View Full Version : The miracle i call "harry potter"
Bagati aici fani din toata lumea :
Bulumulu
08 Mar 2005, 19:11
n-ajungi tu asa repede la 100 de pagini :D
Gaandalf
08 Mar 2005, 20:08
n-ajungi tu asa repede la 100 de pagini :D
ha ha!
super tare bulumulu! :lol: :lol: :lol:
V_Rossi
11 Mar 2005, 20:26
varza.... si pasta poti sa-l stergi.. nu exista fani.... trebe sa te duci la gradinita dak vrei sa faci makr 19 pagini!
nume, nu sunt fana, da` sa itzi traiasca topica!!! :D :lol: :D :lol: :D This was a "smooth" move... :lol: :D :D :w00t:
Nightwane
15 Mar 2005, 20:26
Astept cu groaza ziua in care o sa se deschida un topic <<The miracle i call "Sailor Moon">>. Dupa LOTR si HP, asta ne mai lipseste.
Omului ii place...nu aveti ce dicuta despre gusturile lui... :P :lol:
Emma Watson is hot stuff. Si pot sa spun asta fara sa fiu suspectat de pedofilie. Lucky me 8)
Dap...Emma...e draguta rau de tot...pacat ca nu traiesc in America, nu sunt bogat...si pacat ca nu o cunosc... :lol:
Sm�agol-Gollum
15 Mar 2005, 22:22
Astept cu groaza ziua in care o sa se deschida un topic <<The miracle i call "Sailor Moon">>. Dupa LOTR si HP, asta ne mai lipseste.
dude, ce tot ai cu sailor moon? am observat ca ai mentionat de multe ori desenul asta....
Nightwane
16 Mar 2005, 10:22
dude, ce tot ai cu sailor moon? am observat ca ai mentionat de multe ori desenul asta....
eu SUNT Sailor Moon. Serios vb acum...e de cacat serialul :) da' mi-a placut cand eram mic chit ca era infect :)
Sm�agol-Gollum
16 Mar 2005, 20:58
sa stii ca nu esti singurul caruia i-a placut desenul.. :D
SUPERB !!! Deschidem un topic ?
@Demona
I know. 8)
mi-a placut cand eram mic chit ca era infect :)
altceva mai bun pe tvr1 nu dadea pe vremea aia.
dar ashtia de cand tin eu minte, numa din astea sailor moon,dragon ball,etc
Longshot
18 Mar 2005, 21:19
repet dintr-un post mai vechi. marfa gagica in primu' dar in 3 parca e mai deshirata asha. s-a inaltat si a slabit (sau ma rog...)
si zic asta, putand fi suspectat de pedofilie.
Gaandalf
19 Mar 2005, 14:23
Sailor Uranus rulzzz! :love:
Equally pentru fani si pentru hateri, o poza din cel de-al patrulea film... link-ul aici (http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1808475610&cf=pg&photoid=567569&intl=us). de remarcat freza stil Kurt Cobain dupa doua doze a lui Rupert Grint :w00t:.
suparat rau Ron Weasley asta :P
Sm�agol-Gollum
04 Apr 2005, 21:03
vai frate..stiam eu ca e drogat, dar nici chiar asa!! :lol: :P
Gaandalf
05 Apr 2005, 06:22
Equally pentru fani si pentru hateri, o poza din cel de-al patrulea film... link-ul aici (http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=1808475610&cf=pg&photoid=567569&intl=us). de remarcat freza stil Kurt Cobain dupa doua doze a lui Rupert Grint :w00t:.
Emma aia e buna dar Ron ala zici k hippie... so die hippie die!
Denis_stelistu
24 Apr 2005, 22:32
Cartile sunt tari.filmele si mai tari.Actorii n-am ce zice.
Emma watson e cea mai buna din film.Daniel Radcliffe e "eroul" lui Harry Potter.Iar Rupert Grint alias Ron e sarit de pe fix. :lol:
http://www.apple.com/trailers/wb/harry_potter/thegobletoffire/
Noul trailer de la Harry Potter IV...cine il vede sa imi spuna si mie parerea lui...nu am quicktime...
Distributia e excelenta...dar imaginile propriu-zise sunt putine..oricum fura ochiul-ramane de vazut cat de eficiente se vor dovedi cele 300 milioane cheltuite(the most expensive movie in movie history :huh: ). Actorii zic deja ca e cel mai bun din serie..but they're not really the ones we expect to be objective, do we? ;)
http://www.apple.com/trailers/wb/harry_potter/thegobletoffire/
Noul trailer de la Harry Potter IV...cine il vede sa imi spuna si mie parerea lui...nu am quicktime...
Arata superb... Inceputul, cu repetarea unor imagini din primele trei episoade, imi aminteste oarecum de Simfonia a noua a lui Beethoven... :D Dar dincolo de astfel de speculatii, imaginile sunt grozave, look-ul e diferit, efectele speciale par promitatoare, iar replica spusa din off la sfarsit iti da fiori (sa fi fost oare? :?). Am inca rezerva supra filmului (ma indoiesc ca va reusi sa depaseasca performanta luI Cuaron), dar - totusi - te atrage bine de tot.
Iar noua tema pe care o auzim suna foarte bine... Din pacate, John Williams nu isi mai aduce aportul :( and that makes me a sad panda
Ce-mi place ca un topic deschis la caterinca are succes. Nica macar n-am vazut H.P. si nici nu tin neaparat. Am creat un monstru. :lol:
Bulumulu
12 May 2005, 12:42
:lol:
Ce-mi place ca un topic deschis la caterinca are succes.
Pai, daca nu aici, atunci unde? Si daca nu acum, atunci cât? :lol: :lol: :lol:
Denis_stelistu
16 May 2005, 21:35
Bai,am vazut trailerul la harry Potter And The Goblet of Fire,si este cel mai asteptat film din 2005,dupa imaginile pline de actiune si aventura,va avea incasari de 80 mil$.
Ar fi tragic sa aiba incasari de doar 80 milione $ in conditiile in care filmul a costat 300milioane $-cel mai scump film din istoria cinematografiei. Desi am inca stangeri de inima la perspectiva din care va aborda filmul un regizor specializat mai mult pe drame si comedii puternic ancorate in real si prezent ca Mike Newell dupa ce am vazut acele prime imagini si am ascultat primle acorduri de pe coloana sonora ma declar mai increzator, desi nu cred ca va fi mai bun decat precendentul film din serie semnat de Cuaron-un regizor cu o imaginatie demna de universul pe care l-a ecranizat...cine stie poate se intoarce pt episode 6.
