PDA

View Full Version : ceva gen REVISTA PRESEI


KORBEN
22 Dec 2004, 03:20
imi venise mai dmult ideea doar ca am uitat, pana am dat peste topicu dsp cartarescu pus de herbert
aku, chiar dak nu cititi ziare decat foarte ocazional, reviste sau pagini net ale anumitor publicatii tot lecturati
si de ce sa nu fie un fel d depozit de chestii interesante/adorate/detestate de prin presa?
adik se vorbeste dsp politica, literatura, exista topic special pt articolelle lui als din idei in dialog, topic dsp articolelel lui cartarescu
mi se pare oportun sa se vorbesca si dsp ce presa citim, ce ne-a placut sau iriitat

KORBEN
22 Dec 2004, 03:29
spre exemplu, cumpar fiecare nr din
1 catavencu (quality entertainment)
2 dilema (din inertie)
3 bravo (nu stiu exact d c dar cred ca pt info muzicale, ca nu as da banii pe "sunete" facatura lugubra)
4 protvmagazin (tot din inertie, desi detest tot ce tine de protv, mai putin pe nicoleta luciu)
mai arunc, ocazional cate un ochi p obs cultural
si credeam ca o sa cumpar ocazional si ideile in dialog doar ca dupa numaru actual nu mai iau in considerare datul banilor pe o fituica pretentioasa si marsava, prezbita in vederi anti-musulmane si totalmente pro-americane

