PDA

View Full Version : Jim Carrey

Blue
27 Mar 2005, 14:26
Jim Carrey este ceva deosebit trebuie sa recunoasteti. De la scalambaielile care l-au facut celebru a trecut de cativa ani la a juca in drame si cred ca o face foarte bine. Nu sunt drame obisnuite totusi, acestea avand o doza buna de ciudatenie si umor ceea ce ma face sa il compar pe Jim Carrey cu Robin Williams ( ma refer la perioada de dupa comediile spumoase in care a jucat Jim Carrey)

M0n0
28 Mar 2005, 08:46
Dupa mine Jim Carrey nu are ce cauta in drame dar dupa ce am vazut The Truman Show si Eternal Sunshine of the Spotless Mind...mi-am schimbat parerea, totusi in Majestic chiar nu mi-a placut cum a jucat...
Jim Carrey este cu siguranta cel mai tare actor de comedie de pe planeta la momentul asta...

apartamentu104
28 Mar 2005, 21:24
mie mi-a placut ca actor dramatic atat in "omul din luna" cat si in eternal

radu83
02 Apr 2005, 23:31
un distrus.

cauza principala pentru care am avut rezerve majore in a ma uita la Eternal...

sper sa o fi apucat pe calea cea buna si sa nu se mai intoarca la stupizenii gen Ace Ventura

apartamentu104
03 Apr 2005, 05:52
hahaha---un distrus..
mai gandeste-te.

M0n0
03 Apr 2005, 08:29
Stupizeniile gen Ace Ventura sunt filmele care l-au lansat si l-au facut faimoas in toata lumea...deci chiar mai gandeste-te...

radu83
03 Apr 2005, 10:15
m-am gandit... raman la aceeasi parere.:D

sunt de acord cu faptul ca toate schimonoselile alea nu pot fi facute de oricine, si cu faptul ca in anumite contexte pot fi apreciate de catre un anumit segment de public. faptul ca eu nu suport asa ceva a adus cu timpul o oarecare aversiune fata de el, si dupa cum spuneam mai sus, am ramas foarte placut impresionat sa vad ca poate mult mai mult in Eternal Sunshine of the Spotless Mind

M0n0
03 Apr 2005, 16:52
Da...pentru ca e mai batran si nu mai are energia pe care a avut-o...
Dar in The Truman Show nu te-a impresionat deloc...asa cat de cat...

radu83
03 Apr 2005, 17:37
The Truman Show a avut o premiza extraordinara. Putea fi o satira extrem de puternica. Mai mult decat atat, venea fix intr-un moment in care "reality show"-urile erau in plina dezvoltare & maturizare.

din pacare l-au chemat pe Jim Carrey...

Pentru mine, The Truman Show este unul din acele filme care ar fi putut mult mai mult, dar dintr-un motiv sau din altul s-au impotmolit pe undeva...

BeNnY
03 Apr 2005, 18:14
Mda. Mananci cacat. Una e sa nu-ti placa Jim Carrey pentru ca-i cade parul nasol pe frunte, alta e sa nu-ti placa pentru ca n-are talent. Faptul ca in Ace Ventura 50% din sunetele produse de Jim Carrey sunt onomatopee nu il fac un actor mai prost. Nu stiu cum definesti tu un actor bun sau prost, dar daca in Man on the Moon, Truman Show, Eternal Sunshine etc. ti s-a parut ca n-a interpretat cum trebuie e problema ta ta, putini ti-o impartasesc si ar fi de folos sa nu-ti mai imprastii intelepciunea scoasa din cur, nefondata. Pana atunci vezi cuvintele 2 si 3.

radu83
03 Apr 2005, 21:17
imi place ca stiti sa ascultati si alte pareri... :D

BeNnY
03 Apr 2005, 21:31
Da, cu placere.

Denis_stelistu
29 Apr 2005, 07:24
Comicul nr.1 al Americii.II sta bine si in drame parerea mea.