In rest se pare ca se continua linia contemporary dark introdusa de Cuaron, iar partea cea mai savuroasa va fi cu siguranta distributia aleasa cu extrem de multa grija: pentru unul din concurentii inscrisi in Turneul Trivrajitor de care se vorbeste si in trailer, bulgarul Viktor Krum, castingul a ales chiar un actor bulgar care se pare ca promite si acasa, pentru reprezentatii scolii franceze Beauxbatons numai actori francezi si nu oricine Frances de la Tour si Clemence Posey..sa nu mai vorbim de vechiul cast deja confirmat(cu toate ca tot nu ma convinge Michael Gambon ca Dumbledore) sau de new additions Brandon Gleeson, Miranda Richardson, Ralph Fiennes. Sa vedem ce ne dezvaluie primul trailer oficial prin august cred.
Denis_stelistu
17 May 2005, 17:51
Ar fi tragic sa aiba incasari de doar 80 milione $ in conditiile in care filmul a costat 300milioane $-cel mai scump film din istoria cinematografiei. Desi am inca stangeri de inima la perspectiva din care va aborda filmul un regizor specializat mai mult pe drame si comedii puternic ancorate in real si prezent ca Mike Newell dupa ce am vazut acele prime imagini si am ascultat primle acorduri de pe coloana sonora ma declar mai increzator, desi nu cred ca va fi mai bun decat precendentul film din serie semnat de Cuaron-un regizor cu o imaginatie demna de universul pe care l-a ecranizat...cine stie poate se intoarce pt episode 6.
In rest se pare ca se continua linia contemporary dark introdusa de Cuaron, iar partea cea mai savuroasa va fi cu siguranta distributia aleasa cu extrem de multa grija: pentru unul din concurentii inscrisi in Turneul Trivrajitor de care se vorbeste si in trailer, bulgarul Viktor Krum, castingul a ales chiar un actor bulgar care se pare ca promite si acasa, pentru reprezentatii scolii franceze Beauxbatons numai actori francezi si nu oricine Frances de la Tour si Clemence Posey..sa nu mai vorbim de vechiul cast deja confirmat(cu toate ca tot nu ma convinge Michael Gambon ca Dumbledore) sau de new additions Brandon Gleeson, Miranda Richardson, Ralph Fiennes. Sa vedem ce ne dezvaluie primul trailer oficial prin august cred.
Merci pentru informatii si sper sa stranga peste incasari.Oricum il astept cu nerabdare si e cel mai asteptat film,asa am vazut un sondaj organizat de un site.2 era Star Wars 3 si pe 3 Batman Begins
Ar fi tragic sa aiba incasari de doar 80 milione $ in conditiile in care filmul a costat 300milioane $-cel mai scump film din istoria cinematografiei.
300 mil. ?
ce anume i-a costat atat la filmul asta? actori supra-apreciati nu prea au, drepturile de autor le-au luat deja de pe vremea celorlalte filme (parca...). Nu raman decat efectele speciale. Sunt singurul caruia i se pare exagerat de mult?
Longshot
17 May 2005, 19:30
a mintit rau ala care a bagat vrajeala cu 300 sau a receptionat eronat informatia.
imdb-ul da un estimate de 130mil. nu zic ca are dreptate soto dar nici 300 mil nu poate sa fie (a se citi imposibil).
Si mie mi s-a parut exagerat la vremea respectiva si chiar si acum, dar informatia provenea de pe comingsoon.net as ca am zis ca deh sunt mai de incredere decat TV Mania sau Irina Margareta Nistor :D ..oricum era in cadrul uni articol in care se facea comparatie cu Spider Man 2 considerat cel mai scump la vremea lui vreo 240-260 bulioane(desi si aici am rezerve) si cu intreaga trilogie LOTR fata de care era cu 10 milione mai scumpa..So pana nu avem ceva sigur si asta se va afla probabil prin vara cand se vor estima mai corect si costurile de post-productie cred ca putem sa luam informatia de buget ca pe o data destul de incerta
Cu toate astea ce am vazut la production stills categoria costume, scenografie, locatii, plus efectele speciale care daca e sa ne luam dupa text sunt cele mai solicitante financiar de pana acum ma astept sa fi costat oricum cel putin 150 milione $...anyway om trai si om vedea caliatea conteaza in cele din urma pentru orice gen de film.
Longshot
18 May 2005, 07:34
thing is ca nu stim daca in estimate-ul imdb-ian intra (eu cred ca nu) celelalte cheltuieli inclusiv cheltuielile de marketing pt promovarea filmului.
oricum, pana la 300 e drum lung.
si, dupa aia, daca stai sa ponder, o mare parte din platouri ar trebui deja sa fie construite nu?
Actually chestia cu platourile foarte relativa: incepand cu filmul 3 al seriei schimbarile au fost radicale: singurele scene filmate pe aceleasi platouri pentru continuitate au fost cele din Sala Mare si dormitoare plus exterioarele din curtea interioare gazduite de nu stiu ce manastire. In rest layoutul padurii plus platoul aferent, coliba lui Hagrid relocata mai departe de castel curtea exterioara cu podul suspendat (la designul lui Cuaron) plus resedinta Dursley au fost modificate substantial. Pentru episodul 4 se anunta platouri extrem de costisitoare: cel de la Campionatul Mondial de Quidditch(sa ne gandim la o finala de CM plus artificiile magice de rigoare si we can get the point), arena sapata in piatra pt prima proba(cu dragonul se vade si in trailer), recreerea fundului lacului pentru a doua proba(si aici am inteles ca au avut cel mai mult de furca), un labirint imens de gard viu (pentru a treia proba-din nou vizibil in trailer), Sala Mare redecorata tematic pentru scena balului de Craciun-cea mai costisitoare din film-sa vedem cat bun gust va avea :? -plus cimitirul in care se produce resuscitarea lui Voldemort la final(acelasi studio principal de la Leavenshen sper ca l-am nimerit la spelling :P -cel mai mare folosit vreodata intr-un film care a mai gazduit si Camera Secretelor in filmul 2. Cred ca talentele scenografice ale echipei au fost inpinse la limita la fel ca si bugetul aferent.. :D
Cred ca talentele scenografice ale echipei au fost inpinse la limita la fel ca si bugetul aferent.. :D
Ai uitat de banii dati ca sa curete fiecare imagine in care apar pustii ( care sunt la varsta adolescentei si care au accnee ) si care au incarcat factura de la efecte speciale cu inca 65 de milioane :lol:
Denis_stelistu
03 Jul 2005, 09:33
Ar fi culmea sa dezamageasca. :shock:
Nu cred ca va dezamagi ... cel putin nu pe cei care sunt cu capul pe umeri , insa fanii cartilor vor foarte dezamagiti ... actiunea din GOF ( in carte ) e destul de complexa , cel putin mai mult de cat in primele trei . Producatorii au fost nevoiti sa taie la montaj de fiecare data ... cred ca de data asta se va taia ceva mai mult ( deja unii din actorii din seriile trecute care ar fi trebuit sa joace si in GOF au spus ca nu au jucat ... actrita care o interpreteaza pe Molly Weslley e un exemplu )
Desi il preferam in 2 parti, gen Kill Bill adik un volume 1 +volume 2 voi rezista sa-l vad si intr-unul pentru ca uitandu-ma mai atent pe carte am constatat ca unele parti sunt expendable intr-adevar....problema e ca la vol 5 nu mai avem aceeasi situatie fiind volumul cu actiunea cea mai complexa si cu cele mai multe ploturi secundare din toata seria so far...acolo chiar a r fi pacat sa se taie...avand in vedere ca incasarile de la Kill Bill au dovedit ca si un film splituit in 2 poate avea succes, am incredere ca niste scenaristi inteligenti pot face acelasi lucru si pentru HP5
Desi il preferam in 2 parti, gen Kill Bill adik un volume 1 +volume 2 voi rezista sa-l vad si intr-unul pentru ca uitandu-ma mai atent pe carte am constatat ca unele parti sunt expendable intr-adevar....problema e ca la vol 5 nu mai avem aceeasi situatie fiind volumul cu actiunea cea mai complexa si cu cele mai multe ploturi secundare din toata seria so far...acolo chiar a r fi pacat sa se taie...avand in vedere ca incasarile de la Kill Bill au dovedit ca si un film splituit in 2 poate avea succes, am incredere ca niste scenaristi inteligenti pot face acelasi lucru si pentru HP5
Foarte adevarat...daca sunt asa de multe informatii intr-o carte nu se supara nimeni...dar deja e prea tarziu pentru 4 asa ca ar fi bine sa se aplice la cartea 5 care e gigantica (circa 800 de pagini)...