nume
23 Dec 2004, 01:20
Autor: Igor Bergler
Igor Bergler: Sunteþi la a ºasea carte. Aºa ne spuneaþi. Noi am crezut cã sunt doar trei... Doar trei au ajuns la noi..Poate din cauza distribuþiei.
Mircea Daneliuc: Cred cã vã referiþi la cele trei romane. Am mai scris douã piese de teatru, publicate la ALL, care, probabil, nu au ajuns la dumneavoastrã.
Igor Bergler: îmi sugera colegul Robert ªerban o întrebare: scrieþi dintr-o frustrare, scrieþi pentru cã nu faceþi film?
Mircea Daneliuc: Nu se poate scrie decât din frustrare. Altfel nu se poate scrie.
Igor Bergler: Nu se poate scrie din dragoste?
Mircea Daneliuc: Din dragoste nu se poate scrie. Sigur, poþi face poezele de dragoste... dar alea bune nu ies decât din frustrare...când sentimentul erotic este o pãºune liniºtitã, poezia iese proastã. Dacã la poezie vã referiþi... însã nu ºtiu dacã frustrarea asta e în legãturã cu cariera mea cinamatograficã. S-ar putea sã nu fie. S-ar putea sã fie, s-ar putea sã nu fie. Nu din cauza îndepãrtãrii mele de cinematograf m-am apucat eu de scris. Adicã, nu este o recluziune. Nu este un refugiu. Dimpotrivã, este o bucurie enormã pe care nu poþi sã o simþi în momentul când faci un film. Cel mai plãcut lucru când faci un film este momentul scrierii scenariului, deci tot ceva care þine de scris.
Igor Bergler: Chiar voiam sã vã întreb: atunci când fãceaþi un film, cel mai mult vã plãcea sã scrieþi scenariul?
Mircea Daneliuc: Scrierea scenariului ºi montajul, dacã aveai ce monta... Dar filmarea în sine este o Golgotã. Nerecomandabilã pentru sãnãtate. Poate fi însã ºi o plãcere, poate fi o beþie continuã. Filmul care iese exprimã însã întotdeauna starea sufleteascã a celui care l-a creat.
Igor Bergler: Nu vrem neapãrat sã vã flatãm, dar dupã pãrerea noastrã (Robert e de acord cu mine), sunteþi unul din cei doi regizori români importanþi, alãturi de Pintilie. Ce s-a întâmplat? De ce nu mai faceþi film? Totuºi, mai apare la noi câte un rãtãcit care gãseºte bani de fãcut film. Ce s-a întâmplat? E lumea deranjatã de felul dumneavoastrã de a vedea lucrurile cu atâta lehamite?
Mircea Daneliuc: Pe mine mã urmãreºte un partid. De când m-am nãscut, mã urmãreºte un partid.
Igor Bergler: Partidul Comunist?
Mircea Daneliuc: Domnule, de ce sã îi zicem comunist? Pentru cã în 1990, am crezut cã s-a spart ãla comunist. ªi am zis: am tras o gurã de aer pânã aici ºi am dat-o afarã imediat. Nu ºi-au pus, dupã pãrerea mea, decât tricouri de culori diferite. E ca un OZN. ªtiþi cum face un OZN? OZN-ul face tot felul de drãcãrii, zboarã într-un fel ciudat, dar are ºi o anumitã performanþã. Sfera aia luminoasã care poate fi observatã se divide în câteva sfere mai mici. Zboarã aºa, haotic, în grup ºi dupã aceea iar vin la mama.
Igor Bergler. Cei din 1996-2000, cine erau, ca partide?
Mircea Daneliuc: Cine credeþi cã erau? Tot ãia. De unde credeþi cã veneau, din lunã? Ce Dumnezeu, domnule?
Robert ªerban: Nu aveþi nici p opþiune politicã?
Mircea Daneliuc: Nu, nu am. Eu am fãcut politicã timp de nouã luni. Puteam sã fac un copil în timpul ãsta .Am fost alãturi de Ciorbea pentru cã, spre deosebire de alþi scriitori sau cineaºti, eu am avut ocazia rarã sã candidez la Primãria Bucureºtiului. Sã fac politicã, frecân-du-mã de coatele lui Ciorbea, nu e de colea.
Adicã, l-am cunoscut bine... într-o zi, voi scrie despre lucrurile astea. Mi-au folosit. în timp ce candidam la Primãrie, mi-am dat demisia din acel partid ºi am continuat de obrazul meu, ca sã nu creadã lumea cã, mã rog...Mi-am fãcut anumite scrupule. Nu voiam sã abandonez. Cum a fost ziua votului, am votat ºi am plecat la pescuit, direct.
Igor Bergler: Dar chiar aþi crezut cã aveþi vreo ºansã?
Mircea Daneliuc: Nu, ºtiam cã nu am nici una. Poporul nu vrea aºa ceva. Poporul vrea complet altceva. Pe mine m-au salvat Dumnezeu ºi poporul român cã nu am ajuns la Primãrie. Deºi cred cã aº fi fost un primar foarte l>un. Dacã tot aº fi lãsat filmul deoparte, m-aº fi ocupat de treaba asta.
Robert ªerban: De ce aþi intrat în acest joc dacã ºtiaþi cã nu aveþi nici o ºansã?
Mircea Daneliuc: Pentru cã vreau sã scriu despre asta sau sã fac un film .Voiam sã îi cunosc de aproape ºi i-am cunoscut. La televizor nu se vãd aºa cum sunt.
Igor Bergler: Cum sunt de aproape?
Mircea Daneliuc: E destul de greu de explicat. Noi îi vedem la televizor pe oamenii politici ºi presupunem cã ar fi în spatele lor una sau alta. Noi vedem la televizor ceva din oamenii politici, dar rotiþele dinþate, zmagolina aia care e folositã drept ulei de ungere º.a.m.d., aia nu ai cum sã o ºtii decât dacã te freci de ei.
Igor Bergler: Sunteþi cunoscut ca un autor ºi ca.un regizor care vede urâtul din oameni. Grotescul lor!
Mircea Daneliuc: Asta au scornit-o anumiþi esteþi care nu au fãcut ºcoala integral. Pentru cã un creator, indiferent cã este artist plastic, regizor de film sau scriitor, dacã ia realitatea ca atare, nu poate sã o facã mai urâtã decât e. Poþi eventual sã o mai edulcorezi ºi în zona asta se poate merge mult. Eu m-am þinut cu îndãrãtnicie de realitatea care se vede, eu nu am arãtat oamenilor o altã realitate decât cea pe care o trãiau ei. Dacã li se pare urâtã, nu e de vinã filmul meu, viziunea mea. E realitatea fãcutã de noi. Adicã de mine ºi de oamenii ãºtia care zic cã este urâtã.
Robert ªerban: Dar se pot pune anumite accente. Un regizor ºtie sã o facã.
Mircea Daneliuc: Dacã vrea. Dacã vrea sã sublinieze ceva. Asta e chiar indicat. Arta se face cu accente , cu figuri de stil, nu e un film documentar, dar ºi în ãla este o tendinþã, este un mesaj.
Igor Bergler: Sunt doi
Mircea Daneliuc într-un film: cel aflat în "miezul ardent" al evenimentelor ºi cel preocupat de parabole. Cum vã simþiþi mai sigur?
Mircea Daneliuc: Sunt cele douã drumuri pe care le-am urmat. Nu am o preferinþã deosebitã pentru unul sau altul. într-unui din ele mã odihneam pentru celãlalt.
Igor Bergler: în care vã odihneaþi?
Mircea Daneliuc: Depinde de ce fãceam anterior. Pasam de la unul la altul. Pentru cã în film, dar nu numai în film, ci ºi în literaturã, chiar ºi în profesia dumneavoastrã, dacã baþi pasul pe loc ºi faci ceva ce ºtii ºi a mers odatã, sfârºeºti în groapã foarte curând. E o chestiune extrem de periculoasã. Tot timpul trebuie inovat, trebuie plecat în zone care nu au mai fost cãlcate, care trebuie defriºate de tine, pentru cã nu are cine sã o facã. ªi, din cauza aceasta, am pendulat între cele douã tendinþe ale filmului meu.
Robert ªerban: E clar cã priza la public o are filmul, hai sã-i spunem, real, care nu abordeazã parabola...
Mircea Daneliuc: Nu cred sã existe vreun film bun care sã nu conþinã, dacã nu parabola, mãcar metafora. Titlul însuºi al unui film poate duce la o parabolã. Mijloacele cu care e fãcut un asemenea film mimeazã realitatea. Adicã eu reconstruiesc aceastã realitate ºi chestiunea e ca tot efortul acestei reconstrucþii sã nu fie vizibil. Se poate filma direct realitatea, au încercat-o unii, dar problema e sã dai un sens acestei "prize" directe.
Igor Bergler: Aþi"mimat" cine - verite-ul în "Probã de microfon" ºi aþi avut un succes formidabil. Aþi mai dat o loviturã ºi în " Vânã-torea de vulpi"...
Mircea Daneliuc: Nu în toate filmele am mizat pe asta. Filmul meu de debut, "Cursa", a fost un film în post-sincron. Apoi, un cine-verite mimat l-am fãcut în prizã directã, cu un sunet frust, de multe ori greu de decelat. Aºa ceva se gãseºte ºi în filmele americane, franþuzeºti, care ni se par extraordinare ca sunet. Nu sunt extraordinare ca sunet! Diferenþa e ca la filmele strãine, spectatorul român are titraj; prin urmare, înþelege despre ce e vorba. Pe când la filmele mele e o anumitã problemã, atunci când detaliile sonore scapã sau sunt bruiate.
Igor Bergler: Filmul acesta a avut un succes ºi afarã. Vã recomanda ca un regizor în plinã ascensiune ºi care avea sã explodeze. Ce s-a oprit?
Mircea Daneliuc: Nu am senzaþia cã s-a oprit ceva. Eu aparþin unei þãri care este opritã, dupã cum bine cunoaºteþi. Aºa cã eu car în spate destinul poporului român. Poporul român îºi carã ºi el destinul în spate. ªi asta înseamnã apa caldã, scumpirea pâinii, transportul în comun, nivelul pensiilor etc. Ãsta e poporul român. Eu beneficiez de toate aceste avantaje de care am pomenit, plus cele de imagine. Când mã duc afarã, eu îl am pe Ceauºescu în spate. vªi pe ceilalþi, care au condus România pânã în 2001. ªi îmi spun acum, în 2001, cã prin douã mii ºi ceva, când vom intra în Uniunea Europeanã, o sã ajungem, slavã Domnului, la nivelul lui 1989.
Igor Bergler: Chiar credeþi cã o sã intrãm în 2006, în Uniunea Europeanã?
Mircea Daneliuc: Aºa presupun ei. în 2006,
în 2008. Peste patru, cinci, ºase ani, o sã ajungem la nivelul economic din 1989, când s-a fãcut revoluþia ºi când era rãu. ªi atunci, pentru ce dracul am mai fãcut ocolul ãsta, domnule? Pentru ca unii sã se îmbogãþeascã? Am bãtut pasul pe loc, asta e! Ei, ºi când mã duc eu la Cannes sau în altã parte, îl duc în spate ºi pe nenea, ºi pe Ceauºescu, ºi pe þiganii care furã în Occident, ºi þepele astea pe care le tot dau unii la scarã internaþionalã. Toate astea le duc cu mine. Sunt român, domnule, înþelegi? ªi nici nu mã mir cã sunt privit aºa... Ei se uitã la filmul meu ºi nu ºtiu cum sã-l ia. Se întreabã, probabil: ce vrea ãsta? Nu ne-au scârbit destul cu strãzile lor, cu minerii lor, cu handicapaþii lor? Cu câinii lor?
Igor Bergler: Dar Kusturica...?
Mircea Daneliuc: Kusturica face altfel de filme. El extrage elementul comic dintr-o anumitã etnie, care e protejatã mondial. Or, românii nu sunt protejaþi. Ei nu sunt etnia care trebuie...
Igor Bergler: Dar nu vi se pare cã e aici ºi puþinã manie a persecuþiei?
Mircea Daneliuc: Vi se pare cã nu am dreptate? Mergeþi acolo ºi convingeþi-vã. Cred cã sunt obiectiv. Invit pe oricine sã meargã în Occident, mai ales cã nu se mai dau vize Schengen, ºi sã vadã dacã nu am dreptate. Am fost în America. Nu am apucat sã spun cã sunt român. Dar mi-au zis: nu spune cã eºti român. Spune mai bine cã eºti din Transilvania. De ce? Pentru cã nu e România, pentru cã ei mai ºtiu ceva despre Dracula, despre Imperiul Habsburgic... E foarte jignitor, vã rog sã mã credeþi. Te simþi ca ultimul gunoi, ca o batistã nespãlatã. De ce sã îmi ascund etnia, când nici un paºtun nu o face. Mã simt ca o femeie paºtunã, cu chestia aia pe faþã, prin care vãd lumea zãbrelitã.
Igor Bergler: Dar nu suntem noi de vinã pentru imaginea asta?
Mircea Daneliuc: Eu nu vãd diferenþe calitative între poporul român ºi poporul francez, între poporul român ºi cel american sau cel englez. Nu vãd o diferenþã de clasã. Dimpotrivã. Câþi inculþi aici, atâþia inculþi ºi acolo, la scara suprafeþei generale. Nu se simte nimeni vinovat cã e francez sau englez. Putem spune doar cã nu i-a condus bine Mitterand sau De Gaulle sau alþii.
Igor Bergler: ªi atunci, la noi ce sã fie? Un blestem al istoriei?
Mircea Daneliuc: Nu, domnule. Probabil cã nu avem oameni. Sau cã nu ajung la conducerea þãrii cei care trebuie. Sigur, ei sunt votaþi, dar este o maºinã de vot. Daca vezi pe cine a adus poporul roman la putere, adicã pe niºte oameni care în 11 ani nu au fost în stare de nimic ºi când mai vezi cã îi va vota ºi în continuare, dupã cum aratã sondajele, sigur cã poþi sã socoteºti poporul român de vinã pentru chestia asta. Eu nu aº îndrãzni sã merg cu judecata pânã acolo.
Igor Bergler: Existã vreo alternativã?
Mircea Daneliuc: Câtã vreme existã momente electorale, sigur cã existã alternativã. Mai mare, mai micã, dar ea oricum existã. Lumea de obicei voteazã cu ceea ce s-a obiºnuit ºi cu cine îi este ei simpatic. Asta e problema generalã a acestei þãri.
Igor Bergler Dar în 1996, s-a votat o alternanþã...
Mircea Daneliuc: Da, dar s-a întâmplat ceea ce vã spuneam despre OZN-uri. Nici mãcar nu este vorba despre partide. Oamenii vin, de fapt, din aceeaºi zonã ºi cu aceeaºi mentalitate. Cum au ajuns la putere, cum îºi suflecã mânecile. Asta este una, iar a doua problemã foarte gravã este calitatea umanã a acestor oameni care ne conduc, indiferent de ce parte a baricadei politice sunt. Oamenii de calitate nu au prea ajuns sus.
Robert ªerban: "Senatorul melcilor" e un portret robot al politicianului român? Nu a mai evoluat clasa politicã de când aþi fãcut filmul?
Mircea Daneliuc: La întrebarea asta ar trebui sã rãspundeþi dumneavoastrã. Pãrerea mea este cã va mai rezista acest tip ºi, deci ºi filmul meu, încã 25 de ani de acum înainte. Iar dacã nu va rezista, va putea fi considerat un film al tranziþiei.
Robert ªerban: Pana una, alta, el e acolo, ca un fel de canon.
Mircea Daneliuc: Cred cã de aici mi se ºi trage totul, pentru cã am fost sfãtuit sã. nu spun "senatorul",ci "parlamentarul melcilor". Sã nu fie nici deputat, nici senator. ªi n-am ascultat.
Igor Bergler: Cine v-a sfãtuit?
Mircea Daneliuc: Un senator.
Igor Bergler: Care?
Mircea Daneliuc: Ce importanþã mai are? Probabil cã dupã ce m-a sfãtuit, s-a recunoscut ºi nu a vrut sã îi fie atinsã breasla.
Robert ªerban: Aþi avut ºi alte reacþii la film?
Mircea Daneliuc: Da. M-am trezit a doua zi dupã premierã cu geamul spart la maºinã. Plus cã, dupã aceea, m-am trezit cu douã filme jefuite. Aºa cã "Senatorul melcilor" e ultimul meu film. Am început "Ovidiu la Tomis", am fãcut pregãtirea, repetiþiile, am fãcut o magazie de recuzitã, de costume, de arme, un sat getic pe malul mãrii, unde s-a mai putut gãsi un colþiºor ºi am plecat la Cannes cu."Senatorul melcilor". Când m-am întors, nu am mai gãsit banii. Am descoperit apoi unde erau, dar când am început sã reclam, sã chem Curtea de conturi, Poliþia, m-am trezit cu 11 procese.
Igor Bergler: De ce nu aþi apelat la relaþiile dumneavoastrã externe?
Mircea Daneliuc: Pentru cã nu intereseazã pe nimeni ce se întâmplã aici ºi pentru cã ar fi fost sub demnitatea mea sã apelez la cineva. Dupã ce am fãcut "Glissando", dupã ce a urmat cu el, când mi-am depus carnetul de partid, când am fost chemat de nu ºtiu câte ori sã dau interviuri, ºtiþi dumneavoastrã unde, am reuºit totuºi sã ies la festivalul de la Veneþia, prin 1985 cred, când preºedintele juriului era Eugen Ionescu. Ei bine, nu m-am dus la el. Toþi au spus cã aln fost un idiot. ªi Pintilie mi-a spus asta. Nu am vrut.
Igor Bergler Pintilie de ce nu vã susþine?
MirceaDaneliuc: Nu vreau sã discut aceastã problemã.
Igor Bergler- Sunt convins cã sunteþi la curent - în mãsura posibilului - cu ce se întâmplã azi în cinematografia mondialã...
Mircea Daneliuc: Da, aþi spus bine, "în mãsura posibilului". Pentru cã la noi e un fenomen ciudat cu criticii de film care nu prea au habar de film. Era o fatã care prezenta, de pildã, la Tele7 ABC, o emisiune de muzicã de asta, dance. Ei bine, s-a îngrãºat ºi au scos-o de acolo ca sã îi dea rubrica de film. Aºa cã noi nu putem afla acum decât ce ºireturi poartã Bruce Willis sau ce chiloþi schimbã Sharon Stone.
Igor Bergler. Dar existã reviste strãine de film.
Mircea Daneliuc: ªi cine le cumpãrã? O minoritate absolut nesemnificativã.
Robert ªerban: Dar la filmul de artã merge o majoritate semnificativã?
Mircea Daneliuc: Nu. Dar acelaºi lucru e valabil ºi pentru cititori. Pentru cã suntem aici în jurul unei cãrþi, aº spune cã nici cititori nu mai existã.
Igor Bergler: Pentru cine aþi scris aceastã carte? ("Strigoi fãrã þarã", n. red.)
Mircea Daneliuc: Pentru cine mai are viciul de a citi. Cititul a devenit o pasiune ezotericã. Nu mai e la îndemâna oricui.
Igor Bergler: Filmul a murit în România. Moare ºi cartea?
Mircea Daneliuc: Probabil. Asta ºi pentru cã cititul, o repet, a devenit o pasiune ezotericã. E mult mai uºor sã te uiþi la televizor, la o telenovelã, care e o manea cinematograficã.
Robert ªerban: Sunteþi, totuºi, un scriitor de succes, publicat la o editurã foarte prestigioasã, ALL.
Mircea Daneliuc: Aºa e, dar ºi eu scriu bine! Vã rog sã citiþi cartea asta ultimã ºi o sã vedeþi cã este un lucru absolut deosebit în peisajul cultural românesc. Port în mine subiectul ãsta de 20 de ani.
Robert ªerban: Haideþi sã stârnim puþin cititorii ºi sã...
Mircea Daneliuc: Ge sã îi stârnesc? Dacã au interes, se duc ºi o cumpãrã.
Robert ªerban: Nu e chiar aºa. Spuneþi-ne, ce scoate în evidenþã "Strigoi fãrã þarã"?
Mircea Daneliuc: E vorba despre românii fãrã patrie. Nu numai despre cei din afara României. Personajul meu din zona asta vine, dar lucrurile sunt valabile ºi pentru cei care, deºi se aflã în þarã, deja au emigrat, nu mai sunt aici. Spiritul lor a emigrat. Eu însumi mã surprind de multe ori cã sunt un emigrant, trãind printre oameni care vorbesc aceeaºi limbã ca ºi mine. Sã nu credeþi cã viaþa mea este mult mai fericitã decât a celor care se plâng cã nu au cãldurã sau cã nu le ajunge pensia pentru medicamente.
Igor Bergler: Noi am crezut cã din contrai.
Mircea Daneliuc: Nu aº spune cã din contrã, dar nici nu e ceea ce trebuie sã fie. Scriitorul român nu este ceea ce ar trebui sã fie. Statul nu face pentru ei ceea ce ar trebui sã facã. Lucrurile sunt valabile ºi pentru cineast sau compozitor sau pictor. Ei, oamenii din culturã ºi sportivii sunt singurii care pot "face" imaginea României. Doar ei pot face ca România sã devinã vizibilã afarã.
Robert ªerban: La începutul discuþiei spuneaþi cã v-aþi angajat în competiþia pentru primãria capitalei ca sã experimentaþi.
Mircea Daneliuc: Da, a fost un experiment
dureros. Nu mã amuzam deloc. îmi bãtea inima, aºa sã ºtiþi. Aveam palpitaþii, nu dormeam noaptea. Asta pentru cã iau foarte în serios orice treabã de care mã apuc Dar am avut ºi satisfacþii. Închipuiþi-vã cã am fost propriul meu staff electoral. In spatele oricãrui candidat e o armatã de oameni. Eu nici mãcar nu am avut cine sã-mi lipeascã afiºele. Sã nu credeþi cã o cursã electoralã la noi e ca o cursã automobilisticã, unde unii stau la volan ºi-alþii schimbã roþile. La noi, ãia care ar trebui sã schimbe roþile îºi zic: "Ala sã stea la volan ºi eu sa-i schimb roþile? Fir-ar mama ei a naibii de viaþã!"
Robert ªerban: Noi, intitulându-ne emisiunea "A cincea roatã", ne gândeam cã a cincea roatã e volanul.
Mircea Daneliuc: A cincea roatã sunt eu, ascultaþi ce vã spun.
Igor Bergler: Aþi parafrazat-o frumos pe doamna Bovary. Dar a rãmas fãrã rãspuns o întrebare suspendatã ºi ea în cursul discuþiei nostre. Se lega de cinematografia mondialã, ale cãrei tendinþe vã sunt, desigur, cunoscute, In acest context, mai poate fi filmul românesc pe val?
Mircea Daneliuc: Cred cã ar avea ceva ºanse. Adevãrul e cã nu mai ºtiu exact care e situaþia filmului românesc. Vãd cã au apãrut
ceva debutanþi, cã s-au fãcut ceva seriale la televiziune, la TVR. Mi-am impus sa le urmãresc, sã vãd cum sunt fãcute stilistic, dar vã dau cuvântul meu de onoare cã dupã primul minut îmi pleca mâna pe telecomandã. Nu cred cã în momentul de faþã cinematografia românã poate intra competitiv în peisajul cinematografic internaþional.
Igor Berglen Dar a fost cândva competitivã cinematografia românã?
Mircea Daneliuc: Cred cã a fost imediat dupã revoluþie, când am fost cu patru filme la Cannes, ceea ce nu e puþin lucru. Sunt þãri care au o producþie de 350 de filme pe an, nu 3 sau 4, ca noi ºi care nu au ajuns decât rarisim la Cannes. Dacã atunci s-ar fi apãsat pe pedalã, poate s-ar fi ajuns undeva. Eu unul, dupã acel Cannes cu "Senatorul melcilor", m-am trezit de-a dreptul în neant. Asta e.
Robert ªerban: Aþi trãit în toatã aceastã perioadã o dramã . V-aþi refugiat în scris? Aþi reuºit sã defulaþi acolo tot ceea ce vã apasã?
Mircea Daneliuc: Nu, nu m-am refugiat în scris. Probabil cã cineva de acolo, de sus, are o privire binevoitoare spre mine ºi mi-a dat harul ãsta cu scrisul, ca tot ce era în mine ºi trebuia exprimat prin film sã poatã fi exprimat ºi literar. Literatura nu e aºa, un passe-time, adicã te aºezi comod în week-end ºi te apuci sã depeni. Literatura e o muncã în care aterizezi pe scaunul din faþa computerului la ora opt dimineaþa ºi te ridici la ora 18. Cu o micã pauzã de masã.
Robert ªerban: Aveþi un program riguros de scris?
Mircea Daneliuc: Da. Faptul cã sunt ºomer de opt ani este un dezavantaj în privinþa lucrurilor mai... cum sã le spun... omeneºti, pe care le puteþi deduce. Dar pentru scris e un enorm avantaj. Spre deosebire de scriitorii de week-end, care trebuie sã se ducã sã câºtige bani la cine ºtie ce slujbe sinistre, eu am fericirea sã mã pot aºeza în fiecare dimineaþã la ora opt în faþa computerului ºi sã mã ridic de acolo seara. E o fericire nespusã! Nu am trãit-o atunci când fãceam filme. Poate doar când scriam scenariul. Dar sã ºtiþi cã nu întotdeauna m-a bucurat atât de mult scrisul. De aia cred cã acum este ºi mâna lui Dumnezeu aici. Prima facultate pe care am fãcut-o a fost Filologia. Scriam ºi atunci, dar m-am speriat eu însumi de ceea ce scriam ºi am aruncat totul. Era o piesã, o nuvelã, nu mai ºtiu ce... Dar m-am scârbit. De când am intrat apoi la Institutul de cinematografie, nu am mai scris decât memorii, dezminþiri. ªi, evident, scenarii. Apoi, dintr-o datã, m-am apucat de prozã. Nici eu nu îmi pot explica de ce s-a întâmplat aºa. Pur ºi simplu am senzaþia cã mi se dicteazã sau cã îºi þine cineva mâna deasupra capului meu.
Igor Bergler: Sunteþi interesat de notorietate?
Mircea Daneliuc: Nu exagerat. Cred cã notorietatea nici nu ajutã la ceva. Observaþi ºi dumneavoastrã cât de relativã ºi de deºartã e, la urma urmelor, notorietatea în zilele noastre. Cât de efemerã e! Cum sunt ºi formaþiile astea dance, care, fãrã efecte speciale, fãrã toate sârmele alea, nu sunt în stare sã cânte pe bune.
Igor Bergler: Credeþi cã astãzi se mai pot face filme fãrã efecte speciale?
Mircea Daneliuc:Eu sunt un nostalgic al filmelor lui Bergman, Fellini, Antonioni. Pentru mine ãla a fost cinematograful "mare". Sigur cã existã filme foarte bune fãcute cu mijloacele despre care vorbeaþi ºi care mai scapã din sistemul ãsta hollywoodian. Sistemul de la Hollywood seamãnã cumva cu filmul românesc de pe vremea lui Ceauºescu. îl scria pe vremea aia Titus Popovici, Dumnezeu sã-l ierte. Adicã era acelaºi film, erau aceleaºi teme, cu turcii, cu integritatea teritorialã, cu... Schimba doar numele boierilor, domnitorul. Acelaºi lucru se cam întâmplã ºi în filmul hollywoodian, unde un ofiþer de poliþie, un borfaº º.a.m.d. E o schemã care se repetã. Dar câteodatã mai scapã unul cu adevãrat bun. Sigur cã limbajul cinematografic a evoluat. Când vã vorbeam despre Antonioni, mã refeream la o viziune, la un mod de a privi lumea. Un mod filosofic de a o gândi. Acum, din pãcate, se mizeazã enorm pe efectul vizual.
Robert ªerban: Aþi scris teatru. V-aþi gândit vreodatã sã regizaþi teatru?
Mircea Daneliuc: Da, dar nu am voie, cum n-am voie sã fac nici film.
Igor Berglen: Cine vã opreºte?
Mircea Daneliuc: Ia ghiciþi! Nu uitaþi cã mi s-au furat banii ºi pentru cel de-al doilea film, tocmai în mijlocul filmãrilor. Ca sã nu ajungã în situaþia lui "Ovidiu la Tomis", i-am rugat pe actori ºi parte din personalul tehnic sã accepte sã încheiem mãcar filmãrile, evident, pe gratis. Unii au vrut, alþii, nu. în condiþiile astea, am lucrat cã în studenþie, la Institut. Eu bãteam clacheta, eu þineam microfonul, aduceam haine de-acasã, soþia îi machia pe actori, ce sã mai zic? Aºa am terminat filmul ºi acolo a rãmas. Un anume domn Surcel Mihai mi l-a jefuit. Nu mai descriu toatã povestea. Oricum, era omul guvernãrii þãrãniste. S-a schimbat guvernarea. Am crezut cã se va lua gâtul tuturor þeparilor. Ei bine, nimeni nu s-a atins de un fir de pãr din capul omului ãsta, care a fãcut sã disparã banii statului. Alte douã filme, unul al lui Puiu, altul al lui Mureºan, care au fost ºi ele jefuite, dar într-o mãsurã mai micã, au fost pânã la urmã scoase pe piaþã. Nu le-am vãzut. Dar filmul meu stã acolo, bine mersi.
Robert ªerban: Totuºi nu pot sã cred cã nici un director de teatru nu v-a propus pânã acum sã regizaþi o piesã.
Mircea Daneliuc: Nu. Dimpotrivã. De câte ori am prezentat o piesã, ei s-au scuzat spunând cã nu avem un public atât de evoluat pentru cele douã piese pe care le-am scris. Ba chiar trei, dar pe a treia nu am publicat-o încã.
Robert ªerban: Nici mãcar sã regizaþi?
Mircea Daneliuc: Nu. Nu se preta sala, arhitectura sãlii. ªi tot aºa. Domnilor, problema mea nu e de naturã artisticã. Eu sunt pe o listã, undeva. Asta e! Probabil cã nu sunt un român bun, cã nu fac cinste României, cã nu lucrez pentru ei, ci îi arãt cu degetul. Cred cã aici e greºeala mea.
Robert ªerban: Aveþi în proiect un film nou?
Mircea Daneliuc: Sigur cã am. în cãrþile pe care le-am scris, în cele patru romane, sunt cel puþin douãsprezece filme. Dar în ãsta pe care îl am în cap e vorba despre îmbogãþiþii de dupã revoluþie. Sigur cã ei nu vor sã se vadã ºi e clar cã nu au cum sã dea drumul unui asemenea film. Cum sã vadã lumea ce au fãcut? Clar !
Igor Bergler: Dar chiar credeþi cã le pasã?
Mircea Daneliuc: Sigur. Lor le pasã numai de ceea ce iese în stradã. Dacã îl chemi pe unul ºi îi spui în faþã, între patru ochi, "domnule, eºti un trãdãtor, eºti un ticãlos", el te ascultã ºi dupã aia te cheamã poate la o bere. ªi totul rãmâne între noi. Dar când ajunge lucrul în stradã, atunci, gata, sunt atenþi. Poate cã las impresia cã am ceva cu PSD-ul ãsta. Nu am nimic, domnule, cu ei mai mult decât cu þãrãniºtii. Am de-a face cu ticãloºi pe care nu pot sã îi las, ticãloºi pe care i-am cunoscut, cu care am fost ºi în partid, de care m-am frecat.
Igor Bergler: De ce nu îi numiþi?
Mircea Daneliuc: Ce sã îi mai numesc? Uitaþi-vã numai la toþi care se perindã din '90 încoace. Sunt aceleaºi figuri. Despre ãºtia vorbesc.
Robert ªerban: E oare politica o zonã atât de îngrozitoare încât perverteºte pe oricine?
Mircea Daneliuc: N-aº sfãtui sã se ducã în politicã decât pe un om disperat. Aºa eram eu când am acceptat propunerea de a candida la Primãria Bucurestiului.
Mircea Daneliuc: N-aº sfãtui sã se ducã în politicã decât pe un om disperat. Aºa eram eu când am acceptat propunerea de a candida la Primãria Bucureºtiului.
Robert ªerban: Se poate trãi din literaturã?
Mircea Daneliuc: Deloc. Pe cartea asta din faþa dumneavoastrã am primit 2 milioane de lei.
Robert ªerban: Am sã vã pun o întrebare nedelicatã. Din ce trãieºte regizorul Mircea Daneliuc?
Mircea Daneliuc: Nu am sã vã rãspund. E o chestiune intimã ºi deloc plãcutã.
Igor Bergler: Atunci sã vã punem o altã întrebare cu caracter mai degrabã intim: aþi fost cãsãtorit cu douã foarte bune ºi foarte frumoase actriþe. De ce se însoarã regizorii cu actriþe?
Mircea Daneliuc: Pãi nu aþi asistat la lansarea cãrþii mele, când Dan C. Mihãilescu a spus cã sunt misogin? O fi asta! Cãldura pe care o arãt femeilor are un asemenea grad de incandescenþã încât la prima atingere ai sentimentul rãcelii.

