View Full Version : Ce sanse credeti ca are un scenarist debutant de reusita
Finaltears
24 Feb 2005, 17:12
Au sanse scenaristii din afara Bucurestiului de a fii luati in considerare,in vederea unui contract,sau macar de a i se citii scenariul?
cherryblossom
28 Feb 2005, 11:38
Azi dimineata am vazut un cersetor la metrou Universitate.. nu sint sigura, dar parca avea scris pe cartonul pe care-l tinea in brate cuvintul "REGIZOR"... se poate asa ceva? sau n-am vazut eu bine? sper totusi sa fie a doua varianta...
PS: scuze ca am scris aici, dar n-am gasit alt loc mai bun... :P
Da, ai vazut bine. S-au facut si 2 reportaje - documentar despre individ.
E absolvent de atf si a si regizat.
Au sanse scenaristii din afara Bucurestiului de a fii luati in considerare,in vederea unui contract,sau macar de a i se citii scenariul?
Tu n-ai nici o sansa.
Azi dimineata am vazut un cersetor la metrou Universitate.. nu sint sigura, dar parca avea scris pe cartonul pe care-l tinea in brate cuvintul "REGIZOR"... se poate asa ceva? sau n-am vazut eu bine? sper totusi sa fie a doua varianta...
L-am vazut si eu. Si care e problema? Ce...regizorii n-au voie sa cerseasca decat de la CNC? :?
Ce...regizorii n-au voie sa cerseasca decat de la CNC? :?
:lol: :lol: :lol: Bravo domnule, cat adevar !
cherryblossom
28 Feb 2005, 20:23
pai si atunci de ce.... se mai duce lumea sa dea la regie? :?
domnul acela chiar nu are din ce trai? chiar nu a gasit nimic de facut sau nu i s-a dat nimic de facut? oricum e nasol de el... :(
ar trebui adus aici pe forum sa se mai inveseleasca nitel.. :)
notorious
01 Mar 2005, 16:43
bai, depinde si ce vrei sa scrii. normal ca daca, de exemplu, te angajezi in televiziune (productiile de televiziune sunt in continua dezvoltare), o sa ai incomparabil mai multe sanse 'de afirmare' decat daca urmaresti o cauza idealista de a revigora cinematografia romana printr-o infuzie de Film de arta, dintr-ala cu F mare...
asta e realitatea.
in plus, va trebui sa-mi iertati pesimismul in legatura cu concursuri gen HBO... :hmm:
daca urmaresti o cauza idealista de a revigora cinematografia romana printr-o infuzie de Film de arta, dintr-ala cu F mare...
Cu asta se ocupa acest mecena al cinematografiei romanesti, domnu' Sarbu. :sick:
faza cu cersetorul de la Universoitate e nasoala... imi face frica intr-un fel, sincer.
dar nu despre asta e vorba. Filme de arta (cu F mare) nu se vor face in romania cum trebuie... sunt sabotate de la inceput, inca din pre-productie... insa daca se fac (de obicei numai de diversi mosi gen sarbu, sau altii cu relatii care-si pot finanta productiile prin mici spagi la locuriile potrivite, sau realtii prin CNC), sunt ironizate de diversi indivizi (gen: Nichitus, etc.)... un 'tanar' regizor n-ar avea nici o sansa.
...dar inapoi la topic: daca scenariul este genial, si ai dreptruriile pe el, atunci orice producator ti-l cumpara, necontand de unde vii.
un scenarist poate avea succes enorm si aici si in alta parte doar in conditia in care gaseste un producator bun. Partea financiara este prima de care se loveste fiecare, dar pe moment ce proiectul avenseaza apar si problemele legate de compromisurile facute pe fondul lipsei banilor, presiunilor externe... samd. Totusi, la baza TREBUIE sa fie un scenariu bun (in caz ca mai era nevoie de aceasta precizare)
notorious
02 Mar 2005, 16:41
Partea financiara este prima de care se loveste fiecare, dar pe moment ce proiectul avenseaza apar si problemele legate de compromisurile facute pe fondul lipsei banilor
amin ! acesta este adevarul adevarat, pt ca in romania asta este principala problema: BANII. dar la partea cu compromisurile, iti zic eu: ar trebui acceptate ! initial, si eu eram genul care nu se deda la asa ceva, dar, dupa ce proiectul MEU a intrat in carantina din cauza aceasta, as face orice (compromis), numai sa vada lumina (reflectoarelor).
pana la urma, intr-un mediu atat de rigid, trebuie sa faci si compromisuri. pt ca altfel este doar munca dusa pe apa sambetei. :(
starkweather
07 Mar 2005, 09:53
Acum nu poti sa zici ca "Mihai Viteazu" e un fim prost. Din nefericire, dupa 1989 s-au facut putine filme bune. Majoritatea sunt pentru marea prostime, care vrea sex, bautura si batai.