avand in vedere ca incasarile de la Kill Bill au dovedit ca si un film splituit in 2 poate avea succes, am incredere ca niste scenaristi inteligenti pot face acelasi lucru si pentru HP5
Eu zic sa observam diferanta majora intre Kill Bill si Hp ... Kill Bill are doar 2 parti , in timp ce HP obligat fortat are 7 ... daca si pe astea le mai imparte in doua e zic ca Daniel Radcliffe o sa ajunga sa joace Harry Potter la 80 de ani :P
Era vorba de un film de 5-6 ore turnat o data si difuzat in doua parti-filmarea ia tot 3-4 luni pe an si post-productia vreo 8, asa ca se incadreaza si Daniel Radcliffe :D ...sa zicem 20-21 nu chiar 80 de ani...o eroare de 3-4 ani se iarta...asta daca continua sa joace pana la numarul 7 lucru de care sincer ma indoiesc din pacate.
Motiv pentru care e mai bine sa nu il imparta ... deja am auzit discutii de genul : am citit cartile acu un car de ani , iar ultimul film a fost acu juma de secol ... despre ce era filmul asta ? Daca imparti un film deja impartit dupa o perioada o sa apara sindromul : "iar asta ... boring "
E mai bine sa taie la montaj si sa fie doar 7
Cu cat avanseaza seria, cartile devin din ce in ce mai complexe, mai mult story factual vorbind, ploturi intretaiate, personaje mai multe, reveniri, anticipari-asa ca daca se vrea ingroparea seriei sigur se poate face o versiune carte de colorat sau landmark tour in care bifam trei pucte de plot si 2 creaturi dragalase plus 2 glumite si trei artificii cu bagheta, dara daca se doreste respectarea spiritului cartii si cu JK Rowlings printre scenaristi u can bet ca asa va fi se iau masurile necesare: oricum o impartire ar fi necesara probabil doar in cazul vol 5 poate si 7, dar la 6 care e cam la dimensiunile lui 4 nu ar fi nevoie; asa ca din 7 filme, unul impartit in doua nu omoara pe nimeni. Si sa nu uitam ca fanii sunt cei care aduc grosul incasarilor....u don't want to let them down...sa ne uitam ce reprosuri au venit pe adresa SW seria noua ;)
sa ne uitam ce reprosuri au venit pe adresa SW seria noua ;)
Seria noua vorbesti de POA cred .... nu de GOF ( ca ar fi un pic cam mult ... nici nu s-a lansat , iar cei care reproseaza la momentul asta sunt cei care au grupuri antiharrypotter )
POA a primit reprosuri de geaba e cel mai bine realizat film din serie ( ok pe ici pe colo nu a respectat cartea ... nici nu trebuia ) Iar multe din "greselile " din film au fost observate din exces de zel ... cam 80% din ele :lol:
Comparam cu SW seria noua-adik Star Wars :lol: ...se pare ca ai inteles gresit; POA este si preferatul meu-cred ca va ramane oricum un stand alone prin performanta atinsa in cadrul seriei si aici sunt de acord cu ce a scris Minirep la momentul respectiv- si din cate am vazut nu cred, desi sper :D , ca GOF se va ridica la acelasi nivel no matter how much money they put into it.
Teaser-ul si Trailer 1 la Harry Potter 4
www.comingsoon.net/films.php?id=4659
Trailer 2 -proaspat lansat in dupa-amiaza asta:
http://movies.aol.com/movie_exclusive_harry_potter_goblet_clip/trailer_extra_large
In general nu ma entuziasmez usor dar in cazul asta... :w00t: :w00t: :w00t: damn se pare ca Mike Newell stie ce face, iar muzica suna neasteptat de bine (din cate stiu nu e mai John Williams la carma)....akum ramane sa vedem daca confirma ca si Fantastic 4 arata bine in trailer si cu aratatu a ramas :hmm:
Bulumulu
15 Sep 2005, 18:12
apropo de harry potter: cine-i mare barosan?? :lol: de 4 ori imortalizat
In general nu ma entuziasmez usor dar in cazul asta... :w00t: :w00t: :w00t: damn se pare ca Mike Newell stie ce face, iar muzica suna neasteptat de bine (din cate stiu nu e mai John Williams la carma)....akum ramane sa vedem daca confirma ca si Fantastic 4 arata bine in trailer si cu aratatu a ramas :hmm:
Mai si eu sper sa nu fim dezamagiti ... stiam si eu ceva ca John Wiliams nu mai face muzica ... cand sunt sigur spun si la altii ... oricum Mike Newell m-a surprins ... cel putin din cele cateva minute ... eu il stiam din drame si orice altceva decat genul asta de film ( si nu ma refer la HP ma refer la genul de film care trebuia sa fie pt familie si e cu PG 13 )
Vazut HP 4.0 ....ca impresie generala mi-a placut aproape la fel de mult ca 3...sunt 2 stiluri diferite si nu prea pot si comparate desi fac parte din aceeasi serie-la Cuaron e mai mult un film de atmosfera, realism magic sud-american, un film intim (daca putem vb de asta si intr-o serie atat de comerciala)/la Newell epic care ne aduce din nou pe firul intamplarilor (usor neglijat in 3), plin de actiune, umor mai putin, un inceput de drama si suspence(oarecum ratat la capitolul din urma). In rest efecte speciale bine integrate, muzica placuta, dar nu memorabila, joc actoricesc bun-de la cei consacrati (chiar mi-a parut rau ca nu am vazut mai multe scene cu Maggie Smith, Alan Rickman sau Ralph Fiennes-interesting as Voldy by the way :D )....astept episoadele urmatoare sa vad incotro se duc acum ca seria a crescut si "everything is going to change "
As fi vrut sa vad mai mult din World Quidditch Cup :hmm: si nu prea am inteles de ce ramane villain-ul in viata ca si cum l-ar dori pt o noua prezenta mai departe. :? ..which not only goes against the books, dar nici nu prea are mult sens, tinand cont ca urmatoarele volume aduc inca o tona de bad guys memorabili.
