View Full Version : Pentru tine, filmule drag, fac orice!
Cinemania
13 Jan 2005, 19:10
Tocmai citeam un interviu cu Hilary Swank in care se "lauda" cu greutatile pe care a trebuit sa le indure pentru a putea juca personajul din Million Dollar Baby si mi-a venit ideea acestui subiect: ce nu fac starurile pentru rolurile din filme.
De la slabit sau ingrasat, lasat barba, ras in cap, pana la nu stiu ce sporturi sau dubiosenii...m-am gandit ca e un subiect interesant...sa mai vedem si noi ce trebuie sa suporte favoritii nostri din spatele camerei pe langa invatatul scenariului.
Si daca tot am amintit de Hilary. Zilnic, sase zile pe saptamana, a trebuit sa faca pe boxeritza doua ore jumate si sa ridice greutati o ora jumate pentru a face muschii ceruti de producatori...antrenamentelor obisnuite s-a adaugat consumul a 210 grame de proteine zilnic (saracutza de ea a trebuit sa manance la fiecare ora jumate)...la fiecare masa a trebuit sa bea albusul de ou crud, neputand sa manance 8-12 oua fierte :sick:
dupa atatea antrenamente de box, frumoasei oscarizate a ajuns sa-i si placa sportul acesta, desi, inainte de a juca in Million Dollar Baby, n-a interesat-o deloc...daca la inceputul antrenamentelor isi cerea scuze dupa ce mai lovea pe cate unul, dupa un timp si-a intrat in "manusa" (chiar i-a spart unuia nasul, dupa care s-a intors zambind spre antrenorul ei :D)
de stia un pic de box si in Boys Don't Cry...
so...hai sa comentam eforturile si patzaniile actorilor/actritelor inaintea, in timpul si dupa filmari
vad ca la multzi care se apuca de ceva pt a putea juca in film,incepe sa le placa shi continua activitatile shi dupa aia.
dar nu fac ei chiar sacrificii enorme...dupa mine.
acuma parul nu este o prb...exista feluri shi feluri de a-l avea lung,de a fi ras,etc.mai shi depidne,dar eu nu mi-ashi taia parul deloc.
Sm�agol-Gollum
17 Jan 2005, 21:30
ce eforturi ma?! crezi ca mi-ar conveni mie sa invat sa boxez sau sa fac alpinism sau cine stie ce, si sa mai primesc si f multi bani?!!
Cinemania
17 Jan 2005, 23:15
sau sa te ingrasi vreo 30 de kile si sa ramai asa...pt bani... :D
Cinemania
18 Jan 2005, 00:26
Brad Pitt a refuzat rolul care i s-a oferit in About a Boy (primit pana la urma de Hugh Grant). Motivul: ar aparea implauzibil ca cineva asa aratos ca el sa trebuiasca sa se prefaca a fi un tatic insingurat pentru a intalni femei :D
uite ca Pitt nu si-a calcat in picioare mandria de plaiboi pentru bani 8)
Sm�agol-Gollum
18 Jan 2005, 21:48
pai brad deja are o caruta de bani...
Cinemania
18 Jan 2005, 23:12
si crezi ca Hugh Grant murea de foame fara rolul din film? :D
Cinemania
18 Jan 2005, 23:14
in schimb, Pitt, a tras din greu la fiare ca sa arate muskiulos in Troy...muschii dau bine oricand 8)
Preferatele mele sunt "sacrificiile" lui DeNiro pentru filmele lui Scorsese. Pe langa ca a pus pe el vreo 20 de kilograme pentru "Raging Bull" (aici l-a depasit D'Onofrio pentru "Full Metal Jacket"), the absolute best este antrenamentul pentru "Taxi Driver": o luna de facut pe taximetristu' prin New York. :lol:
notorious
19 Jan 2005, 22:09
faza cu ingrasatul / slabitul a ajuns ban cotidian in lumea actoriceasca. tom hanks ('naufragiatul'), renee zellweger ('bridget jones' 1 & 2)... pana la urma banii sunt cea mai buna motivatie pt oricine. (chit ca, cat poate fi de penibil, zellweger a declarat ca nu va mai intra in pielea lui jones a doua oara nici pentru toti banii din lume care, dupa toate aparentele, ar trebui sa fie mai putini de 12 milioane $)
eu ma gandesc la ce pot sa suporte regizorii si echipele de filmare cand filmeaza in jungla amazoniana, in desert sau in conditii de inghet. timp de luni de zile ! (v. cameron, care a filmat luni in sir in apa rece a unei piscine uriase pt 'titanic')
caz mai funny : rebelul colin farrell, care s-a epilat si s-a vopsit pe perioada filmarilor pt 'alexander', cercetand mereu priviri ale homosexualilor in jurul sau !
