pe cinemagia. astfel puteti evita tzeparii de anul trecut (parca gionloc, nu?)
Propunere 3: Serghei, fa-ti temele, poate formam un trio moldav cu sus-amintitul Egon. :P
nu tin sa fiu neaparat una din cele trei 'eminente cenushii', dar strimba lui nume, cum ca n-as putea fi impartial, e alaturea cu drumul: anul trecut, dupa ce ma porcaisem cu ambra pe forum, l-am ales fara ezitare sa faca parte din juriu!
so...
mult zgomot pt nimic. concursul asta de 2 bani nu isi are sensul.
Faites vos jeux, rien ne va plus.
Ambra Blu
31 Mar 2005, 15:14
Propunere 3: Serghei, fa-ti temele, poate formam un trio moldav cu sus-amintitul Egon. :P
Dream on, boy. ;)
PS: Longshot, why not shoot for the moon?
europe_east
31 Mar 2005, 15:24
As vrea si eu sa imi 'aleg favoritii', i.e., cred ca urmatorii ar trebui sa isi incerce pixul de data asta (ma rog, in caz ca nu sunt ei insisi eminente cenusii... ;) Asadar:
bellhop -- you're funny, man
airlight -- biutiful, what can u say
tailgunner -- he's totally bona fide
obvious -- la belle et charmante... and damn smart
longshot -- yep... try it out
Longshot
31 Mar 2005, 15:57
longshot la mic.
multumiri pt nominalizare catre ambra si europe. voi da insa cu pas. de data asta.
cel mai usor de invocat motiv e cel pomenit si de benny, cel cu examenele
(desi, la alt nivel). daca as fi liber in perioada aia cu sig ca si eu ash da pe acolo, ca spectator.
dupa aia, de cand o ard pe aici, am vazut multi altii care scriu f bine pe film, mult mai bine decat ash putea eu, unii cu o cultura cinematografica mult mai vasta decat a mea.
thirdly, poate sunt forumisti care chiar isi doresc sa ajunga acolo.eu as papa banii statului degeaba.
in ultimul rand, mi-e lene.
multumesc pt atentie.
longshot out.
Airlight
31 Mar 2005, 17:42
europe_east multumesc mult, dar nu :)
sunt multi si vechi aici cei care se amagesc frumos cu scrisul. n-ar fi corect din partea-mi.
other than that, daca ajung anul asta la tif, sper sa fie de pe pozitie profi.
mersi oricum pentru gandurile bune.
topul meu:
ambra blu - foarte capabil, desi 'copil teribil' si causeur :)
keyser soze - buna perceptie filmica, uneori superficial in analiza
(faptul ca cei doi nu se-nteleg ar da un plus de :P spuma comentariilor ..)
obvious - ireverent/a si cosmopolit/a
minrep - proaspat si atent, ar merge cu selectia de filme tiff
longshot 's-a scos', deci nu-l mai pun... :)
nu recomand pe
nume - pentru care probabil un festival de anii astia, fara Balanta sau Baltagul :), e neinteligibil. N-as vrea sa aflu despre filmele din selectie prin lentila acra si autosuficienta a ochiului lui.
notorious - imi pare inca timid, tributar si scolastic (sorry dude)
korben - nu m-a convins, "caci trendy|cool nu-i destul.."
my 2 pence.
europe_east
31 Mar 2005, 19:11
yep, minrep is promising... :) ar merita ffff mult, zic eu
Ambra Blu
31 Mar 2005, 19:40
topul meu:
Hai ca o ardem genu' MTV Music Awards si, sa fiu in ton cu profilu', o sa zic: "multumesc pantalonilor care mi-au sustinut p*la". Am fost anul trecut in juriul Cinemagia la TIFF, iar politica TIFF -specificata clar in mesaj- e ca personaje noi (ar fi culmea ca aceiasi trei sa monopolizeze) sa vina la Cluj in cautare de film. In plus, hai sa n-o mai ard modest, eu merg anul asta la TIFF cu filmul in cadrul Zilelor Filmului Romanesc. Mai bine asteptam sa vedem ce scriu copiii.
cherryblossom
31 Mar 2005, 20:15
Keyser si Minrep ! am zis!!! :)
Mala Portugal
31 Mar 2005, 22:14
mult zgomot pt nimic. concursul asta de 2 bani nu isi are sensul.
Faites vos jeux, rien ne va plus.
Sunt curioasa , de ce il cataloghezi drept un concurs de 2 bani? (asa cum sunt curioasa de ce tot te incapatanezi sa dai citate din limbi pe care nu le cunosti :D )
herbert
31 Mar 2005, 22:49
...sunt curioasa de ce tot te incapatanezi sa dai citate din limbi pe care nu le cunosti :D )
... pai cand inveti o limba straina e bine s-o exersezi. "citatele" te ajuta, chiar sunt recomandabile.
apoi, poliglotismul este o forma de seducere pe Cinemagia.
mai ales ca unele/unii nu prea se lasa sedusi :)
nume - pentru care probabil un festival de anii astia, fara Balanta sau Baltagul :), e neinteligibil. N-as vrea sa aflu despre filmele din selectie prin lentila acra si autosuficienta a ochiului lui..