keyzer soze
01 Jan 2005, 12:53
en fin, cred ca ar fi fost mai eficient un link catre pagina respectiva.
on topic:
- am cumparat ani la rand 'observator cultural', asta de dragul 'cronicilor experimentale' ale lui als featuring mihai chirilov. acum il citesc ocazional in varianta online, guess why... totusi, in ultimul numar pe 2004 als ne incanta cu un dictionar subiectiv apropos de festivalul de la salonic. a must read!
- 'dilema' o citesc cu regularitate, pe hartie sau pe net. o oaza de intelighenta. pacat insa ca a disparut rubrica lui augustin ioan
- 'id' mi se pare sforaitor-pretentioasa si inegala in calitatea articolelor. va semnalez totusi in ultimul numar un articol (in mare parte inspirat) pe tema 'wkw & 2046', semnat de omniprezentul als. :love:
- actuala 'idea' (fostul 'balkon') este exceptionala. love it, man
- si o recomandare proprie: revista 'arhitectura'

herbert
02 Jan 2005, 23:09
nu sunt entuziasmat de "Idei in dialog", dar merita urmarita, pt ca acolo - de aici incolo - ALS va scrie cele mai bune lucruri ale sale...
si DCM -ul (Dan C. Mihailescu) trebuie citit, pt ca indica temperatura intr-o anume tabara a literaturii rom. contemporane...
Patapieviciul imi placea mai mult cand era misterios si usor pervers, acum ma sperie - uneori - bigotismul sau, ralierea asta la un conservatorism luminat... ne to

europe_east
03 Jan 2005, 01:22
Hey, cand gasiti ceva fain care e pe net, puteti va rog sa specificati si adresa, sau daca nu, macar ca este pe net pe undeva? Ca sunt si unii care n-au acces la chestiile astea pe hartie... Idei in Dialog este pe net?

herbert
03 Jan 2005, 01:32
nostalgico, "Idei in dialog", ca orice revista care (nu) se respecta, n-are pagina web. roaga-te de ALS sa-si puna textele aici, iar daca vei fi cuminte in 2005 iti vom povesti articolele pe acest topic.

europe_east
03 Jan 2005, 04:27
Cand n-am fost eu cuminte?... Imi place alintatura cu nostalgica... Don't give it up.

Si crezi ca ALS si-ar pune textele aici daca il rugam frumos?

nume
03 Jan 2005, 09:07
en fin, cred ca ar fi fost mai eficient un link catre pagina respectiva.
Eu nu cred, sunt sigur. Am vrut sa fie si pe cinemagia textul asta. S-or gasi cativa nebuni care sa-l citeasca.

Nu va luati de mine, sunt al dracu' in perioda asta, cred ca de la bautura. :P

Serghei
04 Jan 2005, 10:19
Autor: Igor Bergler...

Elogiu mediocritatii.

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&section_id=2&article_id=111642

Inca un mandat la guvernare si or sa schimbe titulatura tarii in U.S. of Romania.

EgoN
04 Jan 2005, 11:06
am si eu o rugaminte si promit celui/celei care ma va ajuta toata stima si consideratiunea mea: poate cineva sa transcrie topurile filmelor facute de "greii" critici romanesti pe 2004? stiu ca aparea prin decembrie in observator cultural. ma intereseaza topul lui a.l.s, chirilov, gorzo si mai ales Topul General!

nume
04 Jan 2005, 15:12
Autor: Igor Bergler...

Elogiu mediocritatii.



Nu ma intereseaza cine este individul, chiar n-am auzit de el.... pe mine ma interesa ce a zis Daneliuc in respectivul interviu.
Din partea mea putea fi luat si de Ana Pauker.

marx
04 Jan 2005, 15:56
am si eu o rugaminte si promit celui/celei care ma va ajuta toata stima si consideratiunea mea: poate cineva sa transcrie topurile filmelor facute de "greii" critici romanesti pe 2004? stiu ca aparea prin decembrie in observator cultural. ma intereseaza topul lui a.l.s, chirilov, gorzo si mai ales Topul General!
Nu-mi amintesc sa fi citit si anu' asta topul favoritilor dar daca kiar exista il voi posta maine.
PS: asta e premiu de la mine pt anonimatul de asta-vara.

KORBEN
05 Jan 2005, 22:00
nu stiu ce dracu m-a apucat dar mi-am cumparat, pt prima data romania literara !!!!
si eu sunt socat de acest gest bizar
totusi am citit topu (ca tot e zodia clasamentelor)
bestest romanian poetz ever
o imbecilitate, da a fost instructiv
era ceva gen
locurile 1-4(sper ca in ordinea asta)
1 eminescu (desigur...)
2 blaga
3 bacovia
4 arghezi
pe urma mai erau oratanii ca nichita ( :sick: ), dimov (?????), barbu (ion :sick: )
singurul nemumificat si deci inca in viata era cartarescu
pe ultimu loc macedonski
au fost si 34 de topuri ale marilor clitici cliterari
asa mi-am confirmat parerea proasta dsp simona sora si ioana parvulescu
si am realizat ca la noi "scriitorimea"a fost mereu o "casta" care a involuat spre "clica"
whatever
literatura ro nu ma fascineaza sau scandalizeaza anymore
ah, da si am citit ceva dsp copilaria lui cheov
foarte interesant

KORBEN
05 Jan 2005, 22:06
si, cum era sa uit cronica de film scrisa de una alexandra (parca) OLIVOTTO, deci din infama familie scriitoare d culegeri d matematica, aia care mi-au abuzat copilaria cu exercitii si probleme inutile
trecand acum peste amintirile din copilarie (sau nu) cronica la "fata cu cercel de perla" mi s-a parut execrabila
nu spune absolut nimic despre valoarea filmului, daca e sau nu ceva pozitiv ca e cu collin firth, daca gagicii i-a placut sau a siktirit-o

herbert
05 Jan 2005, 22:14
ah, da si am citit ceva dsp copilaria lui cheov
foarte interesant

mai Korbene, iti imaginezi ce deruta e in capul celora care vor se se informeze acum cine este acest cheov?
ii descurc eu: e vorba de Cehov

topul mi se pare amuzant/ridicol. ma bucur ca o parte dintre criticii tineri au avut curajul sa strecoare si nume noi, poeti tineri importanti...

KORBEN
05 Jan 2005, 22:21
@herbert
party-pooper!
dak il lasai necorektat se dadea lumea d ceasu mortii sa afle cine e misteriosul personaj
poate facea si ro lit mai multa vanzare
jk

herbert
05 Jan 2005, 23:20
@Korben
am mai spus: viata trebuie traita in regim tragico-dramatic, daca vrei sa stimulezi artistul adevarat din tine... :P
apoi, nu m-a invitat nimeni la nici o petrecere... Cinemagia mi se pare un loc foooarte serios. :)

nume
05 Jan 2005, 23:47
Se pare ca am fost violentati de aceleasi lucruri in copilarie. @korben

Olivotto asta scria si prin cinema-ul vechi (taica-su meaning).

herbert
06 Jan 2005, 01:09
ca tot pomeniram de Cehov.
lansez un concurs cu premiu...
care a fost ultima fraza rostita de Cehov?

Jay
06 Jan 2005, 01:51
Ca veni vorba de premii(off topic vb) ... ce zici de niste carti "promise"???
:D ... ai timp si pentru un amarat ca mine?

herbert
06 Jan 2005, 02:10
... ce zici de niste carti "promise"???
:D ... ai timp si pentru un amarat ca mine?

@Jay
nu te uit, stiu ca-ti plac cartile :P asteapta, iti dau un semn la timpul potrivit.
ar fi bine sa punctezi si la Cehov. merita...

KORBEN
06 Jan 2005, 08:48
citit si obs cult
un articol de als dsp salonic, ceva dsp noul anti-semitism european
cam atat

keyzer soze
06 Jan 2005, 09:04
ceva dsp noul anti-semitism european

anti-pula mea
altfel, articolul als-ului e singurul lucru care merita citit (and beware, e doar primul episod)

herbert
06 Jan 2005, 22:54
o infirmitate mostenita sau cultivata - antisemitismul...
ma gandesc cu groaza cat de mult creste acum numarul antiislamistilor.

marx
07 Jan 2005, 18:34
care a fost ultima fraza rostita de Cehov?
Sa-si aminteasca Herbert de mine.........

BeNnY
07 Jan 2005, 18:44
care a fost ultima fraza rostita de Cehov?

"Mor. Nu am mai baut sampanie de mult."

?

Jay
07 Jan 2005, 23:38
care a fost ultima fraza rostita de Cehov?
Sa-si aminteasca Herbert de mine.........

:D :D :D :w00t: :)

herbert
08 Jan 2005, 00:43
care a fost ultima fraza rostita de Cehov?
Sa-si aminteasca Herbert de mine.........

@marx
:D Ya vsegda vspominaiu dobrim slovom Cehova :D
...sau poate e vorba de tine?

@BeNnY
mai putina bautura, ca pierzi premiul :)

luni, 10 ianuarie (ora 12), dau raspunsul corect. as vrea sa fie, totusi, un castigator.

BeNnY
08 Jan 2005, 00:52
E vorba de ultimele cuvinte inainte sa moara, nu?

herbert
08 Jan 2005, 00:59
@BeNnY
da, exactitatea si detaliile sunt apreciate maxim...

BeNnY
08 Jan 2005, 02:46
Ok, cred ca am gasit ce trebuia. Traduc in romana sau?...

Serghei
08 Jan 2005, 11:54
Astept cu interes ultimele cuvinte ale lui Herbert.

Care le intuieste are un premiu surpriza de la mine.

Nightwane
08 Jan 2005, 13:25
Astept cu interes ultimele cuvinte ale lui Herbert.

Care le intuieste are un premiu surpriza de la mine.

"Lasa drujba jos!" sau "I'm cuming i'm cuming!"

marx
08 Jan 2005, 16:15
Astept cu interes ultimele cuvinte ale lui Herbert.
Too young to die, too old to kazacioc.

marx
08 Jan 2005, 16:29
@marx
:D Ya vsegda vspominaiu dobrim slovom Cehova :D
...sau poate e vorba de tine?
cred ca mi-a vazut tunsoarea de pescarus.

@BeNnY
mai putina bautura, ca pierzi premiul :)

Herbert, fii atent cu asta micu' ca da iama in Livada de visini si sustrage visinata!

herbert
08 Jan 2005, 17:19
devine interesant-inteligent-amuzant (desi ne indepartam de "ideologia" topicului), mai putin umorul contondent al lui Serghei, dar asa intelege el sa-mi aminteasca de existenta sa.


@marx
respiri cultura si ai libertatea (altitudinea) pescarusului (totusi, iluzorie si riscanta). eu mi-as rezerva si placerea unui premiu.

@BeNnY
nu trebuie sa traduci nimic (doar mie pe pm sa inteleg ca intelegi), ca stiu strainataturi cat intreg forumul. da "vorbele" si descrie - daca stii, daca poti - peisajul.

asta micu' inca n-are voie la visinata :)

Serghei
08 Jan 2005, 20:19
mai putin umorul contondent al lui Serghei

Ar fi mai subtil,da mi-e mila de firea ta firava.

herbert
08 Jan 2005, 21:32
mai putin umorul contondent al lui Serghei

Ar fi mai subtil, da mi-e mila de firea ta firava.

multumesc pt intelegere :) apreciez :)

sa revenim la topic.
recomand in revista 22 (nr. 773 din 28 dec 2004 - 3 ian 2005) portretul in miscare pe care il face ALS lui Lucian Pintilie. un fel de amor, certitudini, viata..
fragment: "... si totul se termina cu ropote de aplauze, covrigi si vin.
A doua zi, Lucian Pintilie ma suna sa-mi spuna ca "i-a placut foarte mult" si ca ar trebui s-o facem mai des. Poate c-ar trebui. Poate o carte - "Dialoguri cu Pintilie"; pentru raspunsurile lui Lucian Pintilie, bag mana-n foc ca n-ar plictisi".
sper ca ALS sa-i puna si intrebari incomode...
eseul lui Pintilie: "Pompa cu morfina".
Laurentiu Bratan, un critic pe care il apreciezi, scrie telegrafic despre "cinemMAiubit 9".
intrati pe www.revista22.ro

nume
09 Jan 2005, 00:04
Unde mai exact ?

herbert
12 Jan 2005, 00:31
@nume
e simplu. intri pe www.revista22.ro
selectezi numarul, rubrica, autorul... nu cred ca e o problema pt tine.

sa consemnez ultimile cuvinte ale lui Cehov, pe care le-a cautat febril doar BeNnY. au fost rostite in limba germana: "Ich sterbe" (eu mor)

s-a intamplat in Germania, in statiunea Badenweiler, la 25 iulie 1904, Cehov avea doar 45 de ani. desi grav bolnav, a calatorit in Germania cu ultima sa cucerire pe plan sentimental, actrita Olga Knipper - o sotie capricioasa, posesiva, egoista si mediocra profesional... evident ca posteritatea a facut-o vinovata de moartea lui Anton Pavlovici Cehov.
trupul lui Cehov a fost adus la Sankt-Petersburg intr-un vagon cu peste inghetat, apoi transportat la Moscova si inhumat langa mormantul unei vaduve.
rusii au inghitit greu acest adevar tragic: unul din marii lor scriitori a rostit ultimile cuvinte in limba germana.

nume
12 Jan 2005, 01:11
ultima sa cucerire pe plan sentimental, actrita Olga Knipper - o sotie capricioasa, posesiva, egoista si mediocra profesional... evident ca posteritatea a facut-o vinovata de moartea lui Anton Pavlovici Cehov.

Sigur avea ea ceva calitati.

EgoN
13 Jan 2005, 20:11
sa dam microfonul unui autor drag inimii mele: Venedikt Erofeev. la pagina 70, a minunatei carti Moscova-Petuski citim:
"Ultimele cuvinte, de dinainte de moarte, ale lui Anton Cehov care au fost? Va mai aduceti aminte? A spus: "Ich sterbe", adica "Eu mor". Iar pe urma a adaugat: "Turnati-mi niste sampanie". Si de-abia dupa aceea a murit".
Nu am vrut sa demonstrez nimik, ci doar sa ma dau coolt.

Serghei
18 Jan 2005, 10:35
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&section_id=7&article_id=113334

Jay
18 Jan 2005, 11:10
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol§ion_id=7&article_id=113334

Nu m-as mira...

