View Full Version : Gramatica
europe_east
17 Dec 2004, 19:25
Ce ziceti de interzicerea user-ilor care fac mai mult de trei greseli de gramatica intr-o singura fraza? ;) Vezi pe la Vreau sa stiu pe acolo... E chiar suparator.
Ei, nici chiar asa! Stiu ca e suparator (la fel ca ortografia unora dintre useri), dar trebuie tolerata chestia asta. La greselile mari li se poate atrage atentia, in mod... politicos. Iar daca se repeta, just ignore 'em!
europe_east
17 Dec 2004, 19:51
Domle: tre' sa ai un minim respect fata de cine te citeste cand postezi ceva... Daca aceasta chestie e incalcata regulat -- prin greseli de gramatica totalmente suparatoare, se ajunge la saturatie!!! It's just not funny anymore. E fie un caz patologic (mental as zice!) fie un troll din asta... In ambele cazuri, ar trebui interzisa haladuirea balaurilor astora.
Domle: tre' sa ai un minim respect fata de cine te citeste cand postezi ceva...
As pune fraza asta ca motto pentru toti userii de pe forum! :) Dar ceea ce propui tu mi se pare un pic exagerat.
Leonard
17 Dec 2004, 20:28
sunt de acord. trebuia fãcut ºi un poll
europe_east
17 Dec 2004, 20:30
Da, bine, mai exagerez si eu un pic, da' fie gramatica fie starea mentala ar trebui sa fie niste criterii pentru macar stergerea unor posturi. ca sa nu mai zic de posturi care nu contin nimic sau pur si simplu abereaza.
europe_east
17 Dec 2004, 20:37
Acum am vazut si postul tau Leonard. Ddespre poll, mi-e teama ca habar n-am cum se face. Daca insa sunt multi care sunt de aceasta parere, va rog, faceti un poll (sau ziceti-mi si mie cum se face).
ar trebui sa fie niste criterii pentru macar stergerea unor posturi.
Asta da! Cu toate ca anumite reguli de punctuatie si ortografie pot fi trecute cu vederea (propozitii care incep cu litera mica, alineate, ghilimele etc.). Dar tot nu cred ca vreunul dintre moderatori (cu o posibla exceptie ;)), ar sterge mesajele vreunui user pentru dezacorduri repetate.
ca sa nu mai zic de posturi care nu contin nimic sau pur si simplu abereaza.
Astea sunt sterse. de obicei...:?
Ce ziceti de interzicerea user-ilor care fac mai mult de trei greseli de gramatica intr-o singura fraza? ;) Vezi pe la Vreau sa stiu pe acolo... E chiar suparator.
Degeaba stai in America , se simte ca spiritul stahanovist te bantuie si peste ocean. Si v-as mai zice, dar cred ca ar trebui sa va acoperiti ochii.
Draga Europe, deja recidivezi cu propuneri din astea idioate. O spun eu care nu ma simt in cauza. Apropo, vezi ca ai facut unele greseli de ortografie pe aici. Propun sa te autobanezi trei zile ca sa dai dovada de o moralitate exemplara...
europe_east
17 Dec 2004, 22:30
Degeaba stai in America , se simte ca spiritul stahanovist te bantuie si peste ocean. Si v-as mai zice, dar cred ca ar trebui sa va acoperiti ochii.
Draga Europe, deja recidivezi cu propuneri din astea idioate. O spun eu care nu ma simt in cauza. Apropo, vezi ca ai facut unele greseli de ortografie pe aici. Propun sa te autobanezi trei zile ca sa dai dovada de o moralitate exemplara...
Draga Nume:
1. greseli de ortografie? care ar fi alea?
2. propuneri idioate? care ar fi alea?
3. las-o tu mai moale cu "degeaba stai in america" si cu spritu' stahanovist, ca nu e cazul.
Era vorba de lizibilitatea mesajelor. Nebunii si analfabetii sunt interzisi si pe imdb. Si te rog eu, las-o cu tonu' asta paternal ca, iar, nu e cazul. Ignora-ma daca nu-ti plac. Mersi.
