PDA

View Full Version : Spirited Away sau Sen to Chihiro no kamikakushi

mihai770
17 Mar 2005, 04:00
desenele care sunt pe locul 1 la animation pe imdb...

mie mi s-au parut chiar frumoase..... dar cred ca Finding Nemo sunt mai superioare...

copy/paste: http://www.imdb.com/chart/animation

M0n0
17 Mar 2005, 07:32
Arata interesant din poze...
ma mir ca stlul chinezesc de desene animate e asa de popular de cand a aparut calculatorul...
sa fac si eu rost de film si poate zic si eu o parere...

Airlight
17 Mar 2005, 07:49
desenele care sunt pe locul 1 la animation pe imdb...

mie mi s-au parut chiar frumoase..... dar cred ca Finding Nemo sunt mai superioare...

copy/paste: http://www.imdb.com/chart/animation

si eu cred ca sunt mai superioare, dar nu mult mai superioare, nu cu mult zic, ci cu un preputz asa :), ca altfel n-ar mai fi superlativ relativ, ci absolut.. :D

altfel misto chestia aia cu soarecele.

KORBEN
18 Mar 2005, 16:46
banuies ca e "le voyage de chihirito'
si`si merita din plin loku
doar mononoke mai putea fi nr 1
pt ca sunt, intr`adevar "mai superioare"

archon
19 Jun 2005, 09:43
ma mir ca stlul chinezesc de desene animate e asa de popular de cand a aparut calculatorul...

Uite-te sa-ti faci si tu o parere, insa vezi ca "desenele animate" de care vorbesti se incadreaza in categoria/stilul anime, creat de japonezi, nu de chinezi.

M0n0
19 Jun 2005, 19:51

Uite-te sa-ti faci si tu o parere, insa vezi ca "desenele animate" de care vorbesti se incadreaza in categoria/stilul anime, creat de japonezi, nu de chinezi.

Oricum m-am uitat la film...e f bun, dar totusi cum se spune la desenele animate traditionale chinezesti?

Nightwane
19 Jun 2005, 20:23
Oricum m-am uitat la film...e f bun, dar totusi cum se spune la desenele animate traditionale chinezesti?

chinezoii au desene animate? sa mor daca am vazut vreunul... :huh:

capitain
06 Jul 2005, 17:34
mi-au placut foarte mult!
granitele imaginatiei au fost depasite in directii total diferite fata de cele cu care ne-am obisnuit deja (subiectele americane, sau europene)

Enjoy diversity!

calatoria cu trenul e partea mea preferata ;p

AlexAG
22 Sep 2005, 16:11
Anime, Manga sau Hentai (Anime XXX) sunt desene animate japoneze de lung sau scurt metraj. Acestea au o foarte mare priza la public tocmai datorita stilului special si foarte detaliat de animatie, dar mai ales povestilor nemaiauzite care sunt dezvaluite si a faptului ca se adreseaza si adultilor :D .

Merita vazute cel putin odata (cu dublarea in limba engleza ar fi ideal :lol: )

Longshot
22 Sep 2005, 16:26
(cu dublarea in limba engleza ar fi ideal :lol: )

nu. nu chiar. vocile alea au farmecul lor (bine, cand e si subtitrare). si in fond de ce sa nu vezi filmul asa cum l-a lasat mama lui?

solidox
10 Oct 2005, 16:15

intr-un fel foarte special sfatul tau este folositor pentru toata lumea. genial !

AlexAG
11 Oct 2005, 07:16
Finding Nemo a avut un buget de cateva zeci de milioane de dolari. Un film anime nu cred ca depaseste jumatate de milion de dolari. Dar diferenta de calitate nu este atat de MARE, nu credeti? Ma rog... nu se vad 3D dar... totusi. Eu zic ca este meritoiu efortul japonezilor de a creea povesti atat de frumoase si interesante ce sunt desprinse din folclorul lor. Cine nu este deacord... asta este. Gusturile nu se discuta. :P

M0n0
11 Oct 2005, 11:39
Cine nu este deacord...
...sa se uite la film ca sa isi schimbe parerea...
animeurile (nu toate, in special cele a lui Hayao Miyazaki) au un detaliu incredibil...deci oamenii aia chiar au talent...si in cazul animenurilor nu calculatorul lucreaza ci mana si mintea artistului...si asta e un plus imens...
se mai gasesc si filme 3D de calitate...dar in ultima vreme cam au inceput sa se repete ideea si stilul...pe cand la desenele animate 2D sunt o infinitate de stiluri...alt plus...

solidox
11 Oct 2005, 14:07
UNELE dintre animeuri au ceva ce finding nemo si multe alte desene 3d high budget nu au. imaginatie, viziune, originalitate. Inafara de astea, pur si simplu imaginile sint superbe, extrem de expresive, se apropie mai mult de arta decit cele 3D. Nu pt ca mediu 3d in sine are vreun handicap, ci pt ca oricarui mediu ii trebuie un artist pt a face ceva spectaculos cu el.