Serghei
28 Jan 2005, 11:45
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=114633

notorious
28 Jan 2005, 12:08
cine a scris articolul ala ?

tailgunner
28 Jan 2005, 12:25
http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=1453

mda

cronicile adunate de cei de liternet denota ca si critica de film este (inconstient?) gregara

Alex Leo Serban
28 Jan 2005, 20:27
mda... hmm... eu m-am intilnit cu ffc inainte sa dea navala toata lumea...
nici miturile nu mai sint ce-au fost :(

nume
28 Jan 2005, 20:54
mda... hmm... eu m-am intilnit cu ffc inainte sa dea navala toata lumea...
nici miturile nu mai sint ce-au fost :(
Si ce-ai fi vrut, sa scoata film pe banda rulanta doar de dragul atentiei publicului ? S-ar putea sa loveasca din nou, dupa astia 9 ani de "acumulari".
Eu prefer regizorii care lovesc putin si cu bataie lunga, prolificilor gen Serge (sa zicem).

notorious
28 Jan 2005, 23:11
hai, ca atunci cand am citit ca 'farrell este un actor acceptabil' si ca 'alexandru din film este politically correct', am zis pas...

p.s.: c(in)e-i ffc ?

nume
29 Jan 2005, 00:11
p.s.: c(in)e-i ffc ?
Dohhhhh, Francis Ford Coppola (ffc). Semn ca n-ai citit ce scria in linkurile alea.

nume
29 Jan 2005, 01:55
@serghei
Era un link despre vizita lui Coppola in Romania. S-a evaporat. :shock:
Ce dracu' frate, am citit articolul ala mai devreme.

Nae
29 Jan 2005, 02:01
@ nume... post-uri nu dispar ca asa vor muschii lor.

sau s-a razgandit serghei, sau s-a suparat un moderator, sau cinestie... amnezie?... te-ai controlat? :D :D :D :D

notorious
29 Jan 2005, 11:47
Dohhhhh, Francis Ford Coppola (ffc). Semn ca n-ai citit ce scria in linkurile alea.

am citit articolul, nu mai fi asa bomba ! dar era apa chioara... domnul coppola a decazut asa ca s-a horatat sa dea lectii (banale) despre cum sa faca film studentii de la ATF, si sa faca declaratii cusute cu ata alba gen 'daca o sa mai fac un film, o sa fie de placere'...

atata doar ca nu sunt fanul prescurtarilor.

Serghei
29 Jan 2005, 12:31
@serghei
Era un link despre vizita lui Coppola in Romania. S-a evaporat. :shock:
Ce dracu' frate, am citit articolul ala mai devreme.

E acolo,vezi ca sunt doua link-uri,primul e cu eventualul razboi in Iran...

Astazi sigur e o zi buna...

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=114787

si pt oameni cu interese mai diverse...

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=114902

Nae
29 Jan 2005, 13:25
domnul coppola a decazut asa ca s-a horatat sa dea lectii (banale) despre cum sa faca film studentii de la ATF, si sa faca declaratii cusute cu ata alba gen 'daca o sa mai fac un film, o sa fie de placere'...



notorious, ce prost ne-am trezit azi... ce-i cu negativistmul asta? lasa-l sa vina in romania, si lasa-l sa stea de vorba cu actori, regizori etc, de la ATF. m-i se pare o ideie cat de cat buna, decat sa se imbete ieftin (comparand preturile).
and by the way, daca ai citit ce-a scris obvious, se pare ca a fost o experienta cat de cat draguta. mi-ar fi placut si mie...

Alex Leo Serban
29 Jan 2005, 14:08
hmm (bis): n-ai inteles ideea. ideea era ca m-am vazut - la propriu - cu ffc la bucuresti, in prima seara, am mincat la burebista de pe mosilor (colt cu restaurantul "the godfather"!) si a fost f. ok... vizita trebuia sa fie "strictly private" (ii facusem chiar si o lista (scurta) de "people to see") dupa care eu am plecat din tara si, de-aici de unde sint, ce aflu? ca nea ffc s-a intilnit mai cu toata lumea - inclusiv cu alde florin chirila, actorasul-cum-cintaretul de la vama veche... :sick:
ASTA era ideea - now u got it?
era un oftat de dezamagire: ffc chiar NU TREBUIA sa se intilneasca cu toata lumea... isi sifoneaza imaginea!

marx
29 Jan 2005, 15:30
era un oftat de dezamagire: ffc chiar NU TREBUIA sa se intilneasca cu toata lumea... isi sifoneaza imaginea!
Sa inteleg ca ai avut un contract de exclusivitate de strangere de maini, cu mic-dejun inclus si discutii la o scobitoare?

PS: www.vamaveche.ro

nume
29 Jan 2005, 15:48
Da de ce trebuia sa se intalneasca numai cu tine ? :shock: Si in ce calitate i-ai facut lista aia de "people to see"? Poate regizorul american e mai open minded decat romanasii nostri complexati : ("Vai daca stau de vorba cu x o sa fiu rau vazut de societate!"). Poate vrea sa cunoasca oameni noi sau sa coboare un pic in "noroi".

Nae
29 Jan 2005, 16:03
nici eu nu sunt de accord cu tine ALS. ce-i cu exclusivismul asta? este FFC cumva ceva mai presus de restu' luni?
sigur, este el un regizor MARE, insa asta nu inseamna sa nu-si imparta experienta cu oamenii talentati din romania (aici: se presupune ca cei de la ATF sunt talentati.)
m-i se pare o dovada de open-mindnessness ceea ce a facut, si o fapta de laudat... asa, o disutie la o scobitoare in "burebista", asta o putea face si cu pritenii lui de la LA.

herbert
29 Jan 2005, 16:07
era un oftat de dezamagire: ffc chiar NU TREBUIA sa se intilneasca cu toata lumea... isi sifoneaza imaginea!

nu te intrista ALS, nu se merita, ca-ti strica randamentul si deplasarile trebuie "traite" plenar. afla ca FFC s-a intalnit - ajuns si pe la Moscova - cu Vladimir Putin, caruia i-a multumit pt politica inteleapta pe care o face (adica omorarea cecenilor si prigonirea evreilor) si i-a daruit o copie a filmului facut de Sofia, oscariata de anul trecut - "cea mai mare bucurie a mea". apoi a baut ruseste cu "sugativa" Nikita Mihalkov.

Alex Leo Serban
29 Jan 2005, 19:36
n-ati inteles NICI UNUL nimic! nu ziceam ca trebuia sa se intilneasca NUMAI cu mine (sincer, nici n-aveam timp sa stau dupa curu lui, ocupat cum eram cu plecarile MELE) dar, daca tot fusese vorba de o - repet! - vizita privata, cu stress pe "no cameras no press no media buzz", chiar n-am mai inteles ce l-a apucat - dupa ce ne-am vazut en TRES petit comite - sa se vada cu ORICINE...
probabil ca s-a razgindit (el a venit pe 19, eu am plecat pe 21)... whatever...
si DA, sint exclusivist - ei, si? nu va place? i couldn't care less :P

Nae
29 Jan 2005, 20:45
si DA, sint exclusivist - ei, si? nu va place? i couldn't care less :P

se mai numeste si egoism....

nume
29 Jan 2005, 23:25
(sincer, nici n-aveam timp sa stau dupa curu lui, ocupat cum eram cu plecarile MELE)
Vai ...

europe_east
29 Jan 2005, 23:58
SI TOTUSI: sa-i zicem bun re-venit lui ALS printre noi. Eu una ma bucur foarte mult de aceasta aparitie. Cu tot ce lumea ii reproseaza. Macar acum discutia poate incepe.

Nae
30 Jan 2005, 02:20
...discutia s-a si incheiat draga...

Alex Leo Serban
30 Jan 2005, 11:01
sa lamurim niste lucruri ( ca vad ca in continuare una spun, alta se intelege...):

1. daca ffc s-ar fi intilnit numai cu mine & cu oamenii pe care i-am pus eu pe lista (raspuns pt nume: "in ce calitate" am facut lista? in calitatea mea de "alex leo serban": ce nu e clar aici?!?), ar fi fost ok; asa, faptul ca s-a intilnit cu toata lumea (doar teoctist mai lipsea ca lista sa fie completa!) il face brusc neinteresant din punctul meu de vedere: din cadou personal a devenit "oferta speciala" de domeniu public... repet: daca stiam ca e atit de abordabil, nu m-ar fi interesat sa-l cunosc, ramineam fericit cu filmele lui. i MEAN it!
2. SIGUR ca m-a deranjat asta, pt ca: a) sint a control freak & ma deranjeaza ca lucrurile scapa de sub control cind nu mai sint de fata, si b) a te intilni cu chirila si a merge la spectacol cu chirita la comedie e ca si cum ai fi antonioni si te-ai duce sa-i vezi pe tociu & palade la tanase... ma rog, nu ma surprinde totusi din partea unui italo-american: in fata selectivitatii & exclusivismului la care ma asteptam de la un greu ca el au invins americanismul democratic ("hai sa ne tutuim & sa ne tragem de sireturi") si italienismul operatic (descindere "in grand style", fanfare de presa & medalie de la putin).
3. cind cineva (nici nu mai stiu cine) sustine aici ca "e mai cool din partea lui ffc sa se vada cu lume-lume" decit la o cina in cinci cu als, i say: ok, dream on, sucker... strugurii sint acri cind nu ajungi la ei (ca sa ramin in metafora vinicola a la ffc). ar fi multe de povestit despre cina mea cu ffc - am vorbit in extenso despre "conversatia" (filmul meu preferat de ffc), mi-a spus multe lucruri extrem de pasionante despre cum a lucrat la filmul asta si despre o scena care n-a mai intrat, etc etc, am vorbit putin si despre "sideways" (care si lui i-a placut), dar... n-am de gind sa spun nimic, sa fac public nimic despre asta: o data pt ca nu am ceea ce se numeste "esprit d'escalier" (atit de tipic tzatzei romane), apoi pt ca - din fericire - nu sint chirila (mai lipsea sa ma trag si-n poza cu ffc!) si in fine pt ca - iarasi din fericire - sint (da, recunosc) extrem de egoist: imi pastrez amintirile numai pt mine, nu tin sa le impart cu nimeni :P

si inca ceva: n-am nevoie de "fanfare" pt reintrarea mea (pasagera!) pe forum. cind l-am parasit, nu puteam banui vulgaritatea unui topic dedicat special acestui fapt banal... intru, ies cind am chef; am gasit aici si cinemagisti de treaba, si multi aflatori in treaba (marx - autodidactul suprem - e un caz disperat...). nu simpatizez deloc pe toata lumea si m-as ingrozi de-a dreptul sa aflu ca sint mai multi care ma simpatizeaza decit cei care ma antipatizeaza! nu am venit la ultima intilnire a cinemagistilor (si) pt ca stiam ca printre ei se afla si 2 care ma enerveaza: korben (a carui ignoranta, remarcabila, nu este intrecuta decit de labilitatea psihica) si notorious (a carui ignoranta, desi considerabila, este intrecuta totusi de proasta crestere)...

pt cristi: sorry, dar nici prin cap nu-mi trece sa "preiau" conducerea revistei! nu sint dispus sa renunt nici la un sfert din pretiosul meu timp liber pt "munca in folosul comunitatii" :D

cherryblossom
30 Jan 2005, 12:33
ALS, aroganta in Franta (ca la rumani nu prea merge)... te-ai plasat undeva sus de tot, de unde plebea de pe forum abia te mai vede... ce diferenta intre articolele tale din diverse ziare si reviste, in care te adresezi destul de personal si direct cititorilor, si raceala de pe forumul Cinemagia... ALS, sa inteleg ca nu dai nici o ceapa degerata pe forumisti, insa ai un profund respect pentru cei care citesc Dilema sau ID? Nu uita ca se poate sa fie unii si aceeasi... sau it's all about the money?

nume
30 Jan 2005, 13:55
apoi pt ca - din fericire - nu sint chirila (mai lipsea sa ma trag si-n poza cu ffc!)
In schimb te-ai tras in poza cu Pintilie ...

Sincer ? Nu prea te-am citit decat en passant.
Si daca este sa vorbim despre contestarea valorilor, e o mare pierdere de timp pentru un critic dintr-o tara a Europei de Est, de care nu a auzit nimeni, sa-i faca favoarea unui neinsemnat ca "ffc" de a se intalni cu el. Atat.


daca ffc s-ar fi intilnit numai cu mine & cu oamenii pe care i-am pus eu pe lista (raspuns pt nume: "in ce calitate" am facut lista? in calitatea mea de "alex leo serban": ce nu e clar aici?!
Iarasi vai ....

notorious
30 Jan 2005, 16:05
si notorious (a carui ignoranta, desi considerabila, este intrecuta totusi de proasta crestere)...


prost crescut recunosc - a fost un incident nefericit pe cinemagia pt care vad ca m-ai aruncat la gunoi (forgive & forget nu exista pt als, domnul caruia (inca) ii mai raman dator pt 'intrarea' in lumea criticii si cu care mereu m-am purtat amical si indatorat - tu singur ai zis sa renunt la sentimentul datoriei, ca sa nu sufere cealalta latura, remember ?).

dar ignorant ? aici va trebui sa-mi explici.

p.s.: nu vad, totusi, de unde tot veninul asta impotriva mea ? spune-mi exact ce mare crima am facut impotriva ta ? am avut decenta si m-am scuzat in repetate randuri, KORBEN - nu a avut-o.

as vrea, totusi, sa mai intri (pasager) pe forum ca sa-mi raspunzi - daca esti atat de ofticat pe mine, ar merita sa ma turtesti cu ziarul.

iar la intalnirea cinemagia, andrei gorzo ti-a pastrat un loc langa el, leonard s.a. daca nu vroiai sa ai de-a face cu mine & KORBEN...

Alex Leo Serban
30 Jan 2005, 16:17
pt cherryblossom: faptul ca unii dintre cinemagisti ma citesc intr-un loc sau altul nu ma obliga la nimic. am semnat cumva vreun contract de fidelitate sau de buna purtare si nu stiu? fiecare e liber sa ma citeasca sau nu. cum am mai spus, am incredere in gustul unora, nu dau o ceapa degerata pe al altora; de ce trebuie sa facem amalgam?
daca nu pot sa sufar ceva, este sa "plac" unora for the wrong reasons... de aceea fac totul ca sa bruiez acest tip de "simpatie": cei care sint capabili sa treaca peste persoana mea (voit antipatica) si sa citeasca textele sine ira et studio - au tot respectul meu! ;)
PS aroganta merge cu franta - adica exact locul unde ma aflu acum! (clermont-fd)

pt nume: vai, da ce ironii de 2 lui facem :sick: EVIDENT ca ffc este cine este iar eu sint un "biet critic de film din sud-estul europei de care n-a auzit nimeni" - bid geal!
ideea era alta (si iarasi n-ai priceput-o; i guess i'm too subtle 4 u :P ): ca, desi ffc e atit de mare & de tare (cel mai, din parcare), eu nu sint ca amaritii aia care ar da oricit sa-l intilneasca in tete-a-tete: imi permit - ei da, asa "sud-est european & necunoscut" cum sint - sa spun pas unui "nume" greu daca eu consider ca a coborit sub standardele mele: este supremul meu lux - & i don't give a f.u.c.k whether u believe it or not.
got it, NOW?!

nume
30 Jan 2005, 16:25
@Leo
Inca ceva, n-o mai intepa pe europe_east, ea este mai excitabila la "personalitatile cinemagia", a incercat sa fie draguta. Mai tii minte postul tau patetico-penibil de adio, cel in care anuntai cu tremur in glas ca te retragi de pe forum ? Ca tot veni vorba de "surle si trambite". :hmm:
Inca ceva, mi se rupe organul reproductiv ca "ffc" n-a stat la masa cu cine gandeai tu ca ar trebui sa stea. Coppola are o bila alba si din punctul asta de vedere. Din partea mea putea sa se duca si la Pierde trenul de la Basarab, sa bea cu toti drojdierii. Eu judec Regizorul , nu omul. Ce face in privat e treaba lui, tu ar trebui sa stii cel mai bine asta.

