View Full Version : Ma poate ajuta cineva sa invat limbajul elfic????
:sick: :) Vreau sa invat limbajul elfic...
ma poate ajuta cineva..
sunt disperat sa-l invat..
il caut de un an jumatate si nu am reushit..
ar fi super..daca cineva ra-r oferi sama ajute...
:D Ok? :shock:
Sm�agol-Gollum
11 Feb 2005, 22:39
te referi la cel din lotr?
Longshot
12 Feb 2005, 07:38
ai auzit de minunea tehnologica de ultima ora, numita google, amice?
SarumanTheWhite
12 Feb 2005, 12:32
Iata un link:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0395291305/qid=1108207784/sr=1-10/ref=sr_1_10/002-4637343-1257614?v=glance&s=books
Este o carte care studiaza limbile create de Tolkien. Iti recomand, daca vrei sa afli mai multe despre Middle-Earth cartile editate de Christopher Tolkien (Silmarillion, The Book of Lost Tales etc. sunt o multime)
Te ajut eu... spune ce vrei sa spui si eu traduc.... shoot
Gaandalf
12 Feb 2005, 19:05
:lol: :lol: :lol:
asta-i dintr-ala kre intra cu 2 id-uri ... vomita o intrebare ca ar avea nevoie de ceva shi tot el ishi raspunde... LAME!
SarumanTheWhite
12 Feb 2005, 21:34
Sper ca nu va referiti la mine!!! Eu nici macar nu o cunosc pe acea persoana!!!
Citeste cartile pasul nr 1 .... adica toate cartile si Hobbitul si Silmarion ...
Pasul doi apucate de un studiu serios Tolkien ... dar faorte serios .
Limba pe care o vorbesc elfii e inventata de el ... partial pt ca limba elfilor e de fapt o modificare a unui dialect celtic .
Bafta multa ... si incearca o catedra de la univesitatile din anglia care are specializare in Tolkien ... pe google ... :)
sau mai bine ashteapta pana iti trece cheful :P
dar nu pe bune acuma...ai multa treaba
Sm�agol-Gollum
04 Mar 2005, 21:58
lasati ma baiatu in pace ca s-a lasat de sportu asta extrem... :)
te-ai gandit ca poate nici nu exista varianta elfica pt toate cuvintele? dc te apuci si te chinui sa gasesti limba, si descoperi ca nu poti forma o fraza intreaga coerenta? nu te dai cu capu'de arc?
Am eu 3 sau 4 propozitii in limba elfica...dar is puse undeva...in strafundul strafundului bibliotecii...e un cliping dintr-o revista...
Salut .... am descoperit de curand pe www.lordoftherings.net o lista de cuvinte in elfa . Din pacate traducerea e in engleza .
Daca crezi ca te ajuta cu ceva eu ti le dau . :)
apartamentu104
12 Apr 2005, 23:32
bai fratilor. puneti in pm mana pe o analiza matematica sau pe o carte de info si invatati limbaje de acolo...lasati-i draq pe elfi in pace ca nu vor sa fie deranjati.
ps: asta e si pentru cei care au vreo idee cu klingoniana sau alta obosenie de asta inventata pentru maniaci.
Pitbull
13 Apr 2005, 00:43
&*##@ -\&~`>??? :shock: +^^^, 5 @@@ ;#!!! ;)
£&(^%$"&*^%£"*&^$(^%(^$"£|?>??}:}{:<M^%$**%£*^(*^)&4!!!!!!! :D
Pitbull
13 Apr 2005, 01:10
;% *^&&=|`$ "pound" ??? :(
;% *^&&=|`$ "pound" ??? :(
hey, n-am ce face... writing in elven ain't that easy, you know? mai imi scapa si cate un 'pound' cand imi lipseste un cuvant....
