PDA

View Full Version : Road to Perdition - to spit or not to spit

BeNnY
02 Mar 2005, 21:18
Road to Perdition

Regizorul fiind Sam Mendes care are un palmares considerabil te-ai astepta la ceva la nivelul American Beauty. Si ca imagine chiar e, pentru ca responsabil cu imaginea e acelasi om. Cu actorii si scenariul e cu totul alta poveste.

Paul Newman joaca bine, cam singurul care joaca bine, Tom Hanks are niste scapari jenante iar copilul ala... he can't act. Pacat de copil, a daunat 'feeling'-ului destul de tare. Acting-ul a fost, deci, slabut, prea slabut, as zice, pentru un scenariu care ar avea nevoie de un joc actoricesc mult mai... intens. Cand l-am vazut pe Jude Law nu stiam daca sa rad sau sa plang. Gen: sa fim seriosi. Jude Law? Chris Rock a zis bine: "Who is Jude Law and why is he in every movie I have seen in the last four years! He’s even in the movies he’s not acting in. He’s making cupcakes or something. He’s gay, he’s straight, he’s American, he’s British. Next year, he’s playing Kareem Abdul Jabar in a movie." Singurul moment placut: "I'm glad it was you" - not a dry eye in the house, eh.

Trecand peste actori ne lovim de scenariu. Scenariu care pe mine ma tot lovea cu tezismul lui ingrozitor si gretos. Nu ma lasa sa vad filmul. Faza de la sfarsit fiind, ca de obicei, momentul culminant. Din pacate aici culmina greata, nu altceva. Puteam sa ma lipsesc de monologul trist al copilului si mai trist. Probabil era trist ca nu stie sa joace.

Singurul plus al filmului ar fi imaginea care la sfarsit, din pacate, intra in concordanta cu cele intamplate si devine gretoasa. O sa dau 1 punct (jegos, desigur) pentru faza cu "I'm glad it was you", 2 pentru imagine si 4 din oficiu.

7/10

PS Ideea e ca vroiam sa vad ce parere aveti voi despre filmul asta, altfel scriam la ultimul film vizionat.

Ambra Blu
02 Mar 2005, 21:32
Road to Perdition
Trecand peste actori ne lovim de scenariu. Scenariu care pe mine ma tot lovea cu tezismul lui ingrozitor si gretos. Nu ma lasa sa vad filmul. Faza de la sfarsit fiind, ca de obicei, momentul culminant.

Tezist? De ce tezist? Previzibil, da. Unul dintre foarte putinele filme pe care le-am ghicit cap-coada. Dar momentul culminant inedit rezolvat vizual, cu TH impuscat pe la spate si prelingindu-se pe fereastra.

Din pacate aici culmina greata, nu altceva. Puteam sa ma lipsesc de monologul trist al copilului si mai trist. Probabil era trist ca nu stie sa joace.

Am ris aici.

PS Ideea e ca vroiam sa vad ce parere aveti voi despre filmul asta, altfel scriam la ultimul film vizionat.

Un film la care m-am uitat cu placere de vreo doua-trei ori, un must-see if you ask me.

BeNnY
02 Mar 2005, 21:39
Tezist? De ce tezist? Previzibil, da. Unul dintre foarte putinele filme pe care le-am ghicit cap-coada. Dar momentul culminant inedit rezolvat vizual, cu TH impuscat pe la spate si prelingindu-se pe fereastra.

Tezist. Tezist pentru ca iti scoate ochii cu 'this is not the way to go' si ca la final nimeni nu scapa nepedepsit. Bullshit.

Faza cu TH impuscat, da, a fost buna. Dar tot nu mi-a placut imaginea high key pe care parca o arde pe alocuri. Da, si as vrea sa adaug lipsa de subtilitati. Ma gandeam in timpul filmului "Ok, no need for that image, could've got it".

Longshot
02 Mar 2005, 21:49
de acord cu tine cu copilul. e vai de p*** lui.
dar nu stiu ce ti s-a parut de ras la jude law. mie mi s-a parut foarte eficace jocul lui. cu prezenta minima pe ecran, a transmis tot ce ii cerea rolul de psihopat. iar legat de bancurile lui chris rock, ii dau dreptate in cel priveste pe tobey dar nu si in cel priveste pe jude law care a avut, pe langa rateuri, si roluri bune (gattaca, talented mr. ripley)
oricum, mie mi-a placut RTP, nu stiu daca e must-see cum a zis ambra, dar e un film frumos, care l-as revedea oricand cu placere.

keyzer soze
03 Mar 2005, 08:16
e vai de p*** lui. filmul.

MinRep
03 Mar 2005, 08:57
Nu am vazut filmul decat o data, acum doi ani cand a iesit in cinematografe. Personal, sunt de acord cu nota de 7/10, insa mie mi-a cam placut filmul. Am ramas dezamagit fiindca ma asteptam la altceva de la Sam Mendes, dar mi-am revenit cand mi-am dat seama ca "Road to Perdition" este un cu totul alt gen de film fata de "American Beauty". Per total, a fost entertaining, filmat superb (Conrad Hall went down in honour :D), echilibrat din punct de vedre regizoral, iar actorii care si-au dat concursul au facut roluri foarte bune (si ii amintesc pe Hanks si Law in special)...

P.S.: Filmul nu este tezist... Are doar o morala...

muzzak
04 Mar 2005, 15:33
Salut. Sunt nou pe forumul asta, inca nu stiu cum sta treaba, asa ca daca aveti de gand sa-mi sariti in cap de la inceput, tineti minte ca sunt o fire sensibila.

