View Full Version : Scarface
Am vazut de curand acest film pentru a doua oara. Parerea mea despre acest film este ca a inceput bine , insa cu cat ajungeai spre finalul filmului cu atat actiunea filmului devenea mai ridicola. Despre Pacino cred ca a jucat poate cel mai bine din toate filmele sale. Astept comentariile voastre despre acest film. Daca mai exista acest topic scuzati-ma !!
notorious
27 Mar 2005, 11:31
bai, ce pot sa spun: am vazut filmul pe bucati (dar se va rezolva zilele astea), dar se vede de la o posta ca de palma e un regizor cu un talent de ciubota. eterna problema a sa - mizanscena vulgara ca budoarul unei curve (doar un exemplu dau - cadrul final in care nevasta-sa, imbracata intr-un capotel de noapte, descheiat, in pizda goala, incearca sa-l omoare), de unde si nominalizarea la zmeurica pt regie. pacino, desigur, face tot filmul. eu astept sa vad versiunea originala a lui howard hawks, regizor de care m-am indragostit dupa numai doua filme.
Longshot
27 Mar 2005, 11:40
mai elocvent (decat scena cu aia in p**** goala :lol: )pt. nominalizarea la razzie mi s-a parut vertigo shot-ul din scena cu pacino si michelle p. in masina, total inutil. dar una peste alta, filmul nu era de zmeura si a fost un exces de zel acolo.
filmul lui hawks e mai egal de la un capat la altul decat cel al lui depalma, dar e dated si nu mai pica bine. prefer asta noul, ca si pe pacino in locul lu muni, desi raft, cu jocul cu moneda in mana, facea un sidekick mai cool decat bauer.
dar totusi, ce pm, say hello to my little friend. :love:
bai, ce pot sa spun: am vazut filmul pe bucati
Incearca sa-l vezi cap coada (in liniste, cu telefonul inchis si soneria deconectata). Dupa aia dati cu parerea. :hmm:
dar se vede de la o posta ca de palma e un regizor cu un talent de ciubota
Wow, Houston avem o problema.
Scarface 10/10
nevasta-sa, imbracata intr-un capotel de noapte, descheiat, in p**** goala, incearca sa-l omoare
Nu era nevasta-sa, ci sora lui...Nici eu nu am vazut filmul lui Hawks, asa ca deocamdata asta mi se pare super...si oricum, George Raft imi este antipatic..:)....referitor la filmul asta...evident, multe lucruri trase de par, artificiale, lipsite de credibilitate....dar poate ca tocmai asta e farmecul lui.
Numai secventa assasinarii lui Al Pacino (Tony Montana in film), face toti banii. Montana, ciuruit de gloante, cade in fantana arteziana a luxoasei sale vile. Deasupra fantinii troneaza, ironic, un glob pamantesc cu o firma luminoasa rosie pe care scrie The world is mine !
p.s. (fara prea mare legatura cu subiectul aflat in discutie)
Ioan Becali, fascinat de film, a copiat in Pipera interiorul vilei din Scarface. Distractia asta a costat 5 milioane de $. Interioarele din Nasul nu i-au placut. Nu se ridicau la pretentiile oierului devenit milionar in dolari peste noapte.
p.s. (fara prea mare legatura cu subiectul aflat in discutie)
Ioan Becali, fascinat de film, a copiat in Pipera interiorul vilei din Scarface. Distractia asta a costat 5 milioane de $. Interioarele din Nasul nu i-au placut. Nu se ridicau la pretentiile oierului devenit milionar in dolari peste noapte.
Wow! tocmai mi-am gasit un nou erou!!!!
dar in legatura cu filmul, este excelent... nu stiu ce i s-ar putea reprosa
Poate faptul ca finalul filmului aduce putin cu Comando. Numarul de oameni omorati de Tony e putin cam mare sa zic asa, ca sa nu mai zic de numarul de gloante primit . Numai un asasin calculat, foarte calm ar fi putut sa il aranjeze pe Tony. La banii si statutul care il atinsese la un moment dat , cum de se mai ocupa de treaba de jos? Chiar nu avea pe cine sa puna sa il asiste pe cel care pune bombe?? Poate unu care nu priza droguri ca el?
