View Full Version : cineMAiubit 2004
cineMAiubit
Cinema Studio
LUNI, 6.12.2004
18,00, Foaier
Expo foto & Afise
Vernisaj si Festivitate de Premiere
19,00, Sala Mare
Deschiderea Oficiala din Sectiunea Competitiva (1)
In competite sunt selectionate filme realizate de studenti al Scolilor de Film din: Germania, Italia, Polonia, Rusia, Romania.
MARTI, 7.12.2004
9.00-11.00, Sala Mare
Sectiunea competitiva a filmelor de fictiune 16mm - transpuse in BETA
11.00-16.00, Sala Mare
Sectiunea competitiva a filmelor documentare - BETA
16.00-18.00 Sala Mare
Medalion Ion Bostan
18.30, Sala Mare
Proiectia filmelor din sectiunea competitiva (2)
MIERCURI, 8.12.2004
9.00 - 11.00, Sala Mare
Retrospectiva Portugalia EICT Lisabona
11.00-13.00, Sala Mare
Sectiunea competitiva a filmelor de animatie/experimentale - transpuse in Beta
13.00 - 15.00, Sala de Marmura
Intalnire neprotocolara intre regizorii de film, studenti si profesori, reprezentanti mass-media, membri ai juriului si reprezentanti ai executivului(!?):imaginea in filmele studentesti
13.00 - 15.00, Sala Mare
Vor fi proiectate filmele premiate cu Premiul de imagine Kodak la ultimile 8 editii
15.300 - 17.30, Sala Mare
Remember Catalin Cocris
18.30, Sala Mare
Festivitatea de Premiere & Vizionarea filmelor premiate
Anonymous
05 Dec 2004, 18:36
Ne vedem p-acolo.
a inceput. cu o lalaiala guitata.
a continuat. cu o prezentare inutila si lunga. cam ca picioarele anei ularu.
apoi frate...sa te tii!
filmele!
jalnice, penibile (da spre extrem), catastrofale! :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
crydead
07 Dec 2004, 09:04
Mdea. Suptire rau de tot. Subiecte liricoidale, dezvoltari anemice, executii submediocre. :sick:
Astia catre fac azi lung metraje proaste parca erau mai buni k astia cand erau mici. :(
-------------------------
Viitorul suna ocupat
Nimic nou sub soare
Bah, nu e chiar asa.
Anul trecut am vazut cateva scurt-metraje chiar f. bune. Vezi spre ex. "Calatorie la oras".
Dar anul asta...cel putin in prima zi...dezastru.
Ce mi se pare si mai grav e ca lumea prezenta in sala, majoritatea venita sa-si sustina filmul la care a lucrat, chiar crede ca a facut film. Adica, spre consternarea mea, se aplauda frenetic la sfarsit.
Sa vedem azi...poate poate...
Gata m-ai convins ...vin si eu maine
Ambra Blu
07 Dec 2004, 21:27
de remarcat cit de cit filmul polonez ' end of a fairy tale' - cum sa lingi broasca s-o arzi la modu' trippy si romanescul ' o secunda de ura', cu o scena de headshot de kinograma (bagati voi emoticonu potrivit).
am fost si eu ieri p-acolo... trist copii, trist.
corul de la inceput a cantat mult prea mult, de ma gandeam sa arunc ceva dupa ei, si apoi, o prezentare unde am trebuit sa aplaudam la premii???wtf?
si dupa primu' film am plecat, pentru ca nu am mai rezistat... mult prea trist. asa ca am fumat ce coridoare, pana cand s-a cam terminat tot... si de fapt, cred ca cam asta a fost si scopul festivalului... smal-talk cu oamenii de-acolo.
nu ma mai duc.
un juriu mai mare decat filmele care sunt aratate...
irene marlyne monroe
07 Dec 2004, 22:46
Ne vedem p-acolo.salut!doresc sa vin si eu la festivalul de film,ma intereseaza sala marmura 13-15poate,si sala mare pela 18.30 dar spunetim unde????????????????vreau adresa :? unde este festivalul?