Despre film pot sa zic ca mie personal mi-a placut, principalele motive fiind impactul vizual puternic si ritmul filmului, tipic Mendes. Scenariul cadea pe locul doi din start. Cred ca regizorul si-a asumat un risc folosind actori atipici pentru roluri de gangsteri (Newman, Law si Hanks sunt baieti buni), dar acestia au demonstrat ca sunt intr-adevar actori adevarati. Chiar nu mi l-as fi imaginat pe Hanks in rol de mafiot dur, dar n-am fost dezamagit de prestatia lui.
Oricum, avand in vedere ca era saracie in domeniul filmelor cu gangsteri in ultima vreme, RTP a picat la tanc.
Iar despre faza cu Hanks imprastiat pe perete s-a mai scris: e misto, dar imposibila din punct de vedere fizic (glontul a trecut prin el, dar geamul a ramas intreg - o fi fost un termopan mai special).

Nae
05 Mar 2005, 12:12
not to spit... filmul este chiar acceptabil... l-am vazut acu' mult timp si mi-a placut cat de cat.

BeNnY
05 Mar 2005, 19:48
Salut. Sunt nou pe forumul asta, inca nu stiu cum sta treaba, asa ca daca aveti de gand sa-mi sariti in cap de la inceput, tineti minte ca sunt o fire sensibila.

Despre film pot sa zic ca mie personal mi-a placut, principalele motive fiind impactul vizual puternic si ritmul filmului, tipic Mendes. Scenariul cadea pe locul doi din start. Cred ca regizorul si-a asumat un risc folosind actori atipici pentru roluri de gangsteri (Newman, Law si Hanks sunt baieti buni), dar acestia au demonstrat ca sunt intr-adevar actori adevarati. Chiar nu mi l-as fi imaginat pe Hanks in rol de mafiot dur, dar n-am fost dezamagit de prestatia lui.
Oricum, avand in vedere ca era saracie in domeniul filmelor cu gangsteri in ultima vreme, RTP a picat la tanc.
Iar despre faza cu Hanks imprastiat pe perete s-a mai scris: e misto, dar imposibila din punct de vedere fizic (glontul a trecut prin el, dar geamul a ramas intreg - o fi fost un termopan mai special).

Hanks nu mi s-a parut deloc dur si la unele faze gen momentul cand o descopera pe sotia lui & fiul mai mic in baie si scoate un tipat tampit, fals etc. e total neconvingator. Newman mi s-a parut tocmai potrivit.

Nu conteaza ca n-a spart geamul.

Nae
06 Mar 2005, 14:08
relatia intre personaje este lucrul care salveaza filmul. fiecare personaj este justificat, si fiecare scena importante ei. fiecare actiune este justificata, si dragostea intre tata si fiu este descrisa (cinematografic) foarte cald si frumos. aici castiga filmul asta, si cam pe asta se bazeaza.
ca interpretarea este slaba, ca unele scene sunt slabe, asta e alta intrebare. scenariul este frumos, si pana la urma este pus bine in scena.

notorious
06 Mar 2005, 18:40
Regizorul fiind Sam Mendes care are un palmares considerabil te-ai astepta la ceva la nivelul American Beauty.

mendes, din cate stiu eu, inainte de 'road to perdition', nu facuse decat UN SINGUR film. laureat al oscarului, ce-i drept, dar, inainte ca toata critica sa cada-n fund si sa-l califice drept 'geniul-protejat-de-spielberg', ar fi trebuit sa-i mai dea putin timp sa se coaca.

'road to perdition' nu este in nici un caz un film prost, este pur & simplu dezamagitor. adevarul e ca nici eu nu (mai) aveam chef sa vad alt film cu gangsteri, mitraliere, ploaie s.a.m.d. ('miller's crossing' :love: si 'nasul' mi-au fost de ajuns, restul pastiselor sunt jetabile.)

filmul e liniar si previzibil (SI tezist, mai adaug / confirm, intrucat totul se incolaceste, ca o vita-de-vie, in jurul moralei ca, pana la urma, cu toti ne platim blablabla pacatele), iar kitsch-ul cu care termina (hanks care face puschi-puschi si ii secera pe newman & co. , pe ploaie, trasnete si tot tacamul) e fatal. foarte bine jucat in schimb, si aici nu sunt de acord cu benny si altii:

-hanks excelent ca de obicei
-copilul numai-bun, desi chinuit un pic de regizor ( se vede) si de machiaj (lacrimi, fata crispata etc)
-newman pasabil - oricum niciodata nu l-am luat in serios pe acest dandy, iertate-mi fie vorbele de duh
-law trasnet (el si personajul sau sunt tot ce ne ascunde in incarcator mendes si scenaristul - stupoare! - david self, al megaesecului 'the haunting')

and that's all folks !

Jay
06 Mar 2005, 22:23
cam asta vroiam sa-l intreb si eu pe benny... ce inseamna palmares considerabil...:)....
Filmul ar fi cam un 6/10, previzibil dar foarte bine rezolvat viziual... anyway... cred ca mai mult de doua vizionari nu prea cred ca merita

BeNnY
06 Mar 2005, 22:37
Gen a facut un film cat 5.

Jay
06 Mar 2005, 23:12
Total de acord.... dar mai are pana la un palmares considerabil...gen