PDA

View Full Version : Degeneratia urmatoare

Ambra Blu
18 Jan 2005, 13:09
Am mai initiat subiectul asta o data pe forum, insa a degenerat. Acum, insa, sub atenta mea ombladonuire, vom mentine discutia in ringul care ne coafeaza. Deci, dragi copii, vorbiti aici de filme despre colegii vostri ai vostri. Nu despre Road trip sau American pie, pentru ca n-ar incapea aici, si ar trebui sa le decapitam. Exemplu:
Bully (2001), in regia lui Larry Clark. Mai echilibrat in tonuri decit 'Ken park' si, parca, mai bun si decit 'Kids'. De data asta o privire lucida - platitudine stilistica este cautata, fara brizbrizuri si incadraturi smechere - in ochii unor tineri a caror definitie a past time means: doing weed, doing it and, finally, doing time. Filmul este miscator - v. scena asasinatului -, personajele foarte veridice iar sonoritatile alese sa stea pe marginea filmului sint cul. Sa le intelegeti gestul, ar mai trebui sa stiti ca bully - a blustering browbeating person; especially : one habitually cruel to others who are weaker.

radu83
19 Jan 2005, 01:19
ok... de ce a fost nevoie de 3 subiecte diferite?

dar ca sa revenim, la capitolul "tinere sperante" ar merita mentionati Thomas McCarthy (The Station Agent), Alejandro Amenábar (n-am apucat sa vad inca "the sea inside", dar "abre los ojos" si "the others" sunt excelente), Catherine Hardwicke (Thirteen), si... cu anumite rezerve Zach Braff (garden state)

tailgunner
19 Jan 2005, 08:28
Seria Battle Royale (Fukasaku), Spun (Akerlund) sau filmele dupa romanele lui Brett Easton Ellis (American Psycho (Harron), The Rules of Attraction (Avary)), sau Chuck Palahniuk (Fight Club, Fincher). Also Elephant (Van Sant).
Si pentru (de)generatia la viitorul trecut, degenerata de comunism si apoi de post comunism, seria Liceenii :lol:

tailgunner
19 Jan 2005, 08:40
E drept, nici unul nu-s regizori prea tineri, insa le-am mentionat intrucit ating "de-generatia" si "viitorul" in sens tematic.

Ambra Blu
20 Mar 2005, 21:16
Y tu mama tambien (A. Cuaron): road trip mexican about the coming of age disturbed sex-infused process.They drive the car and trip, that's all they do till they reach the end of the film, and the woman dies of cancer. Joaca Gael Garcia Bernal.

Longshot
20 Mar 2005, 21:30
They drive the car and trip, that's all they do till they reach the end of the film, and the woman dies of cancer. Joaca Gael Garcia Bernal.

si se f** si in doi, si in trei
ah si spoiler alert. :lol:

BeNnY
21 Mar 2005, 00:08
Garden State - Zach Braff, for sure.