View Full Version : The Final Cut
capitain
10 Mar 2005, 22:21
Traisca monteurii!
tot la ei ajunge toata lumea.
renuntasem de mult sa ma entuziasmez la filmele cu tente sf, dar de data asta...nu pot sa ma abtin: mi-a placut la nebunie.
- ideea geniala
- povestea foarte legata
- robin williams interpreteaza excelent
- excelente micile surprize de la final
- as vrea si eu sa detin o 'ghilotina' :)
- si memoriile...hdd
(cam greu de editat peste 500 mii de ore de material)
(oare cu cat timp primeai cutterii memoriile, inainte de rememorari?
Longshot
11 Mar 2005, 09:46
Traisca monteurii!
tot la ei ajunge toata lumea.
renuntasem de mult sa ma entuziasmez la filmele cu tente sf, dar de data asta...nu pot sa ma abtin: mi-a placut la nebunie.
- ideea geniala
- povestea foarte legata
- robin williams interpreteaza excelent
- excelente micile surprize de la final
- as vrea si eu sa detin o 'ghilotina' :)
- si memoriile...hdd
(cam greu de editat peste 500 mii de ore de material)
(oare cu cat timp primeai cutterii memoriile, inainte de rememorari?
mie nu mi-a placut filmul. l-am facut "jeg" intr-un post de acu vreo 3 sapt. la "ultimul film vizionat" si imi mentin parerea. robin williams e bun si ideea de background pe care decurge actiunea e la fel de buna (cum ai zis tu, memoriile, implanturile, ghilotina, etc) dar povestea in sine e penala rau (dilemele morale, pers lui mira sorvino, aia care se tatuau, twist-urile). mai tre amintit si jim caviziel care, ma repet, e groaznic, ... dupa mine.
cu ideile de aici, se poate face sau se putea face un film mult mai misto.
alte pareri?
Ca atatea alte filme o idee foarte generoasa si actori cu potential (Williams, Caviezel) sunt "cenzurati" de criterii comerciale si de un "hai sa turnam si povestea asta" spirit. Multe concepte si situatii incepand de la evolutia personajului principal si terminand cu gadgeturile si aspectele pur functionale ale jobului de "cutter" ar fi putut genera daca ar fi fost tratate cu mai multa rabdare-a se intelege mai pe larg si inlaturand penibilul final a la americana-sa redam oamenilor umanitatea si sa ne eliberam de constrangerile impuse de restrangerea privacy-ului crap un posibil film cult pe acest subiect. Atmosfera dubla grim a realitatii/artificial educolorata a la Hallmark-Kodak moments ar fi meritat de asemenea subliniata mai intens-un bun regizor ar fi vazut nevoia. Asa tot ce ramane e un film cu potential de calitate, dar mediocru per ansamblu
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.