Draga europe_east,
Ca sa te plac trebuie sa te cunosc. In alta ordine de idei , ma uimesti ca vii cu propuneri de genul "hai sa-i cenzuram pe..." atat de cunoscute epocii Dej. Mai ales ca vin din partea ta , care ai protestat cu atata vehementa impotriva stergerii unor mesaje de ale tale. Nici mie nu-mi plac indivizii de genul irene monroe , dar asta nu inseamna ca trebuie cenzurati, banati. Intr-un final se vor plictisiti si vor pleca singuri. Daca nu, se vor autocizela cu trecerea timpului. E loc sub soare pentru toata lumea.
Cam atat.
herbert
17 Dec 2004, 23:05
Draga Nume:
1. greseli de ortografie? care ar fi alea?
2. propuneri idioate? care ar fi alea?
3. las-o tu mai moale cu "degeaba stai in america" si cu spritu' stahanovist, ca nu e cazul.
Era vorba de lizibilitatea mesajelor. Nebunii si analfabetii sunt interzisi si pe imdb. Si te rog eu, las-o cu tonu' asta paternal ca, iar, nu e cazul. Ignora-ma daca nu-ti plac. Mersi.
europa "nostalgica", remarc si eu un anume ton romantic, optimist-naiv in mesajele tale. trec peste asta. te inteleg...
gramatica e doar o "problemuta" pe acest forum. nu cred ca poate fi "rezolvata" prin metodele/pedepsele indicate de tine. daca aplicam "grila" ta - ramanem fara utilizatori... Gaandalf ar fi trebuit "degradat" la nivelulul novicelui, la fel Korben s. cl.
toti comitem greseli... eu am ajuns sa savurez, uneori, imperfectiunile acestui forum. problema adevarata nu e gramatica - chiar asa enervanta cum se infatiseaza uneori -, ci calitatea dialogului, a discursului de aici - debil, amatoristic..., care mai este si bruiat serios de vulgaritate.
acum, ca tot vorbim de greseli (voluntare sau invonluntare), se scrie corect Merci
europe_east
17 Dec 2004, 23:19
"Mersi" figureaza in DEX cu "s". Si intentionat a fost scris asa. "Merci" mie imi suna pretios si oricum n-aveam de gand sa vorbesc in franceza.
Herbert, ai categoric dreptate despre calitatea dialogului de aici. E la pamant intr-adevar. Eu cel putin nu cred ca am depasit faza amatorismului, dar macar incerc sa nu pic in celelalte pacate: scrisul aiurea, insulte, vulgaritati. Acest thread inseamna doar ca pe mine ma exaspereaza sa citesc chestii precum cele care zac acum la Vreau sa stiu. Serios, eu cred ca ar trebui puse niste limite. Poate nu asa extreme, dar macar o curatenie ici colo... Inteleg ca internetul vine cu niste minusuri: lumea scrie repede, mai arunca litere aiurea, asta da, se intampla. Da' de-aici si pana la greseli grave de gramatica repetate...
Si Herbert, daca tot ai pus punctul pe i, care-i remediul? Ce-i de facut ca sa avem o discutie interesanta aici? Fara snobisme, ci pur si simplu O DISCUTIE?
herbert
18 Dec 2004, 00:31
Herbert, ai categoric dreptate despre calitatea dialogului de aici. E la pamant intr-adevar. Eu cel putin nu cred ca am depasit faza amatorismului, dar macar incerc sa nu pic in celelalte pacate: scrisul aiurea, insulte, vulgaritati. Acest thread inseamna doar ca pe mine ma exaspereaza sa citesc chestii precum cele care zac acum la Vreau sa stiu. Serios, eu cred ca ar trebui puse niste limite. Poate nu asa extreme, dar macar o curatenie ici colo... Inteleg ca internetul vine cu niste minusuri: lumea scrie repede, mai arunca litere aiurea, asta da, se intampla. Da' de-aici si pana la greseli grave de gramatica repetate...