Frantz, sunt convins ca de filmele aduse de mine in discutie nici n-ai auzit. Vrei sa ma musti de parti dorsale ? Incearca pe alte teme. Hai pa.
@als
Nu e o stramba, e o realitate pe care cu greu o poti contesta (cel putin nu pe forum).
Airlight
01 Apr 2005, 08:21
Frantz, sunt convins ca de filmele aduse de mine in discutie nici n-ai auzit. Vrei sa ma musti de parti dorsale ? Incearca pe alte teme. Hai pa.
hau hau hau hau
Numele meu nu e Franz, dar ma bucur ca-mi atribui rigoare germana
:D
Am zis doar ca nu vreau ca de la tiff sa citesc ceva scris de tine.
Actually nu vreau sa citesc niciodata nimic de la tine.
Nu te supara, am si eu o parere. Una proasta.
Incearca sa mi-o schimbi, daca-ti da mana - asta-i altceva.
Si daca nu ti-ai dat seama, orgoliul tau de a discuta filme 'de care n-ati auzit' e doar biluta de ecstasy pe care-o administrezi zilnic complexului tau de inferioritate.
poor fuсk.
Serghei
01 Apr 2005, 10:16
1.Ar fi bine daca concursul de anul asta ar avea mai multa transparenta,niste explicatii despre modul de alegere al celor trei,astfel incat sa nu mai existe suspiciunile de anul trecut.
2.Ar fi bine daca totusi oamenii care activeaza pe site ar avea si ei un cuvant de spus.
3.Sper sa mearga oameni pasionati de film.
Alex Leo Serban
01 Apr 2005, 10:20
pt nume
strimba e chiar faptul ca ceea ce spui e contrazis de realitate.
credeam ca te-ai prins din discutiile de pe forum care au fost 'relatiile' mele cu ambra si cum au evoluat ele...
ca sa ma repet: ceea ce spui este fals.
desi nu cred ca ceea ce spun te va impresiona in vreun fel...
pt ceilalti
sincer, chestia asta cu postatul unor 'compuneri' pe forum pt a decide juratii mi se pare asa, o formalitate cam fumata...
in fond, scopul jurizarii (ii spuneam si lui gorzo anul trecut) NU este sa produca 3 cronicari fluenti in limba romana - 'trendul' calofilo-narativ -, ci sa decida cine este mai pasionat, mai informat, mai cultivat si mai articulat (in argumentatie) in materie de filme; or, chestia asta nu se vede, tzac-pac, intr-o postare/articol, ci in 'activitatea sustinuta' de pe forum...
parerea mea.
Ambra Blu
01 Apr 2005, 10:47
1.Ar fi bine daca concursul de anul asta ar avea mai multa transparenta,niste explicatii despre modul de alegere al celor trei,astfel incat sa nu mai existe suspiciunile de anul trecut.
2.Ar fi bine daca totusi oamenii care activeaza pe site ar avea si ei un cuvant de spus.
3.Sper sa mearga oameni pasionati de film.
O tineti in heavy rotation cu transparente si blaturi. Suspiciunile le au, ca intotdeauna, cei care pierd. Si cei care aleg ar trebui sa tina cont nu numai de activitatea pe site - cum a zis ALS - ci de cit de up to date sint cu filmele de acum. Ah, ca s-au fost vazute filme de acum optzeci de ani si ca se insista pe alea, e bine, dar daca se organizeaza TIFFul cinematecii. Si, in plus, ALS stie mai bine, sint unii oameni care nu ar socializa prea bine acolo, iar ei ar trebui tinuti acasa, dupa umila mea parere, sa monologheze in bai.
Serghei
01 Apr 2005, 12:37
O tineti in heavy rotation cu transparente si blaturi. Suspiciunile le au, ca intotdeauna, cei care pierd. Si cei care aleg ar trebui sa tina cont nu numai de activitatea pe site - cum a zis ALS - ci de cit de up to date sint cu filmele de acum. Ah, ca s-au fost vazute filme de acum optzeci de ani si ca se insista pe alea, e bine, dar daca se organizeaza TIFFul cinematecii. Si, in plus, ALS stie mai bine, sint unii oameni care nu ar socializa prea bine acolo, iar ei ar trebui tinuti acasa, dupa umila mea parere, sa monologheze in bai.
Discutia asta am mai purtat-o de cateva ori,din partea mea nu au fost niciodata probleme cu ce juriu s-a ales anul trecut,insa au fost personaje care s-au simtit nedreptatite,recte marx si defunctul marcu carora le dau putina dreptate pt. ca daca organizatorii acestui concurs au pretentia ca sunt seriosi ar trebui anuntate niste criterii de departajare a concurentilor,eventual o dare de seama a motivelor alegerii facute la final,nu trantite 3 nume fara nici o explicatie.
:o poate ati intrat pe site-ul tiff-ului mai nou?! retrospectiva pierre richard a fost inlocuita cu o selectie de "best movies" ale editiilor anterioare ale tiff-ului. :?