caz obscen: anjelina jolie care, dupa cum arata lucrurile, pe platourile de filmare ale lui 'tomb raider 2' a dus-o intr-o 'cumplita'... vacanta ! 'platouri' de filmare este un termen destul de confuz, deoarece prin 'platouri de filmare' in cazul de fata s-a inteles statiuni de pe litoralul grecesc si alte locatii exotice.
p.s.: topicul acesta este simpatic ! ar trebui mutat pe 'film in general' sau 'cafenea'.
eu ma gandesc la ce pot sa suporte regizorii si echipele de filmare cand filmeaza in jungla amazoniana, in desert sau in conditii de inghet. timp de luni de zile ! (v. cameron, care a filmat luni in sir in apa rece a unei piscine uriase pt 'titanic')
Se vede ca nu stii nimic.
Exemplu de sacrificiu absolut, masochist de-a dreptul : trecerea vaporului peste un munte in Firzcarraldo. Operatorul si-a pierdut un deget, zdrobindu-l de bara de metal vasului. Sangele ii siroia din mana, Herzog tipa la el sa continue filmarea. Capitanul si echipajul parasisera ambarcatiunea in deriva.Kinski, Herzog si operatorul filmau pe punte. Ce imagine !!!
In desert : The hill (Colina), r. Sydnei Lumet (debut :w00t: , '56). Totul reconstruit de la zero, in mijlocul desertului, filmari la peste 50 de grade celsius.
Esti mai slab ca ceaiul.
Cinemania
19 Jan 2005, 22:29
apropo Jolie si "farmecele" ei
Inainte de a incepe filmarile la Mr. and Mrs. Smith, rolul sotiei trebuia jucat de Nicole Kidman, insa aceasta a renuntat, facandu-l si pe Brad Pitt sa renunte la rol. Acesta din urma a revenit asupra deciziei cand a aflat ca, pana la urma, o va avea partenera de platou pe Angelina :D
...pentru zvonurile aparute, cum ca cei doi ar fi avut o aventura, mai ales ca Pitt tocmai s-a despartit de Jennifer Aniston, nu bag mana in foc, dar totusi...
Cinemania
19 Jan 2005, 22:36
@nume
tare kestia cu Fitzcarraldo :D nu stiam de faza cu degetul
citisem pe undeva ca unul si-a rupt coastele :((
Da, este si-n documentarul lui Herzog despre kinski :
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4291&hist=0
Cam tot ce vrei sa afli despre cei doi, enjoy !
Cinemania
19 Jan 2005, 22:40
ma apuc sa-l citesc
thx
Cinemania
19 Jan 2005, 23:00
"I-am zis ca am o arma si ca nu va apuca sa traverseze primul rau pentru ca voi descarca 8 gloante in capul lui , dupa care cu al 9 lea o sa ma sinucid" :D (Herzog catre Kinski in timpul filmarilor pentru Aguirre, der Zorn Gottes, Kinski intentionand sa paraseasca filmarile)
daca se ajungea la asa ceva, asta ar fi fost cel mai mare sacrificiu facut vreodata pentru un film
OT: is beton post-urile despre cei doi
Asa e. Papitoii, puiutii (les poulets) se incapataneaza sa creada ca stiu, dar sunt varza. :hmm:
@Cinemania
Sa vezi documentarul, momentul in care cand isi prinde ala degetul e imortalizat pe pelicula. In film sunt date si secventele care au cazut la montaj. Sa vezi acolo certuri si scandaluri reale, nu mimetismele redate prin revistute mondene. Plus making off-ul de la Fitzcarraldo, care este la fel de tare ca filmul.
Cinemania
19 Jan 2005, 23:11
Fitzcarraldo am varianta luata de pe DVD...sper ca are fazele astea de care spui...oricum abia astept sa vad filmele de Herzog care le am...am vazut Aguirre, dar eram cam prea mic pt el si trebuie sa-l revad
...sper ca are fazele astea de care spui...