GhitzaCartitza
29 Apr 2005, 10:03
The Mask! Ce alt actor ar fi putut sa joace rolul asta?

M0n0
29 Apr 2005, 12:45
Deci pe scurt...nu exista un actor de comedie mai bun decat Jim Carrey...

Daca exista sa spuna care e si cu argumente...

Gaandalf
29 Apr 2005, 17:47
Mie imi place si Will Ferrel ... care a fost cot la cot cu el la Comedy Central.

M0n0
29 Apr 2005, 21:09
Si Will e bunicel...dar el sa axat numai pe Comedy Central, in saturday night live, unde si-au facut debutul majoritatea actorilor de comedie ca Dan Akroyd, si nu mai imi vin nume in cap...

Deci Will nu a jucat in asa de multe filme ca Jim, ergo Jim e mult mai cunoscut si mai talentat decat Will...but this is me...

Blue
16 May 2005, 10:19
Robin Williams cred ca e mai bun decat Jim Carey ca actor de comedie!!

M0n0
16 May 2005, 18:05

A fost...eu cred ca Robin Williams a fost actor mai bun de comedie decat Jim...atunci cand Jim inca nu era nascut... 8) :P

MinRep
16 May 2005, 19:43

A fost...eu cred ca Robin Williams a fost actor mai bun de comedie decat Jim...atunci cand Jim inca nu era nascut... 8) :P
Intre cei doi e doar aproximativ un deceniu de cinema... :D Totusi, in ciuda faptului ca este o diferenta de varsta la mijloc si ca stilurile de umor sunt destul de diferite, cei doi se inteleg bine din cate stiu ei. Si, la un moment dat, fiecare a trecut la roluri serioase... Iar cele ale lui Carrey din "Man on the Moon", "Truman Show" si "Eternal Sunshine..." mi se par mai valoroase decat cele ale lui Williams din "Good Will Hunting", "Bicentennial Man", chiar si din "Insomnia". Insa la comedie (si voice acting), Williams kicks (all) ass!

gionloc
19 May 2005, 17:16
la comedie (si voice acting), Williams kicks (all) ass!

acum Jim Carrey cauta sa demonstreze ca e actor. da pana acum s-a tot scalambaiat in fata camerelor. acu au si fazele astea un haz in mintea acelora pentru care orice are haz: de la degetul care misca pana la batranul care se impiedica de bordura.
ca filmele lui JC numa pe asta se bazeaza: ca spectatoru pica sub scaun de ras cand mutra lui incepe sa se schimonoseasca. nu se petrece asa ceva si in cazu iubitorilor de VM (ie Vacanta Mare)? dom'le, apare garcea, cum sa nu razi, doar sti ce se va intampla! d-apoi asta-i faza! sti ce se va intampla - nimic interesant!

da altfel creca si JC s-a cam gandit ca risca sa ramana in cataloagele cinematografice cu casete video ca cea mai flexibila mutra din tat hollywoodu. asa ca omu a trecut pragul unor filme interesante.

MinRep
19 May 2005, 20:36
ca filmele lui JC numa pe asta se bazeaza: ca spectatoru pica sub scaun de ras cand mutra lui incepe sa se schimonoseasca.
Eeeh, nu e chiar asa... Rolurile lui Carrey au si un umor mai subtil ('subtil' e un pic cam mult spus, dar ignorati asta!)... In "The Mask" - de exemplu - nu primeaza doar scalambaielile, tipu' confera adancime rolului sau. Iar hazul e provocat tot prin mimica, de mutra de bleg pe care o afiseaza (v. una dintre primele dicutii intre patru ochi cu personajul lui Diaz). Ma rog, in cazul unor filme ca "Ace Ventura", "Liar, Liar", "Batman Forever", "Dumb & Dumber" etc. nu e cazul sa cautam in strãfund, dar e un alt tip de umor. Cateodata, nu e cu nimic inferior poatelor in care Charlot mesteca ghirlande ca pe spaghete.