Sunt curioasa , de ce il cataloghezi drept un concurs de 2 bani? (asa cum sunt curioasa de ce tot te incapatanezi sa dai citate din limbi pe care nu le cunosti :D )
2 bani e o evaluarea prea euforica. "Tinicheaua" e un pret rezonabil pt acest concurs. De ce? Pt ce s-a intamplat anul trecut. Si tu stii f bine povestea dizgratioasa. Mi se pare corect sa se renunte la aceasta delimitare pseudo-competitiva si juriul sa aleaga dupa oki, senzatii si instincte (ca tot e ALS adeptul acestor stari de fapt)
PS (pt cealalalta dilema): necunoasterea gramaticii nu dilueaza cu nimic forma si continutul unor idei care se vehiculeaza compact intr-un spatiu cultural. Si cu toata nepriceperea mea , si tu si Ambra ati aflat sensul expresiei "avant la lettre".
Seniorita Ambra Blu mai intai sa serveasca un (Ren)eClair si apoi sa pozeze in marea diva cinefila.
Ambra Blu
01 Apr 2005, 13:38
Seniorita Ambra Blu mai intai sa serveasca un (Ren)eClair si apoi sa pozeze in marea diva cinefila.
1.Te doare ca tu ai ramas acasa si eu m-am dus la TIFF. Paguba in ciuperci.
2.Daca nu postez in stinga si in dreapta Chomette in sus, Chomette in jos nu inseamna ca nu stiu cu ce se maninca. Macar 'Serbarile galante' si tot tre' sa il vezi la ATF. ;)
3. Nu mai face atita val, ca racu' la mal, ca stii ca mi se rupe de cunostintele adunate de tine de prin ceasloave pe care nu se mai uita nici timpu' trecut.
2.Daca nu postez in stinga si in dreapta Chomette in sus, Chomette in jos nu inseamna ca nu stiu cu ce se maninca. Macar 'Serbarile galante' si tot tre' sa il vezi la ATF. ;)
3. Nu mai face atita val, ca racu' la mal, ca stii ca mi se rupe de cunostintele adunate de tine de prin ceasloave pe care nu se mai uita nici timpu' trecut.
1. imi atribui algezii eronate;
2. esti o nulitate cinefila evidenta, noroc ca esti baiet dejtept si stii sa cosi repede intr-o idee pseudo-personala judecatile altora;
3. e dreptul tau sa ramai un fidel consumator de google, unde incurci racu' cu cracu' .
keyzer soze
01 Apr 2005, 14:11
@ alex:
Pai atunci lasa-l dracului de 'concurs'. Alegeti 3 useri si gata (m-as caca pe mine de ras sa-l vad pe Marx scriind despre 'Constantin', ca tot ne recomanda Tiff-ul sa scriem despre premiere).
Sugestiile mele:
1. Marx
2. MinRep
3. Obvious
Pe lista de asteptare:
Egon, Cherryblossom si Serghei, pentru amicitie si nu numai.
Ambra Blu
01 Apr 2005, 14:13
2. esti o nulitate cinefila evidenta, noroc ca esti baiet dejtept si stii sa cosi repede intr-o idee pseudo-personala judecatile altora;
3. e dreptul tau sa ramai un fidel consumator de google, unde incurci racu' cu cracu' .
Esti mai frustrat si mai neputincios ca un scenariu care zace de aproape un an intr-un sertar. Probabil cam de tot atita timp sta in sertarele din mintea ta ideea ca tu ar fi trebuit sa fii la TIFF - din varii si personale motive pe care le stim amindoi prea bine - si ca in jurul tau se aduna conjuratia imbecililor, ca musculitele la ca-cat. S-ar putea sa fiu o nulitate cinefila daca asta ma face o tinara speranta cineasta. Hai, sictir.
Hai, sictir.
Ce-mi place de tine cand daruiesti pilde din educatia ta neanderthaliana.
PS: daca acel concurs de anu' trecut ar fi fost corect, n-as fi provocat valuri pt surferii ahtiati de polemici frivole.
Ambra Blu
01 Apr 2005, 14:26
Hai, sictir.
Ce-mi place de tine cand daruiesti pilde din educatia ta neanderthaliana.
PS: daca acel concurs de anu' trecut ar fi fost corect, n-as fi provocat valuri pt surferii ahtiati de polemici frivole.
Mie imi schimb imi displaci profund cind stai precum sfircul mamei lui Chiparus Chetru, ascuns sub pragul forumului, si cirtesti de-acolo ca un cirtitoi. Vii si te dai cu Ouija board-ul pe valurele, incercind sa ghicesti de ce nu ai fost tu ales la TIFF. Din punctul meu de vedere, aia trei care au mers anu' trecut erau aia potriviti. Nu tu, nu herbert. Si, daca tot o arzi don quijoteste pe aici, arata cu degetul pe cine te-a cintarit pe tine cu ocaua mica, si in favoarea cui.
ps: de abia dupa aia am putea vorbi si despre filmele vazute din carti.
herbert
01 Apr 2005, 15:35
am ras despre raci si craci si despre "brodatul" cu idei straine.
lasati trecutul neglorios si priviti cu speranta viitorul.
sa va vad cum mesteriti la decoruri de-acum inainte.
Si, daca tot o arzi don quijoteste pe aici, arata cu degetul pe cine te-a cintarit pe tine cu ocaua mica, si in favoarea cui.
eu nu vorbesc de mine neaparat, vorbesc de intamplarea in sine.
esti deplorabil daca crezi ca un film se termina in acelasi timp cu aprinderea luminii (la cinematograf).
