View Full Version : Bridget Jones- The Edge of Reason
Lorelei
18 Dec 2004, 23:02
Ati reusit sa vedeti Bridget 2 ?
Cum vi s-a parut? :)
Big disappointment! L-am vazut acu' cateva sapt si mi-am zis ca nu mai merita sa ma inghesui la multiplex weekendu' asta. Ce fac milioanele de $ dintr-o poveste candva reusita... Prea multe kg in + pe Renée, o idee "ametita" si cam atat. Raman la carte. Sper sa nu le treaca prin minte sa faca vreo parte a 3-a, mai ales dupa incasarile destul de modeste.
vazut ultima juma de film ci citit prima juma de carte
si nu se pupa d lok
ramene de vazut impaktu la public
Lorelei
20 Dec 2004, 19:30
Sunt o mare " fana " a filmului Bridget Jones's diary si a celor 2 romane , si am asteptat cu sufletul la gura lansarea partii a doua .
Dar, trebuie sa recunosc , mi-as fi dorit mai mult de la The Edge of Reason decat sa rad de gagurile in centrul carora se afla Bridget .. . :(
Pacat, cartea a fost atat de buna ...
( bine, eu oricum o sa revad filmul , chiar de mai multe ori, cu mai multe prietene care si-au declarat interesul ... :P :P )
Cat despre impactul la public al filmului ...am citit ca tocmai a primit 3 nominalizari la People’s Choice Awards : ;) ( sper ca informatia e corecta...)
favorite actress - Renee
favorite comedy
favorite sequel...
nici cartea nue la fel (d buna) ca prima, desi in anumite momente este colosala
totusi, acu la 30 de pagini ramase d citit zik ca filmu e o ratare, la materialul pe care puteau sa-l puna
2/5
Lorelei
10 Jan 2005, 07:02
Renee a castigat People's Choice Awards - Favorite Leading Lady, pentru rolul din Edge Of Reason.
notorious
12 Jan 2005, 16:16
Sper sa nu le treaca prin minte sa faca vreo parte a 3-a, mai ales dupa incasarile destul de modeste.
filmul a incasat in anglia mai mult decat in SUA, deci producatorii tot au castigat. iti zic eu ca au toate motivele sa faca o parte a treia. dar poate cu un buget mai mic de 70 milioane $...
Stiu ca-n State n-a mers nici pe departe atat de bine ca-n UK. Asta nu-i o conditie. Daca se va decide o a treia parte, eu cred ca va avea cel putin acelasi buget, salariile actorilor nu scad, cresc. Totusi ma indoiesc ca vor mai vrea un sequel, Fielding n-a scris un al treilea roman, desi a lasat loc de continuat, in vreme ce in film s-a mers mai departe. Dar vom trai si vom vedea.
Revenind la film, astept dvd-ul, pt ca la montaj au picat ceva scene care erau in carte (vezi incidentul cu telefonul din gunoi si Bridget mare calareata), mai ales faimosul interviu luat lui Colin Firth. S-a renuntat la ideea ca George Clooney sa-l joace pe Firth pt ca mai apoi sa se renunte de tot. Totusi Fielding a tinut sa se filmeze scena cu Firth in propriul rol.
Apropo de carte (BJ: The Edge Of Reason), articolele scrise de Fielding in The Daily Telegraph sunt parca si mai bune.
Longshot
14 Jan 2005, 15:36
prima ora buna si amuzanta.a doua slaba si penibila.
in linii mari cam asta e filmul.5/10.nu regreti banii dar nici nu i-ai mai da odata.
renee a fost foarte buna ca de obicei dar, ce sa-i faci, cand scenariul comediei te trimite intr-o inchisoare thailandeza e greu sa faci experienta spectatorului sa nu fie jalnica.
ricutza
22 Jan 2005, 23:53
m-a dezamagit destul de mult partea a 2-a...nici nu prea am ras iar situatiile panibile mi s-au parut mult prea penibile...nu stiu cum e cartea dar am oarece retineri in a o citi (ma refer la partea a doua)....