Si Herbert, daca tot ai pus punctul pe i, care-i remediul? Ce-i de facut ca sa avem o discutie interesanta aici? Fara snobisme, ci pur si simplu O DISCUTIE?
daca moderatorii Cinemagia n-ar trai doar bucuria mediocra ca sunt moderatori (de pilda: pot sa afle IP -urile, sa stearga mesajele, sa citeasca mp-urile, sa ne baneze...), ci le-ar pasa cum arata si cum evolueaza site-ul, ar putea schimba lucrurile in bine. e si o problema de competenta, de bun-gust, de orgoliu... sugestiile (ideile) ar trebui sa vina din partea lor. din pacate, n-am remarcat acest lucru. schimbarile pe acest site - de cand il frecventez eu - s-au facut la sugestiile si la insistentele forumistilor...
mi se pare evidenta o lipsa de profesionalism. revelator e si cum arata - jalnic - revista Cinemagia. sper - mai sper -sa nu ajung sa scriu cuvantul impostura.
Pe dracu, singurul lucru misto la acest forum este ca moderatorii nu se baga , nu instaureaza cenzura idioata, exagerata si platitoare de polite, asa cum se intampla in alte parti.
Cinemagia e singurul forum serios unde poti scrie ce vrei. Ganditi-va ca am avea unul sau doi moderatori care ar sta calare pe noi 24 din 24, un fel de politie ideatica si lingvistica care ne-ar arde cu sanctiuni , avertismente , ban-uri temporare etc. Nu ar mai scrie nimeni , si daca ar face-o ar fi foarte plictisitor. In plus, incercati sa judecati forumul ca pe o microsocietate care se autoregleza, curata si isi inlatura elementele "antisociale"de la sine. Cat o sa mai poata cel care se ascunde in spatele lui monroe s-o duca asa ? Se va plictisi la un moment dat, sau se va da singur in vileag admirandu-se cat de tare a putut fi el.
Pentru gramaticosii exasperanti , vexati vezi doamne de niste cuvinte pe care le aud zi de zi , uneori si la tv, recomand crearea unui forum de genul Scanteia cinema ; Utc-istii cinefili discuta inflacarat sau Hei rup brigadieri cinefili.
In plus ar fi chiar plictisitor ca totul sa fie in perfecta ordine, toti sa scrie aliniati ca in clasele primare, sa fie un fel e rai cinemagia. :lol: Nu ar mai avea nici un farmec.
In valul acestui nou topic .. care mi se pare o mare ..cum sa-i spun asa, frumos.... PORCARIE
Chiar daca nu imi sta in fire...
Am sa fac si eu greseli in speranta de a fi bannat(nu cred ca e in DEX)
Greseli de ortografie zici tu... mie mi se par mult mai grave gereselile in exprimare... de formulare si alte rude de-ale astora...
asta nu vezi zilnic: un topic de culoare frantuzeasca venit de la o romanca care e stabilita in america.....
greseli de ortografie: "ce sa intamplat.. ca doar g@#%%& la na-m *%^@$^@#$%@^%#"
herbert
18 Dec 2004, 14:35
Pe dracu, singurul lucru misto la acest forum este ca moderatorii nu se baga , nu instaureaza cenzura idioata, exagerata si platitoare de polite, asa cum se intampla in alte parti.
Cinemagia e singurul forum serios unde poti scrie ce vrei. Ganditi-va ca am avea unul sau doi moderatori care ar sta calare pe noi 24 din 24, un fel de politie ideatica si lingvistica care ne-ar arde cu sanctiuni , avertismente , ban-uri temporare etc. Nu ar mai scrie nimeni , si daca ar face-o ar fi foarte plictisitor. In plus, incercati sa judecati forumul ca pe o microsocietate care se autoregleza, curata si isi inlatura elementele "antisociale"de la sine. Cat o sa mai poata cel care se ascunde in spatele lui monroe s-o duca asa ? Se va plictisi la un moment dat, sau se va da singur in vileag admirandu-se cat de tare a putut fi el.
Pentru gramaticosii exasperanti , vexati vezi doamne de niste cuvinte pe care le aud zi de zi , uneori si la tv, recomand crearea unui forum de genul Scanteia cinema ; Utc-istii cinefili discuta inflacarat sau Hei rup brigadieri cinefili.
In plus ar fi chiar plictisitor ca totul sa fie in perfecta ordine, toti sa scrie aliniati ca in clasele primare, sa fie un fel e rai cinemagia. :lol: Nu ar mai avea nici un farmec.
nume, ai facut o pledoarie excelenta, dar paralela cu ce am sugerat eu. libertatea e totul si nu se pune in discutie... eu reprosam o lipsa de profesionalism si de "implicare" - in ideea performantei, a mai binelui - a moderatorilor...