Ambra Blu
01 Apr 2005, 16:17
eu nu vorbesc de mine neaparat, vorbesc de intamplarea in sine.
Iar eu iti ceream sa arati cu degetu' in directia celor pe care ii consideri vinovati. Altfel, valurile tale incep sa semene cu susurul lui herbert.
esti deplorabil daca crezi ca un film se termina in acelasi timp cu aprinderea luminii (la cinematograf).
Si tu esti baiat destept, si ma asteptam sa faci ceva mai multa chirurgie pe afirmatia mea, decit s-o iei in sensul opus. Lasind la o parte impunsaturile care fac ca topicu' asta sa arate ca un atelier Fantezia de gherghefuri si cusaturi, ideea principala e asta: sint satul de elitism cultural aplicat in cazul cinematografiei. Am vazut suficiente vechituri incit sa stiu cu ce se maninca, stiu, din pacate, o multime de anecdote dragute despre Deluc si G. Du Lac si alte grupari la fel de vesele, insa, pentru unul care vrea sa faca filme in anu' 2005, astea sint long gone. Sint sigur insa ca, pentru un cinefil, discutiile despre astfel de naturi moarte constituie nenumarate prilejuri de indicibile delectari. E un soi de poveste detectivistica in toata chestia: unii lasa urme (ca melcu', daca vrei, sau ca femeia fara picioare) si altii le urmaresc cu lupa prin carti, jucindu-se de-a exegetii.
Iar eu iti ceream sa arati cu degetu' in directia celor pe care ii consideri vinovati. Altfel, valurile tale incep sa semene cu susurul lui herbert.
Pt. mai multe detalii cauta sa recitesti celebrul duel ALS vs. Korben in care s-au dezvaluit culisele jocului.
E un soi de poveste detectivistica in toata chestia: unii lasa urme (ca melcu', daca vrei, sau ca femeia fara picioare) si altii le urmaresc cu lupa prin carti, jucindu-se de-a exegetii.
Crezi ca se moare din hermeneutica?
Ambra Blu
01 Apr 2005, 17:09
Pt. mai multe detalii cauta sa recitesti celebrul duel ALS vs. Korben in care s-au dezvaluit culisele jocului.
Daca imi dai si un link, ma uit pe el. Totusi, cine certa pe cine? Si tu pe cine certi? Sau pe cine aperi?
Crezi ca se moare din hermeneutica?
Nu, dar pacatu' ei e ca face chirurgie doar pe trupu' gata format, nu stie cum a avut loc geneza. Iar de detasari din astea exterioare sint satul. Vorba marelui Gh. Hagi catre ziariste.
Daca imi dai si un link, ma uit pe el. Totusi, cine certa pe cine? Si tu pe cine certi? Sau pe cine aperi?
Fac likid pe cinemagia.
Nu, dar pacatu' ei e ca face chirurgie doar pe trupu' gata format, nu stie cum a avut loc geneza. Iar de detasari din astea exterioare sint satul. Vorba marelui Gh. Hagi catre ziariste.
Nu, pacatu' e ca nu stii ce e miez si ce e coaja. Esti inca in faza post-pubera in care amesteci nonsalant herburi si harburi.
Ambra Blu
01 Apr 2005, 17:46
Fac likid pe cinemagia.
Da' ti-am lasat cumva impresia ca imi pasa ce faci?
Nu, pacatu' e ca nu stii ce e miez si ce e coaja. Esti inca in faza post-pubera in care amesteci nonsalant herburi si harburi.
Hapuri sa trec hopuri, mai degraba. Bottom line: what is it that you're after? Sa faci filme mai bune? Sa revolutionezi cinematograful stind in cur sub forum? Sa ma intorci cu fata catre les neiges d'antan? Sa ne petreci intr-un mod placut timpul? Sa iti platesti polite?
hau hau hau hau
Numele meu nu e Franz, dar ma bucur ca-mi atribui rigoare germana
:D
Am zis doar ca nu vreau ca de la tiff sa citesc ceva scris de tine.
Actually nu vreau sa citesc niciodata nimic de la tine.
Nu te supara, am si eu o parere. Una proasta.
Incearca sa mi-o schimbi, daca-ti da mana - asta-i altceva.
Si daca nu ti-ai dat seama, orgoliul tau de a discuta filme 'de care n-ati auzit' e doar biluta de ecstasy pe care-o administrezi zilnic complexului tau de inferioritate.
poor fuсk.
Data viitoare incearca mai putin cu dintii si mai mult cu buzele. Ma zgarii.
Tu cine dracu' mai esti ?
@als
Ok, fie.
@marx
Marcu aka Barbosul.
Clubul barbosilor ratati, pasionati de internet, saluta Cinemagia!!! :lol:
p.s. "Un club select".
@marx
Marcu aka Barbosul.
?
Airlight
01 Apr 2005, 18:58
....
Lasind la o parte impunsaturile care fac ca topicu' asta sa arate ca un atelier Fantezia de gherghefuri si cusaturi,
:lol:
ideea principala e asta: sint satul de elitism cultural aplicat in cazul cinematografiei. Am vazut suficiente vechituri incit sa stiu cu ce se maninca, stiu, din pacate, o multime de anecdote dragute despre Deluc si G. Du Lac si alte grupari la fel de vesele, insa, pentru unul care vrea sa faca filme in anu' 2005, astea sint long gone.
r e s p e c t.