Scorpion
08 Dec 2005, 14:16
Si eu l-am vazut aseara si am fost f impresionat . Cel putin la partea de efecte speciale are toate sansele sa ia Oscarul. Din cate am inteles au taiat destul de mult din carte, dar asta ma face curios s-o citesc sa vad exact ce lipseste
si nu prea am inteles de ce ramane villain-ul in viata ca si cum l-ar dori pt o noua prezenta mai departe. :? ..which not only goes against the books, dar nici nu prea are mult sens, tinand cont ca urmatoarele volume aduc inca o tona de bad guys memorabili.
Villain fiind ? ......
Au taia foarte mult din carte , e cea mai mare de pana acum ( sa vedem cum se vor descurca cu OOTP ) si ar fi asa : familia muggles a lui Harry ... a disparut , scene de la familia lui Ron , campionatul , spiridusul de casa a lui Barthy Crouch , SPAS ( asta e o chestie facut de Hermione pt apararea drepturilor spiridusilor ) , toate orele de curs , intalniri cu Cho , Olivander , Ludo Bagman etc . Si au inlocuit scenele taiate foarte inspirat cu scene de legatura : Neville il ajuta in proba 2 si nu Dobby . Rita dispare pur si simplu ( fara ajutorul lui Hermione ) , Sirius ii da toate explicatiile fara sa fie nevoie de mai multe intalniri , Hagrid si Madame Maxime trec peste momentul "uriasi " fara concedierea lui Hagrid , iar Harry isi spune poveste din cimitir direct pe stadion si nu in biroul lui Dumbledore .
Cat despre film :
Am ramas placut impresionat de scena din cimitir. E frumos duelul dintre Harry Si Voldemort , are o anumita eleganta , poate data si de eleganta lui Voldemort , imi place cum se misca , miscarile lui sunt un dans , si desi stiu ca ele e the bad guy , modul in care "danseaza " m-a atras Si desi fiecare miscare a lui inspira moartea nu pot sa ma gandesc la un dans cand se misca . M-a impresionat si felul in care a reusit Ralpf Fiennes sa redea exact trasaturile lui Voldemort ... inteligent , dar rau ( After tonight if someone will speak about you will speak only how you beg for death , and i ,being a merciful lord, i oblige )
Villain-ul posibil reciclat pt un film ulterior-sincer sper ca nu-Barty Crouch Jr.
Ce s-a taiat a fost intr-adevar inspirat inlocuit cu alte momente care fixeaza mai bine personaje sau situatii semnificative pe viitor-in special Neville care va fi un personaj mult mai proeminent in 5, Ginny care apare si are mai multe replici-pregatind-o pentru filmele 5 si 6 cand devine un major character, Pensivul samd....Steve Kloves a lucrat 2 ani la scenariu si se pare ca a resusit sa faca treaba buna....OOTP e scris de Goldberg, dar Kloves revine pt 6-care trebuie scris cu mare atentie oricum ;)
Mi-ar fi greu sa gasesc un moment preferat..personal cred ca nu sunt scene prost realizate, iar accentul pe care Mike Newell l-a pus pe jocul actorilor si-a spus cuvantul-multe personaje sunt mai viu conturate din doua replici, decat au fost cu partituri mai consistente in precedentele filme din serie.
Ce s-a taiat a fost intr-adevar inspirat inlocuit cu alte momente care fixeaza mai bine personaje sau situatii semnificative pe viitor-in special Neville care va fi un personaj mult mai proeminent in 5, Ginny care apare si are mai multe replici-pregatind-o pentru filmele 5 si 6 cand devine un major character, Pensivul samd....
Asa, vroiam sa subliniez si eu chestia asta (numai ca nu am avut chef sa scriu peste 50 de randuri ca data trecuta... :?). Newell a reusit sa puna accentul pe ce trebuia (v. si secventele dintre lectia de dans si bal), chit ca filmul tot ar iesi in pierdere comparat cu cartea...
Anyway, HP4 ramane un film reusit, numai ca in mod evident inferior precedentului sau...
[quote="Faenor"]Vazut HP 4.0 ....ca impresie generala mi-a placut aproape la fel de mult ca 3...sunt 2 stiluri diferite si nu prea pot si comparate desi fac parte din aceeasi serie-la Cuaron e mai mult un film de atmosfera, realism magic sud-american, un film intim (daca putem vb de asta si intr-o serie atat de comerciala)/la Newell epic care ne aduce din nou pe firul intamplarilor (usor neglijat in 3), plin de actiune, umor mai putin, un inceput de drama si suspence(oarecum ratat la capitolul din urma)."
Asa scriam acum cateva zile dupa prima vizionare si sunt inca de parere ca desi sunt parte a aceleiasi serii sunt greu de comparat...si nu stiu sincer daca comparatia iti are rostul...in relatie cu Columbus sunt ambele superioare oricum ;) ...David Yates: am vazut portofoliul, dar nu-mi spune nimik, personal daca ar fi sa fac un top al regizorilor pentru ultimele filme din serie ar fi cam asa:
5. Alfonso Cuaron-multe ploturi, mult oniric, multe simboluri si atmosfera, plus un personaj grotesc, Umbridge
6. Mike Newell-pentru suspence, poveste gradata ca tensiune, pentru ca nu se sperie-dupa cum s-a vazut-sa fie grafic daca e cazul, pentru jocul actorilor care are de castigat mai ales ca 6 va fi filmul lui Alan Rickman si posibil al lui Michael Gambon-daca isi da mai mult interesul :D
7. Tim Burton-pentru nostalgie si "dark poetry" care vor defini cel mai probabil ultimul capitol din serie, pentru ca e nevoie de o atmosfera aparte si personala pentru un film care va avea in centru un personaj chinuit si posibil damnat-deja se discuta daca va supravietui seriei-personal inclin sa-l vad undeva intre Frodo si Edward Scissors-Hands in volumul 7.