Cinemagia e, totusi, un site oarecum specializat. vorbarie libera si dezinhibata si poate face, slava domnului, pe atatea site-uri. aici ar trebui sa se discute mai mult despre film, despre artele conexe filmului s. cl.
Ar insemna ca peste 40% din membri sa fie exclusi. In plus probabil ca moderatorii nu sunt suficient platiti ca sa faca ce zici tu. Nu stiu cati bani aduce forumul asta. A se vedea ce a scris AB la iconoclast despre BMG.
keyzer soze
18 Dec 2004, 15:05
Ne racim gura aiurea. Userii nu pot fi exclusi pe motive de spelling and grammar, ce naiba, nu suntem la NEC. Pe motive de idiotenie crasa poate ar trebui, iar exemplele sunt nenumarate. Ar trebui avertizati, in spiritul uitatului regulament postat la cafenea.
Despre moderatori ce sa mai spunem... ii felicit pe cei doi moderatori Daniel si pe Emanuel pt ca nu sterg mesaje aiurea (din cate am vazut in ultimul timp, nu mai sterg si nici nu mai cenzureaza, ceea ce e foarte bine). Prezenta lor este sublima. In fond, e mai bine asa - fiecare user sa-si aleaga forumul si topicul care i se potriveste si basta. Nu va place, nu cititi!
Ce ziceti de interzicerea user-ilor care fac mai mult de trei greseli de gramatica intr-o singura fraza? Vezi pe la Vreau sa stiu pe acolo... E chiar suparator.
Chiar ma mir cum poti sa zici asa ceva, avind in vedere ca esti mutata in America- deci spiritul democrat ar trebui sa te fi cuprins. Nu-ti place, nu citesti, dar nu inseamna ca trebuie sa ii interzici altcuiva se exprime.
Comparatia cu imdbu mi se pare neavenita si fara de logica.
europe_east
19 Dec 2004, 01:28
Vad ca ironia din mesajul meu initial v-a cam scapat... Nu va imaginati ca eu chiar speram ca se poate schimba ceva pe aici. Initial era o intrebare retorica si nascuta din tristete. Despre democratie ar fi multe lucruri de zis. Unul din ele ar fi ca implica niste reguli clar stabilite si apoi respectate, si nicidecum lipsa totala a regulilor. Legatura cu IMDB-ul era ca si pe listele de discutii de acolo, daca anumite mesaje contin simptome alarmante, aceste mesaje sunt sterse de moderatori.
Interesant sa constat ca in loc sa ma judecati dupa ce scriu, ma judecati dupe ce va imaginati voi ca inseamna faptul ca in dreptul numelui europe_east scrie "Austin, TX". MinRep si Herbert cred ca au gasit tonul potrivit si au inteles si gandul cu care a fost scris mesajul initial. Dar unii v-ati cam luat pur simplu de mine. Jay, ce sa zic, ma sochezi si ma dezamagesti cu tonul tau. E trist intr-adevar ca a ajuns cineva care nu se afla in Romania sa faca observatii despre gramatica romanilor din tara.
Anyway. Ajunsesem la parerea lui Herbert: problema Forumului nu e Gramatica. La urma urmelor la Korben eu nici nu remarc greselile, ma intereseaza ce scrie si ii inteleg mesajele, in ciuda "detaliilor" astora. E chiar fain asa cum scrie, cu litera mica, etc. Si asta pentru ca acolo exista CALITATE. Si culmea e ca de multe ori acolo unde gramatica e corecta, exista si calitate. Mai rar invers. Cam asta ar fi.
Vad ca ironia din mesajul meu initial v-a cam scapat... Si culmea e ca de multe ori acolo unde gramatica e corecta, exista si calitate. Mai rar invers. Cam asta ar fi.
