PDA

View Full Version : Oscarul competitie credibila??


gladiatorul
09 Mar 2005, 22:34
Ma intreb in ce masura mai poate fi Oscarul un premiu credibil, un motiv de a urmari filmul care a obtinut respectivul premiu?
In conditiiele in care se dau o groaza de premii, pt reparatile morale ale edtiilor precedente, premiile la diferite categorii se dau pe criterii de genul:" dam premiul pt ca data trecuta actorul, actrita nu a obtinut respectivul premiu.Acestpare a deveni obicei la Oscar.
Mai mult toata lumea zice ca se stiu toate premiile astea dinainte.
Lucrul care ma deranjeaza cel mai tare: se gasesc o gramada de filme as se lanseze cu o luna inaintea nominalizarii tocmai ca sa prinda nominalizarea. De cand data lansarii conteaza?

Leonard
10 Mar 2005, 07:00
Nu. Nici credibilã, nici serioasã. E totuºi distractivã, ceremonia e un prilej de a se întîlni numeroase "vedete" pe care nu le poþi vedea împreunã în cantitatea asta cu altã ocazie. E o competiþie distriminatorie, evident, prin faptul cã nu se încurajeazã producþiile independente ºi în care un rol important îl au încasãrile box-office, nu calitatea. Existã producþii "de oscar" pe care le recunoºti uºor cã sunt fãcute aproape exclusiv cu scopul de "a da lovitura la Oscar". Slavã Domnului, existã ºi Festivaluri de Film în care se dau premii la filme vãzute în premierã, fãrã a se cunoaºte dinainte reacþia maselor populare. Nici acolo nu e dreptate mereu, dar oricum sunt mai aproape de realitate decît oscarurile.

Gaandalf
10 Mar 2005, 12:58
... un rol important îl au încasãrile box-office, nu calitatea. Existã producþii "de oscar" pe care le recunoºti uºor cã sunt fãcute aproape exclusiv cu scopul de "a da lovitura la Oscar".
pai normal ... si nu exista se face tot posibilul sa se faca filme de acest gen si sunt promovate de toata lumea pana ti se face greatza ...

Asta nu suport eu la OSCARS. Mai bine ma uit la Mtv Movie Awards :love:

SunsetG|rl
22 Mar 2005, 20:32
si dak oscaru se da p box office nu p calitate atunci toate vedetele d c asteapta cu atata nerabdare sa primeasca un oscar? sun fericite ca au reusit sa faca toti tampiti sa se uite la filmu lor?
nu ar trebui sa fie mai satisfacuti cu un premiu care le recunoaste talentul?
asa d superficiala este lumea d holywood?

Longshot
22 Mar 2005, 20:42
in primul rand, mai sus nu s-a zis exact 100% corect. exista unele productii cu buget mare care poti sa spui ca vaneaza oscarul (lotr, aviator, cold mountain) dar academia incearca sa echilibreze asta bagand in seama si filme micute, independente, care au un rol f important, pt ca din ele apar viitoarele staruri.
la premii se tine cont de multe lucruri : unu din ele ar fi cariera persoanei (la marty nu se aplica pt ca ... well, cand o sa aflu exact va anuntz), altul ar fi si buzz-ul pe care il face lumea (spectatori, critica). box office-ul nu prea conteaza atat de tare. spre exemplu the apartment al lui billy wilder a fost catastrofa (nu flop per se, dar nici bine nu a dus-o).
cat despre actori, pt ei e f imp un premiu, pt ca le asigura bani. un omuletz din ala micu si galben ii scoate din foame (pe unii pt. ca altii fac matrix-uri). e valabil si pt castigatorii de la categoriile tehnice.

SunsetG|rl
22 Mar 2005, 22:04
dejaba oscaru tot mi se pare o porcarie nemeritata. ar trebui sa premieze mai mult calitatea si alea alea da holywoodu' in ultima vreme nu prea produce nik demn si serios...asa ca c premiaza???
:huh:

Longshot
23 Mar 2005, 15:30
:hmm: si ia spune-ne tu...tu ce-ai fi premiat anu' asta?

Alex Leo Serban
27 Mar 2005, 09:49
dac-ar fi fost dupa mine:

'aviatorul' - best movie
alexander payne - best direction
('sideways' - best adapted & 'eternal sunshine...' - best original: astea sint ok)

kate winslet
clive owen
natalie portman
('ray' nu am vazut & nici nu ma intereseaza...)

in rest sint destul de acord
DAR n-am fost de acord cu nominalizarile!
dar asta e alta problema...

Longshot
27 Mar 2005, 09:57
DAR n-am fost de acord cu nominalizarile!
dar asta e alta problema...

well, baga. got anything better to do? :lol:

Alex Leo Serban
28 Mar 2005, 10:01
... 'kill bill (2)'?

uma...?
darryl...?

manelesux
29 Mar 2005, 16:54
imi miroase un pic a teoria persecutziei pe topicu asta. de-a lungul vremii oscaru a gratulat toate felurile de filme, si mici si mari (bugetar vorbind) si destepte si frumoase, si seci, si siropoase. intr-un fel sau altul, filmele de la oscar au calitatzi. si premiile nu tzin defel seama de box office, asta ar trebui sa fie la mintea cocoshului. chiar daca un film ce umfla oscarul va avea incasari ULTERIOARE crescatoare.

rectificare> daca cold mountain avea buget mare nu se filma in Romania. oricum, mi se pare bizar ca minghella sa inceapa sa fie considerat un regizor hollywoodian la vanatoare de oscaruri si bilete in conditziile in care cu abia 5 ani in urma era considerat portdrapelul cinematografului independent. un exemplu tipic de clisheistica opiniei cinefilului roman.

Longshot
29 Mar 2005, 19:10
ma rog. n-ai zis rau tu pe acolo. cu o exceptie.
cold mountain a avut buget mare. 90 de mil, e bug mare, dupa orice standard. nu stiu de unde ti-ai luat informatiile.
in fiecare an, de vreo 7-8 incoace, miramax are cate un big-budget movie pe an, cu care spera ca va rupe gura academiei. adaugand la asta si cartea lui frasier care s-a vandut p rupte => film ce tinteshte oscarul.
e simplu.