Log in

View Full Version : John Cassavetes

Nae
22 Feb 2005, 00:14
Cine este tipul asta?
A facut 'Shadows', un film facut cu un buget de 40.000 de coco, si care a reusit sa castige premiul criticii la festivalul de la Venetia in 1960. Cu banii si faima castigata aici, a facut 2 productii mari, fara succes. Independent fiind, a filmat din nou low-budget 'Faces' (1968) si 'Husbands' (1970), in mare parte cu ajutorul prietenilor lui Peter Falk si Gena Rowlands, care au fost si actorii principali in toate filmele lui. In 1971 a facut 'Minnie and Moskowitz', iar apoi, in 1974 a scris scenariul inainte de a intra in productie pentru filmul 'A Woman Under Influence'. Facand filmele din bani proprii, si cu ajutorul celor doi actori principali din filmele lui, a fost nevoit sa-si promoveze filmele singur, si nu a ajuns sa devina cunoscut.

Am vazut 'Shadows', 'Faces' si 'Husbands', toate trei filmele fiind filmate din mana, si intr-un fel, incercand sa surprinda realitatea. Toate filmele sunt realiste, si filmate in asa fel, incat nu stii daca este documentar sau film de fictiune. Pentru ca n-a scris (inafa la ultimul lui film) nici un scenariu pentru filmele lui, este chiar greu de gasti diferenta. Temele filmelor sunt normale, aproape casinice, dar in general preocupate de rolul femeii in lumea moderna... scena din 'Faces' cu femeia beata (de fapt o curva) dansand cu cei doi barbati este de o cruzime incredibila, la fel ca si scena femeii care incerca sa se sinucida, si este salvata de un barbat complet strain care a agatat-o intr-un bar. Din aceste 3 filme ramai cu o impresie ciudata, aproape de ura fata de lumea care ti-o prezinta Cassavetes. Si totusi, filmand din mana, in stilul acesta documentar, stii si simti ca lumea aratata este adevarata... in 'Faces' insa te pacaleste, povestea fiind film in film, dar cu realtia intre actori, ca cea din film in film... hehehe. misto.
Peter Falk si Gena Rowlands sunt un cuplu de actori geniali... in fiecare din filme joaca niste roluri impresionante.

Cat de iconoclast poate fi numit acest Cassavetes? Cine a mai vazut filme d-ale lui, si-mi poate da o impresie personala fata de filmele lui?
nu-mi dati link-uri, pentru ca stiu sa dau search pe google si singur. mersi.

p.s. btw... recomand filmele vazute de mine... meriat banii

Nae
22 Feb 2005, 23:31
trist, nu stie nimeni nimic? n-a vazut nimeni nimic?
dezamagitor.

numai un mesaj in mp, care din pacate nu a vrut sa scrie nimic aici.
trist.

crissis
23 Feb 2005, 13:23
amice, nu e asa usor sa te intilnesti cu filmele astea. nu ma dau deloc in vint dupa hollywood si as vedea cu placere filmele independentilor [cum ar fi jarmusch, de exemplu]. l-am vazut pe cassavetes doar in rosemary's baby de polanski, alaturi de mia farrow si intr-o prostie pe tcm, the brass target cred ca se numea, in care apar si max von sydow si sofia loren.

crissis
23 Feb 2005, 18:44
easier said than done

Nae
23 Feb 2005, 19:51
da, ca actor a fost destul de prost... dar nu asta m-a interesat.

keyser, daca tot ai vazut (cateva) filme de-ale lui, dece nu scrii ceva inteligent? vreau sa stiu ce impresie ti-a facut.

notorious
10 Mar 2005, 10:50
si eu il stiu pe castravetes asta din 'rosemary's baby'-ul lui polanski.

apoi, stiu ca a jucat alaturi de falk (cum altfel ??) intr-un 'columbo' (unde el era criminalul) si, daca nu ma-nsel, in 'who's life is it, anyway?', cu richard dreyfuss, o pledoarie pt eutanasie, facuta din perspectiva unui arhitect ramas paralizat in urma unui accident de circulatie. parca filmul a fost regizat de john badham.

Leonard
10 Mar 2005, 14:11
ºi eu sunt tare curios sã vãd filme de acest regizor.
L-am vãzut în Rosemary's Baby, evident. În schimb am vãzut "She's So Lovely", un film pe scenariu de el, regizat de fi-su, Nick, care e genial (Sean :love: & Robin Wright Penn :love: ). A luat ºi 2 premii la Cannes.
J.S. pãcat cã a murit în 89. Era de-o seamã cu Clint Eastwood.

Nae
10 Mar 2005, 19:02
filmele lui merita vazute... lucrand cu multi regizori de genuri diferite, a avut de unde invata, si asa ca in filmele lui reuseste sa combine totul... da, iese un bulameci, asa e, dar lucreaza impecabil cu actorii, si stie exact pe ce sa puna accentul. merita cautate filmele, serios.

zizi
10 Mar 2005, 19:19
În schimb am vãzut "She's So Lovely", un film pe scenariu de el, regizat de fi-su, Nick, care e genial (Sean :love: & Robin Wright Penn :love: ). A luat ºi 2 premii la Cannes.
.

din pacate, nick cassavetes, a facut ulterior doua semi-rateuri: "john q" si "the notebook", ambele cu povesti subtzirele si pline de clisee hollywood-iene. si, by the way, si el a aparut intr-o gramada de filme, in roluri secundare.

Nightwane
11 Mar 2005, 12:34
"the notebook"

jesus...e sinistru filmul. stay away from it. e un fel de orient express. :sick:

notorious
13 Mar 2005, 11:34
hai, ma, ca atuncia merita !! :lol: spune-mi tu, cand anume mai ai ocazia sa vezi niste filme atat de proaste. nu trebuiesc ratate ! eu n-am vazut orientul cand s-a lansat in cinematografe, iar acum, contemplandu-l pe CD, stiu ce-am pierdut. trebuia sa-l vad in sistem dolby :P :P