E un soi de poveste detectivistica in toata chestia: unii lasa urme (ca melcu', daca vrei, sau ca femeia fara picioare) si altii le urmaresc cu lupa prin carti, jucindu-se de-a exegetii.
the A not B, AB ?
In rest subscriu personal si neconditionat la tot ce-ai scris, personal stii tu de ce si neconditionat fiindca alta sansa nu exista.
S-auzim de bine.
Ambra Blu
01 Apr 2005, 23:22
the A not B, AB ?
In rest subscriu personal si neconditionat la tot ce-ai scris, personal stii tu de ce si neconditionat fiindca alta sansa nu exista.
S-auzim de bine.
Right on, boy! The A not B effect. In rest, ramin la parerea ca fiecare urmareste filmele pe care le merita si isi umezeste ce deget vrea in contactul cu pagina albumului de pictura. Intrebarea mea nezisa e citi dintre culturistii astia au atins vreodata o camera de filmat sau au facut, macar in cap, o schema de lumini.
Intrebarea mea nezisa e citi dintre culturistii astia au atins vreodata o camera de filmat sau au facut, macar in cap, o schema de lumini.
Bravo omule ! Intrebarea asta ma framanta si pe mine de ceva timp. De pe cinemagia ? Cam 1% si in acest procent intra si ALS cu digitala lui.
TIFF-ul de ce nu e recunoscut de IMDB?
Intrebarea mea nezisa e citi dintre culturistii astia au atins vreodata o camera de filmat sau au facut, macar in cap, o schema de lumini.
Bravos monser, incepi prin pasul piticului sa diferentiezi "culturistii" de tehnicieni...
bellhop
02 Apr 2005, 13:48
TIFF e deja un brand, Tokyo International Film Festival, fara nici o legatura cu manifestarea cu damf de patriotism local de care stiti voi :hmm: ;
Ambra Blu
02 Apr 2005, 14:08
TIFF e deja un brand, Tokyo International Film Festival, fara nici o legatura cu manifestarea cu damf de patriotism local de care stiti voi :hmm: ;
Dom' bellhop, hai sa lasam la o parte chinezariile care, deh, sint acum la moda si de care unii dintre noi ne-am cam saturat ca, iarasi deh, ne uitam de ceva vreme la ele :P si sa ne gindim mai bine la Toronto International Film Festival. 8)
Pitbull
02 Apr 2005, 14:31
Sugestiile mele:
1. Marx
2. MinRep
3. Obvious
Pe lista de asteptare:
Egon, Cherryblossom si Serghei (...).
Sugestii subscriptibile.
Dacä MinRep participä si nu ia nimic, eu vin la voi.
obvious
02 Apr 2005, 15:34
thankies for the credit.
plusati cu informatii.noua ma aflu pe aceste plaiuri.
De ce, oare, esti ingust in gandire? Nu ma refeream la alaturarea literelor TIFF pe imdb, ci la faptul ca premiile date in cadrul Transilvania International Film Festival nu figureaza la awards pe IMDB pe cand o chestie gen Sofia International Film Festival da.
bellhop
02 Apr 2005, 21:27
De ce, oare, esti ingust in gandire? Nu ma refeream la alaturarea literelor TIFF pe imdb, ci la faptul ca premiile date in cadrul Transilvania International Film Festival nu figureaza la awards pe IMDB pe cand o chestie gen Sofia International Film Festival da.
de parcã îi pasã cuiva de încã un festival, într-un oras de provincie sud-est european, sau se mîndreste cineva cu un premiu obtinut acolo;
dacã aveau inspiratie organziatorii acestui festival, care tot au abuzat de numele de 'transilvania' si tot ce se asociazã cu acest cuvînt, puteau sã speculeze o nisã de filme mai ciudate like horror/blood/trauma/psycho/cucu.., si atunci era bãgat în seamã pe plan international, asa rãmîne doar o strutzo-cãmilã, pentru satisfacerea unor orgolii si interese locale;
now, who's narrowminded? :huh:
bellhop
02 Apr 2005, 21:31
Dom' bellhop, hai sa lasam la o parte chinezariile care, deh, sint acum la moda si de care unii dintre noi ne-am cam saturat ca, iarasi deh, ne uitam de ceva vreme la ele :P si sa ne gindim mai bine la Toronto International Film Festival. 8)
duh.. de douã ori blasfemie :x ;
despre orezãrii, in the future try using sticks not the furculission si cautã si tu mai niste ceva trufandale, cã e si sezonu, sau citeste cu atentie eticheta de pe produs... :D
dacã aveau inspiratie organziatorii acestui festival, care tot au abuzat de numele de 'transilvania' si tot ce se asociazã cu acest cuvînt, puteau sã speculeze o nisã de filme mai ciudate like horror/blood/trauma/psycho/cucu..,
Thay do that! Filmele de genu' au si sectiune aparte ("Umbre"). De cate ori ai fost la TIFF, mai exact?
now, who's narrowminded? :huh:
You, of course. De ce ar fi festivalul de la Sofia mai mare decat TIFF? Altfel, pleaca urechea spre MinRep.