BLACK-SPIDER
08 Jun 2005, 14:11
Jim Carey e intradevar unul dintre cei mai buni actori de comedie de la Holywood,in Mask e genial,dar a reusit sa arate ca poate juca si drama ,mi-a placut in Majestic,Eternal nu l-am vazut inca.El s-a inspirat mult dupa parerea mea din tipul de umor pe care il practicau negrii,cu acele glume "de olitza",mai ales Chris Rock,Chris Tucker,Martin Lawrence . Un alt actor de comedie care promite multe e Adam Sandler.

franc
08 Jun 2005, 14:47
jim carrey..cel mai bun actor de comedie al momentului (i-a dat parca la globuri un premiu lui master robin williams..cel mai bun comic-parerea mea)..si totusi sa il vezi in eternal sunshine e o chestie mare..adica mie mi se pare ca aici e cel mai putin amuzant (nici nu se cerea) dar si cel mai profund..

Sm�agol-Gollum
09 Jun 2005, 14:39
mi-a placut foarte mult in "lemony snicket's..."! am murit de ras la faza cand imita un raptor!! :lol:

seull
22 Jun 2005, 19:30
tsapin actor :) cum era vreme ca dac comedia avea succes cu el in roluri ... pina shi la cele vechi " Tupoi i isho tupeee" - " prost shi mai prost " ma tiri de ris ..

Cinemania
29 Jun 2005, 13:51
io zic ca un Oscar tot trebe sa-i dea odata si lui...si daca nu-i da, tot unul din preferatii mei ramane :P

nu e usor sa-ti pui stampila de "maimutoi" care lasa in urma gramezi de coji de banana, iar apoi s-o dai pe kestii serioase...cu succes

si ce daca a jucat in Ace Ventura?! daca Charlie Sheen a jucat in Hot Shots inseamna ca nu e un actor bun?!

Sm�agol-Gollum
29 Jun 2005, 16:13
daca Charlie Sheen a jucat in Hot Shots inseamna ca nu e un actor bun?!

da :P

Lady_Skar
30 Jun 2005, 22:09
daca Charlie Sheen a jucat in Hot Shots inseamna ca nu e un actor bun?!

da :P

Nu sunt de acord.
Faptul ca nu-i un actor bun il face sa nu fie un actor bun. :)

sandokan
10 Jul 2005, 21:17
Jim Carrey este un actor cu umorul ridicat continuu facand dintr-o vorba simpla un joc comic interesant.Mie cel mai mult stiu ca filmul care mi-a placut a fost The Mask of Magic :)

M0n0
10 Jul 2005, 23:04
The Mask of Magic???
poate e mai simplu "The Mask"...

mihai770
13 Aug 2005, 02:54
e prea tare tipu' (de la cablu)

apropo: vreau shi eu ace ventura 1,2 in format digital de la un utilizator de dc++ . eventual cineva care are extern bun sa il ia shi eu il iau de la el din metro.. hai va rog...

Rumpelstintzkin
15 Aug 2005, 20:05
Rolurile care l-au consacrat au fost multe dar in special Masca. Are ceva ce nimeni nu prea a avut pana acum. Something : insane. Dar in viata de zi cu zi mi se pare un tip linistit.

M0n0
15 Aug 2005, 22:39
Si acest Insane se poate traduce foarte usor in genial sau briliant...