Da, ironia ne-a cam scapat. In ceea ce priveste fraza a doua, poate ne lamuresti si pe noi ca eu n-am inteles nimic. Adica cine scrie corect gramatical are si postari de calitate, cine are postari de calitate nu scrie corect gramatical ? Cam asta se intelege. :o :w00t:
notorious
19 Dec 2004, 14:42
ce aberatie poate sa fie topic-ul asta...
cei care se exprima pertinent si mai au si un minim interes fata de cinema, o fac , in general, si corect din pdv gramatical. cu ceilalti ce sa facem ? oricum, este doar un forum, unde ne bucuram de o evidenta libertate a exprimarii, deci ne permitem sa nu ne facem prioritatea nr 1 din a scrie corect.
.tst,tst,tst...nu e o aberatie ,e o eeyronee.e la moda....sau poate se gindea uniunea europeana ca esista posibilitatea sa gasesti un om care sa verifice fiecare mesaj in parte si sa vada cite greseli are.aberatee...eeronee...aberatee...eeronee...?
europe_east
19 Dec 2004, 22:01
Aberatie o data... Aberatie de doua ori...
europe_east
19 Dec 2004, 23:01
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=1546&hist=0
Pacat ca am gasit link-ul asta prea tarziu.... De pe vremea cand pe Forum scriau crydead, toni, ricutza... Ce vremuri!
DE obicei cedez si-mi fac autocritica/meaculpa/corektura
nu si de data asta
pentru k dak io trek cu vderea erori d speling ale unora ma stept la acelasi tratament
pe 26 sau 25 sau 27 veti avea jegu anului
pana atunci ma abtzinb d la scris cu erorile mele cu tot
o sa ma retrag intr-n coltz al casei sa ma gandsk d und pu la mea va vin idei de genu letter perfewct grammar skilz pyt un forum d film
nevermind
Cica... era ironica... carevasazica glumea, iar acest topic a fost creat ca un protest impotriva autoritatilor forumiale .... asadar nu are rost sa ne enervam.. uhaaaa
notorious
20 Dec 2004, 16:40
nostim... imi aduc aminte ce-i spunea camil petrescu doamnei T in 'patul lui procust' - 'scrie... scrie chiar si cu greseli gramaticale, daca ai ce scrie...'
europe_east
20 Dec 2004, 17:13
camilaredreptate. cu patu lui si cu madamT....ce tot zice-ti voi sa scrie-m corept....
???????????????????????? e bine domle asa, cum poate fiecare, ca-t ia dat dzeu.
sami zice-ti si mie de la intalinrrea aia dacai fata sau baiat I.M. ???????????????? pupicuri.
.cita falsitate,dom'le.se seemte k nu scrii intentionat asa-nu ti-ai format in'kaa mina.lasa,timpul le rezolva pe toate... :happy:
europe_east
20 Dec 2004, 17:34
.cita falsitate,dom'le.se seemte k nu scrii intentionat asa
adik ce vrei sa zici?????????????????????????
intentionat sau nu? pupicuri baeti. P emaine!
.lasind la o parte gluma, anumite probleme nu pot fi rezolvate decit prin bun simt.dar topicul tot aberant ramane. :sleep:
europe_east
20 Dec 2004, 17:58
ADJUDECAT.
camilaredreptate. cu patu lui si cu madamT....ce tot zice-ti voi sa scrie-m corept....
???????????????????????? e bine domle asa, cum poate fiecare, ca-t ia dat dzeu.
sami zice-ti si mie de la intalinrrea aia dacai fata sau baiat I.M. ???????????????? pupicuri.
Nu inteleg de ce te revolti atata, te superi ca vacarul pe cireada, in principiu nu are nimeni nimic cu tine, dimpotriva, scrii chiar bine, mie unul imi place. Totusi, propunerile tale din acest topic "aberant" nu s-au bucurat de prea mare succes. Cred ca ar trebui sa renunti. Am observat ca ti-ai schimbat si locatia, :? semn ca te-au influentat, atins unele observatii facute aici.
europe_east
24 Dec 2004, 19:26
As dori ca acest subiect sa fie sters in intregime. Am vazut ca se poate, asa ca va rog stergeti-l si p-asta.
Il puteti sterge, dar fara mesajele mele. Adica cum, imi pierd timpul sa fac pledoarii pro cinemagia si voi vreti sa le stergeti? Lasa-l europe, daca nu trezeste interes va ajunge la coada forumului singur. Autocuratarea functioneaza si aici.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.