PDA

View Full Version : One Point O


lhada
14 Dec 2004, 23:10
Sper ca nu-mi va da nimeni in cap ca am ales acest forum pentru filmul asta. Eu ii consider aici locul deoarece m-a lasat cu acceasi senzatie ca si celelalte filme de aici.
Interesant ca nu am gait nici un topic despre acest film made in Romania. (chiar nu am gasit nimic despre el la cautare dar nici nu am stat sa citesc toate forumurile ce contin cuvintele one, point, O. Trebuie sa recunoasteti ca ati ales un engine foarte slab pentru forumul acestui site...macar de afisa pagina pe care apar cuvintele cautate, cum se intampla la majoritatea forumurilor)
Da...un film realizat la noi. Am fost sigur de acest lucru vazand o emblema pe un frigider...artic parca...iar acest fapt mi-a fost confirmat de net.
Un film cu buget redus dar relizatorii, care nu au prea multa experienta anterioara din cate am observat din portofoliul lor de pe imdb, consider ca s-au descurcat admirabil.
Impresionante sunt decorurile interioare impinse parca pana la un arhaism penibil (yep Romania, frigiderul) puse alaturi de calculatoare si ele arhaice si cateva elemente super avansate de domeniul SF. O scena ca aceasta luata static e chiar penibila dar pe ansamblu mi s-a parut totul foarte bine legat.
In general sunt foarte critic la chestii legate de calculatare, deoarece sunt in domeniu, cum ar fi hackeri care gasesc parole sau lupta cu virusi in sisteme pe care le vad pentru prima data. Si in acest film apar astfel de secvente care in alte situatii m-ar irita de-a dreptul dar aici totul pare ca se leaga in decorurile despre care am amintit mai sus. Am constatat cu surprindere in final ca nu m-au deranjat.
Un minus ar fi dupa parerea mea prea multe chestii interesante ce apar care ar fi meritat dezvoltate mai mult dar care parca se pierd uitate pe parcursul filmului.

Leonard
15 Dec 2004, 08:50
de acord. în plus, meritã menþionatã tema pe care o trateazã filmul. Este chiar un pic revoluþionarã: luptã împotriva manipulãrii ºi a reclamelor: într-un viitor apropiat, ce s-au gîndit experþii în manipulare pentru a-ºi vinde produsele: trimit niºte colete poºtale complet goale, dar care conþin niºte 'nanomiþi', particule invizibile, un fel de viruºi, care conþin mesaje publicitare ce-þi pãtrund direct în creier ºi fãrã sã te mai controlezi te duci în magazin ºi cumperi acele produse (de exemplu personajul principal avea alergie la lapte, dar dupã primirea acelor colete, se duce la supermarket ºi începe sã cumpere lapte de la acea firmã în cantitãþi industriale). În rest o atmosferã cam în gen Pi (Arronofsky). Meritã vãzut cel puþin de 2 ori.

Ambra Blu
15 Dec 2004, 09:56
Da, motorul de cautare e varza. Am scris eu undeva pe forum de filmul asta. Cum ati zis si voi - in special Leonard - un film care ilustreaza perfect spaimele consumeriste ale unei societati cu mentalitate de anii '20, dar proiectata intr-un viitor nebulos, ambiguu si tenebros. Ma gindeam - vazind filmul - la The Silver Bullet Theory, care, in mare, spunea ca, in urma asaltului pe care reclamele il opereaza la nivel subconstient (nu inconstient), toti potentialii (si in final) cumparatori vor fi transformati in zombi pusi in miscare de headline-uri si body copy-uri. Filmul asta facut in Romania (pe la Casa radio, mi se pare) trateaza aproape literal temerea asta, cu ceva accente horror (vezi star-ul Millenium care decapiteaza si decontamineaza). Stilistic, filmul e un futurism cu ceva accente retro, cum am vazut ca dadea prin anii '95 bine in clipuri. Mai merita mentionata muzica Sigur Ros si oboseala sfirsita a eroului, intr-un film cu final negativ de asteptat.

lhada
15 Dec 2004, 22:59
Ai dreptate Leonard. Merita vazut de doua ori. Mai ales cand pentru a doua vizionare ti-ai cautat si gasit subtitrare in romana :)
Nu am vrut sa ma leg in ce am scris eu de subiectul filmului care unora poate sa le placa, altora nu...unii considera asa ceva o aiureala, altii un pericol iminent... Am vrut doar sa subliniez ceea ce m-a impresionat mai mult la acest film.