@irene
festivaklul este putin mai in jos....
@nae, indeed
...........................
cum azi m-am intersectat cu emanuel, mi-a venit ideea de ascrie dsp cateva chestii care mi-au placut sau se merita mentionate
1 passatempo
italienesc si experimental despre un tip care are ceva foarte in neregula, simte altfel timpul
drept care se transforma intr-un copac
2 lo sustittutore
tot italia
un tip care da examenele in locul altora
asta chiar mia placut
pentru ca are personaje
si pt ca tipul dinamiteaza sistemul academic si nu numai ajutand niste cretinoizi sa-si ia examenele pt diploma de ingineri
3 my redeemer
germania
minimalism aseptic, cu imagini seci si reci
drama unui copil de cor abuzat (cel mai probabil sexual de tatal sau)
care se sinucide, atat la inceputul cat si la sfarsitul filmului
extraodinara imaginea
4 birds
rusia isi spala rusinea din ziua precedenta cu un film care mi-a placut foarte mult
nu este, in nici un caz vreo capodopera, dar personajele sunt extrem de simpatice
ea ia un pumn de somnifere, el incaseaza un glont
se intalnesc pe o strada in panta
rezulta niste momente de comicarie delicioase
si paradoxal nici nu se termina prost
dar nici happoy ca dfoar vine din tara marilor deprimari
5 pui la rotisor
ok, amuzant si amar
totusi as fi simtit nevoia unui ras sanatos, de care n-am avut parte, pentru ca filmul nu se vroia o comedie
6 this ia a makebelieve
prapastia enorma dintre ideile intelectualo-melancolice mult prea grele ale regizorului si protagonisti se face foarte simtita
dar ramane tottusi ceva diferit
7 pretul inocentei
doar pentru o tigancusa (al carei nume ma voi zbate sa il aflu) care este de inclus in categoia "superbunaciuni'
8 si titlul de la "o secunda de ura'
9 pur si simplu ca picanterie
"forme aberante" se refra la forma pe care o iau spermatozoizii din cauza stresului
cel putin asa am "citit" impreuna cu prietenii filmul
Sa vedem azi...poate poate...
...poate au pastrat filmele bune pentru a 2-a zi?!? da de unde!
viitorul suna...sumbru. negru. inchis. nimic. 0. pula filme.
eu unul n-as acorda nici un premiu...
rusine.
Ambra Blu
07 Dec 2004, 23:19
Frate, citi cunoscatori sint pe lumea asta...
irene marlyne monroe
07 Dec 2004, 23:56
salute ! va multumesc ca ati fost amabili si mi-ati spus unde este festivalul se pare ca il avem acum si pe forum.ai trecut prin toate genurile dramaturgie,comedie ,groaza....etc.,dar si toate pozitiile-noroc cu panta si passtempo ca s-a trezit p...drept ca un copac=oueeeeeeeeee!!!!!!!!!sau piu piu!la rotisol! la sustittutore-sper sa nu fie si o aluzie la unele pers.sau la mine,sa nu judecam persoanele dupa aparente inainte de a le cunoastem! noapte buna si vise placute!!!!!!!!!!!! :sleep:
Noapte buna si tie ! restul e ss indescifrabil....
... o prezentare inutila si lunga. cam ca picioarele anei ularu.
:
ahem...doar ca picioarele mai sus amintitei printzese, nu sunt deloc inutile... ;)
(sa bagam aici, ca au reprezentat momentul cel mai...impresionant din festival?)
Fu si festivitate de premiere...pupaturi, multumiri, premii...ala mare luat de "Pretul Inocentei"...cel de popularitate parca de "Pui la rotisor". Restul le-am uitat.