Fazele sunt in rememberul - documentar 'Kinski cel mai drag dusman", a fost dat la greu pe tvr cultural, dar nici filmul nu duce lipsa de "faze", te asigur .
notorious
20 Jan 2005, 11:30
Asa e. Papitoii, puiutii (les poulets) se incapataneaza sa creada ca stiu, dar sunt varza.
nume, eu nu stiu ce anume se petrece in capul tau. eu mai tin minte ce spusesi la intalnirea cinemagia, sa nu-ti iau in serios postarile, si inca sunt in dilema... sa le iau in serios, ar insemna sa ma cert cu un prost, si, dupa cum ne spune dl murphy, n-ar trebui s-o fac: oamenii s-ar putea sa nu vada diferenta. daca nu le iau in serios, este deranjant: esti pur & simplu un ghimpe-n co@ie, simti nevoia sa comentezi la fiecare postare, isterizandu-te treptat. daca o tii tot asa, n-ai sa ajungi decat sa demonstrezi cat de tare te atinge ceea ce spun. un alt om ar avea si el simtul masurii si s-ar opri. un om cu incredere in resursele lui, nu s-ar stresa atat. ce doresti tu ? sa transformam forumul cinemagia intr-un butoi cu pulbere ? eu sunt dispus, dle jurist, dar n-ar fi drept pt ceilalti.
principiul este simplu: zici ca nu stiu, ca sunt 'mai slab ca ceaiul' - nu ma supar, evident. pt ca este clar ca stiu despre Film mai multe decat tine si am un ochi critic si analitic incomparabil mai dezvoltat ca al tau. si postarile tale marcate de cenzura in 90% din cazuri imi dovedesc clar acest lucru - analize vulgare, firave, neargumentate.
asadar, aceast spirit de harta nemaiintalnit fata de mine nu denota decat nesiguranta, nume.
notorious
20 Jan 2005, 11:35
apropo, mi-am mai adus aminte de una.
caz destul de cunoscut. 'roar'. DOP: jan de bont, inainte sa-si faca debutul in regie cu spectaculosul 'speed'. din dorinta de a filma ceva extravagant sau doar din plictiseala, olandezul hotaraste sa coboare camera de filmat in fata unui leu neimblanzit. urmarea: leul isi infige coltii in scalpul lui de bont, descoperindu-i craniul.
o operatie complicata, dar reusita, ii reda, desigur, podoaba capilara veteranului de bont ! dar ce senzatie ! :shock:
[quote=nume]
principiul este simplu: zici ca nu stiu, ca sunt 'mai slab ca ceaiul' - nu ma supar, evident. pt ca este clar ca stiu despre Film mai multe decat tine si am un ochi critic si analitic incomparabil mai dezvoltat ca al tau.
Stii pe dracu'. Vezi ca incalci regulamentul si faci postari duble.
Nu stii nimic bah si ca sa incep de undeva ti-am si demostrat incercandu-te cu niste nume (stii tu, alea de ziceai ca habar n-ai cine sunt).
Ia in mm un dictionar, invata cine sunt respectivii, citeste-le cronica si operele, sterge-te de muci , dupa care vino sa vorbesti cu mine. Penalule.
Mai slab ca ceaiul ? Am gresit.
notorious
20 Jan 2005, 13:53
Nu stii nimic bah si ca sa incep de undeva ti-am si demostrat incercandu-te cu niste nume (stii tu, alea de ziceai ca habar n-ai cine sunt).
Ia in mm un dictionar, invata cine sunt respectivii, citeste-le cronica si operele, sterge-te de muci , dupa care vino sa vorbesti cu mine. Penalule.
nu stiu ce mi-ai demostrat prin faptul ca ai spus ca o plagiez pe Ecaterina nu-stiu-mai-cum (de care zisei ca n-o stiu), decat ca habar n-ai citesti niste cronici.
si, desigur, alte apelative si injuraturi. ca sa stii ca acolo unde a scris nume, altul s-a scarpinat la dos.
esti un caz tragic, nume. deja nu ma mai complic sa ma 'rafuiesc' cu tine pt ca imi starnesti mila. ca IMM, iar daca ai ajuns pe treapta ei...
@ puitzul notoriu
Nu te mai simti obligat sa raspunzi de fiecare data, spui acelasi lucru. De acum inainte lasa-ne sa ne imaginam ce urmeaza sa scrii, strici bunatate de subiect.