singurul lucru amuzant din film este Hugh Grant in rolul negativ...
notorious
24 Jan 2005, 15:35
mie mi-a placut cel mai tare cum ajunge in farmacie. 'i'm expecting eine kinder'. killer ! :lol:
Sa nu aveti retineri in a citi La limita ratiunii. E cel putin la fel de buna ca prima!!! Iar filmul e atat de departe de carte, cu un scenariu aproape anapoda. N-am idee cum Fielding, Davis & Co. cu putut sa debiteze asa ceva! (ehe... money talks...) Apoi sunt cateva scene memorabile picate la montaj. Se si obs la un mom dat ca parca lipseste ceva. Vezi de ex motivatia lu' Bridget cand ii da papucii lu' Darcy: "nu stiu sa calaresc". E evident ca face referire la un episod care a avut loc, dar de care noi nici n-avem habar ca exista. S.a.m.d. Asa cum spuneam si intr-un msj antrerior, astept dvd-ul cu scene lipsa cu tot.
=> Si dupa ce va incumetati sa-i dati de cap, va recomand si materialul "brut" adica coloanele scrise de Fielding in The Independent/The Daily Telegraph. Colosal!!!
In cazul Bridget Jones's Diary mi-a placut mai mult filmul, dar intre cartea si filmul Bridget Jones - The Edge of Reason, cartea mi s-a parut mai buna. Si filmul a fost ok, muzica buna, Renee s-a descurcat excelent (dar parca au ingrasat-o cam mult de data asta), Colin Firth - superb :love: , dar in carte au loc mult mai multe intamplari interesante (comice). Mi s-a parut cam trasa de par ideea cu Daniel Cleaver coleg de serviciu cu Bridget (in carte nu e asa ceva, Daniel aparand ff rar), dar probabil ca au vrut sa atraga mai mult public cu ajutorul lui Hugh Grant. Totusi, raman o fana a cartilor si filmelor BJ... sper ca Helen Fielding sa continue povestea acestui personaj simpatic.
notorious
25 Jan 2005, 16:00
mai, pana la urma se incumeta cineva sa explice de ce nu este 'la limita ratiunii' la fel de amuzant ca primul ? prea este dat cu capul de pereti filmul asta...
mai, pana la urma se incumeta cineva sa explice de ce nu este 'la limita ratiunii' la fel de amuzant ca primul ? prea este dat cu capul de pereti filmul asta...
pai first of all, ai citit cartea? daca da, zau ca ma mir cum de ti se pare macar la fel de amunzant ca primul. daca nu, apuca-te de lectura si vb dupa.
acum revenind la BJ-TEOR, incercand sa fac abstractie de carte (ceea ce este aproape imposibil!!!), sincer, kiar ti se pare ca scenariul "rezista"? si ca e atat de funny?! ce naiba au avut in cap Fielding, Davies & co. cand au scris asa ceva?!?!?!?! apoi muzica, nice dar cam rasuflata (in prima parte au fost muuult mai inspirati). regia, plizzz!!! nici nu merita sa mai comentez aspectul asta. montajul: ma abtin! si nu in ultimul rand cele "tz" kg in + pe renee fata de prima parte!!!
in graba cam asta m-ar face pe mine sa dau filmu' de pereti.
notorious
27 Jan 2005, 14:39
pai first of all, ai citit cartea? daca da, zau ca ma mir cum de ti se pare macar la fel de amunzant ca primul. daca nu, apuca-te de lectura si vb dupa.
sincer, daca se mai mananca mult rahat cu 'ai citit cartea' sau 'imposibil sa nu-l compar cu romanul' pe forumul asta, eu ma retrag !