Prestatia lui Michelle Pfifer nu mi s-a parut cine stie ce. Cam scremuta !
Poate faptul ca finalul filmului aduce putin cu Comando. Numarul de oameni omorati de Tony e putin cam mare sa zic asa, ca sa nu mai zic de numarul de gloante primit . Numai un asasin calculat, foarte calm ar fi putut sa il aranjeze pe Tony. La banii si statutul care il atinsese la un moment dat , cum de se mai ocupa de treaba de jos? Chiar nu avea pe cine sa puna sa il asiste pe cel care pune bombe?? Poate unu care nu priza droguri ca el?
Iti pui prea multe probleme si prea multe intrebari. Lasa-ti mintea sa se odihneasca putin. Dupa ce termini seria Comando, Rocky si Piedone revino asupra unor filme mari.
notorious
28 Mar 2005, 20:39
Wow, Houston avem o problema.
huh ? s-a auzit cumva din decor 'filme mari' ? poate bune ('the untouchables', dar mai mult din cauza actoriei - impecabile !), dar mari ?? zi-mi tu un film mare de de palma !
zi-mi tu un film mare de de palma !
CASULTIES OF WAR, cu Sean Penn. Pam, pam !
WISE GUYS ;) Ram, pam, pam !
Gaandalf
29 Mar 2005, 16:17
Scarface este "untouchable" ... Nu ai ce sa spui de rau la acest film.
Al Pacino face cat 1000 si devoreaza personajul lui Tony Montana si iaca unul din cei mai autentici gangsteri. Nu ai ce sa spui despre filmu asta decat cat de bun este si cum nici un alt film nu o sa mai ajunga la nivelul lui.
Sunt scene care socheaza si care o sa ramana memorabile ... cum ar fi Tony ranit cu mana in fasha si cu pistolul in mana pe masa. Expresia pe fata, accentul si tonalitatea vocii... tot. Ce sa mai zic de chestiile care le spune:
" This is paradise, I'm tellin' ya. This town like a great big pussy just waiting to get fucked."
"You know what capitalism is? Getting fucked!"
"In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women."
""
Ca Godfather e cel mai bun shi ca a jucat splendid in Scent Of A Woman.... bullshit. Scarface inseamna Al Pacino.
Nu ai ce sa spui despre filmul asta si despre actorul asta in rolul asta. Trebuie sa ai probleme cu capul. Filmul este lux... cap-coada. PUNCT.
zi-mi tu un film mare de de palma !
Dar de Carrie nu zice nimeni nimic?
e genial filmul ala. unul din primele filme la care m-am speriat...
Brian de Palma are o problema: pastiseaza (copiaza). Pe cine?
Raspunsul in lectia viitoare.
Scarface este "untouchable" ... Nu ai ce sa spui de rau la acest film.
PUNCT.
ba da: finalul.
pacino intr-adevar face un super rol, dar la final devine ridicol. In loc sa simti forta momentului, te strici de ras si din pricina asta, filmul se cam duce de rapa. Conteaza enorm ultima impresie
Gaandalf
29 Mar 2005, 17:33
he wuz high with coca ...
scena aia imi aduce aminte si de inceputul la Predator 2 knd erau columbienii aia in cladirea asediata de politie si luau coca cu palma si ieseau "in blazer glory" ... :D
Brian de Palma are o problema: pastiseaza (copiaza). Pe cine?
Raspunsul in lectia viitoare.
Copiaza bine ! ;)
@Gaandalf
Uitasem replicile, l-am vazut acum ceva timp. Bun comentariu.
Pitbull
29 Mar 2005, 18:12
Dar de Carrie nu zice nimeni nimic?
Cä chiar asa!
"Carrie" a fost întzärcarea mea DePalmistä, si primul horror non-clasic care m-a convins (dupä ce "The Exorcist" al lu' Friedkin mä dezamägise profund... De-atunci, l-am mai väzut, m-am mai gândit, etc.) Oricum, îti dai seama ce extaz, când mi-au dat äia de la Nemira sä traduc editia românä a lui Miss "Carrie"!
"The Untouchables" - OK, da' n-am înteles nici în ruptul capului de ce-a tinut el musai la citatul äla din "Potemkin". Adicä, ce-are sula lui Eisentein cu stampila lui Eliott Ness (sau viceversa)?
