View Full Version : Marginalia
Ambra Blu
04 Dec 2004, 12:20
Aici se vorbeste despre categorii ignorate sau sanctionate dpdv social: junkies(Spun, Trainspotting, Requiem for a Dream, etc), curve (Leaving Las Vegas, Lilja 4-ever, Turkish Delights), poponari (AKA), alienati (Clean, Shaven), revolutii, you get my drift.
De acord cu "rupeti ganduri rupeti randuri"...dar nu vad iconoclastia la unele din subiectele enumerate mai sus.
Leaving Las Vegas , marginalie da , dar nu iconoclasm.
Mai iconoclasti sunt Herzog & Kinski....
Trainspotting la fel.
Poponari ? Mai e un topic pe tema asta , n-a avut mare succes.
Daca tot se vorbeste de chestii marginale, tin sa aduc discutia si la Pink Flamingos. A vazut cineva filmul asta sau un alt film al lui John Waters din anii 70? Mie mi-a placut, mi s-a parut o comedie cu adevarat originala, chiar daca evident nu e pentru toate gusturile :D .
Cat despre Leaving Las Vegas, e filmul meu favorit din anii 90 (alaturi de Magnolia) si cea mai buna poveste de dragoste pe care am vazut-o intr-un film, dar intr-adevar nu are ce cauta la "Iconoclasm".
Ambra Blu
04 Dec 2004, 18:15
Sinteti grei de cap. Exista categorii marginalizate, vorbiti de ele daca le distingeti. Daca nu le distingeti, nu postati aici. Ex: Ionescu Ionel a distins trei alienati si un rasist in filmul cutare. Vorbiti de ei, nu de filme. Got it?
NU , nu exista nici o legatura cu sectiunea asta de forum(iconoclasm) , esti off topic ca sa zic asa.
Greu de cap se pare ca esti tu , conduci detasat la capitolul asta.
wow....
ce sa fac sa listez
filmu- categoriile de alienati????
:shock:
Ambra Blu
06 Dec 2004, 10:08
Cocosei, nu va obliga nimeni sa postati aici. Greutatea capatinilor nu este direct proportionala cu greutatea rindurilor scrise.
Ambra Blu
13 Dec 2004, 14:19
Desi pare sa imi placa circul, nu imi plac circarii. Sint unul dintre oamenii care, endowed with decision-making powers, i-as impinge pina la limita societatii. Acolo ar da de marginali. Am dat-o cotita, pentru ca voiam sa vorbesc de un film al lui Jodorowksy (nu, nu ma dau pe spate cind aud de el, si nici nu citesc benzi desenate): Santa Sangre. Dpdv al structurii narative, e foarte dezlinat, si are mult prea multe stridente stilistice ca sa fie pe gustul meu. Totusi, are citeva secvente visually disturbing: un barbat ii taie bratele unei femei de la circ (filmat dintr-un Over-the-head-shot); o femeie are un orgasm in timp ce il calarea pe un domn prin fin, apoi, in buna si batrina traditie a montajului da idei, (plus ceva sound bridge sound american) un elefant muribund geme si isi varsa singele prin trompa. Amputati, tatuati, balerine urite si litri de singe, asta este reteta insuccesului lui Jodorowsky.
Tot cu circul si circus cum nature freaks se ocupa si celalalt domn, Lynch, in filmul difuzat vineri seara pe Animal planet, The Elephant Man.
Serial-killerul (o categorie neglijata) este tratat pe larg intr-o crima de film "C'est arrive pres de chez vous".
illotempore2002
19 Jul 2009, 19:27
Se poate vorbi de un soi de iconoclasm cand vine vorba de alienati, insa e unul involuntar, in cele mai multe cazuri. Involuntar in sensul ca respectivii marginalizati sunt impotriva normalitatii, a normei medii fara sa isi propuna asta. Imi place subiectul, nu l-am vazut pana acum. Se leaga cu patologicul si hell, yeah, am adorat sa stau prin spitalele de psihiatrie cand eram in facultate (la practica nu ca pacient).
Well, labilul din Buffallo '66?
Functionarii de la metrou din ungurescul Kontrol (nu l-am vazut dar am auzit de el)?
Piticii lui Herzog in Even dwarfs started small?
De ce sunt categoriile de marginali interesante? Pentru ca e prea plictisitoare realitatea si viata in sine si prea lineara si orice aberatie de la norma, orice boala congenitala, patologie inseamna de fapt motilitate aka viata.
Cinemania
22 Jul 2009, 07:38
skinheads, of course
Romper Stomper imi vine rapid in minte
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.