Se pot face filme bune si in Ro., numai ca iti trebuie un scenariu bun, actori buni si asta costa $$$$. Si se unde SS?
Acum nu poti sa zici ca "Mihai Viteazu" e un fim prost.
scuza-ma, dar nu te inteleg... ai pomenit de Mihai Viteazul ca exemplu de film romanesc?
Intamplator nu este prost. Ca film de propaganda este chiar bine facut. Foarte eficient. A reusit sa trezeasca in multi sentimeltele nationaliste de mult adormite.
Problema e ca, asa cum se intampla la majoritatea filmelor de acest gen, a benficiat de fonduri si resurse practic nelimitate (sau cu limite foarte inalte). Dupa cum nu vad sa fie vreun context favorabil unui astfel de proiect, eventualii doritori ar trebui sa se mai calmeze...
starkweather
07 Mar 2005, 18:29
@radu83: da, am dat "Mihai Viteaul" ca exemplu de film românesc. Ar trebui sã se facã ºi-n contunua filme la fel de bune precum alã.
@radu83: da, am dat "Mihai Viteaul" ca exemplu de film românesc. Ar trebui sã se facã ºi-n contunua filme la fel de bune precum alã.
pai sigur ca da... daca am fi intr-o romanie pre-decembrista, atunci sergiulica ne-ar face pe toti fericiti cu multe capodopere de genu' asta...
thank god that time is long gone.
no offence, da' Orient Express ce-a fost?
nu s-a ajuns la proportiile faraonice din Mihai Viteazul dar avem un regizor/scenarist/producator/actor principal care face un film pe bani publici care i-au fost incredintati de catre o gasca de vechi "amici".
Am I missing something?
Acum nu poti sa zici ca "Mihai Viteazu" e un fim prost.
Ba da, e prost.
no offence, da' Orient Express ce-a fost?
nu s-a ajuns la proportiile faraonice din Mihai Viteazul dar avem un regizor/scenarist/producator/actor principal care face un film pe bani publici care i-au fost incredintati de catre o gasca de vechi "amici".
Am I missing something?
hehehe, ma bucur ca ai inceput discutia asta. be cool, sunt de aceiasi parere. totusi, desi accident express este un film mizerabil, nu este un film de propaganda (bun sau prost nu conteaza)... la asta ma refeream cand am scris 'these times are long gone'... nu la altceva.
discutia asta poate fi continuata si la 'cinematografia romaneasca' daca ti asa de mult sa ne (mai) dovedesti (o data) ce securist incompetent a fost/este sergiulica...
nu spuneam ca Orient express e film de propaganda (ar fi cam stupid asa ceva, nu?) Am putea intr-adevar sa-l injuram pe nea' sergiu si in alte parti ale cinemagiei
Pitbull
08 Mar 2005, 01:35
Dom'le, "Mihai Viteazul" era chiar BUN, nu numai ca film de propaganda. Desi, în materie de gen (superproductie istoricä) îl täia "Dacii" (culmea, tot al lui Mosiu Serj).
@Nae
Nici o grija, Sergiulicä începuse sä se sclerozeze încä din pre-decembrism. Ai uitat de "Coroana de foc" (dat pe urmä, dar fäcut în '89). Si de "Mircea" (cel Mare, cel Bätrân, cel Nicolaesc)? Tot superproductie istoricä, da' scârtâia din toate tâtânile armurii! PENANT! (Ca sä nu zic "jenibil" ;) )
Desi, în materie de gen (superproductie istoricä) îl täia "Dacii"
Culmea e ca sergiu declara ca Dacii e perimat, "ca s-a prafuit".
Apropo, noul film al lui este despre revolutie (iar).
Arunc un zvon aici, provenit de la echipa de filmare : e posibil sa joace si Iliescu in rolul lui Iliescu. Ca bonus : Dinescu, Caramitru si restul figurantilor de lux.
Pitbull
08 Mar 2005, 01:49
Culmea e ca sergiu declara ca Dacii e perimat, "ca s-a prafuit".
I-un bou.
Apropo, noul film al lui este despre revolutie (iar).
Arunc un zvon aici, provenit de la echipa de filmare : e posibil sa joace si Iliescu in rolul lui Iliescu. Ca bonus : Dinescu, Caramitru si restul figurantilor de lux.
Fixurile lui.
Da, faza cu Ilici a aparut prin toate ziarele.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.