marx
30 Jan 2005, 16:39
ALS, aroganta in Franta (ca la rumani nu prea merge)... te-ai plasat undeva sus de tot, de unde plebea de pe forum abia te mai vede... ce diferenta intre articolele tale din diverse ziare si reviste, in care te adresezi destul de personal si direct cititorilor, si raceala de pe forumul Cinemagia... ALS, sa inteleg ca nu dai nici o ceapa degerata pe forumisti, insa ai un profund respect pentru cei care citesc Dilema sau ID? Nu uita ca se poate sa fie unii si aceeasi... sau it's all about the money?
Te inseli Cherry, ALS scrie la fel peste tot. In Dilema ne serveste niste idei-surogat extrase dintr-o conserva debila, in ID face pe DJ-ul si mixeaza ideile altora, in Libertatea e prea jos pt a-l putea citi si aici, pe acest forum, ne delecteaza cu aceeasi scriitura substantiala cat oasele unei meduze.

marx
30 Jan 2005, 16:59
sa lamurim niste lucruri ( ca vad ca in continuare una spun, alta se intelege...):

1. daca ffc s-ar fi intilnit numai cu mine & cu oamenii pe care i-am pus eu pe lista (raspuns pt nume: "in ce calitate" am facut lista? in calitatea mea de "alex leo serban": ce nu e clar aici?!?), ar fi fost ok; asa, faptul ca s-a intilnit cu toata lumea (doar teoctist mai lipsea ca lista sa fie completa!) il face brusc neinteresant din punctul meu de vedere: din cadou personal a devenit "oferta speciala" de domeniu public... repet: daca stiam ca e atit de abordabil, nu m-ar fi interesat sa-l cunosc, ramineam fericit cu filmele lui. i MEAN it!
2. SIGUR ca m-a deranjat asta, pt ca: a) sint a control freak & ma deranjeaza ca lucrurile scapa de sub control cind nu mai sint de fata, si b) a te intilni cu chirila si a merge la spectacol cu chirita la comedie e ca si cum ai fi antonioni si te-ai duce sa-i vezi pe tociu & palade la tanase... ma rog, nu ma surprinde totusi din partea unui italo-american: in fata selectivitatii & exclusivismului la care ma asteptam de la un greu ca el au invins americanismul democratic ("hai sa ne tutuim & sa ne tragem de sireturi") si italienismul operatic (descindere "in grand style", fanfare de presa & medalie de la putin).
3. cind cineva (nici nu mai stiu cine) sustine aici ca "e mai cool din partea lui ffc sa se vada cu lume-lume" decit la o cina in cinci cu als, i say: ok, dream on, sucker... strugurii sint acri cind nu ajungi la ei (ca sa ramin in metafora vinicola a la ffc). ar fi multe de povestit despre cina mea cu ffc - am vorbit in extenso despre "conversatia" (filmul meu preferat de ffc), mi-a spus multe lucruri extrem de pasionante despre cum a lucrat la filmul asta si despre o scena care n-a mai intrat, etc etc, am vorbit putin si despre "sideways" (care si lui i-a placut), dar... n-am de gind sa spun nimic, sa fac public nimic despre asta: o data pt ca nu am ceea ce se numeste "esprit d'escalier" (atit de tipic tzatzei romane), apoi pt ca - din fericire - nu sint chirila (mai lipsea sa ma trag si-n poza cu ffc!) si in fine pt ca - iarasi din fericire - sint (da, recunosc) extrem de egoist: imi pastrez amintirile numai pt mine, nu tin sa le impart cu nimeni :P
Penibil.

si inca ceva: n-am nevoie de "fanfare" pt reintrarea mea (pasagera!) pe forum. cind l-am parasit, nu puteam banui vulgaritatea unui topic dedicat special acestui fapt banal... intru, ies cind am chef; am gasit aici si cinemagisti de treaba, si multi aflatori in treaba (marx - autodidactul suprem - e un caz disperat...). .
Esti tu sigur ca sunt autodidact? Nu ca m-ar deranja prea mult sintagma asta, venita din partea unui fost navetist prin colbul tarii ajuns acum mare culturist cu ifose de vedeta nevrozata, dar ma intristeaza lipsa oricaror argumente, din partea ta, intr-o polemica. Esti un jucator caruia nu-i ies pasii in dribling si prefera sa faulteze decat sa rateze o "foglia secca".


pt cristi: sorry, dar nici prin cap nu-mi trece sa "preiau" conducerea revistei! nu sint dispus sa renunt nici la un sfert din pretiosul meu timp liber pt "munca in folosul comunitatii" :D
Eh, in sfarsit ceva inteligent....

europe_east
30 Jan 2005, 17:49
daca nu pot sa sufar ceva, este sa "plac" unora for the wrong reasons... de aceea fac totul ca sa bruiez acest tip de "simpatie": cei care sint capabili sa treaca peste persoana mea (voit antipatica) si sa citeasca textele sine ira et studio - au tot respectul meu! ;)


ALS, am citit foarte multe "texte" de-ale tale si de-ale altora pe acest Forum, si in ciuda certurilor aiuritoare, am ales sa ma situez in tabara simpatizantilor, tocmai pentru ca, asa cum am zis, mi se parea ca "discutia poate incepe", adica la finalul ei voi fi invatat ceva. Imi recunosc greseala de a pune fanfara in fundal, acum si atunci cand te-ai retras. Dar asta se datoreaza faptului ca, da, tu esti ALS, adica persoana care scrie textele alea. Si eu inteleg sa imi exprim respectul fata de cineva al carui scris il respect in felul asta. Si mi s-a parut de prost gust felul in care la primele tale randuri scrise pe Forum (dupa o lunga perioada de "seceta" pe Forum) au sarit deja niste oameni la beregata ta. Daca ei n-ar fi sarit, nici eu n-as fi scris nimic. Asa-s eu, mama ranitilor. Chiar daca nu era nevoie in cazul tau. Oricum, astept cu nerbadare mai multe texte. Si pot sa pretind ca te antipatizez, nici o problema.

marx
30 Jan 2005, 18:01
Si mi s-a parut de prost gust felul in care la primele tale randuri scrise pe Forum (dupa o lunga perioada de "seceta" pe Forum) au sarit deja niste oameni la beregata ta.
Eroare de perceptie. ALS si-a oferit beragata simbolizand buricului targului, ca un bun masochist ce e, dar timpul Ignatului a trecut, securea si ghilotina au expirat si n-a ramas decat bataia cu bulgari, albi ca varul ala care se picteaza copacii si emotioneaza omizile.

nume
30 Jan 2005, 18:08
in Libertatea e prea jos pt a-l putea citi si aici, pe acest forum, ne delecteaza cu aceeasi scriitura substantiala cat oasele unei meduze.
Da, am vazut si eu ce poate scrie in Libertatea. Se inchina cu toate membrele la suta de parai. Imi pare rau ca nu mai am cele doua ziare care mi-au picat intamplator in mana, ca sa va delectez cu niste aberatii marca ALS.
Sa va reamintesc ca Libertatea este ziarul soferilor de autobuz si al vatmanilor ? :?

europe_east
30 Jan 2005, 19:34
Fara mare legatura cu subiectul, dar nu stiu de ce imi vine in cap o scena din Barton Fink in care Barton, dupa ce moare Audrey si parca si Mundt iese din peisaj, se duce la o mare petrecere, toata lumea danseaza in draci, si el incepe sa strige: I am a Creator! I am a Writer, I don't give a shit about you! sau ceva in genul asta. Culmea e ca are dreptate... poate.

herbert
30 Jan 2005, 20:19
mai "nume" si marx, opriti-va!
ii faceti o incalzire gratuita si prea lunga lui ALS la revenirea sa pe forum...
de ce atata munitie si efort de expresivitate defensiva pt cateva fraze pe care ALS – de la inaltimea unde s-a ridicat - le-a scris plictisit, grabit, dezamagit... de baia sociala pe care a luat-o FFCopola in Romania – e drept, in lipsa lui ALS, care nu poate controla si el totul.
el va zadara, instalat confortabil – din nou - intr-un hotel din Franta, iar voi ii puricati (subaltern, chiar daca incercati sa ascundeti lucrul acesta) articolele (bibliografia), denivelarile de stil s.cl.
e dreptul lui sa-i dea un bobarnac... estetic lui FFCopola. mie imi place aceasta atitudine, pe care o practic si eu...
nu va legati de textele din „Libertatea”, ca sunt destinate unui public mai... eterogen. vedeti textele din ID sau acest eseuas despre Proust (Du côté de chez Proust) din „Romania literara”, nr. 2/2005 – www.romlit.ro

salut - cu sobrietate - revenirea lui ALS pe forum.

Alex Leo Serban
30 Jan 2005, 20:25
ma intereseaza prea putin (vezi deloc) parerile unor alde marx, nume etc despre ce scriu; recunosc ca ceea ce m-a interesat - in acest tirgusor plictisitor din mijlocul frantei, dupa ce-am petrecut o saptamina super-plictisitoare in alt tirgusor, din elvetia... - a fost sa provoc (din nou!) o "deraiere" de la subiectul nr 1 al momentului ("ffc in romania") la... "ffc SI als in romania"! :D
va multumesc ca v-ati dat concursul (unii mai abitir ca altii - vezi aceiasi mrx & nm):P
e atit de usor sa manipulezi...

nume
30 Jan 2005, 20:34
@LIO
Extramorocar, ne-ai spart. Ce tare esti !

Prefer anonimatul unei notorietati gaunoase. In fond bani poti face in ambele feluri, ca doar de bani era vorba mai sus (v. Libertatea). Cum poate un "erudit" ca tine sa scrie acolo, care ar fi motivatia ?? Vrei sa culturalizezi cinematografic camionagii? Eu n-am fost datorita tie la vreun festival de film, n-am fost trimis in strainatate pe spesele tale si nici n-am scris in vreo brosurica insipida gratie tie. Nici nu doresc, nu ma intereseaza. Altii au motive sa te respecte, aduleze si sa se teama de tine (poate, dar nu cred ca e cazul). Pur si simplu prestatia ta de pe cinemagia (ma refer la aceasta revenire furibunda), e penibila, te ingropi in mizerie singur. Fitzele ieftine nu impresioneaza pe nimeni. Poate ar fi timpul sa-ti anunti iarasi retragerea, cu plansetele de rigoare, ne-ai face un mare bine. Am impresia ca te-ai trezit cu fata la cearceaf astazi, ti-a dat papucii "prietena" la Paris ?

@herbert Il suspectezi de prea multe chestii, vad ca-ti da concursul. Probabil e in pana de idei.

marx
31 Jan 2005, 15:56
va multumesc ca v-ati dat concursul (unii mai abitir ca altii - vezi aceiasi mrx & nm):P
e atit de usor sa manipulezi...
Si cum ne-ai manipulat monser? Am participat la un sabotaj contra ingrosarii stratului de implicare emotionala a fanilor tai multipli si nedoriti?

cherryblossom
31 Jan 2005, 17:59
pt cherryblossom: faptul ca unii dintre cinemagisti ma citesc intr-un loc sau altul nu ma obliga la nimic. am semnat cumva vreun contract de fidelitate sau de buna purtare si nu stiu? fiecare e liber sa ma citeasca sau nu. cum am mai spus, am incredere in gustul unora, nu dau o ceapa degerata pe al altora; de ce trebuie sa facem amalgam?
daca nu pot sa sufar ceva, este sa "plac" unora for the wrong reasons... de aceea fac totul ca sa bruiez acest tip de "simpatie": cei care sint capabili sa treaca peste persoana mea (voit antipatica) si sa citeasca textele sine ira et studio - au tot respectul meu! ;)
PS aroganta merge cu franta - adica exact locul unde ma aflu acum! (clermont-fd)

pt nume: vai, da ce ironii de 2 lui facem :sick: EVIDENT ca ffc este cine este iar eu sint un "biet critic de film din sud-estul europei de care n-a auzit nimeni" - bid geal!
ideea era alta (si iarasi n-ai priceput-o; i guess i'm too subtle 4 u :P ): ca, desi ffc e atit de mare & de tare (cel mai, din parcare), eu nu sint ca amaritii aia care ar da oricit sa-l intilneasca in tete-a-tete: imi permit - ei da, asa "sud-est european & necunoscut" cum sint - sa spun pas unui "nume" greu daca eu consider ca a coborit sub standardele mele: este supremul meu lux - & i don't give a f.u.c.k whether u believe it or not.
got it, NOW?!

ok, ALS, ai si tu dreptatea ta, numai ca imediat ce ai aparut cu vocea subtiata a la francaise pe forum, ai si deranjat vreo cativa... a fost o reactie de moment, nu-i nimic, fiecare om are toanele lui, tre sa ne acceptam asa cum suntem (v-a placut nu! :lol: )... ca si europe-east, sper sa mai apari pe forum ca sa ne mai povestesti de filme, nu de vizitele lui Coppola... pina una alta, tu te plimbi prin Franta, iar noi prin amaritul asta de Bucuresti, si asta makes the big difference... :), ai circumstante atenuante, deci poti sa faci si pe arogantul (desi preferam "eleganta in Franta", nu aroganta)...

nume
31 Jan 2005, 18:07
imediat ce ai aparut cu vocea subtiata a la francaise pe forum
pina una alta, tu te plimbi prin Franta, iar noi prin amaritul asta de Bucuresti, si asta makes the big difference... :), ai circumstante atenuante, deci poti sa faci si pe arogantul (desi preferam "eleganta in Franta", nu aroganta)...
Subtiata, de castrat.


Aceste cuvinte ne doare si ne inlacrimeaza pana la lacrimi, ca sa zic asa.

Cu sobrietate, nume.

Mala Portugal
31 Jan 2005, 19:31
Te inseli Cherry, ALS scrie la fel peste tot. In Dilema ne serveste niste idei-surogat extrase dintr-o conserva debila, in ID face pe DJ-ul si mixeaza ideile altora, in Libertatea e prea jos pt a-l putea citi si aici, pe acest forum, ne delecteaza cu aceeasi scriitura substantiala cat oasele unei meduze.

Mars dear, aminteste-ne , te rugam, pe tine unde te putem citi?

Alex Leo Serban
31 Jan 2005, 20:31
multumesc, mala, multumesc, cherryblossom, multumesc europe_east si tuturor membrilor "fan-base"-ului als, but: i CAN handle cantitati neglijabile gen marx & nume - trust me! (remember the times cind ma cafteam cu o duzina? ;) btw: ii raspundeam si lui ambra - pe un mp - ca ma simt at my best as a gang-banger :D )

intr-adevar am crezut - naiv poate - dar cine ma poate invinovati? doar sint, vai, departe de tzaaaraaa... - ca forumul asta se cam flescaise & badly needed an adrenalin shot... like in the good ol' days!

when it's show time, u can always rely on good ol' als:P

PS dar nu sunase totusi ora inchiderii pt musiu marx?? nu disparuse la un moment dat - hopefully, for good?... de ce revine? cine-l cheama, cine-l indeamna, cine ni-l leaga de git?? si ce a dat dl marx - notabil - la "cultura cinematografica" a acestui forum: citeva fraze scuipate din virful buzelor, cu dispret gros pt toti ceilalti cinemagisti? (si nu, nu, chiar NU il putem banui - ca pe mine, i modestly say... - de vreo intentie ludica..., can we?)
pe scurt: in afara de nick-ul sau (care, e bine de reamintit, se refera la fratii m, si nu la "fratele" lui engels!), CARE e legatura dlui marx cu... cinematograful? ca mie-mi scapa.

cherryblossom
31 Jan 2005, 20:44
intr-adevar am crezut - naiv poate - dar cine ma poate invinovati? doar sint, vai, departe de tzaaaraaa... - ca forumul asta se cam flescaise & badly needed an adrenalin shot... like in the good ol' days!

ce siiimpaaaatic!!! :)

zicea cineva ceva odata aici pe forum de "garda pe tocuri"... ALS, dupa cite se vede, garda pe tocuri e cu tine... :lol: ... aproape ca Frank Abagnale cu gasca de stewardese dupa el in aeroport .. :lol:

notorious
31 Jan 2005, 23:25
pe scurt: in afara de nick-ul sau (care, e bine de reamintit, se refera la fratii m, si nu la "fratele" lui engels!),

bine, dar e oarecum satisfacator (=sadic) sa-l tachinezi cu evidenta analogie. :D

notorious
31 Jan 2005, 23:32
si ce a dat dl marx - notabil - la "cultura cinematografica" a acestui forum

facuse la un moment dat un topic fassbinder reloaded, thread 'pt non-imbecili'.

kestia cea mai tare e ca nici nume nu intervine, in 90% din cazuri decat cu alte afirmatii scuipate din varful buzelor (pana acum, cand ne-am certat, cearta n-a fost pe temei ideatic, ci personal).

p.s.: interesant de remarcat cat de interesant a devenit forumul de la reintrarea lui ALS si marx (nume mai bine ramanea in P-uri unde mancarea se face pe plita). este o batalie pe cinste - play it to the bone !!

nume
31 Jan 2005, 23:33
ca ma simt at my best as a gang-banger :D )

Fetita, nu te mai juca in bucile goale pe langa membru' trezit la viata (nu ca ti-ar displacea), eu te umplu de jeg, las pe altii sa te umple cu altceva.