Rumpelstintzkin
16 Aug 2005, 11:17
Da Jim este intr-adevar un "insane" genial

Amaua
17 Aug 2005, 12:05
tipu s-a remarcat prin rolurile sale din comedii mai ales ... dar am vazut eternal sunshine of the spotless mind unde pot sa spun ca mi-a placut cum a jucat ... desi nu e specialitatea sa. Plus ca filmul a avut o distributie aleasa... :)

Cinemania
17 Aug 2005, 14:32
tipu s-a remarcat prin rolurile sale din comedii mai ales ... dar am vazut eternal sunshine of the spotless mind unde pot sa spun ca mi-a placut cum a jucat ... desi nu e specialitatea sa. Plus ca filmul a avut o distributie aleasa... :)

ba da...asta e, de ceva vreme, specialitatea unui actor ajuns la maturitate
ai vazut Truman Show, Man on the Moon, The Majestic?

Amaua
17 Aug 2005, 20:00
poate ca e de ceva vreme filmu (anu trecut , vara cred ca a aparut la noi ), dar ce conteaza ... a fost un film bun ... da, am vazut the truman show si majestic .... mi-a placut in truman show iar in majestic hmm .. nu prea i se potrivea lui rolul dar merge :happy:

M0n0
17 Aug 2005, 22:23
in The Majestic nici eu nu prea sunt convins de rolul lui...nush de ce, dar mi s-a parut cam fals, sters...dar poate nu am fost atent la rolul lui prea bine... :)

MatMar
03 Sep 2005, 16:07
Ma intreb daca se poate compara cu Mr Bean sau Benny Hill. Si astia tot maimutoi erau .

Cinemania
03 Sep 2005, 16:46
Ma intreb daca se poate compara cu Mr Bean sau Benny Hill. Si astia tot maimutoi erau .

esti corigent la zoologie

freak
08 Sep 2005, 13:20
:P e cool Jim Carey...mie imi plac filmele lui

crissy
08 Oct 2005, 12:08
mie mi se pare un actor foarte bun Jim Carrey..si are un talent al naibii de deosebit...stie juca sin in alte filme decat in coimedii...desi alea au mai mare priza la public...cred ca este unci felul lui de a fi...desi am o intrebare...asa ii si in viata personala?
Jimmy Carrey 8)

Dea_Tofog
10 Oct 2006, 20:05
super tip. ma face sa rad de fiecare data cand il vad intr-o comedie. imi place mobilitatea lui si are un fel aparte de a juca fiecare personaj. ace ventura, the mask, me myself and irene, liar liar, bruce almighty... as putea continua la nesfarsit.

asta nu inseamna ca nu l-am vazut si in filme precum the majestic sau eternal sunshine of the spotless mind. nu in ultimul rand, un rol pt care il apreciez foarte mult a fost cel din "man on the moon"... m-a impresionat pana la lacrimi.

tibir
10 Oct 2006, 20:15
Mie mi s-a parut ca merita oscarul pentru man on the moon, iar incable guy a trecut de la comic la grotesc, de altfel un film in general bun.

Insa prestatia din man on the moon mi se pare fantastica.

Cinemania
11 Oct 2006, 07:43
Mie mi s-a parut ca merita oscarul pentru man on the moon,

si pentru Truman Show

tibir
11 Oct 2006, 08:20
Sunt absolut de acord ca atat in Truman show cat si in man on the moon a facut rolurile carierei lui de pana acum. Pare ca incearca sa se pastreze in acest registru (a se vedea eternal Sunshine, si chiar Lier, lier) dar ii este frica sa riste cu filme care sa se apropie de arta din ce in ce mai mult ramanand in spatiul comercial american, care il umple de bani dar este extrem de gaunos

ale-anda
26 Aug 2007, 21:40
ii teribil omul asta !!. Imi plac mult comediile lui..de ex. bruce atotputernicul... imi place jim carrey ! :)

Mikala
08 Jul 2009, 23:37
Mi-a placut in The Mask si " Number 23 "

corinka
08 Jul 2009, 23:47
@Mikala
L-ai vazut in The Eternal Sunshine of the Spotless Mind?
Sa il vezi neaparat! A fost rolul vietii lui, cred eu. Cel putin pana acum. Sper sa mai joace in drame, e mai priceput decat la comedie. De departe!