pe mine ma intereseaza FILMUL, nu cartea. citesc ce vreau - si sunt atatea capodopere ale literaturii pe care nu le-am citit (nici nu m-am atins, de exemplu, de literatura sud-americana sau hispanica !), incat nu am de gand sa-mi pierd timpul cu tipa asta, indiferent cat de bine ar scrie. n-am ajuns in punctul in care sa fiu atat de cultivat, incat sa trec la genul asta de literatura contemporana.
de altfel, nici nu-mi permite timpul (precum celor de la ATF, de exemplu, unde mi-ar fi placut sa studiez) sa devorez roman dupa roman, doar ca mai apoi sa-l compar cu pelicula. daca filmul a iesit k lumea, foarte bine. daca nu - la revedere si gata ! (zic asta pt ca erau unii care aparau LOTR - the two towers pe motiv ca romanul era extrem de greu de ecranizat - who cares ????)
i_matei
27 Jan 2005, 23:10
De la inceput va zic ca nu am citit cartile si nici prima parte nu am vazut-o... Asa ca, la primul contact cu "lumea lui Bridget Jones" am avut o surpriza foarte frumoasa...
Un film placut, care chiar m-a binedispus... poantele au fost bune, iar Renee Zelweger e adorabila cu toate kilogramele ei in plus...
Ma rog, eu in general am o preferinta spre genul asta de tipe, asa ca va dati seama ca Bridget a fost exact pe gustul meu :P :love:
Scena cu partia de schii si cu farmacia nemteasca a fost cea mai reusita din tot filmul...
Per total as spune ca merita... si m-a facut curios sa vad si partea I
Poate chiar sa citesc cartile :D
Cinemania
27 Jan 2005, 23:21
off topic
sa inteleg ca ti-a placut si Kathy Bates in About Schmidt?! :D or that was too extreme...
poantele au fost bune, iar Renee Zelweger e adorabila cu toate kilogramele ei in plus...
Ma rog, eu in general am o preferinta spre genul asta de tipe, asa ca va dati seama ca Bridget a fost exact pe gustul meu :P :love:
Nu e de mirare.
Poate o inviti la o partida de schii.
Cinemania
27 Jan 2005, 23:25
si sa produca eine kinder
i_matei
28 Jan 2005, 00:27
lol... sincer chiar as fi fericit! :D :D :D
si recunoasteti... nici voi nu ati refuza-o !!!
ba da, believe me....I WOULD!
:sick: :sick: :sick:
notorious
28 Jan 2005, 10:46
mah, cu renee eu n-am absolut nimic, dar bridget ar trebui sa ramana acasa sa croseteze si sa constate cum n-o mai incat draperiile...
RedGold
07 Feb 2005, 21:56
Pentru cine nu a citit cartea, filmul poate parea o comedie bunicica. Dar cand vezi o ecranizare, nu te poti abtine sa nu faci comparatie cu romanul care a inspirat-o (daca l-ai citit, desigur). Iar acest film se indeparteaza foarte mult de la carte, si nu in sensul bun. Pentru mine a fost o dezamagire cumplita. Motivele au fost deja expuse de altii, asa ca nu voi insista asupra lor. Multe lucruri esentiale au fost din pacate schimbate. Filmul e doar o umbra palida a cartii si e mult mai slab decat primul.
Iar Renee e grasa, pentru ca asa i-o cere rolul. Se pare ca a primit 100.000 in plus pentru fiecare kilogram pus, sau cel putin asa am citit. Dar pun pariu ca la Oscaruri o vom vedea din nou trasa ca prin inel, asa cum ne-am obisnuit cu ea din alte filme.
Doar un suspin (citate din clasici in viata):
"Asa canta femeile thailandeze, la zdup, slagarul Maddonei "Like a virgin": Brigit Jones, intrata 28 de ore alaturi de ele la mititica, incearca sa le convinga ca titlul corect e ala stiut de toata lumea - thailandezele nu si nu, o tin cu "Like a version!" Si totusi nu le lovise, saracele, nici un tsunami, dar probabil ca majoritatea fiind prostituate) chestia cu virginitatea era cam obscura pentru ele; scena descrisa (mortala !)...
