View Full Version : Zona animata
Am vrea si eu sa propunem infiintarea unei sectiuni dedicate animatiei.De ce e nevoie de asa ceva?Pentru ca momentan nu exista una.Animatia e o parte importanta(cea mai importanta 8) zic eu) a cinematografiei si e pacat ca nu poate fi discutata aici pe forum intr-un cotlon al ei...
Pina acum am vazut ca Mala sustine ideea.Daca mai sunt si altii,veniti de sprijiniti...
Eu sunt de acord cu ideea cu toate ca genul nu intra in sfera preocuparilor mele. De ce nu ? Atata timp cat se pare ca sunt destui interesati. Am observat ca mai este si Bulumulu ...
Am votat da.
Nightwane
08 Dec 2004, 20:42
presupun ca o sa inculda si animatii brainwashing (Disney-like) dar si chestii mai serioase sau mai normale, nu? am votat da :D
Mala Portugal
08 Dec 2004, 21:39
:w00t: :love:
Ambra Blu
08 Dec 2004, 23:19
Am votat cu fara sens, asta pentru ca dupa animatiile date azi la Cinemaiubit ti se face lehamite de bibici pixelizati si dati cu after effects.
Eu sunt de acord cu crearea unei sectiuni "Animatie", am votat pentru, dar am cateva retineri. Sper ca nu se va discuta doar de Disney, South Park si Cartoon Network...
.ar fi excelent sa se discute si tehnici de animatie si istoria animatiei si tot ce intra in aceasta zona(chiar si kitsch...pardon,anime).Da'asta presupune sa fim citiva makar care sa putem discuta.
...Ambra,erau experimentale?
Da pt ca si-asa apar o gramada de thread-uri despre animatii deci de ce sa nu aiba si ele locul lor?
ricutza
10 Dec 2004, 23:11
cred ca este o idee foarte buna deschiderea unui astfel de subiect...imi dau seama uneori cat de putine lucruri stiu despre animatie...chiar as vrea sa stiu mai multe si despre tehnici, si despre micile filmulete de animatie...
Intrebarea nu este daca avem nevoie de o astfel de sectiune, intrebarea este daca ii costa ceva s-o faca.
rasp. e clar nu, deci "da", faceti o categorie animatie.
:) in continuare, astept un semn de aprobare sau dezaprobare din partea moderatorilor...
Ambra Blu
13 Dec 2004, 12:47
...Ambra,erau experimentale?
da, dar proaste, in comparatie cu anul trecut. oricum, cind apareau cei din oradea cu animatii gen 'calendar', fluiera lumea intr-o veselie.
este o sectiune cum nu se poate mai necesara
pentru simplul fapt ca exista f multe animatii in afara de cinamiubit si cartoon network si disney
dintre care unele exceptionale
daca tot e propunerea lui raptor gasesc ca ar fi nimerit sa fie el moderator
pentru a evita chestii de genu "sterg asta ca-s moderator si mi se pare o prostie, ce pu## mea, dati-va cu capu de pereti daca vreti"
emanuel
15 Dec 2004, 12:26
Se va face o sectiune animata, si DA, raptor va fi moderator. Am vorbit deja cu el. Aveti insa putina rabdare...
:hmm: ...si la ce a folosit, pina la urma?...stau si ma gandesc... :(
Cinemania
07 Mar 2006, 21:50
na, cu votul meu a ajuns la 85%, vreo 18 votanti, daca am vazut bine, adica destui cat sa duca in spate o astfel de sectiune, nu? :D
alakazam
14 Oct 2006, 22:29
Vreau animatie pe forum! http://www.pokemon-paradijs.com/icon/image/093.gif
P.S.: Caut firme de productie cinematografica doritoare sa ma sponsorizeze pentru a cumpara drepturile de copyright ca sa scriu un scenariu pentru o ecranizare a serialului de animatie Pokemon...
:huh: Nu radeti! VORBESC FOARTE SERIOS! S-ar putea face o productie independenta daca cineva ar sponsoriza pentru cumpararea catorva programe de efecte speciale...