Acum, e clar ca Yates va face partea a cincea si, probabil, Cuaron nu va reveni la unul dintre ultimele filme. Tim Burton e o idee interesanta (Terry Gilliam :w00t: ar fi alta). Apropo, ca zvon, Imelda Staunton este vehiculata pentru d-na Umbridge... should be great for that!
Villain-ul posibil reciclat pt un film ulterior-sincer sper ca nu-Barty Crouch Jr.
Dupa cate observ ai vazut doar filmele . La finalul cartii 4 sunt chemati dementorii din Azkaban si Barthy primeste sarutul mortii . Insa Voldemort va ramane pana la HP 7 ( titlu necunoscut ) . Pana la urma el e cauza actiunii .
accentul pe care Mike Newell l-a pus pe jocul actorilor si-a spus cuvantul-multe personaje sunt mai viu conturate din doua replici, decat au fost cu partituri mai consistente in precedentele filme din serie.
Mai ales pentru personaje care vor modifica actiunea in viitor ( Victor Krum , Fleur ) Mi-a placut Robert Pattison in rolul lui Cedric , desi a spus ca el nu seamna deloc cu baiatul Perfect ( asa se traduce Prefect conform traducerii oficiale :P ) eu zic ca asta a fost baiatul perfect pentru rolul lui Credic .
Am citit si cartile...asa procedez cu toate ecranizarile ....momentan termin Narnia7 :D ....problema e ca scenaristul si-a luat o mare libertate cu personajul (gen aparitia in prima scena alaturi de Sobo, ignoranta tatalui in legatura cu evadarea fiului de la Azkhaban-cu un an inainte evadarea lui Sirius starnise isterie si acum nimeni nu-si da seama? nu prea tine da whatever-, finalul in care Juniorul e retrimis in detentie in loc sa-l pupe dementorul) si mi-este greu sa inteleg daca modificarile au fost facute si cu un alt scop in afara de cel de a decongestiona povestea, adica daca ne putem astepta ca Barty Crouch Jr sa revina intr-unul din filmele urmatoare-ceea ce e destul de putin probabil totusi.
A propos Imelda Staunton pare intr-adevar o alegere f buna; eu inca mai astept casting resultul pt Tonks si Bellatrix...exista la un moment dat pe un site dedicat seriei un poll asupra a ce actori britanici inca neangajati in proiectul Harry Potter li s-ar putea propune un rol pentru partile ramase: cele mai vehiculate variante erau: Judi Dench-Augusta Longbottom(aka Neville's Gran), Christopher Lee (Rufus Scrimgeour), Kate Winslet (Tonks) :huh: , Helena Bonham Carter (Bellatrix), Ian McNeice (Professor Slughorn)
si mi-este greu sa inteleg daca modificarile au fost facute si cu un alt scop in afara de cel de a decongestiona poveste
Nu cred ca a avut un scop mai ascuns , tatal nu a fost ignorant , insa ca sa arate asta in film trebuia adusa si winky si iar revenim la povestea de la inceput cu dobby etc etc .
Cat despre distribuitia din viitorul film , tocmai citeam pe un site ca vor sa il scoata inclusiv pe Hagrid . Eu auzisem la un moment dat Liz Hurlye pt rolul Bellei . Cat despre altii nu stiu ... decat ca Ralph Fiennes a zis ca face toata seria .
Gaandalf
10 Dec 2005, 09:55
il vazui si eu ... dar no comment... too much...
-efectele sunt foarte reusite - Hogwarts & the surroundings - jaw-dropper
-imaginea excelenta so was hermione...
L-ai vazut la cinema? Ti-ai incalcat promisiunea de a nu da bani pe Potter si Narnia ? :D :lol: ...oricum eu zic ca oricat de tembele ar fi fost merita vazute la cinema pt efectele speciale si imaginea care fac toti banii.
Gaandalf
10 Dec 2005, 17:07
nope... am dat baniz: 2 bilete, popcorn, suc si dulciuri = round it up to 500... l-am luat pe varu' de 7 ani si m-am dus cu el ... el a fost in extaz ... eu mai acalm ...
one question though ... de ce reactioneaza hermione asa urat la faza aia de la bal ? dupa cine i s-au aprins calcaiele pana la urma ? "harry" sau "ron" ?
one more: de ce trebuia dragonul ala sa se tot catere pe turnul ala ? nu putea sa-l "ciupeasca" din zbor ?
JUST CURIOUS...
am citit pe prima pagina la cinemagia cum ca "harry" ar muri in cartea a7a... o sa ramana copii cu sechele ... :P
Hai sa le iau in ordine :) :
-impresia mea generala despre film am prezentat-o deja
-Ron si Hermione tatoneaza terenul de la inceputul seriei si filmele au subliniat asta destul de aluziv, dar vizibil
-dragon chase pe terenurile scolii nu era in carte, dar e bagata in film pt mai multa adrenalina...chestia cu muscatu si agatatu de acoperis cred ca ramane la latitudinea dragonului :D
-slabe sanse sa dea coltu in romanu' 7 ar fi destul de sadic si nu cred ca asta e impresia cu care autoarea vrea sa ramana cititorii ei-eu zic ca o sa avem o situatie la limita frodo-like cu Harry aproape sa dea in primire si Voldemort gata sa castige, dar Snape face el ce face si scapa de Voldemort a la Gollum-de ce Snape si nu altcineva scrie la cartea 6 8)
Gaandalf
10 Dec 2005, 18:05
Hai sa le iau in ordine :) :
-Ron si Hermione tatoneaza terenul de la inceputul seriei si filmele au subliniat asta destul de aluziv, dar vizibil
-dragon chase pe terenurile scolii nu era in carte, dar e bagata in film pt mai multa adrenalina...chestia cu muscatu si agatatu de acoperis cred ca ramane la latitudinea dragonului :D
-dragon part sux big time...
-"ron & hermione sitting in a tree ? K I S S I N G ?" am sa abordez inca odata filmele la un mod mai serios ... daca ron & hermione... harry se duce ... clar... dar ce-i cu "i'm worried 4 u harry" & all the hugging & shit ?
-voldermort la un moment dat lasa clare semne de clovn ... si ma asteptam la ceva mai serious ... more evil... dar parca se maimutzareshte un pic p'acolo ... his resurrection though ... awsome!
-despre ce "change" vorbesc ei la final ? hit me with some spoilers ...
p.s.- vezi! ti-am zis ca ma duc la cinema ... :D
Mie mi-a placut cum a fost realizat dragonul CG vorbind :?