bellhop
02 Apr 2005, 21:45
Filmele de genu' au si sectiune aparte ("Umbre").
mã refeream la un fully-dedicated (blood)fest;
De cate ori ai fost la TIFF, mai exact?
de parcã m-ai întreba de cîte ori am fost la bisericã.. :shock:
Am sa incerc sa te citez organizandu-ti mesajul cum trebuie... :hmm:
e; refeream la un fully-dedicated (blood)fest;
That would be just plain silly...
de parcã m-ai întreba de cîte ori am fost la bisericã.. :shock:
Am inteles, niciodata! :D
Ambra Blu
02 Apr 2005, 21:48
duh.. de douã ori blasfemie :x ;
despre orezãrii, in the future try using sticks not the furculission si cautã si tu mai niste ceva trufandale, cã e si sezonu, sau citeste cu atentie eticheta de pe produs... :D
Mosule cocosule, este la discretie Erosu' lu' WKW (dublat in italiana :P), este IZO, ultimu' al lui Miike cu spiritu razbunator intors din morti, este Fruit Chanu cu trilogia Hong kongheza, dar...I sorta got fed up with them. Altceva, mai nou, cu ciocolata si surpriza, nu cu orez.
bellhop
02 Apr 2005, 21:55
Am inteles, niciodata! :D
nu chiar.. mã refeream doar la gravitatea întrebãrii :)
Propunere 1: cronicile sa nu depaseasca de acum clasicul '250 words'.
Ce-ai mah? Vrei sa-l nenorocesti pe Pitbull? :D
Mala Portugal
02 Apr 2005, 22:31
organziatorii acestui festival, care tot au abuzat de numele de 'transilvania' si tot ce se asociazã cu acest cuvînt
In ce fel au abuzat organizatorii de numele 'Transilvania' si mai ales de "tot ce se asociazã cu acest cuvînt"?
Sa ma insele pe mine memoria? Ne e Clujul in Transilvania?
Nu vorbim de Dracula Park in Snagov , da?
Pitbull
02 Apr 2005, 22:35
Ce-ai mah? Vrei sa-l nenorocesti pe Pitbull? :D Pe pariu cä pot?
Oricum, nu mä väd deloc mergând la Cluj, din varii motive. Poate c-am sä scriu ceva, asa, hors-conKUR. Da' Ambra avea dreptate, chit cä prea drägut nu fu el: sunt pe-aici destule creiere valabile färä fire albe preste dânsele.
bellhop
02 Apr 2005, 22:59
Mosule cocosule, este la discretie Erosu' lu' WKW (dublat in italiana :P), este IZO, ultimu' al lui Miike cu spiritu razbunator intors din morti, este Fruit Chanu cu trilogia Hong kongheza, dar...I sorta got fed up with them. Altceva, mai nou, cu ciocolata si surpriza, nu cu orez.
Eros - not yet rls't, nu stiu despre ce dupe-shit italian version vorbesti..
Izo - rlsd pe 03.17, not interested, ultimul meu film vãzut poartã data 03.31..
"Fruit Chanu cu trilogia Hong kongheza"!? :?
cã tu ai depãsit stadiul de veghe în lanul de orez (sau te-a depãsit el pe tine) e de gustibus, dar nu vrei sã mã provoci la fresh oriental stuffz, and don't challenge my zeitgeist (*)
Ambra Blu
02 Apr 2005, 23:05
Eros - not yet rls't, nu stiu despre ce dupe-shit italian version vorbesti..
Direct de la Venetia festival. Nu screener.
Izo - rlsd pe 03.17, not interested, ultimul meu film vãzut poartã data 03.31..
the newer the better? :shock:
cã tu ai depãsit stadiul de veghe în lanul de orez (sau te-a depãsit el pe tine) e de gustibus, io mã recunosc ignorant în multe, dar nu vrei sã mã provoci la fresh oriental stuffz, and don't challenge my zeitgeist .. (*)
De ce sa vreau sa te provoc intr-o orezarie care nu mai e my cup of tea? Sau dam timpu' inapoi cind eu ma uitam la astea si tu nu? 8)
bellhop
02 Apr 2005, 23:13
In ce fel au abuzat organizatorii de numele 'Transilvania' si mai ales de "tot ce se asociazã cu acest cuvînt"?
Sa ma insele pe mine memoria? Ne e Clujul in Transilvania?
Nu vorbim de Dracula Park in Snagov , da?
tocmai, daca ii zicea Cluj IFF era ok, asa au folosit cuvintul Transilvania, care este asociat in mintea oricui cu Dracula, vampiri, etc, pentru notorietate s-or fi gandit ei, cand de fapt n-are nici o relevanta pt festival in sine, care asa cum e putea sa aiba loc si la Sibiu sau la Baia mare, si sa-i zica Sarmisegetuza Film Festival, tot aia era.., desi festivalurile se cam identifica dupa orase :? ;
bellhop
02 Apr 2005, 23:30
Direct de la Venetia festival. Nu screener...
ceatã; hai cã trebuie sã aflu cum devine asta...au dat aia copii de prezentare moca, care s-a lipit de vreun românas ajuns pe-acolo?
yep! the sad truth;
De ce sa vreau sa te provoc intr-o orezarie care nu mai e my cup of tea? Sau dam timpu' inapoi cind eu ma uitam la astea si tu nu? 8)
ba ma lasi; ce vedeai tu e acum cinematecã, si io nu eram in business pe vremea aia indeed, asa cã vorbim de lucruri diferite, lasã-mã-n zeitgeistu' meu.. :D
succes si distractie la festinul transilvãnean, I'm in a mood for some 'noodles and congee' now! :P
Ambra Blu
02 Apr 2005, 23:42
Direct de la Venetia festival. Nu screener...
ceatã; hai cã trebuie sã aflu cum devine asta...au dat aia copii de prezentare moca, care s-a lipit de vreun românas ajuns pe-acolo?