Ambra Blu
08 Dec 2004, 23:56
si nici lungi, si cu genunchi uriti.
ahem...doar ca picioarele mai sus amintitei printzese, nu sunt deloc inutile... ;)
(sa bagam aici, ca au reprezentat momentul cel mai...impresionant din festival?)
Pai uite ca pe ambra nu l-au impresionat.
Eu doar le-am remarcat... ;)
da, dar vezi, deja am deturnat tema principala a acestui topic.
am pierdut azi ceva? nu cred ca 'picioarele domnisoarei' sunt noutatile pe care vreau sa le aflu... vrun film interesant, ceva?
da, dar vezi, deja am deturnat tema principala a acestui topic.
Pai daca despre altceva nu avem ce sa vorbim...!
Si cu asta cred ca i-am raspuns si lui Nae.
nu, in schimb, un model de discurs de multzumire, plin de pupincurisme, demn de remarcat si tinut minte, din partea premiantei principale(aceeasi de anul trecut si acum doi ani la 16mm---discursul explica de ce...)
Da da...asa e...despre o doamna de aur :sick: a cinematografiei romanesti...
Ba zizi, ia stai putin, ca despre tine e vorba! :D
bostanul asta e de nelipsit , e peste tot ca un viezure , se baga in sufletele amaratilor alora , ii direjeaza si-i ocroteste ca o closca. Iar ei , spasiti, nu se feresc sa traga limbi, ca doar i-a scos din anonimat....
Ba zizi, ia stai putin, ca despre tine e vorba! :D
am vrut sa bag mesaj in sensul asta, dar ai corectat tu repede....mi-ai luat-o pe zizi din gura... :D
Nah..
http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z09122004&idx=2
the birdfish
09 Dec 2004, 08:40
hmm... sa inteleg din comentariile voastre k n-am pierdut nimic... deosebit! K de discursuri, zizi si alte chestii am parte si altfel. pe mine ma interesau doar filmele. dar cum n-am reusit sa ajung anul acesta imi faceam "procese de constiinta". poate la anul... :happy:
emanuel
09 Dec 2004, 08:56
nu, in schimb, un model de discurs de multzumire, plin de pupincurisme, demn de remarcat si tinut minte, din partea premiantei principale(aceeasi de anul trecut si acum doi ani la 16mm---discursul explica de ce...)
Unde mai pui ca - vai - era asaaaaa de emotionata... snorf, snorf... mai mai sa planga toata sala...
Ce cruzi suntem Doamne, n-o intelegem pe saraca fata.... :)
Ne-a lasat tuturor un gust amar...
am aplaudat la
premiul criticii si interpretare masculina
pui la rotisor
imagine
trenuri nesupravegheate
montaj
birds-film rusesc
...........................
premiul publicului a mers, daca mi amintesc corect la ciocolata
nu stiu daca v-ati prins dar au fost date cate 2 premii la fiecare categorie
ricutza
11 Dec 2004, 00:09
aceasta editie a festivalului a fost si pentru mine o mare dezamagire...despre premii nici nu prea am ce sa comentez...nu mi s-a parut ca Pretul Inocentei ar fi meritat marele premiu, pe de alta parte insa nici nu cred ca fost vreun film mult mai bun decat el...au fost unele mai dragute, dar nu mult peste asta...
imi pare rau ca nu am ajuns sa vad experimentalele,animatiile si filmele pe 16 mm...pareau mult mai interesante decat filmele de fictiune...
prezentatorii mi s-au parut de cele mai multe ori penibili, totul culminand cu ultima seara care a fost o chestie tragi-comica...
mi-au placut faptul ca au dat retrospecitva filmelor premiate pt imagine si rememberul Catalin Cocris...chiar am vazut niste filme interesante acolo!
Toate bune si frumoase, ceea ce nu inteleg eu este ce cauta medalionele sfariitore gen "Ion Bostan" in cadrul acestui festival , dedicat in totalitate noii generatii. Locul lor e, in cel mai bun caz, la cinemateca.
S-a terminat inca un festival fâsâit in Bucuresti.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.