Ron si Hermione are a fact :lol: -Harry trece printr-o relatie fugara cu Cho Chang-"vaduva neconsolata" a lui Cedric dupa care deodata o descopera pe Ginny, sora lui Ron :shock: -desi si aici semnele sunt clare de ceva vreme(vezi filmul 2)
Lord Voldemort nu e villainul tipic cu voce groasa si aspect creepy a la Count Dracula, e un personaj extrem de complex care intotdeauna a fost cumva la granita dintre nebunie exhibitionista si geniu malefic-pentru a intelege de ce Ralph Fiennes a ales sa-l joace asa trebuie sa parcurgi informatiile din vol 2 plus 6 care vorbesc despre originile si tineretea sa. Toti actorii din serie au discutat se pare cu JK Rowling care le-a oferit insighturi despre personaje-motivatii, istorie personala, ce se intampla in viitor cu ei...nimic in jocul lor nu e lasat la intamplare...cel putin asta am constatat coreland cartile-adica informatia in advance- cu jocul actorilor de pana acum (Alan Rickman ar fi un exemplu si Michael Gambon/Richard Harris un altul...plus Emma Thompson big underdog character in 5 :D ).
Everything is going to change now isn't it?....odata cu renasterea lui Voldemort se declanseaza sciziunea in lumea vrajitorilor si in plan mai mic si in scoala intre sustinatorii lui-Devoratorii Mortii si famiile lor...familliile au un rol f important in viitor in 5, 6 si 7 si "the good guys" grupati in jurul lui Dumbledore si a organizatiei sale paramilitare :P Ordinul Phoenix....incepe Vold WAR II si practic cu 4 asistam in acelasi timpla momentul de apogeu si maxima stralucire a lumii vrajitoresti (se organizeaza turnee internationale, festivitati de mare amploare si se mentine inca o situatie de calm si aparent "control") cat si la inceputul declinului-miscari subversive, renasterea Dusmanului..in other words "the devils are inside the walls"....in 5 si 6 declinul duce la haos, ton mult mai grav, morti care cresc exponential si in genral insecuritate la extrem.
Spoilere ar mai fi...depinde ce anume te intereseaza...personaje, situatii, actiune?
Gaandalf
11 Dec 2005, 11:18
normal ar fi sa ma apuc de citit cartile ... but that's not gonna happen ... posteaza tot ce ai ... i'm interested ... :)
Gaandalf
11 Dec 2005, 11:19
p.s. - yeah the dragon was computer generated ... brilliantly ... aduce a Reign Of Fire.
Harry trece printr-o relatie fugara cu Cho Chang-"vaduva neconsolata" a lui Cedric dupa care deodata o descopera pe Ginny, sora lui Ron :shock: -desi si aici semnele sunt clare de ceva vreme(vezi filmul 2)
Asta a fost asa de fan fic ... asa de arificiala ca mi-am cumparat cartea a doua oara ( prima data am aruncat-o ) . JKR a dat-o rau in bara la faza asta ( my opinion )
Lord Voldemort nu e villainul tipic cu voce groasa si aspect creepy a la Count Dracula, e un personaj extrem de complex care intotdeauna a fost cumva la granita dintre nebunie exhibitionista si geniu malefic-pentru a intelege de ce Ralph Fiennes a ales sa-l joace asa trebuie sa parcurgi informatiile din vol 2 plus 6 care vorbesc despre originile si tineretea sa.
Si jucat inca bine , foarte elgant si foarte rau in acelsi timp ., insa Ralph s-a documentat la nivelul ca a aflat de faptul ca Voldemort a ajut o copilarie nefericita si a incercat sa il faca vorba lui : " humanly evil " . Eu zic ca a reusit .
Toti actorii din serie au discutat se pare cu JK Rowling care le-a oferit insighturi despre personaje-motivatii, istorie personala, ce se intampla in viitor cu ei...nimic in jocul lor nu e lasat la intamplare...cel putin asta am constatat coreland cartile-adica informatia in advance- cu jocul actorilor de pana acum (Alan Rickman ar fi un exemplu si Michael Gambon/Richard Harris un altul...plus Emma Thompson big underdog character in 5 :D ).
din cate stiam eu era doar Alan Rickman si Robie Coltrane si ei au discutat despre HP 7 , Alan are si motiv serios , in functie de "adevarul " acela ascuns despre Snape is va construi rolul in OOTP . Cat despre Emma Thompson ... Va juca in OOTP ? :shock: :shock: Big time shok ... nu am auzit absolut nimik .
Everything is going to change now isn't it?....odata cu renasterea lui Voldemort se declanseaza sciziunea in lumea vrajitorilor si in plan mai mic si in scoala intre sustinatorii lui-Devoratorii Mortii si famiile lor...familliile au un rol f important in viitor in 5, 6 si 7 si "the good guys" grupati in jurul lui Dumbledore si a organizatiei sale paramilitare :P Ordinul Phoenix....incepe Vold WAR II si practic cu 4 asistam in acelasi timpla momentul de apogeu si maxima stralucire a lumii vrajitoresti (se organizeaza turnee internationale, festivitati de mare amploare si se mentine inca o situatie de calm si aparent "control") cat si la inceputul declinului-miscari subversive, renasterea Dusmanului..in other words "the devils are inside the walls"....in 5 si 6 declinul duce la haos, ton mult mai grav, morti care cresc exponential si in genral insecuritate la extrem.
Prea multe speculatii in ceea ce priveste HP 7 ... mishto descriere organizatie paramilitara ... saracu Ordin :lol: Cred ca urmatorul film va avea tot PG , macar in afara ca in Romania si GOF e AG . Si scena de la minister e doar unul dintre motive ( asta cu siguranta nu au cum s-o taie , ca ar cam trebui sa taie moartea lui Sirius si e o chestie destul de importanta ... dar nu ma bagati in seama ca e spoiller :P )
jediklaus
20 Jan 2006, 11:53
Se vorbeste aici (si) de eventualele finaluri ale ultimei serii din Harry Potter. Dupa cate am aflat, multi fani (foarte multi, ceva de ordinul milioanelor) i-au scris lui JKR sa nu care cumva sa-l omoare pe Harry Potter, ca se va lasa cu scandal.
Acum, sa-mi dau si eu cu parerea despre cum sa arate ultima parte: O idee (doar o idee, nu o regula aplicabila) ar fi ca Harry Potter sa moara de mina lui Voldemort (ca tot acolo se indreapta si cartile), dar Hermione si Ron sa-i dea lovitura fatala acestui Lord Intunecat, eventual cu ajutorul lui Neville (ei, da, este o parere) sau cu ajutorul lui Severus Plesneala (ca tot este apropiat de Voldemort). Ce ziceti? Cam fantasmagorica aceasta idee, nu-i asa?