Supastar
14 Oct 2006, 22:35
P.S.: Caut firme de productie cinematografica doritoare sa ma sponsorizeze pentru a cumpara drepturile de copyright ca sa scriu un scenariu pentru o ecranizare a serialului de animatie Pokemon...
In mod serios, iti sugerez sa incerci la urmatorii: Warner Bros., Universal, MGM!
Cazeemeer
15 Oct 2006, 09:17
Sper, alakazam, ca glumeai cu chestia cu Pokemon. Nu de alta dar intreaga moda cu Pokemon e moarta (thankfully) in Occident de prin 2000 si pana si in Romania de prin 2001.
Iar "ecranizare independenta a serialului Pokemon" e un fel de oximoron, fiindca Pokemon e probabil cel mai corporatist desen animat ever. Pare gandit din start cu posibilitatile de merchandising in gand. Adica totusi, sloganul lui e "Gotta catch'em all!"
alakazam
15 Oct 2006, 10:18
Sper, alakazam, ca glumeai cu chestia cu Pokemon.
Nu, chiar nu glumeam... Cazeemeer, pot sa aflu si eu care este originea acestei atitudini incisive pe care o manifesti in postarile legate de opiniile mele...? Am mai observat opiniile tale ironice si in alte topic-uri unde am scris eu.
Nu de alta dar intreaga moda cu Pokemon e moarta (thankfully) in Occident de prin 2000 si pana si in Romania de prin 2001.
De gustibus... Inca odata tin a iti specifica faptul ca eu respect opiniile tuturor celor care ma respecta... Personal, in adolescenta, am considerat "Pokemon" unul dintre cele mai interesante (ca subiect; strict ca subiect, intrucat grafica si animatia lasau de dorit) seriale de animatie ale vremii sale. Inca mai consider ideea oarecum deosebita deoarece mi-au placut intotdeauna gãselniþele unor productii de a combina originalitatea cu clasicul...
Iar "ecranizare independenta a serialului Pokemon" e un fel de oximoron, fiindca Pokemon e probabil cel mai corporatist desen animat ever. Pare gandit din start cu posibilitatile de merchandising in gand. Adica totusi, sloganul lui e "Gotta catch'em all!"
Cel mai corporalist desen animat realizat din lume? :w00t: Ma faci sa râd, omule! Poate nu ai auzit de inceputurile benzlor desenate si a animatiei cu supereroi de prin anii '60 S.U.A.... Poate nu ai auzit de transformarea lui Superman, Batman, Spiderman in ceea ce se cheama "busness" in toata regula... In plus, Sailor Moon, Looney Toons au avut de o mie de ori mai multa publicitate si merchandising decat va avea Satoshi Tajiri (creatorul pokemonilor) vreodata...
P.S.: Sloganul "Gotta catch'em all!" se refera la pokemoni! Daca ai fi avut timp sa aprofundezi putin situatia inainte de a sari cu criticile, ai fi realizat ca aceasta este un fel de deviza pe care o intalneste in calatoria sa prin lume, personajul principal, Ash...
Whatever... Acuma, serios vorbind... Daca tu incepi pur si simplu sa arunci la gunoi toate adaptarile in film a unor desene animate, insemna ca cinematografia lumii ar fi lipsita de capodopere precum Superman, Batman, The Flintstones, The Addams Family, Scooby Doo...
P.S.2: Orice persoana ar trebui sa fie putin ipocrita daca ar spune ca nu i-ar conveni ca cinematograful romanesc sa se remarce printr-o productie (independenta sau nu) gen ecranizarea unui serial de animatie de o asemenea valoare... Ziceti voi asa, ca nu se prea poate si ca, deh, vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri, dar cred ca nu ar fi roman care sa nu se bucure daca in tara sa ar fi realizat un film gen Scooby Doo 2 sau ceva de genul acesta... Parerea mea!
Animatia comerciala (brainwashing - cum ii zicea Night) merge pe segmente de public. Total diferit de zona animatiei de arta (Norman McLaren, Ryan Larkin etc.), unde unde preferintele publicului sunt inlocuite de mesajul regizorului.
