PDA

View Full Version : Cum se obtin drepturile de autor? Cat costa? De unde?

toma
31 Jan 2005, 20:29
Cum se obtin drepturile de autor?

Ambra Blu
31 Jan 2005, 21:11
pt muzica sau ce

Nae
31 Jan 2005, 22:31
pt muzica sau ce

exact... asta e un site unde se discuta despre muzica... DAH

toma
01 Feb 2005, 21:43
nu pentru muzica ci pentru filme

capitain
01 Feb 2005, 23:06
de la casele de discuri corespunzatoare...depinde ce vrei

silver_boy
06 Feb 2005, 11:27
Iti poti inregistra (pro) creatiile la Dacin Sara -Societate pentru Drepturile de Autor in Cinematografie -Audiovizual ....150 de mii pe idee(sinposis ,caseta ,scenariu) -nu mai stiu adresa ...e postata pe forum de Ambra Blue, pentru care ii multumesc cu aceasta ocaziune ) Am "inregistroiu " si eu ceva dar am uitat adresa ...Mai e si varianta cu plicu sigilat pe care ti-l autotrimiti (evident fara sa-l desigilezi ca mister bean ,lol )

touchpoet
17 May 2005, 13:09
intrebarea este: CUM SE PROTEJEAZA DREPTURILE DE AUTOR? trimiterea scenariului catre tine in plic sigilat este cea mai uzitata si mai sigura metoda... daca scenariul este in limba engleza, destinat audientei internationale atunci exista o metoda de inregistrare cu Writers Artist Guild
good luck!

Hultan
17 May 2005, 13:14
www.credidam.ro

mi se par seriosi, take a look

Hultan
17 May 2005, 13:20
vorbind cu cineva la sediu sapt trecuta mi-au confirmat ca se ocupa de tot ce presupune a fi "artist" in audio-vizual.

Gaandalf
18 May 2005, 01:50
eu sunt curios cam cat ar costa sa obtii drepturile de a folosi diferite melodii intr-un film de scurt metraj ...?
anybody ? cam care ar fi pashii ... ?

Ambra Blu
18 May 2005, 10:18
eu sunt curios cam cat ar costa sa obtii drepturile de a folosi diferite melodii intr-un film de scurt metraj ...?

In jur de o mie, poate doua mii de coco pentru 30 de secunde. Depinde de trupa. In Romania, de cioardele astea se ocupa A & A Records (cei mai autentici ciorditori). Sau se mai merge undeva pe Victoriei la o anumita doamna al carei nume l-am uitat.

Hultan
18 May 2005, 15:38

In jur de o mie, poate doua mii de coco pentru 30 de secunde. Depinde de trupa. In Romania, de cioardele astea se ocupa A & A Records (cei mai autentici ciorditori). Sau se mai merge undeva pe Victoriei la o anumita doamna al carei nume l-am uitat.

err...poate 1-2k coco retroactiv platiti dupa zeci poate sute de aparitii pe ecrane...

in mod normal este cam 1500 lei minutul in MEDIE cand e vb de ceva pop/muzica usoara, putin mai mult la clasica, etc.Atat plateste credidam artistilor pt compozitiilor lor aparute in diferite CONTEXTE pe tv si nu numai(se lucreaza la baruri, cluburi, etc).

Presupun ca exista si varianta negocierii directe cu artistul(in cazul in care traieste) sau cu mostenitorii...dar pretul acela este gigantic, imi este imposibil sa cred asa ceva.

again, verifica www.credidam.ro

Gaandalf
18 May 2005, 19:31
tu cum ai procedat cu scurt metrajul tau ? la preturile pe care le-ai aruncat aici mai bine compui muzica ta... daca ai sponsorizare stai cu cracii in sus si spui: action