You'll find out soon. After I have finished watching M. Cheung uttering soft Italian words. ;)
yep! the sad truth;
Mosu', ma lasi? Vrei sa ma dau miine in stampa cu lista de japonezarii noi de care nu te-ai atins?
ba ma lasi; ce vedeai tu e acum cinematecã, si io nu eram in business pe vremea aia indeed, asa cã vorbim de lucruri diferite, lasã-mã-n zeitgeistu' meu.. :D
Coane, stii tu vorba aia a trend-setterilor de vinatoare: follow the leader. :P
Mala Portugal
03 Apr 2005, 09:21
tocmai, daca ii zicea Cluj IFF era ok, asa au folosit cuvintul Transilvania, care este asociat in mintea oricui cu Dracula, vampiri, etc, pentru notorietate s-or fi gandit ei, cand de fapt n-are nici o relevanta pt festival in sine, care asa cum e putea sa aiba loc si la Sibiu sau la Baia mare, si sa-i zica Sarmisegetuza Film Festival, tot aia era.., desi festivalurile se cam identifica dupa orase :? ;
Mami ia un link, uita-te la numele festivalului, uita-te la locul de organizare din paranteza si hai sa lasam argumentele de dragul argumentelor.
http://indie.imdb.com/festivals/
bellhop
03 Apr 2005, 14:47
Mami ia un link, uita-te la numele festivalului, uita-te la locul de organizare din paranteza si hai sa lasam argumentele de dragul argumentelor.
dacã te referi la denumiri, cre'cã nu stiu cine are nevoie de ochelari, chiar si din linkul ãla al tãu :shock:
sau aveati vreo jenã cu denumirea orasului? bulgarii au festival la Sofia, FEST-ul sîrbilor in fiecare februarie la Belgrad si altul vara la Budva pe riviera se identificã astfel, iar festivalul anual al croatilor are loc în orasul Pula, si este cunoscut si po-pularizat ca atare, vouã de ce vã e jenã sã-i ziceti Cluj Film Festival?
bellhop
03 Apr 2005, 14:55
You'll find out soon. After I have finished watching M. Cheung uttering soft Italian words. ;)
poate Gong Li, M.Cheung e cu franceza; desi, dacã esti dupã soptitoare în italianã si chocolo, îti recomand un Tinto Brass, vezi c-a circulat Fallo, ce sã mai pierzi vremea.. :lol:
Mosu', ma lasi? Vrei sa ma dau miine in stampa cu lista de japonezarii noi de care nu te-ai atins?
Numai sã nu-ncepi iar cu Miike, cã-mi fac seppuku :x
Coane, stii tu vorba aia a trend-setterilor de vinatoare: follow the leader. :P
dacã tu esti leader of the crowd, io-s mistretul cu colti de argint! :D
Ambra Blu
03 Apr 2005, 18:34
poate Gong Li, M.Cheung e cu franceza; desi, dacã esti dupã soptitoare în italianã si chocolo, îti recomand un Tinto Brass, vezi c-a circulat Fallo, ce sã mai pierzi vremea.. :lol:
Frate, hai c-om fi vazut si noi 'Clean'.
Numai sã nu-ncepi iar cu Miike, cã-mi fac seppuku :x
Nu, mosu: ia de-aici, de la fratii tai mai cunoscatori: durian durian, little cheung, daca ai nitica rabdare public toilet (pe DV), cu zeu' weceurilor - dong dong, apoi stanely kwan, etc. In sectiunea scandal ti-l recomandam pe sogo ishii si, ceva mai vechi, imamura sau wakamatsu.
dacã tu esti leader of the crowd, io-s mistretul cu colti de argint! :D
Iar eu pasarea maiastra, cerbu cu stea-n frunte si salatile din gradina ursului, fine-tuned cu tunurile din navarone. concursul de tari in banda continua.
