Log in

View Full Version : Vreau Sa Stiu

Gaandalf
20 Jan 2005, 19:41
Titlul este "Nimic Nou Pe Frontul De Vest" - care este titlul filmului in engleza ... din cate am intzeles este shi carte ...

are cineva idee ?

Sm�agol-Gollum
20 Jan 2005, 21:23
filmul in engleza cred ca se numeste "All Quiet on the Western Front ", iar cartea este scrisa de Erich Maria Remarque si se numeste "Pe frontul vest nimic nou" :)

nume
20 Jan 2005, 21:36
Nimic nou pe frontul de vest ... vrei sa zici.

Sm�agol-Gollum
20 Jan 2005, 21:52
nu...titlul cartii se numeste: "Pe frontul de vest, nimic nou"

Cinemania
20 Jan 2005, 22:40
intr-adevar e vorba de carea lui Erich Maria Remarque, "Im Westen nichts Neues" (titlul original), adica "In vest, nimic nou" sau "Nimic nou in vest", cum vreti
filmul a fost facut de Lewis Milestone (a si luat Oscarul in '30 pt cel mai bun film si regie)

radu83
21 Jan 2005, 10:27
ecranizare buna dupa o carte excelenta.

primul razboi mondial, transee, soldati care se izbesc de realitatile unui razboi de uzura... chestii de genu'

Gaandalf
21 Jan 2005, 14:11
merci beaucoup!

Longshot
21 Jan 2005, 15:25
hm.a mai fost facut si o varianta de tv prin 70 cred.nu stiu cat de reusita a fost though

VladRock
29 Jan 2005, 17:18
Gaandalf,mai bine citeste cartea intai,care este excelenta,si mai apoi filmu.cartea chiar o sa te dea peste cap.e promisiune!

alex2
16 Feb 2005, 00:36
salutare! dar pe sven hassel l-ai citit, nu? s-au facut niscaiva comparatii dc "fronul" lui si al lui hassel...nu neg valoarea primului...e o carte ce merita sa fie citita. aferim!

radu83
17 Feb 2005, 23:00
sven hassel... :happy:

interesant c-ai pomenit de el. i-am devorat cartile pe vremea cand eram pusti. are niste imagini extrem de puternice, dar totusi, nu se compara cu Remarque. Merita incercat in lipsa de ceva mai interesant

Pitbull
18 Feb 2005, 02:23

interesant c-ai pomenit de el. i-am devorat cartile pe vremea cand eram pusti. are niste imagini extrem de puternice, dar totusi, nu se compara cu Remarque. Merita incercat in lipsa de ceva mai interesant

Adevär gräit-ai!

Gaandalf
18 Feb 2005, 10:25
interesant c-ai pomenit de el. i-am devorat cartile pe vremea cand eram pusti. are niste imagini extrem de puternice,
Astea da carti. De toate pentru toti. Doamne ce mai savuram cartile alea ... radeam cu lacrimi la fazele cu Porta ... :lol:

don't mind me ... riding down the memory lane ... :D

alex2
18 Feb 2005, 17:46
eu la alea cu micutzul... :D

Floydman
21 Feb 2005, 11:17
e interesant ca dupa hassel, cel putin din ceea ce stiu, nu s-au facut ecranizari de succes sau macar cunoscute...desi unele carti poate meritau.
probabil ca asta s-a intamplat din cauza ca era vorba de povestiri din tabara invinsilor care in mod paradoxal aveau tupeul sa supravietuiasca unui ditamai razboiul pierdut de germania si sa mai savarseasca si fapte de arme ...ceea ce pentru industriile de film post belice era inacceptabil. (ce voiati, sa inceapa nemtii, francezii sau italienii sau americanii prin anii 70 sa faca filme de aventuri de razboi cu eroi... nazisti? :shock: )

totusi, a existat o exceptie, japonezii au putut fi reflectati intr-un mod rezonabil in filmele de razboi americane (Tora Tora Tora, Midway, etc) unde ei sunt infatzishati ca adversari redutabili cu onoare si competenta militara, ceea ce in filmele cu nemti nu prea a fost niciodata cazul. pe ecrane nemtii mereu erau absurzi, dobitoci, looseri, si rai prin definitie si rolul lor era de a o lua mereu in gura spre satisfactia indoielnica a maselor de spectatori rusi, americani, francezi, englezi chiar si romani.

Pitbull
21 Feb 2005, 13:09
S-au fäcut niste "Steinere", prin anii '70-'80. Ni le aräta Sergiulicä pe vremea când pregäteam "Noi, häi dîn linia-ntäi", ca sä ne "docomentäm" - recte: ca sä-nvätäm si NOI cum sä-i copiem pe altii, nu numai el.

Cu adevärat bun era "Crucea de fier", al lui Peckinpah, cu James Cobun (Steiner) si Maximilian Schell (SS-istul paranoic) - s-a dat mult si la TV, dupä Revolutie. Printre altele, continea unul dintre genericele mele de film favorite, urmärind treptat metamorfoza de la propaganda nazistä la realitatea crudä a räzboiului (apropo, Floyduletz, si de SMS-urile tale de azi-dimineatä ;) )

Celälalt, amorf si plicticos, era cu Richard Burton în Steiner si cu Robert Mitchum într-un general american post-debarcare.
Poate ne spune A.L.S. mai multe date exacte.

Floydman
21 Feb 2005, 23:31
eu vorbesc de hassel si tu mi-a dai cu shtainere...ce legatura are? ce este alea>?

Pitbull
22 Feb 2005, 00:35
Din Hassel n-am citit decât "Gestapo" si "Monte Cassino", acu' v'o treij dä ani, asa cä nu mai tin minte toate detaliile, da' dacä nu mä însalä memoria, Steiner era tot unul dintre personajele lui.
Dacä cä însalä memoria, în orice caz e acelasi univers si aceeasi viziune. Asa cä se leagä cu comentariile tale generale din finalul mesajului.
(Mamä, Floydutz, ce duri devenim noi, aici, pe CineMagia! ;) )