Nu stiam de unde se trage seva forumului, am aflat raspunsul azi, din frantzia. Daca vrei sa ne spargem in bambilici, miutze si alte jocuri de societate, eu am tot timpul din lume.
Am sa tin o rubrica speciala dedicata en passant tie, cu un cine-ochi cine-magic.

Apropo (din nou), era sa uit, ai scris si in Noul Cinema :sick: , cea mai penibila revista de gen de la noi, mult mai penala decat vechiul Cinema, care era macar pe fata. Toti comunistii reciclati au intors macazul de la tovarasu' si chimista catre Bobby si Pamela.

nume
31 Jan 2005, 23:39
nume mai bine ramanea in P-uri unde mancarea se face pe plita)
In p-uri locuiesti tu, remember? Eu n-am solidaritati de caminist, nu stau nici in regie, nici la hotel.

Intotdeauna lingi mana stapanului atat de gratios? Cred ca am sa te arvunesc si eu, sa-mi pazesti o zi, doua umila-mi coliba (sau pestera, cum preferi).

notorious
31 Jan 2005, 23:45
In p-uri locuiesti tu, remember? Eu n-am solidaritati de caminist, nu stau nici in regie, nici la hotel.


de unde vii cu asemenea gogonele prajite ?? :? n-am nici o treaba cu p-urile, iar daca asta insinuai tu asa flecaretz acum catva timp, nu pot sa zic decat ca ti-ai spart oalele-n cap. :lol:

Ambra Blu
31 Jan 2005, 23:50
p.s.: interesant de remarcat cat de interesant a devenit forumul de la reintrarea lui ALS si marx (nume mai bine ramanea in P-uri unde mancarea se face pe plita). este o batalie pe cinste - play it to the bone !!
Da' tu n-ai pic de demnitate, nu-i asa? Mentalitate de Marie Magdalena, crestina par excellance: iti da lumea cu penisul peste gura, iar tu intorci si obrazul celalalt.

notorious
31 Jan 2005, 23:55
unde-am mai auzit asta ? la un individ anume ? nu mai tin minte...

nume
31 Jan 2005, 23:58
Atitudinea asta n-o are numai fata de cronicarul nost', ci fata de toti cei pe care ii simte ca-l depasesc. E traseista forumului.

Observ de mult timp cum executa niste felatii nu prea gratioase unora de pe aici. :sleep:

Ambra Blu
01 Feb 2005, 00:01
Tocmai, cind ambii tilhari de la stinga si dreapta ta iti zic "drop dead", e timpul sa mori nitel in iarba. Asta ca sa iti vorbesc de sus, sa nu ti-o zic pe aia clasica cu "esti beat, du-te acasa".

notorious
01 Feb 2005, 00:06
@ambra blu

uite, vezi ? nume deja ti-o executa fara ca tu sa i-o ridici cu cricu' in fata !la el e deja reflex conditionat. si mai comentezi !

nume
01 Feb 2005, 00:10
Fumez tigara, imi beau cafeau si nu-mi mai ramane decat sa-ti trag o flegma groasa in ochi.

herbert
01 Feb 2005, 00:23
ia sa vad cine e mai intelept si renunta la vulgaritati?
notorious si nume, linistiti-va mai, oameni crestini ai dulcei Romanii, ca va umpleti de ridicol si imi provocati sila...
luati fiecare o distanta sanitara... macar pentru ceea ce credeti ca sunteti...
asta ar mai trebui - sa-i starniti invidia lui AB.

Ambra Blu
01 Feb 2005, 01:30
ia sa vad cine e mai intelept si renunta la vulgaritati?
notorious si nume, linistiti-va mai, oameni crestini ai dulcei Romanii, ca va umpleti de ridicol si imi provocati sila...
luati fiecare o distanta sanitara... macar pentru ceea ce credeti ca sunteti...
asta ar mai trebui - sa-i starniti invidia lui AB.

Interveni voios Norocel neputincios, cu gratia femeii cu barba lasata sa pasca in iarba, legata de stilp, in fata bilciului satesc, straina de gratia pestelui mut si a melcului care taci in pula mea, milc.

herbert
01 Feb 2005, 01:44
nu v-am spus eu ca se sparge ABcesul... el era invidios... gata copt ca cineva il poate depasi "in expresivitate"...
ce rime oligofrene si un topos de mardeias cu probleme de igiena.

si in numele celora pe care i-ai insultat aici si acum, te mai trimit o data la o plimbare pe (in) PM.
jeg genetic.

Ambra Blu
01 Feb 2005, 01:45
nu v-am spus eu ca se sparge ABcesul... el era invidios... gata copt ca cineva il poate depasi "in expresivitate"...
ce rime oligofrene si un topos de mardeias cu probleme de igiena.

si in numele celora pe care i-ai insultat aici si acum, te mai trimit o data la o plimbare pe (in) PM.
jeg genetic.

Un batrin atit de mic, facea pipi-ntr-un ibric.
Nu te-am insultat decit pe tine, nu pe toata echipa care a pus osu' tare la crearea lui Noro.

herbert
01 Feb 2005, 01:52
nu discut cu ABcese...

nume
01 Feb 2005, 02:40
Parca e o confruntare western discutia asta la o cafea si un croissant, ca tot ne-am frantuzit. Mai lipseste Morricone cu muzica lui de fundal. Ma gandeam la melodia "La Resa Dei Conti". Ghici cine o sa-si ia ultimul flegma in ochi ? (@notorel si alsneinteresanti, nu e nevoie sa raspundeti).

keyzer soze
01 Feb 2005, 09:27
bine v-am regasit, als-ule
and above all, keep a steady tempo

KORBEN
01 Feb 2005, 13:11
ATI PUS BOTU
cu toti...
lucru trist si tipic
als avea dreptate doar la faza cu lipsa de adrenalina pe forum
drept care s-a intors, intr-o nevoie de loc unde sa demnostreze cat de minunat si sublim este el doar prin faptul ca e als si o arde prin franta si elevtia...siktir
@als
chiar suspectam ca o sa revii
si ai facut`o la modu al mai penal cu putinta: ceva in tiparul "the great shitty drama queen is back"
tipic, de altfel
@norotius
deunde dracu atata umilinta?
ai fi fost un utc-ist de exceptie
nu uit fza ce da, injura-l pe korben dar iarta-ma, stapane, sa ma mai umilesc?
u make me sick
@herbert
idolu ti s-a returnat
follow the lider>?
desi suspect din topicu asta ai fost singuru carea parut a fi dotat cu colanana vertebrala

Alex Leo Serban
01 Feb 2005, 14:39
so, korben is back... GOOD GRIEF! :sick:
what did i do to deserve this?...
&: unde-i flaconul cu emetiral???
PS therapy, therapy on the wall,/ who's the sanest from us all?

herbert
01 Feb 2005, 15:15
@Korben
nu ti se potriveste deloc postura aceasta de diagnostician, ba chiar cred ca este destul de riscanta pt tine si te... dezavantajeaza, pt ca scoate la suprafata – o data in plus – gandirea ta rudimentara.
nu am idoli, pt ca nu functionez in acest regim al idolatriei... pe ALS il respect si-i apreciez scrisul - deocamdata. nimic mai mult...
postarile tale imi provoaca rasul – n-am mai vazut la nimeni atatea greseli dragutze (elevtia (elvetia), norotius (notorious), colanana (coloana) – asa ca nu mai sunt in stare sa apreciezi si segmentele digerabile...
inca o data: nu te grabi! pe culoarul tau nu mai alearga nimeni. :)

@notorious
sunt solidar cu tine. umilintza (nu e cazul tau aici, cand incerci sa repari o greseala...) e o dimensiune accesibila doar persoanelor alese si complexe. un artist care nu cunoaste umilintza, nu cunoaste multe..., e castrat pe o anume linie a evolutiei sale. un viitor mare caracter trebuie sa cunoasca umilintza.
nu te lasa intimidat de „lectiile de demnitate” (stilul haiducesc...) pe care ti le sugereaza cativa aici.

Ambra Blu
01 Feb 2005, 15:25
Parca e o confruntare western discutia asta la o cafea si un croissant, ca tot ne-am frantuzit. Mai lipseste Morricone cu muzica lui de fundal. Ma gandeam la melodia "La Resa Dei Conti". Ghici cine o sa-si ia ultimul flegma in ochi ?

Nu, ce se intimpla acum pe forum e mai degraba ca in bancul cu politistul si sexul in grup. Merge politistul cu sotia la orgie, se inchid luminile, incepe gang bang-ul sau, vorba lui EgoN, deranjul. Peste o ora politistul (sa zicem herbert, sau oricare alt descurcaret din asta cu organizarea) aprinde lumina: "Eu zic sa ne organizam putin. De juma' de ora eu iau numai muie".

notorious
01 Feb 2005, 18:11
@norotius
deunde dracu atata umilinta?
ai fi fost un utc-ist de exceptie
nu uit fza ce da, injura-l pe korben dar iarta-ma, stapane, sa ma mai umilesc?
u make me sick


1. faza cu umilinta este interpretabila. m-as umilit daca as fi tacut, ceea ce nu e cazul (in totalitate).

2. nici n-as fi intrat la UTC si ti-am explicat de ce.

3. atunci te-am injurat (de fapt, nu vreau sa folosesc termenul asta, pt ca eu nu injur) pt ca o meritai - te-ai apucat sa-mi scoti ochii cu 'sablonul' (sau ce era ??) care nu-ti permite sa-l intelegi pe shyamalan, dupa care m-ai trecut in 'provincia (rurala) maritima', ai trecut la teribilisme infantile si, una peste alta, era oarecum normal sa te trag de urechi.

a fost, din pacate, ceva 'personal', nu ideatic (exact ca in cazul pampalaului de nume).

si cine draq e 'stapanu' ???

notorious
01 Feb 2005, 18:19
Ghici cine o sa-si ia ultimul flegma in ochi ? (@notorel si alsneinteresanti, nu e nevoie sa raspundeti).


hai, lasi fazele astea de curvistina de 6 ani gen 'cine zice, ala e!' ?! avand nesimtirea, prost-gustul si lipsa oricarui simt al masurii, inteleg de ce continui sa lansezi asemenea bombe lacrimogene, dar doar nu te astepti sa sedem cumintei in timp ce tzantzarelul ne bazaie la timpane !

nume
01 Feb 2005, 19:19
Ghici cine o sa-si ia ultimul flegma in ochi ? (@notorel si alsneinteresanti, nu e nevoie sa raspundeti).


hai, lasi fazele astea de curvistina de 6 ani gen 'cine zice, ala e!' ?! avand nesimtirea, prost-gustul si lipsa oricarui simt al masurii, inteleg de ce continui sa lansezi asemenea bombe lacrimogene, dar doar nu te astepti sa sedem cumintei in timp ce tzantzarelul ne bazaie la timpane !
Stapanul, in cazul tau, se pare ca e Acest Labasarar al Site-ului cinemagia.

Se pare ca ma fortezi sa ma repet (iar). Trag mucii din mine si-i scuip fix intre ochii tai.

Norocel al nost' e caracterizat (in continuare), de comanda copy si paste. :sleep:

p.s. notorel
Ma astep sa ne executi aceeasi felatie. Te rog sa folosesti mai rar dinti, ne descuamezi.

nume
01 Feb 2005, 23:22
als avea dreptate doar la faza cu lipsa de adrenalina pe forum
drept care s-a intors, intr-o nevoie de loc unde sa demnostreze cat de minunat si sublim este el doar prin faptul ca e als si o arde prin franta si elevtia...siktir
@als
chiar suspectam ca o sa revii
si ai facut`o la modu al mai penal cu putinta: ceva in tiparul "the great shitty drama queen is back"
tipic, de altfel
Amin !
Si singurul lucru care ia sarit in ochi a fost cuvantul BLOWup.
Blow me, blow him, blow us ! Blow.
In rest o galeata de tabla plina de aberatii pe tema vizitei lui "ffc" (ce prescurtare docta !), in Romania.

notorious
02 Feb 2005, 00:27
p.s. notorel
Ma astep sa ne executi aceeasi felatie. Te rog sa folosesti mai rar dinti, ne descuamezi.


intr-adevar, se pare ca te repeti: creierasul tau nu reuseste sa proceseze diferenta dintre doua concepte elementare: ironie si scatologie. imi place sa cred ca creierasul tau are doua jumatati dupa cum urmeaza: una toanta, care ne incanta cu gafe sublime (v ce scrisesei despre 'majestic', in care sustineai ca este inspirat de... aki kaurismaki !!), idei plate (ma refer la majoritatea filmelor pe care te chinui sa le 'critici' cu un simt de observatie al unei cartite cu nasul infundat - ca tot veni vb de mucilagii) si interventii picate din balega (nu rezisti sa te afli in treaba pe topicuri de care esti total strain, vezi 'blowup') s.a. (ni)micimi.

a doua jumatate este amatoarea de felatii, muie, cacat, puli & altele, de unde auzim fraze (precum cea de mai sus) imprumutate din pampersi de bebelus. combinatia dintre cele doua: un creier electrificant, care se scurtcircuiteaza o data la doua fraze.

cum poftesti sa-mi replici, dle nume - te incrancenezi cu oferte de felatii, supt p... si altele, sau ma incanti cu platitudini intelectuale sleite ?

te mai astept.

nume
02 Feb 2005, 00:35
Te-am ginit ca l-ai lucrat offline, ce e asa de greu, puteai sa-l vomiti pe viu, sub ochii nostrii.

Ma uit in stanga, ma uit in dreapta ... te vad si te aud din ce in ce mai prost, incearca sa-ti mai misti pozitia, cred ca ai ramas fara semnal.

Ideea unui tip cu o amnezie totala, e preluata din Omul fara trecut, fara nerusinare. Pana si destinele celor doi eroi din filmele amintite de dumneata sunt identice. Mai studiaza. Majestic e doar un jeg, simplul fapt ca te legi de asa o creatie spune multe. Lucrurile care se aseamana, se aduna.

Serghei
02 Feb 2005, 01:00
Ideea unui tip cu o amnezie totala, e preluata din Omul fara trecut, fara nerusinare.

Care de fapt e furata din Spellbound a lui Hitchcock?

P.S.The Majestic(2001)-The Man without a past(2002).

nume
02 Feb 2005, 01:15
N-am stat sa verific pe imdb daca The Majestic e din 2001, asa cum se pare ca ai facut-o tu, plin de zel proletar. E posibil.
Ideea esentiala era ca filmele se aseamana , in plus notorel a extras chestia asta din contextul unui post de-al meu de la "ultimul film vizionat". N-am chef sa-l taxez cu toate magariile pe care le-a scris pe film, toate sunt la fel.

Serghei
02 Feb 2005, 01:58
N-am stat sa verific pe imdb daca The Majestic e din 2001, asa cum se pare ca ai facut-o tu, plin de zel proletar. E posibil.


Probabil esti invatat sa vorbeasca gura fara tine,da ce mai conteaza atat timp cat postam in nestire si impresionam prin trufandalele gandirii.

nume
02 Feb 2005, 02:55
@notorious
sunt solidar cu tine. umilintza (nu e cazul tau aici, cand incerci sa repari o greseala...) e o dimensiune accesibila doar persoanelor alese si complexe. un artist care nu cunoaste umilintza, nu cunoaste multe..., e castrat pe o anume linie a evolutiei sale. un viitor mare caracter trebuie sa cunoasca umilintza.
Din ciclu' Invataturile lui Ienachita Vacarescu catre umilul sau paharnic
Norotius.

Alex Leo Serban
02 Feb 2005, 11:23
Ideea unui tip cu o amnezie totala, e preluata din Omul fara trecut, fara nerusinare.

Care de fapt e furata din Spellbound a lui Hitchcock?