Cinemania
26 Jan 2005, 06:12
Portocala mecanica de Stanley Kubrick
In timpul filmarii scenei in care lui Malcolm i se aplica tratamentul Ludovico, actorul si-a zgariat corneea unui ochi, orbind temporar.
auch! :((
Nu a fost de ajuns...cu ocazia altor scene si-a dilit niste coaste si era cat pe ce sa se innece la filmare fazei cand este tinut sub apa, deoarece aparatul de respirat n-a mai functionat
poor Malcolm...pentru asta a facut un rol care mi-a ramas la suflet
Da ,actorii sunt dispusi sa faca o gramada de sacrificii pentru un film(mai ales daca ei considera ca o sa fie si bun),dar parerea mea e ca greul intr-un film(mai ales daca e si de actiune) il duc amaratzii de cascadori ,despre care nu se vorbeste cine stie ce,oamenii din umbra actorilor. Cati din ei au murit sau au suferit accidente grave pe platourile de filmare asta nu se mai spune niciodata...........si apar apoi destui gretzosi care sa comenteze ca filmul x sau y nu e bun sau cutare actor e "jegos" sau mai stiu eu cum, fara sa cunoasca efotul depus de omul ala in timpul filmarilor.
Eu prefer filmele de actziune in general, si am citit destule mesaje stupide pe aici despre anumite filme . Din punctul meu de vedere filmul e pentru deconectare.Cine vrea sa se culturalizeze sa mearga la teatru sau sa citeasca . Filmul nu e pentru filozofie sau mesaje cu substrat( in opinia mea).
Din punctul meu de vedere filmul e pentru deconectare.Cine vrea sa se culturalizeze sa mearga la teatru sau sa citeasca . Filmul nu e pentru filozofie sau mesaje cu substrat( in opinia mea).
Nu ar fi o risipa de mijoace artistice? :?
Oricum, cam tarziu ti-ai gasit sa revolutionezi cinema-ul.
Nu e treaba mea sa revolutionez cinema-ul...........se ocupa altii de asta.Eu doar mi-am dat cu parerea.............sau poate e interzis?!
Vad ca te-ai simtit putin lezat...............scuze, n-am intentionat sa "ranesc "pe nimeni.
Din punctul meu de vedere filmul e pentru deconectare.Cine vrea sa se culturalizeze sa mearga la teatru sau sa citeasca . Filmul nu e pentru filozofie sau mesaje cu substrat( in opinia mea).
Esti idiot. Daca un film e jeg, e jeg, indiferent de cati cascadori au murit in el.
Ceea ce pentru tine e "jeg" poate altuia ii place.........deh gusturile difera.
Iar faptul ca m-ai facut idiot ,fara macar sa ma cunosti .......spune destul despre caracterul tau..........ca si unele filme ,ce sa-i faci asta e....
cherryblossom
08 Feb 2005, 13:16
Ce Tom Hanks, ce Robert de Niro fratilor.... sau tanti aia Rene Zelwegger (sau cum o cheama), pe care chiar n-o inteleg... sa te ingrasi pt un film bun mi se pare ok, dar sa mai faci si un film prost asta chiar e naspa... deci cum ziceam, cred ca nu l-ati vazut pe Atanarjuat, eroul principal din filmul cu acelasi nume, un film cu si despre eschimosi, facut in 2001 (l-a vazut careva?).... e o faza in film de te crucesti, in care tipul asta alearga vreo 10-15 minute in pielea goala printre gheturi... gol-pusca!! iar in jur e numai gheata cit vezi cu ochii!! Faza e absolut reala, totul e filmat undeva in nordul Canadei, aproape de Oceanul Arctic... filmul e super fain, chiar si daca-l privesti ca pe un document, pacat ca nu prea s-a auzit de el... sint si alte faze socante acolo, de ex. cea cu eschimosii care maninca bucati de carne cruda...
Ambra Blu
08 Feb 2005, 13:35
... deci cum ziceam, cred ca nu l-ati vazut pe Atanarjuat, eroul principal din filmul cu acelasi nume, un film cu si despre eschimosi, facut in 2001 (l-a vazut careva?).... e o faza in film de te crucesti, in care tipul asta alearga vreo 10-15 minute in pielea goala printre gheturi... gol-pusca!! iar in jur e numai gheata cit vezi cu ochii!! Faza e absolut reala, totul e filmat undeva in nordul Canadei, aproape de Oceanul Arctic... filmul e super fain, chiar si daca-l privesti ca pe un document, pacat ca nu prea s-a auzit de el... sint si alte faze socante acolo, de ex. cea cu eschimosii care maninca bucati de carne cruda...
Nu am mai vazut asa ceva!!!! Unde poate fi gasit acest film extrem?!?!?! Maninca bucati DE CAR-NE CRU-DA???!!! :o Si e dezbracat de tot??? Si afara era gheata gheata?? Eu am vazut unul si mai tare: era Mr. Bean si isi facea un sandvis intr-un ciorap!!! :o Si si el se dezbraca, bine, dar la el era mai cald, ca nu era filmat in Canada, da' si faza asta e absolut re-a-la!!!! Adevarata!