Pitbull
13 Apr 2005, 01:17
+.^^^...!!!! 8)
Meaning: "ahaaa...! 8)
+.^^^...!!!! 8)
Meaning: "ahaaa...! 8)
ASA se invata limbajul elfic... by trying!!!
topic closed. 8)
u gotta be kiddin` me
sa cheme careva deratizarea
Sm�agol-Gollum
14 Apr 2005, 20:52
stop writing on this facking topic...nu se apuca nimeni de invatat elfa!! gheez!! :sleep:
No offence ... acu nu sunt eu ala care sa ma apuc de invatat nusce chestie werd ... dar apropo de cartile de mate si alte alea ... Tipu care a "inventa" elfa a fost sef de caterda de literatura engleza la universitatea Oxford ... iar elfa e in fapt un dialect celtic modificat ... nu e chiar klingoniana ... no offence again
Hmmm...si eu care credeam ca elfa a fost inventata de cel care a scris Lord of the Rings...si anume J.R.R.Tolkien...
Hmmm...si eu care credeam ca elfa a fost inventata de cel care a scris Lord of the Rings...si anume J.R.R.Tolkien...
darling... that's the oxford proffesor he os talking about.... no offence again
p.s. totusi, cunoscand destuld e bine toata lumea creata de tolkien, si cunoscand si ceea ce s-a scris asa in elfa, pot sa spun ca 'dialectul celtic' care vrea sa fie invatat, este un pic mai complicat, cu o gramatica ceva mai abstracta. nu-i de incercat. pe pamant la ora actuala exista numai vreo 12 oameni care au avut ambitit sa invete limba asta, si care o vorbesc fara gresi... all the rest are show-offs.... no offence again
Bulumulu
18 Apr 2005, 02:42
wtf??? numa prostii p-aici.
@nae
12? riight..
apostolii sau ce?
(no offence meant in this post, orice legatura cu persoane etc etc este purely coincidental, kiss my elfic ass)
Sm�agol-Gollum
18 Apr 2005, 21:00
(no offence meant in this post, orice legatura cu persoane etc etc este purely coincidental, kiss my elfic ass)
cred ca forma corecta este "kiss my elvish ass" :P
@bulumulu...
your elven ass is a little bit to tight for my orkish dick, si guess i'll be leaving to you to your own suffering... btw, do you know that elves are gay?
si da, in jur de 12 oameni stiu sa vorbeasca limba asta cum trebuie, si asa cum a inventat-o Tolkien... daca nu-ti place, suck my orkish dick, ok?
Bulumulu
19 Apr 2005, 13:38
mai mai mai... preaslavite master orc...
ia zi i-ai numarat tu pe astia 12?
as for your orcish dick... i have a fiendish implant in my elvish (!) ass
:sleep:
nu, de numarat nu i-am numarat... dar cam atati si-au facut lucrarea de doctorat pe tema 'quenya, the language of the high elves', si stiu despre ce este vorba...
as for your fiendish implant in thy elven ass, i have a staff of demon-slaying to stuck in it... won't hurt. 8) i r super-orc-warlord! :D
Kwisatz
20 Apr 2005, 10:11
now, all this right here is just FUCKED UP!!!
Bulumulu
20 Apr 2005, 16:56
i have a staff of demon-slaying ...
if you like to call it that way... da ia zi... e noduros nu?
Sm�agol-Gollum
20 Apr 2005, 21:02
da-o naibii de treaba!! ati inceput sa va certati si aici...!! :hmm:
i have a staff of demon-slaying ...
if you like to call it that way... da ia zi... e noduros nu?
no. it has some spikes on it, so when i'm finished with your ass, you can brush your teeth with it as well... got it now brother?
Bulumulu
21 Apr 2005, 10:55
some like it hot... :P
spikes my ass :lol:
@golum .. this ain't a quarrel, just a brief exchange of sexual intimacies ;)
:D ... very private... and nice.. :oops:
belatori
06 May 2005, 18:19
ca sa reanimam discutia sau cel putin sa incercam sa facem asta: cineva a spus ca limba elfilor e o adaptare dipa limba celtilor. si acum traiasaca internetul!!! am citit eu pe o pagina draguta cum ca Tolkien a preluat aproape integral un dialect al finlandezei vechi pt a crea elfa. voi ce stiti de asta? (sincer ar fi mai interesant sa nu se fi rezumat la celtica mai ales ca J.R.R. era lingvist)
1.Tolkien era lingvist si da, i-a placut mult limba finlandeza.
2.Subiectul asta se cerea mutat la Fanatic de ho-ho-ho...
belatori
06 May 2005, 19:08
pai il mutam atunci.
mi-a luat ceva timp pina sa descopar toate subiectele de discutie.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.