PS: mosul cocosule cu punguta cu doi bani, vezi ca e aparut dvd 'eros'. 8)
bellhop
04 Apr 2005, 06:25
... ia de-aici, de la fratii tai mai cunoscatori: durian durian, little cheung, daca ai nitica rabdare public toilet (pe DV), cu zeu' weceurilor - dong dong, apoi stanely kwan, etc. In sectiunea scandal ti-l recomandam pe sogo ishii si, ceva mai vechi, imamura sau wakamatsu. )
ughh..cu asa treatment no wonder that you've lost your appetite si iar imi spui de amintiri din copilarie, care nu ma impresioneaza... cinemateca n-are decât valoare referentiala pentru mine, iar de impresionat neofiti cu eruditia nu e sportu' meu; I prefer fresh things for quick digestion and sheer enjoyment, gen un Rice Rhapsody, asa ca don't hit me with that ol' shit.. told ya, only 2k+;daca vrei sa ma impresionezi spune-mi de un Bright Future sau de un Snake of June... ;)
.. vezi ca e aparut dvd 'eros'. 8)
hey, a trecut 1 aprilie!
stai linistit, poate era vreun pre-order ce-ai vazut tu, cand apare afli de la mine, scoops are my brunch 8) ; desi, in paranteza fiind spus, respectivul produs e mai la urma pe lista mea de prioritati right now;
desi, in paranteza fiind spus, respectivul produs e mai la urma pe lista mea de prioritati right now;
Pe lista ta de prioritati figureaza masina de spalat, termopanul sau centrala termica ?
Ambra Blu
04 Apr 2005, 10:05
daca vrei sa ma impresionezi spune-mi de un Bright Future sau de un Snake of June... ;)
Cred ca am mai scris eu pe la Asia Exterma, cu minutele mele, de Snake of June. Sau, daca nu am scris-o, a fost pentru ca mi-a fost lene. In concluzie, ca m-am cam plictisit de scris, am Snake of June si ceva raritati (de ex, tot de la el, Gemini aka Soseiji) pe care pescuitul la japca nu are cum sa le dicleasca. ;)
hey, a trecut 1 aprilie!
stai linistit, poate era vreun pre-order ce-ai vazut tu, cand apare afli de la mine, scoops are my brunch 8) ; desi, in paranteza fiind spus, respectivul produs e mai la urma pe lista mea de prioritati right now;
Ce sa zici si tu acum. :lol: Sour grapes...
din ce stiu dsp tiffu de anu asta
1 au reamenajat dieselu care acu are candelabre si seamana a office in mizerie electrica, dar vom trai si vom vedea
poate au eliminat scarile alea inutile
2 o sa bage si un avmotional, care va fi cel putin interesant
sper sa`l bage la sinagoga aia parasita
3 si cum tot chirilov se ocupa de selectie, astept ceva bizarerii si hororuri remarcabile
4 si joy to the world, nu o sa trebuiasca sa vad toate filmele din competitie
Mala Portugal
04 Apr 2005, 20:46
@$^$%^%#&%&U*^ @@*&D%$HGTJT^$?
Relaxeaza-te (si o sa dai laptic bun)
Mala Portugal
04 Apr 2005, 20:52
Nu stiu daca v-am zis dar la Arta au schimbat scaunele cu unele mai mari si mai pufoase, cu loc suficient pentru picioare (cel putin pentru ale mele).
herbert
05 Apr 2005, 00:59
(...) la Arta au schimbat scaunele cu unele mai mari si mai pufoase, cu loc suficient pentru picioare (cel putin pentru ale mele).
wow, scaune si picioare!
doua oferte tentante :)
Nu stiu daca v-am zis dar la Arta au schimbat scaunele cu unele mai mari si mai pufoase, cu loc suficient pentru picioare (cel putin pentru ale mele).
Am auzit ca Republica - Arta - Victoria sunt ca Patria - Studio - Scala. Ai fost la astea din Bucuresti? Merge comparatia?
:hmm: care loc destul pentru picioare?
bellhop
05 Apr 2005, 16:32
@$^$%^%#&%&U*^ @@*&D%$HGTJT^$?
Relaxeaza-te (si o sa dai laptic bun)
Fulga, de ce ai vederea incetosata...? :D
@beny
comparatia se refera strict la distanta dintre ele
parka totusi cinemaurile din cj sunt mai misto
Mala Portugal
05 Apr 2005, 18:27
Am auzit ca Republica - Arta - Victoria sunt ca Patria - Studio - Scala. Ai fost la astea din Bucuresti? Merge comparatia?
Mi-e imposibil sa fac comparatia. Arta mi-e cea mai draga din cauza filmelor care ruleaza acolo. Partea neplacuta e ca exagereaza cu aerul conditionat si se intampla sa iesi vara sloi de acolo.
Recomandare: ia-ti o bluza mai groasa pentru filmele de la Arta.
Victoria se compara cu Arta la capitolul scaune pufoase si loc pentru picioare (pentru ale mele nu pentru ale lui raptor :P ) doar ca mai are si un balcon la care biletele sunt ceva mai scumpe.
Recomandarea e sa eviti balconul ca s-ar putea sa nu vezi mare lucru de acolo.
Republica e cel mai mare cinema - locuri multe si inghesuite :shock: , multi mancatori de popcorn (chiar si la festival) . Dupa parerea mea e cel mai impropriu vizionarilor dintre cele trei, totusi aici au loc premierele alea mai zgomotoase pe la TIFF.
Seamna cu Patria - Studio - Scala
@beny
comparatia se refera strict la distanta dintre ele
parka totusi cinemaurile din cj sunt mai misto
Yeah, am inteles, doar ceream informatii suplimentare.
Da, seamana, si la Studio dau drumul, vara, de obicei, la aerul conditionat la maxim, sa se mandreasca cu el. La Patria sunt chestiile zgomotoase si Scala... e Scala
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.