In fine, "Scarface" - mi-a pläcut, zic, desi nu mä dau în brânci dupä el. Am juisat putin la portretul mârlanului cu gulerul pe din afarä al lui Pacino, da' pe urmä am väzut "Scent of a Woman", si "Devil's Advocate", si altele, si-am juisat putin mai mult.
Oricum, popor - "Scarface"-ul original al lui Howard Hawks RULZ! E el vechi, e el "outdated", da' tot rulz. Sä tot fie 27 de ani de când l-am väzut, si încä mi-e dor sä-l mai reväd.
"The Exorcist" al lu' Friedkin mä dezamägise profund...
stiu ca e off-topic, da' ce-ai avut cu "the Exorcist"? sint foarte interesat sa aflu ce anume poate deranja la filmul asta
Longshot
30 Mar 2005, 10:03
pitbull spunea ca intre timp a mai reflectat asupra problemei, insa nici mie nu mi-a placut exorcistul prea tare, iar eu l-am vazut recent, si pe deasupra ce vazui fu director's cut-ul (cu 3-4 scene cazute la prima varianta pt k ar fi fost prea terifiante - cum a fost spider walk-ul pe scari al fetitei).
ca si constructie filmul mi s-a parut bun, atmosferic, jucat bine si toate cele. dar problema mea cu el, e ca ma uitam ca la desene animate. nu a tresarit in mine nici un sentiment de teama macar in cele 2 ore, daramite de groaza. acuma, poate ca la feeling-ul per total s-a adaugat si faptul ca am fost dezamagit ca max von sydow apare mult prea putin. draq stie.
oricum, am luat-o rau pe aratura dupa ce incepuseram cu scarface. :oops:
Pitbull
30 Mar 2005, 15:32
Päi hai sä mai facem niste pasi pe aräturä – nu de alta, dar vor prilejui câteva referiri la De Palma.
Principalul motiv pentru care m-a supärat la-nceput “Exorcistul” a fost de naturä strict subiectivä: citisem recent cartea, care mä bulversase, si-mi imaginasem atât de viu în minte cele mai tari secvente, încât dezamägirea a fost inevitabilä.
Pe urmä, exact asa cum spune si Longshot: “ma uitam ca la desene animate. nu a tresarit in mine nici un sentiment de teama macar in cele 2 ore, daramite de groaza”. Aici, cred cä explicatia e alta.
“The Exorcist”, în bunä parte, nu e TOCMAI un film horror. Desi, slavä Domnului, contine sumedenie de elemente ale genului horror, pe toate planurile (de la story pânä la mijloacele de expresie), totusi el în esentä rämâne un film mainstream realist, despre posesiunile demonice. In fond, asta a si urmärit William Peter Blatty, scriind cartea, care e foarte riguros documentatä. Structura dramaturgicä e mai degrabä proprie dramei, decât thriller-ului. Momentele de groazä marseazä mai mult pe factorul de fortä, decât pe elementul de soc (nu prea foloseste acele trucuri menite sä te ia prin surprindere si sä te sperie, ci mai degrabä mizeazä pe a te impresiona onest, arätându-ti ororile fenomenului asa cum sunt.
L-am reväzut abia peste vreo zece ani, la cinematecä, ducându-l si pe fi-miu sä-l vadä. Timpul îsi fäcuse lucrarea, asa cä de data asta l-am perceput în aceastä nouä luminä, mult mai apropiatä de realitate, si mi-a pläcut. Ulterior, mi l-am tras pe video si, ori de câte ori îl revedeam, noua impresie mi se confirma.
Ceea ce rämâne indubitabil, însä, e cä stilistic e mult inferior lui “Carrie”. Pe-ästa l-am väzut tot în 1982, imediat dupä “The Exorcist”, färä sä stiu nimic nici despre King, nici despre De Palma, si m-a dat cu roatele-n sus. Comparati mäcar decupajul: dinamismul, versatilitatea, plastica tuturor acelor cadre, montajul demential al secventelor principale. Sub acest aspect, “Exorcistul” e mult mai jos. (Culmea: nici King nu voise sä scrie un horror, ci un roman despre tribulatiile femeii în adolescentä – dar sinea lui läuntricä, stia ea ce stia! A iesit un horror de toatä frumusetea, si horror a rämas!)