Mikala
09 Jul 2009, 11:58
Nu , nu l-am vazut si multumesc de recomandare .:) Am sa ma uit la el.

redmen
09 Jul 2009, 12:00
Eu iti recomand The Truman Show.Un film minunat.

Mikala
09 Jul 2009, 16:40
Am vazut The Truman Show :) mi-a placut , multumesc :P

Cinemania
09 Jul 2009, 20:02
+ The Majestic

redmen
10 Jul 2009, 09:42
Atunci sa vezi neaparat pe cel recomandat de Cinemania si apoi Man on the moon.

Mikala
10 Jul 2009, 13:32
Le-am vazut si pe acelea :) multumesc :P :)

vave
02 Aug 2009, 17:20
Şi mie îmi place mult Jim Carey. Seriile Ace Ventura nu au fost printre preferatele mele, dar au fost altele... cum ar fi Liar Liar, The Mask, Me, Myself&Irene [deşi filmul nu m-a prea atras] ;))
A fost un adevărat şoc pentru mine să îl văd în The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, un rol şi film de excepţie. De asemnea mi-a plăcut şi în Number 23.
Totuşi pe lângă el, ca şi actor de comedie îl mai prefer pe Jack Black.

Domolul
05 Sep 2010, 00:26
Vad ca foarte multe pareri despre Jim Carrey ca poate juca si astfel de roluri. Eu cred ca distributia intr-un rol sau altul, la nivelul asta de industrie Hollywood, unde se afla Jim Carrey , nu este facuta de motive daca " poate sau nu poate ". Eu cred ca , si din nou la nivelul la care a ajuns Jim Carrey adica nu stiu, printre primii 50 - 100 de actori , el poate juca absolut orice, problema este daca cei care il produc, vorbesc de armata care se afla in spatele lui, gasesc rentabila o astfel de idee de a distribui un actor profilat deja pe un rol tipic , si care pe baza acestui tipar e capabil in acest timp sa lucreze la un film care va umple salile la sigur sau poate in acelasi timp sa lucreze la un film care il scoate din tipar si nu stii daca va mai umple salile. Riscant si pentru film, si pentru rolul tipizat la care a tot lucrat pana atunci fiindca ii poate altera imaginea si mai ales pentru timpul pierdut, adica ar fi putut face atunci , nu stiu, yes-man, pe care l-a facut de curand si cu care ar fi mers la sigur cu incasarile, mergand pe acelasi rol tipizat cu care noi ne-am obisnuit. Cand ma uit la interviuri cu astfel de barosani in care ei spun ca isi aleg singuri rolurile, nu ii prea cred .Da, e adevarat si le aleg singuri dar merg cam pe acelasi proiect la care au tot muncit , e riscant sa faci pasi in lateral, e vorba de muntii de incasari care se pot pierde. Imaginile pe care noi spectatorii ni le facem despre un anumit actor sunt strans legate inca de caracterul personajelor pe care le joaca, mai reale decat acum cativa ani , cand Larry Hagman - JR din Dallas- era alergat pe strada de " fani " care il urau . Dar inca legate :(

cetateanu
08 Sep 2010, 19:28
Foarte mare actor urmasul lui Jerry Lewis si a lui Louis de Funes.Actori care numai pritr-o grimasa reuseau sa te binedispuna.

Iamsaved
08 Feb 2012, 18:50
Jim Carrey este unul dintre putinii actori care te fac pur si simplu sa zambesti.A avut roluri incredibile,precum cel din Eternal Sunshine Of The Spotless Mind,dar si roluri care te fac sa razi in gura mare precum cel din Liar,Liar,chiar ma mir ca nu a obtinut un Oscar pana acum.

Tyybi1
08 Sep 2012, 19:19
Jim Carrey este clar unul din cei mai buni actori de comedie din cati exista...ba mai mult, el se descurca bine si in filme psihologice... Nota 10.B-)