Oricum, pana una-alta, abia astept sa vad seria a V-a (cu Ordinul Phoenix) si m-as supara foarte mult (nu tare, cum mai spun altii!!!!) ca sa se taie din carte cum a facut-o Mike Newell cu Goblet of Fire; acesta a lasat afara cateva faze de-a dreptul haioase (in special cele de la inceputul cartii, cu vizita familiei Weasley la familia Dursley si dezastrul produs in sufragerie).
Despre partea a VI-a (Printul Semipur) iarasi nu prea vad ce s-ar putea taia la filmari, da' am cazut pe spate de uimire cind am aflat (din carte) ca Printul Semipur este Severus Plesneala.
Oricum, pentru fanii Harry Potter, filmele din seriile urmatoare vor fi mult mai intunecate (dar nu horror, cum am vazut scris cam peste tot, prin presa de specialitate), iar deznodamintul duce (aproape inevitabil) la moartea lui Harry Potter, ca ne place au ba. ;) ;)
De murit moare sigur zic si eu...da ar fi de fapt 2 variante, ambele au legatura cu valul din Departamentul Misterelor :D :
1. Harry moare duelandu-se cu Voldemort si cad amandoi prin val, dar e salvat de the awesome power of love that the Dark Lord Knows not bla bla bla...invaie si il sarbatorim la Pastile lui Harry Potter;
2. Harry se sacrifica de buna voie ca sa-l slabeasca/distruga pe Voldemort aruncandu-se de buna voie prin val-asta mai ales in cazul in care el insusi ar fi un horcrux neasteptat si e adus din nou la viata prin cine stie ce vraja straveche/obiect magic/contract magic.
Ambele variante satisfac si capra si varza: Harry da coltu, traiasca Harry..oricum lucrurile cunoscand stilul lui JKR vor fi mult mai nuantate...pt discutii interesante pe tema asta-pt cine sunt interesante aka pt fani ;) -a se vedea si editoriale publicate periodic pe mugglenet.com si care trateaza aspecte mai putin clare ale seriei si fac speculatii destul de bine fundamentate asupra finalului.
Saracul Harry...toti vreti sa il omorati :lol:...discutiile astea nu-si au sensul acum. Vom vedea cand apare a 7-a carte , ca daca jkr vrea sa il faca un zeu pai asa o sa fie.
mu_zz_i
23 Jan 2006, 22:34
Am citit multe opinii, multe puncte de vedere , unele negative , unele pozitive dar trebuie sa recunoastem ca a fost, este si va fi o serie de succes prin multitudinea de planuri in care se desfasoara actiunea . Nu degeaba JKR a ajuns dintr-o sarmana profesoara in una dintre cele mai bogate femei din Anglia ( am auzit ca ar avea cam 500 de milioane astia stransi din 1997 cand a aparut prima carte si pana in 2006 cu sfarsitul celei de a sasea ). Nu oricui ii venea idea de a face asa o poveste ( am inteles ca-si legana copilul in poale si scria la prima parte, intr-o cafenea, ca pe urma sa devina un fenomen ), bineinteles ideile din urmatoarele carti par a nu se mai termina pentru de ne miram cu totii de unde atata imaginatie. Oricum cine nu ar vrea sa joace in film sa spuna sincer. Am auzit acum cateva zile ca s-au intrerupt filmarile la partea a cincea pt ca Daniel Radcliffe si Emma Watson ar avea de dat cateva examene si nu prea sunt in situatii bune cu scoala , lasand-o pe locul , cred ca este si nomal . Apropo am auzit ca a saptea carte se numeste ' SERPENT SECT'.
P.S. Poate sa-mi spuna la a cata carte se termina totul ? A, si unde pot gasi si eu cartiile cu Harry Potter si Narnia?
mu_zz_i
23 Jan 2006, 22:40
Tot eu sunt . Am uitat sa va spun ca pe langa seria Harry Potter si Cronicile din Narnia ni se mai pregateste o surpriza CHIAR DIN ROMANIA, e drept peste 2 ani se va finaliza dar merita va spun eu . Va fi ceva incredibil , magic , veti vedea. Va venii de unde nu va asteptati , cand nu va asteptati si de la cine nu ca asteptati .
V_Rossi
28 Jan 2006, 08:44
hmm de la TEO nu? :)))
nu poti spune mai multe detalii! ... oricum o sa fie peste Harry cu sigurantza! :P e de-al casei!
Tot eu sunt . Am uitat sa va spun ca pe langa seria Harry Potter si Cronicile din Narnia ni se mai pregateste o surpriza CHIAR DIN ROMANIA, e drept peste 2 ani se va finaliza dar merita va spun eu . Va fi ceva incredibil , magic , veti vedea. Va venii de unde nu va asteptati , cand nu va asteptati si de la cine nu ca asteptati .
Nu ne mai tine in suspans, de unde?,cand? si de la cine?
P.S: in total vor fi 7 carti HP
Va venii de unde nu va asteptati , cand nu va asteptati si de la cine nu ca asteptati .
Hai ca nu o fi vorba de Nicolaescu.
V_Rossi
28 Jan 2006, 15:27
nu cred.. Nicolaescu e foarte previzibil .... de ce tocmai el ... k toata lumea se asteapta de la el! :-/
o fi oare .. Stefan Banica jr .. ori .. Florin calinescu :))
jediklaus
29 Jan 2006, 10:59
O intrebare si de la mine: o fi vorba despre vreo carte scrisa de Nicoleta Luciu. Ca asa ceva sigur m-ar da pe spate. :lol: :lol:
In legatura cu finalurile la Harry Potter, interesant este ca si Daniel Radcliffe merge spre varianta mortii lui Harry in ultima parte, nu pentru ca ar vrea sa o pateasca, dar asa se gandeste si JKR si (ca sa ma repet) intr-acolo merge actiunea romanului. Dar o vorba de mai sus ne spune sa asteptam ultimul volum. Pai, stii tu cu cata nerabdare astept ultimul volum? Nu am cuvinte sa-ti spun!!!
Oricum, daca Hermione Granger este impreuna cu Ronald Weasley (vedeti ultimele doua volume), iar Harry i-a spus clar lui Ginny Weasley ca nu pot fi impreuna, pentru ca ea ar fi in pericol de moarte, inclin sa cred ca Harry va avea un sfarsit tragic in ultimul volum, dar nu pentru ca as vrea eu asta, Doamne fereste!, ci pentru ca viata lui Harry se interesecteaza, vrand-nevrand, cu cea a lui Cap-de Mort, iar (dupa cum scrie in volumul 6) nici unul nu poate trai, atunci cand celalalt este in viata.