In animatia comerciala orice personaj/serial poate fi discutat, insa pe un anumit public tinta. In plus mai apar si diferente culturale... de educatie.. etc. Personal nu agreez Pokemon, dar asta si pentru ca in adolescenta nu aveam acces la acest gen de desene. Poate ca mi-ar fi placut la 14 ani. Acum ce sa-mi mai placa?
alakazam
15 Oct 2006, 11:24
Animatia comerciala (brainwashing - cum ii zicea Night) merge pe segmente de public.
Daca ati fi urmarit serialul de la a doua serie incolo, nu ati mai face acum afirmatii aberante... Pokemon nu este o animatie comerciala... Faptul ca firmele de chipsuri si de figurine de actiune au dorit sa faca un castig cu acordul creatorilor este cu totul altceva... La fel de bine s-a facut "brainwashing" cu comic books-urile cu supereroi...
Total diferit de zona animatiei de arta (Norman McLaren, Ryan Larkin etc.), unde unde preferintele publicului sunt inlocuite de mesajul regizorului.
Te referi la Simpsons si Futurama? Filmele Disney? Warner Bros?
In animatia comerciala orice personaj/serial poate fi discutat, insa pe un anumit public tinta. In plus mai apar si diferente culturale... de educatie.. etc.
Si iarasi IN PLUS MAI APAR SI DIFERENTELE DE GUSTURI, pur si simplu...
Personal nu agreez Pokemon, dar asta si pentru ca in adolescenta nu aveam acces la acest gen de desene. Poate ca mi-ar fi placut la 14 ani. Acum ce sa-mi mai placa?
De curiozitate - intreb si eu: cate episoade ai urmarit din Pokemon? Asa, aproximativ... :shock:
Te referi la Simpsons si Futurama? Filmele Disney? Warner Bros?
Nu prea... toata gama Pokemon-Simpsons-Disney face parte din animatia comerciala. Animatia de arta e un pic diferita, e mai mult o experienta vizuala decat o poveste.
Iata un exemplu, un 'clasic' produs de Ryan Larkin:
http://www.youtube.com/watch?v=EbmPAHgCl_Y
Dupa cum vezi nu e nici Disney si nici Pokemon.
Cazeemeer
15 Oct 2006, 11:47
In primul rand, eu zic sa redeschizi discutia asta ori la Animatie, ori la Atelierul de scenaristica, fiindca vreau s-o continuam dar aici suntem off-topic.
Cazeemeer, pot sa aflu si eu care este originea acestei atitudini incisive pe care o manifesti in postarile legate de opiniile mele...? Am mai observat opiniile tale ironice si in alte topic-uri unde am scris eu.
Puteai sa observi opiniile mele ironice peste tot, nu doar in topicurile unde ai postat tu. Asa sunt eu, ironic. Nothing personal. Plus ca m-am luat strict de anumite opinii ale tale, fara sa iti critic initiativa, pe cand de altii mai iau, orice ar posta, so you're kinda lucky.
Cel mai corporalist desen animat realizat din lume? :w00t: Ma faci sa râd, omule! Poate nu ai auzit de inceputurile benzlor desenate si a animatiei cu supereroi de prin anii '60 S.U.A.... Poate nu ai auzit de transformarea lui Superman, Batman, Spiderman in ceea ce se cheama "busness" in toata regula... In plus, Sailor Moon, Looney Toons au avut de o mie de ori mai multa publicitate si merchandising decat va avea Satoshi Tajiri (creatorul pokemonilor) vreodata...
P.S.: Sloganul "Gotta catch'em all!" se refera la pokemoni! Daca ai fi avut timp sa aprofundezi putin situatia inainte de a sari cu criticile, ai fi realizat ca aceasta este un fel de deviza pe care o intalneste in calatoria sa prin lume, personajul principal, Ash...