P.S.The Majestic(2001)-The Man without a past(2002).

adica individu asta, nume pe nume, chiar credea ca pina la "omu fara trecut" nu s-au mai facut filme pe tema amneziei??? ha-ha-ha, the guy is dumber than i thought... than everybody thought, for that matter!

da scrie baiete, numai scrie, sa ne mai amuzam si noi p-acilea: esti "omu recent", "fara trecut" cinematografic, ce mai! :D

notorious
02 Feb 2005, 12:35
enough said, ALS. daca nume a ajuns la atata paranoia & umilinta incat chiar sa creada ca imi alcatuiesc posturile offline ! WTF !! :shock:

eu am discutat cu el pe absolut toate tonalitatile: mai intai rezonabil, apoi am trecut la sarcasme, chiar la putine vulgaritati, ba am incercat sa ma si dau la pace cu el ! nimic, acest domn are kef de cearta, are o nevoie instinctuala sa injure ! din partea mea, n-are decat, dar e trist, totusi, cu cine trebuie sa impartasim forumul acesta odinioara incitant. eu o sa-mi vad de treaba mea.

nume
02 Feb 2005, 13:01
Stapanul si umilul sau paharnic. :hmm:

@als
Vezi voci auzi imagini. Nu vad unde vezi asa ceva ?
Am spus doar ca filmele sunt asemanatoare, atat.... hai... pa.

Pitbull
02 Feb 2005, 21:55
Mäi bäieti... puneti mâna pe lopeti... ;)
O säptämânä trecute FIX lipsit-am, si... ce gäsesc!
Dragilor, acest personagiu ALS mi-e mi-e chiar siNNpatic! Stiti ceva? Am salvat toate paginile astea, ca sä le savurez în ticnä... Meritä!
Ce vä spun acuma, nu-i un sfat, pur si simplu m-a izbit inspiratia... Da' ce-ar fi sä folositi ALS-ul ca subiect de exercitiu de CREATIE? Fäpturul are CARNE, monserii mei dragi! Pre mine, personal, mä duce cu gândul la un personaj din "Nimeni nu va râde", de Kundera... plus alte paradigme care nu v-ar spune n'ica, cä-s din viata mea personalä, nu-s notorii - desi ar merita!
Bref: se profileazä tot mai clar cäci voi întrebuinta arhetipul ALS pentr-un personaj propriu... Tot îmi pregätesc eu acum galeria pentru urmätoarea carte, iar ästa umple PERFECT o anumitä nisä.
Deocamdatä, atâtica. Mai multe, zilele urlätoare, dupä ce aprofundez abjectul subject.
Pouppe you! :love:

herbert
03 Feb 2005, 02:48
@ambra (ABces)
tie, ambigenule - cu buzele tale - pastisa dupa Irene Marilyn Monroe -, ti-ar trebui o lectie despre m***, ca prea arunci cuvantul...

esti scriitoras in devenire (de fapt, nici o sansa...), dar te arati foarte descriminatoriu cu cei care fac felatie (iau m... - expresie din cartierul tau jegos) intr-o partida de sex. intreaba, baietel, in familie si te vei ingrozi de superficialitatea judecatilor/prejudecatilor tale. ar trebui sa evoluezi. sau poate esti complexat la acest capitol. adica tu - cu mintea ta de fiinta a colibei - folosesti idei gata utilizate/rumegate. iti inchipui cumva ca cel care lasa instrumentul spre folosinta e superior (e mai fericit) decat cel care-l foloseste? iluzie de dobitoc si primitiv.
din nou, intreaba in familie. invata negrabit.

Ambra Blu
03 Feb 2005, 03:14
@ambra (ABces)
iti inchipui cumva ca cel care lasa instrumentul spre folosinta e superior (e mai fericit) decat cel care-l foloseste? iluzie de dobitoc si primitiv.


Doare, Norocel, cind te fac din vorbe? La dracul, cind a fost ultima oara cind s-a jucat cineva de-a canibalul cu tine? Si nu, nu ma refer la KORBEN, care este catranit foc ca ascult eu muzica mai buna decit el si a decis sa se razbune pe mine mincindu-ti tie instrumentul (cam la juma' de pula face un instrument din asta, nu?). Salutari la fel de calduroase familiei Gabrea, trecut, prezent si viitor.

nume
03 Feb 2005, 04:20
E trist ca niste indivizi trecuti de 40 de ani o ard aiurea printre alti indivizi, care ar putea sa le fie fii.

Si mai trist este ca seniorii si-o iau la greu in anus de la niste pusti (comparativ cu varsta lor).

Spun asta, constient ca unora chiar le place s-o ia in locul mai sus pomenit. :sick:

Alex Leo Serban
03 Feb 2005, 11:17
Mäi bäieti... puneti m?na pe lopeti... ;)
O säptäm?nä trecute FIX lipsit-am, si... ce gäsesc!
Dragilor, acest personagiu ALS mi-e mi-e chiar siNNpatic! Stiti ceva? Am salvat toate paginile astea, ca sä le savurez ?n ticnä... Meritä!
Ce vä spun acuma, nu-i un sfat, pur si simplu m-a izbit inspiratia... Da' ce-ar fi sä folositi ALS-ul ca subiect de exercitiu de CREATIE? Fäpturul are CARNE, monserii mei dragi! Pre mine, personal, mä duce cu g?ndul la un personaj din "Nimeni nu va r?de", de Kundera... plus alte paradigme care nu v-ar spune n'ica, cä-s din viata mea personalä, nu-s notorii - desi ar merita!
Bref: se profileazä tot mai clar cäci voi ?ntrebuinta arhetipul ALS pentr-un personaj propriu... Tot ?mi pregätesc eu acum galeria pentru urmätoarea carte, iar ästa umple PERFECT o anumitä nisä.
Deocamdatä, at?tica. Mai multe, zilele urlätoare, dupä ce aprofundez abjectul subject.
Pouppe you! :love:

wow: you've made my day!
da sa stii ca am mai fost personaj literar (la cartarescu): numai el si cu mine stim chestia asta... ;)

oricum, nu ma deranjeaza DELOC: am ajuns de mult la concluzia ca sint - din pacate - mult mai interesant decit ceea ce spun sau fac & am invatat sa traiesc cu handicapul asta; ba chiar sa-l speculez :P

oricum - & apropo de infantilismul meu jucat/afisat -, e semnificativ ca ai folosit cuvintul "lopeti": chiar ma gindeam ca m-am jucat - pina acum - cu galeata & lopata pe forumul asta (acum m-am plictisit...). and guess what: "galeata" era marx, "lopata" era nume :lol:

marx
03 Feb 2005, 18:41
oricum - & apropo de infantilismul meu jucat/afisat -, e semnificativ ca ai folosit cuvintul "lopeti": chiar ma gindeam ca m-am jucat - pina acum - cu galeata & lopata pe forumul asta (acum m-am plictisit...). and guess what: "galeata" era marx, "lopata" era nume :lol:
Si nu ti-ai murdarit manutzele tale delicate si dedicate jocului in groapa cu furnici? Nu sunt mai aspre si mai inchise la culoare?

nume
03 Feb 2005, 18:45
Ti-am gasit si un avatar potrivit : un xerox din ala industrial, la care imi copiam cursurile in vremea proaspetei mele studentii. Era mare, batran, slinos si al dracu de eficient.

Ca tot ma musti de partile posterioare pe tema Blowup, tu ai vazut "Invasion of the saucer men" din 1957? Inseamna ca daca nu toata lumea a vazut ce ai vazut tu, e mai proasta ? Ba, tu crezi ca un om matur, implinit, destept si cu bani (da cu dragostea cum stai?), ar arde-o pe cinemagia?
Pe scurt :

Hiper-orgolios

Ultra-grafoma

Aparat xerox (plagiaza pana si din colegii de breasla din Romania).

Super-snob

Cu lejeritate psihopat (tendinte paranoic-obsesive,a mental mindfuck (sa vedem daca te prinzi ;) )

Scrie în "Libertatea", si se mai si mandreste.

Inca ceva, articolul sponsorizat de sus amintita companie de racoritoare se intitula :


Cannes 3 - Leo & Cameron la cuþite!

:lol: :lol: :lol: (e vorba de ala sponsorizat de ... stiti voi )

Nightwane
03 Feb 2005, 18:47
a mental mindfuck (sa vedem daca te prinzi ;) )



uh uh uh! Stiu eu stiu eu! I'm such a smart f-u-c-k :D

herbert
03 Feb 2005, 21:49
Salutari la fel de calduroase familiei Gabrea, trecut, prezent si viitor.

mai, ABramburica, ai pus botu' (cum ar spune maestrul Korben :P ) la un zvon care a circulat (circula) pe cinemagia. l-am "lamurit" pe nume, care ma tot asalta cu MP-uri sa afle cine sunt, invocand si el un zvon, dar vad ca ai inghitit - infometat si disperat cum esti - hapul.
te anunt oficial si cat se poate de serios ca nu sunt Gabrea (nici nu l-am vazut pe Gabrea, nici nu ma intereseaza Gabrea...), asa ca inceteaza sa invoci numele acestei persoane care, probabil, nici nu stie de existenta Cinemagiei. s-ar putea sa ai - de aici incolo - chiar probleme cu Gabrea & Ko.
eu sunt herbert, se poate si herr herbert :P

astazi si maine, si poate mai mult timp de aici incolo voi fi bun si comunicativ.
in saptamana cand imi sarbatoresc ziua de nastere voi privi mult Tarkovski si Bergman.
astazi:
"Oglinda" si "Nostalgia"
+ acest poem:

3 februarie

melancolii care-mi privilegiaza reflectia
privesc fotografia tatalui meu plecat dincolo
seamana cu Peter O'Toole - acelasi zambet mirat si ironic
de parca ar sti ce mi se intampla

as vrea mult sa ma intrebe ceva astazi
insa mortii ne umilesc prin indiferenta

Alex Leo Serban
03 Feb 2005, 22:08
Ti-am gasit si un avatar potrivit : un xerox din ala industrial, la care imi copiam cursurile in vremea proaspetei mele studentii. Era mare, batran, slinos si al dracu de eficient.

---- tot lopatzica, tot lopatzica...? bravo! da vezi sa nu-ti bagi nisip in gura!

Ca tot ma musti de partile posterioare pe tema Blowup, tu ai vazut "Invasion of the saucer men" din 1957? Inseamna ca daca nu toata lumea a vazut ce ai vazut tu, e mai proasta ?

---- a nu fi vazut "blowup" cind te dai operator e ca si cum te-ai da scriitor fara sa cunosti tot alfabetul: "stiti, n-am ajuns decit pina la litera U...!"

Ba, tu crezi ca un om matur, implinit, destept si cu bani (da cu dragostea cum stai?), ar arde-o pe cinemagia?

---- yep: terapia-i pe gratis.
da ce vrei sa spui, papusha? CA CEI CARE O "ARD" PE CINEMAGIA SINT IMATURI, NEIMPLINITI, IDIOTI SI SARACI??? frumoase ginduri ai despre colegii tai de forum! huooo! rusine!

Pe scurt :

Hiper-orgolios

--- yep.

Ultra-grafoma

---- nu chiar; oricum, de nevoie.

Aparat xerox (plagiaza pana si din colegii de breasla din Romania).

---- NO WAY! sint prea "hiper-orgolios" pt asta!!

Super-snob

---- YEAH!!!! cause i likes that;))))

Cu lejeritate psihopat (tendinte paranoic-obsesive,a mental mindfuck (sa vedem daca te prinzi ;) )

---- nu "psiho", ci "socio"-PAT; adica (prea) sociabil in pat - de unde, terapia pe forum...

Scrie ?n "Libertatea", si se mai si mandreste.

---- de ce nu? e un ziar grabit & simplu pt oameni grabiti & simpli, oameni ai muncii, cinstiti & onesti, care n-au nici fumuri, nici timp de gargare.

Inca ceva, articolul sponsorizat de sus amintita companie de racoritoare se intitula :


Cannes 3 - Leo & Cameron la cu?ite!

:lol: :lol: :lol: (e vorba de ala sponsorizat de ... stiti voi )

---- SO...?

ACESTEA FIIND ZISE, ESTE ULTIMA POSTARE PE CARE CATADICSESC SA O FAC IN CONTRA NUMITULUI "NUME": consider ca acest gunoi ar trebui sa dispara de pe forum - maturat de toti oamenii de buna credinta care sint poluati, de citeva ori pe zi, de dejectiile JOS-numitului (nu ma-ndoiesc ca nu va rabda sa posteze DUPA cele scrise de mine aici! ;) :oops: :sick: )

notorious
03 Feb 2005, 22:21
te anunt oficial si cat se poate de serios ca nu sunt Gabrea (nici nu l-am vazut pe Gabrea, nici nu ma intereseaza Gabrea...)

thank god ! :sick:

notorious
03 Feb 2005, 22:24
Ba, tu crezi ca un om matur, implinit, destept si cu bani (da cu dragostea cum stai?), ar arde-o pe cinemagia?

nu inteleg de ce nu ?

nume
03 Feb 2005, 23:49
---- tot lopatzica, tot lopatzica...? bravo! da vezi sa nu-ti bagi nisip in gura!)
NU-MI BAG, ITI BAG. NU NISIP, ALTCEVA.

---- a nu fi vazut "blowup" cind te dai operator e ca si cum te-ai da scriitor fara sa cunosti tot alfabetul: "stiti, n-am ajuns decit pina la litera U...!"
NU MI-AI RASPUNS LA INTREBARI, VICTIMA PENIBILA.
.---- yep: terapia-i pe gratis.
BINE CA RECUNOSTI.

---- huooo! rusine!)
CATA POEZIE DE LA UN "INTELECTUAL". HUOOO SA-I ZICI LU' MA-TA.
Pe scurt :
Aparat xerox (plagiaza pana si din colegii de breasla din Romania).

---- NO WAY! sint prea "hiper-orgolios" pt asta!!
MINTI, UITE UN LINK, SA VEDEM CUM AI SA EXPLICI ASTA, XEROXEL
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5071&start=25&hist=0
Faza cu mindfuck ti-a scapat. Vezi ca e dintr-un film pe care-l laudai ca o tarfa. Nu m-ar mira sa fi luat comentariile de pe imdb si sa le fi stilizat als-cian. :sick:

---- de ce nu? e un ziar grabit & simplu pt oameni grabiti & simpli, oameni ai muncii, cinstiti & onesti, care n-au nici fumuri, nici timp de gargare.

Vad ca esti penetrat de spiritul comunismului, reminescente ale varstei inaintate, sau semnele unei senilitati premature? :?

---- SO...?
ACESTEA FIIND ZISE, ESTE ULTIMA POSTARE PE CARE CATADICSESC SA O FAC IN CONTRA NUMITULUI "NUME": consider ca acest gunoi ar trebui sa dispara de pe forum - maturat de toti oamenii de buna credinta care sint poluati, de citeva ori pe zi, de dejectiile JOS-numitului (nu ma-ndoiesc ca nu va rabda sa posteze DUPA cele scrise de mine aici! ;)
Zici ca e ultima postare de vreo trei posturi incoace.
Daca la varsta mea am reusit sa-ti dau cu p***-n ochi, fii sigur ca la 48 am sa ma pish pe amintirea ta.
Apropo, forumurile gay sunt mai incolo, aici se vorbeste despre alte chestii.

Cu un gros semtiment de voma, gang - bangerul catre sfiosul sau pinguin.
p.s.
Reusesti sa ma imiti (de ce nu ma mir), destul de subtire. "DUPA" ala ti-l mai enuntasesem si eu (mai sus).
Ai 48 de ani si n-ai invatat inca sa editezi un mesaj. :sick:

nume
03 Feb 2005, 23:52
Salutari la fel de calduroase familiei Gabrea, trecut, prezent si viitor.
te anunt oficial si cat se poate de serios ca nu sunt Gabrea (nici nu l-am vazut pe Gabrea, nici nu ma intereseaza Gabrea...), asa ca inceteaza sa invoci numele acestei persoane care, probabil, nici nu stie de existenta Cinemagiei. s-ar putea sa ai - de aici incolo - chiar probleme cu Gabrea & Ko.
eu sunt herbert, se poate si herr herbert :P
Bah tu esti Gabrea. Si nu te mai gudura ca te-am asaltat, au fost 4 in total, toate de bun simt.

Ambra Blu
04 Feb 2005, 00:28
Salutari la fel de calduroase familiei Gabrea, trecut, prezent si viitor.

mai, ABramburica, ai pus botu' (cum ar spune maestrul Korben :P ) la un zvon care a circulat (circula) pe cinemagia.