Hehe, o poantä: cartea lui Blatty îmi pläcuse atât de mult, încât am început s-o traduc, asa, de suflet… Pe la 17 ani, din motive de entuziasm similar, mä încumetasem la “All the President’s Men” a lui Woodward si Bernstein, si cu mare caznä tradusesem un sfert din ea. Din “The Exorcist”, am tradus numai fragmentele horror, descurajat de travaliul traducerii unui roman întreg. Nu stiam cä, peste ani, între 1990 si 2005, urma sä traduc vreo 550 de volume, un roman cât “Exorcistul” ajungând sä-mi ia doar… o säptämânä! Deh… de-ale vietii.
Terror_IST
10 Jan 2006, 20:56
Ma duc si eu sambata cu niste Ioni intr-un club dintr-ala funky unde n-as fi calcat daca n-ar fi fost implicate mai multe sticle de J&B. Asa ca in timp ce-mi faceam de lucru cu licoarea si house-ul imi bubuia in urechi observ prin marea de oameni imbracati in haine care mai de care mai pestrite doua cuvinte pe spatele unui tricou: CARLITO BRIGANTE! Vadit contrariat ma indrept catre persoana respcetiva si batandu-l usor pe umar il intreb: "Scuza-ma, ai idee cine e tipul de pe tricoul tau?", la care el raspunde: "Ce-ai frate, faci misto?", eu: "Nu!", el: "Pai de unde dracu' sa stiu, e un tricou in p**@ mea!" Ma intorc linistit la loc gandindu-ma: "Ignoranta e o binecuvantare!". Socul cel mare vine peste vreo 15 minute cand din nou in marea de oameni observ un alt inscris pe spatele unui tricou: SCARFACE! (Intr-un final am aflat ca e vorba de o linie vestimentara de la "de Puta Madre")
De unde, urmatoarea chestiune: Doua filme cu gangsteri de Brian DePalma, doua filme cu Al Pacino (care moare in final), care e mai bun? Primul la vremea lui a fost considerat prost dar cu timpul a devenit un clasic iar cel de-al doilea desi mai echilibrat nu prea s-a bucurat de aceeasi faima. Imi aduc aminte numai ca la fiecare MTV Cribs cand mergeau in viloiul unui rapper, primul DVD din colectia de filme era obligatoriu "Scarface". Mie personal, mi-a placut mai mult fostul dealer purto-rican ramas fidel codului decat megalomanul cubanez care a vrut sa aiba lumea la picioare. Deci, Carlito Brigante VS Tony Montana, the winner is?
Longshot
10 Jan 2006, 22:03
sincer, nu mai tin minte mare rahat din nici carlito's way nici scarface. insa daca ar fi sa ma uit din nou la unul din ele probabil ar fi carlito's. sa fie clubul ala, sau sean penn cu liniile lui de cocaina si habitul parodiat in gta vice city sau leguizamo, nu stiu. la scarface m-as uita din nou doar la scena de la final. dar la tot filmul nah.
cred ca scarface.bine,toti erau mai tineri si aveau mai multa energie,dar nu-i asta motivu' pt care-l prefer;filmul e teribil de ingrosat,aproape de caricatura dar contrastul dintre pohtele nebunesti si megalomane ale lui montana si putinatatea resurselor lui(seamana cu unele dintre personajele publice romanesti,care nici nu prea isi dau seama ce vor)plus muzica lui moroder,ma fac sa-l aleg.
RinTinTin
27 Jan 2006, 11:56
Cmon people, Scarface e extrem de prost, datat si fixat in cuie pe perioada respectiva, insa tot farmecul sunt scenariul si Pacino. Sunt antologice unele replici...
77ravens
30 Apr 2006, 19:46
"Un fleac,m au ciuruit",so "say hello to my little friend":filmul lung,violent,exacerbat.Scena finala e o "metafora" a puterii la care ajunge tipu',dar de Palma il face pe Scarface sa para un prim Terminator.Nici chiar asa!Regizorul n a stiut cum sa lege scenele,lucru care se vede si mai clar intr un film lung;pentru asta,filmul pare inegal,fortat.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.