Looney Tunes, FYI. Diferenta dintre ce ai enumerat tu si Pokemon e ca au fost create cu gandul la mediile in care au aparut (benzi desenate, animatie etc.), dar popularitatea lor a dezlantuit avalansa de merchandising. Si mi se pare normal ca popularitatea sa fi fost exploatata. Dar Pokemon au in esenta merchandisingul in plan - ai 100 (correct me if I'm wrong) de creaturi diferite, toate numai bune de plasat pe tricouri, ghiozdane, capace de suc, carti de joc, in Happy Meal-uri si in magazinele de jucarii. Si da, sloganul se refera la personajul principal, dar toata chestia e gandita in asa fel incat copiii sa se identifice cu el si sa doreasca si ei sa aiba toti pokemonii. Adica toate cartonasele, toate jucariile, tot ce pot prinde. E capitalismul cel mai cinic si mai exploatativ, fiindca actioneaza tocmai asupra copiilor.
Whatever... Acuma, serios vorbind... Daca tu incepi pur si simplu sa arunci la gunoi toate adaptarile in film a unor desene animate, insemna ca cinematografia lumii ar fi lipsita de capodopere precum Superman, Batman, The Flintstones, The Addams Family, Scooby Doo...
Superman si Batman au fost adaptarile cinematografice ale benzilor desenate. Pana la Batman-ul lui Tim Burton nu existase o adaptare animata serioasa a benzii desenate. Dupa, a fost Batman TAS care e unul din cele mai bune desene animate ale anilor '90, dar care cel putin stilistic a imprumutat mult de la filmele lui Burton. Iar daca Superman e considerat de multi o capodopera, si Batman e si el reusit (desi Batman Returns e si mai bun), celelalte sunt filme mediocre.
Oricum, nu arunc la gunoi adaptarile de desene animate in general, pur si simplu nu vad o adaptare a Pokemon ca fiind oportuna. Fiindca, orice ai spune, materialul sursa nu e atat de bun. Fara sa pretind ca as avea prea mari tangente cu lumea anime-ului, iti pot spune ca Pokemon nu e una din marile realizari ale animatiei japoneze. Iar versiunile cinematografice au fost odioase. Nu stiu sa iti zic cum se numeau si care erau, dar poti sa te uiti prin topul 100 al celor mai proaste filme pe IMDb si le gasesti pe pozitii fruntase.
P.S.2: Orice persoana ar trebui sa fie putin ipocrita daca ar spune ca nu i-ar conveni ca cinematograful romanesc sa se remarce printr-o productie (independenta sau nu) gen ecranizarea unui serial de animatie de o asemenea valoare... Ziceti voi asa, ca nu se prea poate si ca, deh, vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri, dar cred ca nu ar fi roman care sa nu se bucure daca in tara sa ar fi realizat un film gen Scooby Doo 2 sau ceva de genul acesta... Parerea mea!
Fara nici o ipocrizie, iti spun ca daca prin asa ceva s-ar remarca cinematografia romaneasca, atunci nu i-as mai da nici o sansa. Pokemon e o sursa de inspiratie atat neprofitabila (no one cares about it anymore) cat si de calitate indoielnica. Ramai pe ideea ta cu Sarmanul Dionis, ca de acolo ar putea iesi ceva bun.
piranha
23 Oct 2006, 20:06
E buna sectiunea de animatie! Avem oricum destule caricaturi pe forum :lol:
Animatia comerciala (brainwashing - cum ii zicea Night) merge pe segmente de public. Total diferit de zona animatiei de arta (Norman McLaren, Ryan Larkin etc.), unde unde preferintele publicului sunt inlocuite de mesajul regizorului.
Personal nu agreez Pokemon, dar asta si pentru ca in adolescenta nu aveam acces la acest gen de desene. Poate ca mi-ar fi placut la 14 ani. Acum ce sa-mi mai placa?
Mie mi se pare ca Pokemon a avut un succes rasunator fara sa fi cerut vreun efort prea mare graficienilor;desene de mana simpliste animate pe calculator
Dominic
16 Dec 2006, 22:35
Dap...isi are rostul o sectiune "Animatie"! 8) :happy:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.