Ba sa iti iau familia in pula. Esti Radu Gabrea, mincator de cacat oficial pe Cnemagia, profesor in cadrul UNATC, la fel de bine pe cit este KORBEN Cristi Marculescu, student UNATC. Nu e vorba de zvon, e vorba de hard data. Stii cine sint eu, asa ca nu are nici un rost sa mai pozezi acum in tirfa care nici pula nu a supt, nici gura nu-i miroase a sloboz. De dragul tau si al fanilor tai fara coloana vertebrala - recte notorious - de dragul altor oameni de film care citesc forumul fara sa-si declare identitatea, da-mi voie sa imi bag pula in crucea ta, ma mai iubesti? Toate informatiile care sa te incrimineze drept unul dintre slobozeii filmici ai Romaniei actuale ti le pot furniza fata in fata. Nu de alta, dar urina mea e prea pretioasa s-o risipesc pe voi in public. Ma refer la cei trei basiti: herbert, marcu si radu Gabrea, autorul unui film de ca-cat - Noro. Hai, fanilor, treceti la lins in pula sau la aruncat cu pietre.
PS: Sa-mi bag pula si in poza lu' tac-tu ala care seamana cu Peter O'Toole.

nume
04 Feb 2005, 00:44
@Gabrea
Ce faci, stai ascuns si iei o "lectie de umilinta", asa cum ii predicai paharnicului tau ?

herbert
04 Feb 2005, 00:45
Bah tu esti Gabrea. Si nu te mai gudura ca te-am asaltat, au fost 4 in total, toate de bun simt.

mai personaj, cred ca ai reusit sa convingi pe toata lumea de pe forum ca esti o catastrofa umana. ti-am tolerat/neglijat marlaniile jegoase "marca Romania mare", cum observa corect Ambra Blu, am sperat ca poate traversezi si tu o perioada mai proasta, dar vad ca mananci rahat in proportii impresionante si risti sa faci implozie.
esti cel mai jegos personaj de aici, traiesti un delir al mizeriei personale pe care tii neaparat sa ne-o infatisezi... opreste-te sau dispari!

esti si prost, cu simturile tocite, daca n-ai inteles din cele cateva mesaje pe PM la care ti-am raspuns (imi cereai un raspuns) ca nu sunt Gabrea. ce, esti mormoloc sau bolnav?
iti mai spun o data, pentru linistea si orgoliul tau: NU SUNT GABREA. ESTI IN MARE EROARE! te rog sa transmiti mai departe.

in alta ordine de idei, dar tot despre tine.
atacurile tale impotriva lui ALS sunt niste jeguri ordinare, care nu vor mai fi tolerate. nu cresti deloc in ochii nostri - cum probabil iti inchipui -, atacandu-l pe ALS, o persoana pe care majoritatea cinemagistilor il respecta si-l apreciaza. e o diferenta enorma - pe toate planurile - intre ALS si tine (inclusiv neamul tau, mai tanar sau batran)...
ii rog pe toti cinemagistii (inclusiv pe notorious, pe care il ataci in delir josnic) sa te neglijeze.

o rugaminte si pt Emanuel
draga emanuel, fa ceva cu creatura asta, ca transforma forumul intr-o buda.

nume
04 Feb 2005, 00:52
ti-am tolerat/neglijat marlaniile jegoase "marca Romania mare", cum observa corect Ambra Blu
Vad ca semeni cu micul tau adulator. Aceeasi lipsa de respect de sine, aceeasi umilinta dusa la extremele penibilului. Baaaa asta iti ia familia in p*** si tu ce faci ? Continui s-o sugi. Prostanacule, marcule .... :lol:

Mi se rupe p*** de tine si de als, esti un batran trist, barbosul netului. Voi doi reprezentati ce urasc mai mult in lumea asta. Din urma vine tare ala micu', care promite mult.

Ambra Blu
04 Feb 2005, 00:53
Exista un IP pentru Gabrea, exista perioade (ca la ciclul menstrual, ai inteles, tataie?) de plecari in Germania, exista o carte de cacat publicata si, bineinteles, exista acest nickname - herbert, care crede ca aliindu-se cu un mediocru precum KORBEN o sa faca cacatul praf. Doua curve pe care mor de nerabdare sa le vad in viu.
PS: Gabreo, riposteaza si tu cit mai poti, dar fa-o la vedere, nu ascuns. Nu de alta, dar s-ar putea lasa cu ban-uri.

nume
04 Feb 2005, 01:00
ce, esti mormoloc sau bolnav?
Sunt bolnav de penis sculat, simt nevoia sa mi-l exersez pe retinele voastre. Intra dracu' pe fata pe forum, esti barbat, ai 60 de ani.
Gay? Astia sufera de angoase.

herbert
04 Feb 2005, 01:21
Exista un IP pentru Gabrea, exista perioade (ca la ciclul menstrual, ai inteles, tataie?) de plecari in Germania, exista o carte de c**** publicata si, bineinteles, exista acest nickname - herbert, care crede ca aliindu-se cu un mediocru precum KORBEN o sa faca cacatul praf. Doua curve pe care mor de nerabdare sa le vad in viu.
PS: Gabreo, riposteaza si tu cit mai poti, dar fa-o la vedere, nu ascuns. Nu de alta, dar s-ar putea lasa cu ban-uri.

Mai AB, tii tu neaparat sa fii antipatic, dar nu ma obliga sa cred ca esti si prost, pt ca m-ai convins pana acum ca nu esti (iata, mi-a scapat un com-pliment).
ESTI IN EROARE! MARE EROARE!
pot sa pariez cu tine pe ce suma vrei tu (si eu sunt un om de cuvant, intreba-i pe cei carora le-am oferit carti) si vei pierde.

nu m-am aliat cu KORBEN, pt ca suntem incompatibili. vezi scandalurile pe care le-am avut cu susnumitul ( nu pot sa ma aliez cu un antiamerican!). uneori, cand KORBEN nu se grabeste, formuleaza si lucruri valabile, are observatii demne de luat in seama. nu e un "mediocru", stii foarte bine acest lucru.

nu ti-as recomanda - pt binele tau - sa ma intalnesti acum. poate mai incolo, cand imi trece. ai rabdare, eu sunt si am o memorie buna.

Pitbull
04 Feb 2005, 01:25
Imi prezint scuzele pentru acest reply suav si drägälas... In timp ce eu îl scremeam offline, aicea spiritele se încingea radicalamente... Acuma nu-l mai schimb, îl pun asa cum e. Incä o datä, iertäciune boieri dumneavoasträ, pentru limbagiul si mentalitéul meu de mironositä, care nu cadreazä... ;)
(Apropo, totusi: acum am rezerve pentru chestia cu "cavalerul" si "turnirul", din întâiul paragraf... S-a-ntâmplatärä lucruri între timp...)



wow: you've made my day!
da sa stii ca am mai fost personaj literar (la cartarescu): numai el si cu mine stim chestia asta... ;)

oricum, nu ma deranjeaza DELOC: am ajuns de mult la concluzia ca sint - din pacate - mult mai interesant decit ceea ce spun sau fac & am invatat sa traiesc cu handicapul asta; ba chiar sa-l speculez :P

oricum - & apropo de infantilismul meu jucat/afisat -, e semnificativ ca ai folosit cuvintul "lopeti": chiar ma gindeam ca m-am jucat - pina acum - cu galeata & lopata pe forumul asta (acum m-am plictisit...). and guess what: "galeata" era marx, "lopata" era nume :lol:


"Dar e absolut încântätor! Absolut interesant si-ncântätor!", cum fonfäia irezistibil Dan Condurache ca Woland, în 1981 la Mic, când a pus Cätälina Buzoianu "Maestrul si Margareta".
Nu poate decât sä mä surprindä absolut încântätor aceastä ridicare de mänusä adecvatä unui cavaler provocat de altul la turnir. S-ar putea sä se profileze în sfârsit aici un duel mai interesant decât interminabilele porcäieli reciproce - care, nu zic, au pitorescul lor, dar când întrec (si din päcate au fäcut-o cam de foarte multicel!) o anumitä limitä, încep sä-ti ridice semne de întrebare în cap si privirea spre susul paginii, sä vezi dacä te afli într-adevär în Cinemagia sau în Cinemahalagia. Sper din toatä inima ca distengatul meu adversar sä fie sincer în exultanta-i trepidatie, pentru cä sunt un Pitbull adevärat, ceea ce înseamnä cä, desi lupt redutabil si necrutätor, nu port urä si desconsideratie la adresa partenerului. Apropo, pitbullul, în ferocitatea lui, nu e niciodatä cu adevärat "räu". Este, poate, câinele cu cel mai dezvoltat simt al onoarei si al demnitätii. Se luptä cu pläcere, într-un veritabil spirit "sportiv", s-ar putea spune. Nu-si uräste adversarul si nici nu suferä cu adevärat când el însusi e învins si chiar ucis - pentru el, duelul e chiar o formä paradoxalä de prietenie, manifestatä agresiv. (În sensul ästa, am avea multe de învätat de la el - si de fapt, de circa sapte ani de când le am pe ale mele douä exemplare, asta si fac, altfel n-as fi devenit la rându-mi Pitbull.) Desigur, fiind cel mai combativ câine, cel mai puternic si cel mai înzestrat fizic si psihic pentru luptä, efectele sunt devastatoare cum le stim.
În ce mä priveste, precum începeam sä vä spui, sunt genul care nu voieste moartea päcätosului, ci îndreptarea lui - sau, când o asemenea näzuintä se vädeste utopicä a fi, mäcar darea cuvenitei replici. Impostura mä revoltä nu atât prin reprezentantii ei, ci prin reactiile acelora din jur care o acrediteazä (motiv pentru care, de exemplu, sunt si atât înversunat împotriva lui Pintilie: l-as fi admirat sincer, în toate incontestabilele lui calitäti artistice, dacä era apreciat just, si nu cocotat pe un soclu demiurgic gonflabil - ästa a fost doar un apropo, nu o intentie de a redeschide polemica).
De pildä, un alt personaj emblematic e tot un (fel de) ziarist, devenit dintr-un (fel de) actor. Îl voi nominaliza doar ca M.S., în virtutea unei necesare decente - am copilärit împreunä, iar omul a fost traumatizat de moartea tatälui säu, pilot, präbusit cu avionul când el avea doar vreo trei-patru ani. Socul l-a îmbolnävit definitiv de schizofrenie, iar iesirile lui isterice, pe maidanul unde ne jucam, nu erau deloc pläcute. Ulterior, a fost admis la I.A.T.C., gratie acelor admirabile, sublime putem zice, criterii de selectie, l-a avut dascäl pe celebrul Petricä Vasilescu (celebru prin faptul cä era poate cel mai mare zero actoricesc si pedagogic existat vreodatä pe mapamond, pânä s-a pierdut putin prin Suedia, în 1984), dupä care a avut o prestigioasä carierä ecranisticä sub formä de câte unul dintre liceenasii lui Corjos si mai degrabä câte unul dintre soldätasii lui Sergiulicä. În sfârsit, a ajuns si la prilejuirea actualului meu apropo: a esuat ca gazetäras la Cristoiu, în vremea lui 1991-92. Ultima datä când am stiut de existenta lui, auzise cä-mi pregäteam filmul si s-a prezantat la sediu, poate picä ceva. (Cu regret pentru el, n-a picat... I-as fi dat un rolisor, ceva, dar erau toate distribuite deja.) Ei, si desi venise ca (iaräsi) actor (cä tocmai zburase si din presä), a simtit nevoia imperioasä de a se mândri cu portofoliul lui jurnalistic. A deschis o mapä cu toate articolele lui din "Expres Magazin" si "Evenimentul zilei", aranjate cronologic si într-o ordine demnä de cauze mai productive. Dar cireasa de pe tort stiti care era? Cel mai tare se fälea, obligându-ne sä le ascultäm oral lecturate, cu numeroasele sale reportaje INVENTATE - toate, vädind o imaginatie unicä prin bizareria impotentei sale: de pildä, cum o asistentä medicalä din provincie a fost violatä de douä lesbiene pe lângä Gara de Nord, sau cum o pensionarä si-a fracturat degetele cu copanele de pui congelate pe care încerca sä le spargä dând cu ele-n marginea mesei. Sic tranzit gloria M.S... Iar el este deja în crestere ca personaj în romanul de care pomeneam - e pur si simplu prea irezistibil! S-ar putea sä contopesc cele douä modele într-un nou arhetip - cine stie? E un exercitiu incitant.
Nu stiu dacä Mircea Cärtärescu îsi iubeste personajele (fie fictive, fie prelucrate). Stiu cä Nenea Iancu, un mare sentimental, avea o anumitä afectiune (perversä, chiar, putem zice), pentru alde Catavencu sau Ricä Venturiano. Prin natura mea (hehe, din nou... de "pitbull"!), mie unul ale mele mi-s foarte dragi. Pânä si pe Dandanache am ajuns sä-l iubesc, dupä ce mi l-am însusit punând în scenä actul IV din "Scrisoarea...", în '77 la Sava.

nume
04 Feb 2005, 01:30
@Gabrea
Ai ajuns sa te dai in fapt ca o curva pe forum ca ti-am dat private.
Aceeasi chestie ai aplicat-o si lui Egon. Barbosii netului ..... :sick:
Bah, degeaba ai 60 de ani, ai trecut prin viata ca pachetul de tigari cumparat dimineata si aruncat, gol, la cos seara.

Nae
04 Feb 2005, 01:46
m-am abtinut pana acuma, dar chiar nu mai merge.
bai baieti (pentru ca dintr-o intamplare pe thread-ul asta numai tipii se injura), ce pula mea faceti? chiar asa. de la o discutie care a inceput intr-un fel interesant (discuta voastra despre cultura cinematografica) ati ajuns cu putin efort la punctul asta, unde daca emanuel si-ar lua in seros functia ca moderator, ar trebuii sa va dea la toti ban.
cum mah baieti a ajuns forumul asta asa o buda, unde nu se mai scrie nimic interesant (imi pare rau daca insult pe cineva acu') decat niste injuraturi la persoana. toti va plangeti de nume, dar nici voi nu sunteti in nici un fel mai buni.
ciudat este cum 5 oameni maturi (acuma nu vorbesc de BenNy sau de Gaandalf, doi copii de 13-16 ani, ci de oameni intre 20 si 60!!!!) ajung sa se injure reciproc in felul cel mai vulgar, numai pentru ca au un orgoliu' personal asa de mare, inca nu pot lasa un post neraspuns. e trist.

cel mai mult ma intristeaza discutia despre herbert, care a ajuns la un nivel intelectual egal zero. dece pula mea mai baieti (voi care aveti deja 1000+ de post-uri) exista asa un nickname? ca sa nu se stie identitatea fiecaruia. si asta are un scop daca nu v-ati dat seama pana acum. nu ma intereseaza cine e ALS, cine e Ambra Blu sau cine e nume, ci ma intereseaza ce opinii au, cum stiu sa discute, si care e nivelul lor intelectual, ca sa pot incepe o discutie pe tema forumului asta.
intamplator: FILM.

gata. ma las, ca oricum nu sper sa schimb nimic. propun numai sa va intalniti cu totii, si sa va injurati undeva, la un bar, intr-o discoteca, in fata unui cinematograf (unde vreti), si sa va potoliti aici pe forum. n-ar nici un rost.

Ambra Blu
04 Feb 2005, 08:24
Mai AB, tii tu neaparat sa fii antipatic, dar nu ma obliga sa cred ca esti si prost, pt ca m-ai convins pana acum ca nu esti (iata, mi-a scapat un com-pliment).
ESTI IN EROARE! MARE EROARE!
pot sa pariez cu tine pe ce suma vrei tu (si eu sunt un om de cuvant, intreba-i pe cei carora le-am oferit carti) si vei pierde.

. nu e un "mediocru", stii foarte bine acest lucru.

nu ti-as recomanda - pt binele tau - sa ma intalnesti acum. poate mai incolo, cand imi trece. ai rabdare, eu sunt si am o memorie buna.

Maninci ca-cat. Esti un regizor prost si un forumist de cacat - Radu Gabrea. KORBEN e mediocrul nefericit si penibil care ar suge si de la o tisnitoare publica, numai sa ajunga sa scrie in Cinemagia. De-aia cine se aseamana se aduna: doua curve ca voi, care s-au muscat de cur pentru un loc la TIFF. In concluzie:daca mi-as baga pula-n ma-ta, mi-ai spune "tata"?