Pentru tine, filmule drag, fac orice? ... Pai stai putin... ziceati de rene, de niro etc. care primesc, si anume milioane de dolari ca sa se ingrase putin sau sa alerge ca prostii... pai scuza-ma... sa-mi dea mie nu stiu ce milioane de dolari ... si slabesc intr-o zi, cat zelweger in 6 luni... si in plus... ce e cu acest topic telenovelistic? I mean... filmule drag... de ce esti asa de cacacios(in ultimul timp) si imi vi cu tot felul de productii de milioane de coco la care nici macar nu pot sa rezist juma de ora... ??
cherryblossom
08 Feb 2005, 13:41
... deci cum ziceam, cred ca nu l-ati vazut pe Atanarjuat, eroul principal din filmul cu acelasi nume, un film cu si despre eschimosi, facut in 2001 (l-a vazut careva?).... e o faza in film de te crucesti, in care tipul asta alearga vreo 10-15 minute in pielea goala printre gheturi... gol-pusca!! iar in jur e numai gheata cit vezi cu ochii!! Faza e absolut reala, totul e filmat undeva in nordul Canadei, aproape de Oceanul Arctic... filmul e super fain, chiar si daca-l privesti ca pe un document, pacat ca nu prea s-a auzit de el... sint si alte faze socante acolo, de ex. cea cu eschimosii care maninca bucati de carne cruda...
Nu am mai vazut asa ceva!!!! Unde poate fi gasit acest film extrem?!?!?! Maninca bucati DE CAR-NE CRU-DA???!!! :o Si e dezbracat de tot??? Si afara era gheata gheata?? Eu am vazut unul si mai tare: era Mr. Bean si isi facea un sandvis intr-un ciorap!!! :o Si si el se dezbraca, bine, dar la el era mai cald, ca nu era filmat in Canada, da' si faza asta e absolut re-a-la!!!! Adevarata!
cam multa exaltare, nu? :(( ... Vinz, cum esti tu pe faza la orice misca...
Ambra Blu
08 Feb 2005, 13:44
cam multa exaltare, nu? :(( ... Vinz, cum esti tu pe faza la orice misca...
Nu stiuci ne e Vinz.
Nu era exaltare, era oripilare.
Nu am putut sa ma abtin, :lol:
cherryblossom
08 Feb 2005, 13:52
voi astia doi de sus, va fac o dedicatie:
Incerc acum sa-ti spun ca am gresit, am gresit
Dar tu nici macar nu te uiti la mine...
:P
@Cherry
L-am vazut eu, a fost tradus in engleza Snow walkers, si e prost.
cherryblossom
08 Feb 2005, 14:16
@Cherry
L-am vazut eu, a fost tradus in engleza Snow walkers, si e prost.
nume, daca l-ai fi vazut, ai fi stiu despre ce vorbesc mai sus. Atanarjuat a fost tradus in engleza "The Fast Runner" si e regizat chiar de un eschimos, Kunuk nu-stiu-cum... m-am uitat pe imdb dupa Snow Walkers asta al tau (chiar l-ai vazut?), e cu totul altceva... Atanarjuat chiar e misto, dupa ce-l vezi mai vorbim..
Si in Snow walkers alearga unu' in cucu gol mai mult de 15 minute, tot acolo se mananca carne de ren cruda bla bla amanuntele astea nu conteaza, putea sa manance ala si carne de om (cruda), daca un film e prost, e prost si cu si fara "artificiile" astea.
In cate filme n-ai vazut ochi taiati (eu am vazut :P ), si totusi nu sunt "Cainele andaluz" ?
Cinemania
10 Feb 2005, 16:37
@jay
si tie iti plac telenovelele...?! bine ai venit printre noi, Esmeralda! dar vezi ca nu-ti da nimeni dolarei ca te prostituezi pentru acest subiect :D
Mie mi se pare ca trebuie mentionata si ambitia pe care a avut-o Christian Bale sa slabeasca 30 kg(totusi ii ceva) pt rolul din The Machinist..care e un film f bun zic eu...din cate imi amintesc manca pe zi doar o conserva de ton si un mar :oops: ...era de rau...si dupa ce a terminat de filmat in The Machinst...s-a ingrasat la loc si a facut muschi pt Batman Begins...intr-un timp record...ambitios nu? :)
asta dupa ce se facuse buff pentru rolul din american psycho
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.