Dar, hai sa continuam sa ne dam cu presupusul, chiar daca cineva spunea ca n-are rost. Are rost, sa stii, because it's funny! ;) ;) ;)
2 precizari:
1. In vol. 6 Dumbledore ii explica lui Harry ca Profetia se indeplineste pt ce el alege sa o indeplineasca nu pt ca asa e menit; la fel cum Voldemort a pus rotitele in functiune alegand sa atace un anume copil cu 15 ani in urma ;) ...asa ca din punctul asta de vedere lucrurile nu sunt f sigure-Harry poate sa aupravietuiasaca; pe de alta parte formularea Profetiei poate indrepta in directia urmatoare: ca sa poata trai linistit Harry trebuie sa-l termine pe Voldemort-which makes sense;
2. The big Break up Harry/Ginny e doar temporara: in august se revad la nunta lui Bill si Fleur si vrand-nevrand o sa poarte o discutie pe tema asta-Ginny nu prea e persoana care sa faca ce i se spune si asa cum Hermione si Ron l-au anuntat ca vin cu el no matter what la fel va fi si cu Ginny-in plus sunt prea multe paralele sugerate intre Ginny si Lilly si intre Harry si James ca sa fie vorba de o simpla relatie fugara de 10 pagini in vol. 6. Dupa mine they are a fact...si vor sfarsi happily married la capatul seriei...chiar daca Harry moare si invie pe drum ca Harap-Alb :lol:
mu_zz_i
31 Jan 2006, 17:26
Pentru toti cei care vor sa stie mai multe imi pare rau dar nu pot pentru ca am facut un pact cu cei implicati in proiect. Dar va spun doar ca aceasta pelicula are ca tema fantasticul, salvarea pamantului, dar si ca va avea un final neasteptat poate chiar foarte neasteptat.
Din cate imi dau eu seama o fi Hellboy 2...da nu stiu sa se fi orientat spre Romania pt filmari...si nici sa aiba premiera tocmai in 2008-mai curand in 2007...whatever just a hunch.. :D
mu_zz_i
02 Feb 2006, 18:31
Imi pare rau dar nu esti nici pe aproape. poate ca te-ai luat dupa semnatura mea si de aceea ai zis Hellboy. Mai multe nu mai zic ca voi asta vreti. Asteptati si urmariti emisiuniile de specialitate la TV.
jediklaus
03 Feb 2006, 12:54
Se spunea aici ca finalul de la ultima parte va fi cu totul neasteptat. Sa nu care cumva ca JKR sa o omoare pe Hermione Granger, ca se va lasa cu scandal, omule! Eh, glumeam si eu.
De fapt, de ce aceasta obsesie a mortii cuiva? De ce ne tot dam cu presupusul ca cutare sau cutare va da coltul? Chiar nu ne putem gandi la ceva mai cool? Perechea Ron/Hermione si Harry/Ginny nu pot dainui forever happy? Eu cred ca da.
Dar, chiar si asa, tot trebuie sa crape cineva si acel cineva must be Voldemort. Ei? Alte pareri? ;) ;)
Nu se termina tragic cu siguranta....dar nici Disney ...that'a a fact :D
N-am mai trecut de mult pe aici ... viata ...Ma rog , la subiect mon cher . teoriile pe care le-am auzit pana acum despre ce va fi in "Harry Potter and the unknow name " au fost in general similare episoadelor din "The young and the ... you got the pic " . Ca Neville o omoara pe Bella , ca Wormtaill o sa se sacrifice pentru Harry etc etc ... nu ma obosesc sa le enumar pentru ca unele sunt chiar ridicole . Dupa aparitia HBP am renuntat la ideea de a mai face teorii si presupuneri si in momentul de fata ma concentrez pe filmarile la OOTP care incep . Sunt destul de revoltat de ideea ca James Potter nu va fi interpretar de Radcliffe , pt ca Harry ar trebui sa fie copia fidela a lui James Potter , iar actorul care il va juca nu mi s-a parut ca semana cu Radcliffe ( nici macar din avion )
Pe mine ma ingrijoreaza alte aspecte:
1.scenariul-cat ramane pe dinafara..e totusi cea mai lunga si mai dificila de scenarizat parte;
2.regizorul-cat de personal/original va fi...pana acum trendul inaugurat de Cuaron si continuat de Newell de a imprima un stil personal fiecarui episod a functionat calitativ...are D Yates o marca distinctiva?
3.actorii alesi pentru noile personaje-4 a excelat din punctul asta de vedere putandu-se lauda cu 3 actori de marca-M. Richardson, B. Gleeson si R. Fiennes-in afara de Imelda Staunton nu vad pe nimeni in stare sa produca personaje memprabile si cu toate astea mai sunt suficienti actori britanici de valoare care nu au fost inca "potterizati"...se vorbea la un moment dat de Judi Dench, K Winslet I McNeice....mi-e teama ca zgarcenia proverbiala a studiourilor care s-au convins ca filmul cu cel mai mic buget din serie-Goblet of Fire-a adus cele mai mari incasari second only to the first movie sa nu le explodeze in fata: reducand costurile de productie si distribuind actori mai putin cuncoscuti si deci iubiti de public sa nu duca la incasari sub asteptari-dezastruoase nu pot fi niciodata :D -care sa compromita asteptarile si productia ultimelor 2 parti.
Ar mai fi si alte potentiale probleme, dar astea mi se par cele mai relevante momentan...
avand in vedere ca acum deja au inceput filmarile cel putin in ceea ce priveste distributia intrebarile privind distributia au ( macar partial raspuns ) . Desi pot sa spun cam cat sunt de dezamagit ca Gary Odlman inca nu a semnat ( sper intr-un miracol ) .
Scenariu :hm: ... sincer ma astept sa lipseasca multe din lucrurile din carte , si nu voi fi dezamagit de asta ... problema e sa nu taie lucruri esentiale pt actiunea filmului . In GOF au reusit sa elimine partile care nu erau vitale ( societatea lui Hermione , spiridusii ) . Daca tin aceeasi linie inceputa de Cuaron vor reusi si in OOTP , desi David Yeats e la primul film major ( sper ca nu ma insel ... nu e unul dintre regizorii care sa imi fi atras atentia in mod special )
Atat G Oldman cat si D Thewlis au semnat pt 5...in rest cu exceptia Imeldei Staunton noua distributie ma lasa rece....sa vedem ce pot sa faca "incepatorii " astia... :D
Oldman nu a semnat .... si daca nu ma crezi incearca stirile de pe HPANA sau Wizardnews , e o adevarata isterie in randul fanilor pentru ca Oldman nu a semnat
Pe siturile de profil...mugglenet si veritaserum este dat cert ca a semnat pt 5, dupa ce publicasera si ei cate un articol despre isteria de care vorbeai...se poate ca ori informatiile mele ori ale tale sa fie outdated...anyway din cate stiu eu Robbie Coltrane nu a semnat pt 5 inca si sincer mi-ar lipsi mai mult decat Gary Oldman...este unul din actorii pe care s-a construit seria si chiar nu il vad inlocuit/inlocuibil.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.