...Din fericire nu sunt unul din acei multi cronicari, ca atare m-am stricat de ras la "La limita ratiunii"! E adevarat, filmul nu avanseaza prea mult cu povestea - iar izmene uriase, iar "ma iubeste / nu ma iubeste", iar caftul dintre Mark si Daniel ...
...Chiar si caftul de care aminteam fost considerat un simplu copy & paste dupa cel de la sfarsitul vol. 1. ....
....La capitolul interpretari, apa de ploaie : Zellweger isi boteste mutrita nostima, Firth e ca un Mr. Perfect" cu un morcov in fund ....
... Go, Bridget, go !"
notorious
12 Feb 2005, 10:43
dle nume,
ca tot te vad asa de interesat de AL:S, de ce nu lasi lasitatea sa se hodineasca pe marginea mahalalei si nu incerci sa-i diseci eseul pe marginea lui '2046' din 'ID' ? 'trecutul de priveste'. cred ca este cel mai bun articol pe care ALS ni l-a oferit pana acum.
'trecutul de priveste'.
Esti sigur ca asa se scrie ? Iar ai venit beat de la bodega si cu chef de scandal ?
notorious
12 Feb 2005, 22:53
'trecutul ne priveste'. doresti sa-ti caut greselutze de doi lei si in postarile dumitale ?? sau vrei sa pui mana pe articolul ala ?
'trecutul ne priveste'. doresti sa-ti caut greselutze de doi lei si in postarile dumitale ??
Chiar te rog !
notorious
13 Feb 2005, 21:38
nu ca ar merita sa ma cobor intr-atat, dar voila:
ce-i 'tre.' ? ii pui o steluta in fata si-l faci starname la orange ?? vrei sa zici tre', adica uzuala prescurtare de la 'trebuie' ? (vezi mai sus)
iar daca vrei sa trunchezi 'domnule', se zice domn'e, nu domne', ca nu prescurtezi domnelor si domnilor. te pierzi in apostroafe... dom'ne !
ah, si omul asta a facut gramatica la greu in facultate... :huh:
trunchezi
omul asta a facut gramatica la greu in facultate... :huh:
1. Mda, semeni cu europeana noastra care zicea ca postarile e agramate.
2. Nu, am facut la generala.
notorious
14 Feb 2005, 15:44
nu tai capul nimanui daca uita vreo virgula sau ortografiaza un cuvant incorect daca avem si ceva continut. in alta ordine de idei, nu zic ca ar trebui sa vorbim cu totii ca la piata. ;)
oricum, vroiam sa zic ca nu tai capul nimanui daca uita vreo virgula sau ortografiaza un cuvant incorect
Efectul nu a fost cel scontat, te-ai facut de bascalie.
Mala Portugal
23 Feb 2005, 15:46
BJ1 mi s-a parut mai stilat si mai citadin decat BJ2, era un soi de Sex and the City al femeilor supraponderale. Doiul in schimb e mai dezlanat .Principalul lui scop e sa o puna pe domnisoara Jones in situatiile cele mai ridicole si mai penibile cu putinta, la urma urmei asta a fost marea atractie a lui BJ1.
Si linca doua chestii: Hugh Grant arata mai bine ca niciodata (cum dumnezeu reuseste?) iar paruiala intre masculii regatului e mortala: se pocnesc de parca le-ar fi frica sa nu-si rupa unghiile si se alearga ca doua precupete pe tocuri.
Pentru cine are cartea acasa, as dori informatii complete despre aparitia cartii in Romania (titlu, autor, editura, an). Multumesc anticipat.
Bridget Jones: La limita ratiunii, de Helen Fielding. A aparut in 2003 la editura Polirom.
mihai770
17 Mar 2005, 03:39
lol fratilor... tot asha ati ramas cutendinta continua de a critica micile greseli de ortografie... intentionate sau neintentionate !! :shock:
trist ....
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.